Цацаров отрече сделка с негов апартамент да е изчезнала от имотния регистър

Главният прокурор Сотир Цацаров излезе с официална позиция по повод публикацията на "Биволъ".

© Цветелина Белутова, Капитал

Главният прокурор Сотир Цацаров излезе с официална позиция по повод публикацията на "Биволъ".В пространно съобщение, разпространено от пресцентъра на държавното обвинение, главният прокурор Сотир Цацаров днес отрича сделка за него имот да е изчезнала от Имотния регистър и заявява готовност да предостави всички документи за нея.


Повод за изявлението е статия сайта "Биволъ" от 19 май със заглавие "Апартаментгейт: След затварянето на имотния регистър, името на Цацаров изчезна от скандална сделка. Цацарови – редовни клиенти на имоти от съдружник на "Мултак № 1" в Пловдив".


Според публикацията през периода от над 36 часа (от петък до неделя), когато е имало срив в имотния регистър, е изчезнала информацията от регистъра за дарение на апартамент в центъра на Пловдив, направено през 2007 г. от фирмата "Калисто Мати" ЕООД. През 2012 г., когато "Биволъ" писа за сделката, номинираният тогава за главен прокурор Цацаров отрече да става дума за дарение, а за покупко-продажба. Според сегашната статия регистърът е бил променен със задна дата, за да се промени дарението, а сега отново - като Цацаров и съпругата му са изчезнали от партидата на фирмата.
Сайтът коментира, че всичко това напомня за подобни сделки на властимащи сега, след разкритията с имоти, купени на цени, по-ниски от пазарните. Днес сутринта информацията, публикувана в сайта, бе коментирана и от Христо Иванов, председател на политическа партия "Да България!" и бивш министър на правосъдието. В телевизионно интервю той казва че според съобщение на "Биволъ", от партидата на Цацаров в имотния регистър "е изчезнала една имотна сделка".


В разпратената до медиите позиция Сотир Цацаров пише: "Неистината за въпросното дарение е разпространена подробно за първи път отново от сайта "Биволъ" на 26 ноември 2012 г., по време на процедурата по избор на главен прокурор, провеждана тогава. Различно бе само заглавието: "Фирма дарила Цацарови с апартамент в Пловдив?", иначе твърдяното и целта, с която това се прави, бяха напълно идентични с тези сега", отбелязва главният прокурор в официална позиция, разпространена днес.


Той подчертава и че в хода на процедурата по избора му за главен прокурор, приключила през декември 2012 г., Етичната комисия на ВСС е извършила проверка на медийните публикации с такъв предмет, касаещи както тази, така и други имотни сделки.


Цацаров пише, че за нуждите на тази проверка е представил подробни писмени становища (на 26 ноември 2012 г. и на 7 декември 2012 г.), придружени с необходимите документи, сред които нотариален акт, удостоверения от Агенция по вписванията, фактура, издадена от дружеството – продавач и др. "Етичната комисия не откри нарушения. Въпроси, свързани с публикациите на "Биволъ" и на други медии в тази насока, ми бяха поставяни и при откритите изслушвания в комисията, а и по време на избора, предаван пряко по националната телевизия. Така още в края на 2012 г. стана ясно, че семейството ми не е надарено, а е купило апартамент в Пловдив със застроена площ от 55,50 кв. м. за сумата от 21 120 евро, при данъчна оценка от 25,382,32 лв. Отговор получиха и всички други твърдения, "припомняни" сега от "Биволъ", посочва главният прокурор.


Той изразява готовност да предостави отново за публичен достъп документи (нотариален акт, удостоверения от Служба по вписванията, фактура за покупка на имота и др.), които вече е показвал преди проверката във Висшия съдебен съвет още през ноември 2012 г.


Цацаров казва и че тогава проверката е започнала по предишен сигнал на "Биволъ" преди 7 г.
"Готов съм да представя и допълнителни такива, защото нямам какво да крия. Всички имотни сделки са декларирани по съответния законов ред, като в годишните ми имотни декларации са посочени действителните цени на придобиването им", подчертава Цацаров.


"За мен са ясни както целите, така и сценаристите на тези публикации. Статията от 19 май 2019 г. няма автор, освен безадресното "Биволъ". Така единственото неясно и неразбрано от мен е липсата на доблест от страна на нейния действителен автор да застане с името си зад това, което е написал", завършва главният прокурор.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (73)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Оставка бе крадец и плазмодий на мафията !!!

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 2. 2 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 417 Неутрално

  РазБойко ги посъветва да си подредят къщичката. След "профилактика" за повече от 36 часа на имотния регистър Цацата е изпран и реабилитиран. Браво Кобра, целувай ни страстно и продължавай напред...

  Цацаров е редовен купувач на имоти от съдружник на "Мултак номер 1" в Пловдив. И ето какво се случи след затварянето на Имотния регистър...

  Сотир Цацаров и съпругата му Меглена Цацарова вече са неоткриваеми в имотната партида на фирмата "Калисто Мати" ЕООД, за която Биволъ разкри още преди 7 години, че през 2007 г. е дарила апартамент на Цацаров. Тогава той е най-влиятелният пловдивски съдия, Председател на Окръжния съд. Заради скандала с въпросното "дарение" и кандидатурата на съдия Сотир Цацаров за Главен Прокурор на държавата, Имотният регистър в края на 2012 г. беше подменен със задна дата и сделката беше преформатирана на "покупко-продажба". Сега отново публичният справочник беше свален, а сделката по този имот в самия център на Пловдив.... просто изчезна. Това забелязахме непосредствено след внезапното затваряне на Имотния регистър, в разгара на скандалите по #АпартаментГейт. Освен изчезването на Цацарови, има и обратният симптом - фирмата "Калисто Мати" също се изпари в имотните партиди на Сотир Цацаров и Меглена Цацарова за тази конкретна сделка. Проверката на Биволъ бе провокирана, след като Имотният регистър беше затворен в петък вечерта (17 май 2019) в продължение на повече от 36 часа.

  https://bivol.bg/cacarov-imoti-1.html?fbclid=IwAR33oCx3iNsCvHtXosVZqtPFvW8GYS0ZJ7MLT7Jil5nD2Y-jDT837zcyTQU

 3. 3 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3479 Неутрално

  Трисвиниум.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 4. 4 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2938 Неутрално

  До коментар [#3] от "Norman Granz":

  Точно. Сменил н@@каните гащи и вече не бил се на(рал.

 5. 5 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  Има ли някой който да вярва на пасквилите на ПИК и Бивол!?

 6. 6 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Соси и ти ли? Не бих допуснал, че главен прокурор може да взема парички под масата. Кажи и за бонусите от Дебелян, които получаваш всеки месец на офшорна сметка.

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 7. 7 Профил на juu30603811
  juu30603811
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Разследващата журналистика е прекрасно нещо. Но когато тенденциозно едно след друго се изкарват статии с недоказани твърдения, които непосредствено след това се опровергават с докзателства се губи ефектът от тези скандални разкрития, които нистина заслужават внимание. Бивол може и да са изкарали наистина съмнителни сделки с апартаменти като тази на Цветанов и Георгиев, но определено се оляха като почнаха да вадят компромати на килограм. Няма как да се взима насериозно медия, която очевидно действа като бухалка на един олигархичен кръг срещу друг олигархичен кръг.

 8. 8 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3913 Весело

  "... че семейството ми не е надарено, а е купило апартамент в Пловдив със застроена площ от 55,50 кв. м. за сумата от 21 120 евро, при данъчна оценка от 25,382,32 лв."


  Не може да се отрече, че при този казус Цацаров е имал повече акъл и предвидливост, от разлика от другите апартаментни случаи...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 9. 9 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  Е що крие разни неща от регистрите, като нямало какво да крие???

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 10. 10 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#3] от "Norman Granz":

  Пак:

  Нормане, започни с фактите около апартаментите, особено с първия. Може да си преговорим какви факти представя антикорупционния фонд на "Свободна Европа" и класическата миграция в медиите на тази сага.

  "Свободна Европа" - "Георги Стойчев – председател на „Отворено общество” и Петко Георгиев. Срещу определена сума, направиха така, че честотите минаха в ръцете на Моника Станишева, а след това от нейните ръце – в притежание на Гергов. Според мен имаше и някакъв политически мотив – случи се преди първия мандат на Георги Първанов." - http://www.vlastta.com/displaynews/74257

  Антикорупционен фонд - според Фактор Филип Гунев, Росен Босев, Илиян Василев и София Разбойникова…
  https://www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/atakata-s-apartamentite-tragnala-ot-rumyana-bachvarova-i-bivshiya-zam-ministar-na-mvr-filip-gunev

  п.с. Сега ще проверя статиите в Биволъ дали са подписани.

 11. 11 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 747 Неутрално


  Добре,че има архив и се пазят всички документи

  Ще има да се обяснява Цацаров,но не на КОНПИ

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 12. 12 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 417 Неутрално

  Биволъ
  2 mins ·
  Четем отговора на Цацаров.
  - Нито дума за симулативната сделка на съпругата с Калисто Мати в Пловдив - апартамент на половин цена;
  - Нито дума за симулативната сделка с овощните градини - 120 пъти по-ниска цена;
  - Без коментар за бизнес връзките между редовния му имотен донор Калисто Мати с Мултигруп;
  - Никакво обяснение за феноменалното изчезване на името на Цацаров и на Калисто Мати от партидите в Имотния регистър;

  Но имало било сценарий, моля Ви се. #КОЙ го пише този сценарий из базите данни? Ние нямаме достъп да пишем в тях. Само регистрираме видимостите. Че и си плащаме за всеки клик.

  https://offnews.bg/temida/tcatcarov-otgovori-na-bivola-po-obvinenia-che-imeto-mu-izcheznalo-o-703626.html?fbclid=IwAR3cjyojW5mh2P0GJYt2ahSBb7dysqua0pBL_RNjlyzg55XyCfFNqwdqvmQ

 13. 13 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1875 Неутрално

  Стига бе, за 55 кв.м. , несериозно е.

 14. 14 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  Притеснявам се за Имотния регистър. Вече не може да му се има доверие. Никакво.

 15. 15 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Шишкото се прави на улав, бил дал през 2012 г....ама нищо не споменава ,че твърдението е че през тази 2012 г. регистъра е променен.....!!!Бахти територията главният прокурор лъже,а държавна институция трие информация!!!
  Това дори не и територия ами ......разбойнически ловни полета....Сомалия на Европа!

 16. 16 Профил на Леля Гичка
  Леля Гичка
  Рейтинг: 274 Весело

  Ако един главен прокурор с жена-нотариус не знае как да си покрие и изпере парите, значи е много прост юрист.

  Не е нужно да си луд, за да живееш тук, но помага.
 17. 17 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  Ние сме цаците а Цацата е Кашалот.

  SHADOWS of SOFIA
 18. 18 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Притеснявам се за Имотния регистър. Вече не може да му се има доверие. Никакво.
  —цитат от коментар 14 на Индиана


  Да беше само Имотният регистър

  Същото е и с кадастъра
  Същото е и с декларациите в КОНПИ,променят се според това,как Бивол изнася информацията

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 19. 19 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1626 Неутрално

  На тия лилявите това ли им е цялата предизборна кампания?
  Биволът рие и Бойкикев и бай ... Радан разчитат на пушилката да отнеме електорат от другите в тяхна полза.
  Омръзна ми вече.

 20. 20 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  Ей, к'ви лоши хора сте! И на най-чистия шишко искате да намерите косур, калпазани такива.
  Стават грешки: https://bivol.bg/darenie-cacarov.html и за всеки от нас биха затворили Имотния регистър и биха го поправили, за да изчезне името му от документите, хахаха.
  Да не си помислите, че има нещо нередно?! Неее, всичко е точно!

 21. 21 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 747 Весело

  Ние сме цаците а Цацата е Кашалот.
  —цитат от коментар 17 на KA2


  А не,няма да стане НИЕ да сме цаците

  Цаците са тези,които гласуваха за ГЕРБ и БСП и Сие

  И които още им вярват,че всичко е постановка,предизборно и т.н

  Аз не съм гласувала за тях , гледам отстрани и ще чакам Кьовеши

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 22. 22 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 747 Весело

  На тия лилявите това ли им е цялата предизборна кампания?Биволът рие и Бойкикев и бай ... Радан разчитат на пушилката да отнеме електорат от другите в тяхна полза.Омръзна ми вече.
  —цитат от коментар 19 на НеКой


  А на мен ми омръзна да си плащам данъците за имотите в БГ ,а други да се правят на умрели риби-цаци

  Ако искате Вие им ги плащайте.Аз отказвам

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 23. 23 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 434 Весело

  На тия лилявите това ли им е цялата предизборна кампания?Биволът рие и Бойкикев и бай ... Радан разчитат на пушилката да отнеме електорат от другите в тяхна полза.Омръзна ми вече.
  —цитат от коментар 19 на НеКой


  За съжаление си прав. Но пък затова са и под опашката на коня... и нямат никакъв шанс да се махнат оттам.... шанс ли беше, умения ли...спсобности... знае ли човек?...

 24. 24 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  По повод на тези сделки и обясненията дадени от съдията, адвокат Екимджиев направи следния коментар за сайта “Под Тепето”:

  “Обяснението, което се даде на въпроса “Защо е вписана тази фиктивна цена?”. Той каза: „Ами така настояваше продавачката“. Ами, по същата логика някой подсъдим примерно за трафик на наркотици, може да каже пред него: „Ами нас на улицата ни срещна дилърът и ни предложи да купим наркотици или незаконно оръжие“. Това ще бъде ли унивиняващо или смекчаващо отговорността обстоятелство? Именно те, като юристи, като публични личности, трябва да настояват за спазването на правилата."

 25. 25 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  Ей, к'ви лоши хора сте! И на най-чистия шишко искате да намерите косур, калпазани такива.Стават грешки: https://bivol.bg/darenie-cacarov.html и за всеки от нас биха затворили Имотния регистър и биха го поправили, за да изчезне името му от документите, хахаха.Да не си помислите, че има нещо нередно?! Неее, всичко е точно!
  —цитат от коментар 20 на Котаракът на Шрьодингер


  Също като Котарака на Шрьонингер. Едновременно го има и го няма.
  Цацата изключително ловко се възползва от теорията на неопределеността.

  SHADOWS of SOFIA
 26. 26 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 434 Весело

  Да беше само Имотният регистър

  Същото е и с кадастъра
  Същото е и с декларациите в КОНПИ,променят се според това,как Бивол изнася информацията
  —цитат от коментар 18 на nessarox


  Това си е търговска марка на управлението на Баце. Магистрали срещу институции. Ще ви построя пътища, но ще ви разруша държавата. Българинът като стар търговец се хвърля да сменя кон за кококошка.

 27. 27 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 747 Любопитно

  До коментар [#19] от "НеКой":


  До коментар [#23] от "puknatastotinka":

  Да бре,

  Те тези лилявите промениха регистрите в трите държавни учреждения
  Срам нямат,нали?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 28. 28 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  До коментар [#19] от "НеКой":До коментар [#23] от "puknatastotinka":Да бре,Те тези лилявите промениха регистрите в трите държавни учрежденияСрам нямат,нали?
  —цитат от коментар 27 на nessarox


  +

  SHADOWS of SOFIA
 29. 29 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4204 Неутрално

  Цацаров , известен като защитник на мафията, говори с напълно спокоен тон за срива на имотния регистър при който вписването на негова скандална сделка изчезва, като за нещо съвсем нормално и естествено.
  Възниква въпроса кой стопанисва имотния регистър и как се е допуснал този срив. Ако така лесно и безнаказано се допускат такива сривове , то от имотния регистър може да изчезват и други преписки или те да се променят. Това е престъпление от висш порядък, което е възможно само в една мафиотска държава. Вече можем да си представим какви фалшификации са станали при срива на търговския регистър през есента на миналата година. Тогава нямаше повдигнати обвинения за този срив, всичко се размина с една оставка.
  С тези нагли изявления Цацаров директно ни каза , че в България управлява мафията и , че той е предводителят на тази мафия.

 30. 30 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  Има ли някой който да вярва на пасквилите на ПИК и Бивол!?
  —цитат от коментар 5 на svoboden


  Несвободен, остави поне за малко опорките!
  ПИК е медия на Близалко Близалков, пръв придворен близалко на ББ и ГЕРБ.
  Другата ваша подобна придворна медия е Близ, пардон, "Блиц" де, хахаха. И двете са свързани с преуспялото пълничко мулти милионерче, което не се вясва на работа в парламента, които пък е другарче на Цацаров.
  Бивол са техния антипод и не мешай баби и жаби, плийз, хахаха

 31. 31 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 417 Неутрално

  В тази държава все още не е отменен Наказателния Кодекс и ако някой подправя документи и трие записи от официалните бази данни, Прокуратурата на Цацаров трябва да го намери и да му повдигне обвинение. Справка - аферата "Червеи".

 32. 32 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Тукашната секта получава оргазъм под такива конспиративни статии !

  Щяха да бъдат смешни,ако не бяха жалки...

 33. 33 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1817 Неутрално

  Кои са най-близките приятели на прокурорите? Като се почне от главния и се свърши с прокурорите по малките градчета? Поне 70-80% от прокурорите са на ведомост при сенчестите, полу-сенчестите и мутро бизнесите.

 34. 34 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 719 Неутрално

  На Цацаров работата ми прилича на вица в който неопитен бракониер ранил глиган. Разяреното животно погнало ловеца, той хвърлил пушката в тревата и неусетно се озовал на върха на най-високото дърво. Там полюшван от вятъра бракониерът стискал здраво ствола и си повтарял в унес: "Аз съм за гъби. Който е за глигани - да му мисли!"

 35. 35 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Гневно

  Аха, сега след като изчезнаха от ТР, добре. Питайте Биволъ и кога сте трили данни. Няма такава наглост, ама ние си ви търпим

 36. 36 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Копърков, много поздрави от "МАГНИТСКИ" и "РИКО".
  Идва време и теб да изпържат.

 37. 37 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Гневно

  България е единствената страна в света, при която в корупционен скандал не пада министъра или прокурора, а пада Търговския регистър

 38. 38 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4655 Любопитно

  До коментар [#19] от "НеКой":

  "Омръзна ми вече."

  А да те крадат ще ти омръзне ли някога?

 39. 39 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#36] от "vhv":

  Надай се Марийке, че бачо ти Иван ша доде! Тоя Магнитски от 5 години го чакаме на Орлов мост.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 40. 40 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 265 Неутрално

  До коментар [#18] от "nessarox":

  ПУП-овете, особено новите е същата работа !
  Имах 70 см навлизане в имота, след "новите пупове" , на имоти построени 30-те-40те години и не пипани....
  Раздават разрешителни за строеж на килограм, на който както му е удобно ! + Си пишат закони за да узаконят тия малоумия! 10 метра кота корниз + още 4 метра щото било скосено, от южната страна на три етажна къща на отстояние 6 метра! Кой го позволява това на тея селяндури мръсни

  Иначе тия сичките ще ги оправи само ако ги овисим по дърветата да висят, за тях друга надежда няма!
  Лошото е, че 85% от населението иска и то да е и то в тия далавери, щото са гадни пробити селски чалгари миришещи на чесън, чалга и обор и 1 поколение с обувки !
  Безнадеждно е положението !

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 41. 41 Профил на krilatski
  krilatski
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Крайно време е българите да разберат "къде е заровено кучето" за провала на българския преход?!Най-добре го обяснява Христо Иванов от "ДА, България".Да припомня, че този отдаден на каузата човек напусна поста Министър на правосъдието при "Борисов 2" защото ГЕРБ не подкрепи конституционните промени за реформа в прокуратурата и Съдебната система?Сега коалицията ДБ от сутрин до вечер обяснява къде са дефектите и какво трябва да се направи за да се доближим до това, което е трябвало да се направи още преди приемането ни в ЕС?Защо българите толкова трудно узряват ?Дали чипът им не струва или се харесват като"матер'ял??

 42. 42 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  е, за щастие мандата му свършва и най-накрая ще може на спокойствие да се заеме с когнитивните си разстройства

 43. 43 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3906 Любопитно

  Блюстител номер 1 на законността у нас хванат в имотни схеми ?
  Ами на първо време една дълга отпуска, да не пречи на евентуално разследване, което ще се води така или иначе от неговите подчинени, анализ на данните от него, пък тогава да видим кой и за какво нямал доблест да застане и направи.....

 44. 44 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Аз пък се интересувам кой ще е първия журналист от националните телевизии (БНТ,БТВ и НОВА) ,който ще има куража да зададе неудобните въпроси които "Бивол" задава за "срива на търговския регистър". Нека да позная ,че в близките няколко дни това няма да стане. Страх е обзел журналистите и това в комбинация с цензура от телевизионния екран ще доведе до затишието изчакващо отминаване на "бурята" .

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 45. 45 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  Стига бе, за 55 кв.м. , несериозно е.
  —цитат от коментар 13 на nema_labavo  В белите държави само за 1кв. м., щеше да си подаде оставка, а, ако не я подаде доброволно, ще бъде изритан и даден на прокуратурата .
  Ти какво искаш, да е получил мезонет 200 квадрата със союствен асансьор ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 46. 46 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1799 Неутрално

  До коментар [#5] от "svoboden":

  Аз не вярвам на никого. Но да попитам, има ли данни регистъра, които са изчезнали? Май на този въпрос трябва да отговори баш обвинителя на Републиката.

 47. 47 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1799 Неутрално

  До коментар [#37] от "arcanum":


  България е единствената страна в света, при която в корупционен скандал не пада министъра или прокурора, а пада Търговския регистър
  —цитат от коментар 37 на arcanum


  +++++++++++++++++++++++++++
  За тази корелация не бях се сетил!

 48. 48 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3384 Любопитно

  Ама истинските ли?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 49. 49 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1799 Неутрално

  До коментар [#29] от "tacheaux":

  Вярно, но несъвсем! Цацаров не е предводителят, той е просто маша, която ще бъде сменена след време. Въпросът е кой е предводителят!

 50. 50 Профил на Angelo Badalamenty
  Angelo Badalamenty
  Рейтинг: 243 Неутрално

  До коментар [#44] от "Чърчил":

  Не е просто страх, то е вече редакционна политика, с изключение на БТВ още няколко месеца.

 51. 51 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 759 Неутрално

  И тоя тумбак чист като сълза на девица! Каквото и да казва, в каквото и да се кълне, от мен никога никакво доверие няма да получи!
  Он'я си го избра, Он да му се доверява.

 52. 52 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 759 Неутрално

  До коментар [#5] от "svoboden":
  "Има ли някой който да вярва на пасквилите на ПИК и Бивол!?"

  На ПИК никой не вярва, но на Биволъ явно само ти!

 53. 53 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5865 Весело

  "...готов съм да покажа документи за имотите си..." и така вече 7 години готовност :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 54. 54 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  някоя жорнальорка сети ли се да пита Томислав Дончев защо порути бившето opendata.government.bg

  ???

  и го редаректваме към новото, абсолютно неизползваемо https://data.egov.bg/ ? не че opendata.government.bg беше приказка, но имаше много информация, а и API-тата си работеха. data.egov.bg е един кух уеб интерфейс с твърде малко, практически нищо, зад него. па ного ше ми е интересно, дали некой ше може да види кви датасетове има през тнр му API-та?

  заповядайте, обяснете на мен идиота кък да ги ползвам и каква информация в повече сравнено с преди има

  Спецификация на API
  В този документ са описани заявките, налични в API-то на портала за отворени данни.
  https://data.egov.bg/document/view/1

  пък после аз ше ви раздуя, какво не се вижда

  /spoiler Нищо не се види, благодарим ти Томе, о велики електрончико

  My amygdala could beat up your prefrontal cortex.
 55. 55 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 274 Неутрално
 56. 56 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Е какво да каже?! Ако признае, трябва да има оставка! Няма как да стане това?! Поне у нас.
  Трите свинки има още какво да завлекат.

 57. 57 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1193 Неутрално

  Тцтц явно това е костинброда за който ни предупреждаваше г-н премиерът. Подранил е малко сигурно защото нашиот боце ги е заподозрял. УжасТ.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 58. 58 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Има ли някой който да вярва на пасквилите на ПИК и Бивол!?
  —цитат от коментар 5 на svoboden


  защо Бойко Борисов и Томислав Дончев порутиха портала opendata.government.bg създаден благодарение на усилията на читавите в РБ и множество доброволци?

  My amygdala could beat up your prefrontal cortex.
 59. 59 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2541 Неутрално

  Манипулация на търговски регистър трябва да бъде наказана с присъда като на Иванчева. Такива действия си позволява само Путин.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 60. 60 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  защо Бойко Борисов и Томислав Дончев порутиха портала opendata.government.bg
  —цитат от коментар 58 на Шихан Йордечка


  я, някой си е направил труда да пушва у гитхуб?

  са ше пробвам дали старият портал е се пак използваем. се пак, защо това не е документирано на data.egov.bg ? или туземните крепостни да си знаят само принципа кък да плащат?

  'OLD_OD_API_SOURCE' => env('OLD_OD_API_SOURCE', 'https://opendata.government.bg/api/3/action/ '),
  'OLD_OD_API_SOURCE' => env('OLD_OD_API_SOURCE', 'http://old.opendata.government.bg/api/3/action/ '),

  https://github.com/governmentbg/data-gov-bg/commit/f637cc3353c981f31b89be131750fda693f6128e

  PS
  интересно дет вече не е http, слочаеност?

  My amygdala could beat up your prefrontal cortex.
 61. 61 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално


  http://old.opendata.government.bg/api/3/action/
  —цитат от коментар 60 на Шихан Йордечка


  тъй, тва нящу не е видимо през TOR-а, гачи ли

  https://www.torproject.org/

  къде отиде прозрачността на мутричките-електрончици Борисов и Дончев? аз се страхувам да правя заявки там, ако ме виждат -- не искам да бъда тормозен от мафията ГЕРБ

  защо поне не съобщават като в щатите, "така и така, вие сте секюрити риск и не фърфите"

  My amygdala could beat up your prefrontal cortex.
 62. 62 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5865 Весело

  "...Неистината за въпросното дарение е разпространена подробно за първи път отново от сайта "Биволъ..."
  Ами, съдете го :)
  Ако е неистина, ще спечелите :)
  Впрочем, първата "неистина" е в официален регистър :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 63. 63 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1599 Неутрално

  Цацката си прави каквото иска със сделките си, тукашната герберастия пак некакви други са им виновни.
  Баси мъката, кво ли е да виждаш лилави навсякъде, сигурно и под чаршафите..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 64. 64 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1599 Неутрално

  До коментар [#12] от "SaveBG":

  Това с овошните градинки много бързо се забрави... Удобно е някак.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 65. 65 Профил на jelezo
  jelezo
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Има ли някой който да вярва на пасквилите на ПИК и Бивол!?
  —цитат от коментар 5 на svoboden


  На ПИК НЕ. но на Бивол вярвам!

 66. 66 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7416 Неутрално

  Стана като лъжливото овчарче. Вече и истината да казва, не му вярвам.

 67. 67 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  Случаят е забавен по няколко причини:
  - сделките на Цацарови с "Калисто Мати" наистина са покупки, т.е. имаме много тъпа (и далеч не единствена, което е страшно) грешка на Имотния регистър относно вписани сделки с недвижими имоти. Някоя забляна служителка е "пъхнала" покупката в регистъра на даренията. Хич не са сефте подобни грешки, страшното е, че могат да вкарат някой читав купучач в много голяма беля.
  - публикациите срещу Цацаров за проито дарение от "Калисто Мати" са всъщност много удобна топка за Цацаров - няма по-лесно нещо за него от това да ги разгроми.
  - промяната на информация в ТР е прецедент (дори и при засечени грешки нямат механизъм да си ги поправят) - веднъж допусната грешката си върви; в този смисъл ИР е направил нещо много изключително за Цацарови.
  - съвсем по друг начин стои въпросът с плащането на местния данък (по спомен - 10 лв.) и мълниеносното му (но късно) ДОВНАСЯНЕ на същия от страна на Цацарова върху действителната цена на имота (по спомен върху 30450 евро., т.е. действително дължим местен данък близо 1490 лв., т.е. ощетен бюджет с разликата от 1480 лв.). ДОВНАСЯНЕТО СТАНА ЕДВА КОГАТО "ГРЪМНА" СДЕЛКАТА и вървеше избор на Цацаров за главен прокурор. Тогава само Волен промърмори нещо по въпроса, а всички изсушващи кандидата Цацаров членове на тогавашния ВСС си мълчаха тактично...

 68. 68 Профил на jvr26585378
  jvr26585378
  Рейтинг: 320 Неутрално

  До коментар [#2] от "SaveBG":

  Ако трябва да си призная...чукал съм всякакви държавни служители - в министерства, в общината, адвокатки, съдийки тоже....но никога не съм чукал прокурор(ка).....Дали съм пропуснал нещо...а...?

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. Верваме ти Цацаров, верваме ти...............покрай тия оставки за имоти няма как де не ти повярва човек..........имотния регистър преработихте ли вече.........да пасва?

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 71. 71 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1599 Неутрално

  До коментар [#67] от "inn":

  Това довнасяне не беше ли за черешовата градина?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 72. 72 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2887 Любопитно

  До коментар [#12] от "SaveBG":

  Наистина е учудващо. Темата е изчезването на една имотна сделка от Имотния регистър. Цацаров не опровергава нейното изчезване, което той може да направи светкавично. А пространно обяснява, че сделката си е редовна. Което ни най-малко не обяснява защо и как е изчезнала.

 73. 73 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  До коментар [#71] от "Darth Plagueis":

  Да.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK