Димитър Желязков-Очите крил телефон в килията, Миню Стайков – храна и лекарства

Димитър Желязков-Очите бе задържан в Турция, а от 15 февриари е в затвора в София след като бе екстрадиран.

© Дневник

Димитър Желязков-Очите бе задържан в Турция, а от 15 февриари е в затвора в София след като бе екстрадиран.Димитър Желязков-Очите опитал да счупи в земята мобилен телефон, който надзиратели са открили при проверка в килията му. Той е в затвора в София след като бе екстрадиран от Турция през февруари. Бизнесменът Миню Стайков, който обяви гладна стачка миналата седмица, държал запаси с храна и лекарства, за които не е имал рецепти.


На 17 май служители от сектор "Оперативно обслужване на местата за лишаване от свобода" към отдел "Криминална полиция" в Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП), съвместно със служители от надзорно-охранителния състав в Софийския затвор, са извършили проверка, претърсвания и обиски на лишени от свобода.


Проверките били направени в спалните помещения на "Вътрешно отделение" на болницата към затвора в София, съобщиха от пресцентъра на специализираната прокуратура.
На 20 май заместник-директорът на ГДНП старши комисар Тодор Гребенаров е уведомил за резултатите от проверката административния ръководител на Специализирана прокуратура Димитър Петров и административния ръководител на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова, по чиито досъдебни производства са лишени от свобода настанените в затворническата болница.


При обиските са намерени и иззети много забранени и неразрешени вещи и предмети, за които няма документи.


В помещение "Реанимация", където са настанени Димитър Желязков и Миню Стайков, са намерени и иззети 59 броя CD, 1 карта за цифрова телевизия и 1 разтегателен колан. При извършения личен обиск на Желязков е намерен мобилен телефон марка "IPHONE". Желязков лично извадил от колана на кръста си и го ударил в земята като се опитал да го унищожи.


В спалното помещение, в което са настанени Димитър Желязков и Миню Стайков, се държат голямо количество хранителни продукти. Надзирателите са намерили десетки стекове с безалкохолни напитки, стекове с минерална вода, много пакетирани захарни изделия (шоколади, вафли и десерти), колбаси, плодове, олио и други малотрайни продукти.


Към момента на извършване на претърсването Миню Стайков вече бе обявил гладна стачка. В помещението са намерени медикаменти и хранителни добавки, за които не са издавани медицински рецепти.


Стайков е в ареста от 8 месеца по обвинения за държане на контрабандни цигари и данъчни престъпления. Срещу него и още 7 души, свързани с "Винпром Карнобат", започна и разследване за злоупотреби и деклариране на неверни данни с цел да бъдат отпуснати средства от еврофондове.


В шкаф, ползван от Димитър Желязков, са намерени: "Конкор", "Селеногин", препарат "Сладки сънища", "Ексфордж", "Валсартан", "Терафлу", "Роватинекс", "Небилет", "Нурофен", "Хамацинк крем", "Авирон", аминокиселини, "Витабиотикс", "Простамол уно", "Валидол", "Алора", "Флуанксол". За тях на името на Желязков няма издадени рецепти, заради което медикаментите са иззети.


На Желязков са върнати осем други медикамента, които по данни на медицинския персонал от болницата при затвора са му били предписани.


В шкаф, ползван от Миню Стайков, също са намерени лекарства - "Синелан", "Прополки", "Хексоралетен Ен", "Нурофен", "Деприм Депресион", "Простамакс", "Валидол", препарат за инсектициди "Айкън". Те са иззети, тъй като за тях няма издадени рецепти. На Стайков са върнати пет от намерените лекарства, които са му били предписани. В спалните помещения са намерени USB кабели, дистанционно за телевизор с адаптор, котлон.


При личен обиск на затворника Румен Янакиев е намерен мобилен телефон "SAMSUNG" с поставена в него SIM карта на мобилен оператор.


В спалното помещение на Янко Ваташки са намерени и иззети мобилен телефон "NOKIA" със SIM карта, машинка за подстригване, зарядно за телефон, 3 вентилатора, една кафемелачка и слушалки.


Пеньо Мангъров държал незаконно в спалното си помещение мобилен телефон "ALKATEL" и зарядно за него, два USB кабела и адаптор.


Забранените и неразрешени вещи и предмети са иззети. Мобилните телефони дават възможност на задържаните под стража за нерегламентирани контакти с трети лица, което от своя страна създава опасност да се влияе на свидетели, както и на нормалния ход на събиране на доказателства по досъдебни производства, посочват от прокуратурата.


За резултатите от извършената проверка в болницата към Софийския затвор е уведомен министърът на правосъдието, за да предприеме мерки за решаване на системния проблем с наличие на забранени и неразрешени предмети в местата за лишаване от свобода и арестни помещения. За сведение е уведомен и главният прокурор.

Коментари (64)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1590 Неутрално

  ИЗНЕНАДАНИ?????
  Впрочем надзирателите няма ли да стачкуват скоро за по-високи заплати...???
  Преди влреме един от килията си щеше да ни води в евразия....мизерници!!!

 2. 2 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1375 Весело

  Бахти разградения двор.

 3. 3 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  Няма как да го крие, вероятно всеки ден пазачите са му го зареждали и са му подавали wi-fi

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 4. 4 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  драма нема, то и на Борисов ени декларации са загубени, ма нищо не му пречи да ни е за пример

  Оригинален текст

  Тихо любовта ми гасне, чезне ден след ден,
  не долавям твоя поглед, бяга той от мен.
  И ме давиш в лъжите и обсебват те,
  не поглеждаш в очите, а кълнеш се в мен..

  Погледни ме в очите
  и кажи че ме обичаш.
  Hе прикривай там лъжите,
  на които ме обричаш.

  Тихо любовта ти гасне, бяга тя от мен
  и потъва в лъжите, гасне нощ и ден.
  Не прикривам аз гнева си, че изгубих те,
  не навиждам в теб страха ти, той погубва теб.

  Vernam Cipher
 5. 5 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  "Бизнесменът Миню Стайков, който обяви гладна стачка миналата седмица, държал запаси с храна"

  Циркаджии и позьори!
  От министър-председателя до арестанта манталитетът е все един! Важно е да се покажеш!

 6. 6 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 373 Неутрално

  В спалното помещение, в което са настанени Димитър Желязков и Миню Стайков, се държат голямо количество хранителни продукти. Надзирателите са намерили десетки стекове с безалкохолни напитки, стекове с минерална вода, много пакетирани захарни изделия (шоколади, вафли и десерти), колбаси, плодове, олио и други малотрайни продукти.

  Към момента на извършване на претърсването Миню Стайков вече бе обявил гладна стачка. В помещението са намерени медикаменти и хранителни добавки, за които не са издавани медицински рецепти.

  =========================================================================

  Ох, на дядяяяя... Каква корупция, какви 5 лева?

  СТА-БИЛ-НОСТ!

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 7. 7 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3629 Неутрално

  " В шкаф, ползван от Димитър Желязков, са намерени: "Конкор", "Селеногин", препарат "Сладки сънища", "Ексфордж", "Валсартан", "Терафлу", "Роватинекс", "Небилет", "Нурофен", "Хамацинк крем", "Авирон", аминокиселини, "Витабиотикс", "Простамол уно", "Валидол", "Алора", "Флуанксол". За тях на името на Желязков няма издадени рецепти, заради което медикаментите са иззети."

  Имам чувството, че на тоя са му предложени ал инкузив условия.....

 8. 8 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2853 Неутрално

  Да потърпят малко. Като дойде на власт БКП-то, ще ги признаят за политзатворници. Ако не дойдат, може някой ден и Румен Овчаров да търка наровете за гьола в Белене.

 9. 9 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 269 Весело

  Е и ? Може би ще ни осведомят и как гореуказаните си прекарват времето в панделата...

 10. 10 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 959 Неутрално

  усещането за корупция май се оказва смрад на корупция!

 11. 11 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 373 Неутрално

  Впрочем надзирателите няма ли да стачкуват скоро за по-високи заплати...???
  —цитат от коментар 1 на selqnin


  Колко милиона им кихнаха на тея тюфлеци за "европредседателството"?

  Всеки месец трябва да им правят изненадващи проверки, не веднъж годишно!

  Ако някой пее предварително, веднага от другата страна на решетките!!

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 12. 12 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4275 Весело

  "В шкаф, ползван от Димитър Желязков, са намерени: "Конкор", "Селеногин", препарат "Сладки сънища", "Ексфордж", "Валсартан", "Терафлу", "Роватинекс", "Небилет", "Нурофен", "Хамацинк крем", "Авирон", аминокиселини, "Витабиотикс", "Простамол уно", "Валидол", "Алора", "Флуанксол". "


  При всички тези лекарства и добавки, без да взима нещо за черния дроб, е цяло чудо, че въобще има такъв. Или тактиката е рязко влошаване, и евентуална трансплантация...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 13. 13 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  усещането за корупция май се оказва смрад на корупция!
  —цитат от коментар 10 на хм


  Заблуждавате се!
  Само усещане е!
  Единствените осъдени са депутати от ДПС. От ГЕРБ няма, има само усещане...

 14. 14 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2374 Весело

  До коментар [#7] от "samoedin":
  Остава да си взема редовно гинко билобата, за да не забрави да си изпие виаграта...

 15. 15 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 426 Гневно

  ааа така ли стана? Апа в сметките на Боорисов и Цацаров какви ли интересни неща има,... целата държава тъне в корупция, зашото Бай Тошо така ни учеше: тарикатлъка е добродетел

 16. 16 Профил на Politemoose
  Politemoose
  Рейтинг: 434 Весело

  Забелязва се, че и двамата се грижат добре за простатата си.

 17. 17 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3459 Весело

  Боже, тия, спретналите пресрелийза, са пълни идиоти!

  К'ви рецепти търсят за "Хексоралетен", за "Нурофен", за "Терафлу", за "Прополки", които са хомеопатия ... мързи ме едно по едно да изброявам!

 18. 18 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2240 Неутрално


  От статията разбирам, че Очите и Миньо са мног, много зле и за това са в реанимацията, пълна с каквото ти душа иска и без каквито и да било белезници и пранги .
  Иванчева и Петрова как биха мечтали за такава реанимация ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 19. 19 Профил на keipax
  keipax
  Рейтинг: 531 Неутрално

  абе тия в килии ли са били или в заложна къща?

 20. 20 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 885 Весело

  До коментар [#4] от "Дедо Лойко":

  Деда, нещата са много прозаични и малко поетични - всяка услуга се плаща! А в панделата ценоразписът си е башка!

  Малинчо
 21. 21 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1824 Неутрално

  Абе тия неща са внесени от надзирателите не са намерени.
  Коректният текст би бил следният.
  При внезапна проверка за управата на Софйиският затвор бяха изети.
  А финалъи би следвало да е.
  Директорът на затвора и надзирателите на смяна вече са дисциплинарно уволнени.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 22. 22 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#17] от "xm...":

  Това е болница в ареста. Почти всички са без рецепта, но не съм сигурна дали имаш право свободно да ги внасяш.
  Те иначе и телефоните са без рецепта..

  Доброто е заразно
 23. 23 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  До коментар [#8] от "blondofil":


  " Като дойде на власт БКП-то ... "


  Ами БКП-то и в момента е на власт с едното си котило, а другото го играе опозиция .
  Колко още БКП-та знаеш ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 24. 24 Профил на leo1971
  leo1971
  Рейтинг: 426 Неутрално

  а няма ли поне да направят опит да накажат "пазачите" дето им внасят забранени неща???

 25. 25 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  В спалното помещение, в което са настанени Димитър Желязков и Миню Стайков, се държат голямо количество хранителни продукти. Надзирателите са намерили десетки стекове с безалкохолни напитки, стекове с минерална вода, много пакетирани захарни изделия (шоколади, вафли и десерти), колбаси, плодове, олио и други малотрайни продукти.Към момента на извършване на претърсването Миню Стайков вече бе обявил гладна стачка. В помещението са намерени медикаменти и
  хранителни добавки, за които не са издавани медицински

  .=========================================================================Ох, на дядяяяя... Каква корупция, какви 5 лева?СТА-БИЛ-НОСТ!
  —цитат от коментар 6 на c.b.o.  Е, това е било, но сега новият министър Барни Ръбел ще затегне нещата и на Очите и Миньо ще им секнат привилегиите ...
  Не вярваш, ли ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 26. 26 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  Бахти разградения двор.
  —цитат от коментар 2 на popovski31  Хм ...
  Разграден, ама СТАБИЛЕН !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 27. 27 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Митьо, специален поздрав от Стоян, да си гледаш в килията:

  Ютюб, търси "Стоян Колев се гаври с Митьо Очите"

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 28. 28 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3459 Неутрално

  До коментар [#22] от "АзКлавдия":
  За телефона е ясно и не споря.
  Но тези "лекарства"? Ми те за "лукчета" така може да му потърсят рецепта!
  И за "Аквафреш"-а, дето си мие с нея зъбите ...

  А и "храната" ...
  Каква "храна"?

  Да не говорим, (понеже тук зачекнаха условията на Иванчева), та и на снимките от килията и и при нея имаше "храна".

  Глупости е всичко. Активно мероприятие, което освен телефона не е засякло нищо друго, та се е наложило да го "помпат" най-идиотски!

 29. 29 Профил на liverpoolfc
  liverpoolfc
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Ок.
  Ся, да не си помислите, че симпатизирам на такива отрепки, ама да вземат и вентилаторите е прекалено.
  Като знам каква мизерия е и как не работят климатиците, можеше поне един вентилатор да оставят.

  Забрани флаша към Капитал, не позволявай да ти натрапват реклами!!!
 30. 30 Профил на carebean
  carebean
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Очевидно тези не са в затвора, а на хотел на наша издръжка...

 31. 31 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 562 Неутрално

  и кво сте им иззили бе мъпши препарати за кръвно и други животоспасяващи , ГЕСТАПО ПАСТИ ДА ЯДЕ ПРЕД ТИЯ НАШИТЕ

 32. 32 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 218 Любопитно

  Добре де, а олиото за какво им е?


  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 33. 33 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 426 Разстроено

  Междувременно са дали по 10 лв обезщетение за загиналите в Своге. В прекрасна държава живеем преатели

 34. 34 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3459 Весело

  Добре де, а олиото за какво им е?
  —цитат от коментар 32 на Жълто паве

  Ми да видя нейде вазелин в списъка?

 35. 35 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5100 Неутрално

  Ами, крили са. Нищо не са крили. Убеден съм, че всичко е било на масата, а надзирателите са носели зарядно за телефона и тирбушон за виното...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 36. 36 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3459 Весело

  Добре де, а олиото за какво им е?
  —цитат от коментар 32 на Жълто паве

  Като каза - та се загледах.
  Олиото е в редичката на "и други малотрайни продукти".

  Не вярвам да е творение на Ина.
  Поредната идиотия на "специализираната прокуратура", които се пънат да са правят на мъжове, които се скъсват да гонят льошите!

 37. 37 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2054 Неутрално

  Ахааа! Значи министри може да се корумпират с апартаменти? А надзирател не може да се корумпира с 20 левчета?

 38. 38 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5100 Неутрално

  Тези хора да не лежат в склад? Толкова много неща са "намерили" :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 39. 39 Профил на Бай Благой
  Бай Благой
  Рейтинг: 669 Неутрално

  "голямо количество хранителни продукти. Надзирателите са намерили десетки стекове с безалкохолни напитки, стекове с минерална вода, много пакетирани захарни изделия (шоколади, вафли и десерти), колбаси, плодове, олио и други малотрайни продукти."


  Колко големи са тея килии бре?!!?!

 40. 40 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1981 Весело

  Лишиха хората от най–необходимото. Къде е БХК?

 41. 41 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2273 Неутрално

  не може пазач на заплата да застане на пътя на мафиоз с милиони ... за това трябва да се заглуши целия затвор за всички мобилни оператори :-) не е сложно да се направи, ама няма далавера

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 42. 42 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1800 Неутрално

  Излиза, че в затвора има повече мобилни телефони на глава от населението, отколкото в едно стандартно българско село. Всеки арестант с мобилен телефон, че и цифрова телевизия. Салами, луканки, а може и Горнооряховски суджук да има. И телефоните едни. Ние чакаме някакви обикновени слушалки от типа "ало-ало", пък те скъпи Самсунги и Айфони. Един пък чак с Нокиа - големи колкото тухла.

  И като говорим за Миню Стайков, нещо преди ни на съдебното дело се явил в инвалиден стол. Страдал, лошо му било. Един куп болести и неразположения имал. Горкият човек. Разболяха го в този затвор, ей. Какъв здрав и прав беше, когато го арестуваха, като бик. Влезе в затвора и за няма няколко месеца вече на смъртно легло. Какви са тези болести в затвора, какви са тези зарази. Митю Очите също е пострадал, и той от лечение има нужда. За предпочитане в домашни условия. Ето Ценко Чоков - в на съдебното дело с носилка го носиха, а само месеци по-късно след домашен арест оздравя и чак на ресторант отиде да яде и пие.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 43. 43 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Миню апаша очевидно нещо се опъва и не проявява нужното старание да предаде каквото се иска на винпром Пещера. За това и страда.

 44. 44 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1210 Весело

  Всички с пари в нашенския затвор са на ол инклузив

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 45. 45 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1141 Весело

  Добре де, а олиото за какво им е?
  —цитат от коментар 32 на Жълто паве


  За смазка.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 46. 46 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  не може пазач на заплата да застане на пътя на мафиоз с милиони ... за това трябва да се заглуши целия затвор за всички мобилни оператори :-) не е сложно да се направи, ама няма далавера
  —цитат от коментар 41 на dark'star


  Този въпрос е обмислян. Казват обаче- ако заглушат пандиза- ще бъдат заглушени и хора, живеещи в близост до затвора. И звучи логично, като се има предвид, че затворите не са в някакви далечни ниви, или на острови.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 47. 47 Профил на Asen Spasov
  Asen Spasov
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Да проверят шкафовете, да не би да са скрити врати към Нарния, или най- малко към Южна Африка. Че там Веска Меджедиева, може би братята Галеви и други знайни и незнайни борци ги очакват с отворени обятия. Бре шкафове,бре чудо,то вътре са събрани целите Илиенци и Софарма ,цяла вселена...!!!

 48. 48 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 406 Неутрално

  Очите и този път не можа да пукне, леко се отърва. Нищо, не губете кураж до следващия тираж.

 49. 49 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 814 Неутрално

  А 8 месеца арест,нещо нормално ли са? Излиза,че първо са арестувани и после е започнало събиране на доказателства.Защо не е започнал съдебен процес?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 50. 50 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 491 Любопитно

  "В помещение "Реанимация", където са настанени Димитър Желязков и Миню Стайков"
  ==========================================================================
  Реанимация?!?!?????

  "Към момента на извършване на претърсването Миню Стайков вече бе обявил гладна стачка. "
  ==========================================================================
  "В спалното помещение, в което са настанени Димитър Желязков и Миню Стайков, се държат голямо количество хранителни продукти. Надзирателите са намерили десетки стекове с безалкохолни напитки, стекове с минерална вода, много пакетирани захарни изделия (шоколади, вафли и десерти), колбаси, плодове, олио и други малотрайни продукти."

  Това е някаква много странна гладна стачка!:)))))))

 51. 51 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  А 8 месеца арест,нещо нормално ли са? Излиза,че първо са арестувани и после е започнало събиране на доказателства.Защо не е започнал съдебен процес?
  —цитат от коментар 49 на Майндърбайндър  Абе, какъв процес с тези болни хора ... ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 52. 52 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 879 Неутрално

  За продажбата на нито едно от тези лекарства не се изисква рецепта ,а наистина ме учудиха 50 СД,такова нещо не съм ползвал поне от 10 години.

 53. 53 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 879 Неутрално

  [quote#46:"Дедов'та Колюуа Унукя!"][/quote]

  Повечето зали на театри и на някои кина са заглушени и не съм чул за проблем с връзката на околните,дори в същата сграда.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 55 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3326 Неутрално

  До коментар [#17] от "xm...":

  В СЦЗ можеш да получаваш лекарства само по рецепта от затворническата болница - даже витамини. При това, ако трябва да занесеш някому лекарства, не ти дават рецептата - ами охраната я снима на ксерокс. После трябва да занесеш купените лекарства и ги предадеш в точно определен час - от 13 до 13,30 в работен ден. След това те грижливо се оглеждат от затворническия лекар или фелдшер. Предават се на болния едва на другия ден, а ако ги донесеш в петък - едва в понеделник, даже във вторник.
  Така е за обикновените затворници. Трябваше тези дни за купувам витамини за мой близък, който още е следствен.

 56. 56 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3326 Неутрално

  До коментар [#22] от "АзКлавдия":

  Нямаш право да ги внасяш свободно - вижте моя коментар № 55.

 57. 57 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3326 Гневно

  До коментар [#28] от "xm...":

  Бе вземете прочетете колко трудно е обикновен затворник да получи дори и витамини, пък после пишете - вижте коментар № 55.

 58. 58 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3326 Неутрално

  До коментар [#32] от "Жълто паве":

  В СЦЗ има и кухня, където можеш сам да си приготвиш храната с продукти от лавката или получени като хранителна пратка. Олио с хранителна пратка не се разрешава - би могло да се примеси нещо в него.

 59. 59 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3326 Весело

  До коментар [#30] от "carebean":

  А бе, вчера май показваха в Дневник как е изглеждала килията на Ал Капоне!
  Нашите са живели съвсем скромно.

 60. 60 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3326 Весело

  До коментар [#50] от "objektivist96":

  Напротив. Спомням си за един роман от Джао Шули, който описва съветите на китайска селянка към дъщеря й, която се омъжва :"като си скриеш повечко храна, можеш да обявиш, че ще се самоубиеш чрез гладуване и да изнудиш мъжа си" /около 1950 година/.
  Хич даже не е странна! Така се прави!

 61. 61 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3326 Разстроено

  До коментар [#49] от "Майндърбайндър":

  То следствието често продължава и повече от осем месеца - тогава задържаните ги преместват от НСС в СЦЗ или Кремиковци.

 62. 62 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 491 Весело

  До коментар [#60] от "Patsis":
  Странна е за мен!
  Инак,тези двамата, предполагам,че са почитатели на Джао Шули и въпросния роман,та оттам са научили тези хватки. Те са схватливи момчета.:)))))

 63. 63 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3326 Весело

  До коментар [#62] от "objektivist96":

  Е, просто това са стари номера и не е нужно да си почитател на Джао Шули за да ги знаеш!
  Може пък хуните, аварите, прабългарите, узите, печенегите, куманите и татарите при своята миграция от Сежерен Китай към Балканите да са ги пренесли! Културно наследство!

 64. 64 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 491 Неутрално

  До коментар [#63] от "Patsis":
  Може и така!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK