"Сега": В декларация на Порожанов, публикувана от антикорупционната комисия, са трити данни

Румен Порожанов

© Анелия Николова

Румен ПорожановДекларацията на министъра на земеделието Румен Порожанов, качена на сайта на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е различна от документа, който той е подал. Това съобщава във водещия си материал вестник "Сега", който е получил от министерството копие от декларацията.


Копието, предоставено от агроведомството на вестника, е заверено с печат "Вярно с оригинала", поставен от КПКОНПИ. Декларацията, публикувана от антикорупционната комисия, обаче, е с различно съдържание.


Става дума за имотни сделки на съпругата на Порожанов, които той е следвало да обяви в декларацията си за 2017 г., но те не са видими на сайта на КПКОНПИ. В документа, предоставен на вестника от Министерството на земеделието, Веска Порожанова е вписана в графите за налични парични средства, за банкови влогове, за други доходи извън заеманата длъжност и за дялове в дружества, се казва в публикацията. От земеделското министерство не знаят защо тези сделки не фигурират в копието, качено на сайта на КПКОНПИ.
От антикорупционната комисия са отказали да дадат обяснение за разминаването.


Експерти разясняват пред изданието, че двете декларации са защитени с контролно число, а проверка на "Сега" е показала, че контролното число съвпада.


Засега експертите нямат обяснение как е възможно да изчезнат цели редове с информация в тях, се казва в публикацията. Възниква и въпросът дали няма и други такива случаи.

Коментари (124)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4809 Неутрално

  Това не е ли престъпление от длъжностно лице ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 58 Весело

  Не вервям да има трити данни!Вероятно Пламен е разглеждал декларацията в сауната на терасата,и хартията се е повредила от топлината и влагата.

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 3. 3 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  Преди три седмици писах тук, че човека лети по пързалката като гюле с главата напред .....и се изсипа един хейт....ами сега????

 4. 4 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4242 Неутрално

  Най-късно до 13 ч. Порожанко трябва да подал оставка!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 5. 5 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  КПКОНПИ пере най-добре

  Не ме търсете преди обяд
 6. 6 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Този е ценен кадър на Пееф...

 7. 7 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Тези "дребни неточности" дали имат връзка с ювелирната повреда на 4 диска от регистъра?

 8. 8 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1345 Гневно

  В нормална държава прокуратурата щеше да се самосезира, ВЕДНАГА да изземе (копия на) електронния регистър и подадените декларации и да започне проверка дали не са манипулирани и други данни.
  Като за начало задължително трябва да бъдат проверени абсолютно всички подадени пред КПКОНПИ декларации, а след това - и подаваните пред Сметна палата по отменения вече закон за публичност на имуществото.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 9. 9 Профил на snower
  snower
  Рейтинг: 302 Неутрално

  Нека Баце да каже #КОЙ крепи на власт порожана въпреки безобразията му. И какви интереси обслужва, защото очевидно не са интересите на данъкоплатците!

 10. 10 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2353 Неутрално


  Все пак на Порожанов му се губят само няколко реда. А на Бойко Борисов му се губят целите декларациите за имуществото му при встъпване в длъжност. Досега три на брой.

 11. 11 Профил на GreenBush
  GreenBush
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Нищо анти няма в КОНПИ - те са си ЧИСТА КОРУПЦИОННА КОМИСИЯ! Целта е да прикриват кражбите на РазБОЙКО и крадливата МУ шайка с която управлява. Цвъки го покриха като го пратиха в дълбоката провинция на безплатни чевермета за да лъже бабите по селата. От Пацо терасата ни следа. Навсякъде се измества фокусът от това не какво е купено а как, с какви средства и на какви цени е купено. Колкото до Порожанов - за него от години се знае, че е АРХИТЕКТЪТ в кражбите във фонд Земеделие и т.н.

 12. 12 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 519 Весело

  "Експерти разясняват пред изданието, че двете декларации са защитени с контролно число, а проверка на "Сега" е показала, че контролното число съвпада."

  Да го прочетат всички идиоти, които прогнозират, че блокчейн технологията щяла да лиши от работа адвокати и нотариуси. :)

 13. 13 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Когато компроматите стигат до фигури като Порожанов и В. Горанов се удря на камък. Фактическият министър на земеделието и горите е съпругата на Порожанов. Управлява съвместно с мамата на преуспялия млад шишко. Разбирайте ДПС, които обсебиха МЗХ веднага в зората на демокрацията и не изпуснаха контрола до ден днешен. Сложиха ръка и върху парите на здравната каса още при създаването и. Овладяха изцяло министерството на финансите. Овладяха целия оръжеен бизнес и контролират всички предприятия участващи в офсетовите програми на армията с външни доставчици, включително и офсета по доставките на F16. В момента са в процес на изчакване по установяването на контрол върху офсета на предстоящата сделка за бронирани машини за армията. Т.е. двете дами са ключови фигури в паралелната власт. Затова, така нареченият премиер няма забележки към Порожанов, но не одобрява Лозан Панов. А ББ на практика е и иструмента на паралелната власт. Няма как да посегне на господарите си и техните ключови фигури във властта които управляват най-големите финансови потоци координирани от ДПС през Горанов

 14. 14 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5082 Неутрално

  До коментар [#6] от "vasill":

  Ако Порожанов е кадър на Пеевски, оставка не очаквам!

 15. 15 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2527 Весело

  ☝️чист човек, почиства всичко, дори трие.😊 Като лисица,🦊 тя също, открадне и потрива следите си😄

  "Чуждестранен агент"
 16. 16 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 555 Неутрално

  Работата си отива към бой. Явно иначе няма да се оправят нещата.

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 17. 17 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 785 Неутрално

  И защо трябва да вярвам на антикорупционната комисия? Ако има престъпление си има ред.Аман от кадруване от комисии и вестници!

 18. 18 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 1083 Неутрално

  Този защо не е в ареста!?

 19. 19 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  Бухалката на кацата лой ептен прогни...

  Обичам да грухтя и плюскам.
 20. 20 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 561 Неутрално

  При недеклариране или разминаване в имотната декларация си подписват оставката на момента(по закон) !
  Отделно, че Пора е оклепан до ушите още отпреди заради клането на здрави животни и отнемане на поминъка на хората, заради това, че участва в ефективното грабене на еврофондове за Къщите за тъщи, намесения му син в одита на въпросните къщи и константно лъжене в ефир.
  Порожанов - оставка, съд и ефективна присъда!!!

 21. 21 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4247 Неутрално

  Когато казвам, че държавата активно участва в престъпните схеми на обръчите, някой ме обвини във философстване....Ето доказателството - ЧОПНИ официално прикрива корупционни практики....Факт !

 22. 22 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 923 Неутрално

  Как се "пере" мръсник по депесегербаджийски. Открит урок.

 23. 23 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4247 Неутрално

  Тази комисия правеше циркове с дела срещу Трайчо, срещу реддруги опозиционни фигури, а гледай ти какви тайни пазела от обществото.....

 24. 24 Профил на Даниел Панев
  Даниел Панев
  Рейтинг: 583 Любопитно

  В случая не трябва ли Пацо Карлсона да подава оставка? Щото май Порожанов си е подал "пълна" декларация...

 25. 25 Профил на Citizen
  Citizen
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Моралът на управляващите - циркове и гърмене на дребни бушончета. За смяната на този обаче трябва разрешение от сараите на истинския коалиционен партньор.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  До коментар [#26] от "Jumbo Jet":

  Защото уважават труда на колегите си от в. Сега и не искат да си приписват заслуги, след като работата е свършена от друг. Прост етика.

 28. 28 Профил на fua07571515
  fua07571515
  Рейтинг: 327 Неутрално

  Документ с невярно съдържание. Единия е с вярно, а другъят - с невярно. Коя от двете държавни институции е отговорна за създаване на документ с невярно съдържание? И кой там - лично е отговорен? Какво е наказанието за съставяне на документ с невярно съдържание?

 29. 29 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1033 Весело

  Има има...други такива случаи!!
  Случки, случайно-случили се помним с търговския регистър.
  Май ще се изяснят някой случаи на случайни случки с дискове и уж/ужасни/ безхаберия.
  Това е един случаен коментар.
  Вече ме избива на смях от тарикатите ни !Толкова са зле ,че нас не могад да заблудят ,представям си пред истинските служби на другите държави как изглеждат нааканите им путури.
  Гяня яко е оакал лозето...и където и да стъпи все на собственното миризливо творение се наденва.
  А че всичко минаваше през Веска ...това беше ясно от години.Татковците отдавна са им подложили..арсен анал/марсенал- кинтекс/минтекс....Много са зле бг. хитретците много.

 30. 30 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 742 Весело

  До коментар [#12] от "tamada":

  Това контролно число в каква валута ли е?

 31. 31 Профил на Андонов
  Андонов
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Оставка, Мафио Порожанов!

  “Журналистика е да печаташ/показваш неща, които някой друг не иска да бъдат отпечатани. Всичко останало е пиар” Джордж Оруел
 32. 32 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 561 Гневно

  РазБойко Пунта Марата поиска Порожанов да вземе решение, т.е. да подаде оставка. В отговор Порожанов каза, че ако Борисов поиска оставката му, веднага ще я подаде. Ето така в пунти мари и шменти капели минава всеки нов ден от управлението на Детето на народа. Няма държавническа мисъл, няма държава, няма институции. Всичко е прогнило и се разлага на съставните си части, докато се покриват и замазват престъпленията на управляващата шайка, затънала в зависимости, тераси, къщи и офшорни сметки. През това време ощетения от самочувствие суверен блъска, за да пълни с пари бюджета на държавата, докато ОПГ-тата като превъзбудени свине стоят пред копанките и веднага преразпределят обществения ресурс. Гнусна, нечистоплътна и токсична е българската реалност.

 33. 33 Профил на Нико
  Нико
  Рейтинг: 568 Неутрално

  В електронната система на Естония всичко се записва -

  съответно ВЕДНАГА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ВСЕКИ държавен служител с какво се занимава.

  Та при такава система в. СЕГА щеше да съобщи директно #КОЙ и КОГА е променил въпросния документ.

 34. 34 Профил на spinoza
  spinoza
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Учудващо е учудването при подобни случаи.
  У нас отдавна е практика законопослушанието да е задължение само на тези, които не могат да си купят привилегията да нямат това задължение, я с пари, я с влияние. Но учудващото тук е и възможността на законопослушните да се запознаят официално с похватите на НЯКОИ привилегировани. Тези някои или вече нямат достатъчно пари или достатъчно влияние, или пък явлението е придобило такива размери, че вече няма как да се скрие.
  Изключвам съзнателно вероятността всичко да е режисирано в нечий интерес, както и възможността това да се дължи на по-голяма свобода на медиите, поради ниската стойност на тези вероятности.

 35. 35 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 555 Неутрално

  Порожанов е подал декларация със сделките на жена си, но после явно КПКОНПИ са пипнали тук там, за да се публикува изпрания вариант.
  Това не е ли "Чл. 308 (1) Който състави неистински официален документ или преправи съдържанието на официален документ с цел да бъде използуван, се наказва за подправка на документ с лишаване от свобода до три години" +
  " Ако престъплението по чл. 308, ал. 1 и 309, ал. 1 и 2, е извършено от длъжностно лице в кръга на службата му, наказанието е лишаване от свобода до пет години"

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 36. 36 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 797 Любопитно

  До коментар [#26] от "Jumbo Jet":Защото уважават труда на колегите си от в. Сега и не искат да си приписват заслуги, след като работата е свършена от друг. Прост етика.
  —цитат от коментар 27 на Doge


  Абе то разследването тръгна от Бивол, и Сега ги цитират и доразвиват, но не знам що за Дневник разследванията на Бивол са табу.

 37. 37 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  До коментар [#6] от "vasill":Ако Порожанов е кадър на Пеевски, оставка не очаквам!
  —цитат от коментар 14 на vassilun


  Не Пеевски и Пор..са равнопостравени.Там диктовката кое как е от #КОИ не е само #КОЙ!

 38. 38 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#36] от "morf":

  Дам, ето самото разследване с всичките документи...

  https://bivol.bg/porozhanov-deklaracia-2017.html

 39. 39 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1345 Гневно

  До коментар [#24] от "Даниел Панев":

  Като минимум "Силвия Русанова Къдрева, член на Комисията" трябва да подаде оставка, защото тя беше директор на дирекцията в Сметна палата, която се занимаваше с имуществените декларации и тя пое същия ресор в КПКОНПИ при вливането на въпросната дирекция в Корупционната комисия.
  Да не забравяме, че тя беше избрана за член на КПКОНПИ по предложение на Георгиев - промяна в закона, която уж трябваше да доведе до повече отговорност от страна на председателя за това чия кандидатура издига. Затова и неговата оставка трябва да се постави ан дневен ред. Бая му се насъбра и вече е време да си ходи!

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 40. 40 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#26] от "Jumbo Jet":Защото уважават труда на колегите си от в. Сега и не искат да си приписват заслуги, след като работата е свършена от друг. Прост етика.
  —цитат от коментар 27 на Doge


  Това пречи ли сами да направят проверка? И сами да разследват, вместо само да препшисват от Бивол и Сега? Току виж открили, че нещата не са точно така. Или открили и нещо друго. Да речем откъде Елена Йончева е извадила милиони за гора в Панчарево и защо не си ползва трите къщи за гости за да кани гости.

 41. 41 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 794 Неутрално

  До коментар [#12] от "tamada":
  И това са го измислили хората - ако държавният софтуер беше с отворен код, нямаше да има такива скрити възможности.

 42. 42 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4247 Неутрално

  Не оставки - всичко, което ЧОПНИ прилагаше срещу нарочени фигури от политиката и обществото, сега това да започне да прилага спрямо своя председател, зам - председател, министрите и депутатите, дето подадоха оставки, сегашния герой на поредния епизод от сагата......Оставките вече нищо не значат - те са средство за бягство от отговорност ! Разбира се, и за фалшиво чистене на имиджа на управляващите !

 43. 43 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2591 Неутрално

  "Бате к*ре, умнокрациите ноу дзеха ъ натицкат, но и нашите лъвове не це даат! Дано изддържджат начите момчета Пацо, Дидо Дебелио, Породжанов, Ъраъчанов! Ънпред, българцки лъвове!"

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3206 Разстроено

  Каква точно, казвате, е ползата от конпи?
  Когато и да я закрият, все ще е късно, това е напълно ненужно учреждение с над 300 служителя с чудесни заплати.

 46. 46 Профил на Borislav Jordanov
  Borislav Jordanov
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Уволнения, пранги, съд, още пранги, решетки.

  Или просто повяващи се на вятъра "органи" по дърветата отколо парлаент и "народно" събрание.

 47. 47 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  КПКОНПИ е разрушител, а не пазител на законност и норми.
  Гербеляшка бухалка с огромни права, маскирана на държавноохранителна институция.

 48. 48 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 456 Неутрално

  Е, вече няма как на Порожанов Борисов да му поиска оставката! ББ заяви, че всеки нов сигнал за нередости около царуването му във Фонд Земеделие, където Порожанов лично е разписвал на разни величия дотациите за къщи за гости, ще доведе до оставката му. Операция Чисти Ръце трябва да продължи и ББ добре знае, че всеки провал във взетия от него курс по изритване на корумпираните от властта ще му оцапа бялата нощница, която той с такава гордост носи.

 49. 49 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Егати държавата. Последния да затвори вратата.

 50. 50 Профил на Ivan Nikolov
  Ivan Nikolov
  Рейтинг: 312 Неутрално

  Който не иска да види и в очите му да навреш ,все тая.Тази мръсотия трябва да започне да изчезва,първо на европейските ,после на местните и парламентарни избори

  НЯМАМ БРАТУШКИ И НЕ СЪМ ОСВОБОЖДАВАН
 51. 51 Профил на topal
  topal
  Рейтинг: 299 Неутрално

  Комисия за подпомагане на корупцията...

 52. 52 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1949 Неутрално

  Нещо смърди тук. Смърди на страхливец. Оная, яката, гадна смрад на страхливец, който си знае мизериите, знае се колко е жалък и е притиснат като плъх в ъгъла.
  Нема как да го раздаваш големият мъжкар, дето коли, беси и взима оставки, и като дойде реч за министър на ДПС и да не смееш да гъкнеш. Тая воня на страх е по-противна дори от вонята на фекален канал.

  Хубавото в целата история е, че страх - не страх, Баце ще трябва да го разкара. Пък това ще му струва скъпо.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 53. 53 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4152 Неутрално

  Преди три седмици писах тук, че човека лети по пързалката като гюле с главата напред .....и се изсипа един хейт....ами сега????
  —цитат от коментар 3 на selqnin


  Герберите все още си внушават, че са с някакъв авторитет пред обществото.
  Горките!
  Май още не са се усетили, че свистят по пързалката надолу към...небитието!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 54. 54 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2333 Неутрално

  Защо ревете? Не виждате ли какви хора управляват страната?
  Комунисти, крадливи мутри-също комунисти, националисти-нацисти и турци?
  Това сте си избрали!
  Какво друго искате?
  Няма герб, без мутренска мафия и руски енергийни проекти! Няма такъв герб!
  Няма бсп, без мафия, фалити и пак руска енергийна мафия! Няма такова бкп/бсп!
  Няма националисти, които да не създават и да не се хранят от етнически конфликти!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 55. 55 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  Конпирът, с началник Пацата, е най-противната креатура на нефелните "законодатели" от ГЕРБ. Не знам как подобно недоразумение може да се се представя пред хората като средство за "борба с корупцията".

 56. 56 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Е.аси!!! Значи, точно тези, които отговарят за закона, нарушават законите, поднасяйки подправени документи за обществен достъп. Това би трябвало незабавно да се шибне с трясък на бюрото на главния прокурор, а Борисов ЙВЙДУИР трябва да уволни до крак цялото антикорупционно ведомство. КАКВО Е ТОВА БЕ, смръднята вече овонява цялата държава. Защо Борисов не подава оставка? Какво още трябва да търпи българското общество? Палежи ли искат управниците, камъни по депутатските кратуни и граждански бунтове?

  Дедо Крум
 57. 57 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 519 Весело

  Това пречи ли сами да направят проверка? И сами да разследват, вместо само да препшисват от Бивол и Сега? Току виж открили, че нещата не са точно така.
  —цитат от коментар 40 на Jumbo Jet


  На Дневник не са му останали почти никакви кадри, но не е в това въпросът. В цял свят медии препечатват подобни информации от други медии, когато излязат, а не след седмица-две. И леви, и десни, и ултралеви, ултрадесни, и държавни официални медии... всички. И чак после, ако имат ресурс правят собствено разслеване.

  Или открили и нещо друго. Да речем откъде Елена Йончева е извадила милиони за гора в Панчарево и защо не си ползва трите къщи за гости за да кани гости.
  —цитат от коментар 40 на Jumbo Jet


  А на теб какво ти пречи да направиш проверка? Обвиненията към Йончева бяха, че купила горите с по-малко от половин милион лева. Откъде вадиш другите милиони?

  А за къщите за гости, дори ПИК-аджиите казват, че не са нейни, а на свекъра и.
  Интересното е, че фонд Земеделие го потвърждава и казва, че е правил мониторинг до 2015, а след това собственикът бил имал право да прави каквото си иска с имотите. Ако това е вярно, ще излезе, че наистина е предизборно плюене.

 58. 58 Профил на xymax
  xymax
  Рейтинг: 593 Любопитно

  Това нещо КПКОНПИ не трябва ли да е от добрите?

 59. 59 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 729 Разстроено

  В декларация на Порожанов, публикувана от антикорупционната комисия, са трити данни

  Когато преди години депутатите на БСП гласуваха Пеевски да стане шеф на ДАНС не се притесних особенно - на тях толкова им е мозъчето. Притесних се, когато стана ясно, че той е получил сертификат за достъп до секретна информация за три дни при положение, че нормално това трае около месец. Това означава, че хората които издават тези сертификати не са независими и не бранят държавните интереси, просто слушкат каквото им се разпореди от властващите в момента. После изчезваха тефтерчета, изтичаше информация, аварии в системите. Кога ще започнат откровено да фалшифицират официални документи беше просто въпрос на време. Не чакахме дълго.

 60. 60 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 437 Неутрално

  И това е държава в ЕС? А електоратът пак ще избира между герб и бсп?

 61. 61 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 466 Гневно

  ДПС явно много го държат тоя Порожанов. И той тях. ОСТАВКА и съд, ама в Европа, че тука Цацата ще го изпере бързо!
  Освен това: "От антикорупционната комисия са отказали да дадат обяснение за разминаването." - КАК ТАКА? Това е публична, държавна комисия/орган. НИЕ плащаме техните заплати. Как така ще откажете, нещастници?
  БОЙКО, ОСТАВКА на цялото правителство! Направихте ни на маймуни. Ще си платите скъпо на евроизборите.

 62. 62 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1012 Весело

  Отново видими резултати.. А имат желание да правят реформа...и катарзиси ще преживеят...🙈 БКП 2...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 63. 63 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1542 Любопитно

  вероятността да са трити е същата като да са добавени... на какво дължим заглавието, като очевидния факт е, че конпирите манипулират съдържание?

 64. 64 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 483 Неутрално

  "Отказали коментар." На какво основание? Престъпници!

 65. 65 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1542 Весело

  "От антикорупционната комисия са отказали да дадат обяснение за разминаването." - КАК ТАКА? Това е публична, държавна комисия/орган.
  —цитат от коментар 61 на arcanum


  ай нема нужда... за ДП-10 обяснението беше, че вещото лице се било посра*о доколкото помним :)

 66. 66 Профил на koliok5
  koliok5
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ха - а на бас, че ще излезе "техническа грешка" :)

 67. 67 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2333 Неутрално

  Това нещо КПКОНПИ не трябва ли да е от добрите?
  —цитат от коментар 58 на xymax


  За бандитите, хайдуците и апартаментните рецидивисти, тази комисия е от "добрите", най-вече защото една мутра е избрала за шеф един кръгъл измамник, изпълнител на политически поръчки!
  За хората, тази комисия, както и върхушката на герб са омръзнали до втръсване!
  10 години се напъват да изкарат цял мандат!
  10 години - нула реформи и мегатъпи управленски решения!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 68. 68 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  До коментар [#3] от "selqnin":


  До коментар [#4] от "hamiltonf":

  А мое ли дпс да бутне баце ако това стане?

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 69. 69 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Земеделското министерство е на ДПС , поне в последните 15-20 години... Та оставката на Порожанов може да има опасни за Боко последици.

  Eddie lives... somewhere in time!
 70. 70 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  Време е да закриваме герб.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 71. 71 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  Най-вероятно копието от агроминистерството не е акуратно. Иначе не мога да си обясня защо Антикорупционната Комисия ще иска да накисне Порожанов.

  Вестник "Сега" чий е?

  Просто се питам как им е хрумнало да питат подчинените на Порожанов.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 72. 72 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Някаква пародия на държавност. Чудя се на тия, които гласуват за герб по инерция, замислят ли се какви последици има това разрушване на държавните институции и държавността, което милиционерите са превърнали в ежедневие? Те упорито режат не клона, а дървото изоснова, а ново дърво не израства за година-две. Осъзнайте се бе хора!

 73. 73 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#59] от "koko65bg":

  Не се заблуждавай, че това е първият прецедент да се фалшифицират официални документи от гербави калинки. Аз най-много се притеснявам за базите с биометричните данни в МВР и как много лесно могат да "изтекат" данни и да скроят "клопка" или да изнудват всеки неудобен - журналист, опозиционен политик и т.н. На една крачка сме от някаква псевдо балканска версия на 1984 на Оруел. Медиите и институциите са овладени, хората са се примирли с тази "нормалност" а примката лека-полека се затяга.

 74. 74 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  Значи антикорупционната комисияа е прокорупционна комисия.

 75. 75 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7900 Неутрално

  Човекът е на ДПС, прокуратурата е на ДПС, КПКОНПИ -също. Каквото трябва, това ще пишат и ще бришат.

 76. 76 Профил на enero
  enero
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#28] от "fua07571515":

  Ето! От години обяснявам, че е елементарно да се изяснят и санкционират някои потресающи свинщини в "държавата" България. Но все ми противоречи някой "пфилосов", в стил:" Абе, тия работи са заплетени и не е лесно да се изяснят. Камо ли да се накажат!"

  .
 77. 77 Профил на enero
  enero
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#36] от "morf":

  интересна тема.
  Поне за мен. Следейки подобни "конфликти" от разстояние и спорадично.
  Защо недолюбват Биволите?

  .
 78. 78 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  КПКОНПИ пере най-добре
  —цитат от коментар 5 на nikidimi  Прав си, ама да видим как ЩЕ ИЗПЕРЕ !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 79. 79 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  Този е ценен кадър на Пееф...
  —цитат от коментар 6 на vasill  Мисля, че е по-правилно да се каже не " този ", а ТЕЗИ от КПКОНПИ, ДАНС и цацаратурата . Ако има един наистина независим одит, главата си режа, че ще скочим до облаците и ще се чудим, кой е този народ, който си избира МУТРИ И ПРЕСТЪПНИЦИ !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 80. 80 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Ако е вярно, това си е престъпление. Углавно престъпление. Ако няма обвинен и осъден за това углавно престъпление, още по-зле - неработеща, компрометирана институция, т.е. или корупционен умисъл, или управленски провал.
  Това не трябва да се замита тихомълком. Надявам се Сега и Дневник да продължат да следят темата.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 81. 81 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  Нека Баце да каже #КОЙ крепи на власт порожана въпреки безобразията му. И какви интереси обслужва, защото очевидно не са интересите на данъкоплатците!
  —цитат от коментар 9 на snower  Мутрата няма да го каже, но ще ти напомня онова, което всички знаем :
  Порожана, жената-кон, бездомния Горанов, юнак Димо и министърът на икономиката ( забравих му името ) са кадри на ДПС, или на КОЙ, което си е едно и също .
  Тук мутрягата НЕ СМЕЕ ДА ПИПА !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 82. 82 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3206 Неутрално

  Останаха 2 седмици до изборите, дано всеки сериозно си е направил изводите.
  Моите поне са простички - има нужда от промяна, ГЕРБ вече не са полезни.
  Управлението на държавата е пълна пародия, някаква неразбираема смесица между тоталитаризъм, социализъм, капитализъм, клиентелизъм, водено от безпардонен и недообразован човек, който си мисли, че той лично, а не институциите управляват.
  Тази гавра с държавата е време да спре.

 83. 83 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  До коментар [#11] от "GreenBush":


  " Нищо анти няма в КПКОНПИ ... "


  Има, има - АНТИНАРОДНО И АНТИДЪРЖАВНО !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 84. 84 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  Ако е така, това е чиста проба престъпление и никакви декларации и заявления не са в състояние да оправдаят и министъра и злополучната комисия,която се превърна в удобен параван за прикриване на корупцията.

 85. 85 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Биволъ
  · 26 mins ·

  Вижте как са укрити данните в декларацията на Порожанов.
  В таблиците по графа I - 1, 1.1 и 1.2 има скрити празни редове и липсва "Нямам нищо за деклариране".
  Точно там е трябвало да са вписани имотите, придобити и продадени от жена му и придобитата земеделска земя в Банкя.
  #КОЙ редактира декларациите, за да укрие от публиката данните за имотите на властта? Колко такива скрити данни има? Прокуратурата, нещо?

  https://www.facebook.com/bivolnews/photos/a.179783075406816/2361044310614004/?type=3&theater

 86. 86 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 561 Любопитно

  Има закон, който е достатъчно ясен, но имаме и Пунта Мара, която доведе държавността в България до тотален разпад!!!
  Ще продължаваме ли да играем ролята на жабата, която я варят на бавен огън или ще се събудим от латентната ни хибернация?

  Чл. 308. (1) Който състави неистински официален документ или преправи съдържанието на официален документ с цел да бъде използуван, се наказва за подправка на документ с лишаване от свобода до три години.
  (2) (Нова - ДВ, бр. 26 от 2004 г., изм., бр. 27 от 2009 г.) Когато предмет на деянието по ал. 1 са удостоверения за наследници или актове за гражданско състояние, нотариални актове или нотариални удостоверявания, български или чуждестранни документи за самоличност, документи за завършено образование или за придобита квалификация, свидетелства за управление на превозни средства, за регистрация на превозни средства, визови стикери, други документи, удостоверяващи прехвърляне или учредяване на право на собственост или на други вещни права, правоспособност, лични или регистрационни данни, наказанието е лишаване от свобода до осем години.
  (3) (Нова - ДВ, бр. 26 от 2004 г.) Когато деянието по ал. 2 е извършено с цел имотна облага, наказанието е лишаване от свобода до десет години. Имотната облага, ако такава е получена, се отнема в полза на държавата, а ако липсва или е отчуждена, се присъжда нейната равностойност.

  Чл. 309. (1) Който сам или чрез другиго състави неистински частен документ или преправи съдържанието на частен документ и го употреби, за да докаже, че съществува или не съществува или че е прекратено или изменено някое право или задължение, или някое правно отношение, се наказва за подправка на документ с лишаване от свобода до две години.
  (2) Ако престъплението има за предмет ценни книжа, наказанието е лишаване от свобода до три години.
  (3) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) В маловажни случаи по предходните алинеи наказанието е пробация или глоба от сто до триста лева.
  Чл. 310. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 26 от 2004 г.) Ако престъплението по чл. 308, ал. 1, и чл. 309, ал. 1 и 2 е извършено от длъжностно лице в кръга на службата му, наказанието е лишаване от свобода до пет години, а в случаите по чл. 308, ал. 2 и 3 - лишаване от свобода до дванадесет години, като съдът може да постанови и лишаване от право по чл. 37, ал. 1, точка 6 .

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  "Няма герб, без мутренска мафия и руски енергийни проекти! Няма такъв герб!
  До [#54] "Рим":

  🎆🙌🙌🙌🎆
  Победа!

 89. 89 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Абе другари сини и червени,по кой закон Порожанов е виновен заради неточностите вписани в електронния регистър на КПКОНПИ????
  Разбирам той да е излъгал в хартиения вариант който лично попълва,но че някой служител не е впивал данните както трябва в електронния регистър,по каква причина да е виновен точно Порожанов?

  Когато пишете постове,е добре преди това малко да се напънете да помислите!

  sdg
 90. 90 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#54] от "Рим":

  е друго си беше когато сините бяха на власт,кражби корупция,далавери,никой не хващат,няма виновни за нищо. :))))
  Ето ти една справка от КАПИТАЛ,по времето на Костов!


  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2000/04/21/255386_zashto_mulchi_kostov/

  sdg
 91. 91 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1949 Неутрално

  До коментар [#90] от "Svetlio":

  Ох, отдъхнах си. Замалко Костов да не е виновен. С тия от Трансперънси, и те лъжат, сигурно с подкупени и те.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 92. 92 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#91] от "Darth Plagueis":

  Да не съм го писал аз?Вашата медия го е писала!

  sdg
 93. 93 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#92] от "Svetlio":

  Гарантирано от ГЕРБ!

  Нова тв уволни Виктория Бехар след въпроси за Пеевски
  https://www.svobodnaevropa.bg/a/29930869.html

  яж бахур
 94. 94 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1865 Гневно

  това е толкова скандално, че в НОРМАЛНА държава с НОРМАЛНА прокуратура отдавна правителството и парламента щяха да са с оставки, а половината от "политическият елит" с призовки - едни такива за истински съд, който завършва с истински присъди, не със замазване след 3-4 години цирк и протакване

  гласувайте за Демократична България с номер 13 ако е ви е гнус от цялата тая пародия на държавност

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 95. 95 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1217 Неутрално

  Бахти смрадливата, крадлива шайка! Тия пиявици ни пият кръвчицата всяка секунда, която стоят на власт. А опозицията в лицето на БСП така се е снишила, че направо е онемяла. Защо бе, господа социалисти?! Имате исторически шанс да заковете ГЕРБ, да им счупите гръбнака, защо се натискате, като наакани?! Аха, защото и вие сте в кюпа. Но докато гласуват 90% от етническото население и 20% от българското ще е така. Ние ходим за гъби, а компирите си редят парламенти. Вероятно и на тия избори така ще стане. Най-много пак да се сменят БСП и ГЕРБ, а па може и да се обединят. Много, много тъжно и жалко за нашите деца и внуци.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 97. 97 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 555 Неутрално

  До коментар [#89] от "Svetlio":

  Добре де. Да приемем, че конкретно за това Порожанов не е виновен, не го е поискал и.н.
  Айде сега да излезе пчеличката от КПКОНПИ, която е изтрила данните. Но като излезе пчеличката, вероятно няма да иска да ходи сама по прокуратурите и кой знае, може да каже, кой я е накарал да трие.
  И така докато се стигне до този, които разпорежда на КПКОНПИ кога, какво да изпере.

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 98. 98 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1949 Неутрално

  До коментар [#92] от "Svetlio":

  Не знаех, че имаме медия. Само леко си пропуснал малко фактология.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 99. 99 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5521 Весело

  И на КОМНПИ и на Порожанов им стана много...
  Но Борисов няма власт на тези две "лица"

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 100. 100 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2235 Неутрално

  Както обича да казва б.Х.: "Аз на порожана му нямам никакво доверие".

  А какво мисли редовия гербер?
  А дали може да мисли?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK