Книгата на Иван Костов "Свидетелства на прехода" ще бъде преиздадена

Книгата на Иван Костов "Свидетелства на прехода" ще бъде преиздадена

© Георги КожухаровКнигата на бившия премиер Иван Костов "Свидетелства на прехода" ще бъде преиздадена в тираж, по-голям от първия. Това обяви той в интервю за БНР, като уточни, че е упълномощен от издателство "Сиела". Опашка от желаещи да купят книгата с автограф от бившия премиер се събра при представянето й миналата седмица.


"Книгата се опира на много факти, документи, числа, статистика, данни. Свидетелствата не са разказ, с който искам да внушавам собствените си мисли, а съм се опитал да свидетелствам обективно и честно. Идеята ми е да се хвърли светлина върху прехода и да се позволи да се придвижим напред. Да си изясним миналото, да го извадим от мъглата и да продължим напред", заяви Костов.


"Написал съм тази книга за тези, които не са преживели прехода или са били много млади. Това е моят личен разказ", допълни той.Въпреки предстоящия втори тираж все пак той каза, че се е сблъскал и с негативни отзиви за книгата – от клеветите върху него, които са се възобновили, до мнението, че книгата е сложна, че няма да се прочете, но пък е престижно да я имаш в библиотеката си. "Отзивите ми говорят, че политиката и днес продължава да е изградена върху измами за прехода. Страхът е да не бъдат изобличени тези измами. Намирам обяснение защо сме сред най-изостаналите народи по благосъстояние. Ако управляващите имат невярна представа за прехода, то няма как да се продължи напред", коментира Костов.


В книгата си бившият премиер заяви, че развенчава много митове – от пълното неразбиране на смисъла на приватизацията, през измамата, че пенсиите са били намалени, до това, че не са били отворени досиетата. "Мит за прехода е, че Филип Димитров се е самосвалил", допълни Костов.


"Аз не се държа като безгрешен човек, признавам грешките си. /.../ В книгата казвам, че трябва да се направи приключителен баланс на приватизацията, където точно ще се измери какво е продадено, при какви условия, кой е купувал, допуснати ли са грешки. Ако се направи такъв баланс, ще се разобличи една от най-големите измами на прехода", подчерта бившият премиер.


По думите му антагонистът на прехода е бил посткомунистическият човек. "Той трябваше да спре да мисли, че не носи отговорност за себе си. Преходът е буржоазна контрареволюция на социалистическата революция. Как се прави демократично устройство в едно комунистическо общество – с комунистически институции и партии? Как демокрацията ражда собствените си основи? Това е много трудна задача. Нямаше политическа подготовка. Имаше силен икономически екип, но много малко разбирахме от политика и много малко от проблемите на сигурността", спомня си Костов.


"Чест е на икономистите още от времето на комунизма, че видяха, че нещата се развиват зле за България още в първата половина на 80-те години. Още тогава те предвидиха, че страната влиза в тежък период на натрупване на голям външен дълг, който не може да обслужва, и че ще се стигне до лоша развръзка. Никой от тези хора не беше послушан от онзи режим. Затова България катастрофира много тежко и обяви фалит. До втората икономическа катастрофа се стигна заради отказа да се осъществят реформите, започнати по времето на Димитър Попов и от правителството на Филип Димитров. Лошо управление и отказ да се правят реформи доведоха до втората икономическа криза в страната", коментира още Иван Костов в интервю за БНР.


Повече за представянето на книгата - тук.
Откъс от книгата - тук.
Видео от представянето на книгата - тук.

Ключови думи към статията:

Коментари (229)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1982 Неутрално

  Честито Командире! И втора част да напишеш, щото кой знае някой може и да гледа от горе? Добре е самичък да си кажеш, фондацийки, муравейки, милиони? Признат грях бил половин грях, другарю Костов?

 2. 2 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  Добра новина. И извън темата – повръща ми се от факта, че Гечев е номиниран за евродепутат.

 3. 3 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 470 Неутрално

  По време на соца щеше да бъде задължителна,за всяка домашна библиотека.
  Очакваме да напише и за БГ"Капитала"(първоначално натрупване, сливане с държавата и европейския).

 4. 4 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1142 Неутрално

  Командира се опитва да заличава следите си явно. Обществото му било виновно, не било готово да го разбере. Другъде трябваше да свидетелства този партиен секретар! Пак избяга по тъча от обяснения за приватизацията и лустрацията!!!

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 5. 5 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 234 Неутрално

  България е доста проапднала държава след като очеваднио криминали като горното лице вместо по затворите където им е мястото раздават морали и акъли. То затова и българите масово емигрират - след 30 години лъжене, грабене и предателства са пак на същата права и не знаят къде да ходят. А такива като Костя п4росто се възползват от конюнктурата и се оттдават на криминалния си нагон да богатеят.

 6. 6 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  *..Преходът е буржоазна контрареволюция на социалистическата революция. Как се прави демократично устройство в едно комунистическо общество – с комунистически институции и партии? Как демокрацията ражда собствените си основи? Това е много трудна задача. Нямаше политическа подготовка. Имаше силен икономически екип, но много малко разбирахме от политика и много малко от проблемите на сигурността"*
  То и сега имаме бекапеец, пишман-пожарникар за 3-кратен премиер.
  Тъжно, много тъжно.

 7. 7 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  Про
  До коментар [#1] от "Таралеж":

  Прочети книгата и тогава дрънкай глупости. Но и да я прочетеш, едва ли ще я разбереш. Тя не е за посредствени и предубедени хора.

 8. 8 Профил на nmn58592067
  nmn58592067
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Много хитро Иван Костов крие в какъв тираж е книжлето.
  Целта му е да плати по-малко данъци.
  Аман от хитреци.

 9. 9 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Лоша вест за герберунгелите. Нещо напоследък опорката "Костов е виновен" не работи толкова добре, колкото преди.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 10. 10 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Тази вечер е в Пловдив, тъй че желаещите да побързат.
  Мислех да купувам книгата, но се сетих за две приятелки, които със сигурнос ще са там и ще ми я дадат, след като я прочетат.

  Доброто е заразно
 11. 11 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1982 Неутрално

  До коментар [#7] от "tacheaux":

  Аз книгата съм в гледал на живо. И я препрочитам всеки път като си дойда в България.

 12. 12 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Много хитро Иван Костов крие в какъв тираж е книжлето.Целта му е да плати по-малко данъци.Аман от хитреци.
  —цитат от коментар 8 на nmn58592067


  Да, щото той си я печата вкъщи.

  Очакваме утре опорката да е "Костов диша".

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 13. 13 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2810 Весело

  Щеше да е далеч по-романтично и либерално възвишено за демократичните устой на Държавата ако като колегите му със сходни криминални недостатъци в управлението в Румъния си пише мемоарите съвместно с Главна дирекция “Изпълнение на наказанията” !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 14. 14 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  Книгата не е мемоарна. При мемоарните книги преобладават личните преживявания на автора и пикантерии , докато Костов рядко прибягва до това. Посочва факти в неговата област на финансист, които обрисуват катастрофалното икономическо положение на България след управлението на комунистите. Затова на места книгата дори става скучна. Но такава книга не може да напише никой в България , освен той. Разбираме колко малко хора в страната са били наясно какви реформи трябва да се направят , за да стане България нормална пазарна икономика. Костов е правил реформите без никаква международна и вътрешна подкрепа и при ожесточена съпротива на комунистите , които са имали силно влияние във всички власти. Костов нарича тази съпротива саботаж. Разбираме какъв късмет е имала България , че е била управлявана , макар и за кратко от държавник с такъв висок ранг като Костов.

 15. 15 Профил на nmn58592067
  nmn58592067
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Много хитро Иван Костов крие в какъв тираж е книжлето.Целта му е да плати по-малко данъци.Аман от хитреци.

  —цитат от коментар 8 на nmn58592067


  Да, щото той си я печата вкъщи.
  —цитат от коментар 12 на КретенКилър


  Ами защо този тарикат не е написал какъв е тиражът на книгата?
  Аман от хитреци.

 16. 16 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 1028 Неутрално


  руската пропаганда нещо проспа книгата и пропусна да я оплюе предварително...

 17. 17 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Още съм в началото на книгата.Харесва ми изказа.Научавам и за събития, които не са били коментирани тогава в медиите.

  Успех с втората част!

 18. 18 Профил на nmn58592067
  nmn58592067
  Рейтинг: 257 Неутрално

  руската пропаганда нещо проспа книгата и пропусна да я оплюе предварително...
  —цитат от коментар 16 на rdb41527334


  Ти пък…?
  Руснаците да не са луди да плюят по този, който им продаде най-голямото предприятие на България без да минат през борсата.

  До коментар [#16] от "rdb41527334":

 19. 19 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2796 Неутрално

  В България има и хора ,които четат

 20. 20 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 368 Неутрално


  "Написал съм тази книга за тези, които не са преживели прехода или са били много млади. Това е моят личен разказ", допълни той.
  Да така е, трудно може да забаламоса хора, които преживяха цялата прелест на прехода. Трудно ще му се вържем на твърдението, че пенсиите не били намалени. Напротив, те бяха драстично намалени, за да се хареса на МВФ, но принуди стотици хиляди пенсионери да живеят под ръба на бедността. Освен това не сме разбирали същността на приватизацията, която била контрареволюция на социалистическата революция. Хайде, джанъм, и ние сме учили марксизъм и политикономия и знаем, че основата на капитализма е частната собственост върху средствата за производство, въпросът е как беше превърната обществената собственост в частна и какви врътки се направиха, за да отидат всички комбинати и заводи в ръцете на "наши хора". Не Костов не може да ме излъже, защото съм негов набор и доста отблизо следях развитието на нещата. Аз бях на 10 януари пред парламента да сваляме правителството на Виденов, но какво се получи? От трън та на глог, че е по-висок.

 21. 21 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 368 Неутрално


  "Написал съм тази книга за тези, които не са преживели прехода или са били много млади. Това е моят личен разказ", допълни той.
  Да така е, трудно може да забаламоса хора, които преживяха цялата прелест на прехода. Трудно ще му се вържем на твърдението, че пенсиите не били намалени. Напротив, те бяха драстично намалени, за да се хареса на МВФ, но принуди стотици хиляди пенсионери да живеят под ръба на бедността. Освен това не сме разбирали същността на приватизацията, която била контрареволюция на социалистическата революция. Хайде, джанъм, и ние сме учили марксизъм и политикономия и знаем, че основата на капитализма е частната собственост върху средствата за производство, въпросът е как беше превърната обществената собственост в частна и какви врътки се направиха, за да отидат всички комбинати и заводи в ръцете на "наши хора". Не Костов не може да ме излъже, защото съм негов набор и доста отблизо следях развитието на нещата. Аз бях на 10 януари пред парламента да сваляме правителството на Виденов, но какво се получи? От трън та на глог, че е по-висок.

 22. 22 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#15] от "nmn58592067":

  "Ами защо този тарикат не е написал какъв е тиражът на книгата?
  Аман от хитреци.""

  Ами обърни се към издателството, отворко. Те са издали книгата.
  Аман от лаици.

 23. 23 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1481 Неутрално

  "Написал съм тази книга за тези, които не са преживели прехода или са били много млади. Това е моят личен разказ", допълни той.Да така е, трудно може да забаламоса хора, които преживяха цялата прелест на прехода. Трудно ще му се вържем на твърдението, че пенсиите не били намалени. Напротив, те бяха драстично намалени, за да се хареса на МВФ, но принуди стотици хиляди пенсионери да живеят под ръба на бедността. Освен това не сме разбирали същността на приватизацията, която била контрареволюция на социалистическата революция. Хайде, джанъм, и ние сме учили марксизъм и политикономия и знаем, че основата на капитализма е частната собственост върху средствата за производство, въпросът е как беше превърната обществената собственост в частна и какви врътки се направиха, за да отидат всички комбинати и заводи в ръцете на "наши хора". Не Костов не може да ме излъже, защото съм негов набор и доста отблизо следях развитието на нещата. Аз бях на 10 януари пред парламента да сваляме правителството на Виденов, но какво се получи? От трън та на глог, че е по-висок.
  —цитат от коментар 20 на proza


  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 24. 24 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  Само при представянето на книгата бяха продадени няколко хиляди екземпляра. Тази книга ще се чете и изучава от бъдните поколения , които ще искат да знаят истината за трудностите на прехода, уникалния преход от социалистическо централно командвано затворено стопанство с наемни работници без основни права и свободи, длъжни да продават на безценица своя труд на комунистическите робовладелци, към свободна правова плуралистична държава с пазарна икономика. Този преход беше извършен от Костов с малък брой поддръжници и последователи, при ожесточената съпротива на останалата незасегната, придобила финансови ресурси комунистическа номенклатура и зомбирано население с робска психика, склонно да живее както преди бедно и онеправдано.

 25. 25 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Честито Командире! И втора част да напишеш, щото кой знае някой може и да гледа от горе? Добре е самичък да си кажеш, фондацийки, муравейки, милиони? Признат грях бил половин грях, другарю Костов?
  —цитат от коментар 1 на Таралеж


  Ти ако беше го изживял, нямаше да забравиш Виденов и мизерията, глада и фалита тогава.А Костов единствен за 30 години, направи нещо полезно и смислено.Дори само това, че ни вкара в ЕС и НАТО е огромен успех!

 26. 26 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  😂😂😂

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 27. 27 Профил на satanail13
  satanail13
  Рейтинг: 569 Весело

  Пак Сме Тука!

  Марс е изконна Американска територия!
 28. 28 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1800 Неутрално

  В момента книгата е на челни места по продажби на големите книжарници - "Хеликон", "Сиела", "Хермес". Явно народът е бил жаден за такова четиво от този човек. И все пак равносметката за прехода предстои да бъде направена от суверена. Последното ще определи кой от управляващите в тези години как ще остане в историята - не личната оценка, а обществената.

  На всички фенове - приятно четене. Аз ще пропусна.

 29. 29 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  До коментар [#14] от "tacheaux":

  те комунетата понеже го съботираха, за това го оставиха цял мандат. що не оставиха филип димитров...? и още един въпрос. курнела, колко як саботаж му направи?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 30. 30 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4039 Весело

  До коментар [#18] от "nmn58592067":
  "Руснаците да не са луди да плюят по този, който им продаде най-голямото предприятие на България без да минат през борсата. "

  Май са луди и особено русофилите , които трябва да са благодарни на Костов , че подари най-голямото предприятие на руснаците , пък те го оплюват и клеветят. Що така?
  Черна руска неблагодарност.

 31. 31 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Само при представянето на книгата бяха продадени няколко хиляди екземпляра. Тази книга ще се чете и изучава от бъдните поколения , които ще искат да знаят истината за трудностите на прехода, уникалния преход от социалистическо централно командвано затворено стопанство с наемни работници без основни права и свободи, длъжни да продават на безценица своя труд на комунистическите робовладелци, към свободна правова плуралистична държава с пазарна икономика. Този преход беше извършен от Костов с малък брой поддръжници и последователи, при ожесточената съпротива на останалата незасегната, придобила финансови ресурси комунистическа номенклатура и зомбирано население с робска психика, склонно да живее както преди бедно и онеправдано.
  —цитат от коментар 24 на tacheaux


  ++++++++++++++++++++++Поздравления!

 32. 32 Профил на nmn58592067
  nmn58592067
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#15] от "nmn58592067":"Ами защо този тарикат не е написал какъв е тиражът на книгата?Аман от хитреци.""Ами обърни се към издателството, отворко. Те са издали книгата.Аман от лаици.
  —цитат от коментар 22 на gmbh


  Издателство "Сиела" е едно много уважавано издателство.
  Циганията със скрития тираж е дело на Костов.
  "Сиела" се е уважила с тариклатлъкат на Костов.

  До коментар [#22] от "gmbh":

 33. 33 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1501 Неутрално

  Малко се сещам за един лаф "Хубава работа, ама циганска"...
  Та така и с реформите в България. Къде са тези реформи?
  Все си мисля, че за разлика от в другите държави, у нас реални реформи нямаше и все още няма.

  ДБ=БКП
 34. 34 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 815 Неутрално

  няма лошо ,ама и доста неща удобно премълчава...да вземе да редактира и добави нещо не да я пише като свидетел а главен участник

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 35. 35 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  До коментар [#14] от "tacheaux":

  Костов пише онова, което му е изгодно да пише.
  Няма да напише, как държеше чадъра върху мутренските групировки.
  Няма да напише, как Христо Бисеров курсираше с куфарчетата от митниците.
  Няма да напише, как прие закона за "стратегическите инвеститори".
  Няма да напише, как уволняваше дъректори на печаливши предприятия и назначаваше на тяхно място свои хора, натоварени със задачата, да ги фалират.
  Няма да напише, как онези, които изкупуваха предприятия за 1$, правеха дарения във фондацията на жена му за стотици хиляди долари.
  Така че,- прехласвайте се по Костов - това е човека, който нанесе на България по-големи щети ое Луканов, Виденов и Симеон 2, взети заедно.

 36. 36 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  Видно от форума , каквито и доводи и доказателства да им кажеш, костофобите си знаят своето: Костов е виновен. Приличат на онези , на които като им показали на живо жираф казали: Няма такова животно.

 37. 37 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1800 Неутрално

  До коментар [#24] от "tacheaux":

  Явно вие не се считате за част от това общество с робска психика, което даде всички власти в ръцете на ОДС. Ех, колко е удобно да се правим на странични наблюдатели... Костов се провали освен в реформите, и в корупцията - иначе едва ли народът щеше да се прехласне по словата на г-н Сакскобургготски. Просто щеше да даде поне още един мандат на този велик държавник, както направи това за трети път с Борисов. А най-интересното е, че същият този велик държавник доста време мълчеше и странеше от публични изяви, след като сдаде властта, обиден на същото това общество с робска психика, което му даде мнозинството и трите власти в ръцете.

 38. 38 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#20] от "proza":

  "Да така е, трудно може да забаламоса хора, които преживяха цялата прелест на прехода. Трудно ще му се вържем на твърдението, че пенсиите не били намалени. Напротив, те бяха драстично намалени, за да се хареса на МВФ, но принуди стотици хиляди пенсионери да живеят под ръба на бедността""

  Баламосването е в твоята глава.
  България по времето на Костов е крупен длъжник към чуждестранни институции с въведен от Луканов мораториум върху обслужването на дълговете си.
  Костов искал да се хареса на МВФ.
  Забравяш и ОИСР, забравяш за Парижки и Лондонски клубове.
  Щом толкова ги разбираш нещата, обясни с думи прости какво е трябвало да направи Костов.
  Пенсиите е само една от големите лъжи.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  До коментар [#7] от "tacheaux":Аз книгата съм в гледал на живо. И я препрочитам всеки път като си дойда в България.
  —цитат от коментар 11 на Таралеж


  И какво си викаш като дойдеш в България? Бойко не е виновен за сегашното положение , а Костов, който не е в управлението от 18 години?
  Затова трябва да я прочетеш тази книга, за да прогледнеш със слепите си очи, макар , че при теб увреждането е такова , че завинаги ще си останеш сляп да видиш истината.

 41. 41 Профил на nmn58592067
  nmn58592067
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Само при представянето на книгата бяха продадени няколко хиляди екземпляра. ...
  —цитат от коментар 24 на tacheaux


  И всичките тези книги бяха продадени бе да има касов бон.
  (аз поне не видях някой да издава касов бон).
  Ако някой каже, че тогава Костов е откраднал 20%ДДС от държавата, няма да е далече от истината.
  Г-н Цветанов го „разпънаха на кръст“ за много по малка сума.  До коментар [#24] от "tacheaux":

 42. 42 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#32] от "nmn58592067":

  ""Сиела" се е уважила с тариклатлъкат на Костов."

  Това от достоверен източник ли го научи или така ти се иска да е?

 43. 43 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  До коментар [#40] от "tacheaux":

  Бойко управлява.
  Костов разграбваше.

 44. 44 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Весело

  Нека позная - "Костов е виновен!" :)))))))

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 45. 45 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  Нека позная - "Костов е виновен!" :)))))))
  —цитат от коментар 44 на c.b.o.


  ПОЗНА!

 46. 46 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Неутрално

  Бойко управлява. Костов разграбваше.
  —цитат от коментар 43 на atmanpg


  Костов (1997): Влизаме в ЕС и НАТО. За по-малко от 10 г. и двете са факт през 2007.

  Баце (2009): Влизаме в Шенген и Еврозоната. След 10 г. още "влизаме" през 2019.

  Факти. С тях не се спори.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 47. 47 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  До коментар [#14] от "tacheaux":те комунетата понеже го съботираха, за това го оставиха цял мандат. що не оставиха филип димитров...? и още един въпрос. курнела, колко як саботаж му направи?
  —цитат от коментар 29 на sarunka


  Щото Филип Димитров нямаше парламентарно мнозинство , а Костов имаше и нямаше как парламентарно да го съборят , макар , че накрая се появиха "сини мравки".
  На втория въпрос , Курнелка не е имала тогава власт да му се противопостави. Не е само тя , която участва в приватизацията, още много други като нея.

 48. 48 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  [quote#46:"c.b.o."][/quote]

  Аз с тези факти факти не споря.
  Безработица при Костов - над 20 %
  Про Борисов - под 4%
  ФАКТИ!

 49. 49 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1982 Неутрално

  До коментар [#40] от "tacheaux":

  Всъщност доста ми харесва в България като си дойда. Нещата са потръгнали, обслужването се подобрява, пътищата са по направени, магазините са заредени общо взето. Все още има малко мутро-култура, трябва да си наемеш по-голяма кола от летището за да ти правят път, да даваш по-големи бакшиши за да те обслужват добре, но и това ще се оправи. И най хубавото е че като свърши ваканцията се качваш на самолетчето, отиваш обратно в “белия” свят а другаря Костов си остава в България. Благодарим то друрарю Костов че овреме ни помогна да разберем накъде вървят работите.

 50. 50 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Неутрално

  [quote#46:"c.b.o."]
  —цитат от коментар 48 на atmanpg
  Аз с тези факти факти не споря.Безработица при Костов - над 20 %Про Борисов - под 4%ФАКТИ! [/quote]

  Виж сега и работоспособното населението на страната при Костов и Баце, да ти светне какво точно означават тези проценти. Да не би в абсолютни стойности да говорим за една и съща безработица?

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 51. 51 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Филчев ексклузивно пред БЛИЦ: Костов е преписвал цели пасажи от мои статии в книгата си! Опасявам се от международен скандал!

  Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/obshtestvo/intervyu/filchev-ekskluzivno-pred-blits-kostov-e-prepisval-tseli-pasazhi-ot-moi-statii-v-knigata-si-opasyavam-se-ot-mezhdunaroden-skandal_news668754.html

 52. 52 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 834 Любопитно

  "Как се прави демократично устройство в едно комунистическо общество – с комунистически институции и партии? Как демокрацията ражда собствените си основи? Това е много трудна задача. "

  +++++ за съжаление ,не всички народи са достойни за демокрация

 53. 53 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 368 Неутрално

  В България има и хора ,които четат
  —цитат от коментар 19 на джендър дебне в храсталака


  Не всичко, което го пише по книгите, се ражда по нивите. Чети, чети, то сляпото окато прави.

 54. 54 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  До коментар [#50] от "c.b.o.":

  40 човека кандидатстващи за едно работно място какво ти говори?
  Помниш ли изобщо онези времена?
  Аз съм ги преживял и винаги ще помня другаря Костов.

 55. 55 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1982 Неутрално

  До коментар [#25] от "Капабланка":

  Вярноо, е Виденов беше супер Нула, като всички комунисти. Ама Костов уж ний си го избрахме, уж се надявахме да изгоним комунистите завинаги, уж се надявахме да имаме достоен живот. А той окраде милионите, окраде и вярата в демокрацията.

 56. 56 Профил на nmn58592067
  nmn58592067
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Екстра, още книги за горене.
  —цитат от коментар 39 на Taiga


  За последно гориха книги в България „БГ-демократите“, когато Едвин Сугарев протестираше срещу Ж. Желев в защита на Ф.Димиртов. Тогава тези седесари гориха книгата „Фашизмът“ и кълняха Желев с думите: „Да ти умре и другата дъщеря!“.

 57. 57 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  До коментар [#35] от "atmanpg":

  Как можа да напишеш толкова глупости? Въпроси лъжи , опровергавани хилядократно. Костофобите си мислите , че като повторите една лъжа 1000 пъти , тя става истина?
  Казано е , опознай истината , за да станеш свободен.
  Не бъди роб на лъжата и клеветата.

 58. 58 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  До коментар [#57] от "tacheaux":

  Кое точно е лъжа?

 59. 59 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#35] от "atmanpg":


  До коментар [#58] от "atmanpg":

  От долу догоре си излъгал за всичко.
  Повечето от тия въпроси ги разглежда прокуратура и съд държани на къса верижка от дпс-оод и бсп/ДС.

  Затова ти казвам, че си нагъл лъжец.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 60. 60 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Предлагам на Костофобите първо да прочетат книгата "Свидетелства за прехода" и после обилно и напоително да разобличават Иванкостовите лъжи.
  Всичко останало е пикаене срещу включен вентилатор.

 61. 61 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 621 Неутрално

  България е доста проапднала държава след като очеваднио криминали като горното лице вместо по затворите където им е мястото ...
  —цитат от коментар 5 на jobssboj


  А ти как разбра, че "горното лице" е криминално? Това от Петьо Блъсков ли го знаеш или от Валерия Велева? По какво е "очевидно"? Апартаменти? Луксозни имения? Предприятия? Скъпи джипове? Телохранители, камериери, градинари? Офшорни сметки? Ако имаш нещо като факти - тичай при Сотир Цацаров или при Иван Гешев!

 62. 62 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#51] от "За да останат ХОРА в България.":

  Филчев е доказан луд. И това е старо.
  Що ли не заведе дело срещу Коство, ами ломоти простотии?
  Как мислиш?

  Или са ползвали едни и същи източници, което не е невероятно.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 63. 63 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  До коментар [#41] от "nmn58592067":
  "И всичките тези книги бяха продадени бе да има касов бон.
  (аз поне не видях някой да издава касов бон)."

  Нагъл лъжец си.

 64. 64 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  До коментар [#35] от "atmanpg":До коментар [#58] от "atmanpg":От долу догоре си излъгал за всичко.Повечето от тия въпроси ги разглежда прокуратура и съд държани на къса верижка от дпс-оод и бсп/ДС.Затова ти казвам, че си нагъл лъжец.
  —цитат от коментар 59 на Росен съм аз а Путлер ще капитулира


  След изтичането на мандата на Татарчев - и прокуратурата и съда ги дфържеше Костов.
  А дали съм лъжец... - той народа се произнесе по въпроса.

 65. 65 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#5] от "jobssboj":

  Вата.
  Костов беше разследван от.......съд и прокуратура изцяло под властта на ДС/дпс-оод/бсп.
  Нищо такова няма трол нечист.

  Лъжеш.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 66. 66 Профил на GreenBush
  GreenBush
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#2] от "stedim":

  Беше номиниран.Спи спокойно

 67. 67 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#60] от "gmbh":

  Да прочетат цяла книга?
  Шегуваш се.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 68. 68 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Неутрално

  До коментар [#50] от "c.b.o.":40 човека кандидатстващи за едно работно място какво ти говори?Помниш ли изобщо онези времена?Аз съм ги преживял и винаги ще помня другаря Костов.
  —цитат от коментар 54 на atmanpg


  Добре е, че помниш държавника Костов, дано не си забравил и другаря Виденов.

  Костов управлява след Виденов, Баце - след Костов. Смятай.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 69. 69 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#1] от "Таралеж":

  Овчи, що не прочетеш книгата?
  Че не си гледало представянето се разбра. Костов ще пише и втора книга.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 70. 70 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1773 Неутрално

  До коментар [#60] от "gmbh":

  Няма да я прочетат...Няма смисъл за тях, те си знаят, че Костов е виновен. Защото така пишело на 13 стр. от "Винету", а пък и Павлик Морозов бил казал нещо такова.

 71. 71 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#48] от "atmanpg":

  Факти ли "мозък"?
  Фактите са, че комуноидите/ДС изгониха 2,5 милиона млади и работоспособни българи.
  Това е "тайната" на ниската безработица.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 72. 72 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  Добре е, че помниш държавника Костов, дано не си забравил и другаря Виденов.

  Костов управлява след Виденов, Баце - след Костов. Смятай.
  —цитат от коментар 68 на c.b.o.


  Какво има да смятам? Костов довърши делото на Виденов.
  Но докато Виденов ни отне настоящето - под формата на спестявания, то Костов ни отне бъдещето - под формата на работни места и възможност да си изкарваме прехраната.

 73. 73 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  До коментар [#50] от "c.b.o.":40 човека кандидатстващи за едно работно място какво ти говори?Помниш ли изобщо онези времена?Аз съм ги преживял и винаги ще помня другаря Костов.
  —цитат от коментар 54 на atmanpg


  При фалирали предприятия какво очакваш, да няма безработица? Кой фалира предприятията? Няма ли да си спомниш и за Виденов?

 74. 74 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Неутрално

  Но докато Виденов ни отне настоящето - под формата на спестявания, то Костов ни отне бъдещето - под формата на работни места и възможност да си изкарваме прехраната.
  —цитат от коментар 72 на atmanpg


  Ъхъ... Както казва другарката Сланинова, демокрацията ВИ отне много неща.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 75. 75 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  До коментар [#48] от "atmanpg":Факти ли "мозък"?Фактите са, че комуноидите/ДС изгониха 2,5 милиона млади и работоспособни българи.Това е "тайната" на ниската безработица.
  —цитат от коментар 71 на Росен съм аз а Путлер ще капитулира


  Нееее...
  Аз ти обяснявам, каква е тайната на ВИСОКАТА безработица, наследена от другаря Костов.

 76. 76 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  При фалирали предприятия какво очакваш, да няма безработица? Кой фалира предприятията? Няма ли да си спомниш и за Виденов?
  —цитат от коментар 73 на tacheaux


  Фалирали - заради директори, назначени от другаря Костов.

 77. 77 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#67] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  "Да прочетат цяла книга?
  Шегуваш се.""

  Ами тогава да вярват на Филчевите налудности и на комуноидната лъжливост.
  Ясно е едно няма да спрат с бруталното изопачаване на факти. От сто години са си такива.

 78. 78 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  До коментар [#11] от "Таралеж":
  "Аз книгата съм в гледал на живо. И я препрочитам всеки път като си дойда в България."

  До коментар [#49] от "Таралеж":
  "Всъщност доста ми харесва в България като си дойда. "

  Бойко ви научи да се отмятате от думите си.

 79. 79 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Неутрално

  Аз ти обяснявам, каква е тайната на ВИСОКАТА безработица, наследена от другаря Костов.
  —цитат от коментар 75 на atmanpg


  Селски, ако твърдиш, че през 2001 икономиката и безработицата са били по-зле от 1996-97, те признавам за истински чугун.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 80. 80 Профил на GreenBush
  GreenBush
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Като съвременник на прехода ми е интересно дали е споделил в мемоарите си за срещата с покойният Кольо Добрев горе на Витоша през зимата на 96 та, продажбата на Лукойл на руснаците поради която БСП устроиха вътрешен преврат на Виденов. Споделил ли е спомените си за продажбата на Балкан за 200к $ на евреите, като само разрешителните които притежаваше струваха впъти повече. Нещо за фондацията на жена си и бизнеса на щерка си писал ли е?! Как така стана , че 8 млн души грешно са разбрали прехода а само той и още шепа миропомазани разбрали за какво става дума. С интерес ще я прочета.

 81. 81 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  Ъхъ... Както казва другарката Сланинова, демокрацията ВИ отне много неща.
  —цитат от коментар 74 на c.b.o.


  Тц. Не е по вина на демокрацията, а поради липсата и.
  В следствие на управлението на другаря Костов.

 82. 82 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  До коментар [#57] от "tacheaux":Кое точно е лъжа?
  —цитат от коментар 58 на atmanpg


  Всичко , което си написал.

 83. 83 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Силно съжалявам, че комунистите му спретнаха такъв демоничен образ. Това беше последния нормален, умен и способен управник на нашата жалка държава.
  Виждате днес къде сме. Правят си тераси с барбекюта.
  КОСТОВ ВЪРНИ СЕ КАТО ЛИДЕР НА ДЕСНИТЕ!!!!

 84. 84 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 621 Неутрално

  До коментар [#32] от "nmn58592067":

  А бе, др1сль0, нали твърдите, че Иван Костов прибрал активите на цяла България в джоба си? Какво е това заяждане за тиража - сега пък го изкарвате клошар. Хайде сверете си опорките най-сетне, холан!

 85. 85 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  До коментар [#76] от "atmanpg":
  "Фалирали - заради директори, назначени от другаря Костов."

  Нагъл лъжец си. Фалиралите предприятия бяха държавни. Директорите им бяха назначени още от комунистическо време.

 86. 86 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 621 Неутрално

  До коментар [#40] от "tacheaux":Бойко управлява.Костов разграбваше.
  —цитат от коментар 43 на atmanpg


  Мозъчните гънки не могат да се видят но липсата им веднага бие на очи.

 87. 87 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7020 Неутрално

  До коментар [#5] от "jobssboj":

  Жал ми е, за такива като вас.

 88. 88 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Тежко и на страна, чиято история се пише от комунистическите ратаи. Костов беше обслужващ комунистите персонал в качеството си на преподавател по идеологически дисциплина. И този стана "историк". Той е нищо повече от една карикатура.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4099 Неутрално

  ВИИ Маркс имени Лелина

  Командирю Ванюша... какъв печалбар стана...
  след дъжд качулка.
  Неуспешна, политически и икономически.

  Премиерът Станишко Станишев издаде и разпространи
  том първи на "Защото сме социалсти" Бесплатно.
  Не търсеше търговска печалба.
  Произведе беслпатна лента, тоже:
  с лидер Ватман и извозван електорат в трамвай.
  Така си осигури Пан Eвропейска народна подкрепа и се уреди в Брюксел начело на ПЕС:
  Пан Европейски Социализъм.

  Ама Станишко е (украински) младеж с заложби и рзамах.
  А ти... продаде се ефтино.

  И сега.
  Дайте да принаждам принадени стойности за вехтории.
  Цена на 1 бр. "Свидетелства на прехода": ...

  "Книгата на бившия премиер Иван Костов "Свидетелства на прехода" ще бъде преиздадена в тираж, по-голям от първия. Това обяви той в интервю за БНР,
  като уточни, че е упълномощен от издателство "Сиела".

  Опашка от желаещи да купят книгата
  с автограф от бившия премиер се събра при представянето й миналата седмица."

 91. 91 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  Селски, ако твърдиш, че през 2001 икономиката и безработицата са били по-зле от 1996-97, те признавам за истински чугун.
  —цитат от коментар 79 на c.b.o.


  Безработица през 1999 - 14,1 %
  Безработица през 2001 - 19,9 %
  Със специалното участие на правителството на другаря Костов.
  http://www.economynews.bg/безработицата-на-балканите-&-българия-news58930.html

 92. 92 Профил на НЕгласуващ
  НЕгласуващ
  Рейтинг: 470 Весело

  Гаргамел иска паметник нерукотворний. Взима пример от бай Тошо. Остава да си направи мавзолей и костоваците и най вече костовачките да ходят на поклонение. във всяко костовашко семейство ще се организира олтар с книгата на Вожда и ще се пали кандило и ще се кади с тамян.😀😎

  Ако Изборите можеха да променят нещо в живота на хората,то те щяха да са ги забранили отдавна. Изборите променят живота само на политиците и техните близки !
 93. 93 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  До коментар [#76] от "atmanpg":"Фалирали - заради директори, назначени от другаря Костов."Нагъл лъжец си. Фалиралите предприятия бяха държавни. Директорите им бяха назначени още от комунистическо време.
  —цитат от коментар 85 на tacheaux


  Бяха.
  Но другаря Костов започна да ги уволнява и мда назаначава свои директори на техните места.
  А 6-7 месеца (най-много година) по-късно, същите тези предприятия бяха продавани за 1$.

 94. 94 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#70] от "lz73":

  Не споменавай "Винету", че един от каскетите дори нея не е чел.
  Как се разбра.
  ББ вероятно и нея не бил чел, а разглеждал само картинките.
  Смазах трола с факта, че аз съм я чел и в нея картинки няма.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 95. 95 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#72] от "atmanpg":

  Вашето бъдеще Костов го отне, да.
  И слава Богу.

  Бе то сякаш и разума ви отне, ама не съм сигурен, че някога сте го имали.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 96. 96 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 264 Неутрално

  След отличния анализ на Георги Гочев, това "матрялче" е типична агитпроп полюция, анонимно от милото Дневниче. Второ издание, като първото вече събира прах по лаФките, (справка - подлеза на Плиска)? Жалка история.

  roo
 97. 97 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#91] от "atmanpg":

  Статистиката за безработицата в България взема ли предвид избягалите зад граница през годините? Ако през тази година тръгнат още 20-30 хиляди българи безработицата ще гони 0%

 98. 98 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#75] от "atmanpg":

  Да, аз ти обяснявам тайната на НИСКАТА БЕЗРАБОТИЦА.
  Толкова ли не можеш да вденеш този простичък факт?

  И ще изчезне безработицата. Ще стане НУЛА процента, но това няма да е хубаво.
  Няма да ти кажа защо няма да е хубаво.

  Ватата не разбирате елементарни неща. Инфалцията като сегашната например е здравословна.
  Безработицата до някакъв процент също е здравословна.

  Последното го пиша за другите хора. Ти не можеш да разбереш защо е така.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 99. 99 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#76] от "atmanpg":

  Това пак нагла комунистическа лъжа.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 100. 100 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  До коментар [#95] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  Естествено!
  Разумът е само ваша привилегия - на онзи файтон хора, които останахте от онези 3 милиона гласували за Костов.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK