Десислава Иванчева получи 20 г. затвор и конфискация на първа инстанция (обновена)

Присъдата на Специализирания съд не е окончателна и може да бъде обжалвана.

© Надежда Чипева, Капитал

Присъдата на Специализирания съд не е окончателна и може да бъде обжалвана.Бившият кмет на район "Младост" Десислава Иванчева бе призната за виновна на първа инстанция и осъдена на 20 години затвор, 10 хил. лв. глоба, конфискация на част от имуществото и забрана да заема публична ръководна длъжност за срок от 20 г.


Заместникът й Биляна Петрова също получи присъда - 15 г. затвор, 15 хил. лв. глоба и забрана за 15 г. да заема публична длъжност. Присъдена е и конфискация на част от имуществото й. Петко Дюлгеров е осъден на 12 г. затвор, 12 хил. лв. глоба и конфискация на имущество.


Това реши състав на Специализирания наказателен съд с председател Иво Хинов ден след като изслуша финалните пледоарии по делото. Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано.
Според обвинението Десислава Иванчева е поискала общо 500 хил. евро от инвеститора Александър Ваклин за придвижване на забавени негови преписки в общината. За една конкретна преписка Ваклин е дал на Петко Дюлгеров 70 хил. евро, от които той трябвало да вземе своя дял и да предаде останалите на Иванчева.


Точно преди година, на 17 април, Дюлгеров беше задържан с 14 хил. евро. Същият ден при зрелищна акция пред Министерството на спорта в София бяха арестувани Иванчева и Петрова, като в колата, с която се движеха, бяха открити останалите пари.


Съдът видя политически нюанс в процеса


"Процесът имаше политически нюанс и това ще бъде отразено в мотивите". Това бяха първите думи на съдия Иво Хинов, който обясни накратко какви са мотивите на съдебния състав за присъдите.
Съдът призна тримата подсъдими за виновни само по обвинението, че са поискали парите, но не и че са ги взели. За подкуп Наказателният кодекс предвижда от 10 до 30 години затвор и в неделя прокуратурата поиска наказание около средния размер, който е именно 20 години.


Не е имало провокация към подкуп от страна на Ваклин, смята съдебният състав. Наказанията са тежки, защото не може да се пренебрегне мястото, което са заемали в йерархията в администрацията, но не са и прекалено тежки, мотивира се съдът.


Магистратите посочиха, че не може да се подмине въпросът с ареста преди година. Спецсъдът прие, че той е бил незаконен и в нарушение на правата на Десислава Иванчева съгласно Европейската конвенция за правата на човека. Съдия Хинов припомни, че тя е стояла с белезници по време на следствените действия и огледа на автомобила пред Спортната палата часове наред.


Заради това определи на Иванчева да се изплатят 10 000 лв. обезщетение. Сумата се приспада от определената глоба от 20 000 лв. и така тя остава наполовина.


Хинов обясни, че ще се постарае в максимално кратък срок до месец да изготви подробно мотивите към присъдата.


От съдебната зала откараха Иванчева и Петрова в ареста


Веднага след прочитането на осъдителните присъди прокуратурата поиска постоянен арест и за тримата и настоя те да бъдат върнати веднага зад решетките. Адвокатите припомниха, че клиентите им имат здравословни проблеми, за които трябва да се погрижат.


Освен това те са с втората по тежест мярка "домашен арест" и никога не са се отклонявали от нея, изпълняват я стриктно и съвестно идват навреме за всяко съдебно заседание от 22 декември до днес. Иванчева, Петрова и Дюлгеров поискаха по-леки мерки за неотклонение, за да могат да организират достатъчно ефективно защитата си.


"Няма как да се укрия, защото достатъчно много хора ме познават. Не съм обществено опасна", каза пред съда Десислава Иванчева.


"Моля да ми наложите по-лека мярка за неотклонение, която да ми позволи да работя. Сега не мога да се регистрирам дори в бюрото по труда. Имам семейство, за което трябва да се грижа. Освен това заедно с моите пари в банковите ми сметки са блокирани и тези, които дъщеря ми получава като стипендия за висок успех в училище. Нямам достъп до собствени парични средства и това не ми позволява да платя на адвокатите си и да получа качествена защита", заяви от своя страна Биляна Петрова.


Петко Дюлгеров обясни, че прокуратурата не му е позволила да се подложи на трансплантация, тъй като има тежък проблем със зрението. Успял е да организира операцията да се проведе от екип специалисти от Турция, които да дойдат в България и да извършат трансплантацията тук, тъй като му е забранено да напуска страната.


"Живея назаем и с помощ от приятели. Имам и три деца. Не мисля, че сме такива големи престъпници. Това е репресия. Слава Богу, че има съд в Страсбург и ние ще си потърсим правата", заяви Дюлгеров пред съда и помоли да му бъде позволено да разполага с парите си поне от едната сметка, за да може да се изхранва.


Съдът отказа достъп до сметките и на тримата, тъй като в част от присъдата се предвижда конфискация на част от имуществото, което притежават. Съдебният състав реши Петко Дюлгеров да остане под домашен арест, но разпореди Иванчева и Петрова да бъдат задържани, защото има опасност да се укрият. Според съда, двете подсъдими имат поддръжници, които могат да им помогнат да избягат от правосъдието, ако са на свобода.


При Петко Дюлгеров ситуацията е точно обратната – той не се ползва с никаква обществена подкрепа и дори се наложило да сменят адреса, на който да изпълнява мярката си, тъй като нямал подкрепата и на близките си.


Сълзи, викове и принудително извеждане последваха присъдата


"Как не ви е срам? Махайте се от тук. Българино, излез на улицата. Мръсни лъжци! Господ ще ви накаже. Деца имате ли? На кого служите вие? Не сте достойни за този съд. Няма държава тук. А къде са тези с апартаментите? Къде са тези от КПКОНПИ?". Бурни реакции от поддръжниците на подсъдимите, придружени от сълзи и викове към съда и прокуратурата последваха присъдата.


Близки на Десислава Иванчева и Биляна Петрова дойдоха да ги подкрепят в залата, но след присъдите бяха изведени от сградата.

© Надежда Чипева, Капитал

Близки на Десислава Иванчева и Биляна Петрова дойдоха да ги подкрепят в залата, но след присъдите бяха изведени от сградата.


Съдебна охрана многократно опита да предотврати суматохата и евентуални опити за физическа саморазправас предупреждения всички присъстващи, включително и журналистите, да напуснат сградата. Охранителите опитаха да осигурят спокойното провеждане на следващите дела в иначе тесните зали и коридори. Бившият пиар на район "Младост" Петър Кърджилов бе принудително изведен.


Петко Дюлгеров взел хонорар, а не подкуп


В края на делото Дюлгеров се отказа и от първоначалните си показания пред разследващите, според които Иванчева му казала, че цената за придвижване на преписките на Ваклин е 1 млн. евро, но после я намалила на 500 000. След ареста Дюлгеров сам казал, че намерените у него 14 000 евро са част от дадения подкуп.


Днес пред журналисти той обясни подробно, че става дума за "долна провокация, съшита с много бели конци" от страна на Ваклин. "Не знам как спи", коментира Дюлгеров и обясни как парите са попаднали при него.


От думите се разбра, че е бил нает от Ваклин срещу хонорар да съдейства за разрешаване на конфликт, който Иванчева имала с него. Той искал преписките му да бъдат придвижени и завел административно дело заради забавянето в общината, което ядосало Иванчева.


Дюлгеров работил по други общи проекти с Ваклин и решил да посредничи като предложил Валин да оттегли молбата си в Административния съд, а Иванчева да седне на една маса с него и да се разберат. На няколко срещу обаче Ваклин предлагал пари, а днес Дюлгеров обясни, че се чуди как инвеститорът ходи с огромни суми в джоба всеки ден.


Той отново каза и че първоначалните показания дал под натиск и в отсъствието на адвокат. Показанията му били предварително подготвени от служител на антикорупционната комисия. Те му обещали, че ще го пуснат, ако даде правилните показания. Дюлгеров не спомена имена на служителите, но каза, че всичко ще излезе наяве.


Петко Дюлгеров обясни пред журналисти, че е бил притискан от служители на Антикорупционната комисия.

© Надежда Чипева, Капитал

Петко Дюлгеров обясни пред журналисти, че е бил притискан от служители на Антикорупционната комисия.


Имало и среща, на която самият Дюгеров не присъствал, но разказа, че Иванчева и Ваклин се разбрали, че той ще направи дарение и подписал договор за изграждане на детска площадка, а тя ще му предвижи преписката. Оставало и условието Ваклин да оттегли молбата си от Софийския административния съд, но по думите на Дюлгеров, това не се случило.


Прокуратурата твърди, че никой не е притискал Дюлгеров и нямат информация за това някой да го е принуждавал да свидетелства. "Ние натиск по делото не сме усетили", казаха прокурорите на излизане от съдебната зала.


Тримата подсъдими пристигнаха в добро настроение и с надежда


На влизане в съдебната зала, минути преди да чуят осъдителната присъда и в добро настроение, Иванчева и Петрова казаха, че очакват да бъдат оправдани. Според тях всяко друго решение би означавало "крах на държавата".


Иванчева и Петрова отново повдигнаха темата и за това кой ще отговаря за твърденията на прокурорите и по време на пресконференциите след арестите, ако бъдат оправдани по обвиненията. "Функционалният имунитет се ползва превратно. Лъжат, защото знаят, че няма да има последствия и ще плаща държавата", коментира Биляна Петрова и изказа мнение, че не държавата трябва да плаща за осъдителни решения на Страсбург, а отговорните за това хора.


След произнасянето на присъдите, пред представителството на Европейския парламент в София беше организиран протест в защита на Иванчева.

© Велко Ангелов

След произнасянето на присъдите, пред представителството на Европейския парламент в София беше организиран протест в защита на Иванчева.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (816)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на кокошката
  кокошката
  Рейтинг: 277 Неутрално

  На втора инстанция ще я оправдаят..

 2. 2 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Абсолютна порнография. Гербавска кочина.

  Every cradle is a grave.
 3. 3 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3214 Неутрално

  Има ли изненадани?
  Като ти вдигне мафията мерника - изгубен си!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 4. 4 Профил на Persietsa
  Persietsa
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Браво! Дано остане и така на втора инстанция! Който мисли, че е невинна, само показва колко лесно е бил манипулиран. Всички такива трябва да са зад решетките!

  L.A.
 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#1] от "кокошката":

  не. Чак на ВКС. ТАМ мафията не преде. Лозан им пречи.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  Пропадането на кочината продължава с пълна сила!!! След тоталното компрометиране и осиране на Гешев, Георгиев и ко...

  Клета майко България!!!

 8. 8 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 604 Неутрално

  До коментар [#3] от "дедо Андро":

  А когато мафията е държавата - още повече.
  Цветанов и останалите от шайката са изключително злобни и отмъстителни.
  Преди време казах, че те никога няма да преглътнат загубата на Младост и ще направят всичко възможно да унищожат Иванчева за назидание на всеки, осмелил се да опита да се бори за сметкия пост на тоя апетитен квартал .

  Every cradle is a grave.
 9. 9 Профил на Plamen
  Plamen
  Рейтинг: 255 Неутрално
 10. 10 Профил на ikapitan
  ikapitan
  Рейтинг: 506 Неутрално

  който върви срещу грб е така.
  а пък ако слушкаш има тераси, покриви, асансьори

 11. 11 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  Има нещо крайно сбъркано в правосъдната система.
  За убийство, може да дадат на някой до 5 години.
  За подкуп от 70 хил.евро - 20 години.
  Т.е. какъв е моралният извод.
  Един човек струва 1/4 от 70 хил. евро.
  ????

  Panta rhei....
 12. 12 Профил на yellow_hater
  yellow_hater
  Рейтинг: 284 Неутрално

  А за Местан обвинение кога?
  А за Цветанов и Б.Б. (плюс цялата клика около и под тях)?
  Те трябва в такъв случай да получат заточение на Плутон.

 13. 13 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Магистрати в служба на режима

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 14. 14 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  До коментар [#1] от "кокошката":
  Би трябвало. Но спецсъда е създаден не за да правораздава, а за да наказва избирателно "враговете на народа".

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 15. 15 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 56 Любопитно

  А с нашето национално съкровище Ваклин-кво правим!?Таквиз "морално чисти" индивиди като него ми идват малко в повече!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 16. 16 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 676 Неутрално

  За едни - 20 години.
  За други - отпуск :)

 17. 17 Профил на antobg
  antobg
  Рейтинг: 234 Неутрално

  Някой друго очаквал ли е от "специализирани" съд и прокуратура...

 18. 18 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3499 Неутрално

  Като чета присъдите - тия съдии май са тояно тия, които гласуват с 15/15 ...

 19. 19 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  Браво! Дано остане и така на втора инстанция! Който мисли, че е невинна, само показва колко лесно е бил манипулиран. Всички такива трябва да са зад решетките!
  —цитат от коментар 4 на Persietsa


  Защо не започнеш с ЦЦ, ЦЦачева, Горанов, Доганов и все крадлива паплач?

 20. 20 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 720 Неутрално

  И сега, има ли право осъден на първа инстанция за престъпление от особено тежък характер да бъде издиган за кандидат-евро депутат?
  Присъдата беше очаквана." Изненадани" ще го играят само феновете на ДаБг и се питам защо? Нали искахте ефективна борба с/у корупцията, или не?

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 21. 21 Профил на кокошката
  кокошката
  Рейтинг: 277 Любопитно

  "...Петрова "светнала" по деколтето и двете ръце. Според прокуратурата случаят е особено тежък..."

  Защото е светнало деколтето ли? Ами и баба ми там си криеше пенсиятя 😎😎

 22. 22 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1514 Весело

  Я, изведнъж моделът Кьовеши станА резско непопулярен сред умнокрасивците. Нали искахте пълни затвори, другаре?

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 23. 23 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  ЕМЕС

  Престъпниците я защитават,
  няма как, колегите се уважават.

 24. 24 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2082 Разстроено

  20г. ??? Това да не е поръчка от "никобюджетните" строители Артекс???
  20г. за назидание на врекащите против строителната мафия, на която явно трите функции на държавното управление – законодателна, изпълнителна и съдебна власт са им в джоба!
  Libertarianism is just anarchy for rich people
 25. 25 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Време за адекатен отговор "око за око" на специализираното правосъдие.

 26. 26 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  Днес дори за убийство не дават такива присъди, а доказателствата са компрометирани!

 27. 27 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2259 Неутрално

  20 години за 14 хиляди подкуп? Депутатите и министрите с подарените апартаменти за по няколко стотин хиляди колко ли ще получат? 200 години? 300?

 28. 28 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 720 Неутрално

  За едни - 20 години.За други - отпуск :)
  —цитат от коментар 16 на Killing Joke


  Кой каквото си е заслужил.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 29. 29 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 845 Разстроено

  Възможно е някой път,узурпираната съдебна система да издаде и справедлива присъда,само че пак 8-10% ще ѝ повярват.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 30. 30 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  Има нещо крайно сбъркано в правосъдната система.За убийство, може да дадат на някой до 5 години.За подкуп от 70 хил.евро - 20 години.Т.е. какъв е моралният извод.Един човек струва 1/4 от 70 хил. евро.????
  —цитат от коментар 11 на Molossian


  Кога последно си погледнал мутрите начело на този т. нар. съд?

  По каква логика и причина би могло тази кочина да се нарече правосъдна система?

 31. 31 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 266 Неутрално

  Абе то ако Иванчева дори и да в виновна за 54 000 евра е най-гоплямата корупция у нас то ние щяхме не да сме анй-бедни в Европа... Само че най-голямата корупция са министрите и прокурорите, а иванчева дори и да корумпирана ( малко съмнително след акто прокуратурата е трябва ло да фалшифицира доказателствата ) то тя е малка кошърка в сравнение с крадливите китове в МС , прокуратура, Съд...

 32. 32 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 33. 33 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5888 Весело

  До коментар [#10] от "ikapitan":

  Сериозно ли мислите, че апартаментче с тераска е върхът на сладоледа по високите етажи на властта?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 34. 34 Профил на nehaen
  nehaen
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Нали Щеше да става евродепутат?

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Съд, Полиция, Прокуратура - трите стълба на мафията в България.

 37. 37 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 720 Неутрално

  20 години за 14 хиляди подкуп? Депутатите и министрите с подарените апартаменти за по няколко стотин хиляди колко ли ще получат? 200 години? 300?
  —цитат от коментар 27 на Таралеж


  Ако четяхте статиите, преди да тролите шяхте да сте по-убедителни. Дюлгеров е осъдения за 14 хил. евро и е получил 12г. лишаване от свобода.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 38. 38 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Гарантирано от ГЕРБ!:

  Цацаров отчете пред ЕК успехи по всички фронтове

  "Подчертан бе постигнатият напредък по реформите в българската съдебна система, бяха обсъдени и проблемите, които все още са в процес на решаване. Сотир Цацаров и Франс Тимерманс дискутираха и следващите стъпки и мерки, които следва да се предприемат, включително чрез необходими законодателни промени", се казва в съобщението.

  https://www.mediapool.bg/tsatsarov-otchete-pred-ek-uspehi-po-vsichki-frontove-news292199.html

  яж бахур
 39. 39 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3499 Неутрално

  Днес дори за убийство не дават такива присъди, а доказателствата са компрометирани!
  —цитат от коментар 26 на Voiko

  Е, да.
  Ама пък иначе се компрометират компирите со се задруга авере.
  Пък те държат калъчката ...

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на ikapitan
  ikapitan
  Рейтинг: 506 Неутрално

  а какво ще стане ако я изберат за евродепутат???
  може би Европа не само ще ги чуе, ами и ще ги види що за стока са...

 42. 42 Профил на _1914_
  _1914_
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Мнението ми на база публично известни доказателства по делото е, че Иванчева по-скоро е виновна, но 20 години ми се виждат прекалено много. Че и конфискация на имущество.

 43. 43 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 720 Гневно

  До коментар [#35] от "Моа Преател Тайпи":

  Предупреждавам те сериозно да спреш да подтикващ хората да бесят когото и да е било!!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 44. 44 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  И сега, има ли право осъден на първа инстанция за престъпление от особено тежък характер да бъде издиган за кандидат-евро депутат?Присъдата беше очаквана." Изненадани" ще го играят само феновете на ДаБг и се питам защо? Нали искахте ефективна борба с/у корупцията, или не?
  —цитат от коментар 20 на Реми


  Искаме разбира се! Но защо ли не виждаме нищо такова да се случва с Цецо Асансьора или Пацо Терасата - например?

 45. 45 Профил на nmn58592067
  nmn58592067
  Рейтинг: 277 Неутрално

  който върви срещу грб е така. а пък ако слушкаш има тераси, покриви, асансьори
  —цитат от коментар 10 на ikapitan


  Затова "Демократична България" се занимава с касовите апарати и не отваря дума за Иванчева, „Ало, Банов съм“ и „Ало Ваньо“.

 46. 46 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 341 Неутрално

  Имайте уважение към съда! Само така ще се оправим! Стига сте съдили както на вас ви харесва! Ясно, е че когато не ви изнася съда е виновен и обратното! Лицемери!

 47. 47 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  "Обвинителите посочиха и че, за да придвижи напред преписките, Иванчева искала дарения за детски площадки, за озеленяване на градинки, поставяне на пейки и др."

  Не би трябвало да иска - инвеститорите би трябвало сами да се сещат и да предлагат да свършат нещо полезно за общината, в която ще строят молове и небостъргачи.

 48. 48 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  Нямам нищо против да и дадат 20 години, но преди нея трябва да дадат на половината парламент и на 3/4 от МС по 50 години затвор и конфинскация на цялото имущество. Почнете с Цвъки, Доган, Пеевски, Сидеров, и целия ВС на БСП.

 49. 49 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Я, изведнъж моделът Кьовеши станА резско непопулярен сред умнокрасивците. Нали искахте пълни затвори, другаре?
  —цитат от коментар 22 на Saint of Me


  Ако Иванчева получава 20 г. затвор, то твоите кумири Корпулентния, ТЕЦ-аджията и т.н. трябва да ги обесят с главите надолу! Само на малоумниците не е ясно, че това са поръчкови дела, в които няма и грам правосъдие, няма и никакви читави доказателства.

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 50. 50 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3024 Разстроено

  Е те това е -най-накрая намериха най-корумпираните висши политици - кмет и зам=кмет в столичен квартал
  Всички останали са в бяло спец прокуратурата и спец съдът работят професионално европейските нахалници мълчат в ъгъла
  Каква порнография

 51. 51 Профил на vesela
  vesela
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Обжалване до дупка!

  vesela
 52. 52 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 56 Разстроено

  До коментар [#35] от "Моа Преател Тайпи":Предупреждавам те сериозно да спреш да подтикващ хората да бесят когото и да е било!!
  —цитат от коментар 43 на Реми


  Иначе кво?Ще го обесиш ли?

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 53. 53 Профил на est17552730
  est17552730
  Рейтинг: 8 Неутрално

  За убийство в Бг се дават по малки присъди!!!

 54. 54 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 948 Неутрално

  И сега, има ли право осъден на първа инстанция за престъпление от особено тежък характер да бъде издиган за кандидат-евро депутат?Присъдата беше очаквана." Изненадани" ще го играят само феновете на ДаБг и се питам защо? Нали искахте ефективна борба с/у корупцията, или не?
  —цитат от коментар 20 на Реми


  Тя, корупцията управлява, какво се правиш на по-тъпа, отколкото си?

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 55. 55 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2259 Неутрално

  [quote#37:"Реми"][/quote]

  Аха, 20 за 70? Да не се притесняват тия с апартаментите? Пропорционално няма да им се падат по 200 години затвор, само по 142 годинки. Чухте ли бе Цецо, Цоцке и другите 40 разбойника? Само 142 годинки ви се полагат. Благодарете на колежката не-трол от форума!

 56. 56 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 702 Неутрално

  На втора инстанция ще я оправдаят..
  —цитат от коментар 1 на кокошката


  То е ясно предвид никаквите доказателства. Но втората инстанция сигурно ще е след изборите, че ги страх от нея.

 57. 57 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  Първа серия свърши според очакванията.

  Гешевци и вся остальная ще си платят.

  Очаквах по-лошият сценарий на ченгетата.
  Оправдателна присъда оспорена от компирджия и тогава 20 години.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 58. 58 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 683 Неутрално

  Нима някой е очаквал друго от "съдия" Иво Хинов?

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 59. 59 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 578 Любопитно

  Опраскване по герберски, не ли?

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на Dimitri Damianov
  Dimitri Damianov
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Лично мнение. Много тежки присъди... Може това да е така, за да се успокоят някои до 26.05. Но и да има евентуално вратички за други решения, след това. Каквото и да е, тези жени много понесоха на гърба си... Само човек, който е бил в силни крайности може да го разбере. Както се казва, на чужд гръб и 100 тояги са малко... И накрая. В тази държава никой не е застрахован, така че да не се радва на чуждото нещастие.

 62. 62 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  До коментар [#46] от "patrokalche":

  Прокуратура и съд са подкупни.
  Това е стара истина в България.

  И в този случай е така. ПОДКУПИ.
  Това е отмъщението на строителната мафия.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 284 Неутрално
 65. 65 Профил на Дамянов
  Дамянов
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Нищо чудно - и двете обвинени направиха самопризнания, но са толкова прости, че не го разбраха.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН - Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 66. 66 Профил на Borislav Jordanov
  Borislav Jordanov
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Гавра и тормоз на подсъдимите пред очите на цялата нация, свидетели отказващи се от показанията си, обвиняващ/"жертва", който не може граматически да върже едно изречение и си противоречи с всяка изречена дума по "обвинението", (меко казано) съмнителни "доказателства" биват обявени за "безспорни" и водят до присъда... добре дошли в БеГе.

 67. 67 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 795 Неутрално

  Евродепутатката изгоре.
  Надявам се съдът да е толкова, а и още по-строг, когато става въпрос за извършени убийства...

 68. 68 Профил на nmn58592067
  nmn58592067
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Някой друго очаквал ли е от "специализирани" съд и прокуратура...
  —цитат от коментар 17 на antobg


  Само от БСП искат да променят (със закон) "специализирани" съд и прокуратура.

 69. 69 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  До коментар [#49] от "СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ":

  Но има много подкупи.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 70. 70 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Я, изведнъж моделът Кьовеши станА резско непопулярен сред умнокрасивците. Нали искахте пълни затвори, другаре?
  —цитат от коментар 22 на Saint of Me


  Къде го виде тоя модел Кьовеши у нас бе Говламби? У нас е модела "Свинеши" - другия модел означава Слънцето да бе осъден още за "Ало Ваньо".

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 71. 71 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#45] от "nmn58592067":

  Радан Кънев сезира прокуратурата заради бизнес експанзията на Доган по морето

  Според зам.-шефа на ДСБ Ахмед Доган се опитва да "заграби" Пристанище ТЕЦ Варна

  Водачът на листата на Демократична България и зам.-председател на ДСБ Радан Кънев обяви, че ще сезира прокуратурата и евроинституциите заради проблемите около Пристанище "ТЕЦ Варна", свързани с дейността на почетния лидер на ДПС Ахмен Доган. "Пристанище Варна, в т.ч. и заграбеното...
  14:25, 15 април 2019

  https://www.mediapool.bg/radan-kanev-sezira-prokuraturata-zaradi-biznes-ekspanziyata-na-dogan-po-moreto-news292203.html

  яж бахур
 72. 72 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 725 Неутрално

  Когато съдът е подлога на властта - така става!
  С какви доказателства, с кои свидетели?
  Свобода - така я разбира ГЕРБ.Но - Европа ви чува!!!

 73. 73 Профил на cosmo
  cosmo
  Рейтинг: 512 Неутрално

  Реми, свери опорките със Цв.Цв.

 74. 74 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  До коментар [#66] от "Borislav Jordanov":

  Не само в България има съд.
  Гешевци разни ще го научат по трудният начин.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 75. 75 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4310 Неутрално

  Горе-долу реална присъда, само не трябваше да ги пускат от ареста и евентуално да "обработват" основния свидетел...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 76. 76 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  До коментар [#48] от "jeq19606355":

  Айде обаче първо да ги хванат с по 50к маркирани в кашон в колата и да имат запис как целува пачките. Много ми е смешно как само медиите на Прокопиев упорито мълчат за доказателствата представени и приети на закрити заседания а именно видеозапис как целува пачките. Ето затова всички дела трябва да са публични изцяло - да може и ние да се насладим на гледката, не само съда и адвокатите.

 77. 77 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4095 Неутрално

  Мафията не си поплюва...

 78. 78 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  [/quote]


  [quote#73:"cosmo"]Реми, свери опорките със Цв.Цв.
  —цитат от коментар 28 на Реми


  Не може - тази е по-тъпа - дори повече отколкото изглежда....

 79. 79 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  До коментар [#68] от "nmn58592067":

  И какво ще се промени, ако можеха да променят името на бардака?

  Или това твоето е агит. пропаганда от болшевишки тип?

  "При империализЪма човек за човека е вълк.
  При социализЪма е обратното".

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 80. 80 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 452 Неутрално

  До коментар [#4] от "Persietsa":

  Чакаме реакция и сходни мерки за цеццко и конпира. Освен ако не докажат откъде са им парите за покупките.

 81. 81 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#57] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  Обсъждани са и много по-радикални разправи с тези достойни жени.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3499 Неутрално

  До коментар [#48] от "jeq19606355": Айде обаче първо да ги хванат с по 50к маркирани в кашон в колата и да имат запис как целува пачките. Много ми е смешно как само медиите на Прокопиев упорито мълчат за доказателствата представени и приети на закрити заседания а именно видеозапис как целува пачките. Ето затова всички дела трябва да са публични изцяло - да може и ние да се насладим на гледката, не само съда и адвокатите.
  —цитат от коментар 76 на m17

  Е, чак пък!
  Не ти ли стига, че се радваш на публичната им "екзекуция"?

 84. 84 Профил на rvr12572942
  rvr12572942
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Ще я оправдаят, но нямаше как да е на първа инстанция и особено след разкритията на Дюлгеров за оказания му натиск и изфабрикуваните "доказателства". Това би означавало падане на правителството, дори по- лошо- разрушаване на системата така изгодна на всички управляващи. С тази присъда засега лимитират възможностите на Иванчева да се кандидатира за каквото и да било тъй като в момента тя е напълно избираема дори и за кмет на София. Това няма как да бъде допуснато. Не се наемам да твърдя дали е корумпирана или не, но е факт че делото е пълен фарс. Тефтерчето- подправено, СРС та с искане на подкуп- няма, главният свидетел се отказа от показанията и дори по- лошо- заяви, че са давани под натиск от разследващите. Все неща изключително съмнителни сами по- себе си, а присъда, особено такава /20 год./ не може да се постановява дори и при най- малкото съмнение във виновността на извършителя. Дори 1 % съмнение да има, че е невинен не можеш да го осъдиш. Ясно е че в случая се преследват други цели. Напълно ще я оправдаят, но след години, когато случаят "Иванчева" няма да е вече дори в последните страници на пресата. Тихомълком и без извинение.

 85. 85 Профил на ikapitan
  ikapitan
  Рейтинг: 506 Неутрално

  само за сравнение:
  10 и 4,5 г. затвор за yбийcтво нo cтyдент в Боpиcовата гpадина
  https://www.24chasa.bg/novini/article/6930389

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 720 Гневно

  Реми, свери опорките със Цв.Цв.
  —цитат от коментар 73 на cosmo


  Я не ме слагай във ваште тролски схеми! Да, радвам се, че съдия Хинов не се подаде на натиска. Кръгът около Лозан Панов земята изри, за да лобира за невиността на тази. Престъпления от такъв характер са особено опасни за цялото общество. Точка.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 88. 88 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3024 Неутрално

  До коментар [#76] от "m17":

  ти пък откъде знаеш за тоя видеозапис- за първи път чувам- че такова доказателство е представено и прието от съда- да не си го гледал или - една жена така каза
  доверието в правосъдната система е толкова ниско- че всякаква публичност за подобна присъда ще е добре дошла - тук съм съгласен

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 91. 91 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3857 Неутрално

  До коментар [#84] от "rvr12572942":

  "Ще я оправдаят, но нямаше как да е на първа инстанция и особено след разкритията на Дюлгеров за оказания му натиск и изфабрикуваните "доказателства". Това би означавало падане на правителството, дори по- лошо- разрушаване на системата така изгодна на всички управляващи. С тази присъда засега лимитират възможностите на Иванчева да се кандидатира за каквото и да било тъй като в момента тя е напълно избираема дори и за кмет на София."

  Аз съм на абсолютно същото мнение. Трисвиниумът беше решил в този особено нашумял случай да завърши с "ние ги хващаме, те ги пускат".

  Чайката е си е губил времето, обучавайки нашите верни кадри.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 92. 92 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 706 Неутрално

  Тази присъда има потенциал окончателно да срине ГЕРБ-авото управление ... не, че фризьорката е света вода ненапита , но слугинажът този път се престара ... А и "правосъдието" около евтините тераси и асансьори е пред очите ни и сравненията ще са опостушителни.

 93. 93 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Смях, цирк, тъжно. Който рита срещу мафията ГЕРБ, получава ГРОБ. Дано падне при обжалването. И всичкото това няколко дни след като Дюлгеров се ОТРЕЧЕ от показанията си.
  А сгрешилите от ГЕРБ? Отпуска за тях. За Иванчева вериги

 94. 94 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 720 Гневно

  До коментар [#86] от "Капабланка":

  Не ти позволявам да ме наричаш "глупак",само защото изразявам становището си. Какъв "сталинизъм"?? Иде реч за присъда в български съд. Имат право да обжалват. Какво сталиниско виждаш в това.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 95. 95 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 959 Весело

  Сега е моментът да духнат към ЮАР или Сейшелите!

  В Русия съм! В Русия съм!
 96. 96 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Това е назидателна акция, показно за всеки, който се опълчи на строителната мафия и политическият чадър, който я покрепя. Иванчева беше неудобна, защото не е от гербавите и нямаха контрол върху нея.

 97. 97 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#74] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  Т.е. искаш да кажеш, че международен съд може да отмени присъда от наш съд? Айде да оставиш тия алабализми, а?

  Има си две инстанции още да се жалва. Ако и те постановят виновен, никой не може да отмени присъдата... освен президента :)

  Отделно тя може да се жалва за нарушение на правата при арест, ама даже и да и признаят такова нарушение, това не променя по никакъв начин присъдата за деянието, за което е обвинена.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  Абна работа... Неясноти по всички азимути! А прокуратурата вади мачете на умряло куже. Язък за държавата.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK