Кратки новини: На 1 май Радев призова трудът на българите да се цени повече

Президентът Румен Радев поздрави българите по повод Международния ден на труда.

© Надежда Чипева, Капитал

Президентът Румен Радев поздрави българите по повод Международния ден на труда."Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


Държавният глава Румен Радев призова трудът на българите да се цени повече


Президентът Румен Радев поздрави българите по случай Международния празник на труда 1 май. По думите на президента трудът е създал България, възраждал я е след войните, прославял я е по света, но днес той често остава недооценен. Стотици хиляди сънародници изкарват прехраната си зад граница в търсене на достойни доходи. Това трябва да се промени и в България трябва да бъде ценен трудът на всеки български гражданин, казва в официална позиция държавният глава.
"Докато светът води битка за таланти – образовани, решителни и с поглед в бъдещето, у нас борбата продължава да е за достойни условия на труд и справедливо заплащане. От нейния изход зависи и какво бъдеще ще има страната ни и нашият народ", подчертава Румен Радев.


Започва плановият ремонт на V блок на АЕЦ "Козлодуй"


От днес започва плановият годишен ремонт на пети енергоблок на АЕЦ "Козлодуй". Ще се извърши ремонт на оборудването и на системите на блока, както и презареждане със свежо ядрено гориво. Като част от дейностите по проекта за повишаване на топлинната мощност на реакторната инсталация до 104% ще бъде извършена модернизация на цилиндър високо налягане на турбината. Планирано е ремонтът да приключи в средата на юни. Дотогава Шести блок ще работи с пълно натоварване.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK