Папа Франциск пристига днес в България

Папа Франциск пристига днес в България

© ReutersПапа Франциск пристига днес в България. Апостолическото пътуване на главата на Римокатолическата църква ще продължи два дни и е под мотото "Мир на земята" - по заглавието на енцикликата, написана през 1963 г. от папа Йоан XXIII, известен и като "българския папа", архиепископ Анджело Ронкали. ("Дневник" ще проследи на живо ключовите моменти от посещението).


Това е второ посещение на папа в България след визитата на папа Йоан Павел Втори през 2002 г.


Папа Франциск се очаква да кацне в София днес около 10 ч. Той ще бъде посрещнат от премиера Бойко Борисов и официални представители на властта. Още във ВИП залата на летището папата и министър-председателят ще имат и среща на четири очи.
Оттам папата ще се отправи към центъра на София, където ще има официално посрещане и пред сградата на президента. Той ще разговаря с президента Румен Радев, а после двамата ще излязат на площада пред сградата и ще говорят пред представители на държавните институции, дипломатическия корпус и гражданското общество. По-късно е планирана и среща с българския патриарх Неофит и представители на Светия синод.


Гражданите и гостите на София ще могат


да присъстват на три основни събития


от програмата на посещението. В първия ден в 13.00 часа Светият отец ще произнесе неделната молитва "Царица небесна" на площад "Свети Александър Невски". "Царице небесна" всяка седмица се проследява в ефир от над 100 милиона вярващи от цял свят. Докато папа Франциск я произнася, на сцената на пл. "Св. Александър Невски" ще бъде изложена икона на Месемврийската Богородица, любима на папа Йоан XXIII.


По-късно следобед папата ще отслужи и литургия на площад "Княз Александър I", за която вече са заявили присъствие над 7500 души, съобщават от нунциатурата в България.


Едно от най-знаковите събития от посещението ще бъде на следващия ден – 6 май, вечерта, малко преди папа Франциск да замине от България. В 18.15 часа на пл. "Независимост" е планирано.


"Събитие за мир"


на което папата ще отправи послание за мир и ще прочете също молитва. За него са поканени представители на различните вероизповедания в България. А шест деца, изповядващи всяко различна религия, ще запалят шест факли в символ на победа на светлината и мира над тъмнината и противопоставянето.


Мястото също е избрано символично, тъй като намиращите се в близост църква, синагога, джамия, символизират единство и носят дух на толерантност.


За това събитие са поканени и представители на висшия клир на Българската православна църква. Но от първоначалните реакции от Светия синод и позицията на архиереите се разбра, че официален техен представител надали ще има.


Позицията на Синода


е и един от моментите от посещението, предизвикал сериозно обществено внимание преди идването на папата. Светият синод на Българската православна църква излезе със специално решение, с което пожела изрично да уведоми, че не участва в организирането на посещението на папа Франциск в България, че няма да има общи богослужения с него, че не разрешава клирици на църквата да участват в събития от програмата. И че единственото, с което ще се включи православната църква в събитията от визитата, е срещата в синодалната палата днес по обед.


По програма единствената среща между папата и официални представители на синода ще е кратка, планирана е около 20 минути в синодалната палата в първия ден на посещението около 12 ч. Там се очаква единствено българският патриарх Неофит да запознае папата с делегацията от митрополити, която ще го посрещне, а папа Франциск да направи същото в отговор. След това двамата да разменят официални подаръци. И без допълнителни разговори срещата да приключи.


Така засега очакванията са папата сам да застане


пред иконата на светите братя Кирил и Методий


в храм-паметник "Св. Александър Невски" и да се помоли.


Първоначалните намерения на главата на римокатолическата църква не са предвиждали общо служение с представители на синода, разказаха пред "Дневник" хора, работещи по организирането на посещението. Папата съзнава, че каноните не допускат такова общо служение и затова не го е и искал, отбелязаха те. Желанието било обаче двамата най-високопоставени представители на католическата църква и на Българската православна църква да застанат пред иконостаса на Св. Св. Кирил и Методий, да кажат евентуално заедно неформална кратка молитва и да покажат дух на единение. Неслучайно са избрани именно тези светци, тъй като те са символ на единството на християните, признати за светци и от двете деноминации.


Това отбеляза и


папа Франциск в изявлението си


специално направено два дни преди визитата си и: "Вашата земя е родина на свидетели на вярата още от времето, когато светите братя Кирил и Методий са разпространявали там Евангелието. Техният труд бе много ползотворен, който донесе много плодове и в трудните моменти на миналия век. Много пъти това бе повтаряно от Свети Йоан Павел II, който работи толкова много, за да може Европа да преоткрие освободителната сила на Христа и за да може да диша отново и с двата си бели дроба. По неговите стъпки ще имам честта да се срещна с Негово Светейшество Патриарха и Светия Синод на Българската православна църква. Заедно ще покажем желанието да следваме Господа Исуса по пътя на братското общение между всички християни".


Представители и на католическата църква, и на православната, отбелязаха, че в случая


не се търси обща официална проповед


официално литургично служение на папата с представител на Светия синод и това действително би било в противоречие с каноните. "Но нищо не пречи двамата да застанат и да кажат едно "Отче наш" пред иконата, това по никакъв начин няма да противоречи. Това например ще се случи в Букурещ, където се очаква папата да отиде след около месец", отбеляза пред "Дневник" католическия епископ Йоан. А православният дякон Иванов изтъкна множество примери през годините на символично протягане на ръка между представители на висшия клир на двете църкви.


Също така ден след оповестяване на позицията на Българската православна църква официалният информационен портал на Ватикана - Vatican News, публикува в българската секция с новини текст със заглавие: "Кои сме ние, разделени срещу Божията воля", в който се говореше за единението на църквата и на християните и се посочваше, че ключови моменти от посещението на папа Франциск в България на 5 и 6 май целят да дадат знак за близост между православни и католици.


Дали в последния момент представители на Синода ще откликнат на множеството призиви за единство, включително и на папа Франциск за "братско общение между всички християни", предстои да се види
днес предобед, когато е срещата между папата и патриарха, и утре, когато е събитието за мир.


В последния момент в официалната програма на папата попадна и събитие, което не фигурираше в първоначалния работен вариант – посещение в център за кандидати за бежански статут. В началото на втория ден от пътуването си в България папата ще отиде


в центъра за бежанци в кв. "Враждебна"


като това е едно от малкото събития, които са закрити за медии и широката публика. Папата, който е определян също и за папата на хората от периферията, на маргинализираните общности, често е обръщал внимание именно на бежанци и мигранти. Във "Враждебна" в момента няма много настанени кандидати за бежански статут, а общо всички центрове за бежанци и мигранти в страната са запълнени на под 7 на сто от капацитета си. В центъра обаче се готвят да го посрещнат с изпълнение на


български песни от музикалния хор


който мигрантите са сформирали преди време.


След като говори с бежанците и със служителите на центъра, папа Франциск ще замине за гр. Раковски. Там 250 деца от цяла България, които се подготвят в продължение на две години, ще получат първо причастие от папа Франциск на официалната церемония. Той ще се срещне с местната католическа общност, планирана е и литургия в местната католическа църква.


По-късно папата ще бъде отново в София на площад "Независимост", където е организирано заключителното събитие за мир, което се очаква да е вид кулминация на апостолическото пътуване.


На следващия ден – 7 май, папа Франциск си заминава рано от България, за да посети съседна Северна Македония. Той ще бъде изпратен от премиера Бойко Борисов.


Папската свита


е съставена от 35 души - най-висши представители на Светия престол, съобщиха от правителствената информационна служба. Отбелязва се, че нивото на делегацията е още по-високо от обичайното за такива посещения и в нея са: държавният секретар на Светия престол кардинал Пиетро Паролин, кардинал Леонардо Сандри, префект на Конгрегацията за източните църкви, който отговаря за Католическата църква в България и неведнъж е посещавал страната ни, кардинал Курт Кох, председател на Папския съвет за насърчаване на единението между християните, архиепископ Едгар Пеня Пара, заместник държавен секретар - с ранг вицепремиер, архиепископ Пол Ричард Галахър, секретар за отношенията с държавите - с ранг министър на външните работи, монсиньор Гуидо Марини, главен церемониал майстор на папските литургични чествания, координаторът на папските пътувания монсиньор Маурицио Руеда и др.


Във връзка с визитата


центърът на София е затворен за автомобили


в двата дни на посещението. Хората, които искат да присъстват на събитията за широката публика, ще преминават през специални пропускателни пунктове, ще бъдат проверявани да не носят опасни предмети, няма да бъдат допускани хора в нетрезво състояние. Не се препоръчва да носят и обемисти предмети и забранени предмети – огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, парфюми. Може да бъдат носени чадъри.


Повече за организацията за гражданите и реда на движение четете тук и тук
Разговорът на папа Франциск за мира и войната можете да прочетете тук
Повече за папата и негови ключови действия и думи можете да видите тук и тук
Как град Раковски се готви за визитата вижте тук
Позицията на Светия синод можете да намерите тук
Откъде идва мотото "Мир на земята" и повече за "българския папа" Йоан XXIII можете да прочетете тук
Кой и как охранява папата може да прочетете тук


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (96)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2094 Неутрално
 2. 2 Профил на Илиана
  Илиана
  Рейтинг: 294 Любопитно

  Папска свита е съставена от 35 души - най-висши представители на Светия Престол,

  Из между тези 35 човека спокоѝно могат да се изберат 12 и Боко да направи ЕДНО МАЧЛЕ с папските кардинали и нунциата срещу Бистришките тигри при главен рефер - ПАПАТА. БОКО ще вкара 2 -3 гола и така ще се прочуе още повече - да се свети името му!!!

 3. 3 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4027 Неутрално

  Да му мислят софиянци. Пак ще има блокирани улици и затруднено движение. А на папата - добре дошъл.

 4. 4 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Любопитно

  ,,Папата съзнава, че каноните не допускат такова общо служение и затова не го е и искал, отбелязаха те. Желанието било обаче двамата най-високопоставени представители на католическата църква и на българската православна църква да застанат пред иконостаса на Св. Св. Кирил и Методий, да кажат евентуално заедно неформална кратка молитва и да покажат дух на единение."

  Какво ,,единение" иска папа, като различията във вярванията са толкова сериозни?

 5. 5 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  До коментар [#2] от "ili71":

  Как завърши мачлето между кагебистите на Гундяев и ДС-рите на Радев със съдя Йотова?
  Радев дали помни резулта?
  В главата ти звучи ли свирката на съдята?

 6. 6 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  ,,Също така ден след оповестяване на позицията на Българската православна църква, официалният информационен портал на Ватикана - Vatican News, публикува в българската секция с новини текст със заглавие: "Кои сме ние, разделени срещу Божията воля", в който се говореше за единението на църквата и на християните и се посочваше, че ключови моменти от посещението на папа Франциск в България на 5 и 6 май целят да дадат знак за близост между православни и католици."

  Ето това му е зора на папата-да му поклони целия свят!
  Ама няма ПРИЧИНА да се случи!

 7. 7 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3346 Неутрално

  , Какво ,,единение" иска папа, като различията във вярванията са толкова сериозни?
  —цитат от коментар 4 на uhl23528019


  Ха-хааааа
  Ами то се оказа, че "РАЗЛИЧИЯТА ВЪВ ВЯРВАНИЯТА"
  НА ПУТИНОСЛАВИЕТО, с ВСЕЛЕНСКОТО и УКРАИНСКО ПРАВОСЛАВИЕ
  са ОЩЕ ПО-ГОЛЕМИ
  Толкова ГОЛЕМИ, че ПУТИНОСЛАВНАТА ЗЛОБНА СЕКТА
  се опита ДА ОТРОВИ
  Негово Светейшество Вселенския Патриарх ВАРТОЛОМЕЙ !!!!!!

 8. 8 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3346 Весело

  ключови моменти от посещението на папа Франциск в България на 5 и 6 май целят да дадат знак за близост между православни и католици."Ето това му е зора на папата-да му поклони целия свят!Ама няма ПРИЧИНА да се случи!
  —цитат от коментар 6 на uhl23528019


  Ха-хаааааааа

  Това РУСКИТЕ НИКОВЕ само ПОКЛОНЕНИЕ,
  ПРЕКЛОНЕНИЕ
  ВЕЧНА ПРИЗНАТЕЛНОСТ.....ви е в устата.
  Зер,
  Обикновените човешки отношения на БЛИЗОСТ и ВЗАИМНОСТ
  ИЗКЛЮЧВАТ релацията ГОСПОДАР - РОБ, на която сте научени
  от ЧОРБАДЖИИТЕ ВИ В МОСКВЕ !!!!

  Апропо,
  Ако някоя ДРУГАРКА, се прежали и потърси близост с тебе,
  КОЙ НА КОГО трябва ДА СЕ ПОКЛОНИ,
  съгласно разбиранията ти по въпроса ха-хааааааа

 9. 9 Профил на Илиана
  Илиана
  Рейтинг: 294 Любопитно

  До коментар [#7] от "Hawaii":

  Вартоломез е въртоглав - не си ли спомняте, че при неговата визита в София Боко отказа да се срещне с него! ЗАЩО ЛИ????

 10. 10 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  До коментар [#7] от "Hawaii":

  Големи са, защото днешните служители и патриарси не служат само на Бога, а са бивши агенти. Точно това казвам, че НЯМА КАК ДА СЛУЖИШ НА ДВАМА ГОСПОДАРИ-хем на светската власт хем на Божията!

 11. 11 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  До коментар [#8] от "Hawaii":


  Другарка няма как да потърси близост с мен защото съм жена!
  Не гледай профила!

 12. 12 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  До коментар [#8] от "Hawaii":


  И спрете с тази Раша, Маскве и т.н!
  Тук темата е друга!

 13. 13 Профил на Илиана
  Илиана
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#11] от "uhl23528019":

  Ко пречи, че си жена????

 14. 14 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  До коментар [#13] от "ili71":
  Пречи!

 15. 15 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  До коментар [#13] от "ili71":


  На тебе като не ти пречи може да започваш!

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  Лошото е, че освен комунистическият ни клир, който не иска да има самочувствието на една от 6-те канонични църкви в света и миряните нямате такова усещане. Все пак след българският език не е канонизиран други. От 869 година до днес. Освен това вместо да прикриват нашите отрепалницу пред Гундяев (щото им дава пари, а те са алчни) той трябва да е по-нисък от тревата. А що се отнася до самостоятелна Украинска църква България трябва да е против независими, че политически аз съм За Украйна и анти Русия, защото Свети Киприян обединява Московската,бКиевската и Новгород скара църкви. А папата все пак можем да го смятаме като посещение на Държавен глава и толкова.

 18. 18 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  До коментар [#12] от "uhl23528019":

  под всяка статия темата им е това.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 19. 19 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 879 Неутрално

  Твърде достоен човек и добър мирянин, за сравнение с расистко егоистичните възгледи на европолитиците. Посланник на доброто, тъй необходимо ни винаги. Респект!

 20. 20 Профил на кокошката
  кокошката
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Да си взима бежанците във Ватиканата

 21. 21 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Весело

  До коментар [#17] от "mpq24607239":
  Държавен глава ама ДРУГ ПЪТ!
  Кой държавен глава ходи само по площадите пее молитви уж ,,за мир"?

 22. 22 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Любопитно

  До коментар [#20] от "кокошката":


  Взе ми го от устата!
  Ватикана с неините богатства защо не плаща на бежанците след като толкова са и мили???

 23. 23 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3850 Весело

  До коментар [#7] от "Hawaii":

  До довечера имаш партийната задача да докажеш, че папа Франциско е на визита в Бг по поръчка на ВВПутин..... ⏳🕚

  Bukalemun
 24. 25 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3432 Весело

  До коментар [#23] от "eti mehter":

  ще докаже, че е тук и през местен "генерал" водач на коалиция да събори Путин .. оттам насетне Ердо сам ще се гътне

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 25. 26 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3346 Весело

  Ха-хаааааа
  РУСКИТЕ НИКОВЕ са наритани на амбразурата
  ДА ОБЛАЙВАТ Негово Светейшество Папата.
  Че даже и Представящата се за "турчин" Рускиня
  са извадили от нафталина.
  Ха-хааааааа

 26. 27 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#16] от "Ивайло Буюклиев":

  Защо? Да не би да идва пут.ин?

 27. 28 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2683 Неутрално

  До коментар [#7] от "Hawaii":Вартоломез е въртоглав - не си ли спомняте, че при неговата визита в София Боко отказа да се срещне с него! ЗАЩО ЛИ????
  —цитат от коментар 9 на ili71


  ЗАЩОТО мотото на управлението на Боко Е:
  -Да не ядосаме Путин!

  Весело настроение, но не чак до там!
  Роденият роб....

 28. 29 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2683 Неутрално

  До коментар [#11] от "uhl23528019":Ко пречи, че си жена????
  —цитат от коментар 13 на ili71


  Да, не попречи на една жена да коленичи пред "СВЕТИЯ ТРАФИКАНТ, за да целува РОЛЕКСА МУ!

 29. 30 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 787 Неутрално

  Папата държи големи ПАРИ !

  Католиците направиха голяма пара от кражбите по целия свят през вековете !

  Едва ли има по богата институия в света от Католическта църква!

 30. 31 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4270 Неутрално

  До коментар [#26] от "Hawaii":

  "РУСКИТЕ НИКОВЕ са наритани на амбразурата
  ДА ОБЛАЙВАТ Негово Светейшество Папата."

  Особено забавни са православните сталинисти, които под една статия защитават соца като "златен век" и бае Тодар като велик държавник, а под друга бранят "християнската вяра" (на ченгетата от ДС/КГБ).

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 31. 32 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3346 Любопитно

  Папата държи големи ПАРИ !Католиците направиха голяма пара от кражбите по целия свят през вековете !Едва ли има по богата институия в света от Католическта църква!
  —цитат от коментар 30 на WWW


  Ха-хааааа
  Това ли е НИВОТО НА ОПОРКИТЕ ви, бре ?!?!?!
  Апропо,
  РОЛЕКСИТЕ на ГУНДЯЕВ и на Дедо КОЛЮ Пловдивски,
  те С КАКВИ ПАРИ за "КУПУВАНИ", че не се сещаме ?!?!?!?

 32. 33 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#2] от "ili71":Как завърши мачлето между кагебистите на Гундяев и ДС-рите на Радев със съдя Йотова?Радев дали помни резулта?В главата ти звучи ли свирката на съдята?
  —цитат от коментар 5 на 4ort


  :)

 33. 34 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 815 Весело

  Хайде, здравей и чао, че работа ни чака.

  No Pain No Gain
 34. 35 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Папата държи големи ПАРИ !Католиците направиха голяма пара от кражбите по целия свят през вековете !Едва ли има по богата институия в света от Католическта църква!
  —цитат от коментар 30 на WWW


  А, Гундяев, не успя ли да открадне достатъчно? Искаш да кажеш, че Бащицата ти е по-беден от папата? Да няма непоряди?

 35. 36 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Да си взима бежанците във Ватиканата
  —цитат от коментар 20 на кокошката


  Какво са ти направили бежанците? Както се вижда, нямат никакво намерение да стоят тук...

 36. 37 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4321 Весело

  Ряботейки слушам "НоваТВ", направо съм втрещен от подробното отразяване, повтоянното повтаряне часа на кацането, репортери в самолета, репортери в автобуса с пътуващи католици, репортери в Раковски, Белене, София, помислих си, че липсва само отразяване полета на живо, и докато си го помисля включиха flightradar24... Лудница, журналистическа...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 37. 38 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3346 Любопитно

  До коментар [#26] от "Hawaii":"РУСКИТЕ НИКОВЕ са наритани на амбразуратаДА ОБЛАЙВАТ Негово Светейшество Папата."Особено забавни са православните сталинисти, които под една статия защитават соца като "златен век" и бае Тодар като велик държавник, а под друга бранят "християнската вяра" (на ченгетата от ДС/КГБ).
  —цитат от коментар 31 на Norman Granz


  Там е работата, че НЕ ЗАЩИТАВАТ ХРИСТИЯНСКАТА ВЯРА

  Защитават само и единствено ПУТИНОСЛАВИЕТО.

  За тях ПРАВОСЛАВНИТЕ

  ВСЕЛЕНСКИ ПАТРИАРХ и ВСЕЛЕНСКАТА ПАТРИАРШИЯ в КОНСТАНТИНОПОЛ,

  УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА.....

  са ЕРЕТИЦИ !!!!!!!!!!!!

  до степен да СЕ ОПИТАТ ОТ МОСКВА ДА ОТРОВЯТ ВСЕЛЕНСКИЯ ПАТРИАРХ

  Такива са като МЮСЮЛМАНИНА АЛ ИСКЕНДЕР.....наричан кой знае защо

  Александър Невски, на чийто ШЛЕМ Е НАПИСАН НА АРАБСКИ

  ЦИТАТ ОТ КОРАНА

  "Зарадвай правоверните с обещаната помощ от Аллаха"

  https://islam-today.ru/files/news/part_5/59951/170439-INNERRESIZED600-600-3.jpg

  На ПУТИн и Мохамед се кланят такива,

  затова за тях ПАПАТА и ВСЕЛЕНСКИЯ ПАТРИАРХ са "ЕРЕТИЦИ"

 38. 39 Профил на Норман Гъз
  Норман Гъз
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Айде стига с тоя папа , писна ми на грездия

  Норман Гъз
 39. 40 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4270 Неутрално

  До коментар [#32] от "Hawaii":

  "РОЛЕКСИТЕ на ГУНДЯЕВ и на Дедо КОЛЮ Пловдивски,
  те С КАКВИ ПАРИ за "КУПУВАНИ"..."

  Един Ролекс струва 6-7 хиляди евро - капка в морето на фона на несметните богатства на БПЦ и парите, които се перат през нея като субект, който не се отчита пред никого и не подлежи на данъчни проверки. Спомни си за бензиностанциите и казината на варненския мафиот Кирил, когото удавиха в морето на метри от брега.

  А същевременно порядъчни свещеници в провинцията буквално умират от глад с мизерните си заплати.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 40. 41 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Като се сравни с посещението на папа Йоан Павел Втори - влиянието на Москва само се е засилило. Патриарх Максим поне пусна Йоан Павел в Александър Невски и Рилския манастир (Франциск ще стои отвън наказан), присъедини се, макар и със закъснение, към официалната покана (сега Синодът излиза със специална декларация, че папата идва неканен), прегърнаха се като християни пред иконата...
  После защо Гундяев тропал с тлъсто юмруче - защото може да си го позволи безнаказано, затова тропа.

  https://bg.wikipedia.org/wiki/Апостолическо_поклонничество_на_папа_Йоан_Павел_II_в_България

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 41. 42 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 787 Неутрално

  Папата държи само в 3 държави 80 млрд долара :

  List of wealthiest organizations
  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wealthiest_organizations

  Religious organizations
  Catholic Church Vatican 30.0 Vatican City
  Catholic Church Australia 20.9 Australia
  Catholic Church Germany 25.0 Germany


  Сумарано в цял свят католиците са откраднали сигурно трилиони.

  Най-богатата организация в света - 500 години кражби !

 42. 43 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2871 Разстроено

  Имам лошо предчувствие че турските служби няма да пропуснат случая да организират атентат срещу папата. Извършителят може да е и от руски произход и ще бъде представен като радикален ортодокс. Не знам защо нашите са се съгласили на толкова много публични прояви още повече след случая в Крайсчърч и опожаряването на катедралата в Париж!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 43. 44 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 938 Любопитно

  контраста между Франциск и българските ортодоксални килимявки е жесток ,безмилостно жесток

 44. 45 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Папата държи само в 3 държави 80 млрд долара :List of wealthiest organizationshttps://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wealthiest_organizations Religious organizationsCatholic Church Vatican 30.0 Vatican CityCatholic Church Australia 20.9 AustraliaCatholic Church Germany 25.0 GermanyСумарано в цял свят католиците са откраднали сигурно трилиони.Най-богатата организация в света - 500 години кражби !
  —цитат от коментар 42 на WWW


  А, твоята Матушка краде само от 100 години?! Бая има да наваксвате, нещастници... :)

 45. 46 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Имам лошо предчувствие че турските служби няма да пропуснат случая да организират атентат срещу папата. Извършителят може да е и от руски произход и ще бъде представен като радикален ортодокс. Не знам защо нашите са се съгласили на толкова много публични прояви още повече след случая в Крайсчърч и опожаряването на катедралата в Париж!
  —цитат от коментар 43 на Julian Mall


  Ако им наредят от Москва...

 46. 47 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#12] от "uhl23528019":

  А децата му гладни ли да ходят?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 47. 48 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3346 Весело

  Сумарано в цял свят католиците са откраднали сигурно трилиони.Най-богатата организация в света - 500 години кражби !
  —цитат от коментар 42 на WWW


  На вас ПУТИНОСЛАВЦИТЕ съня и разсъдъка са откраднали, както виждаме,

  че бесувате без почивка ха-хаааааааааа

  ОБЛАЙВАЙТЕ,

  Както някое куче да тича след ПАПАМОБИЛА и да го лае....

  ха-хаааааа

 48. 49 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#12] от "uhl23528019":А децата му гладни ли да ходят?
  —цитат от коментар 47 на tribiri


  Бащицата не плаща ли добре бе, русиянец?

 49. 50 Профил на Норман Гъз
  Норман Гъз
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Страх ми е да пусна душа в банята , като нищо ще текне папата , 1 ви канал папата , БТВ-то папата , ново - папата и т.н.т. и хладилника ме е срах да отворя .

  Норман Гъз
 50. 51 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 938 Гневно

  Да си взима бежанците във Ватиканата
  —цитат от коментар 20 на кокошката


  не си кокошка ти ,а боклук ,голям боклук !

 51. 52 Профил на Норман Гъз
  Норман Гъз
  Рейтинг: 0 Неутрално

  не разбрам като какъв се явява папата сега у нас, като обединител, като освободител, като подстрекател, като посланик, или поредния цирк. Малко са нашите, че да се товарим и с чужди на наша територия, грешни пари да трошим още..питайте ги колко парА струва, и от кое перО скъсаха пак, щото нямат такова ''и други''.

  Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/svyat/ekskluzivni-kadri-ot-borda-predi-minuti-samolett-na-papata_news672069.html

  Норман Гъз
 52. 53 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#42] от "WWW":

  Посещавал съм католически храмове в Италия, Англия, Франция, Испания.
  В Англия те са като музеи.
  Във Франция са мистични и те карат да потръпваш
  В Италия са произведение на изкуството.
  В Испания са нещо, което трябва да те смачка, да ти покаже, че ти си нищо - нищожество, което трябва само да лази в краката на бога и неговите наместници на земята.

  Предпочитам нашите наистина земни храмове, които те карат да се замислиш за безсмислието на суетата.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 53. 54 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Ей, това българските медии са егати и бездарниците. Дори, такова значимо събитие, като посещение на Негово Светейшество папата успяват да превърнат в цирк, с който да си запълват кухия ефир.

 54. 55 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Страх ми е да пусна душа в банята , като нищо ще текне папата , 1 ви канал папата , БТВ-то папата , ново - папата и т.н.т. и хладилника ме е срах да отворя .
  —цитат от коментар 50 на qzf19578968


  Не е така, Кнал 1-ченгета, БТВ-ченгета, НТВ-ченгета... Няма почивка за доносниците на ДС.

 55. 56 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 880 Неутрално

  След пет минути Папата каца на летището .Има ли някой линк от който може да се гледа наживо посрещането му?

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 56. 57 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 321 Неутрално

  Добре дошъл на папа Франциск в България. Дано Господ му даде сили да върне в лоното на християнството тази проядена от езичество , безбожие и кагебейска отрова страна.

 57. 58 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Папа Франсиско е известен със скромност. Живее в скромно жилище, общува с хората. Не знам колко би му харесала такава помпозност. Затварят улици, вдигат врява до бога, даже и магистралата искали утре да затварят. Зорлем настройват хората срещу него.

  Мърфи е оптимист!
 58. 59 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Безордниците пак са се разприказвали срещу българите и нашата вяра!!! Другари болшевики, знаем че сте си продали душичките, отдавна сте показали, че не сте българи, принизявате всичко въблгарско и величаете господарите си. Жалка картинка, на дребни душици.

 59. 60 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Не е истина какви глупости дрънка Гарелов по Канал 1...

 60. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 61. 62 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Ето впрочем една блестяща реплика на Неофит от 2002 г., при посещението на Йоан Павел Втори
  "Който се страхува за вярата си, не е достатъчно сигурен в нея". И призовава православните да проявят поне елементарна учтивост.
  Сякаш са го подменили от времето, когато беше най-читавия от владиките.

  https://dnes.dir.bg/na-fokus/shte-varvya-v-tvoyata-svetlina-znamenatelnite-dni-na-papa-joan-pavel-ii-v-balgariya

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 62. 63 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Папа Франсиско е известен със скромност. Живее в скромно жилище, общува с хората. Не знам колко би му харесала такава помпозност. Затварят улици, вдигат врява до бога, даже и магистралата искали утре да затварят. Зорлем настройват хората срещу него.
  —цитат от коментар 58 на султана глаушева


  Така е Султанке, твоите колеги са майстори в това...

 63. 64 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 753 Неутрално

  И спрете с тази Раша, Маскве и т.н!Тук темата е друга!
  —цитат от коментар 12 на uhl23528019


  Не забравяй, чо това са тролове.
  Такова им е заданието

 64. 65 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3850 Неутрално

  До коментар [#32] от "Hawaii":

  Това ли е НИВОТО НА ОПОРКИТЕ ви, бре ?!
  =========
  Бъди сигурна....
  Ако почнат да излизат статии на тематика "западния религиозно финансов уотъргейт"..... под двеста коментара на статия няма да има.....
  Фермани мога да ти пиша на тая тема.....
  Казвал съм го, и пак ще го кажа......
  С целуване и миене на крака, едва ли биха се опростили безбройните и многовековни грехове на едни хора.....

  Bukalemun
 65. 66 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3049 Неутрално

  Добре дошъл ! След Йоан Павел 2-ри , папа Франциск продължава политиката на сближаване на християните. Времето ще покаже колко продажни са нашите ченгета.

 66. 67 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Посещението на папа Франциск е едно историческо посещение, той е наместник на Бога, неговият глас се чува във всяка държава и всеки лидер. Много ми се ще и ние така да го възприемем - послание за мир на най-големия духовен водач от София. Това коментира в студиото на Нова ТВ президентът Росен Плевнелиев.

  Папа Франциск поставя в сърцето си обикновения човек. Това е най-мъдрият лидер на планетата е папа Франциск.

  Той разказа, че днес той ще осъществи своята четвърта среща с папа Франциск, освен че той е първият българин, в качеството си на президент, е стиснал неговата ръка в деня на инаугурацията му. Но паметна за него е официалната среща му през 2016.

  Тогава папа Франциск ми каза в един дълъг разговор: обикновеният човек е важен, той трябва да види с очите си държавата, икономиката трябва да работи за обикновения човек. Успехът на един държавен глава не се мери с големината на територията и военната сила, а с успеха на обикновения човек. Това е един папа, който иска да променя света. Той е и един голям противник и борец срещу корупцията. Но папа Франциск ще дойде и със специална мисия от гледна точка на православната и католическата църква, белязана от раздори и напрежения, посочи Плевнелиев.

  Според него Българската православна църква (БПЦ) е много крайна в своето поведение.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 67. 68 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3090 Неутрално

  [quote#7:"Hawaii"][/qu
  Ти и тук намеси Путин?

  Любовта ще спаси света!!!
 68. 69 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3090 Неутрално

  До коментар [#42] от "WWW":Посещавал съм католически храмове в Италия, Англия, Франция, Испания.В Англия те са като музеи.Във Франция са мистични и те карат да потръпвашВ Италия са произведение на изкуството.В Испания са нещо, което трябва да те смачка, да ти покаже, че ти си нищо - нищожество, което трябва само да лази в краката на бога и неговите наместници на земята.Предпочитам нашите наистина земни храмове, които те карат да се замислиш за безсмислието на суетата.
  —цитат от коментар 53 на tribiri


  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Любовта ще спаси света!!!
 69. 70 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3850 Неутрално

  До коментар [#43] от "Julian Mall":

  Имам лошо предчувствие че турските служби няма да пропуснат случая да организират атентат срещу папата.
  =======
  Тичай да предупредиш Бг спец службите..... че само една "втора българска следа" за покушение срещу папата е кусур....

  Bukalemun
 70. 71 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2871 Неутрално

  Ако им наредят от Москва...
  —цитат от коментар 46 на bez_ime2


  Ами разбира се че Путя ще бъде обвинен за организатор. Така ще му отмъстят че вече не им бута гювеч във Сирия.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 71. 72 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3346 Неутрално

  Безордниците пак са се разприказвали срещу българите и нашата вяра!!! , на дребни душици.
  —цитат от коментар 59 на xox55541929


  КОЯ е "вашата вяра", бре една душицо !?!?!?!
  Зер,
  на БРАТЯТА ВОЛЖСКИ БЪЛГАРИ вярата е ИСЛЯМА
  като това не ги е направило по-малко БЪЛГАРИ !!!!

  "ВАШАТА ВЯРА", на ФОРУМНИТЕ РУСКИ НИКОВЕ

  е ПУТИНОСЛАВИЕТО.

  То ви прави ПУТИНДЖИИ, а не "българи" каквито НЕ СТЕ

  БЪЛГАРИТЕ СМЕ ХРИСТИЯНИ.

  Точно такъв - ХРИСТИЯНИН е и Негово Светейшество Папата.

  Доживяхме тролове на чужда държава да ни поучават

  какви да сме ние, каква да е вярата ни....

 72. 73 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3346 Весело

  [quote#7:"Hawaii"][/quТи и тук намеси Путин?
  —цитат от коментар 68 на hope


  Ха-хаааааааааааа

  Че ПУТИН ли се опита ДА ОТРОВИ ВСЕЛЕНСКИЯ ПАТРИАРХ ВАРТОЛОМЕЙ ?!?!?!?!

  Това не го знаех - нито аз, нито останалите Форумци

  ГУЗЕН НЕГОНЕН БЯГА

  Та и вие - ПУТИНДЖИИТЕ така.....

 73. 74 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Много слабо ниво на подготовка.
  Телевизионните водещи наговориха един куп глупости, изглежда цялата им подготовка бе от четене на жълти вестници. Добре, че гостите им в някаква степен обясниха различните аспекти от посещението.
  И самото посрещане, от някакви бутащи се прибягващи пред папата оператори и фотографи, почти нищо не можа да се види от първите крачки на папата в България.
  И аман от това кисело мляко!!!

 74. 75 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3850 Любопитно

  До коментар [#67] от "tolkoli":

  Но папа Франциск ще дойде и със специална мисия
  =======
  Един Папа никога не прави посещения.... ей току така....!
  А в случая посещава Бг с цел да заяви.... "що се плашите от бежанците, приемате ги".....

  Bukalemun
 75. 76 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 287 Неутрално

  До коментар [#72] от "Hawaii":

  да, да, знаем, всички сме путинисти, освен Вас и 4-5 другаря от форума, дааа, Обсебените от Русия дребни душици пак се правите на умни. както вече написах, ЖАЛКА КАРТИНКА СТЕ!!

 76. 77 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  [quote#71:"Julian Mall"][/quote]

  Не "ще бъде обвинен", а единственото, което прави са атентати и грабежи...

 77. 78 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Добре дошъл на Светия Отец.Най-после католицизъм и православие заедно на родна земя.

 78. 79 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#76] от "xox55541929":

  Не му се връзвай. Празник е и има само дежурни лекари.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 79. 80 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#77] от "bez_ime2":

  И ако вземе че пропусне да направи атентат черна панделка ли ще си вържете?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 80. 81 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5814 Неутрално

  Добре дошъл на на Папата в България!

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 81. 82 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5814 Неутрално

  Добре дошъл на на Папата в България!

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 82. 83 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#77] от "bez_ime2":И ако вземе че пропусне да направи атентат черна панделка ли ще си вържете?
  —цитат от коментар 80 на tribiri


  Той, друго прави ли бе, ушанка? Нещо добро да е направил досега?

 83. 84 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 416 Неутрално

  Посещението на папата не буди никакъв възторг у българите. Ако това ставаше в Мексико, еуфорията щеше да бъде неописуема. Това говори за манталитет и степен на оглупяване. Явно сме назад с религиозното оглупяване и изпростяване.

 84. 85 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4027 Неутрално

  И защо, посещението на папата трябва да предизвиква телешки възторг сред хората? Тук, един колега във форума, го обяви за наместник на Бога. И от кой е определен? Тук оплюват БПЦ - разни дребни душици, с бакалски сметчици. Същите, които обвиняваха българите за атентата извършен от Али Агджа. Даже Йоан Павел втори, призна, че всичко е лъжа, макар и половин уста. Но, безродниците са такива. Срещу дребни сумички, плюят по всички и всеки - важното е да има келепир. Истината не е на почит.

 85. 86 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 895 Неутрално

  До коментар [#8] от "Hawaii":

  +++! Ето извадка от инструкцията на партията (по бай тошово време!), или отговор на въпроса „Може ли безпартиен да чука партийна членка?“:
  „ Може! Но тя трябва да го хване и да си го вкара сама, за да покаже ръководната роля на Партията.“

  На темата, с католиците имаме много общи неща и трябва да работим по тях заедно. Там ни е силата като християни!!

 86. 87 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4583 Весело

  Добре е дошъл в България!
  ✝️🇻🇦❤️🇧🇬✝️

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 87. 88 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 321 Неутрално

  Не е истина какви глупости дрънка Гарелов по Канал 1...
  —цитат от коментар 60 на bez_ime2


  Моля да не фамилиарничите с господина и да го наричате с оперативното му име Талев. Гарелов когато си е в къщи. Когато е на мисия е Талев.

 88. 89 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 321 Неутрално

  До коментар [#32] от "Hawaii":Това ли е НИВОТО НА ОПОРКИТЕ ви, бре ?!=========Бъди сигурна.... Ако почнат да излизат статии на тематика "западния религиозно финансов уотъргейт"..... под двеста коментара на статия няма да има.....Фермани мога да ти пиша на тая тема..... Казвал съм го, и пак ще го кажа...... С целуване и миене на крака, едва ли биха се опростили безбройните и многовековни грехове на едни хора.....
  —цитат от коментар 65 на eti mehter


  Ей тюфлек, ти ще коментираш като дойде на посещение Настрадин Ходжа. Дотогава можеш да коментираш само как гуруто ти Ердо води неравна борба с цената на арпаджика.

 89. 90 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 321 Неутрално

  И защо, посещението на папата трябва да предизвиква телешки възторг сред хората? Тук, един колега във форума, го обяви за наместник на Бога. И от кой е определен? Тук оплюват БПЦ - разни дребни душици, с бакалски сметчици. Същите, които обвиняваха българите за атентата извършен от Али Агджа. Даже Йоан Павел втори, призна, че всичко е лъжа, макар и половин уста. Но, безродниците са такива. Срещу дребни сумички, плюят по всички и всеки - важното е да има келепир. Истината не е на почит.
  —цитат от коментар 85 на Vlado Nikolov


  Само откровени дебили могат да си мислят че атентата срещу Ѝоан Павел Втори е станал без активното съдествие на нашите тайни служби.

 90. 91 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3850 Весело

  До коментар [#89] от "Rex":

  Но се оказах прав, нали.... 😁.....
  И то с цели няколко часа.....

  Bukalemun
 91. 92 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4027 Неутрално

  До коментар [#90] от "Rex":

  Мда'м! Явно си от тях. Прочети за" Сивите вълци " и" Гладио". Знам, че работите по спуснати опорките, но четенето не е опасно за здравето ти. То и доказателствата, бяха измислени доста по-късно от атентата. При това разкъсани и неточни. А един американски дипломат и един представител на ЦРУ преди повече от 20г казаха, че цялата разработка е срещу СССР и КГБ. Нас, само са ни използвали за пълнеж. Но, такова било времето. За съжаление, публикацията беше на вътрешните страници, на два вестника, които вече ги няма. По радиото и ТВ ги нямаше. А италианската съдебна система след пет години работа, прекрати делото поради липса на доказателства. Е, неудобно беше да признаят, че няма такива. Материалите от делото са достъпни в по-голямата си част. Който иска, може да ги прочете.

 92. 93 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Добре дошъл в България!

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 93. 94 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 321 Неутрално

  До коментар [#90] от "Rex":Мда'м! Явно си от тях. Прочети за" Сивите вълци " и" Гладио". Знам, че работите по спуснати опорките, но четенето не е опасно за здравето ти. То и доказателствата, бяха измислени доста по-късно от атентата. При това разкъсани и неточни. А един американски дипломат и един представител на ЦРУ преди повече от 20г казаха, че цялата разработка е срещу СССР и КГБ. Нас, само са ни използвали за пълнеж. Но, такова било времето. За съжаление, публикацията беше на вътрешните страници, на два вестника, които вече ги няма. По радиото и ТВ ги нямаше. А италианската съдебна система след пет години работа, прекрати делото поради липса на доказателства. Е, неудобно беше да признаят, че няма такива. Материалите от делото са достъпни в по-голямата си част. Който иска, може да ги прочете.
  —цитат от коментар 92 на Vlado Nikolov


  А мармота със шоколада де го забрави бе , старшина ?

 94. 95 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 321 Неутрално

  До коментар [#90] от "Rex":Мда'м! Явно си от тях. Прочети за" Сивите вълци " и" Гладио". Знам, че работите по спуснати опорките, но четенето не е опасно за здравето ти. То и доказателствата, бяха измислени доста по-късно от атентата. При това разкъсани и неточни. А един американски дипломат и един представител на ЦРУ преди повече от 20г казаха, че цялата разработка е срещу СССР и КГБ. Нас, само са ни използвали за пълнеж. Но, такова било времето. За съжаление, публикацията беше на вътрешните страници, на два вестника, които вече ги няма. По радиото и ТВ ги нямаше. А италианската съдебна система след пет години работа, прекрати делото поради липса на доказателства. Е, неудобно беше да признаят, че няма такива. Материалите от делото са достъпни в по-голямата си част. Който иска, може да ги прочете.
  —цитат от коментар 92 на Vlado Nikolov


  А мармота със шоколада де го забрави бе , старшина ?

 95. 96 Профил на Verginia Georgieva
  Verginia Georgieva
  Рейтинг: 8 Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK