Лозан Панов смята за предопределен избора на нов главен прокурор

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов се срещна с президента Румен Радев, за да обсъдят критериите за избор на нов главен прокурор

© Надежда Чипева, Капитал

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов се срещна с президента Румен Радев, за да обсъдят критериите за избор на нов главен прокурорПредседателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов смята, че правомощията на главния прокурор трябва да бъдат ограничени и че без реформа на Висшия съдебен съвет с доминация на политическата квота изборът на наследник на Сотир Цацаров е предопределен.


Панов се срещна с президента Румен Радев в рамките на консултациите, които държавният глава обяви, че започва. Те са по повод обсъждането и изготвяне на критерии за избора на нов главен прокурор.


Вчера Радев се срещна със Сотир Цацаров, чийто 7-годишен мандат изтича на 10 януари 2020 г. В четвъртък ще проведе разговор и с председателя на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков, а през следващите месеци с членове на Висшия съдебен съвет, както и с министъра на правосъдието Данаил Кирилов.
За разлика от Цацаров, който смята, че консултациите са прибързани, Лозан Панов е категоричен, че те са навременни и не са подранили. "Колкото по-рано започне дебатът за избор на главен прокурор – тема №1 на съдебната система за 2019 г., толкова по-ясни ще бъдат критериите, профилът и всичко, което е от значение за избора на един бъдещ главен прокурор", каза Панов.


Той добави, че е използвал възможността да поднови предложението си за промени в конституцията и е повторил идеите си за необходимостта от ограничаване на правомощията на главния прокурор.


По думите му един от акцентите в разговора с Румен Радев е бил въпросът, че главният прокурор в България "с тези правомощия има монопол да повдига на когото, когато и за каквото поиска обвинение". Наред с това липсва контрол над неговата дейност, което го прави най-силната политическа личност, смята председателят на ВКС.


"Поднових своето предложение за законодателни промени, защото с толкова много правомощия и без контрол главният прокурор, който и да бъде избран, във всички случаи ще бъде в същото положение. Личността е важна и тя може да направи институцията, но няма как да не повдигнем темата за правомощията и контрола, когато става въпрос за една личност с неограничени правомощия", каза Панов.


Той каза, че е очевидно, че сега това много трудно може да бъде направено. Но в същото време припомни и обещание на премиера Бойко Борисов, че реформа на прокуратурата ще има след Цацаров.


"Ако говорим за политизация на прокуратурата, с някои действия тя ясно показва, че обслужва управляващите", категоричен е Лозан Панов.


Той коментира и т.нар. паметни бележки от срещи на т.нар. трима големи с представители на ЕК, които бяха направени публично достояние с решение на Висшия съдебен съвет миналата седмица.


"Когато в България не се провежда реформа на съдебната система, имам пълното право да заявя своята позиция и тя не е политическа позиция, а на човек от съдебната система. И когато виждам, че не се прави реформа, а се прави нещо, за да се покаже пред Европа, че нещичко се прави, то не е истинска реформа", смята Панов.


"Всеки гражданин на една демократична държава има право да се доверява на когото си поиска", заяви още председателят на ВКС по повод думите на премиера Бойко Борисов, който каза, че снема доверието си от него. "Това е негов личен избор", добави още Панов.

Коментари (82)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 1052 Неутрално
 2. 2 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 572 Любопитно

  Дали ще има пак "Нали ти си го избра"?

 3. 3 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3422 Весело

  Наред с това липсва контрол над неговата дейност, което го прави най-силната политическа личност, смята председателят на ВКС."Да ама за Сотир това,че ходи в министерски съвет и лично господин Борисов му приема отчетите си е контрол.

 4. 4 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 1113 Неутрално
 5. 5 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 1113 Неутрално
 6. 6 Профил на trj09592697
  trj09592697
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Лозан Панов е категоричен, че консултациите са навременни
  и не са подранили.
  Лозан Панов „клекна“ пред Р. Радев!

 7. 7 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  Да помечтаем за "след Цацаров".

 8. 8 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Неутрално

  "Лозан Панов отново поиска ограничаване правомощията на главния прокурор
  Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов нарече "навременни" президентските консултации около процедурата за избор на нов главен прокурор. По време на разговора си с президента на "Дондуков" 2 съдия номер едно за пореден път е поставил въпроса за промени в конституцията, които да ограничат правомощията на обвинител номер едно. ..."
  http://bnr.bg/post/101118682/darjavniat-glava-na-sreshta-s-predsedatela-na-vks

 9. 9 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Весело

  Ето ви ги - Корни, Радев, Панов и... прокурорът на Чайка:

  „Чайка е на двудневно официално посещение в страната ни, съгласно подписаното между него и главния прокурор проф. Борис Велчев на 9 октомври 2008 г. Споразумение за сътрудничество между прокуратурите на двете държави. "

  :)

 10. 10 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#7] от "Fiji":

  Дано само не си мечтаете за избора, който ще направят Корнелия и пРезидента...

 11. 11 Профил на xfh59608894
  xfh59608894
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Говорителят на УС-посолството пак се обади ...

 12. 12 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Весело

  Цацаров:

  ""Мисля, че министър Кирилов ще изненада доста хора с много изменения или предложения, които никой не очаквал от него. Имам предвид механизъм, който да позволи контрол и разследване върху главния прокурор, от една страна, а от друга страна, на съдебна фаза да позволи и съответен справедлив процес по отношение на шефовете на върховните съдилища. Защото знаете, че ако някой казва, че на досъдебната фаза съществува неформалното, а и формалното влияние на главния прокурор, в съдебната фаза пирамидата е същата, само че по отношение на шефовете на върховните съдилища", каза главният прокурор. Според него точно това били препоръките на Европейската комисия. "Вече няма място за какъвто и да е институционален инат, доводи или всичко друго. Ако това е цената за излизане от механизма (б.р. - на наблюдение и контрол от страна на Брюксел), тя трябва да бъде платена", категоричен бе Цацаров в изявлението си пред медиите. "

 13. 13 Профил на trj09592697
  trj09592697
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Лозан Панов прие за добра идеята на Президента Радев да започне консултации за избор на главен прокурор.
  И Лозан Панов предаде четата на българските т. нар. демократи.

 14. 14 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  Ако някой се съмняваше малко в избора , вече и съмненията отпаднаха. Интересно какво ще противопоставят политиците срещу това изказване на Лозан Панов.

  SHADOWS of SOFIA
 15. 15 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 930 Неутрално

  Истинските мъже като Панов казват нещата както са в действителност.
  Дебелите плужеци, държани на каишка с компромати като Цацаров мрънкат, увъртат и усукват.

  А другарят Радев със зелените чорапи се бори за имидж само.

 16. 16 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1481 Неутрално

  Говорителят на УС-посолството пак се обади ...
  —цитат от коментар 11 на xfh59608894


  Кажи какво е казал говорителят нс савецкоти посолство, Радев, че в статията не пише!?!?!?

 17. 17 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 815 Весело

  герберския трол плебс заработва...гоуеми тези другарю милиционер...Панов ,Радев и Нинова и Чайка на едно място...много 'умно'...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 18. 18 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2796 Неутрално

  До коментар [#12] от "plebs":


  До коментар [#13] от "trj09592697":

  Много ви се иска новият гл. прокурор пак си го изберат шишковците набързо и тайно. Няма да стане!

 19. 19 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#12] от "plebs":До коментар [#13] от "trj09592697":Много ви се иска новият гл. прокурор пак си го изберат шишковците набързо и тайно. Няма да стане!
  —цитат от коментар 18 на hodounski


  Разбира се! Ще го изберат на Кърниградска, в окупираната държавна сграда, радикалните комунисти на Ръдан Кънев и ДС женераль Атанасав> нямайте съмнения, Ходонска. Спете спокойно!

 20. 20 Профил на trj09592697
  trj09592697
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#12] от "plebs":До коментар [#13] от "trj09592697":Много ви се иска новият гл. прокурор пак си го изберат шишковците набързо и тайно. Няма да стане!
  —цитат от коментар 18 на hodounski


  Шишковците успяха да си изберат Гл. Прокурор, защото по време на изборът му президент беше Плевнелиев.
  Когато Президент е Р. Радев (подкрепен на изборите от БСП) – шишковците трудно ще си назначат човек.
  А и успяхме да изритаме от НС онези от ДСБ и СДС.

  До коментар [#18] от "hodounski":

 21. 21 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2326 Весело

  Хихихихи... Търкулнало се гърнето и си намерило похлупака.
  Пази Боже сляпо да прогледа! Това "неуправляващото" и другото със следите от околожката по челото.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 22. 22 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 885 Неутрално

  Ми...., срещата изглежда протоколна... Имат ли допирни точки двамата? Дано да нямат... Ако Цацаров договаря за ДПС, за кого договаря Панов? пРезидента е ясен, налага с бухалката де що докопа с решетниковите директиви .

  agent
 23. 23 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3790 Неутрално

  " По думите му един от акцентите в разговора с Румен Радев е бил въпросът, че главният прокурор в България "с тези правомощия има монопол да повдига на когото, когато и за каквото поиска обвинение". Наред с това липсва контрол над неговата дейност, което го прави най-силната политическа личност, смята председателят на ВКС."

  Както винаги адекватен, експертен и изключително точен коментар, който за пореден път е шамар срещу системата, управлявана от Цацаров и компания !
  Когато имаш ценности и отстояваш позиции в полза на гражданското общество, задкулисието не може да те уплаши ! Колкото и кървави агнешки главички да поставя на пътя ти ! Колкото и болтове на автомобилни гуми да " саморазвива" !

 24. 24 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1773 Неутрално

  До коментар [#12] от "plebs":


  ...Защото знаете, че ако някой казва, че на досъдебната фаза съществува неформалното, а и формалното влияние на главния прокурор, в съдебната фаза пирамидата е същата, само че по отношение на шефовете на върховните съдилища", каза главният прокурор...... "
  —цитат от коментар 12 на plebs


  Ама Цацаров верно ли го е казал?
  Нома той не знае, че прокуратурата е пирамидална структура, в която той може директно да изземва дела и да нарежда на нисшестоящите какво да правят. В съда не е така. Никой съдия не може да нарежда на никого как да решава дела. Боже....

 25. 25 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  Председателят на ВКС Лозан Панов замълча за оставката, която му поискаха депутати заради поведението му на политик. Той отново нападна прокуратурата и настоя за законова възможност за контрол над главния прокурор, но не и на шефа на ВКС и ВАС. Това шефът на ВКС е поискал на срещата си с президента, съобщи Канал 3. И отново поискал промени в Конституцията за мястото на обвинението в нея и за орязването на правомощията на главния прокурор.

  От думите му стана ясно, че президентът Румен Радев не е приел тезата му за изваждането на прокурорите от съдебната власт с аргумента, че точно тогава обвинението би било под риска да бъде политизирано. Панов пък не смятал така. Шефът на ВКС демонстрира, че не се е трогнал и от скандалния факт, че премиерът Бойко Борисов вече му няма доверие, защото се държи и говори като политическа фигура. "
  https://www.faktor.bg/bg/articles/lozan-panov-1-2

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 26. 26 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5749 Любопитно

  И кой ще бъде новият избран, щом вече е предопределен?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 27. 27 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Лозан Панов прие за добра идеята на Президента Радев да започне консултации за избор на главен прокурор.И Лозан Панов предаде четата на българските т. нар. демократи.
  —цитат от коментар 13 на trj09592697


  Кажи защо?Теб с какво те предаде?

 28. 28 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 885 Неутрално

  Некои хора са изтрещели от реституция, да се срещаш с пРезидента е все едно с Корнелия да се срещаш. А той отказа със себеподобните си да се види! Де Лузане, де жена Му, де Биволицата ни прегръщат! Както е тръгнало ще има правителство БСП+ДБ 😀😀😀😀😀😀!

  agent
 29. 29 Профил на bulgarian umbrella - Be Water
  bulgarian umbrella - Be Water
  Рейтинг: 257 Любопитно

  До коментар [#12] от "plebs":

  Иво как така всичките коментиращи с гербова ориентация по всички форуми браните личността на Цацаров? Не е ли някък малко политизирано?
  Не мислиш ли, че това е ясен сигнал за политическа обвързаност. Същото е и когато иде реч за неговият заместник, а и за "независимите" "конпи"...

 30. 30 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Симпатизирам на Панов, но не съм съглъсен, че изборът е предопределен. Той може да направи номинация пред ВСС, а президентът може до безкрай да връща изборът на цацаровте хора. Така че, ще видим.

 31. 31 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  Истинските мъже като Панов казват нещата както са в действителност. Дебелите плужеци, държани на каишка с компромати като Цацаров мрънкат, увъртат и усукват.А другарят Радев със зелените чорапи се бори за имидж само.
  —цитат от коментар 15 на herbaltea


  Много сексистко изказване. Как ли би се изразил, ако шефът на ВКС беше жена?
  Тн. нар. "истински мъж" , се отказа от номинацията си за шеф на БКС след като братушка с лизингов джип го блъсна по време на сутрешния му джокинг. И ДОСЕГА няма яснота, кой беше този човек, всичко се покри. А Панов промени решението си след посещение на избрани агитаттори/мотиватори.
  След избора му, тук в Капитал го обявиха за човек на ДПС и след по-малко от няколко дена, вече им беше фаворит.
  За колко точно глупави ни вземате??

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 32. 32 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Не всички са роби на един дебел, грозен, на 20 години милионер бе, да му ... Не всички са роби на такъв изрод и нямат смелост смелост... Как е станал този боклук мултимилиардер на 20 години и е изкупил хора и за 1000 лева заплата и всички му слугуват?

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 33. 33 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  До коментар [#12] от "plebs":Иво как така всичките коментиращи с гербова ориентация по всички форуми браните личността на Цацаров? Не е ли някък малко политизирано?Не мислиш ли, че това е ясен сигнал за политическа обвързаност. Същото е и когато иде реч за неговият заместник, а и за "независимите" "конпи"...
  —цитат от коментар 29 на Панчо Михайлов в Страната на Сълзите


  Никога не сме бранили Цацаров. Той се оля покрай мая костинбродска и то яко. Къса ви е паметта. Ползвайте гинко билоба.
  Извинявам се на колегата, че отговарям вместо него!

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 35. 35 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#30] от "evtimvz":

  Надявай се ти пРезидента да ти избере читав главен прокурор. Такъв избор ще е, че Цацата ще си го мечтаем.

 36. 36 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#25] от "tolkoli":
  Срещу политическа репресия гаранцията не е "отдалечеността" на прокуратурата от властта, а Конституцията, независимият съд, контролът, отчетността и най-накрая ЕСПЧ. От години у нас прокуратурата се използва за разправа с политически противници, особено след избора на Цацаров, въпреки, че на книга е част от Съдебната власт. По времето на Филчев липсата на адекватни механизми за контрол доведоха до абсолютен хаос, при Велчев беше безвремие, а при Цацаров прокуратурата се превърна в бухалка в ръцете на управляващите. Особено ярко се вижда по образуваните производства срещу Цвинокио след падането на първия кабинет на Боко, които производства бяха потулени, щом падна правителството на Орешарски. Отделно, с нарочно окепазени обвинения, прокуратурата е гарант за произодство на "доказано невинни" политици и бизнесмени, стига да са от нашите. Фактите говорят сами: нито една осъдителна присъда за корупция по високите етажи на властта и очевадно скалъпени обвинения срещу неудобни на властта.
  Доколкото прокуратурата е страната в съдебния процес, която представлява държавата, то тя трябва да бъде подчинена на изпълнителната власт. С ефективни механизми за отчетност и контрол плюс разминаване на мандатите на политическата власт, ВСС и Гл. прокурор, "деполитизацията" на прокуратурата може да бъде много по-добре гарантирана отколкото сега. В сегашната ситуация се разчита изцяло на субективния фактор - личността на Гл. прокурор. Затова и залогът за избора на "правилния" човек е толкова голям. Екипът на Хр. Иванов подготви първите мерки, които да въведат малко повече отчетност и контрол върху Гл. прокурор с проекта за конституционни промени, но безгръбначните герберските дупетати си плюха на подписите, а Боко извъртя мазен курвенски номер и отиде да рита топка, докато парламентът гласува редакциите, предложени в последния момент от агент Гоце, с което властта върху прокурорската колегия на ВСС беше оставена в ръцете на Гл. прокурор. Разбира се, герберските тролчета винаги игнорират тези факти...

 37. 37 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  Некои хора са изтрещели от реституция, да се срещаш с пРезидента е все едно с Корнелия да се срещаш. А той отказа със себеподобните си да се види! Де Лузане, де жена Му, де Биволицата ни прегръщат! Както е тръгнало ще има правителство БСП+ДБ 😀😀😀😀😀😀!
  —цитат от коментар 28 на Ronald Reagan


  Стига шегички де. Само им даваш напразни надежди. А що касае Панов, за мен лично е адски антипатична и високомерна личност. Яко се хвърли на амбразурата да спасява както може кметицата на Младост и иска или не, определени зависимости от собственика на Икономедия лъснаха. Кой видял, видял.
  Хайде сега Моди пак да ме цензурира, щото си позволявам и да имам становище.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 38. 38 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 930 Весело

  Никога не сме бранили Цацаров.
  —цитат от коментар 33 на tolkoli


  Като гледам колко сте активни все си мисля че не го браните. Ми кажете нещо и за него де, все Панов ви е в устата щото не браните Цацаров сигурно :-)

 39. 39 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#14] от "KA2":

  Защо изобщо някой трябва да "противопоствя "нещо на Панов?Той още живее ли под наем н жена си,между другото??

 40. 40 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#18] от "hodounski":

  Ри пак ли демонизираш Пеевски?!Не чу ли какво каза Костов?!

 41. 41 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#19] от "Reporter US":

  ДСБ не са ли оспвбодили държавния имот,който нямат право вече да заемат?!

 42. 42 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#30] от "evtimvz":

  Зависи как ще се представи ГЕРБ на евроизборите. Зависи докога ще продължи канонадата от скандални публикации за корупция и хвърлянето на оставки. С всеки такъв скандал ГЕРБ и Боко губят позиции и не се знае с какви карти ще влязат в наддаването за номинацията. По отношение на принципите, които трябва да поддържа Гл. прокурор, между парламентарно представените политически сили различия няма. Те реформа не искат, искат си послушна, зависима прокуратура, която да обслужва властимащите и да гони неудобните, които са извън властта. Видя се много ясно и с констинбродската манипулация, и с яловите производства срещу Цвинокио, Бисеров, Боко, тефтерчето на оня плужек от комиситята за конфликт на интереси, обвиненията срещу Трайчо Трайков, Иванчева и пр.

 43. 43 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#22] от "Ronald Reagan":

  Панов говори ,рразбира се от името на Лръга Капитал.

 44. 44 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#31] от "tolkoli":

  Това са просто тролове,които изпълняват задача.Не мислете,че им пука толкова за Панов.

 45. 45 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Любопитно

  До коментар [#32] от "cinik":

  Оня,който не биваше да демонизораме ли?!

 46. 46 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1713 Весело

  До коментар [#26] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Дани-то кирилова, а?
  Капацитет и верен.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 47. 47 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  До коментар [#31] от "tolkoli":Това са просто тролове,които изпълняват задача.Не мислете,че им пука толкова за Панов.
  —цитат от коментар 44 на yanne


  Аз го знам, затова и все по-рядко коментирам. Толкова са прозрачни и някак предвидимо скучни.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 48. 48 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  "Ако говорим за политизация на прокуратурата, с някои действия тя ясно показва, че обслужва управляващите"

  Не само управляващите, а най-вече "хората на честта".

 49. 49 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Весело

  Наред с това липсва контрол над неговата дейност, което го прави най-силната политическа личност, смята председателят на ВКС."Да ама за Сотир това,че ходи в министерски съвет и лично господин Борисов му приема отчетите си е контрол.
  —цитат от коментар 3 на chicago514


  Сотир Цацаров ходи и на тавана на ЦУМ да се отчита!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 50. 50 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Весело

  До коментар [#12] от "plebs":Иво как така всичките коментиращи с гербова ориентация по всички форуми браните личността на Цацаров? Не е ли някък малко политизирано?Не мислиш ли, че това е ясен сигнал за политическа обвързаност. Същото е и когато иде реч за неговият заместник, а и за "независимите" "конпи"...
  —цитат от коментар 29 на Панчо Михайлов в Страната на Сълзите  До коментар [#29] от "Панчо Михайлов в Страната на Сълзите":

  Не, Пенчо. Може да съм с "отлюспените" - Сашо Йорданов, Муравей Радев, Плевнелиев и т.н. :) Маже да съм и с Ненчев:

  "Радев ще лобира за проруски главен прокурор в България" - https://www.faktor.bg/bg/articles/radev-shte-lobira-za-proruski-glaven-prokuror-v-balgariya

  "Като обект на политически преследвания от прокуратурата намирам лобизма на Радев в този процес за престъпно намерение, което ще засили още повече ролята на прокуратурата в изпълнението на заповеди от Кремъл за политически гонения и съдебни преследвания срещу демократите."

  Та тъй, Пенчо - по-Кремляните са ясни. :)

 51. 51 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Весело

  Ето основния проблем който вижда Лозан Панов - "Без реформа на ВСС изборът на главен прокурор е предопределен"
  Напълно прав е и резултатите от липсата на контрол върху главния прикурор ще се видят в цялата им...."красота" при избора на новия.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 52. 52 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 885 Неутрално

  Дразни ме, че го веят по гол гъз, както много знамена преди това. А после кой от къде е! Доста народ умните и красивите вяха - Ристю, Радан, Иванчева и др. Ама кат видят дебелия беж бежко да бегаме! Неизлечими седесарски практики! Не го познавам, чувал съм, че е мъж на жена си.

  agent
 53. 53 Профил на bulgarian umbrella - Be Water
  bulgarian umbrella - Be Water
  Рейтинг: 257 Весело

  До коментар [#33] от "tolkoli":

  "Никога не сме бранили Цацаров. Той се оля покрай мая костинбродска и то яко. Къса ви е паметта. Ползвайте гинко билоба.
  Извинявам се на колегата, че отговарям вместо него!"

  Не изобщо! "plebs" изобщо не го прави даже в момента, виж колко коментари има. За Гешев пък и за него изобщо, за Пламен Георгиев също изобщо, както и за Иванчева пък съвсем не е политически процесът! Там първо плюхте Хинов, после имаше осанна... И това не само тук в "Дневник"!
  А, за гинко още ми е рано, а на вас лекарство не мога да ви препоръчам, защото се безнадежден случай. Това вашето не се лекува.

 54. 54 Профил на bulgarian umbrella - Be Water
  bulgarian umbrella - Be Water
  Рейтинг: 257 Весело

  До коментар [#50] от "plebs":

  Де го чукаш, де се пука...

 55. 55 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7020 Неутрално

  А каква е реакцията на Радев.

 56. 56 Профил на bulgarian umbrella - Be Water
  bulgarian umbrella - Be Water
  Рейтинг: 257 Весело

  До коментар [#50] от "plebs":

  "Не, Пенчо. Може да съм с "отлюспените" - Сашо Йорданов, Муравей Радев, Плевнелиев и т.н. :) Маже да съм и с Ненчев"

  Не е Пенчо, а Панчо! Ти наистина ли си вярваш на това което си написал и наистина ли мислиш, че някой ще ти се върже? При положение, че си един от най явните гербови трубадури и тук и в клубз и къде ли не съм те срещал. Много преди времето на бате Сашо Александров и Ненчев, който харесвам и подкрепям за решението да се явят заедно с герб!
  Много отдавна ми е направило впечатление това което казах. Просто сега се случи да попитам.

 57. 57 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Весело

  До коментар [#50] от "plebs":Де го чукаш, де се пука...
  —цитат от коментар 54 на Панчо Михайлов в Страната на Сълзите  До коментар [#54] от "Панчо Михайлов в Страната на Сълзите":

  Те тука се пука:) :

  ""И тя не е политическа позиция, а на човек от съдебната система, когато вижда, че не се прави реформа", оправда се Панов за настояването си пред мисията на Еврокомисията мониторингът по тема правосъдие да не бъде премахнат.

  "И когато го казвам, това не е политическа позиция, а е позиция на човек, който е в съдебната система", каза Панов, който демонстрира тотален двоен стандарт - от една страна отрече той самият да прави политически изказвания, а в същото време обвини в правене на политика и прокуратурата, и ВСС, където доминирала политическата квота. "

  Из "Лозан Панов скочи на прокуратурата, иска контрол за главния прокурор, но не и за шефовете на ВАС и ВКС" във Фактор.

 58. 58 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  До коментар [#32] от "cinik":Оня,който не биваше да демонизораме ли?!
  —цитат от коментар 45 на yanne


  Не, бащицата на ГЕРБ+БСП+ДПС+ОП

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 59. 59 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 264 Неутрално

  От известно време много съжалявам, че не емигрирах преди години. Кой знае, можеше и да успея. Или поне щях да съм опитал.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 60. 60 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2326 Весело

  Дразни ме, че го веят по гол гъз, както много знамена преди това. А после кой от къде е! Доста народ умните и красивите вяха - Ристю, Радан, Иванчева и др. Ама кат видят дебелия беж бежко да бегаме! Неизлечими седесарски практики! Не го познавам, чувал съм, че е мъж на жена си.
  —цитат от коментар 52 на Ronald Reagan


  Е, слуховете не са верни. По-скоро е жена на мъжа си.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 61. 61 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#47] от "tolkoli":

  Само си спомете как се скъсваха да споменават Иванчева,в момента,в който излезе присъдата ,я оставиха на вълците и днес вече никой лилявец не я споменава.

 62. 62 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 648 Весело

  Браво на Лозан Панов !

 63. 63 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#51] от "Храбър":

  Аха.Панов прокарва НПО-тезите,че рябва съсловията да имат по-голяма тежест като цяло.Защо ли?!Защо ли съсловията пискаха,когато държавата се опита да им ограничи чуждото финансиране?!За да могат едни лобита,през финансиране на съсловия,да придобиват влияние в съдебната система,от там навсякъде.То,за това е болката на Панов.

 64. 64 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Любопитно

  До коментар [#58] от "cinik":

  Я ми напомни в чия банка бвха паричките на ДСБ,зер сте борци против мафията?!

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Весело

  До коментар [#50] от "plebs":"...Не е Пенчо, а Панчо! Ти наистина ли си вярваш на това което си написал и наистина ли мислиш, че някой ще ти се върже? ....
  —цитат от коментар 56 на Панчо Михайлов в Страната на Сълзите


  До коментар [#56] от "Панчо Михайлов в Страната на Сълзите":

  Добре Панчо, наистина си вярвам, не ме е еня дали "някой ще се върже" и не коментирам Цацаров, а само Панов още от първата му среща с Радев. Дали сега Панов се е "изметнал" - преценете си сами. Ето какво съм писал преди около две години:

  "„След срещата Панов уточни, че иска прокуратурата да е отделена от трите власти и да е равно отдалечена от тях…
  прокуратурата да не е безконтролна и безочетна…
  прокуратурата трябва да е независим орган, равно отдалечен от всички власти…“ - http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/06/2984233_lozan_panov_poiska_ot_prezidenta_da_iniciira_debat_za/

  Мечтата на Панов е сбъдната.
  В Русия…
  Там прокуратурата е самостоятелна власт / отделена от трите власти/, строго йерархична и затова „не безконтролна“, а генералния прокурор се избира от съвета на федерациите по предложение на президента, демек „независима“ е… "

  ru.wikipedia.org/wiki/Прокуратура_Российской_Федерации#cite_note-1
  ru.wikipedia.org/wiki/Генеральный_прокурор_Российской_Федерации

  п.с. Ком. 35 в https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/07/2984626_cacarov_reagira_ostro_na_ideiata_za_izvajdane_na/

 67. 67 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#15] от "herbaltea":

  По добре зелени чорапи отколкото розов чорапогащник! А вие успяхте ли да вденете дали Панов е съгласен с Радев?

  Що ли питам!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 68. 68 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#66] от "plebs":

  Не само в Русия, а и в Румъния. Затова там крадците не са в министерския съвет, а в затвора.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 69. 69 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 418 Разстроено

  Мафията ГЕРБ срещу гражданите - епизод пореден.

 70. 70 Профил на Андонов
  Андонов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#6] от "trj09592697":

  Човекът е от малкото дето не е клекнал никому.
  А ти пред "Кой" клекна? Трибуквени цифроклекльо!

  “Журналистика е да печаташ/показваш неща, които някой друг не иска да бъдат отпечатани. Всичко останало е пиар” Джордж Оруел
 71. 71 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  До коментар [#51] от "Храбър":Аха.Панов прокарва НПО-тезите,че рябва съсловията да имат по-голяма тежест като цяло.Защо ли?!Защо ли съсловията пискаха,когато държавата се опита да им ограничи чуждото финансиране?!За да могат едни лобита,през финансиране на съсловия,да придобиват влияние в съдебната система,от там навсякъде.То,за това е болката на Панов.
  —цитат от коментар 63 на yanne


  По-скоро ти се опитваш да пробуташ измислиците на Данаил Кирилов драги.
  Ето какво е казал Л. Панов - "Главният прокурор има възможността да отправя обвинения на когото и за каквото си иска и то без да носи отговорност за това“
  - "Това е позиция на човек в съдебната система. Много важно е как ще се проведе този избор. Този избор засяга и президента, защото е изключително важен за страната"

  Така че....Хайде убери си измислиците и друг път чети повече преди да правиш опити за манипулация.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 72. 72 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  До коментар [#58] от "cinik":Я ми напомни в чия банка бвха паричките на ДСБ,зер сте борци против мафията?!
  —цитат от коментар 64 на yanne


  Колкото до тази мантра, ти просто се правиш на разсеян.
  Много добре си спомням, как няколко пъти се обясняваше, че влагането на пари в тази банка не може да бъде обявявано за престъпление.
  Всеки може да отиде и да си внесе парите в банката, която дава най-добра лихва.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 73. 73 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 906 Неутрално

  Голям пич е Панов! Респект!

 74. 74 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Аз също мисля, че изборът на новия главен прокурор е предрешен и това е Иван Гешев. В последно време го превърнаха в медийна звезда, той с явява на всички пресконференции и отнел "тая слава"от Цацата, който залязва. Провежда с пропагандна акция по медиите за да се превърне Гешев в разпознаваема фигура за обществото и да бъде преглътнат по-лесно. неговия избор. Не искат да повтарят грешката с Цацаров, който беше сравнително малко известен освен в професионалните среди, преди да го изтрелят на позицията Главен прокурор. А иначе явно Гешев отдавна е "хванат", щом го пробутват толкова отдалеч и отрано.

 75. 75 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#50] от "plebs":

  Е щом Ненчев го казва, сигурно ший тъй. Само дето Радев все лобира ли лобира за Кремъл, пък никой един пример не може да даде конкретно как е пренебрегнал българския национален интерес, за сметка на чуждия. И само не ми казвай Грипените, защото и аз също бях за Грипен просто защото беше по-правилният избор за България и отговаряше на нуждите ни много по-добре от Ф16.

 76. 76 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1309 Любопитно

  А има ли въобще един единствен, който да не вярва, че изборът на нов главен прокурор е предопределен?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 77. 77 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5419 Неутрално

  Коректен и прям отговор на Панов. А интервюто на Борисов в Лице в Лице е невероятно. Постига нива, които са били немислими доскоро дори и за Борисов :) Явно Борисов е притиснат много силно в ъгъла.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 78. 78 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  До коментар [#31] от "tolkoli":

  да добавя предложен за този пост е от колев с подкрепата на цацаров. отказа се , но го "убедиха".

  по темата: докато прокуратурата не е в изпълнителната власт, все това ще имаме цацаров , велчев, филчев, татарчев и т.н.. грешката е системна. всичко друго е бла бал.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 79. 79 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  До коментар [#75] от "idiotstavrev":

  иска отпадане на санкциите с-у руските престъпници. държи на де фактото в крим , а не на де юрето. прие македонския президент, когато никой не го приемаше. ааа.. и за грипените. защо ли искаше да шмугне процедурата незабавно и през служебното правителство? за гундяев не ми се говори-такова чудо в новата ни история няма...
  дори и няма да изреждам екипа му с видни русофили.
  явно за десебарите гласували за него, това е бял кахър, важно е да бутне баце, който в една друга статия се обяснява как спрял члена на гоце.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 80. 80 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 602 Неутрално

  За съжаление същите празни приказки. Странна е радостта по този скромен човек. Вече 4 г. на най-високата длъжност в съдебната система и нищо. Същото безкрайно мърморене като оня суяк, дето беше шеф на ВАС и плюеше 7 г. по съдебната система, а сега е горд конституционен съдия. Делата ли се приключват по-бързо? Съдиите по-независими ли са от прокуратурата и политическата власт? Увеличи ли се доверието на гражданите към съда? Случайното разпределяне на делата? Прочисти ли се съда от корумпирани съдии, поне мъничко? Нещичко случи ли се през тези 4 г.? Съдиите получиха тяхната част от "реформата" - съдийска колегия в ВСС, която решава кадрови и административни проблеми на съдилищата, но доверието в българския съд е все по-ниско, а Л. Панов все по-често е сърдит на съдийската колегия. Това, че прокурори са боклуци не е индулгенция за съдиите, още повече за шефа им. Четири години са много време, за да се оправдава нищоправенето. Четири години имитация на някаква опозиционност, а всъщност укрепване на статуквато. Все пак и него сикаджията си го избра, с гласовете на Цацаров, Г.Колев и тяхната дружинка във ВСС.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 81. 81 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  [quote#72:"Храбър"][/quote]

  Ако ДСБ са си съхранявали 50-те хиляди лева в КТБ, то вие сте били от другата страна - на теглещите с безлимитни крединти карти

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 82. 82 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2095 Неутрално

  В червената съдебна система , от червен ,по червен ,ако се по яви някой неправилно оцветен ,трябва да се отстреля .

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK