Прокуратурата и МВР започнаха мащабна кампания срещу телефонните измамници

Прокуратурата и МВР започнаха мащабна кампания срещу телефонните измамници

© Анелия НиколоваПрокуратурата и МВР обявиха, че започват мащабна национална кампания срещу телефонните измамници и разпространиха два видеоклипа, за да предупредят за пореден път най-вече възрастните хора да не дават пари на непознати.


"Досега оценката е, че по случаите с телефонни измами се работи на парче. Най-високото ниво, до което се стигаше, беше мулета. Подходът вече е да се обхване цялата страна с оглед на това, че тези престъпления се извършват в различни градове в страната", обяви по време на националното съвещание на МВР зам. главният прокурор Иван Гешев.


Главният прокурор Сотир Цацаров посочи, че е необходима както системен подход и добри връзки с чуждите служби, така и превенция. "Повтарящата се практика на телефонни измами, щетите и най-уязвимите групи показва и нещо друго – че трябва освен арести да се полагат и усилия за превенция", добави главният прокурор.
Националната кампания, която започна, е със съдействието на три телевизии, които са предоставили безвъзмездно кадрите, а Андрей Слабаков ги е обединил в два видеоклипа.
"Виждате колко е сърцераздирателно възрастните хора да си дават спестяванията. Видеоклиповете предупреждават хората, че полицията не взема пари и не участва в такива измами. До вчера възрастната жена до последно вярваше, че съдейства на полицията, и е в такъв филм, че трудно може да я изкара човек", обясни премиерът Бойко Борисов.


Повод за кампанията е и операция срещу една от най-големите престъпни групи за телефонни измами на територията на София, Велико Търново и Румъния. Задържани са петима българи "мулета", а в Румъния – още 6 души от най-високото йерархично ниво на групата, включително и ръководителят. В ареста са и 23-ма души, които постоянно набират различни телефонни номера в България. Те са от ниските нива на групата, каза Гешев.


"След анализ, извършен от правителството, главния прокурор и МВР в лицето на вътрешния министър, ми бе възложено да се повиши ефективността на работата срещу т.нар. ало-измами. Досега работата беше сегментирана по отделни случаи, свързани повече с нивото на т.нар. мулета, задържани на територията на цялата страна. Поставена бе задача да се насочим към цялото йерархично ниво и всички участници, за които тези измами са професия", обясни още Гешев.


По думите му голяма част от задържаните днес са български граждани от ромски произход. Те са добре интегрирани в обществото и това е видно от жилищата им и иззетите луксозни автомобили, с които разполагат.


"Този стандарт е завиден, но е укорим, ако е постигнат, и най-вероятно е така, с откраднати спестявания и с пари от пенсиите на българските възрастни хора. Досега държавата беше в дълг на тези хора, институциите могат да направят много повече в тяхна полза. Това е първата група задържани по цялото ниво на йерархията и се надявам при добрата работа с МВР проблемът да не е в тези потресаващи размери, както бе досега", добави още Гешев.


Главният секретар на МВР Ивайло Иванов посочи, че в акцията са участвали над 150 служители на МВР. Освен задържаните в Горна Оряховица много задържани има и в съседна Румъния. Задържаният организатор е български гражданин. Разследването е започнало през 2017 г. и е започнало от Велико Търново. Според данните досега измамите, извършени от тази група, са за над 2 милиона лева, съобщи главният секретар на МВР.


Част от намерените телефони, използвани от измамниците, при последната акция на МВР.

© Пресцентър на МВР

Част от намерените телефони, използвани от измамниците, при последната акция на МВР.


Разследващите имат данни за около 6 случая, но има вероятност да бъдат събрани доказателства и за още. В Румъния са иззети стотици карти и румънски ваучери. В страната действат около 5-6 подобни групи. Задържаните са само български граждани – петима в България, общо около 30 - в Румъния, като високото ръководно ниво е от района на Горна Оряховица. Сред тях няма задържани в момент на извършване на измама, но има документирани доказателства за извършени измами назад във времето, дори през миналата седмица.


"Сигурно е, че това не са единствените хора, които мамят по телефона, задържаните са само от една от групите. В процеса на разследване по досъдебното производство предстои проверка на имущественото им състояние и ако се съберат доказателства, ще бъде изяснено има ли състав на престъплението "пране на пари", допълни Иван Гешев.


Премиерът Бойко Борисов изрази надежда, че има законов механизъм, по който да бъде конфискувано имуществото на измамниците и по този начин парите да бъдат върнати на пострадалите.

Коментари (53)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1436 Разстроено

  Аз помислих, че ще правят кампания по залавянето на измамниците, а то се оказало, че е кампания за предупреждение на народонаселението.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 2. 2 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 963 Неутрално

  Добре ще е наистина да се предприемат ефективни мерки срещу тези престъпници като освен ефективно лишаване от свобода, да се отнеме и незаконно придобитото им имущество. Само това може да има възпиращ ефект.

 3. 3 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2678 Любопитно

  По-интересен е въпроса замесени ли са и заловени ли са помагачи на измамите от МВР и от Министерство на Здравеопазването които предоставят телефони и адреси на деметни старци???

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 4. 4 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1068 Весело

  Аз помислих, че ще правят кампания по залавянето на измамниците, а то се оказало, че е кампания за предупреждение на народонаселението.
  —цитат от коментар 1 на БМЗ

  Цирк и пародия. По-голяма пародия щеше да е само ако бяха обявили, че Бай Х ще ги гони с гранатомета.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 5. 5 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  По погрешен път се върви. Донякъде.
  Щом ги знаете кои са вижте им имуществото. То е достатъчно основание държавата да прибере парите, които са откраднали. На хората няма как да се върнат, но циганите, защото това е циганска измамна схема могат да бъдат наказани.

  Ал Капоне. САЩ.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 6. 6 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  И не е само тази схема. Баща ми бяха оплели.
  Човек със знания за "железа" по-големи от тези на инженер.
  Схемата е ясна. Имам супер сделка, но нямам пари. Понеже не ме познавате платете, но нека стоката остане във Вас, докато намеря парите и ще си ги разделим.
  Баща ми вижда лагерите. Чисто нови са. Баща ми с лагери не можеш да го излъжеш.
  Те нови, ама са произведени в сесесерето и не отговарят като размер на НИЩО в света.
  Това е измамата. Нова стока, но не съществува клиент на света, който да има нужда от нея. Не пострада баща ми. Усетил се е в някакъв момент. Казал на полицая във влака какво според него става. А влака е за...Горна Оряховица. И баща ми няма телефон.
  Звъннаха ми от полицията в Горна Оряховица и веднага отидох.


  Но много други хора не са се усетили.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 7. 7 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Имам си и стационарен телефон.

  Поне два пъти годишно ми звъняха. Разхождам ги да пасат и изглеждам доста угрижен, докато след 10-на минути не им кажа....истината с "а бе прост небългарин, не разбра ли, че .......". Шок няколко секунди и затваря.

  Изглежда, обаче вече са се "копютъризирали". Не са ми звънели от повече от година.
  Явно съм в списъка с вече излъгани тел. номера или на вече използваните. И те влизат в час с технологиите.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 8. 8 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 394 Неутрално

  И не е само тази схема. Баща ми бяха оплели.Човек със знания за "железа" по-големи от тези на инженер.Схемата е ясна. Имам супер сделка, но нямам пари. Понеже не ме познавате платете, но нека стоката остане във Вас, докато намеря парите и ще си ги разделим.Баща ми вижда лагерите. Чисто нови са. Баща ми с лагери не можеш да го излъжеш.Те нови, ама са произведени в сесесерето и не отговарят като размер на НИЩО в света.Това е измамата. Нова стока, но не съществува клиент на света, който да има нужда от нея. Не пострада баща ми. Усетил се е в някакъв момент. Казал на полицая във влака какво според него става. А влака е за...Горна Оряховица. И баща ми няма телефон.Звъннаха ми от полицията в Горна Оряховица и веднага отидох.Но много други хора не са се усетили.
  —цитат от коментар 6 на Росен съм аз а Путлер ще капитулира


  Това с лагерите беше преди 20 години, сега има нови по-изпипани варианти, лагерите вече не ги ползват.

 9. 9 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 394 Неутрално

  Толерантността към тези измамници през годините се превъърна в държавна политика, Всяко следващо правителство се държеше така, като че ли тези измами не съществуват. Само пресата съобщаваше за поредния измамен старик. Жалка картина на безсилие или нежелание на държавата да се справи с престъпността.

 10. 10 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  До коментар [#6] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  Роска , то това с лагерите е много, много стара схема!
  Най-малко преди 25 години се опитаха и мен да ме пързалят с резервни части , чрез един приятел който им се вързал.
  Та заради него се вдигнахме заедно до село Асеновци , между Левски и Летница е !
  Лагери !
  Нови, гресирани , увити в оригиналната им опаковка , в оригинални сандъчета . . . . .Самата красота 😂
  Мани , че са по ГОСТ, ами и такива огромни размери , които се правят само по поръчка , та си хванах приятеля и му викам ;
  - Ванка давай да бегаме !
  Той бе от Обнова , родното село на мама , а и близо до Асеновци.

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4847 Неутрално

  А ИМОТНИТЕ ИЗМАМИ КОГА !?!?!?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  До коментар [#6] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  Баща ти ако имаше знания на инженер щеше да знае, че има стандарти, защото все щеше да е направил един проект и щеше да е работил с нормативни документи. Баща ти е бил просто майстор.

 13. 13 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1366 Гневно

  Любопитно ми е какъв им е механизма на подбор на телефонните номера и как все уцелват да са на възрастни хора ? ! ? ! ? !
  Куриозното е , че са ми въртели два пъти и на мен тук в Дома за стари хора Сливен ?
  На дружката ми , баб Диди над 5 пъти й звънят , ама имаше много як инструктаж от мен та не им се връзва , въпреки , че са я заплашвали и то по име ? ! ? ! ? !
  Откъде й знаят името , откъде й знаят , че е възрастна, КОЙ им дава телефоните и то с информация ? ! ? ! ? !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 14. 14 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Ни думай! Тез "ало-измами" започнаха къде 2000-та година. Масовизираха се след 2008 год. Въпросът е, на какво разчитаха досега полицията и прокуратурата? Ако са разчитали населението да стане по-умно и да спре да се връзва, значи не са особено умни. Последното всъщност не е мнение, а факт. Доказателство за глупостта им е и факта, че многократно са обявявали борбата с този вид престъпления за мащабна. Колко по-мащабна от мащабната е сега? И последен въпрос - някой в полицията и прокуратурата знае ли значението на думата "мащабна" и какво в случая се влага в нея? Питам, че да не се чудя и следващият път, когато я използват, думата де, какво да очаквам.

 15. 15 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3999 Неутрално

  До коментар [#13] от "Чардо":

  Без познати в телекомите не става...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 16. 16 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 375 Неутрално
 17. 17 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1366 Гневно

  До коментар [#15] от "hamiltonf":


  До коментар [#13] от "Чардо":Без познати в телекомите не става...
  —цитат от коментар 15 на hamiltonf


  За баб имах инфо , че малката й черка бачка в Гърция?
  Изнервили се от нейните откази , звъняли й няколко пъти под ред след като тя прекъсва и в заплахите си са споменали и че на дъщеря й в Гърция знаят къде е ? !
  Та й викам , добре , че нямаш денги току виж си се вързала . . .
  Но няколко дена не бе на себе си от заплахите ! Чак потръпваше като се сети!

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 18. 18 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1366 Гневно

  """... За баб имах инфо ..."""

  имахА А А А

  🤔🤔🤔

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 19. 19 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 687 Неутрално

  До коментар [#6] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  Да, това е схемата с лагерите, която бе известна като "лагерните измами". Тя започна след 2000 год. После бяха едни пресукала за стан, които не бяха използвани, но бяха негодни за употреба, тъй като в производството на платове вече са били внедрени по-нови машини. Тях ги наричаха "сондажни втулки". Колко хора в България разбират от сондаж, та да разграничат пресукала от "сондажни втулки", каквото и да значи последното. Набутваха на разви кандидати за бърза печалба няколко сандъка с желязо, а тея чакаха да им се обадят, за да ги закарат на "купувача" и да ги продадат с петкратна или според на колкото са се вързали печалба. Имаше дори случай, при който един го бяха разходили от Търново, през Разградска околия, Русе и накрая го бяха изпратили в Тутракан. Тоя стигнал в Тутракан и се обадил, че е на мястото. Отговорът бил "Ха, тутракански келепир" или пък кяр или нещо подобно. Не мога да се начудя на глупостта на хората. Да оставим това, че водят разговор с човек, който не познават, който очевидно е ром, който очевидно е полуграмотен, а в много случаи неграмотен, но схемите са или печалба, или решаване на проблем чрез подкуп, или съдействие на полицията. Как да си обясним това при демонстрираната нетърпимост на българина към корупцията, претенциите за висока интелигентност и липсата на всякакво доверие към институциите, в частност към полицията. Всичко това, съчетано с безпаричието на пенсионера. Абсурдно е, но е факт.

 20. 20 Профил на Гарван
  Гарван
  Рейтинг: 841 Неутрално

  До коментар [#13] от "Чардо": До колкото имам инфо схемата е измислена и тръгва от унгарски цигани и вече е разпространена на доста места в Европа. Интересното е , че навсякъде таргета са възрастни хора. Вече и в Австрия има доста случаи на дадени доста пари на телефонни измамници ( върви номерът с полицейската акция и за дарения). Номерът с пари за рушвет не върви.

 21. 21 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Кога излъчи репортерката на Нова репортажа за палатите им? Преди 2 г.? Или повече? И сега прокурорът със странното изражение докладва гордо, че “разбили една група”. Че това Тина Ивайлова го направи сама с оператора си. Без ресурса на силово министерство. Само с камерата. И тръгне ли данапуска Нова, никой няма да я обезщети с колко бяха там заплати! А както преди, така и сега всички съседи знаят откъде са им парите за палатите. Само НАП не знае. Няма време от хора и ръченици!

  Мърфи е оптимист!
 22. 22 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Коалиционното споразумение между съюза на пенсионерите и партията на Ало измамниците се провали, защото пенсионерите искали минималната пенсия да стане 500 лева, а ало измамниците настоявали за 1000.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 23. 23 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  На снимката, от ляво на дясно:
  1. Вътрешен министър - бивш шофьор и телохранител на Мето Илиянски
  2. Министър председател - бивша мутра на СИК и телохранител на Тодор Живков и Симо Горския мишок.
  3. Главен прокурор - доказан в съдебно дело измамник по имотна сделка, окръжен съдия по чийто присъди, България е платила най-много обезщетения по дела в ЕСПЧ

  Това са днешните управляващи !

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 24. 24 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Весело

  До коментар [#20] от "Гарван":


  Интересното е , че навсякъде таргета са възрастни хора.
  —цитат от коментар 20 на Гарван


  А на мен ми е интересно, какво всъщност ти е интересно?!

  Интересно, че слънцето изгрява от изток!
  Интересно, че водата тече надолу!
  ...

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 25. 25 Профил на 堅不可摧
  堅不可摧
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Да не би да идват някакви избори? Бая шум се вдига, спират се строежи, арестуват се хора, други ги съдят на първа инстанция....

 26. 26 Профил на Гарван
  Гарван
  Рейтинг: 841 Весело

  До коментар [#24] от "tribiri": Муньо, ти не си ми интересен!

 27. 27 Профил на disorg
  disorg
  Рейтинг: 409 Неутрално

  От началото на 90-те почнаха тия измами. То не бяха въжета, лагери, втулки, транспортни ленти, специални дюзи за двигатели на Миг-ове и кво ли не още. После към 2000-та почнаха "ало" сценариите. Луда работа! Борил съм се с една съседка-пенсионерка като с див звяр на стълбището, след като разбрах,че отивала да плати,че да спаси дъщеря си, дето била в килия щото блъснала дете с колата. Що не ме прегази,удряне,дращене,вой. Не мога да я спра и да я разубедя да не носи парите. Накрая се наложи и аз да се разкрещя и да я сложа да седне, че да почне да стига нещо от това, което и говоря до мозъка и. Хеле, убедих я първо да звънне на дъщеря си и на зетя, пък тогава да прави каквото иска.

 28. 28 Профил на yph43590585
  yph43590585
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Смятайте средностатистическия българин колко е прост, щом по телефона успяват да го излъжат. Сигурно вярват и на всичко, казано от телевизора... Тъжна картинка...

 29. 29 Профил на ZEN
  ZEN
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Предизборна пара в сФирката от главния измамник...

 30. 30 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#2] от "Voiko":

  И имуществото да се разпродаде след което пари да се върнат на ощетените

 31. 31 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3000 Любопитно

  То хубо ще им конфискуват палатите на мангалите , ама на кого ще ги продадат ?

  Кой ще даде таквиз пари за кич в циганското Бевърли хилз , че да възмездят пострадалите ???

 32. 32 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Щели акция да правят...Мащабна, ти да видиш. Я им публикувайте адресите и имената и се отдръпнете за малко в отпуска.И ма хора,които за разлика от вас знаят как. Да от самите силови структури, които са им набрали достатъчно, но ги удържате за сега.
  Да видят тогава мангалите как се заплашва.
  Мой случай. Звънят на бабата преди доста години.Аз съм на работа.Връщам се и разбирам за какво иде реч,взимам номера на измекярчето,звъня му,не вдига.След трето позвъняване вдигна. Казах му някои неща, с твърд равен тон, свързани с доста грубо насилие и че ще го намеря,без значение къде е.От добър български изродчето обърна на циганско-български и започна истерично да крещи.Казах му "Идвам".Затворих и повече никога не са я притеснявали.Ако имах шанса да го пипна, признавам си щях да му хвърля еди здрав кютек.
  Боя не е средство,но понякога оправя.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 33. 33 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2846 Неутрално

  Бабите били виновни че се "опитват да помогнат на полицията". Ами днешният юнак от НСБОП дето си искал откуп за връщане на кола. Той е част от мафията крадци и телефонни измамници. Още колко са в полицията?

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 34. 34 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#26] от "Гарван":

  Ей сега ще си разплета чорапите!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 35. 35 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 782 Неутрално

  С апартаментните приключиха ли...

 36. 36 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2846 Неутрално

  Ало измамниците работят благодарение на няколко постулата - полицията е корумпирана, презумпция за невинност и наивност на възрастните. Презумпцията за невинност пречи на оператора при получено оплакване да предприеме каквото и да е.
  Нещо вече е раздвижено, за да могат да ги изловят в Румъния, но има много какво да се направи. Формално погледнато докато не пипне парите, няма основание да бъде задържан.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 37. 37 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3118 Неутрално

  С тази показна активност правителството и прокуратурата очевидно опитват да поразсеят сканадала с апартаментите=
  Въпреки това - браво- можеше и по-рано- но все пак по-добре късно====
  пп- Впрочем това е идеалното ниво на компетентност на Борисов - кмет- вътрешен министър- главен секретар- държавата май му дойде малко повечко=

 38. 38 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4847 Неутрално

  До коментар [#37] от "boevbisser":

  Опитват но НЕуспешно.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 39. 39 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7389 Неутрално

  Какво искат да ни покажат с този акт. Тези измамници нито са от вчера и днес, нито богатите им къщи са строени през последния месец. Години наред хората говорят, но полицията нехае или може би играят заедно.

 40. 40 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3118 Любопитно

  До коментар [#38] от "КМЕТ В СЯНКА":

  според последното проучване вече БСП води- но има време до изборите- всичко може да стане- според мен двете големи партии ще вкарат равен брой евродепутати=
  българите обаче бързо забравят- а и ГЕРБ не са за подценяване в изборна кампания=
  да видим=

 41. 41 Профил на ikapitan
  ikapitan
  Рейтинг: 497 Неутрално


  а апартаментите, корупцията, неплащането на данъци от политици кога?

 42. 42 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#12] от "Doge":

  Не, не беше и майстор. Просто не беше излизал през целият си живот извън леярният цех.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 43. 43 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#10] от "Чардо":

  Да, така е. Просто трябваше да ме пита, но понеже знае, че аз от лагери не разирам не е счел за нужно.
  А трябваше, защото не става въпрос за лагери всъщност, а за измама, както ти си се досетил.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 44. 44 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#19] от "zlo38528262":

  Точно. Абсурдно, но факт.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 45. 45 Профил на strk
  strk
  Рейтинг: 232 Неутрално

  Тази година минават 10 години откакто вкараха задължителната регистрация на предплатени сим карти. Една от основните цели на това занимание беше да се спрат телефонните измами. 10 години по-късно измамите не са намалели, а единственото, което държавата прави е да пуска информационни клипове и да е безпомощна в борбата с такива тривиални измами.

 46. 46 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  Може би пък най-добрата предпазна мярка е именно рекламни клипчета по телевизията, плакат в супермаркета и в пенсионерския клуб, посещение и разговор от полицай на пенсионерските пейки.

 47. 47 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  Измами по телефона има и другаде по света, не в такива колосални размери. Преди няколко дни се обадили на някой в съседното градче уж от офиса НС шерифа. Казали й че не се била явила като съдебен заседател, и за да не я вкарат в затвор ще трябва да плати гаранция с предплатени кредитни карти. След разговор с шетифа щяли да й върнат парите. Отишла женицата и купила карти за 2100 долара, дала им нимерата по телефона. Обадили й се и казали че картите не работят, купила за още 2100. На третия път се усетила и се обадила на полицията. Може би най-доброто фиксиране на проблема е възрастните хора да не могат да получават обаждания от непознати номера?

 48. 48 Профил на Любомир Калинов
  Любомир Калинов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Фирмата Телеком Ескпенс Мениджмънт България с поставено лице Ясен Бакърджиев, се занимава с дейност близка до телефонния тероризъм: записва клучаови думи на случайни граждани: Да, Съгласен съм, аз съм... ЕГН-то и т.н. целта е да се източат лични данни за да може лицето по-лесно да стане жертва на измама и обир на кредитната си карта, както и да вземат ключаови лични данни и да се продават на черния пазар.

 49. 49 Профил на Мариана Соколова
  Мариана Соколова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Иван Бенчев е изпечен мошенник, разпитван многократно от СДВР и полезрението на полицията от поне 2013 г. Имал е колцентър, който е завлякъл много хора. Първоначално бяга на ул. Сребърна, но след акция на СДВР се местят в Егергопроект (до хотел Маринела).

 50. 50 Профил на Велина Гочева
  Велина Гочева
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Срещу Бенчев има редица досъдебни, чрез телефоните на ТЕЛЕКОМ ЕКСПЕНС МЕНИДЖМЪНТ БЪЛГАРИЯ се извършват мероприятия на ръба на закона - КФН е пуснала повече от 20 предупреждения срешу тези лица.

 51. 51 Профил на MagdalenaRo
  MagdalenaRo
  Рейтинг: 8 Гневно

  Аз вече пострадах, ако някой от вас има съприкосновение с това лице или тази фирма, моля, не се колебайте да се свържете с органите на реда или на тел. 112 и да подадете незабавно сигнал. Сигурно е, че ще бъдете измамени или Вашите данни ще Ви бъдат откраднати

 52. 52 Профил на K Tihomir
  K Tihomir
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Иван Бенчев движи нещата в Телеком Експенс по никакъв повод не общувайте дори по телефопн с тези лица.Мол на фирмата пък е Ясен Христов Бакърджиев. Те имат съучастници в телекомите и Вие сте във висока степен на риск от измама. По всяко време стойте на поне 5 м. от лицето и не се доближавайте.

 53. 53 Профил на Димитър Койчев
  Димитър Койчев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Посредсвом фирмата Телеком Ескпенс Мениджмънт България са се извръшили стотици измами. Заведените дела към г-н Бенчев са много. Надявам се да не възползва от повече хора.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK