Компаниите все по-често привличат служители с нетрадиционни придобивки

Компаниите все по-често привличат служители с нетрадиционни придобивки

© pixabay.comСред най-важните предпоставки за успешен бизнес е това в компанията да има ангажирани и щастливи служители. За да има повече такива хора в дадена фирма, е важно те да се чувстват удовлетворени както от заплатата си, така и от отношението на мениджмънта към тях, т.е. от фирмената среда и култура. Наскоро т.нар. допълнителни придобивки набраха популярност сред доста голяма част от компаниите, които стават все по-иновативни в тази посока.


Допълнително здравно осигуряване, работа от вкъщи, допълнителна отпуска, спорт и SPA процедури са вече доста често срещани. Но нека се обърнем към по-нетрадиционните допълнителни придобивки, на които започнаха да залагат компаниите, за да поощрят своите служители. Ето няколко примера за по-нетипични такива:


#1 Работа извън офиса – много компании наемат "офиси" на локации, далеч от забързаното ежедневие на големия град. Все по-често например се срещат работодатели, които предлагат на служителите си работа високо в планината или на морето за около седмица-две, където служителите могат да се откъснат от стандартната работна атмосфера. Често от тези условия могат да се възползват и техните семейства.
#2 По-кратка работна седмица – придобивка, с чието въвеждане може да се похвали основно IT секторът. Свидетели сме на обяви, в които много често работодателят привлича потенциални служители с 4-дневна, вместо със стандартната 5-дневна работна седмица. А това определено би заинтригувало доста кандидати.


#3 Билети за самолет до екзотична дестинация, концерт или забавление – обикновено се осигуряват за служителя и още един член на семейството му. Често срещано е и големи компании да организират нещо като тиймбилдинг с ходене на дадено мероприятие.


#4 Обучения, избрани от служителя – тази придобивка започна да навлиза все по-сериозно във фирмената култура в България, но все още не е много популярна. Все пак трябва да отбележим, че тук позитиви има както за служителя, така и за компанията, която после може да се възползва от новата квалификация.


Разгледайте актуалните обяви за работа на Karieri.bg.


KPMG търси:
Administrative Assistant
Tax Advisors


"Пр2" търси:
Комуникационен експерт


"EVN България" търси:
Специалист Маркетинг
Офис мениджър (по заместване)


Chambre de commerce et d’industrie France – Bulgarie търси:
Responsable marketing, communication et relation avec les membres


"Еконт" търси:
Бранд мениджър


Cargill търси:
Senior Team Manager - Invoice to Pay
Senior Team Manager - Record to Report
Senior Team Manager - Credit to Cash
Finance Internship Program - 6 months


Cushman&Wakefield Forton търси:
HEAD OF INDUSTRIAL SPACE AND LAND DEVELOPMENT DEPARTMENT


Lufthansa Technik Sofia търси:
Авиомеханик


Epidosis Bg Sofia търси:
ACCOUNTANT


ЧОУ "Азбуки" търси:
ЗАМЕСТНИК-ДИРЕКТОР


BrightPoint търси:
Junior Private Equity Analyst


БНБ търси:
ЕКСПЕРТ В ОБЛАСТТА НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ОПЕРАТИВНИЯ РИСК


"Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" търси:
Началник отдел "Човешки ресурси"


"Икономедиа" търси:
Front-end програмист

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK