Папата към бежанците: Пътят ви е изпълнен с болка, но винаги остава надеждата

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (101)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 2. 2 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2559 Любопитно

  "общо всички центрове за бежанци и мигранти в страната са запълнени на под 7 на сто от капацитета си." - да не би папата да повлече крак и да се напълнят? Зер, ББ ги преброи към 30 хиляди, чакащи на границата.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 3. 3 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Браво на папата.
  Май дойде отново време да наричаме бежанците "бежанци", а нелегалните мигранти "нелегални мигранти", а, Дневник?
  Че по едно време беше трудно да се различи за какво говорим.

  На бежанците, избягали от война, кланета и прогонени от домовете си НАСИЛА, се дължи цялата човещина и подслон, които се дължат на изпаднали в беда човеци.
  На момчетиите, които са се подлгали да вярват, че в Западна Европа ги чака раят, се дължи отрезвяващо връщане у дома и информационна кампания как всъщност стоят нещата....

  Доброто е заразно
 4. 4 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 315 Неутрално

  Традиционната неделна молитва на Папата е към "Небесната царица".
  За такава Исус Христос не говори никъде- само за Отца, за Себе Си и за Светия Дух.

  Но Еремия говори (7.18):
  "Чадата събират дърва, и бащите кладат огъня,
  А жените месят тестото,
  За да направят пити на небесната царица,
  И да направят възлияния на други богове,
  Та да Ме разгневят."

  Става дума, разбира се, за "Астарта, мерзостта на сидонците" (4 Царе, 23:13)

  Pederugi kradat Bulgaria. PP - v kausha!
 5. 5 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 289 Гневно

  "Папата често критикува и политиците, насаждащи омраза срещу мигрантите. Изразява благодарността си към организациите, които спасяват и се грижат за мигранти, и порицава "лицемерието на онези, които си затварят очите за бедните по света, търсещи сигурност и достоен живот".

  Айде пак - той лично колко "бежанци" е подслонил във Ватикана? Колко пари от несметните авоари и безбройни имоти на църквата е дарил на бедните по света. Лицемера вика "Дръжте лицемера!"

 6. 6 Профил на fifi_5
  fifi_5
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Човечност проповядва папата, която толкова ни липсва.

 7. 7 Профил на кокошката
  кокошката
  Рейтинг: 238 Весело

  Да ги грабва и да ги вози към Ватиканата 😂😂😂 га га га

 8. 8 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 289 Весело

  Бита карта! В световните новини е малко преди хороскопите!

 9. 9 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2484 Неутрално

  Папата поддържа теза, която изцяло съответства на християнското учение. Това му е задължението.
  Ние имаме свои аргументи за своята позиция.

  подпис
 10. 10 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Папата обича хората и най-вече бежанците, както се вижда. Интересно къде е неговата любов към българските пенсионери, които в огромната си част мизеруват ? Къде е неговата любов към поколението на прехода в България, което в огромната си част бе прецакано и немалка част от това поколение бере портокали и върши подобни неща на Запад, където се отнасят към тях като към животни ? Нима папата не запознат с икономическите показатели на България и на другите в ЕС ?
  Да се върнем към бежанците. Дайте да отворим врати са тях, за да може без никакви препятствия за стигат на Западна Европа, където да бъдат използвани като евтина работна ръка. Така ли ? Какво точно очаква папата да правят тези бежанци в Еврпа, които в огромната си част са необразовани и елементарни хора със съвършенно различна култура и възприятия на света от европейските ?
  Апропо - тези дни се навършиха 143 години от Баташкото клане. Нито една голяма медии не гъкна по въпроса ? Всъщност това какво значение има ? Та нали папата е тук. Където от около 7 млн. народ, католиците са около 60 х.

 11. 11 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Това е християнското милосърдие.За разлика от човекомразещата пропаганда.
  —цитат от коментар 1 на aleks ivan


  Самосъхранението не е омраза, но самоубийтвото е тежък грях.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 12. 12 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2435 Неутрално

  Това е християнското милосърдие.За разлика от човекомразещата пропаганда.
  —цитат от коментар 1 на aleks ivan


  Това се нарича лицемерие.

  Той призовава, но не прави нито едно от посочените неща - прави ги само демонстративно.

 13. 13 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  Димитър Недков: Полумесецът – ключът за шифъра на папската визита

  “По-добре Балканите да пламнат, отколкото цяла Европа!”...

  Преписват тази зловеща фраза поне на неколцина възкачили се на Светия престол през разпнатата между вярата Христова и политическата власт хилядолетна история на Римокатолическата църква. Кой точно провъзгласен чрез “белия дим” от комина на Сикстинската капела наместник Божий на земното Царство я е произнесъл – няма никакво значение. Днес всеки образован модерен човек е вече достатъчно наясно, че официалната хроника на държавата-град Ватикан няма нищо общо с дълбоко укритите в катакомбите под Mons Vaticanus твърде неудобни, старателно премълчавани векове наред истини за съдбата на Европа, а впоследствие и на целия днешен, поетапно откриван и опознаван от европееца останал свят. Все пак основното протоколно правило на управляващите най-малката суверенна държава-църква в света е: никога не казвай това, което мислиш наистина…

  Ватикана и Балканите - необятна тема за официалните историци и още по-голям катализатор на неудобните за глобалния политико-религиозен истаблишмънт теории на конспирацията за “втория исторически план”. С изключение на католическите Хърватия и Словения, всички останали балкански държави от време оно са били “трън в петата” на геополитическите интереси на Римокатолическата църква, респективно на държавата Ватикан. Особено във времена на тектонични размествания на шахматната дъска на вечната партия между Запада и Изтока в битката за контрол върху душите човешки и богатствата природни. Дали по Божията воля или по-скоро глупостта хорска, но днес Балканите отново са бойното поле, от което ще зависи дали ще се сбъдне предсказанието на оня френски писател и политик Адре Малро, който твърдеше, че човекът не е това, което си мисли, а е това, което крие и поради това предупреди, че “21-ви век ще бъде век на вярата или… няма да бъде”.

  В този смисъл, днес някак си от самосебе си се натрапва въпросът - каква ли прокоба тегне над Балканите, че пак тук ще се решава май съдбата на Европа? Същата тази християнска Европа, разкъсвана от парадоксалната схизма, смразила духовните сили и на католици, и на православни в илюзорната битка за някакъв си Трети Рим. Що за християни ще сме, след като в аналите на общата ни верска история битуват фрази на духовните ни водачи като: “По-добре чалма, отколкото папска тиара” и “По-добре Балканите да пламнат, отколкото цяла Европа”?!?...

  Трудно е с няколко думи да се определи днес ролята на малка и все повече неосъзнаваща себе си, самоотрекла се от историческото си достойнство България в интересите на геополитическия играч Ватикана. Ние, българите – объркали през мракобесното Средновековие доста сметки на Светия престол из половината Европа с еретичните си учения за един малко по-друг тип вярвания в Божественото начало на света. Може би и затова, само две са в историята удостояващите ни със светейшата чест посещения на Свети отец в земите български. На папа Йоан Павел II през вече далечната 2002 година и днес на папа Франциск.

  Наричани за пред хората като апостолически според канона на Римокатолическата църква и двете визити имат умело прикрит предопределящ българската съдба политически подтекст. Нито предишното, нито днешното височайше посещение на белоснежния Пастир на стадото имат нещо общо с вселения чрез душата в човека Божествен промисъл. Всичко си е чиста политика и то в най-вулгарния смисъл на това понятие. И в двата случая поканата е замислена и отправена от следващата актуалната политическа конюктура светска власт. И в двата случая Патриархът на българската православна църква е само уведомен и деликатно помолен от държавниците ни да прояви благоприличие чрез премълчаване на верските аспекти в сложните взаимоотношения от векове между двете еднояйчни, но кръстещи се по различному пред Христовия Кръст църкви.

  Кодовата дума, разшифроваща истинската цел на визитата през 2002 на папа Йоан Павел II в България, а и на целия негов понтификат беше – антикомунизъм. Във финалната фаза на пропагандната битка с Империята на злото и окончателното преформатиране на страните от Източна Европа, в съответствие с доктрината на сънародника на папата-поляк Збигнев Бжежински. Същият демиург на Студената война Бжежински, провъзгласил веднага след падането на Берлинската стена и разпадането на Съветския съюз с прилежащия му Източен блок, че: “след комунизма, най-големият враг на Западната демокрация е Православието”.

  Няма как да не се припомни тук и умело премълчаваният днес факт, че цялата организация по посещението на папа Йоан Павел II беше възложена и финансирана от държавата на българския “Атлантически клуб” начело с онзи известен с фразата си “Майната му на православието!” нашенец с името Соломон, заемащ към онзи момент поста на външен министър на България, а впоследствие и неуспял кандидат за генерален секретар на НАТО. През 2002-ра чухме от Йоан Павел II, промълвеното с половин уста дипломатично осенило го предположение, че няма отчетлив Божи знак за “българска следа” в атентата срещу самия Него. Но едва ли някога ще прочетем от никога невиждащите бял свят автентични стенограми на срещите на четири очи на папата-държавник с политиците, за категоричния ултиматум за ускорено усвояване на надрелигиозните “евроатлантически ценности”. Образно казано – или влизате в стадото или… на курбан. Сложни времена бяха – как да не се вслушаш в думите на премъдрия Свети Отец. Та съвсем близо до нас, там някъде над Белград, още не се беше разсеял димът от взривовете на алиансовите правораздаващи евроатлантически ракети в потвърждение на геополитическата максима: “по-добре Балканите да пламнат, отколкото цяла Европа”…

  Ключът към шифъра на посещението на днешния “апостолически маршрут” София-Скопие на папа Франциск, умело прикрит под мотото “Мир на земята” е още по-зловещ в сравнение с доста безобидния “антикомунизъм”. Крие се в словосъчетанието “бежанска вълна” и то на заливащите Европа друговерци с предразположено към вируса на “свещения джихад” ДНК. Традиционно за цялата поредица от обитавалите планетата човешки цивилизации и по някаква закономерна ирония на съдбата точно всеобщите молитви за “Мир на земята” са били предвестници на най-опустошителните войни. Ако не нещо друго, то Църквите имат поне този Божествен промисъл за наближаващите трагедии. Няма как точно папата-йезуит Франциск да не се е спускал в подземията на Ватикана, където са се криели и продължават да се крият от хорските очи едни от най-страшните пророчества за съдбата човешка. Още повече, че с възкачването именно на Франциск на Светия престол, плъзнаха слуховете, че това щял да бъде… последният папа. Като прибавим към цялата тази ватиканска драматургия и забулената в дълбока мистерия, безпрецедентна оставка на предшественика му от арийски произход Бенедикт ХVI, нещата придобиват като че ли все повече очертанията на скандализиралия църквата литературен сюжет на “Шифърът на Леонардо”.

  Защо папа Франциск, още повече йезуитът Франциск, избра точно в решаващия за съдбата на Европа месец май`2019, България и Македония за балканската си визита? Предизвестено риторичен ли ще се окаже този въпрос от гледна точка на най-голямата заплаха за все още по някаква богоугодна презумпция християнска Европа – надигащото се цунами на бежанската вълна. Какви сенки върху небесата разчете от отражението на пламъците на “Парижката света Богородица” Светият отец, та вместо да отиде лично да вземе за ватиканската колекция тлеещ въглен от катедралата-символ на европапството му, дойде тук на Балканите. Точно в православна България и то без персонална покана от духовния й пастир, патриарх Неофит! Да не би отново ние, българите, и сънародните ни македонци да се окажем курбанът в папската “Молитва за мир”. Нима точно ние не сме се молели от сутрин до вечер през страдалната ни вековна история, когато всеки път християнска Европа ни е изоставяла под ятагана на друговерците, само и само полумесецът да не изгрее над купола на “Св. Петър” на Ватиканския хълм, по подобие на случката със “Св. София” в Константинопол.

  Какво ли ще поиска на четири очи от трогнатите от светейшото внимание български управници и македонските им колеги държавникът Франциск? Нима вече и на най-големите оптимисти за “светлото ни европейско бъдеще” не е ясно, че и двете ни държавици, населени с един разполовен от столетната геополитическа интрига на Великите сили народ, сме интересни за “големите началници” единствено като територия. Все по-самообезлюдяваща се, опустошена от политически коректното ни суеверие, че “преклонена главица, сабя не я сече” земя.

  Земя като една човешка длан, но напълно пригодна за един огромен, ограден от бодливата тел на мултикултуралистичната концепция на политическият елит на самата Европа “бежански лагер” с хуманитарна мисия, гарантирана от военните бази на пазителите на “евроатлантическите ценности”. Както се казва – какво по-хуманно от това: “По-добре Балканите да пламнат, отколкото цяла Европа”. Те Балканите и без това са си свикнали – още от времената на оня османски Великолепен век, финансиран, както се оказа впоследствие от Венецианските търговци, и с благословията на Рим.

  Източник: standartnews.com

 14. 14 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3110 Неутрално

  До коментар [#10] от "krf54523578":

  Тоест,ти искаш всяка година по това време да оплакваме публично жертвите от Баташкото клане извършено преди 150 години?! А бе ти нормален ли си?! Всеки психиатър ще ти каже,че това твоето е тежка психическа обремененост!

 15. 15 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  Не е ли писано: Домът Ми ще се нарече дом молитвен за всички народи? А вие го направихте разбойнишки вертеп .

  Как би реагирал Исус, ако един ден отиде във Ватикана и види целия този разкош? Ами ако в Рим постъпи по същия начин, както е постъпил в Йерусалим.М?

 16. 16 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 315 Весело

  "Мисловен експеримент":
  Ако се разделим условно на "сини" и "червени" (сетете се и за други възможни белези), обявим си един на друг уж гражданска война, побием се щадящо с тояги (не особено дебели и здрави) малко за разгрявка, за по некоя сининка, след което направим два "мигрантски кервана" към "топлите страни", ще ли е редно да ни приемат на "ол инклузив", барабар с целата рода ?!

  Pederugi kradat Bulgaria. PP - v kausha!
 17. 17 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 311 Неутрално

  Запитан за посредничество с разрещаване на проблемите във Венецуела (над 95% католици) бежанците оттам папата каза "ще видим".
  В ОАЕ нарече исляма "братски, който.. насърчава!?"#? "
  След "пътуващия" ще бъде наречен и "на мигрантите".
  Изживява се в един Papa Barba, който приема вид според избрана от него форма и протяга ръчички от Ватикана следвайки посоки и цели определени от други.

 18. 18 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 553 Неутрално

  "Пътят ви е изпълнен с болка, но винаги остава надеждата"
  Много езуитско изказване.
  Сиреч - не мога да ви помогна, но това не ми пречи да ръся глупости.

 19. 19 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2509 Неутрално

  Изразява благодарността си към организациите, които спасяват и се грижат за мигранти, и порицава "лицемерието на онези, които си затварят очите за бедните по света, търсещи сигурност и достоен живот".
  *
  Няма да стане, Ваше Светейшество! Едно са бежанците, съвсем друго нелегалните мигранти, които нямат право на бежански статут. Бежанците Европа ги приема и обгрижва.
  Европа обаче не може да приеме всичката мизерия на света, създадена и от безконтролното размножаване в бедните държави. Църквата проповядва да не се използва контрасепция, защото Бог щял да се погрижи. И как щял да се погрижи Бог? Като им покаже пътя към богатите държави, които според думите на папата "трябвало да ги приемат и осигурят достоен живот"?!
  Всъщност, поведението на църквата е лицемерно: "плодете се и се множете", а после други общества и държави да носят последствията.

 20. 20 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Папата прави това, което е казвал Христос в Евангелието, че трябва да се прави .

 21. 21 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Виждам, че всички се упражниха на темата "Папата". По наболелите проблеми обаче тишината е оглушителна. Бойко си прави предизборно шоу с вас

 22. 22 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 4382 Любопитно

  Най-после си отворихме приказката за бежанците...

  [email protected]
 23. 23 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3980 Неутрално

  По - добре да се фокусира върху нас, българите, докато все още ни има като изконно население по тези земи !

 24. 24 Профил на bxr35608444
  bxr35608444
  Рейтинг: 289 Неутрално


  Въпрос за познавачи.

  Какво е общото между изброените по - долу лица :

  1. Еманюел Макрон - Франция
  2. Ангела Меркел - Германия
  3. Марк Рюте - Нидерландия
  4. Ксавие Бетелгейзе - Люксембург
  5. Стефан Льовен - Швеция
  6. Клаус Йоханис - Румъния
  7. Тереза Мей - Великобритания
  8. Никола Стърджън - Шотландия
  9. Далия Грибаускайте - Литва
  10. Жан Клод Юнкер - Европейска Комисия ( Люксембург)
  11. Папа Франциск - Ватикана

 25. 25 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 788 Неутрално


  До коментар [#12] от "realguru":

  Точно Папата, като част от Италия приема заедно с Гърция лъвския пай от бежанския поток! Ватиканът е в Рим, католическата църква е основната религия в Италия, така че папата говори и от името на Италия. Друг е въпросът, че Италия е в пъти по-богата от България.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща! Футболът е проста игра, но не е за прости хора ...
 26. 26 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#10] от "krf54523578":Тоест,ти искаш всяка година по това време да оплакваме публично жертвите от Баташкото клане извършено преди 150 години?! А бе ти нормален ли си?! Всеки психиатър ще ти каже,че това твоето е тежка психическа обремененост!
  —цитат от коментар 14 на deaf


  А ти или си идиот или дебилен. В Израел всяка година отбелязват Холокоста - и там ли са ненормални ?

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 28. 28 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Сегашният папа е едно комплексирано човече!
  Ти си глава на католиците и трябва да се грижиш за ХРИСТИЯНИТЕ по света, а не за техните убийци! Иди в Иран, в Ирак, в Саудитска Арабия, в Бруней, в Пакистан, в Судан, в Индонезия и се срешни с тамошните християни! Изпрати им пари, оръжие, храна за да могат да се защитават от ислямските сатрапи!
  Да ама не! Вперил се е в мюсюлманите! Ами да иде в Мека , да приеме исляма и да стане световен лидер на мюсюлманите!
  Това е ПАПА ИСЛЯМИСТ!

 29. 29 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  Колко бежанци прие папската държава Ватикана? Има ли център за бежанци там?

 30. 30 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 407 Неутрално

  И в Украйна има война.Защо папата не призовава Саудитска Арабия ,Катар,Кувейт и другите богати арабски държави да приемат бежанци от Украйна?Откъде накъде европейските държави ще приемат азиатци и африканци?

 31. 31 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Местните расисти пак пощръкляха и се чудят с какви скалъпени слова да оправдаят расизма си. Виждам, че най-вървежната опорка е, че имало разлика между бежанец и нелегален имигрант, все едно те могат да направят разликата от пръв поглед, още като видят човека. Щото и бежанеца реално влиза нелегално в по-голямата част от случаите. Има си конкретни процедури за получаване на бежански статус.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 32. 32 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  Папата прави това, което е казвал Христос в Евангелието, че трябва да се прави .
  —цитат от коментар 20 на Индиана


  Да разбираме,че папата говори и против Ватикана в целия му лукс,а и против капиталистите ,защото;
  В стихове 24-25 на Шеста глава от Евангелие на Лука Исус казва:
  „Обаче, горко вам, богати, защото си получавате утехата. Горко вам, преситените сега,
  защото ще изгладнеете“. В Евангелие от Марко, 9:35, се казва: „И като седна, повика
  дванайсетте и им рече: който иска да бъде пръв, нека бъде най-последен от всички и на
  всички слуга“. В Евангелие от Матея, 19:23-24, четем следното: „А Иисус рече на
  учениците Си: истина ви казвам, богат мъчно ще влезе в царството небесно; и още ви
  казвам: по-лесно е камила да мине през иглени уши, нежели богат да влезе в царството
  Божие“. В стихове 41-43, глава 25 на Евангелие от Матея се говори и за Деня на
  Страшния съд, когато Синът Човеческий ще слезе от Небесата и ще заеме трона си, за
  да съди човечеството и да нареди на могъщите отляво: „Тогава ще рече и на тия, които
  са от лявата Му страна: Идете си от Мене, вие проклети, във вечния огън, приготвен за
  дявола и за неговите ангели. Защото огладнях и не Ме нахранихте; ожаднях и не Ме
  напоихте; странник бях, и не Ме облякохте; болен и в тъмница бях, и не Ме посетихте“.
  Матей цитира Исус и в стихове 13:40-43: „И тъй, както събират плевелите и ги изгарят
  в огън, тъй ще бъде и при свършека на тоя век: ще изпрати Син Човеческий Ангелите
  Си, и ще съберат от царството Му всички съблазни и ония, които вършат беззаконие, и
  ще ги хвърлят в огнената пещ; там ще бъде плач и скърцане със зъби.


 33. 33 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4502 Любопитно

  . Господ да ви благослови. Молете се за мен." Това каза папа Франциск на бежанците и кандидати за убежище, настанени в центъра в столичния квартал "Враждебна".
  ========
  И така.... хаярлия да е на всички.....
  Много отдавна желания и заплануван ритуал е осъществен..... началото е положено.....
  Начало което за цял живот ще остане като спомен у тия деца.....
  Начяло което ще се предава от поколение на поколение.....

  Това (според мен) бе сърцевината на цялото това посещение в Бг.
  Посещение запланувано и отмерено с точната до деня дата.....
  Днес е първите ден на свещения в ислямския свят, месец Рамазан...
  И точно заради това, ритуала който бе запланувал Франциско, бе именно с точната дата, вчера....

  Bukalemun
 34. 34 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Няма спор, че бежанците наистина са изпаднали в беда хора на които трябва да се помогне, но те са много малко в сравнение с милионите емигранти, които дори без особено голяма нужда напускат собствените си държави, за да се установят в богатите европейски държави и да се ползват от благата на социалната система.

 35. 35 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 771 Любопитно

  "Деца бежанци, които имат и сформиран детски хор, изпълниха български детски песни на папата,..."
  А защо тези измъчени хора, трябва да изпълняват такива песни?
  Да не би това да е поредната макаренковска инициатива на агент иван за превъзпитание на бежанци или папата, с този човеколюбив жест на посещението, да е изненадал нашите протоколчици, - културно -масовици, та в последния момент да са му представили български детски хор, ужким за бежански?

 36. 36 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4502 Неутрално

  До коментар [#33] от "eti mehter":

  първите
  =====
  първия

  Bukalemun
 37. 37 Профил на Jeanne D'Arc
  Jeanne D'Arc
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#3] от "АзКлавдия":

  А как точно да различим едните от другите? Кой и как знае житейските обстоятелства на всеки един от тези хора?

  Jeanne
 38. 38 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1197 Весело

  . Господ да ви благослови. Молете се за мен." Това каза папа Франциск на бежанците и кандидати за убежище, настанени в центъра в столичния квартал "Враждебна".========И така.... хаярлия да е на всички..... Много отдавна желания и заплануван ритуал е осъществен..... началото е положено..... Начало което за цял живот ще остане като спомен у тия деца..... Начяло което ще се предава от поколение на поколение..... Това (според мен) бе сърцевината на цялото това посещение в Бг.Посещение запланувано и отмерено с точната до деня дата..... Днес е първите ден на свещения в ислямския свят, месец Рамазан...И точно заради това, ритуала който бе запланувал Франциско, бе именно с точната дата, вчера....
  —цитат от коментар 33 на eti mehter


  Казват,че ТОЙ /Създателят/ е създал всичко като си е.
  В случая с религията Той, очевидно, има проблем/ментални увреждания/.
  Първо имаме Религия 1.0 (известна като Юдаизъм), после Религия 2.0 (Християнство), след това 3.0 (Ислям) и всяка нова версия има доработки 2.1, 2.2, 2.2.1 и т.н.

 39. 39 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  До коментар [#25] от "Сатана Ликующий":

  Странно е какви глупости може да.напише невежия, че и да си вярва. Ватикана не е Италия и пред вратата на папата не спят бежанци, както пред вратите на хората в Неапол че даже и в Милано. Пред неговата врата стоят швейцарски гвардейци в абсурдни униформи и пазят

 40. 40 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2509 Неутрално

  До коментар [#31] от "КретенКилър":

  Това, че някой бяга от бедност и мизерия не е основание за бежански статус. След като такъв е отказан, съответният мигрант трябва да бъде депортиран там, откъдето идва. Така е по закон във всяка европейска държава. Изключение - бременни, майки с деца и малолетни.
  Няма никакъв расизъм, законите са такива и не правят разлика между расите и вероизповеданията.
  Папата обаче призовава едва ли не да се отворят границите и да се приемат всички желаещи защото били бедни и търсели по-добър живот.

 41. 41 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 922 Неутрално

  "Обичайте мразещите ви!" Този май наистина ще е последният Папа.

 42. 42 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4502 Любопитно

  До коментар [#13] от "log_on":

  Защо папа Франциск, още повече йезуитът Франциск, избра точно в решаващия за съдбата на Европа месец май`2019, България и Македония за балканската си визита?
  =========
  Вчера, близо половин ден го задавах този въпрос..... но отговор така и не получих....
  И липсата на такъв отговор.... е доста тревожна статистика....

  Bukalemun
 43. 43 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#32] от "log_on":

  Виждам, четете Евангелието. Там също пише както ние искаме помощ от Бог, така и ние помагаме на изпаднали в нужда окаяници.

 44. 44 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  До коментар [#32] от "log_on":Виждам, четете Евангелието. Там също пише както ние искаме помощ от Бог, така и ние помагаме на изпаднали в нужда окаяници.
  —цитат от коментар 43 на Индиана


  Това ,което пише в евангелията не отразява
  непременно споровете и/или съветите от времето на Исус, а по-късни разисквания от времето, когато
  езичниците се присъединявали към движението. Онова, което авторите на евангелията
  се опитвали да направят, е да успокоят езичниците.

  Каквото и да е казвал Исус в неговото реално време е касаело само юдеите.Основното кредо на Исус НЕ Е '' Обичай ближния си.''
  Основното кредо на евреите е молитвата /т.н. Шема/:

  Слушай,
  Израилю: Господ, Бог наш, е Господ един; обичай Господа, твоя Бог, от всичкото си
  сърце, от всичката си душа и с всичките си сили.


  Шема се намира във Второзаконие, 6:4

  В Евангелие от Марко се казва , 12:28-30: „Един от книжниците, като чу препирните им
  и като видя, че Иисус им отговаряше добре, приближи се и Го попита: коя е първа от
  всички заповеди? А Иисус му отговори: първа от всички заповеди е: „Слушай,
  Израилю! Господ, Бог наш, е един Господ, и възлюби Господа, Бога твоего, от всичкото
  си сърце, и от всичката си душа, и с всичкия си разум, и с всичката си сила“. - Той
  потупа с пръст върху стиха. - Тоест, когато попитали Исус кое е основното му кредо,
  Исус не казал нищо за любовта към ближния. Неговото основното кредо е юдейската
  Шема, любовта към Бога и вярата в монотеизма. Това е най-важното кредо на Исус.
  Кредото на един чист юдеин.

 45. 45 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4502 Любопитно

  До коментар [#38] от "log_on":

  доработки
  =======
  Само че с една разлика.....

  В Бг, цял един Папа бе принуден да се вдигне от Ватикана и да доработи малките деца в бежански лагер.....
  Но в Турция (откъдето са заминали), същото това го направи самия Ердо.....
  Не знам дали я долавяш тънката разлика....

  Нека самите деца решават..... кой спомен (или както си го казал, доработки) кое е по голяма добродетел.....

  Bukalemun
 46. 46 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1304 Любопитно

  Нема ли да има и среща с гендери?

 47. 47 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5612 Неутрално

  До коментар [#20] от "Индиана":

  Христос не е говорил за папи и патриарси, тънещи в разкош и определящи се за посредници между хората и Бога!
  Според Христовото учение, всеки общува с Бога чрез собствената си душа.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 48. 48 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5612 Весело

  До коментар [#45] от "eti mehter":

  Стига си навирал този геврекчия във всяка Българска тема.
  Не му правиш никаква услуга.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 49. 49 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  До коментар [#38] от "log_on":доработки =======Само че с една разлика..... В Бг, цял един Папа бе принуден да се вдигне от Ватикана и да доработи малките деца в бежански лагер.....Но в Турция (откъдето са заминали), същото това го направи самия Ердо.....Не знам дали я долавяш тънката разлика.... Нека самите деца решават..... кой спомен (или както си го казал, доработки) кое е по голяма добродетел.....
  —цитат от коментар 45 на eti mehter


  Всеки иска да го играе наместник и да събира стадо.Явно Ердо не е успял в частта -оставаме при теб и твоя храм ,защото открихме истината ,а именно мацки на кило ,хем бели и красиви,мезонет с платени доживотно консумативи и манна небесна /та ако ще да е различна от рождената им версия /.
  Другата опция може да е индоктринираната в подсъзнанието на младите бежанци от Ердо и компания религиозна доработка на версия Ислям.Която е;

  “Джамиите са нашите казарми, куполите им са нашите каски, минаретата са нашите байонети, вярващите са нашите войници.”

 50. 50 Профил на Рабацанелла
  Рабацанелла
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#33] от "eti mehter":

  Сърцевината на всичко са католиците в Раковски. Папата е католик. Не е дошъл тук заради ислямъджиите. Ти хептен се побърка.

 51. 51 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  До коментар [#20] от "Индиана":Христос не е говорил за папи и патриарси, тънещи в разкош и определящи се за посредници между хората и Бога!Според Христовото учение, всеки общува с Бога чрез собствената си душа.
  —цитат от коментар 47 на Незнайко в Слънчевия град


  Излиза,че наистина богомилите/катарите,бугарите/,които преди много векове почти разрушиха Ватиканското царство са били най-близо до учението на Христос.
  И затова ги прочистиха до корен.

 52. 52 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2435 Неутрално

  До коментар [#13] от "log_on":Защо папа Франциск, още повече йезуитът Франциск, избра точно в решаващия за съдбата на Европа месец май`2019, България и Македония за балканската си визита? =========Вчера, близо половин ден го задавах този въпрос..... но отговор така и не получих....И липсата на такъв отговор.... е доста тревожна статистика....
  —цитат от коментар 42 на eti mehter


  Неговите леви и политкоректни съветници са си мислили нещо за изборите. Ама те от де да знаят, че това ще има обратен ефект. :)

 53. 53 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2435 Неутрално

  До коментар [#33] от "eti mehter":Сърцевината на всичко са католиците в Раковски. Папата е католик. Не е дошъл тук заради ислямъджиите. Ти хептен се побърка.
  —цитат от коментар 50 на Трансмач


  Не съм сигурен, че на папата му пука точно за католиците в Раковски.

 54. 54 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1197 Весело

  До коментар [#33] от "eti mehter":Сърцевината на всичко са католиците в Раковски. Папата е католик. Не е дошъл тук заради ислямъджиите. Ти хептен се побърка.
  —цитат от коментар 50 на Трансмач


  Има един детайл. Историкът Мурад Аджи пише в Книгата “Полынь Половецкого Поля”:

  “Вече е Почти Забравено, че Римският Папа Лъв I в 452 Година Застанал на Колене Пред Господаря на Степните Народи Атила, Молейки го да Пощади Рим.

  За Цялата История на Римокатолическата Църква Никой Друг Римски Папа не е Падал на Колене Пред Никого. Но не Молбата на Първожреца Спряла Пълководеца, а Кръстът, Появил се за Пръв Път в Ръцете на Папата.

  Това Бил ТЕНГРИАНТСКИ КРЪСТ ! Именно Той Спасил Рим .


  Т.е. днешния Папа съществува благодарение на кан Атила от рода Дуло.

 55. 55 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4502 Неутрално

  До коментар [#49] от "log_on":

  Другата опция може да е....
  ======
  Други опции не останаха....
  До падането на Берлинската стена, (образно) човека беше в държавата. След това, въпроса е държавата (или самосъзнанието) да остане в човека......
  Вече половин век, идеологическата война се води на тая основа.....
  И всеки лидер прилага своите похвати..... Тръмп чрез Twitter, Ердо с широка душа, Путин с олигархия......

  Bukalemun
 56. 56 Профил на Рабацанелла
  Рабацанелла
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#54] от "log_on":

  Чудесно! Но какво общо има това с арабите и исляма?

 57. 57 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#47] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Именно, колега. Но това не променя факта, че помощта към отхвърлените, бедните, болните, куците, сакатите, прокудените, прокажените е основна част от живота на един християнин. В този смисъл Папата казва това, което пише в Евангелието. Вие сами виждате лицемерието на установените религии, но това не променя посланието.

 58. 58 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8719 Любопитно

  Как се казва еквивалента на Каритас на БПЦ?
  "Защо е този път, ако не води до Храма?"

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 59. 59 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2647 Неутрално

  До коментар [#57] от "Индиана":

  " помощта към отхвърлените, бедните, болните, куците, сакатите, прокудените, прокажените " Само че в реалността не става въпрос за такива хора ,а за млади ,пращящи от енергия и тестостерон мъже, със скъпи смартфони и хиляди евро за да се доберат до Европа.Не мисля,че християнството иска да се помага точно на такива.

 60. 60 Профил на Suzi Velieva
  Suzi Velieva
  Рейтинг: 5 Неутрално

  До коментар [#10] от "krf54523578":

  Къде е неговата любов, той няма такава ! той има зло нали е сатанист! катулическата църква е толкова Богата че може да храни цял свят няколко години, но уви от там произлиза злото за човечеството ! никое дете никой човек не е бил нахранен и обрижващ от него, да не говорим за възможностште му ! това са сатанити поклоници на дявола унищожават човичиството , ще получат наказанието си от всевишня.

 61. 61 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 57 Любопитно

  "общо всички центрове за бежанци и мигранти в страната са запълнени на под 7 на сто от капацитета си." - да не би папата да повлече крак и да се напълнят? Зер, ББ ги преброи към 30 хиляди, чакащи на границата.
  —цитат от коментар 2 на 3аНиЗа


  А ти даваш ли си сметка за демографската катастрофа!?Без мигранти България е обречена,и няма никакво значение дали си за или против.Надявам се да разбираш,какво ти казвам.

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 62. 62 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1197 Весело

  До коментар [#54] от "log_on":Чудесно! Но какво общо има това с арабите и исляма?
  —цитат от коментар 56 на Трансмач


  Ами имат дотолкова ,доколкото са най-млада религия от Аврамовите версии. И като такива бих ги определил -тичат като пърле пред майка си.
  Съответно някои от Ислямовите доработки са силно агресивни. Което си е на тестостеронна основа ,а не толкова на силно вярващи в нещо.
  Виждаш с днешна дата колко енергично преминават всякакви граници заради излишество на тестостерон. И силно влечение към материалното.
  Самия папа им се нада да бъдат новите осеменители на местните с ниския тестостерон в настояща Европа. Което в краткост наричаме нисходяща демография .

 63. 63 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2647 Неутрално

  Без мигранти България е обречена,
  —цитат от коментар 61 на Милост за живите

  Либерастки глупости!Най напред да опитаме да върнем поне част от напусналите страната,да привлечем българи от диаспората,да приложим мерки за насърчаване на раждаемостта.Чак после,ако видим,че всичко това не помага,може да мислим за мигранти от третия свят.

 64. 64 Профил на shumnalia
  shumnalia
  Рейтинг: 362 Неутрално

  Папата говори за бежанците, но 95% от нахлуващите в Европа "бежанци" са обикновени икономически мигранти. Това е най-важното, което не трябва да се забравя!

 65. 65 Профил на shumnalia
  shumnalia
  Рейтинг: 362 Неутрално

  До коментар [#61] от "Милост за живите":

  В Украйна се води война вече 5-та година. Отделно украинската икономика е много по-зле от нашата. Спокойно можем да привлечем работна ръка от Украйна или от Молдова.

 66. 66 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4502 Неутрално

  До коментар [#61] от "Милост за живите":

  А ти даваш ли си сметка за демографската катастрофа!?Без мигранти България е обречена
  =========
  Чакай сега....
  Нека има някаква мигрантска политика, но тя първо трябва да е максимално обоснована, както от мигрантите, така и от хората които ги наричат мигранти.
  Иначе смисъла на всичко е нулев.

  Bukalemun
 67. 67 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 57 Неутрално

  [quote#63:"mvu02435512"][/quote]

  Ами не,не съм либерал!Учил съм висша математика 8 години.Ако можеше да смяташ щеше да разбереш, какво съм искал да кажа!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 68. 68 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 57 Неутрално

  До коментар [#61] от "Милост за живите":А ти даваш ли си сметка за демографската катастрофа!?Без мигранти България е обречена=========Чакай сега.... Нека има някаква мигрантска политика, но тя първо трябва да е максимално обоснована, както от мигрантите, така и от хората които ги наричат мигранти. Иначе смисъла на всичко е нулев.
  —цитат от коментар 66 на eti mehter


  Естествено,че трябва да има стратегия и политика.На юруш нищо не става.

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 69. 69 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 57 Любопитно

  До коментар [#61] от "Милост за живите":В Украйна се води война вече 5-та година. Отделно украинската икономика е много по-зле от нашата. Спокойно можем да привлечем работна ръка от Украйна или от Молдова.
  —цитат от коментар 65 на shumnalia


  А не е ли по -добре да направим така,че младите хора да остават в България?

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 70. 70 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4502 Неутрално

  До коментар [#68] от "Милост за живите":

  Папата, що годе показа някакъв път за реализацията на тая работа.
  Неговия вариант обаче е твърде религиозен.....
  По важна е социално обществената нагласа за такова начинание, ако въобще то се случи.....

  Bukalemun
 71. 71 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2435 Неутрално

  А ти даваш ли си сметка за демографската катастрофа!?Без мигранти България е обречена,и няма никакво значение дали си за или против.Надявам се да разбираш,какво ти казвам.
  —цитат от коментар 61 на Милост за живите


  С мигранти още по-бързо е обречена :)

 72. 72 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 57 Любопитно

  [quote#71:"realguru"][/quote]

  Ами държавата САЩ е създадена и функционира вероятно с марсианци!?Австралия,Канада, Нова Зеландия и т.н. също.

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 73. 73 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7489 Неутрално

  Всеки вижда и чува това, което иска.

 74. 74 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 909 Любопитно

  а колко от ортодоксалните килимявки се опитаха да помогнат на бежанците

 75. 75 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2435 Неутрално

  [quote#71:"realguru"]
  —цитат от коментар 72 на Милост за живите
  Ами държавата САЩ е създадена и функционира вероятно с марсианци!?Австралия,Канада, Нова Зеландия и т.н. също.[/quote]

  Тези държави не са създадени от мигранти. Те са били колонизирани от бели хора.

  И да Боже всеки му такива мигранти, а не като днешните. :)

 76. 76 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2435 Неутрално

  а колко от ортодоксалните килимявки се опитаха да помогнат на бежанците
  —цитат от коментар 74 на Stewie


  Е той и папата не им помага. Само им казва по някоя добра дума. И при всеки такъв акт - рейтинга му спада. Интересно що ли? ;)

 77. 77 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1897 Неутрално

  До коментар [#61] от "Милост за живите":
  "А ти даваш ли си сметка за демографската катастрофа!?Без мигранти България е обречена"
  ……………………………
  При сегашната "демографска катастрофа" БВП на страната е на исторически максимум. Ако тук бяхме останали 9 милиона, щяхме да се избием, като сирийците.

 78. 78 Профил на Hristo Saldzhiev
  Hristo Saldzhiev
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#13] от "log_on":

  това са пълни глупости - този, който е написал този текст и хал хабер си няма от история и си е изсмукал от пръстите несъществуващи "факти", а на други доста е преувеличил значението. Никакъв великолепен век не е финансиран от венециански търговци - тъкмо напротив, Венеция заедно с Австрия водят най-кръвопролитните войни с османците в Европа и в Средиземноморието, а османските султани съвсем целенасочено избират за свои търговски партньори венецианските и австрийските конкуренти - Франция, а после и Англия. Освен това на автора най-малкото трябва да му е ясно, че Балканите като термин започва да се използват в Европа през втората половина на 19-ти век, а точно тогава папството е имало огромни проблеми с раждащите се европейски национализми и особено с френския, с италианския и с немския. Типична пропагандна статия в стил 1000 лъжи повторени по 1000 пъти могат и да станат истина.

 79. 79 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 407 Неутрално

  [quote#61:"Милост за живите"][/quote]

  По същата логика да се радваме,когато циганките раждат по 7-8 деца,защото България била обречена.Хайде няма нужда-по-добре по-малко население,отколкото подобно.

 80. 80 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4502 Весело

  До коментар [#77] от "volarok":

  Ако тук бяхме останали 9 милиона, щяхме да се избием, като сирийците.
  =======
  И затова ли все гоните хора от родните им места?
  Значи..... както и да го въртите, все до ценности опира работата....
  А щом се е стигнало и до там, че дори Папата да ви налива акъл в главите..... смятай докъде сте я до карали.....

  Bukalemun
 81. 81 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4502 Неутрално

  Предпоследната снимка е доста символична.
  Пристигналия в Бг Папа, вече се е убедил и с очите си,......

  Bukalemun
 82. 82 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3110 Неутрално

  До коментар [#26] от "krf54523578":

  Евреите отбелязват Холокоста,който е ГЕНОЦИД с милиони жертви. А в Батак - няколко хиляди.

 83. 83 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 922 Любопитно

  До коментар [#45] от "eti mehter":

  Сладко ли е л@йното на ерговнян, та го споминуваш за щяло и нещяло ?

 84. 84 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#1] от "aleks ivan":

  Християнско е, ако е посято семе в сърцата им, което един ден ще поникне.
  Поне това семе не може да не поникне.
  Въпросът е има ли достатъчно християни да отидат до всеки бежанец, или те ще продължат да обикалят Европа с мисълта, че тяхната религия е най-добрата? При положение, че "пророкът" им е мъртъв (не казвам нищо, което и те не казват) и приживе не е направил нищо особено (сравнен с Исус, който е вършил чудеса, съживявал мъртви и живял непорочно дори според Корана).

 85. 85 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 351 Неутрално

  До коментар [#82] от "deaf":
  Ти ли ги брои тези милиони, щото документи или кадри няма.
  А в Батак са клани БЪЛГАРИ, какъвто ти явно не си!!!

 86. 86 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3273 Неутрално

  "общо всички центрове за бежанци и мигранти в страната са запълнени на под 7 на сто от капацитета си." - да не би папата да повлече крак и да се напълнят? Зер, ББ ги преброи към 30 хиляди, чакащи на границата.
  —цитат от коментар 2 на 3аНиЗа


  Това е условието Бойко да поседи още на власт!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 87. 87 Профил на mr_vach
  mr_vach
  Рейтинг: 458 Гневно

  Кога за последно сте виждали някоя ДС-ска калимявка да отиде и да говори с деца в неравностойно положение?

  Няма и да видите... На порусначените атибългари с кръстове единствената дневна тема са им кой модел на Ролекс е по-хубав и на кой роклята му има повече скъпоценни накити... И също кое вози по-добре, С-Класа или Ауди А8?

  Порусначен народ- слаба държава
 88. 88 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3110 Неутрално

  До коментар [#82] от "deaf":Ти ли ги брои тези милиони, щото документи или кадри няма.А в Батак са клани БЪЛГАРИ, какъвто ти явно не си!!!
  —цитат от коментар 85 на НеКой



  До коментар [#85] от "НеКой":

  Комунист като тебе няма думата да определя кой е българин и кой - не.
  (Между другото,забелязва се нова страшна тенденция - комунистите използват патриотизма като инструмент за разправа с противниците им. Който не им харесва го обвиняват в предателство към България. Типично по комунистически.)

  Жертвите на Холкоста са между 1,5млн. и 6млн.

  В Батак са клани българи от...българи-мохамедани,(помаци).

 89. 89 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 351 Неутрално

  До коментар [#88] от "deaf":

  Ти си позор за България.
  Каква е тая стъкмистика - между 1 и 6 милиона?
  Под милион са определено.
  И много други етноси са дали много повече жертви.
  Толкова сте умни, че до комунизма ви стига пределът, други опорни точки нямате.
  Само дето не каза, че българите са самоубивали в Батак...
  Какво да кажа друго.
  Пфу...

 90. 90 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#16] от "balgariez":Нещо бъркаш космите и макароните! Всички тези бежанци не са резултат на вътрешни борби с тояги, а от намесата на католици и протестанти с доста по -тежко въоръжение в чужди държави! Имаше една интервенция на православни в Афганистан и се измъкнаха криво-ляво. Ако не бяха се намесвали демократи и цивилизатори , нямаше да има бежанци.

 91. 91 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#14] от "deaf": Бояджия, казал съм ти : гледай си кофата с боята и баданата. До там си.

 92. 92 Профил на Ivan Rachev
  Ivan Rachev
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#1] от "aleks ivan":шри ланка или брюкселското летище или не, опа другарю политкоминтерн Мюнхенския коледен базар ли беше израз на смирение и обич към различните? като ни забият песни да си дадем и другата буза. аз предлагам да те пратим в Раккъ при мюсюлманските ти братя - да обясниш Нашата Религия е Любота!!!

 93. 93 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#20] от "Индиана":Папата прави това, което е казвал Христос в Евангелието, че трябва да се прави .

  Да. Преразказва десетте божии заповеди, издълбани на моисеевите плочи, но добавя една своя - да приемаме бежанци и емигранти, най-често нехристиани. Това е новото, същественото, политическото послание, заради което е дошъл, поканен не официално от българската черква или държава, а един гражданин с две родини - евроатлантически евреин.

 94. 94 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#21] от "arcanum": Забелязал си. Папите идват и си отиват, Бойко остава. Иначе си приличат - и двамата са в бяло!
  По католическите канони, Папата е безгрешен. И Бойко също!

 95. 95 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#75] от "realguru":И да Боже всеки му такива мигранти,

  Я питай местното население! Защо отбелязаха 500 г. от пристигането на Колумб като траурен ден!

 96. 96 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1722 Неутрално

  По силата на международните закони и правила, бежанец е гражданин на чужда държава, който бяга от родното си място заради политически, етнически, религиозни гонения или бушуваща война.

  Но, когато има война, само съседните държави са задължени да приемат бежанците. В случая това са съседите на Сирия - Турция, Ливан, Израел, Йордания, Ирак. Другите държави нямат задължение да приемат и един бежанец. За афганистанците дори не говорим, те са на 3000 км от България, никаква работа нямат тук. За африканците същата работа.

  Милосърдие трябва да има. Международна помощ трябва да има. И тя се оказва - Турция и Йордания приемат бежанците, а ЕС и други икономически сили дават помощи на тези държави, за да издържа бежанците. Тук е мястото да отбележим, че ЕС не е длъжен да дава 1 евро. Тези пари да доброволна помощ. Колкото да изнудването на Ердоган, че ще пусне бежанците в Европа, ако не му плащат - то си е чисто нагло изнудване и щеше да бъде наказано, ако ЕС имаше повече воля.

  Когато има политически гонения в една държава, вече съседският фактор не играе роля. Всеки руснак може да дойде да кандидатства за бежанец в България, ако има опасност за живота му в Русия. Същото важи за всеки турчин, всеки сириец и т.н. Но не можем да говорим за подобно обстоятелство в случая с милионите бежанци, които не са преследвани политически, а просто бягат от родните си места заради бомбите.

  Папата е прав, че трябва да проявяваме състрадание към бедните, бежанците, болните. И ние го правим. Плащаме милиарди на Турция, за да ги изхранва на турска територия. Разбирам го човека - той е йезуит. Той се моли за бедните и проповядва думите на Христос /Йешуа/ от Библията. Затова уважавам мнението му. Но си има международно приети правила. Те ясно казват кой е бежанец и кой не е.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 97. 97 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3672 Неутрално

  Забравят се няколко прости неща.
  Бежанците?, които са посрещнали папата най-вероятно са от малобройните християни, които наистина са бежанци.
  Папата, като всеки духовник, разчита на това, което приказва, не на това,с което дава пример. Чат - пат измива на някого копитата, но не хрантути бежанци във Ватикана.
  Днес материалите за приключилата бременност на една британска жена са не по-малко от тези за папата.
  И............

  Еретик
 98. 98 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3672 Неутрално

  До коментар [#42] от "eti mehter":

  "Вчера, близо половин ден го задавах този въпрос..... но отговор така и не получих....
  И липсата на такъв отговор.... е доста тревожна статистика...."
  ===========
  Вчера се скъсах от работа и ме нямаше да ти отговаря.
  Отговарям: Вземаш се насериозно. Според тебе папата не трябва да прави нищо в определени от тебе дни, да не стане така, че да промени чувствата на някой мюсюлманин.
  Аз не те питам какво и защо е правил мюфтията.

  Еретик
 99. 99 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3672 Неутрално

  До коментар [#67] от "Милост за живите":

  "Ами не,не съм либерал!Учил съм висша математика 8 години.Ако можеше да смяташ щеше да разбереш, какво съм искал да кажа!"
  ============
  И като си учил висша математика, кажи колко човека минимум трябва да живеят в една страна?
  Щото В Индия са много, но е доста неприятно и бих предпочел Андора или Люксембург.
  Математиката предполага смятане, но не и тълкуване на някои чисто човешки понятия като добър или спокоен живот.

  Еретик
 100. 100 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3672 Любопитно

  До коментар [#82] от "deaf":

  "Евреите отбелязват Холокоста,който е ГЕНОЦИД с милиони жертви. А в Батак - няколко хиляди."
  ==========
  Даа...... Баязид вероятно е носил мир и любов на българите, а по време на Баташкото клане в Перущица е имало надпяване. Трите синджира роби са взети от "Чичо Томовата колиба".
  Откъде го вземате това лицемерие и защо ви е?

  Еретик




За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK