На живо

На живо: ГЕРБ печели евроизборите, сочат първите резултати

На живо: ГЕРБ печели евроизборите, сочат първите резултати

© Анелия НиколоваДнес - 26 май, българските граждани гласуват на изборите за депутати за Европейския парламент. Кандидатите са общо 318 и са издигнати от 13 партии, 8 коалиции и 6 инициативни комитета. Очаква се за един евродепутатски мандат да са необходими между 120 и 150 хиляди гласа.


Гласуването започна в 7.00 часа и трябва да приключи в 20.00 часа. Изборният ден може да бъде удължен по преценка на Централната избирателна комисия, ако в 20.00 часа пред изборните помещения има желаещи да гласуват, но удължаването може да е най-много с един час - до 21.00 часа.


Избирателните секции в страната по предварителен списък са 11 660, а общият брой избиратели по избирателни списъци е 6 355 633.
ГЕРБ печели евроизборите, сочат първите резултати

ГЕРБ печели състоялите се днес избори за депутати в Европейския парламент с преднина от близо 10 % пред основния си опонент - БСП при ниска избирателна активност. Освен тях, евродепутати със сигурност ще имат още две формации - ДПС, ВМРО. Демократична България с резултат от 5.9 на сто е на ръба на изборната бариера от 5.88% от действителните гласове. Това сочат прогнозните данни за резултатите от вота на социологическата агенция "Алфа рисърч".

Избирателната активност в страната към 17:30 ч. е 26.22%. Това показват данните на Централната избирателна комисия (ЦИК). За сравнение, към 17.00 часа избирателната активност на евроизборите през 2014 г. е била 27.97%.

Пет партии ще имат евродепутати. Това сочат предварителни данни от резултатите на изборите, които бяха разпространено от Би Ти Ви. Все още обаче не се знае коя политическа сила колко места в европарламента печели. Изборният ден ще продължи до 20 ч. Ако пред изборните помещения има желаещи да гласуват, изборният ден може да бъде удължен най-много с един час - до 21 ч.

Допълнителни бюлетини ще бъдат пренасочени към Гърция

С решение на Централната избирателна комисия и по разпореждане на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева се пренасочват допълнителен брой от 100 бюлетини към избирателната секция, разкрита в Неа Мудания, Гърция. Причината е огромният интерес на български граждани да гласуват в изборите за Европейски парламент в тази секция, разкрита за първи път в курортния район на Халкидики.

Избирателната активност в затворите и арестите в страната е изключително висока. Общо 1257 от 1425 имащи право на глас са гласували на евроизборите, съобщиха от Министерството на правосъдието на "Фокус". Така активността е 88%. Гласувалите са обвиняемите и подсъдимите, които нямат влязла в сила присъда към датата на провеждането на избори за членове на Европейския парламент. Работата на избирателните секции на територията на затворите и арестите в страната ще приключи в 20 ч.

В Централната избирателна комисия продължават да постъпват сигнали за различни нарушения. Сред тях се отличава опитът за купуване на гласове за 20 лв. в Брезник. Повече за нарушенията четете тук.

Борисов призова медиите да пишат коя социологическа агенция дава лъжливи данни

Премиерът Бойко Борисов гласува последен на европейските избори от лидерите на основните политически сили. След като упражни правото си на вот той заяви, че медиите трябва да могат да публикуват данни от екзитполовете в изборния ден. Така той стана поредният политик, който се обяви против промените в Изборния кодекс, които бяха приети през февруари тази година. Чрез тях се забранява на медиите да оповестяват резултати в изборния ден на страниците си във фейсбук, туитър и други подобни социални мрежи. Днес това направиха още президентът Румен Радев, председателят на парламента Цвета Караянчева и главният прокурор Сотир Цацаров.


На живо: ГЕРБ печели евроизборите, сочат първите резултати

© Анелия Николова


Премиерът каза още, че данните не само трябва да бъдат публикувани, а "всяка една агенция, която е лъгала през този месец", медиите трябва да напишат, че "тази и тази агенция дават лъжливи данни". "Не могат да взимат пари оттук-оттам и да дават лъжливи данни", допълни Борисов.


При опит да му бъде зададен въпрос за изказване на Румен Радев той заяви, че не иска да му развалят настроението. "Не ми цитирайте човек, който работи за кампанията на БСП. Той беше активен през цялата кампания, приемам го като политически лидер, работещ за кампанията", каза още Борисов.

Към 13 ч. избирателната активност в страната е 15.47% съобщиха от централната избирателна комисия.

Политици искат медиите да публикуват резултати в изборния ден

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обяви, че е съгласна да се публикуват данни от екзитполовете в изборния ден. "Лично говоря от моя лице, защото гражданите трябва да бъдат информирани", каза Караянчева, след като гласува на еврозиборите в Кърджали.


Повод за коментара ѝ станаха промените в Изборния кодекс, които бяха приети през февруари тази година. Чрез тях се забранява на медиите да оповестяват резултати в изборния ден на страниците си във фейсбук, туитър и други подобни социални мрежи. Как се стигна до поправката на Изборния кодекс четете тук.


По-рано през деня на въпрос дали подкрепя отпадането на забраната за съобщаване на резултатите от екзитпол в изборния ден президентът Румен Радев отговори, че "Народното събрание вече се е произнесло ясно по този въпрос". "Отваряме още една възможност за манипулация и фалшификация с това решение", уточни той. Главният прокурор Сотир Цацаров също се обяви против забраната. "Излишно е да лицемерничим. Едва ли статистиката в деня на вота ще повлияе в последния момент на избирателя", каза Цацаров.

Председателят на ДПС и лидер на листата на партията за евроизборите Мустафа Карадайъ гласува в Кърджали. Той заяви, че е дал своя вот "за мир, демокрация, толерантност, за по-достоен живот на всички в България и на младите хора".

Независимият кандидат за европейски депутат Десислава Иванчева гласува за "по-добро бъдеще за България, по-достоен живот в родината ни, за свобода, за реално правосъдие, за спиране на злоупотребите и корупцията". Бившият кмет на столичния район "Младост" упражни правото си на вот заедно със заместничката си в общината Биляна Петрова. Двете бяха осъдени преди месец на първа инстанция по дело за взимане на подкуп.

Радан Кънев гласува за по-демократична България в по-силна Европа

Лидерът на листата на "Демократична България" Радан Кънев гласува в София, като реши да изпробва машинното гласуване. Той заяви, че гласува "за една по-демократична България в една по-силна Европа". "Преди всичко гласувах да има алтернатива, да има смяна на това, от което сме недоволни, но без да се връщаме в миналото. Гласувах машинно и се почувствах в 21 век", каза Кънев след упражненото си право на вот.

Водачът на листата на ГЕРБ Мария Габриел гласува в Хаджидимово и подчерта, че с вота си иска да направи така, че България да задава приоритетите в европейския дневен ред. "Гласувах за Европа, която се грижи за най-отдалечените училища, за най-малкото населено място. Затова обединени, в диалог с един прекрасен, позитивен дух да направим своя принос към тази Европа", добави тя.

В 7 секции е преустановено машинното гласуване, съобщи говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев по време на първия брифинг на специализирания орган в изборния ден. Той посочи, че случаите, в които има спиране на машинното гласуване поради технически причини, са прекалено малко като процент в съответствие с общия брой на машините. Машинно гласуване трябва да има в 3000 секции в цялата страна.

Над 400 хил. души са гласували до 10 ч.

Избирателната активност към 10 ч. на изборите за Европейски парламент е 6.84%. Това съобщи на брифинг говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев. По данните на ЦИК до 10.00 часа правото си на вот са упражнили 439 088 души. Най-много хора са гласували в Кърджали. Каква е била избирателната активност на предните евроизбори четете тук.

Въпреки забраната на медиите да оповестяват резултати в изборния ден на страниците си във фейсбук, туитър и други подобни социални мрежи, "Дневник" ще предостави достъп до предварителни данни, но и ще спази ограниченията на закона. Тези от вас, които искат да знаят - последвайте "Дневник" в публичния чат във Viber, за да сте информирани първи и лесно. Както и в канала ни в YouTube.

Нуждаем се от демократична България, заяви Румен Радев

Президентът Румен Радев заяви след упражненото си право на глас, че забраната на медиите да оповестяват резултати в изборния ден на страниците си във фейсбук, туитър и други подобни социални мрежи е "още една възможност за манипулация".


Той добави, че всички българи трябва да гласуват и да не оставят друг да решава тяхното бъдеще. Според него Европа и България се намират на кръстопът. "Нуждаем се от единна, силна и социална Европа, която да взема навременни решения в интерес на своите граждани. Нуждаем се от демократична България", каза президентът.

Лидерът на НФСБ и водач на листата на "Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)" Валери Симеонов гласува в Бургас на европейските избори и уточни, че е важно "България да има в Европейския парламент дейни и смели хора, защото такива хора ще свършат работа". "Гласувам за Европа на нациите. Това гласуване не е за това каква Европа ще избираме. Европа ще бъде такава, каквато си я направим. Гласувам за смели и действени хора, които могат да влязат в огъня и да свършат работа, а не за оперетни герои и послушковци", каза Валери Симеонов.

Водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки реши да изпробва как се гласува с машина. Той уточни, че е взел това решение, защото технологиите се развиват много бързо. "Видяхте, че е много бързо и лесно", коментира той. "Гласувах за силна България в Европа на отечествата", каза още той.

Главният прокурор Сотир Цацаров упражни правото си на глас в Пловдив. Той заяви, че е гласувал за "Европа на европейските столици и нейните граждани, а не на брюкселската демокрация". Според него забраната медиите да публикуват на социалните си страници екзитполове в изборния ден е лицемерие.


"Излишно е да лицемерничим. Едва ли статистиката в деня на вота ще повлияе в последния момент на избирателя. Убеден съм, че 99% от хората като мен идват да гласуват с ясно решение. И съм сигурен, че тези, които отидат до урните, не се интересуват от оцветените колонки. Хората мислят и не бива да ги подценяваме", каза главният прокурор.


Цацаров уточни, че изборният ден протича повече от нормално и съобщи, че към 18.00 часа вчера в прокуратурата са постъпили 147 сигнала от граждани и компетентните органи ДАНС и МВР за нарушения. По сигналите са образувани преписки. От тях има образувани 13 досъдебни производства, едно от тях вече е прекратено.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви, след като гласува, че е дал своя вот за три каузи. По думите му България трябва да поиска анекс към договора с Европейския съюз, с който да се регламентира да получава повече пари. Освен това той настоя след изборите да се въведе еднаква минимална пенсия и заплата във всички държави-членки на ЕС. Сидеров добави, че трябва да се премахнат и санкциите, наложени на Русия. Според него на тези избори ще има купен вот, тъй като се занимавал с избори от началото на 90-те години и такива проблеми е имало винаги.

Председателят на БСП Корнелия Нинова и лидерът на листата на левицата Елена Йончева гласуваха на изборите за Европейски парламент, като се обединиха, че с гласа си искат промяна в Европа и в България. Според двете високата избирателна активност е от изключителна важност. "Само така шансът България да успее и действително да бъде част от Европа и да имаме съпоставими европейски доходи е реален", каза Йончева.

Пеевски и Доган гласуваха, но и не коментираха

Почетният председател на ДПС Ахемд Доган гласува в столичното 36-о училище. Придружаван от дългогодишния шеф на пресцентъра на партията и настоящ депутат Велислава Кръстева той пусна своя глас в урната, след което отказа коментар пред медиите. Доган успя да гласува за по-малко от 5 минути и плътно охраняван от няколко души напусна бързо училището.


На живо: ГЕРБ печели евроизборите, сочат първите резултати

© Юлия Лазарова


Почти по същото време, само че във велинградското село Св. Петка, вторият в листата на ДПС Делян Пеевски също пусна своя глас. И той като Доган беше заобиколен от няколко охранители. След като гласува, Пеевски, чието единствено появяване на работа в българското Народно събрание беше преди две години - при полагането на клетва, и който се показа в предизборната кампания едва в последните три дни, отпътува в кола със синя лампа, придружавана от черен джип.


На живо: ГЕРБ печели евроизборите, сочат първите резултати

© Георги Кожухаров


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (213)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  С нетърпение чакам резултатите, за да се потвърди тезата ми, че българинът е най-спрелият човек от цяла Европа.

  След грандиозните разкрития за повсеместна корупция, българинът пак ще избере същата пасмина.

  Няма такива хора в Европа. Може би босненци, молдовци и косовари. Но със сигурност сърби, македонци или албанци няма да търпят такава повсеместна корупция.

  Като черешка на тортата можем да прибавим и поредния цирк във футбола, който мина ей тъй, незабелязано. В кой век живеете, по дяволите?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 2. 2 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Но какво говоря - че българското общество е най-изостаналото в Европа е отдавна ясно по всеобщото изтерясване около Истанбулската конвенция и след това повторението на сценария със Стратегията за децата.

  Какви са тия хора, които ще обрекат децата си и жените си на насилие заради фалшиви новини, предразсъдъци, анти-западни настроения, хомофобия....??? Какво, всъщност, очакваме от тях. Ами правилно - едно голямо нищо.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 3. 3 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 698 Неутрално

  Хора, гласувайте! Иначе нямате моралното право да се оплаквате.

 4. 4 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2312 Неутрално

  До коментар [#1] от "КретенКилър":" В кой век живеете, по дяволите?"

  Виж статията за Алеко!

 5. 5 Профил на кокошката
  кокошката
  Рейтинг: 277 Любопитно

  До коментар [#1] от "КретенКилър":

  Ти за кой ще гласуваш?

 6. 6 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2039 Неутрално

  До коментар [#1] от "КретенКилър":

  Свобода е. Какво само хулиш. Можеш да станеш от всяко общество. Заминавай мий си задниците и се вълнувай от съответното общество:)

 7. 7 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2788 Любопитно

  Всеки път се гласува за ПРОМЯНАТА. Значи ли, че провалата е била, та се надаме за нещо ново?! Гласуването е подкрепа, само избраните бързо забравят основата, която са им дали избирателите. Дано НОВИТЕ не го правят.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 8. 8 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1835 Неутрално

  За мен това с "гласувайте иначе нямате право да се оплаквате не важи"
  Не гласувам и се оплаквам. Защото да не би гражданските ми правя да зависят от гласуването (т. е. ако не гласувам ми се отнемат гражданските права?)?
  Това са глупости.
  Всеки има право да се оплаква. Изборите не нито са толкова честни, нито примерно аз лично съм издигал някой кандидат. Дават ми да избирам от някакви дето не стават. Това е все едно да отида да си купувам домати и продавача да ми каже "Изберете си домати, но само от тази щайга" и да ми посочи щайга с развалени домати...
  Това е българският политически живот, хорат избират най-малко разваленият домат.

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 9. 9 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  едно филмче за узаконената корупция - лобизма и проявленията й в Унията .

  https://www.youtube.com/watch?v=xMuUEd6w54E

 10. 10 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3084 Неутрално

  Хора, гласувайте! Иначе нямате моралното право да се оплаквате.
  —цитат от коментар 3 на Калник


  Значи който гласува ще има право да се оплаква.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  Гласувах но по традиционният начин на хартия въпреки, че имаше и машина.

  P.S.Личното ми мнение е че фалшифициране на изборите ще стане именно през машинното гласуване. Там ниКой няма да носи наказателна отговорност. Всички ще се оправдават с машината.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 13. 13 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3084 Неутрално

  Ей Дневник, нарочно ли сте заснели празна стая? По-добре щяхте да покажете активността, ако покажете и снимка от коридора и двора.

 14. 14 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1460 Неутрално
 15. 15 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  Отивам да гласувам. Моят глас има власт.

 16. 16 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  Гласувах за Европа и реформи!

 17. 17 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Още чакаме новият Костинброд. И нека фалшифицирането на протоколи, тумбите селяци и човешки отпадък в автобуси, корпоративния вот, гласуването на починали хора и скандалните беззакония започнат сега. Не ви се вярва? Само погледнете къде и по какъв начин "гласува" Страхуващото прасе на Д(п)С.

 18. 18 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3522 Неутрално

  До коментар [#3] от "Калник":

  "Хора, гласувайте! Иначе нямате моралното право да се оплаквате."

  С жена ми гласувахме още с отварянето на секцията.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 19. 19 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5787 Весело

  Гласуването започнало, а аз съм още в леглото :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 20. 20 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1585 Неутрално


  Ако още се чудите за кой, пак гласувайте за партията на двете истерички, както направихте на последните президентски избори.

 21. 21 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3084 Неутрално

  "След грандиозните разкрития за повсеместна корупция, българинът пак ще избере същата пасмина."
  До коментар [#1] от "КретенКилър":

  Корупцията отдавна и въздигната в ранг на държавна политика и гражданите вече не се впечатляват. Тя е нещо като национален спорт. Всъщност е най-лекият начин да си свършиш или постигнеш нещо, което даже по закон ти се полага. Друг е проблема. Няма икономика, няма развитие, няма производство, няма доходи, няма пари, за къв му е на българина Европата, че чак и да гласува за нея?

 22. 22 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3084 Неутрално

  Гласувах за Европа и реформи!
  —цитат от коментар 16 на 4okuto


  Какви реформи! Едно време леля ми ходеше да гласува за мира, ма знаеше какво е.

 23. 23 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2088 Неутрално

  Гласувах с машина.Хората които имат възможност да гласуват с машина да го направят.Да ги проверим тези машини.Дали ще издържат 13 часа и какъв вот ще покаже машинното гласуване.Все пак за първи път ни е.

 24. 24 Профил на vlado1978
  vlado1978
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#3] от "Калник":

  Докато си плащам коректно данъци и осигуровки имам право да си се оплаквам, без значение дали гласувам или не

 25. 25 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Като чета коментарите,настроението е пораженческо.

 26. 26 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3533 Неутрално

  Голям шамар трябва да получи третото поколение комунистическа измет!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 27. 27 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2602 Неутрално

  ДОЛУ ГЕРБ ДОЛУ БСП
  —цитат от коментар 14 на Хи-хи


  ... ами то това си е чиста агитация за ДПС

  = другите опции не са особено реалистични да прескочат заветните 5,88 %

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 28. 28 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2088 Неутрално

  До коментар [#3] от "Калник":Докато си плащам коректно данъци и осигуровки имам право да си се оплаквам, без значение дали гласувам или не
  —цитат от коментар 24 на vlado1978

  Това е без никакво съмнение.Тезата,че ако не упражниш конституционното си право за избор чрез гласуване е смешна.

 29. 29 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  На "жълите павета" (секция 21) имаше само 5-6 бюлетини преди моята... слабо ;-)

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 30. 30 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 953 Неутрално

  Проруските сайтове спряха секциите си за коментари под статиите си за Корнелка...

 31. 31 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3931 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Всеки път... не съвсем.
  Некои гласуват за първи път... да станат Евродепутати ;)
  Има такива даже сред серийните номеклатурци.

  Други... обичат си работата и не се блазнят.

  Трети гласувата за ПРОМЯНА.

  Дано.
  Дано НОВИТЕ не забравят що са обещавали.

  До коментар [#7] от "3аНиЗа":

  Всеки път се гласува за ПРОМЯНАТА.

  Значи ли, че провалата е била, та се надаме за нещо ново?!
  Гласуването е подкрепа, само избраните бързо забравят основата,
  която са им дали избирателите.

  Дано НОВИТЕ не го правят.

 32. 32 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  А това с мшините е най-лесният начин за флашифициране на изборите.
  Сега от родопските села ще почнат да отчитат 95% активност и гласували 130 годишни избиратели без никакъв проблем....

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 33. 33 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3084 Неутрално

  Некои другаре се надуват "ей тъй че ще се пукнат чак" да покажат как българинът "люби, тачи и милее" .... Брюксел!!!? Ма говежди са тез надежди да знайте!

 34. 34 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  До коментар [#27] от "dark'star":

  Като изключим еничарите, едва ли има колебаещи се българи, на които ДПС да е опция...

 35. 35 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  До коментар [#1] от "КретенКилър":Свобода е. Какво само хулиш. Можеш да станеш от всяко общество. Заминавай мий си задниците и се вълнувай от съответното общество:)
  —цитат от коментар 6 на mpq24607239


  Е как да отиде ,където и да е било,като са го екстрадали от САЩ заради престъпления.Такива отрепки никъде не ги искат.

 36. 36 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3084 Неутрално

  Доган показа, че е жив и може да ходи.

 37. 37 Профил на От Банкя с любов
  От Банкя с любов
  Рейтинг: 277 Любопитно

  С жена ми гласувахме още с отварянето на секцията.
  —цитат от коментар 18 на Norman Granz

  Значи снощи си е спала вкъщи?!

 38. 38 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2039 Неутрално

  До коментар [#35] от "Мусаши":

  Те такива като него не могат да разберат, че в България, САЩ, Русия, Германия и даже във Буркина Фасо все ще си е мияч на задници:)

 39. 39 Профил на Peacock
  Peacock
  Рейтинг: 1223 Разстроено

  Моят глас има власт!

  Гласуват.

 40. 40 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Умолявам всички да гласуват с РАЗУМА, а не с емоциите си!!!!

 41. 41 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  България пасува за евродепутати. Както и те за нас (в повечето случаи).

 42. 42 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#3] от "Калник":Докато си плащам коректно данъци и осигуровки имам право да си се оплаквам, без значение дали гласувам или не
  —цитат от коментар 24 на vlado1978


  Плащането на данъци е задължително. Гласуването - не. Говоря Ви за морално право, не за формално. Като клиент на една фирма можете да се оплаквате, но винаги ще има нужда от външна принуда, за да се постигне нещо. А като акционер имате директно влияние.

  А ако наистина искате промяна, най-добрия начин е сам да се кандидатирате. Да видите тогава какво ще ви е мнението за тези дето твърдят че си плащат данъците и искат всичко да е по техния вкус, а не могат да отделят 30мин да пуснат една хартийка в една кутия. За тях има един лаф - най-добрите играчи винаги са по трибуните. И обикновено чоплят семки.

 43. 43 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  До коментар [#42] от "Калник":

  абе аман вече , от един месец дуднат , как гласа на всеки бил важен , а не казват , че още от вратата на ойропарламента , депутатина го грабват едни сладкодумни хорица-лобисти , комисаря ти прави оперативка и те ''насочва''как да гласуваш за текущите директиви за деня , често и с финансови стимули . за това ли да изгубя половин час ,да пусна някаква хартийка и да се залъгвам , че някой там сън не спи за моя кеф и удобство, а?

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото нарушава Изборния кодекс.

 45. 45 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  До коментар [#43] от "pavur":

  Все тая. Същото е и в тукашния Парламент. Играем си на демокрация, а реално олигарсите и лобистите управляват. По тази причина и е-гласуването остава за неясното бъдеще.

 46. 46 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3931 Неутрално

  UNITED EU EUNION

  Не е пръв фактор, но да, и този.
  Завистта на трола.

  Жаждата за Европейски ценности.

  Едно е да гласуваш за эвразийски парламент... или евроамерички... или афро,
  за треторазрядни институции.

  КАТО НЕЯ НЯМА ВТОРА.
  ЕВРОПА!
  THE REAL THING (R)

  До коментар [#21] от "Judjuk":

  за къв му е на българина Европата,
  че чак и да гласува за нея?

 47. 47 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2602 Неутрално

  Проруските сайтове спряха секциите си за коментари под статиите си за Корнелка...
  —цитат от коментар 30 на schleimer


  това е ВЪПРОСЪТ на днешният ден за левите !
  Наказателен вот вътре в БСП = негласуване ... или удар с преференциите
  ... или удар по милицунерите и гласуване пак за БСП , ама с отвращение :-)

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 48. 48 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  До коментар [#45] от "Читател":

  Е-гласуването ще даде предимство на ДПС, точно както машинното глсуване го прави сега, но заблудата не е само една и е масово явление след повтаряшите матри ;-)

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 49. 49 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  До коментар [#45] от "Читател":

  смешно е , как безпомощни пейзани , с вилицата на врата от банки и конгломерати , ходят да ''упражнят конституционното си право'' , с надеждата ,че ''избират'' някого , който да ги ''представлявал''и да се борил за техните права . убиха се да се фалят с премахването на роуминга и то само защото алчните говеда от телекомите кандисаха и отлагаха чрез лобистите си близо седем лазарника . и пак ни го набутаха с макарите , щото сме били ''малък пазар'' .

 50. 50 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  До коментар [#44] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  ти що агитираш в изборния ден ве ? да те намодерират дано, калмук.

 51. 51 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  До коментар [#37] от "От Банкя с любов":

  и ква файда . на тоя не му става вече даже от книгата на костов .

 52. 52 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  До коментар [#44] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Аз гласувах с №12, с преференция №6!
  Домашните любимци също :)

  Машини прости, народ неук.
 53. 53 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  "България гласува...", пък сте изтипосали сопола най-отпред, на портрет!
  Сопола не е България и никога не е бил.
  Този екземпляр е проклятие по-скоро за турското малцинство, отколкото за българите!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 54. 54 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  До коментар [#52] от "Zizu":

  боли ме папура как си гласувал .

 55. 55 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 872 Неутрално

  Според казаното от Цацаров той е гласувал против Кьоваши.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото нарушава Изборния кодекс.

 57. 57 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 893 Неутрално

  ами това са реалните днешни управляващи ,герб служат само за парлама

 58. 58 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#12] от "Танас":

  А,Добър Ден!Защо мислите,че Хиландия се отказа от машинки

 59. 59 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  До коментар [#52] от "Zizu":

  И аз ;-)

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 60. 60 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Ето какви са резултатите от първата кулинарна сводка:

  Генералска гозба - 33,1
  Филе Елена - 28,4
  Мераклийски тас кебап - 21,0
  Специалитет по аптекарски - 3,7
  Каракачански сач - 3,8
  Патриотична разядка - 1,8
  Хайдушко мезе - 1.0
  Азбучно плато - 2,6
  Агнешки главички - 3.0

  "Агнешки главички" ааахахахаха нема такава гавра ...

 61. 61 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  Егото на комплексираното момче от Варна пак отблъсна много хора, включително от "жълтите павета" ;-)

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 62. 62 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1911 Любопитно

  До коментар [#7] от "3аНиЗа":


  Всеки път се гласува за ПРОМЯНАТА. Значи ли, че провалата е била, та се надаме за нещо ново?! Гласуването е подкрепа, само избраните бързо забравят основата, която са им дали избирателите. Дано НОВИТЕ не го правят.
  —цитат от коментар 7 на 3аНиЗа


  Вие имате ли дори един процент вяра, че "новите" няма да го направят!
  Всъщност, къде виждате "нови"?

 63. 63 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  До коментар [#60] от "izt21595181":

  специалитета по аптекарски престоява в марината от тунджа и биндзин преди да се сготви

 64. 64 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  До коментар [#48] от "100 Рублей за Доллар":

  От екзит половете Вашите твърдения не се потвърждават. Явно си имате някаква фиксация, както други си имат такава с Русия. А в същото време планетата продължава да се върти и технологиите (в т.ч. и изкуственият интелект) да се развиват.

  До коментар [#49] от "pavur":

  Така е. Нито имаме европейски заплати и пенсии, нито европейски социални помощи, нито закон за фалит на физическите лица, нито пък правосъдие по европейски. Главен проблем на бюрократите и евродепутатите в Брюксел са най-вече кривите краставици и от време на време се присещат да приемат някакво законче за раята, колкото да не е съвсем пълен резилът. Същото е и тук.

 65. 65 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#1] от "КретенКилър":

  За твое съжаление,към момента разликата между ГЕРБ и БСП е около 7%

 66. 66 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1911 Гневно

  До коментар [#3] от "Калник":


  Хора, гласувайте! Иначе нямате моралното право да се оплаквате.
  —цитат от коментар 3 на Калник  Негласуващите не носят вина, защото не са легитимирали никого чрез избора си,
  докато гласуващите легитимират цялата паплач и сган, която ни с...ре на главите!
  Всичките, които са участвали във властта за последните 30 години са изцапани, но това не пречи на масата им привърженици да продължават да призовават да се "гласува" за тях!

 67. 67 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  До коментар [#64] от "Читател":

  В "белите държави" винаги е имало и има гласуване по пощата със старомодно писмо, но там в пощата не се краде и си нямат ДПС-та и Дон Цецита, които да пращат писма от името на друг ;-)
  Електронното глсасуване много ще улесни "работата с електората"

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 68. 68 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 893 Весело

  До коментар [#65] от "yanne":

  е щом ваш недялко казва ,няма начин да не е вярно... ех ,колко смешни и жалки сте вие милиционерите

 69. 69 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 366 Весело

  Доста хора днес ще гласуват за партийки които даже няма да минат прага и няма да вкарат нито един евродепутатин.
  Аз няма да съм от тези разходили се напразно за пореден път

 70. 70 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  До коментар [#67] от "100 Рублей за Доллар":

  дааам .затуй у австрия прегласуваха президентските два пъти , щот некви пликове били залепени с кофти лепило и били ''отваряни''. а всъщност ''крайнодясноантиимигрантопопулистоойроскептика'' беше на път да спечели .

 71. 71 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2746 Неутрално

  Почетният председател на ДПС Ахемд Доган гласува в столичното 36-о училище.
  ____________
  Бай Ахмед искрено вярва ,че цял живот ще живее в рахат и е по-умен от всички! Ама нещата с идеолозите на корупцията и кражбите от далече се вижда ,че няма да са вечни!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 72. 72 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#52] от "Zizu":

  И аз така,по-късно.

 73. 73 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Любопитно

  До коментар [#68] от "Stewie":

  Не е до недялко.Пък и какво имаш.против брата на собственика на Биволь?!

 74. 74 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  До коментар [#70] от "pavur":

  Пропусна, че тази партия е и про-Руска, за това редовно в Австия бият през пръстите, късите ръчички на кремльовския гном ;-)

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 75. 75 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#44] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":Аз гласувах с №12, с преференция №6!Домашните любимци също :)
  —цитат от коментар 52 на Zizu


  По принцип, хората крият всячески това, че са роби на мафията.

  Но ... в България е различно - обявява се на висок глас.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 76. 76 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2602 Неутрално

  Часът за БСП е 17:55

  :-) 18 без 5 (ако някой не се е сетил сам)

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 77. 77 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Дневник официално са медия на мафията. Само за тях пишат, само тях рекламират.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 78. 78 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  До коментар [#75] от "КретенКилър":

  КретенчоКълърчо, отиди да четеш морал на някоя ЛГБТ среща. Там всички ще ти пляскат с ръце, крака, там каквото имат, всеки път когато обиждаш различните от тях - АХАХ - ХАХА ;-)

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 79. 79 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  До коментар [#71] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  доган го скриха , изкараха местан -екзактния изказ , обаче и той изпадна в немилост , заради развалените отношения на доган с америка . вездесъщ е само прасеевски , чието туловище , удобно се ползва като лице на корупцията и мафията и оправдание за некадърност и насрани гащи . тия, дето са нарочени за слуги на Москва , едва изкарват 8-9 процента по избори , а герб бяха създадени , лансирани и подържани от фондацията ханс зайдел . дотука със зависимостите от москва .

 80. 80 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  До коментар [#67] от "100 Рублей за Доллар":

  Тоест според Вас родните политикани са някакви мазохости, които искат нарочно да им е трудно с машини и хартиени бюлетини вместо всичко да става бързо и елементарно с е-гласуване? Помислете пак.

 81. 81 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Като цяло, връщайки се назад в историята на България от последните две основни обществено-политически промени, винаги тази история е била на доминацията и потисничеството на простите хора над интелигентните.

  През комунизма, всичко читаво е избито, интернирано, заглушавано, смълчавано, сплашвано или принудено да се прави на комунист.

  След комунизма, дойдоха отявлените мутри, които буквално унищожаваха хора, бизнеси, медии.

  И сега положението не е много по-различко: цензура, авторитаризъм, феодализъм. Единствената разлика е, че за разлика от отявлено-мутренския период, сега се даде възможност на повечко хорица да се включат в престъпната клика, демек имаме по-скоро завръщане към комунизма.

  Но винаги явленията са белязани с безскрупулно осмиване, потискане и унищожаване на интелигентните гласове. Както виждате, този форум се е превърнал именно в това.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 82. 82 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Любопитно

  До коментар [#80] от "Читател":

  С Егласуване ще е лесно само за купувачите на гласове.Престанете с тази глупост!

 83. 83 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 277 Весело

  Агнешките главички набират скорост, вече са с 3,1% в Блиц.

 84. 84 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  До коментар [#74] от "100 Рублей за Доллар":

  анджък . затуй я бият през пръстите с бюрократични уйдурми , понеже пейзаните странно защо предпочитата машите на масква , пред гнусната лЕберал-легебетейска измет .

 85. 85 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  До коментар [#80] от "Читател":

  Сигурен съм, че нашите политице ще се възползват от обстоятелствата на ел. галсуването по най-добрия начин...
  България е малка държава и трябва да се възползва от предимствата си. Едно от тях е, че избори се организират мн. по-лоесно от колкото в Гемания или САЩ и може да се галсува по старомодния начин, който работи безотказно от 200 години, без това да води до забавяне или големи разходи.

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 86. 86 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2277 Разстроено

  За съжаление няма никакъв симптом за промяна у нас....и даже появяващите се възможности за реална преоценка от страна на т.н. "ИЗБИРАТЕЛИ" на положението в което са поставени, вече второ поколение не вдъхва никакъв оптимизъм.

 87. 87 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 366 Любопитно

  За Доган разбрахме , че е гласувал

  а Румен Христов и Александър Йорданов, няма ли да ни кажете дали са гласували

 88. 88 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2479 Неутрално

  До коментар [#24] от "vlado1978":

  Докато си плащам коректно данъци и осигуровки имам право да си се оплаквам, без значение дали гласувам или не
  ===================
  😁желязната логика на песимиста🤷‍♂️

  "Чуждестранен агент"
 89. 89 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 343 Неутрално

  До коментар [#68] от "Stewie":

  Милиционер си ти

 90. 90 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  До коментар [#82] от "yanne":
  До коментар [#85] от "100 Рублей за Доллар":

  Аз не виждам логична причина родните политикани непрекъснато да отлагат е-гласуването, след като то неимоверно ще ги улесни. Обяснете ми тогава защо не го въвеждат, защо искат да им е трудно и гадно?

 91. 91 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1170 Весело

  До коментар [#1] от "КретенКилър":Ти за кой ще гласуваш?
  —цитат от коментар 5 на кокошката


  Той отсега е тъжен, понеже и на децата е ясно , че смехурковците от ДБ няма да имат и един депутат.
  Затова както обикновено се е отдал на хейтене и плюене.
  А колко ли му е и зле, че недомислиците истанбулска конвенция и онова за децата - преписано на хвърчащи листи от някакви нпо розови мечти - няма да минат....

  Не му се подигравайте, не е лесно на злобен човек с огромни претенции без покритие и с никакви особени качества да живее.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 92. 92 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2166 Неутрално

  До коментар [#80] от "Читател":

  В кои страни е въведено Е гласуване?

 93. 93 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  Лицето Ал. Й. е просто един лаладжия, който гледа единствено личния си интерес. Срам за хората с дясно мислене.

 94. 94 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1170 Весело

  Какви са тия хора, които ще обрекат децата си и жените си на насилие заради фалшиви новини, предразсъдъци, анти-западни настроения, хомофобия....??? Какво, всъщност, очакваме от тях. Ами правилно - едно голямо нищо.
  —цитат от коментар 2 на КретенКилър


  Глупе, така и не отговаряш никога - как точно ще допринесе тази измишльотина за намаляване на домашното насилие, при положение, че си има чудесни закони против домашното насилие.
  А, да - дава доста повече власт на врещящи нпо-та да се месят където поискат.
  Ти затова ли се пениш толкова?

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 95. 95 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4016 Весело

  Айде стана време и за мене да ходя да гласувам, че вече е почти 12:30 обедно време.....

 96. 96 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3084 Неутрално

  "Едно е да гласуваш за эвразийски парламент... или евроамерички... или афро,
  за треторазрядни институции."
  До коментар [#46] от "dnevnikar":

  "Евразийски парламент", викаш!!!? Има ли такава империя? Що не се сещам?

 97. 97 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2665 Весело

  Оох, завалийката. Горкият Радан. Изчезнало му първото име от бюлетините. Да ревеш ли, да се смееш ли....

  "Първото име на водача на „Демократична България” е изчезнало от бюлетината. За това алармира самият Радан Кънев на страницата си във фейсбук. На бюлетината като водач е обявен „Миленов Кънев”.

  Ето как политикът коментира грешката: „Дребни “грешчици” - в списъка с кандидати (все още не знаем дали във всички секции) първото ми име - Радан - е пропуснато. На всякакви номера съм се нагледал, но това е ново...”
  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/parvoto-ime-na-vodacha-na-demokratichna-balgariya-izcheznalo-ot-byuletinata

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 98. 98 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  До коментар [#95] от "samoedin":

  и да не земеш да се сецнеш , докато пускаш артишката от зор .

 99. 99 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Глупе, така и не отговаряш никога - как точно ще допринесе тази измишльотина за намаляване на домашното насилие, при положение, че си има чудесни закони против домашното насилие.
  —цитат от коментар 94 на dgd


  Очевидно няма, щом всяка седмица бива убивана по една жена.

  Но ефективността на ИК не е основната връзка между двете теми. Съгласен съм, че ИК няма да промени нищо с магическа пръчка.

  Връзката между темата ИК и изборите е, че българите ДОКАЗАХА покрай истерията около ИК, че не могат да четат писан текст; да разбират рационален аргумент; че са лесно манипулируемо от лъжи, фалшификации и манипулации общество. Това ЕДИНСТВЕНО реши съдбата на ИК, както ще реши и днешните избори.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 100. 100 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 893 Любопитно

  До коментар [#89] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  ха-ха със сигурност не съм ,но щом вашият "епицентър" дава изравняване на резултатите значи вие милиционерите се отичате в канавката ,а ДБ е вече почти сигурно в ЕП /поне засега /

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK