Кратки новини: МВР предостави ново оборудване на полицейските структури

Кратки новини: МВР предостави ново оборудване на полицейските структури

© Дневник"Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


МВР предостави ново оборудване на полицейските структури


Тя е свързана с обезвреждане на опасни престъпници и провеждане на специализирани полицейски операции с висок риск срещу организираната и тежка престъпност, съобщава пресцентърът на МВР. Оборудването включва противокуршумни жилетки, противокуршумни каски и други. Сред тях е и шесколесна дистанционно управляема роботизирана система DEFENDER D2.1, предназначена за откриване, идентифициране и неутрализиране на обект със съмнение за наличие на взривно устройство, кола-бомба и конвенционални боеприпаси. Закупеното оборудване е разпределено на областните дирекции, както и на жандармерийските подразделения в страната.


Кратки новини: МВР предостави ново оборудване на полицейските структури

© МВР


Звената "Български документи за самоличност" ще работят и в деня на евроизборите
Служителите ще съдействат на гражданите, които нямат валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас, съобщава пресцентърът на МВР. Звената ще работят от 08.30 до 19.30 часа. В седмицата преди датата на провеждането на изборите е създадена необходимата организация. Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация. То се издава само, за да послужи пред секционната избирателна комисия и е валидно само за изборния ден, напомня МВР.


Бургазлии протестират заради строеж в училищен двор


Родители алармират за строеж на жилищен блок в двора на училище "Любен Каравелов" в града, съобщава Би Ти Ви. Те съобщават, че два дни първата плоча е била излята, и се притесняват, че няма достатъчно отстояние от учебното заведение. Строителният обект е за 6-етажна жилищна сграда, който се намира в двора на детската площадка. По думите на зам.-кмета на образованието в града Йорданка Ананиева строежът е спрян, а в момента проектът се преработва.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK