Порожанов поискал от антикорупционната комисия да публикува цялата му декларация

Порожанов поискал от антикорупционната комисия да публикува цялата му декларация

© Анелия НиколоваМинистър на земеделието Румен Порожанов е депозирал вчера молба до антикорупционната комисия (КПКОНПИ) с искане да публикува на сайта си цялата информация от неговата декларацията за имуществено състояние за 2017 година. Това твърди трудно за разбиране съобщение от пресцентъра на ръководеното от него ведомство, изпратено днес до медиите. То се появява в отговор на появили се информации, че не са декларирани данни за имотни сделки, извършени от съпругата му.


Министърът обяснява появилият се проблем с техническа грешка и уточнява, че това не следва да се счита за нежелание за публикуване на информация относно лице, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала. По отношение на единственото, установено от комисията несъответствие, за същото е получено уведомително писмо от 13.03.2019 г., в което се посочва, че не са попълнени трудовите доходи от заеманата длъжност за 2017 г. В определение от комисията 14-дневен срок е подадена коригираща декларация и е представена необходимата информация, казва още Порожанов.


Вчера вестник "Сега" написа, че декларацията на министъра, качена на сайта на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), е различна от документа, който той е подал. По-късно от комисията обясниха, че тя е качена в непълен вариант по негово желание.
Интересното в случая е, че това е вторият случай, в който КПКОНПИ удря рамо на Порожанов, отбелязва "Капитал". През май 2018 г. комисията отказа да го проверява по сигнал за корупция, като вместо да извърши проверка на изнесените в него данни, го третира като сигнал за конфликт на интереси, какъвто естествено не открива. В сигнала се твърди, че през 2017 г. синът на министър Порожанов е предлагал консултантски услуги, които гарантирали пълно получаване на субсидии и избягване на извършването на проверки.


По същия начин впрочем беше смачкан и сигналът срещу финансовия министър Владислав Горанов, задето живее безвъзмездно в луксозен апартамент на кръстника си - КПКОНПИ му направи проверка за конфликт за интереси, а не за корупция и злоупотреба с власт, посочва "Капитал".


КПКОНПИ се управлява временно от зам.-председателя й Антон Славчев, след като титулярният ръководител Пламен Георгиев трябваше да излезе в отпуск заради започналапроверка от прокуратурата след съмнения в имущественото му състояние. Георгиев е в отпуск от повече от месец, а все още няма информация да е приключила проверката срещу него.


В момента прокуратурата проверява и къщите за гости, финансирани с евросредстав по контролираната от Порожанов програма за развитие на селските райони.


Ето и цялото доста неясно съобщение, изпратено от пресцентъра на земеделското министерство.

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов депозира в петък заявление до КПКОНПИ, с което моли да бъдат предприети мерки за публикуването на всички данни от хартиения носител на подадената от него декларация за 2017 г., в това число и данните по отношение на съпругата му, тъй като не попадат в хипотезата на чл. 37, ал. 7 от ЗПКОНПИ.
В подадената декларация са посочени всички обстоятелства, както по отношение на лицето, заемащо висша публична длъжност, така и за неговата съпруга. При попълването на декларацията на стр. 2 не е направена отметка за нито едно от посочените обстоятелства:

1. Наличие на фактическа раздяла
2. Не живее заедно със съпругата си и няма общо домакинство и няма да декларира нейното имущество и доходи на основание чл.37, ал. 5 от ЗПКОНПИ
3. Фактическо съжителство на съпружески начала.

Предвид липсата на отметка в посочените по-горе колони, механичното пренасяне на ЕГН-то на съпругата му от предходната колона, в която са посочени имената и ЕГН-то за съпругата, в колоната за случаите по чл. 37, ал. 7 от ЗПКОНПИ за "фактическо съжителство на съпружески начала", не отговаря на действителното положение и не следва да се счита за нежелание за публикуване на информация относно лице, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала.

По отношение на единственото, установено от комисията несъответствие, за същото е получено уведомително писмо от 13.03.2019 г., в което се посочва, че не са попълнени трудовите доходи от заеманата длъжност за 2017 г. В определение от комисията 14-дневен срок е подадена коригираща декларация и е представена необходимата информация.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (78)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Отвъд оставка сте и ти, и цялата тая палячовска комисия, начело с цялото стадо дето я създаде.

 2. 2 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1077 Неутрално

  Със сигурност няма какво да крие. Поредния опит да се раздуха скандала. Не ви ли омръзна???

  Няма шики-мики.
 3. 3 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  И защо трябва да ни интересува имущественото ти състояние!? Важното е не колко си богат, а каква работа вършиш!

 4. 4 Профил на Юмрукчал
  Юмрукчал
  Рейтинг: 308 Неутрално
 5. 5 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1077 Неутрално

  Отвъд оставка сте и ти, и цялата тая палячовска комисия, начело с цялото стадо дето я създаде.
  —цитат от коментар 1 на parcaleste


  Бесепарлъка сте ужасно нагли. Само хвърляте кал и се чудите за какво да насаждате истерии. А всъщност вие сте омазани до ушите в корупцията за която пищите и сте създали мафията срещу която уж се борите.

  Няма шики-мики.
 6. 6 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3518 Неутрално

  Добре де, как се получава така, че КПКОНПИ (ако бъркам абревиатурата, извинете) дава публичност, на част от истината? Има ли някакви изключения? Как са регламентирани и кой разрешава изключенията? Нямам нищо против Порожанов, но е много странно...

  Бивш tww09306483.
 7. 7 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 2373 Неутрално

  Коя декларация? Истинската или модифицираната?...
  Тези се оплетоха като пате в калчища...

 8. 8 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3594 Неутрално

  Веднъж Порожанов иска от КПКОНПИ да извадят данни от декларацията му, после иска да ги вкарат — тази комисия по желание на клиентите ли работи?
  А пък ние искаме оставка на министъра и закриване на комисията!

 9. 9 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2284 Весело

  "Порожанов поиска от антикорупционната комисия са публикува всички данни от декларацията му"

  А Станишев разрешава ли да се публикува информация за имането на Моника? Щото са много интересни медиите и. :)

 10. 10 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Ахаааа! "Качена е в непълен вариант по негово желание"!

  А той казва "поради техническа грешка". Демек той много искал да я качи цялата, но подсъзнанието му технически не му позволило. Както професионалният лъжец автоматично лъже за всичко, защото не знае кое може да му от полза, така и министЕр Порожанов автоматично искал да спести някои детайли. Но не щеш ли - ядец - от прекалено тънък тарикатлък стана проблем.

 11. 11 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1536 Весело

  Министърът обяснява появилият се проблем с техническа грешка и уточнява, че това не следва да се счита за нежелание за публикуване на информация относно лице, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала.

  Нямам доверие към Порожанов!

 12. 12 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 795 Неутрално

  Порожанов - не се подавай на атаките на комунистите от БСП, ДСБ и Дай България. Мачкай ги тези комунисти.

 13. 13 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3971 Неутрално

  "Интересното в случая е, че това е вторият случай, в който КПКОНПИ удря рамо на Порожанов, отбелязва "Капитал". През май 2018 г. комисията отказа да го проверява по сигнал за корупция, като вместо да извърши проверка на изнесените в него данни, го третира като сигнал за конфликт на интереси, какъвто естествено не открива. В сигнала се твърди, че през 2017 г. синът на министър Порожанов е предлагал консултантски услуги, които гарантирали пълно получаване на субсидии и избягване на извършването на проверки."

  Аз пък искам някой от органите в тая държава да влезе в компетенциите си и да види в това поведение състав от НК и след това ЧОПНИ да си влезе в правомощията. Разбира се, със сменен председател и зам - председател. Излишно е да се обяснява защо !

 14. 14 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3594 Неутрално

  Излиза, че Порожанов не е наясно женен ли е, или не е женен, а ние очакваме да вземе самостоятелно решение за оставката си.

 15. 15 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3971 Неутрално

  Във всяка една нормална европейска държава и този, и много други негови покровители отдавана няма да стоят пред камерите и да изразаяват лични желания спрямо държавни органи !

 16. 16 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 2839 Неутрално

  Въпросът е защо Борисов не смее да поиска оставката на Порожанов. Жертва Цачева, Добрев и още доста знакови лица на ГЕРБ за по-малки прегрешения от тези на Порожанов , но него щади. Има някаква зависимост и тя ще си проличи съвсем скоро.

 17. 17 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3594 Неутрално

  До коментар [#10] от "Smoke":

  Искал да представи законната си съпруга като съжителка, за да не декларира нейните собствености.

 18. 18 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3518 Неутрално

  До коментар [#16] от "tacheaux":

  Е-е-е-е-е...! Не щади само Порожанов и други има. Но мисля, че причините за тази избирателност са, публична тайна...!

  Бивш tww09306483.
 19. 19 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  До коментар [#15] от "samoedin":

  В коя нормална държава хората трябва да си декларират публично какво притежават и с кого живеят!? Ако разбира се не смятате КНДР и Куба за нормални.

 20. 20 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4778 Любопитно

  До коментар [#12] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Порожанов, поддавай се само на атаките на комунистите от БСП 2 (ГЕРБ) и ДПС! Разбра ли? 🤣

 21. 21 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  Аз не схващам, декларацията на Порожанов вярна ли е или не. Ако е подал вярна декларация, значи няма скрито. Какво е публикувала комисията със сложното име, не е негов проблем. Негов проблем е дал ли е вярна декларация или е скрил нещо.

 22. 22 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 795 Неутрално

  До коментар [#16] от "tacheaux":

  Въпросът е защо Елена Милиончева, обвинена в тежко криминално пресъпление за пране на пари в офшорна сметка, не е подала оставка, а е в евро листата на БСП. И какво правят там бивши ДС агенти като Румен Гечев и Велизар Енчев?

 23. 23 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2170 Неутрално

  Със сигурност няма какво да крие. Поредния опит да се раздуха скандала. Не ви ли омръзна???
  —цитат от коментар 2 на Натътрузен десебар, слуга на БСП


  Румен Порожанов е декларирал на хартия имотни придобивки на съпругата си през 2017 г., които обаче са изповядани на симулативно занижена цена. Разликата за единия имот е 43 пъти под пазарната му стойност. За да не стане публичен този факт, той е поискал от КПКОНПИ да скрие онлайн версията информацията за придобивките. Това е направено по нескопосен начин и в изходния код се откриват следи от заличаването, става ясно от експертен анализ.

  Вчера Биволъ разкри, че в публичната версия на декларацията на Порожанов липсват два апартамента, гараж и нива в Банкя, придобити от неговата съпруга. Веднага след това от в. Сега изискаха декларацията на хартия със син печат и стана ясно, че в нея се съдържат данни за апартаментите и нивата.

  https://bivol.bg/porozhanov-deklaracii-kpkonpi.html

 24. 24 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1077 Неутрално

  Хвърлянето на кал продължава. Пищенето и истериите също. При Порожанов не се получи. Давайте по следващия, другари, до изборите има две седмици.

  Няма шики-мики.
 25. 25 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4778 Любопитно

  До коментар [#19] от "svoboden":

  Една ли ще разберете, но ВЪВ ВСЯКА нормална държава хората на висока държавна длъжност подават всяка година декларация за доходи, придобивки, акции! На тях и на семейството им.

 26. 26 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4778 Любопитно

  До коментар [#22] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Това е въпрос, да! Но не е ли "въпрос" и как зам министър на ГЕРБ си строи вила с пари от ЕС?

 27. 27 Профил на trj09592697
  trj09592697
  Рейтинг: 505 Неутрално

  ...А пък ние искаме оставка на министъра и закриване на комисията!
  —цитат от коментар 8 на Fiji


  Ако се закрива Комисията, трябва да стане след като осъдят Трайков+Дянков+Медийния Олигарх (забравих му името).


  До коментар [#8] от "Fiji":

 28. 28 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 795 Неутрално

  До коментар [#24] от "Натътрузен десебар, слуга на БСП":

  Комунягите от БСП, ДСБ и Дай България са се съюзили в хвърлянето на кал и клеветено по ГЕРБ, но това единствено помага за увеличаване рейтинга на ГЕРБ и я прави много по-приемлива партия, за която да се гласува в сравнение с комунягите Радка Кънев, Елена Милиончева, и другите от шайката

 29. 29 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2170 Неутрално

  Аз не схващам, декларацията на Порожанов вярна ли е или не. Ако е подал вярна декларация, значи няма скрито. Какво е публикувала комисията със сложното име, не е негов проблем. Негов проблем е дал ли е вярна декларация или е скрил нещо.
  —цитат от коментар 21 на nema_labavo


  Това, което е подал на хартия остава скрито между Порожанов и Пламен Георгиев.
  Не очаквай нищо!
  При публикуване онлайн, информацията става публична и наяве излизат далаверите.

 30. 30 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1374 Весело

  До коментар [#23] от "Virgin":

  Декларирал на хартия.....

  Е на камемен блок ли да изчука декларацията :)) И другото ми хареса. 43 пъти под пазарната цена. Да не се окаже, че са взели пари освен и имота :))

 31. 31 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 772 Неутрално

  Със сигурност няма какво да крие. Поредния опит да се раздуха скандала. Не ви ли омръзна???
  —цитат от коментар 2 на Натътрузен десебар, слуга на БСП


  Със сигурност е поредното гнусно омазване на дерибейско управление и опит за оправдание присъщо на деца от детската градина!
  Това да живеещ със съпругата си фактически разделени на съпружески начала може само един герберски трол да го обясни!

 32. 32 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До коментар [#29] от "Virgin":

  Ама и на хартия да е, пак е носител. Хартиен, ламаринен, скален и какъвто му искаш казвай, декларацията е на оригинален носител. Няма по-лесно от това, да се покаже оригиналния носител. Е, освен ако не е от захар, и не е валял дъжд де :))

 33. 33 Профил на Citizen
  Citizen
  Рейтинг: 310 Неутрално

  Порожанов - лицето на гербавия "морал". Моля се да не подава оставка, а всеки ден чрез него ден медиите да ни напомнят за морала на Шайката.

 34. 34 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 772 Неутрално

  До коментар [#6] от "tww09306483":

  Няма изключения! Има правило - нашите хора да са чисти.
  Компирите слагат печат "Вярно с оригинала" върху нещо което не съответства с подаденото!
  Следват оправдания като Техническа грешка!

 35. 35 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3594 Неутрално

  Аз не схващам, декларацията на Порожанов вярна ли е или не. Ако е подал вярна декларация, значи няма скрито. Какво е публикувала комисията със сложното име, не е негов проблем. Негов проблем е дал ли е вярна декларация или е скрил нещо.
  —цитат от коментар 21 на nema_labavo

  Вчера КПКОНПИ е заявила пред вестник "Сега", че декларацията на Порожанов е качена в непълен вариант по негово желание. Не мислиш ли, че трябва да се установи кой, кога и защо лъже?

 36. 36 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 772 Неутрално

  До коментар [#9] от "plebs":

  Плеби! Вместо да бълваш глупости я дай някой линк от фактор че да се посмеем!

 37. 37 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Аз не схващам, декларацията на Порожанов вярна ли е или не. Ако е подал вярна декларация, значи няма скрито. Какво е публикувала комисията със сложното име, не е негов проблем.
  —цитат от коментар 21 на nema_labavo

  Чети бре Пенчо, чети! КПКОНПИ обяснява, че "не е публикувала цялата декларация поради лично желание на Порожанов да не се публикуват определени части от нея". По закон, за да се публикува публично декларацията е нужно съгласието му, а той не го е дал. Дал е съгласие само за това, което е публикувано.

 38. 38 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 795 Неутрално

  До коментар [#35] от "Fiji":

  Мисля, че Лозан Панов, Елена Милиончева и останала анти-ГЕРБ шайка и комуняги да си подадат оставките и после прокуратурата да се заеме с тях.

 39. 39 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3594 Неутрално

  До коментар [#27] от "trj09592697":

  КПКОНПИ не осъжда. Няма такива правомощия.

 40. 40 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3518 Неутрално

  До коментар [#22] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Все едно питаш, какво правят Жоро Дантелата и Дани Кирилов в ГЕРБ...?!?

  Бивш tww09306483.
 41. 41 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3518 Неутрално

  До коментар [#38] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Прокуратурата, винаги може да се заеме с тях. Но, ще си останем с чакането.

  Бивш tww09306483.
 42. 42 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До коментар [#35] от "Fiji":

  Да разбира се, смятам, че е редно.Никъде не съм казал, че не трябва да е ясно. Но от кога комисията със сложното име, работи по желание на клиента? Ако е изпълнила желанието на Порожанов, камъка пак е в нейната градина.

 43. 43 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3594 Неутрално

  До коментар [#35] от "Fiji":Мисля, че Лозан Панов, Елена Милиончева и останала анти-ГЕРБ шайка и комуняги да си подадат оставките и после прокуратурата да се заеме с тях.
  —цитат от коментар 38 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар

  Както прокуратурата се зае с "БОЕЦ", защото поискаха да знаят къде живее Пеевски?

  https://frognews.bg/novini/prokuraturata-udari-boets-zaradi-bitkata-mafiiata.html

 44. 44 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 772 Неутрално

  До коментар [#15] от "samoedin":В коя нормална държава хората трябва да си декларират публично какво притежават и с кого живеят!? Ако разбира се не смятате КНДР и Куба за нормални.
  —цитат от коментар 19 на svoboden


  Във всяка една нормална и демократична, но явно ти искаш да сме като Северна Корея и Куба!
  В Германия виден политик си подава оставката защото при посещение в Япония му е подарен часовник, който не е декларирал!

 45. 45 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 3729 Любопитно

  "В подадената декларация са посочени всички обстоятелства, както по отношение на лицето, заемащо висша публична длъжност, така и за неговата съпруга. При попълването на декларацията на стр. 2 не е направена отметка за нито едно от посочените обстоятелства:
  1. Наличие на фактическа раздяла
  2. Не живее заедно със съпругата си и няма общо домакинство и няма да декларира нейното имущество и доходи на основание чл.37, ал. 5 от ЗПКОНПИ
  3. Фактическо съжителство на съпружески начала.
  Предвид липсата на отметка в посочените по-горе колони, механичното пренасяне на ЕГН-то на съпругата му от предходната колона, в която са посочени имената и ЕГН-то за съпругата, в колоната за случаите по чл. 37, ал. 7 от ЗПКОНПИ за "фактическо съжителство на съпружески начала", не отговаря на действителното положение и не следва да се счита за нежелание за публикуване на информация относно лице, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала."
  ======================================================================
  "И кво сега, женен ли е Порожанов за жена си, или да?:))))

 46. 46 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До коментар [#37] от "Smoke":

  Пенчо, ти са да не кажеш, че комисията е права? Тази комисия, дето до вчера я плюваше всеки (не без основание), сега да не почнем да и вярваме? Или казва това, което искаме да чуем, и комисията е права? Ми утре, ако излезе със становище, че Пламен Георгиев е чист, как ще реагираш?

 47. 47 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3594 Неутрално

  До коментар [#35] от "Fiji":Да разбира се, смятам, че е редно.Никъде не съм казал, че не трябва да е ясно. Но от кога комисията със сложното име, работи по желание на клиента? Ако е изпълнила желанието на Порожанов, камъка пак е в нейната градина.
  —цитат от коментар 42 на nema_labavo

  В нейната градина вече се струпаха много камъни. Но не мислиш ли, че ако някой е поискал нещо незаконно от някоя комисия, също носи отговорност? И не си ли задаваш въпроса защо Порожанов е пропуснал да отметне едно квадратче (техническа грешка?!), с което да отбележи, че трябва да се има предвид и собствеността на госпожа Порожанова?

 48. 48 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 795 Неутрално

  До коментар [#46] от "nema_labavo":

  Комуниягите и болшевиките от БСП, ДСБ и Дай България харесват КОНПИ само, когати комисията проверява някого от ГЕРБ. Когато проверява техен човек, вече не я харесват и започват да плюят и обиждат. Тези техни болшевишки похвати са ми кристално ясни.

 49. 49 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 747 Неутрално

  И чичо Дончо в САЩ не ще да си публикува данъчните декларации. Зер ще лъсне, че руските другари са го спасили от пореден фалит, инвестирайки в него, купувайки от него имоти на тройна цена. Тук у нас корумпирани политици купуват на тройно по-ниска цена, там пък корупирани политици продават на тройно по-висока цена. Резултатът е един и същ - тройна далавера за политика.

 50. 50 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  "Качена е в непълен вариант по негово Желание"?!

  Това нещо КОМПИР, рожбата на Цветанов е пълно с друзя на преуспелия пълничък младеж и се оказа не орган за борба с корупцията, а Златната рибка на гепаджиите.
  Дали да публикува непълна и "сгрешена" декларация, дали изчистване на мръсни сделки с имоти, укриване на мръсни доходи от корупция или индулгенция за пред обществото за други престъпления, КОМПИР е на своя пост да изпълни желанията на управляващите. Другарката Порожанова купила имоти за жълти стотинки и ги продала няколко пъти по-скъпо и в резултат другарят Порожанов ще се окаже с няколкостотин хиляди законни пари... Пералня, та дрънка! Найс, а?
  Подкрепящите крадливата герберастия на форума са във възторг и обвиняват комунистите, блядовете и джедаите, че петнят тоз убав и честен чиляк.

 51. 51 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 1048 Гневно

  Румен Порожанов е декларирал на хартия имотни придобивки на съпругата си през 2017 г., които обаче са изповядани на симулативно занижена цена. Разликата за единия имот е 43 пъти под пазарната му стойност. За да не стане публичен този факт и да не цъфне и той в #Апартаментгейт, той е поискал от КПКОНПИ да скрие в онлайн версията информацията за придобивките. Това е направено по нескопосен начин и в изходния код се откриват следи от заличаването, става ясно от експертен анализ. Освен това Порожанова е получила апартаменти на занижени цени, които после е продала с голяма печалба. Не е ясно дали се е регистрирала по ЗДДС както се изисква по закон и дали е платила ДДС за сделките. Ясно е обаче, че единствено декларацията на Порожанов е манипулирана така за 2018 г.

  https://bivol.bg/porozhanov-deklaracii-kpkonpi.html?fbclid=IwAR2sXGa0SmqP3rhZXqebf5cVHRWmgBvpeVL7zlHAw14KD8cx2Wn2Y9ciVRo

  Оставка, съд и ефективна присъда за земеделския касиер на ДПС и Доган !!!
  Платените гербави клакьорчета по-нагоре, за Порожанов има достатъчно доказателства да лежи ефективно поне 10 години. Първо- клането на здрави животни в Странджа и отнемането на поминъка на хората. Второ - кражбите на еврофондове по програмите за Къщи за тъщи. Трето - неговия син, който е одитирал въпросните кражби, за да се представи програмата пред Европейскта комисия като работеща и да се скрият далаверите на баща му. Четвърто - прикриването на закупените от жена му парцели и апартаменти с врътката с КПКОНПИ. И не на последно място непрекъснатите му лъжи в ефир за гореизказаните провинения.
  И нали вашия идол РазБойко нямаше нищо общо с ДПС. Причината така пламено да защитава земеделския касиер на Доган е именно, че двамата си имат договорки и взаимозависимости. Поради същата причина не може да пипне Горанов, Ангелкова и Пеевски. Това е гнусната и нечистоплътна истина за лидера на ОПГ ГЕРБ и неговите редници.

 52. 52 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3594 Неутрално

  До коментар [#48] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  И кого точно от ГЕРБ е проверила КПКОНПИ, установила е нередности, запорирала е сметки и е отнела имущество?????

 53. 53 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До коментар [#47] от "Fiji":

  Говорим си някак на ангро. Единия казал, другия отговорил и т.н. В случая трябва да е лесно. Показват декларацията подадена от Порожавнов и става ясно какво драскал, декларирал, писал и т.н.

  П.С. А госпожата Порожанова ли е или не? Щото пишеше (да не гледам пак), че живеят на съпружески начала? Демек, без подпис.

 54. 54 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3188 Неутрално


  " Министърът обяснява появилият се проблем с техническа грешка ... "


  Баси грешките, баси !
  При Порожанов, при конпира Георгиев, при апартаментчиците - грешка до грешка, а 90 % от тях са с юридическо образование !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 55. 55 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3594 Неутрално

  До коментар [#53] от "nema_labavo":

  Веска Порожанова се казва.

 56. 56 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3188 Неутрално

  Веднъж Порожанов иска от КПКОНПИ да извадят данни от декларацията му, после иска да ги вкарат — тази комисия по желание на клиентите ли работи?А пък ние искаме оставка на министъра и закриване на комисията!
  —цитат от коментар 8 на Fiji  ++++++

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 57. 57 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3594 Неутрално

  "Налице са две версии, които водят до един и същи резултат - данните за сделките ги няма в декларацията на земеделския министър, защото съпругата му не е вписана като... съпруга.
  Версия 1, по КПКОНПИ: Не е ясно защо Веска Порожанова е указана като лице, с което Порожанов живее във „фактическо съжителство на съпружески начала“. Но поради това обстоятелство той поискал да не бъдат обявявани публично извършени от нея сделки. Законът позволява да не се огласяват данни за тази категория лица.
  След като мълча няколко дни по медийните разкрития, Комисията скалъпи това обяснение - и освен това вчера установи несъответствие в подадената преди година декларация от Порожанов, без да пояснява в какво се състои то. Може би е установила, че министърът и „фактическата съжителка“ са в граждански брак.
  Версия 2: Порожанов объркал графите на декларацията и вписал съпругата си като лице, с което живее на семейни начала. И тъй като тази грешка позволява сделките ѝ да не се огласяват, се смалява имуществото на Порожанов. Вчера министърът поискал пълната декларация да бъде качена на сайта на КПКОНПИ - след като от май 2018 г. досега е стояла… грешната."

  До коментар [#53] от "nema_labavo":

 58. 58 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3188 Неутрално

  Със сигурност няма какво да крие. Поредния опит да се раздуха скандала. Не ви ли омръзна???
  —цитат от коментар 2 на Натътрузен десебар, слуга на БСП  Да, ама не !
  Преди два дни КРИЕШЕ, а днес " няма какво да крие " ...
  Коя е истината ?

  PS Въпросът ми е реторичен, пределно ясно ми е, че НЕ МОЖЕШ да ми отговориш !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 59. 59 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3188 Неутрално

  Излиза, че Порожанов не е наясно женен ли е, или не е женен, а ние очакваме да вземе самостоятелно решение за оставката си.
  —цитат от коментар 14 на Fiji  По отношение на оставката :
  Порожанов вече няколко пъти заяви, че, ако премиерът му я поиска, веднага ще я даде, знаейки, че премиерът НИКОГА няма да му я поиска, защото е кадър на ДПС, а там Боко НЕ СМЕЕ ДА ПИПА !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 60. 60 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До коментар [#55] от "Fiji":

  Министърът обяснява появилият се проблем с техническа грешка и уточнява, че това не следва да се счита за нежелание за публикуване на информация относно лице, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала.

  Нямам идея, поне в статията пише, че са на съпружески начала.

 61. 61 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3971 Неутрално

  До коментар [#44] от "ПАСТОРА":

  " До коментар [#15] от "samoedin":В коя нормална държава хората трябва да си декларират публично какво притежават и с кого живеят!? Ако разбира се не смятате КНДР и Куба за нормални.
  —цитат от коментар 19 на svoboden


  Във всяка една нормална и демократична, но явно ти искаш да сме като Северна Корея и Куба!
  В Германия виден политик си подава оставката защото при посещение в Япония му е подарен часовник, който не е декларирал!"


  Благодаря за точния отговор, но просто беше излишен предвид кой ти го задава - когато някой ти задава въпрос, който показва пълно непознаване на практиките поне на държавите - членки на ЕС ( за другите няма смисъл и да се коментира !), то каквото и да му отговориш ще е безпредметно !

 62. 62 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3188 Неутрално

  До коментар [#49] от "Smoke":


  " И чичо Дончо в САЩ не си публикува данъчните декларации ... "


  И чичо Боко от Банкя тоже, нито като главен секретар на МВР, нито като кмет на София, нито като три пъти премиер на България .
  КПКОНПИ, кога ще помолите премиерът да публикува данъчните си декларации ? А ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 63. 63 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До коментар [#57] от "Fiji":

  Приемам, ако действително му е съпруга, декларацията е с невярно съдържание. За това и е важно, да покажат декларацията. Какви ли не нотариални актов видяхме до сега, все една декларация може да се покаже. А вероятно и тя трябва да е публична.

 64. 64 Профил на arcanum
  arcanum
  Рейтинг: 2846 Неутрално

  ОСТАВКА! Важен си на ДПС явно, на шефа на държавата, Пеевски и неговия ментор Доган

 65. 65 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3594 Неутрално

  Колко ли такива волни или неволни технически грешки има в декларациите на недосегаемите, които грешки си отлежават неприкосновени, докато не се вдигне шум за някого и тогава – о, изненада!

 66. 66 Профил на Андонов
  Андонов
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  До коментар [#3] от "svoboden":

  Не, щом работиш на държавна хранилка, много е важно колко си богат, имаш ли конфликт на интереси, съвестно ли изпълняваш задълженията си. Още повече, когато като 90% влизаш голтак и излизаш крайно заможен човек.
  Ето това е важно, да. Това е резултат не от работа, а от кражби, корупция и далавери.
  Затова мълчи!

  “Журналистика е да печаташ/показваш неща, които някой друг не иска да бъдат отпечатани. Всичко останало е пиар” Джордж Оруел
 67. 67 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5383 Неутрално

  Гробарите методично копаят дъното на дъното !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 68. 68 Профил на Neal Oliver
  Neal Oliver
  Рейтинг: 494 Неутрално

  До коментар [#46] от "nema_labavo":Комуниягите и болшевиките от БСП, ДСБ и Дай България харесват КОНПИ само, когати комисията проверява някого от ГЕРБ. Когато проверява техен човек, вече не я харесват и започват да плюят и обиждат. Тези техни болшевишки похвати са ми кристално ясни.
  —цитат от коментар 48 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  ГЕРБ са най-добрите комуняги ли да го разбираме?

  Don’t Wanna Read Between The Lines I Know What’s Good, I Know What’s Fine I Know What Makes Me Feel Just Right Don’t Wanna Have An Endless Fight
 69. 69 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10597 Неутрално

  Смачкани сме всички ние от такива "институции"

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 70. 70 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 1048 Весело

  Право на отговор от Румен Порожанов
  Отворено писмо към медиите

  Казвам се Румен Порожанов и с настоящото писмо искам да обясня за непозната жена с подобна на моята фамилия, която живее на съпружески начала с някой, който са кръстили Румен Порожанов по паспорт. Въпросната жена, която твърди, че е моя жена, си е присвоила моята фамилия и живее нелегално в моите къщи за тъщи на съпружески начала с човек, който твърди, че е Румен Порожанов. Въпросният Румен Порожанов е или клонинг или незокнно роден мой близнак и живее на съяпружески начала с гореорисаната персона Веска Порожанова, която е жената до Румен Порожанов, но злият брат близнак, а не оригиналния Аз. Целта на тази немоя жена и клонинга близнак е да ме дискредитират, за да може да вземат незконно родения ми син от жената, която не ми е жена, а е сурогатна жена на съпружески начала и същевременно жената до мен. По този начин Антоан Пор (всички копелета в Игра на тронове не носят пълното име на фамилиите си), който е син на жената, която не ми е жена, а жена по съвместителство, вече ще може да носи пълното име Антоан Порожанов.
  Това е пълната истина и се кълна в брадата на Доган, че казвам истината и само истината.

  С уважение
  Румен Порожанов

 71. 71 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8520 Неутрално

  Тя декларацията е най-малкото нещо. А обществените поръчки на фирмите на жена му за милиони, как ще обясни.

 72. 72 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  "По-късно от комисията обясниха, че тя е качена в непълен вариант по негово желание."
  Мооооооооля!?! Това кво е бе?! Концерт по желание?!?
  Дори и да има такава възможност, това е още едно доказателство, че тая комисия е за закриване.
  "Тия само абят кислорода"

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 73. 73 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2161 Весело

  До коментар [#45] от "objektivist96":

  "И кво сега, женен ли е Порожанов за жена си, или да?:))))"

  Женен, ама няма фактическо съжителство с нея … поради любовниците:
  http://www.rikoshet.eu/2019/05/11/румен-порожанов-с-три-любовници-в-земе/

 74. 74 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 1048 Неутрално

  Ето така се разходват средствата на ЕС и разбира се КПКОНПИ, АФКОС, прокуратура и управляващите от ГЕРБ и Обединени патриоти не виждат нищо нередно.

  ЧЕТИРИ ЕВРОКЪЩИ В БОРИНО СА НА БАЛДЪЗАТА И ШУРЕЯ НА КАРАДАЙЪ. И ЕДНА НА МАЙКА МУ
  Балдъзата и шуреят на Мустафа Карадайъ стоят зад четири проекта за къщи за гости в родното му Борино. Фирмите им са получили над милион лева европейски пари по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Така се оказва, че фамилията на политика от ДПС държи половината обекти за настаняване в Борино, финансирани с европейски средства. Шуреят на Карадайъ Невредин Кючюк пък е абониран за обществени поръчки в общината. Фирмата му “Виденица 2004” е изпълнили договори за над 3,5 милиона лв. Отделно от това фирма на брата на Карадайъ има договори за още 1,3 милиона лв.

  https://bivol.bg/karadaya-kushti-za-gosti.html?fbclid=IwAR0ivtL3ijGkp_vlVmoXLv1cGXyqx_yx7mXKhRl2gB8aYfmjT6lCSYakTBc

 75. 75 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 3729 Весело

  До коментар [#73] от "wanderer":
  +:))))))) Брей,брей,брей...ти, да видиш!!!
  И сега?!?? Казусът съвсем се обърка...:))))
  "Това не е министерство, а бардак. "- пише дама, която се представя за държавен чиновник и пожелава анонимност." Тази сигурно завижда...:))))))))))

 76. 76 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 6832 Неутрално

  Законите не важат за хора като Порожанов

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 77. 77 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 2315 Неутрално

  Добре де, как се получава така, че КПКОНПИ (ако бъркам абревиатурата, извинете) дава публичност, на част от истината?

  Има ли някакви изключения? Как са регламентирани и кой разрешава изключенията? Нямам нищо против Порожанов, но е много странно...
  —цитат от коментар 6 на tww09306483


  Абе- имало. Във вестник го четох, но- по закон било така- ако живеел без брак- можел да поиска да не се публикуват данни за партньора му.

  И Порожанов бил поискал. Проблемът бил, че... имал граждански брак. Сега пък- било техническа грешка.

  Да повторя, че горната информация я имам от вестници разни, и е възможно както всичко това да е истина, така и- да е лъжа...

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 78. 78 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  Туй к'во означава - че и на всичките други треба да се публикуват декларациите на място различно от Конпирите. Щото те май се доказаха като мафиоти на държавна издръжка. Доказаха се.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK