Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Марин Захариев не е декларирал, че живее в чуждо жилище

Марин Захариев при представянето на кандидатите за евродепутати на ГЕРБ.

© Надежда Чипева, Капитал

Марин Захариев при представянето на кандидатите за евродепутати на ГЕРБ.Десетият в листата на ГЕРБ кандидат за евродепутат и зам.-кмет на Смолян Марин Захариев е скрил от антикорупционната комисия, че от 6-7 години живее в апартамент и ползва помещения, собственост на фирмата "Кей Зет Проджект", пише смолянският сайт "Отзвук", като се позовава на данни от съвместно разследване със сайта "За истината".


В декларацията, подадена пред Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) на 8 юни 2018 г. в раздел "Чуждо недвижимо имущество" Захариев е написал "Нямам нищо за деклариране".


Законът за противодействие на корупцията задължава хората, които заемат висши публични длъжности, да декларират чуждото имущество над 10 хил. лева, което трайно ползват, независимо от основанията и условията на ползване. За "трайно ползване" според същия закон се смята период по-дълъг от 3 месеца в рамките на една календарна година.
"Това беше една новост, която се въведе миналата година, и нямаше ясно тълкувание", коментира Захариев в интервю за "Отзвук". "Имаше някакви тълкувания, че трябва да се декларира кое колко се ползва през половината, през цялата година. Сега до 15 май действително аз ще декларирам, че апартаментът се ползва и от нас", казва още зам.-кметът, който е юрист и ръководи "Правната дирекция" на Община Смолян.


Апартаментът в центъра на града, който той обитава, е на третия етаж с площ от 63 кв. м. и е закупен напълно обзаведен от фирма "Кей Зет Проджект" ЕООД на 3 септември 2012 година за 72 505 лева. Собственик на дружеството е по-големият брат на Марин Захариев Костадин Захариев.


Парите за апартамента


Цената на апартамента е платена на два пъти от "Кей Зет Проджект" ЕООД. На 2 август 2012 г. е внесена сумата от 7 249.61 лева. На 8 август 2012 г. "Интернешънъл Асет Банк" отпуска на Марин Захариев 40 хил. лева заем. Към тях "купувачът" добавя още 25 000 лева, и на 10 агуст е преведен остатъкът от 65 255.39 лв. Така фирмата с капитал от 10 лева, регистрирана непосредствено преди сделката - на 30 юли 2012 г., придобива недвижим имот "с инвестиционна цел" за 72 хил. лева, пише "Отзвук". От купуването му обаче досега - в продължение на 7 години, в апартамента живее Марин Захариев.


"Тук съм с чиста съвест, не му плащам наем. Ако сме искали да правим нещо скрито и нередно, винаги можем да пуснем някакъв символичен наем", заявява зам.-кметът пред "Отзвук".


Финансовите отчети на "Кей Зет Проджект", публикувани в Търговския регистър, потвърждават това. Сред тях обаче липсват тези за 2012 г. и 2013 г. В отчета от 2014 г. (за предходната 2013 г.) приходите от дейността на дружеството са само 3 хил. лв. от услуги, а разходите са 1000 лв. за външни услуги и 2 хил. лв. за амортизации.


Парите за покупка на апартамента – 65 хил. лв., са отнесени към "други задължения" "над 1 година". През следващите 2014, 2015 и 2016 г. в "Кей Зет Проджект" ЕООД няма движение на парични потоци, няма приходи, няма разходи. През 2018 г. Костадин Захариев дори подава пред Търговския регистър декларация, според която през 2017 г. дружеството му не е осъществявало дейност.


Фирма без дейност и приходи, но с покупка на апартамент


Въпреки че от придобития апартамент "Кей Зет Проджект" не печели нищо, фирмата продължава да купува имоти в същата сграда, отбелязва "Отзвук". През 2013 г. тя се сдобива с три съседни помещения на приземния етаж в същата сграда "за складове" с площ от 23.7 кв. м. за 6 856 лв. – по-малко от 300 лв. на кв. м. На 28 декември 2016 г. дружеството на Захариев прави още една супер сделка – купува общи части в съседство с трите "склада" за 3 800 лева и ги обединява в ново помещение от 40 км. м. – вписано в нотариалния акт като "жилище, апартамент".


На следващата година дружеството на Захариев придобива за 6 500 лева още две помещения с площ 17 км. м. Така за около 17 хил. лева "Кей Зет Проджект" се сдобива с 56 кв. м. жилищна площ. Не става ясно как са оформени счетоводно тези покупки, при положение, че дружеството не е осъществявало дейност и няма никакви парични потоци, отбелязва "Отзвук". В годишните финансови отчети не са отразени нито нови заеми, нито допълнителни парични вноски, имотите липсват и като дълготрайни активи в баланса на дружеството.


И студио за красота на ниска цена


Освен братът на Марин Захариев, и съпругата му Екатерина Захариева придобива имот в същия блок – Студио за красота "Кукла", което е на две нива главната улица в града. Продавач на двата имота, от които е оформено студиото, е дружеството "Свефис", собственост на Светослава Фисинска от Смолян. Единият е с площ 62.95 кв. м., а другият 15.28 кв. м. и право на строеж, или общо 78.23 кв. м. Цената, която плаща Захариева за студиото, е 48 хил. лева, или 615 лв. за квадратен метър – доста под данъчната оценка на имота, която е почти 68 хил. лв.


Дружеството "Свефис" ЕООД продава студиото за красота на Екатерина Захариева, след като е било оборудвано по европейски проект за 18 хил. лева. А сделката е извършена две години преди да изтече петгодишния срок, в който Светослава Фисинска се е задължила да запази предназначението и собствеността на придобитото оборудване.


В декларацията пред КПКОНПИ в графата произход на 48-те хиляди лева, с които съпругата му Екатерина е закупила студиото за красота, Марин Захариев отбелязва: "спестявания на съпругата ми и семейството й".


Марин Захариев: Собствеността, която притежаваме със съпругата ми, напълно отговаря на получаваните от нас доходи


"През 2012 година чрез своята фирма брат ми закупи апартамент от 63 кв. м. /2 стаи/ с инвестиционна цел. Придобит е на публична продан и на пазарна цена. В унисон с горепосочената цел апартаментът се отдаваше под наем. В тази покупка финансово се включихме цялото семейство, като една част от средствата бяха осигурени с банков заем от 40 000 лв., който изтеглих аз, а другата е от лични средства на семейството на стойност 32 000 лв. Заемът беше изплатен за 3-4 години с общи усилия. На един етап, когато създадохме семейство с моята съпруга, решихме със съгласието на брат ми да използваме гореописаното жилище", написа вчера зам.-кметът на Смолян Марин Димитров във "Фейсбук"."Семеен съм от края на 2014 г. От следващата година съпругата ми, която работи с майка си от години, започват да изплащат помещение, предназначено за салон за красота. Повече от половината сума е платена през 2015 г. с лични спестявания на баба, майка и дъщеря, които са продали и цялото си имущество в Русия. След 2 години помещението на стойност 48 000 лв. е напълно изплатено и през 2017 г. съпругата ми го придобива.
Пред него има табела за финансиране, осигурено по програма. Проектът е изпълняван от предишните собственици, но не касае помещението. За да бъдат коректни спрямо параметрите на проекта, те ползват по договор за наем едно работно място в салона. Съпругата ми няма никакво отношение към проекта", разяснява още той. Обяснения за имуществото и кредитите си Димитров дава и в интервю за "Отзвук".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 632 Весело

  Ти да видиш

  То не било единичен случай,направо си е нормално за ГЕРБ да пропускат деклариране,а когато пък благоволят да декларират нещо си,винги е с неверни данни.

  Не съм юрист,но чл.313 го знам,пише го под всяка деклара ция

  Всички сме в кочината,но някои гледат към звездите:)
 2. 2 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  Това е несериозно вече, даже не е и смешно или жалко.

 3. 3 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4685 Неутрално

  "Свързани лица", определя се месечния пазарен наем за подобен имот за всичките 7 години по годишни периоди, констатирани от ревизия на НАП, определят се дължимите вноски за бюджета...

  Топ 3 на най-младите приватизатори в България при по-мащабните сделки: №1 Д. Пеееевски, №2 К. Нинова, №3 И. Прокопиев
 4. 4 Профил на Ат сАвеЦкое информбюро
  *****
  Любопитно

  Аааааааааа оня дето не щял да работи за някви си 2 000 лева не е сам значи........и тоя ли има кръстник или кумичка е?

 5. 5 Профил на Ат сАвеЦкое информбюро
  *****
  Весело

  Ти да видишТо не било единичен случай,направо си е нормално за ГЕРБ да пропускат деклариране,а когато пък благоволят да декларират нещо си,винги е с неверни данни.Не съм юрист,но чл.313 го знам,пише го под всяка деклара ция
  —цитат от коментар 1 на nessarox


  А ТИ декларира ли къде живееш? :)
  Имаш ли си кръстник? :)
  Два бона стигат ли ти? :)

 6. 6 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Сега до 15 май действително аз ще декларирам, че апартаментът се ползва и от нас", казва още зам.-кметът, който е юрист и ръководи "Правната дирекция" на Община Смолян.

  Ами като те хванаха за макарите ще го декларираш, няма мърдане. Изплъзва му се коритото в Брюксел май.

 7. 7 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3290 Неутрално

  "В декларацията, подадена пред Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) ......."

  Вижда се колко умно е постъпил Бойко Борисов като никога не е подавал декларация за имуществото си. Сега никой копче не може да му каже, че нещо е пропуснал или че нещо е декларирал неправилно. Има декларация - има проблем, няма декларация - няма проблем.

 8. 8 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 810 Неутрално

  "Свързани лица", определя се месечния пазарен наем за подобен имот за всичките 7 години по годишни периоди, констатирани от ревизия на НАП, определят се дължимите вноски за бюджета...
  —цитат от коментар 3 на hamiltonf


  Алооу, ти като на 50 г. живееш още при майка ти я изчисли колко пари дължиш на бюджета ?

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 9. 9 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 632 Весело

  До коментар [#5] от "Ат сАвеЦкое информбюро":

  Ето , четете за фирмата ,която е продала на кръстника на Горанов ,апартамента.

  https://www.svobodnaevropa.bg/a/29902629.html  Всички сме в кочината,но някои гледат към звездите:)
 10. 10 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3290 Весело

  До коментар [#6] от "koko65bg":

  ......Изплъзва му се коритото в Брюксел май.
  —цитат от коментар 6 на koko65bg


  Колега, той е десети в листата на ГЕРБ. Както е тръгнало Александър Йорданов, който е шести ще се размине с Брюксел Вие за десетия се кахърите.

 11. 11 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1015 Неутрално

  Добре де, след толков издънки, не ги ли събрахте предварително и да им разясните какво се очаква от тях, да им напомните, да ги подбутнете леко... Ясно е, че има глад за кадри в цялата страна, кадърните не се хващата на тази въдица, но ако трябва им обяснявайте десет пъти, та дано схванат.

 12. 12 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  До коментар [#8] от "gemeto":
  Алоооо! Апартаментът е на фирма, въпреки че е на жена му. Дължи се наем. Може да не и дава парите, но трябва да внасят данъци за този наем. Или с други думи - нарушение на закона.

 13. 13 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1211 Любопитно

  "Свързани лица", определя се месечния пазарен наем за подобен имот за всичките 7 години по годишни периоди, констатирани от ревизия на НАП, определят се дължимите вноски за бюджета...
  —цитат от коментар 3 на hamiltonf  До коментар [#3] от "hamiltonf":

  Това на Панови ли го обясняваш??? Прав си, пазарният наем трябва да се определя от оценители. Навремето се допускаше до 25% отклонение за свързани лица и т.н.

  Интересно е обаче, че коментатор обяснява на самия председател на ВКС. :)

 14. 14 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 76 Неутрално

  Нормално е това!Гербяджийте са достойни наследници на БКП!Дори са и малко по-крадливи от дъртите комунисти!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 15. 15 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 632 Любопитно

  [quote#13:"plebs"][/quote]

  А защо забравяте,че Панов плаща месечен наем??

  Факт-доказан с документи.

  Всички сме в кочината,но някои гледат към звездите:)
 16. 16 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3290 Весело

  "Повече от половината сума е платена през 2015 г. с лични спестявания на баба, майка и дъщеря, които са продали и цялото си имущество в Русия."

  Оказва се, че жена му е рускиня и зестрата й от продаденото имущество в Русия включва и майка й, и баба й. Добре, че е десети в листата и няма начин да стигне до Европарламента, че иначе тя неговата щеше да стане мно-о-го сложна.

 17. 17 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5379 Весело

  Както се "оказа" в България това не е проблем :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 18. 18 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5379 Весело

  Можеше да "стокира" всичко :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 19. 19 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8723 Неутрално
 20. 20 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 765 Весело

  Очертава се стройна схема на придобивания зад паравана на кухи фирми. В конкретния казус не виждам обаче особен смисъл от врътката.

  http://www.youtube.com/watch?v=wPw0Z5CtKTs
 21. 21 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3290 Любопитно

  До коментар [#11] от "truly":

  Добре де, след толков издънки, не ги ли събрахте предварително и да им разясните какво се очаква от тях, да им напомните, да ги подбутнете леко...
  —цитат от коментар 11 на truly


  Извинете, към кого точно е отправен този въпрос? Към Цветанов ли, който като почне да декларира апартаментите си не му стига бланката та пише и на гърба или към Борисов, който никога нищо не е декларирал?

 22. 22 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 765 Весело

  До коментар [#16] от "Един препатил":

  Човек през 2014-та да си вземе рускиня, льобоффф ще да е....

  http://www.youtube.com/watch?v=wPw0Z5CtKTs
 23. 23 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 297 Неутрално

  Голяма работа. Хората ще гласуват за ГЕРБ колкото и да се опитвате да плюете. Само качвате рейтинга на ГЕРБ с това плюене по тях.

 24. 24 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4967 Неутрално

  До коментар [#15] от "nessarox":

  Те НЕ забравят! Те са световноизвестни, че като дявола четат Евангелието! За привържениците на двете БСП-та една лъжа, повторена стократно, става истина! Сравняват несравними казуси! Апартамент, купен от жена му преди брака с апартамент, купен от Цвъки точно преди законопоправка в полза на Артекс! Не отварят и дума с какво Панов е помогнал на Артекс, защото нямат нищо!

 25. 25 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1535 Неутрално

  Глупости на търкалета, кой имал апартамент, кой кола. Нивото на журналистиката падна драстично. За един човек най-важното е как се справя с работата, колко е ефективен, а не чий е сешоара с който си суши косата.

 26. 26 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2063 Неутрално

  Такова разминаване между замисъл и изпълнение рядко се вижда. КОМПИР беше направен, за да удря политически противници и неудобни медии. Сега засега, натрупаните сигнали са за работа по собствените съпартийци за още 10 години. Като във всеки един случай обществото ще очаква същото усъдрдие, което проявиха спрямо Трайчо Трайков, Симеон Дянков и 10-те хиляди лева "недоказани доходи" на Лозан Панов.

  А всичко започна с едно "Бате к*ре, дай некоя идея, ка ъ поразчистиме тойо-оньо, къе ни пречат ъ кендзиме раята у модзъко? "

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 27. 27 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 2361 Неутрално

  "Повече от половината сума е платена през 2015 г. с лични спестявания на баба, майка и дъщеря, които са продали и цялото си имущество в Русия."
  ...........................................................................................................................................................
  И защо от Самая Магаучая са избягали, за да дойдат в най-бедната страна в ЕС?

 28. 28 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1015 Неутрално

  До коментар [#25] от "svoboden":

  Ахъм, важно е и добре да краде нали? Такива са основните критерии за вашата партия.

 29. 29 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Ти да видишТо не било единичен случай,направо си е нормално за ГЕРБ да пропускат деклариране,а когато пък благоволят да декларират нещо си,винги е с неверни данни.Не съм юрист,но чл.313 го знам,пише го под всяка деклара ция
  —цитат от коментар 1 на nessarox


  Не бе, човека се бил затруднил с "тълкуването" на закона, нищо че работи в Правния отдел на общината. Тия съвсем ни правят на маймуни.

 30. 30 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 632 Весело

  Голяма работа. Хората ще гласуват за ГЕРБ колкото и да се опитвате да плюете. Само качвате рейтинга на ГЕРБ с това плюене по тях.
  —цитат от коментар 23 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  Още по-добре тогава-давайте.
  Нека излизат още нарушения,неспазване на изисквания,кражби от фиска на държавата,подаване на декларации с неверни данни и да видим дали ГЕРБ ще бъде първа сила на следвашите избори.

  Всички сме в кочината,но някои гледат към звездите:)
 31. 31 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 467 Неутрално

  [quote#5:"Ат сАвеЦкое информбюро"][/quote]

  Той не се облагодетелства от политиката... какво се правиш на ударен.

 32. 32 Профил на ourson
  ourson
  Рейтинг: 331 Неутрално

  Фирмичка-апартамент без ДДС - и те така. Пък ние балъците плащаме.

 33. 33 Профил на Ат сАвеЦкое информбюро
  *****
  Весело

  До коментар [#5] от "Ат сАвеЦкое информбюро":Ето , четете за фирмата ,която е продала на кръстника на Горанов ,апартамента.https://www.svobodnaevropa.bg/a/29902629.html
  —цитат от коментар 9 на nessarox


  Няма нужда, чел съм го :)

 34. 34 Профил на Ат сАвеЦкое информбюро
  *****
  Весело

  [quote#5:"Ат сАвеЦкое информбюро"]
  —цитат от коментар 31 на theduloclan
  Той не се облагодетелства от политиката... какво се правиш на ударен.[/quote]

  $КОЙ?

 35. 35 Профил на Ат сАвеЦкое информбюро
  *****
  Весело

  Голяма работа. Хората ще гласуват за ГЕРБ колкото и да се опитвате да плюете. Само качвате рейтинга на ГЕРБ с това плюене по тях.
  —цитат от коментар 23 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  Искам да си сред насраните в НДК, дето кумира на вожда ви го построи!

 36. 36 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3290 Неутрално

  До коментар [#25] от "svoboden":

  Глупости на търкалета, кой имал апартамент, кой кола. Нивото на журналистиката падна драстично. За един човек най-важното е как се справя с работата, колко е ефективен, а не чий е сешоара с който си суши косата.
  —цитат от коментар 25 на svoboden


  Не сте съвсем прав, колега. Когато кадрите са наистина ценни ние умеем да ги ценим. Ето вземете Бойко Борисов - може и нищо да не върши, но го прави добре и ефективно. И никой не го пита за никакви сешоари, камо ли декларации и имущества.

 37. 37 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 632 Весело

  Не бе, човека се бил затруднил с "тълкуването" на закона, нищо че работи в Правния отдел на общината. Тия съвсем ни правят на маймуни.
  —цитат от коментар 29 на theduloclan


  А не,не ме правят мен на маймуна,защото не съм гласувала за тях.  Всички сме в кочината,но някои гледат към звездите:)
 38. 38 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3514 Любопитно

  До коментар [#3] от "hamiltonf":

  верно ли седем годишни?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 39. 39 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7526 Неутрално

  Още един хитрец

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 40. 40 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3674 Неутрално

  До коментар [#23] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Няма начин...! Личният асансьор на Цветанов, ще ви изстреля в Космоса! :)))

  Бивш tww09306483.
 41. 41 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3514 Любопитно

  верно ли фондацията мисли, че по този високоморален стандарт прави прави проекта избираем и съответно бенефициента и запорираните милиони спасени? ми тя и хилари беше избрана ... успех. на Цацаров разбира се

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 42. 42 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4685 Неутрално

  До коментар [#38] от "дерибеев":

  Чети по-внимателно...

  Топ 3 на най-младите приватизатори в България при по-мащабните сделки: №1 Д. Пеееевски, №2 К. Нинова, №3 И. Прокопиев
 43. 43 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3514 Неутрално

  До коментар [#42] от "hamiltonf":

  пробват се със "седем годишни" ... при мен се пробваха докато мина и десет годишен

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 44. 44 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  Атаката че е отдавна добре планирана е ясно. Сега, дали е морално и пр. няма в случая никакво значение, щото това е политика и то в български вариант. Няма забранени средства, врагът ГЕРБ требе да бъде унищожен. И ако така продължава тази предизборна кампания ала костинброд, то прогноьите ми са или:
  ГЕРБ-8 или ГЕРБ-3 ,БСП-7 ДПС-5 други-2
  ДПС-5
  БСП-4

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 45. 45 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 2482 Весело

  До коментар [#6] от "koko65bg":

  Какъв Брюксел!? Той е в 10-ти глух коловоз в листата.

 46. 46 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4967 Неутрално

  До коментар [#42] от "hamiltonf":

  Само с четене те става! Необходима е и способност за осмисляне на поне елементарен текст. При дерибейката това липсва!

 47. 47 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4967 Неутрално

  До коментар [#42] от "hamiltonf":

  Само с четене те става! Необходима е и способност за осмисляне на поне елементарен текст. При дерибейката това липсва!

 48. 48 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3351 Весело

  Срам го е човекът. Неговите колеги имат кой един, кой два, а цвъки беше стигнАл до седем апартамента. А той - за сега е под наем. Е, какъв гербаджия е?

 49. 49 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 3037 Неутрално

  Където и да ги бутнеш все ще се размирише! Потънали са в лайна от министър до заместник кмет! Каса ледено студена бира ако някой може да изнамери един чист и некорумпиран чиновник в тая страна. Един!

 50. 50 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#8] от "gemeto":Алоооо! Апартаментът е на фирма, въпреки че е на жена му. Дължи се наем. Може да не и дава парите, но трябва да внасят данъци за този наем. Или с други думи - нарушение на закона.
  —цитат от коментар 12 на evtimvz


  Първо, доколкото разбирам от статията апартамента е на фирма, която е на брат му и е закупен с инвестиционна цел. Аз нито мога да си представя как ще вземам наем за нещо мое от брат ми, нито как държавата ще се меси във финансовите ни отношения. Примерно: Той ми е давал заеми и аз съм му давал. Сега, ако той ми даде заем над 10 000лв аз съм длъжен да го декларирам, а той не е от категорията лица задължени да подават такива декларации. Значи ли това, че той укрива някакви държавни такси(данъци) върху печалби от лихви ?
  Между другото, точно днес, след едноседмични мъки аз успях и си подадох точно тази декларация, за която става дума в статията. Вервайте ми - ГООУЕМА ПРОСТОТИЯ е.

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 51. 51 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 632 Неутрално

  [quote#50:"gemeto"][/quote]


  В случая става въпрос за имот на фирма,и че ако има живущи в този имот,това са приходи,които трябва да се отчитат ежемесечно.
  Няма значение дали е на брат,баща,майка и т.н. фирмата.

  Не бъркайте отношения: физическо лице с физическо лице и физическо лице с юридическо лице.
  Налице имаме имот на =юридическо лице/фирма/ и живущ в имота-физическо лице/лица.

  Дано съм обяснила разбираемо

  Всички сме в кочината,но някои гледат към звездите:)
 52. 52 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 1356 Неутрално

  Марине, Марине....истински гербер си ти!

 53. 53 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Не бе, човека се бил затруднил с "тълкуването" на закона, нищо че работи в Правния отдел на общината. Тия съвсем ни правят на маймуни.
  —цитат от коментар 29 на theduloclan

  Те ако са се затруднили само миналата година са добре. От "Правния отдел"(имаме някаква сформирана комисия по приемането/подаването на тези декларации) дето аз работя и тази година не бяха наясно как и какво точно трябва да се декларира.
  Ако змаеш що хартия и дискове се потрошиха ...
  Аз примерно първо декларирах 1200кв/м в село Едикоеси и чак тогава се сетиха дат уточнят, че декларацията е само за неща придобити до 31.12.2018г. После от някъде разбраха, че трябвало да пишем и размера трудовите си доходи за 2018г.(кат чели ги не знаят) и замина още един диск и сумати държавна хартия.  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 54. 54 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 765 Весело

  До коментар [#53] от "gemeto":

  Демек, бюрокрацията и партокрацията работят, та пушек се дига. Има балами, дето и заплати ви плащат...

  http://www.youtube.com/watch?v=wPw0Z5CtKTs
 55. 55 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1156 Весело

  До коментар [#16] от "Един препатил":

  е при теб нали нема нищо сложно. гласува за резидента сега ти е направо на картинка показано. йончева е твоя човек.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 56. 56 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1156 Весело

  До коментар [#19] от "Роси":

  роси ти не го ли преглътна. я виж "препатилия костовист",за него проблеми нема. руската връзка не е проблем проблем е баце.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 57. 57 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1156 Весело

  До коментар [#36] от "Един препатил":

  що бе твоя "резидент" разказа ли как взе две ведомствени жилища и назначи любовницата си на две заплати?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 58. 58 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 1588 Неутрално

  Абе тези кви са бе ? Как пък на мен цял живот никой не ми предложи да живея в чужд апартамент без наем ?

 59. 59 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  просто се чувстват недосегаеми ...и няма кой да ги накаже както и всички ще видим,модела на 'управление' на кочинката изграден върху зависимости и принципа 'мой човек' няма кой и как да накаже такива нахалници като тоя и много други...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 60. 60 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1535 Неутрално

  До коментар [#28] от "truly":

  :) Аз партия нямам, а на вас са ви откраднали нещо ли!?

 61. 61 Профил на Петър Костов
  Петър Костов
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Поредния гнусен кърлеж! Системата се нуждае от рестарт с нови правила.

  Не се въргаляй с прасе в калта! За разлика от теб на него ще му хареса.
 62. 62 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3628 Неутрално

  До коментар [#1] от "nessarox":

  ,,...На терасата на Пламен Георгиев сауна не съществува, заяви кметът на район "Слатина"...,,

  Ти да видиш как ДНЕВНИК срамежливо признава за лъжи като тази, че на терасата на Пламен Георгиев имало сауна. Сега и тука срамежливо признават, че част от парите са дошли от продажба на семейни имоти в Русия

 63. 63 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3628 Неутрално

  До коментар [#58] от "Rex":

  Ми двама братя са ве, ти не четеш ли статията, или опорната ти точка е такава.
  БСП на власт
  Мерси за минусите

 64. 64 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3628 Неутрално

  До коментар [#51] от "nessarox":

  ,,Не бъркайте отношения: физическо лице с физическо лице,,
  Защо не го обясниш за Министърът на финансите където живее в апартамент на кума си

 65. 65 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3628 Неутрално

  До коментар [#51] от "nessarox":

  ,,В случая става въпрос за имот на фирма,и че ако има живущи в този имот,това са приходи,,

  Такаа, значи вие решавате че фирмата трябва да отчита приходи от живущите в този апартамент, независимо че не изисква наем от тези живущи

 66. 66 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3628 Неутрално

  До коментар [#50] от "gemeto":

  ,,Първо, доколкото разбирам от статията апартамента е на фирма, която е на брат му и е закупен с инвестиционна цел. Аз нито мога да си представя как ще вземам наем за нещо мое от брат ми, нито как държавата ще се меси във финансовите ни отношения,,
  И така, апартамента е закупен с инвестиционна цел от адноличен собственик на фирмата. Този едноличен собственик решава да позволи на някого да живее в този апартамент без да плаща наем и това е лично право, да искаш или не искаш наем. Както се вижда от статията, фирмата не отчита печалба, а наемът спада към графата печалба. Но този който е написал статията иска да ни внуши, че едноличният собственик на тази фирма е длъжен да изисква наем, като умело пропуща че наемът който спада към графа печалба която не е налице е еднолично решение на фирмата и държавата никак ама никак не може да задължи тази фирма да изисква наем. Защото ако държавата задължава фирми да изискват наеми отиваме вече към нещо друго, като диктатура например
  Мерси за минусите

 67. 67 Профил на yyj20608076
  yyj20608076
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Нема мое, нема твое - всичко е Берое.

 68. 68 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 786 Неутрално

  Дребна риба. Даже изглежда на случайно попаднал в шайката.

  Никога повече мутри начело на България.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK