Кратки новини: Провежда се операция за спасяване на българин в планината Олимп

Кратки новини: Провежда се операция за спасяване на българин в планината Олимп

© Дневник"Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


Провежда се операция за спасяване на българин в планината Олимп


Гръцката спасителна служба провежда мащабна операция за спасяване на 25-годишен българин в планината Олимп. Към момента е известно, че той е пострадал тежко, но е жив, предаде БНР. Все още няма информация дали пострадалият българин е изкачвал върха с група, или сам. Пострадалият се намира в местността Кофто, която е скалиста и доста рискована за изкачване.


Силна буря с градушка удари Северозападна България


Силна буря, придружена с градушка, удари Северозападна България. Най-много са пострадали селата около Монтана. Там градушката е била с големината на лешник. Именно в Монтана са отчетени и най-много валежи - 5 литра на кв/м. Метеоролозите предупредиха за природното явление тази сутрин. Очакванията са бурята да продължи движението си към Централна България. В късния следобед се очаква край Плевен и Ловеч също да вали градушка.


Чавдар Маринов е назначен за заместник-министър на земеделието


Той е завършил Тракийския университет в гр. Стара Загора със специалност "Животновъдство", има и придобита образователно-квалификационна степен "магистър" по специалност "Финансов мениджмънт и маркетинг" от Висше училище по застраховане и финанси в София, съобщава пресцентърът на земеделското министерство. В периода 2007-2017 г. е заемал редица експертни длъжности в Държавен фонд "Земеделие" и Министерството на земеделието и храните. От 2018 г. е изпълнителен директор на Българката асоциация на организациите на производители на плодове и зеленчуци.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK