Съдът отказа да освободи от затвора похитителя, взел заложници в банка в Сливен

На 23 март 2011 г. около 16.00 ч. Стефан Стефанов нахлу в клон на "Инвестбанк" в центъра на Сливен, простреля охранителя Станчо Станев и взе другите шестима служители за заложници.

© Архив

На 23 март 2011 г. около 16.00 ч. Стефан Стефанов нахлу в клон на "Инвестбанк" в центъра на Сливен, простреля охранителя Станчо Станев и взе другите шестима служители за заложници.Стефан Стефанов, който в края на март 2011 г. взе заложници в банков клон в Сливен, поиска да бъде освободен предсрочно от затвора. Състав на Софийския градски съд с председател Петър Стоицев отказа с мотива, че 36-годишният мъж трябва да представи още доказателства за това, че се е поправил.


Стефанов бе осъден на 15 г. затвор. До момента той е излежал 8 години, 1 месец и 15 дни от наказанието си. Тъй като е работил зад решетките, му се приспада 1 г. и 15 дни. Така от присъдата му остава да излежи 5 г., 9 месеца и 24 дни.


Пред съда Стефанов посочи, че в затвора в Кремиковци работи и още на третия месец му е бил дадена тази възможност. Затворническата администрация обаче е дала отрицателно становище и е против неговото освобождаване, защото смята, че има още какво да се направи за неговото превъзпитание.
Според съдия Стоицев затворникът частично поема отговорността за стореното, но все още не е осъзнал напълно мотивите за криминалното си поведение. Решението на съда не е окончателно и Стефанов може да обжалва.


На 23 март 2011 г. около 16.00 ч. Стефан Стефанов нахлу в клон на "Инвестбанк" в центъра на Сливен, простреля охранителя Станчо Станев и взе другите шестима служители в банката за заложници. Похитителят не поиска откуп. Той пусна поетапно заложниците, като последната задържана бе освободена 18 часа след началото на заложническата криза.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK