Прокуратурата ще проверява зам.-министър по публикации за злоупотреба с евросредства

Александър Манолев

© Велко Ангелов

Александър МанолевВърховната касационна прокуратура започна проверка на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев заради медийни сигнали за злоупотреби със средства на Европейския съюз, става известно от съобщение на прокуратурата.


Повод е съвместно разследване на сайтовете "Бивол" и "Благоевград нюз", според което зам.-министърът е собственик на парцел, върху който е построена "къща за гости", която се използва за частна вила. За имота са отпуснати 380 хил. лв. по европейски проект, финансиран от Програмата за развитие на селските райони, посочват двете издания. Плащането е одобрено от Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) през декември 2015 г., когато Манолев е назначен за зам.-министър на туризма. Имението е от половин декар, но не е функционирало като семеен хотел за развитие на селски туризъм, сочи разследването.


Прокуратурата е изискала от Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) заверено копие от проекта, финансиран по Програма за развитие на селските райони (ПРСР), цитиран в публикациите – "Изграждане на жилищна сграда за гости в м. "Чинар куши", гр. Сандански".
Предстои снемането на писмени обяснения от лица, длъжностни лица от ДФЗ, работили по одобряването на заявлението за подпомагане, последващото оторизиране на плащанията, както и за спазване на задължението на бенефициента в срок от 5 години след сключване на договора.


Според разследването Александър Манолев купува терена от 1.8 хил. кв.м по пътя между Сандански и курорта Попина лъка в началото на 2013 г. от фирмата Ди Ди Ви. След това учредява право на строеж на "жилищна сграда – къща за гости" с разгъната площ половин декара на фирмата "Агротрейд – Ана Димитрова" ET. През октомври същата година правото на строеж на "Агротрейд" е допълнено с ограда, басейн и паркоустройство. Специалната екстра на къщата е, че има тръбопровод 3 км, който осигурява минерална вода от Сандански, пише "Биволъ".


В публикацията се казва още, че фирмата е спечелила субсидия от фонд "Земеделие" от 390.1 хил. лв. по европейската програма, за да построи къща за гости. Общата стойност на проекта е 564. 1 хил. лв. Строежът приключва успешно през октомври 2015 г. и е прието почти без забележки. Изданието отбелязва, че по това време шеф на фонда е сегашният министър на земеделието Румен Порожанов.


"Нямам никаква собственост в Сандански. През 2012 г. притежавах имот, който продадох на споменатото от вас дружество. Мястото не е декларирано, защото няма как да декларирам нещо, което не е моя собственост. Сделката е направена още през 2012 г., когато съм бил в частния сектор", коментира Александър Манолев пред "Биволъ".


Проверката на "Биволъ" в кадастъра и Имотния регистър показва, че Манолев има множество сделки за земи в района на Сандански и имотите са на негово име, се допълва в разследването. Земята, на която е построена "къщата за гости", е негова собственост и в момента. Изданието не открива данни тя да е продадена, а са налични единствено данни за учредено безсрочно и възмездно право на строеж в полза на фирмата.


Коментарът на Румен Порожанов, цитиран от "Бивол", е, че през декември 2015 г. като шеф на ДФЗ е разписал протокол с одобрение на много проекти, но не е гледал в детайли и не е запознат с всеки един от тях. Той се позова на процедурите в ДФЗ, според които, ако обектът отговаря на изискванията, няма пречка да бъде одобрен. За да има контрол за добросъвестност на бенефициентите, трябва да се подават сигнали, добавя Порожанов.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (64)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Правосъдие за всеки
  @PravosadieZV
  34 minutes ago

  Лозан Панов: “Мракобесните времена в българското правосъдие тепърва предстоят.”

  https://www.pscp.tv/w/1mnxevqbLmRKX

  My amygdala could beat up your prefrontal cortex.
 2. 2 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 2463 Неутрално
 3. 3 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  "Коментарът на Румен Порожанов, цитиран от "Бивол" е, че през декември 2015 г. като шеф на ДФЗ е разписал протокол с одобрение на много проекти, но не е гледал в детайли и не е запознат с всеки един от тях."

  Ако беше гледал в детайли друг щеше да разпише, но гепаджийчето нямаше да е министър!

 4. 4 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 999 Неутрално

  Браво! Сетихте се...

  Пиши есе до ДФЗ - спечели 500 кв. РЗП по ПРСР :-)
  Александър Манолев, бивш зам.-министър на туризма и настоящ зам.-министър на икономиката е собственик на имот, в който е построена "къща за гости", финансирана с 380 000 лв. по проект на Програмата за развитие на селските райони. Плащането е одобрено от ДФЗ през декември 2015 г., само месец след като Манолев е назначен за зам.-министър на Ангелкова. Имението с половин декар РЗП обаче никога не е функционирало като семеен хотел за развитие на селски туризъм. Има и специална екстра - минерална вода от Сандански прокарана от 3 км. Да му завиди чак и Цветанов с частния асансьор. #Апартаментгейт заедно с нашите смели колеги от #blagoevgradnews

  https://bivol.bg/manolev-apartamentgate.html?fbclid=IwAR1FX30Bco3dUaH0lvatUQfb7CZCv6W2k_DNNPLlu9dFt22s3XBmWjvBdX4

 5. 5 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 321 Разстроено

  Икономисти и земеделци в корпулентно действие...

  www.commcrime.blogspot.com
 6. 6 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 999 Неутрално

  Бекграундът на далаверата и първото разследване на Порожанов, което води до разследването на "къщата за гости" с минерален басейн на Александър Манолев:

  Задължително е да се разчепка далаверата с къщите за гости. Тук директно се вижда кражба на европейски средства.
  ПОРОЖАНОВ КРИЕ “КЪЩИ ЗА ТЪЩИ” ЗА НАД 114 МИЛИОНА
  https://bivol.bg/kushti-za-tushti-114-mln.html

  Лесна за доказване злоупотреба
  "За разлика от смутните казуси с евтините апартаменти на властта, в които трудно може да бъде доказано предикатното престъпление – пране на пари с корупционен произход, в случая с имението свързвано с Александър Манолев прокуратурата има ясен коридор за доказване на злоупотреба и търговия с влияние. Фактите са красноречиви и е ясно кому е изгодно всичко това – къщата е построена в имот на Манолев, чието придобиване и кандидатурата за субсидията са в удивителен синхрон. Фирмата е абсолютно куха и оформена на подставено лице от близкото обкръжение на Манолев. Плащането е одобрено след като Манолев е попаднал във властта. Къщата за гости никога не е функционирала по предназначение, не функционира и в момента."

  "Моя вила с европейски пари". Афера за милиони, която никой не пожела да разследва
  https://www.svobodnaevropa.bg/a/29884322.html?fbclid=IwAR2CCOqjggOKt8GgowhXn_4ctMAVJ9C7ZF1zu-IRc4m_eff1X2jrQL7R4rs

 7. 7 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Ей самозабравила се сган, ей.
  Тези скандали показват най-вече чувството на безнаказаност, което явно обзема всеки, който се докопа до власт.
  Това да си построиш лична вила с пари от програмата за развитие на селските райони е б@си нахалството. Не, че с тия 300к щяхме да си оправим държавата, но това е признак на крайно безочие.
  А, и после що няма резултат от средствата от ЕС. Ми как да има....

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 8. 8 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 999 Неутрално

  До коментар [#7] от "Dexx":

  Над 114 милиона европейски пари са откраднати по тази схема от Порожанов и приятели:
  "Останаха 95 къщи, за които не може да се засече информация по нито един от списъците, които явно или тайно е произвел ДФЗ и не се знае нито на кого са, нито с колко са финансирани. Ако се умножат по 267 777, което е средната стойност на субсидията за всички известни къщи за гости, това прави още 25,4 милиона лева.

  Така излиза, че ДФЗ укрива старателно информацията за проекти, стрували на европейския данъкоплатец над 114 млн. лв."

 9. 9 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 2523 Неутрално

  На тоя бих му лепнал 2 години само за физиономията.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 10. 10 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#8] от "SaveBG":


  До коментар [#7] от "Dexx":Над 114 милиона европейски пари са откраднати по тази схема от Порожанов и приятели:"Останаха 95 къщи, за които не може да се засече информация по нито един от списъците, които явно или тайно е произвел ДФЗ и не се знае нито на кого са, нито с колко са финансирани. Ако се умножат по 267 777, което е средната стойност на субсидията за всички известни къщи за гости, това прави още 25,4 милиона лева.Така излиза, че ДФЗ укрива старателно информацията за проекти, стрували на европейския данъкоплатец над 114 млн. лв."
  —цитат от коментар 8 на SaveBG


  И то като имаш предвид, че всичко по тези проекти е документирано, защото иначе няма как да минат плащанията. Да не говорим, колко лесно се проверява, дали дадена къща за гости наистина е работила, като такава.
  Но да цитираме простодушното изказване на Цв "...няма кой да ме накаже".
  Явно те наистина така си мислят.

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 11. 11 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  Така ине разбрах какъв е проблема!? Някой си имал земя и учредил право на строж на някаква фирма. Е и!?

 12. 12 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  Това ще бъде безкрайно.

 13. 13 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  До коментар [#8] от "SaveBG":
  Това е know-how на шайката! Вноската за ЕС се плаща от всички, но така наречените "европейски пари" стигат само до тях!

 14. 14 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2238 Неутрално

  Че и минерална вода си е докарал от 3 км от Сандански! А концесия има ли?
  https://bivol.bg/manolev-apartamentgate.html

 15. 15 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 231 Неутрално

  По тая програма много хора си построиха къши уж за гости. Не е незаконно, но е неморално. Ако е нарушил закона, да го накажт. Така трябва да е за всички.

 16. 16 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 2055 Гневно

  Поредната наглост на ГРОБ! ОСТВКА БЕ!

 17. 17 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1300 Неутрално

  Защо прокуратурата трябва да чака сигнал отнякъде, за да провери 'къщите за гости'? Аз знам няколко такива, като нито една не приема гости, а е резиденция на собственика. Прокуратурата трябва да провери абсолютно всички 'къщи за гости'.

 18. 18 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1514 Неутрално

  Айде сега и този свиден гербав каманис ще трябва да изпере прокурватурата на герболяците

  Обичам да грухтя и плюскам.
 19. 19 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  Тези къщи за гости ,не знам как развиват селските райони ,ама успешно развиват клиентелата на ГЕРБ

 20. 20 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#11] от "svoboden":

  И прибрал едни пари по ДФЗ щото обещал да прави бизнес, да назначава хора, да развива селския район ама Ц!

  Имаш ли нужда от още обяснения.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 21. 21 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 293 Неутрално

  А Лозанов кога ще си подаде оставката?

 22. 22 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3438 Неутрално

  Много накъся, скамейката с кадри...! :)))

  Бивш tww09306483.
 23. 23 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#15] от "Jumbo Jet":

  Абсолютно незаконно е и всеки, който не може да докаже, че къщата не се ползва по предназначение трябва да връща парите с лихви.

  А който е злоупотребил със служебно положение, трябва да лежи в затвора.

  Ама то по тая логика трябва да направим нов затвор само за гербери

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 24. 24 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1514 Неутрално

  До коментар [#22] от "tww09306483":

  Бойку ще трябва пак да тръгне да ги събира по кръстовища, тир паркинги и бардаци.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 25. 25 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  До коментар [#20] от "tribiri":

  Ами в материала не пише да е взимал и лев от ДФЗ (както много български граждани, което не е толкова лошо).

 26. 26 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1514 Неутрално

  Абе дека е оня гербав харпун мишето?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 27. 27 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Наистина има много такива къщи, но повечето са на умни хора. Строи и й прави сайт в Интернет. Обаждаш му се и той си вдига задника и заедно с жена си и децата си се прави на хотелиер, колкото е необходимо.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 28. 28 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2090 Неутрално

  хахах, сладури... що точно днес, тва разследване не съществуваше преди Свободна Европа да го отрази, така ли

  така както не съществува и онова за зам-конпира, нали така... а за сламеното татенцеце на другаръ Гешеф нещо?

 29. 29 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3591 Неутрално

  Т. нар. “къща за гости” е финансирана с 380 000 лв. по проект на Програмата за развитие на селските райони. Плащането е одобрено от ДФЗ през декември 2015 г., само месец след като Манолев е назначен за зам.-министър на Ангелкова. Имението с половин декар РЗП обаче никога не е функционирало като семеен хотел за развитие на селски туризъм. Ползва се като частна вила от Манолев и семейството му.
  Не си обяснявам как така 4 години никой от контролните органи, ДФЗ или НАП, не са извършили проверка, за да се разбере, че къщата за гости не работи и да се изискат съотв. парични санкции. Всъщност, обяснявам си, но обяснението е нито законно, нито морално.
  Дали само заради тази къща Манолев отказа назначаването му за министър на транспорта или има още?

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 30. 30 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Така ине разбрах какъв е проблема!? Някой си имал земя и учредил право на строж на някаква фирма. Е и!?
  —цитат от коментар 11 на svoboden


  До коментар [#11] от "svoboden":

  И после гепил 300к, от "Развитие на селските региони"...
  Да не говорим, че ако не беше зам. министър щеше доста по-трудничко да му мине проектчето. А то Порожанов, хич даже не го бил гледал, а направо го подписал. Ми не го е гледал, ако е имало листче "тоя е от нашите", що да го гледа

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 31. 31 Профил на gmranger
  gmranger
  Рейтинг: 396 Неутрално
 32. 32 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#25] от "svoboden":
  За имота са отпуснати 380 хил. лв. по европейски проект, финансиран от Програмата за развитие на селските райони, посочват двете издания. Плащането е одобрено от Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) през декември 2015 г., когато Манолев е назначен за зам.-министър на туризма.

  Сега ще се учим на четене с разбиране ли?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 33. 33 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6356 Неутрално

  До коментар [#1] от "Шихан Йордечка":

  Тук може да се намери повече:

  https://clubz.bg/81925-zavoevatelite_na_pravata_i_instituciite_ni_veche_ne_mogat_sami_da_se_sprat_ –_nujna_im_e_pomosht

  а липсващата част е по-долу:

  "...
  След отправяне от нацистката преса критика към съдия, който тогава постановява възмутително лека присъда от пет години лишаване от свобода на мъж за убийство на съпругата му, Хитлер се обръща пряко към съдебната власт в речта си в Райхстага на 26 април 1942 г. Наред с други неща той казва: „Очаквам от германската правна професия да разбере, че не нацията е тази, която служи на нея, а тя е тази, която служи на нацията. От сега нататък ще се намесвам в такива дела и ще отстранявам от длъжност всеки съдия, който очевидно не разбира това, което изисква от него времето в което живеем.“
  Според военния трибунал на САЩ в Нюрнберг този заплашителен изблик на фюрера заличава последните следи на съдийска независимост.
  Не всички съдии обаче са съучастнически са настроени и са слуги на режима. Някои от тях му дават отговор именно в качеството си на съдии. В тази връзка норвежкия колега проф. Петер Грааве разказа историята на Уолтър Крайсик – най-известния германски съдия с опозиционни възгледи от времето на фюрера. От публикуваните едва през 2011 г. биографични бележки на Крайсик, разбираме следното: „През пролетта на 1933 г. си написах оставката. Изготвих множество случаи на допуснати от прокурори нарушения на най-елементарни процесуални правила, както чрез действие, така и чрез бездействие. След безсънна нощ осъзнах, че подобна стъпка би била твърде лесна. Тя би означавала противоречията да потънат в забрава. Или би отворила широко поле за действие на отклонили се от правия път.“
  Същият този съдия, на церемония по поставяне на портрета на Адолф Хитлер в сградата на съда на 1 май 1933 г., напуска церемонията в залата в знак на протест. Той е изключен от програмата за продължаващо обучение, заради това, че на официално събитие не отправя три пъти на висок глас поздрава „Хайл Хитлер“. Няколко месеца след това съдия Крайсик купува земя извън града и подава молба за преместването си в съд, който се намира в близост до нея. Министерството се възползва от тази възможност да се отърве от непокорния съдия и удовлетворява молбата му. В началото 1940 г. Крайсик разбира, че е в ход преместване и последващо умъртвяване на институционализирани лица с умствени увреждания под негов съдебен надзор. Съдията счита, че това е крещящо нарушение на закона и пише в този смисъл писмо до председателите на съда. В това свое писмо, той подхвърлил максимата, че „Законът е това, което служи на народа“ и описва доктрината като всяваща ужас, тъй като позволява брутално навлизане, без да съществуват подходящи законови гаранции за защита, първа на концентрационните лагери, а след това на институциите за лица с умствени разстройства и психични заболявания, основни сфери в живота на личността и обществото.
  Касателите на съда настояли Крайсик да оттегли писмото, което той отказва да направи. Тогава му е наредено да проведе разговор с министерството на правосъдието. Според заключителните думи на министъра на правосъдието, след тази среща: „ Човек, който не може да приеме волята на фюрера, като най-висш източник на правото, не може да вземе в съда преимущество“.
  Според проф. Граабер, от една страна фактът, че по времето на нацисткия режим е имало такива светлини, буди надежда. От друга страна обаче униние буди обстоятелството, че тези съдии са единици. Особено предвид крещящата несправедливост на разбирането на закона и действията, които да приемат нацистите и тяхната отдалеченост от всяко разумно тълкуване на принципите на демократичната държава в рамките на западната правна традиция.
  ..."
  Това е...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 34. 34 Профил на jobssboj
  jobssboj
  Рейтинг: 299 Неутрално

  То ак осе съдеше за злоупотреби МС и НС щаха да напълнят още един затвор. Всичките висши политикани, прокурори и чиновници у нас са криминали. Крадат и лъжат.

 35. 35 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  За да може дори и един гербер да проумее, как се прави и как го правят герберите, идете в гугъл и напишете хаджи Боби. После потърсете и къщата на замминистърчето.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 36. 36 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Сетиха се! Сигурно вече седмица мина откакто излезе информацията.

 37. 37 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Айде сега и имението на „ Галъпа”'Колю Колев.........Всички тарикати дето препраха парите, че и бонус от ЕС получиха под ножа! Аман от такива пладнешки грабежи!

 38. 38 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  Всички заместник министри се назначават лично от бай муй - дотук двама гепаджии измежду тях. То е ясно, че цацаратурата няма да открие нередности, но поне високия Аморален гепаджийски "стандарт" ще сработи ли? Или тоя не требе да се пипа, щото е от свинските хора?

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 39. 39 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#33] от "penetrating":

  И тези героични постъпки как кореспондират с придобитата виличка на ниска цена с незаконно построен втори етаж, който Панов не смята за нъжно да узакони.

  Аз съм чел и за Джордано Бруно, Жана Дарк, Хус и други, но техния подвиг не прави Лозан Панов невинен.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 40. 40 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6356 Весело

  До коментар [#39] от "tribiri":

  В моят свят честната позиция не е геройство и не се отнася до подсъдност :)
  А във Вашият?
  А що се отнася до връзката на казаното от Лозан Панов с нечестния зам. министър - тя е пряка :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 41. 41 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4270 Неутрално

  Този е най-големия тарикат, не е дал и един лев...

  ...
 42. 42 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4270 Неутрално

  Порожанов почва и той да "виси"...

  ...
 43. 43 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 653 Весело

  По тая програма много хора си построиха къши уж за гости. Не е незаконно, но е неморално. Ако е нарушил закона, да го накажт. Така трябва да е за всички.
  —цитат от коментар 15 на Jumbo Jet


  Значи според теб не е незаконно да си построиш къща ЗА СЕБЕ СИ с ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ, които се отпускат по програма за селски туризъм и която къща трябва да се отдава под наем за свободно ползване от трети лица срещу заплащане?!?!?! Или си много т.ъ.п. или на т.ъ.п. се правиш, но толкова добре се правиш, че започваш и да изглеждаш т.ъ.п. и без да се правиш :):):) Обяснявам елементарно, като за елементарни хора /ник svoboden също да чете, нужно му е!/ - има европейска програма за развитие на селския туризъм и тя отпуска средства за направа на къщи за селски туризъм, НЕ ЗА КЪЩИ ЗА ЛИЧНА УПОТРЕБА! Този юнак е прибрал "случайно" към 400 000 лева по тази програма и си е направил КЪЩА ЗА ЛИЧНА УПОТРЕБА! Т.е. нарушил е изискването на да не ползва къщата за лична употреба, а трябва да я отдава под наем за развитието на селския туризъм! Т.е. още по-елементарно - НЕЗАКОННО е да използваш средства на ЕС за ЛИЧНИ НУЖДИ, за да си вдигнеш ЛИЧНА КЪЩА на себе си!

  П.С.: Реалната стойност на къщата е около 1 000 000 лева, като част от останалите пари са взети от приближени на този юнак по общински програми към община Сандански, а около 500 000 лева той влага сам в имота /при публична заплата от около 4 000 лева, трябва да е спестявал поне 10 години без да яде и пие и да не плаща консумативи, а той е вдигнал имота за 2 години .../. Ей, наглец, откъде са останалите пари за "скромната" къща ?!?!? :):):) Жалък тип ...

 44. 44 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1300 Неутрално

  Наистина има много такива къщи, но повечето са на умни хора. Строи и й прави сайт в Интернет. Обаждаш му се и той си вдига задника и заедно с жена си и децата си се прави на хотелиер, колкото е необходимо.
  —цитат от коментар 27 на tribiri


  Дай пример, че досега не съм попадал на такъв.

 45. 45 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4270 Любопитно

  До коментар [#43] от "dedo_goshko":

  Как разбра, че реалната стойност е 1 млн.?

  ...
 46. 46 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#44] от "galapagas":

  Дал съм! Хаджи Боби! Влез в гугъл и го напиши.

  Е! И той хитрее. За да са по-малко досадниците не оправя пътя, но въпреки това има 5 звездички от оценки на тези, които са ходили там. Аналогично е с вила Червен над Тетевен, но там не е чак толкова хубаво.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 47. 47 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 653 Весело

  До коментар [#43] от "dedo_goshko":Как разбра, че реалната стойност е 1 млн.?
  —цитат от коментар 45 на hamiltonf


  Минавал съм покрай нея няколко пъти и в един от случаите пътувахме с колега, който е оценител на имоти. И дори спряхме да я разгледаме отвън оградата ... :):):) Та това е неговата оценка като професионалист :):):) В интерес на истината, докато този не се отказа от предложеното му място като Министър на транспорта покрай тази измама, не знаех чия е къщата и смятах, че е частна виличка .... :):)
  Но вероятно като за Пацо Терасата или Цецо Асансьора цената би била значително по-ниска, а може и със заменка да стане сделката :):):)

 48. 48 Профил на filibias
  filibias
  Рейтинг: 242 Неутрално
 49. 49 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#44] от "galapagas":

  Ако сте група над 15 човека от Хаджи Боби направо те питат, "като за начало агънце или теленце"?

  Ракията и храната са уникални, а за обстановката и природата просто нямам думи.

  Само дето не е успял да си прокара тръба с минерална вода за басейн щото сигурно не е гербер, а някакъв прост софийски архитект.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 50. 50 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  Приятели, гласувайте пак за ГРОБ #ХУБАВОЕ #ГОТОВОЕ

 51. 51 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8019 Неутрално

  За да не остане никакво съмнение у гражданите да почват проверки на всеки от зам. министър нагоре, депутати, съветници, комисии и агенции,както и на цялата съдебна система.

 52. 52 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4270 Неутрално

  До коментар [#47] от "dedo_goshko":

  Не повече от 500 000 лв. с обзавеждането, иначе трябваше да е поне 1300м2 РЗП. И басейнчето не е нищо особено.

  ...
 53. 53 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1107 Весело

  До коментар [#40] от "penetrating":

  В моя(т) свят знаят кога се ползва пълен член и кога не.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 54. 54 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#47] от "dedo_goshko":Не повече от 500 000 лв. с обзавеждането, иначе трябваше да е поне 1300м2 РЗП. И басейнчето не е нищо особено.
  —цитат от коментар 52 на hamiltonf


  На живо е много хубаво, място е отлично поддържано, а и пропускаш минералната вода в басеина ... :) Но дори и 500 000 лева да е, това не прави измамата с евросредства по-малка, само необходимостта на господина да доказва с какви средства е завършил частния си проект ... :):)

 55. 55 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 286 Неутрално

  До коментар [#49] от "tribiri":

  Веднага ти давам пример за бивш депутат от дсб, сега основател на КОД, който си построи и обзаведе зъболекарска клиника по програма "енергийна ефективност" за около 700 хил. лв. безвъзмездни, вкл. 90 хилв. от българския бюджет т.е. от теб и от мен.
  Кога най-сетне ще разбереш, че крадат всички...до един! Е, може би 99.9%.

 56. 56 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Отпусчица нещо, оставчица няма ли да има този път? Или този номер вече не е актуален за пред избирателя?

 57. 57 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#55] от "victor_victim":

  Не схващаш ли разликата?! В тази клиника работят хора, плащат се заплати и данъци, създава се брутен вътрешен продукт... Никой не го е спирал замминидтърчето да направи тази къща, но от кумова срама трябваше да назначи един готвач и една камериерка и да дава две стаи на хотелски начала.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 58. 58 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  ГЕРБ знате ли защо са нагли? Защото ги търпим. И защото си имат Прокурватура и Спец съд

 59. 59 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2995 Неутрално

  Този отдавна е ясен- сега може и да го махнат- но какво от това
  А с Ангелкова как заглъхнаха нещата===

 60. 60 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1874 Неутрално

  Този Пъжанов или се е подписвал като селски кмет или е получил нещо от евросредствата. Що се отнася за прокуратурата,време е много прокурори,които не си вършат работата да бъдат уволнени и на тяхно място да бъдат сложени журналисти от Биволь щом те ще им вършат работата...

 61. 61 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1874 Неутрално

  Този Пъжанов или се е подписвал като селски кмет или е получил нещо от евросредствата. Що се отнася за прокуратурата,време е много прокурори,които не си вършат работата да бъдат уволнени и на тяхно място да бъдат сложени журналисти от Биволь щом те ще им вършат работата...

 62. 62 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9089 Неутрално

  Вече си е подал оставката .... забогатял е.

 63. 63 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9089 Неутрално

  Вече си е подал оставката .... забогатял е.

 64. 64 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6356 Весело

  До коментар [#53] от "tribiri":

  Не е много (не казвам, че не е важно). Никак не е достатъчно :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK