Как да проверите дали гласът ви е отчетен в изборните резултати

Как да проверя дали вотът ми от е отразен в резултатите от изборите ? - "Дневник" получи няколко подобни въпроса, затова отговаряме как да направите справка в общодостъпните данни.


На сайта (към 20 часа на 27 май) на Централната избирателна комисия (ЦИК) има междинни резултати, в които са публикувани част от протоколите от избирателните комисии. За да видите протокола за своята избирателна комисия, първо трябва да отидете в секция "Области" и да намерите вашия избирателен район. След това във всеки избирателен район да изберете полето "Протоколи и изборни данни" и да потърсите по номера на своята избирателна комисия (ако я знаете). Например, за избирателен район София 24 ИР (до който стигате от "Области") страницата за търсене изглежда така:


Как да проверите дали гласът ви е отчетен в изборните резултати

© ЦИК
В полето търсене трябва да впишете номера на избирателната секция, в която сте гласували. Номерът за търсене в системата на ЦИК на всяка избирателна секция се състои от девет цифри, според логика, определена от ЦИК тук . Трябват ви кодът на избирателния район, на общината и на секцията. Ето как да ги намерите:
- Кодът на избирателния район можете да видите в търсенето по "Области", след като изберете своя район в страницата му е записан номерът му.


- За София списъка с кодове за общините можете да видите тук (23 ИР), тук (24 ИР) и тук (25 ИР). Подобни специализирани сайтове с кодовете по общини има за всеки друг от избирателните райони, като номерата им ще получите при търсенето в "Области", показано по-горе.


- Ако не знаете номера на секцията си, може да го намерите в подробния списък със секции за цялата страна тук (сваля се файл с адресите), като в него верен е само номерът на секцията .


Вече обратно в сайта с междинни резултати на ЦИК, търсенето, например, за секция с номер № 244603040 (район 24 от София, 4603 за община Възраждане, 040 за секция 40 в 30 СОУ), дава следните резултати.


Преди изборите избирателите можеха да проверят адреса и номера на секцията си тук, но вече тази услуга на интернет страницата на ЦИК не е валидна.


Преброените преференции


В раздел 10 от протокола можете да проверите гласуванията с преференции и дали, ако сте гласували с преференция, тя е отчетена.


Ако има повече преференции, няма как да сте напълно сигурни. Но ако за избраната от вас политическа сила или за вашия предпочетен кандидат има нула гласа или по-малко отколкото знаете, че са гласувалите (например 3 преференции от едно семейство, а са отчетени 1 или 2) - значи има някакъв проблем.


Списъкът с данни за преференциите

© ЦИК

Списъкът с данни за преференциите


Машинното гласуване


Срокът на Централната избирателна комисия за публикуване на резултатите от машинния вот е 30 май вечерта. Тогава данните би трябвало да бъдат публикувани в общия протокол на комисията.


Засега са публикувани протоколи без данните от машинното гласуване - както е например за секция № 254619125 в 37 СОУ в Люлин, (25 ИР на София, код 4619 за Люлин, 125 за номер на секция). В тази секция е гласувано машинно, но засега в публикувания протокол от тип "Числови данни" има само общ брой на гласувалите машинно без разбивка на вота (секция 3.б "Брой на потвърдените гласове от машинното гласуване"). Протоколът с включени данни от машинен вот ще се покаже при търсенето със специално обозначена икона "Машинно гласуване" след крайния срок на 30 вечерта.


Така че ако сте гласували с машина - вотът ви още не е видим в резултатите и ще трябва да проверите на 31 май.


Икона за протокол с данни от машинно гласуване долу вдясно.

© ЦИК

Икона за протокол с данни от машинно гласуване долу вдясно.


Какво обясниха от ЦИК


"Възможно е гласоподавател да не вижда отчетена преференция в протокола от секционната комисия при обявяването на междинните данни. Това е възможно, ако преференцията не е отбелязана правилно. Принципно, ако е отбелязана правилно, трябва да е отчетена", каза говорителят на ЦИК Александър Андреев.


Той добави, че публикуваните вече протоколи подлежат на корекция, ако има данни, които не съответстват на протокола, който е въведен при междинните данни от РИК. В такъв случай той ще бъде проверен и анализиран. Ако след анализа има основание протоколът да бъде коригиран, то ЦИК ще вземе решение да приеме анализ на несъответствието и ще може да го коригира при обявяване на окончателните резултати.


"Резултатите от машинното гласуване няма да бъдат отчитани отделно и са част от общите резултати. Гласовете от 10-те машини, с които имаше проблем в деня на изборите, ще се проверяват и броят ръчно", добави Андреев.


Ако смятате, че гласът Ви не е отчетен правилно - може да сигнализирате ЦИК.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (86)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 732 Неутрално

  Друго е много по-интересно. https://www.sofia.bg/election Тук в избирателните списъци намерих майка ми и сестра ми. Едната живее в чужбина от 1997, другата от 2000. И двете не са гласували оттогава.
  И ме налегнаха едни размишления.

  The best way to predict the future is to invent it.
 2. 2 Профил на HERMES
  HERMES
  Рейтинг: 765 Неутрално

  Явно има някаква формула как да получим обобщения код на секцията, защото във файла няма кода за търсене в сайта на ЦИК.

 3. 3 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1596 Любопитно

  така като чета - никак... нещо за казване имате ли?

  и впрочем, колко точно струва този сайт, та се налага да обяснявате нагледно на потребителите как работи?

 4. 4 Профил на HERMES
  HERMES
  Рейтинг: 765 Неутрално

  Вече открих първата грешка в ексела. Община Слатина в София е посочена с Област код 22, а би трябвало да е 24. Затова не ми излизаше кода първоначално.

 5. 5 Профил на Шизо
  Шизо
  Рейтинг: 18 Неутрално

  До коментар [#1] от "EU defender":

  Още са регистрирани по постоянен адрес в града и не са се записали да гласуват в чужбина. Надявам се това слага край на размишленията.

 6. 6 Профил на Murnat
  Murnat
  Рейтинг: 706 Неутрално

  До коментар [#3] от "extraCACA":
  "и впрочем, колко точно струва този сайт"
  Изработен от информационно обслужване - 2.5 милиона лева (без ддс)?

 7. 7 Профил на НеНаСтраха Решетников Вирусов
  НеНаСтраха Решетников Вирусов
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  А как да проверим ако не сме гласували но гласът ни е отишъл за някоя от партиите?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 8. 8 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  https://results.cik.bg/ep2019/rezultati/25.html?fbclid=IwAR3cD_euPSbZ3kO6Xyear5H0aIJaLV5ymIGs-xEUNZ212ypfVRR9T_kcsKk #/p/254619117.html


  ахахахахаххххх, ного обяснителни, ма ени фейсбук айдита не можем си махнем от линковете :D

  https://results.cik.bg/ep2019/rezultati/25.html #/p/254619117.html

  бахти малоумното УРИ, колко казахте милиона за заграбили мафията/Борисов покрай тва сайтче?

  https://results.cik.bg/ep2019/protokoli/25/254619117.html

  Vernam Cipher
 9. 9 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  Моята преференция не е отчетена. Написах жалба до ЦИК, но ще изчакам първо да качат сканирания протокол, за да видя дали е отразена в него и едва тогава ще им я пратя.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 10. 10 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 229 Неутрално

  По-лесен начин да се провери броят на глупаците е чрез преференцията за носителя на фланелка с лика на Че Гевара, брадатият антиевропеец Слабаков. Той ще ходи да представлява фашизираното сборище на мутрите.

  Дедо Крум
 11. 11 Профил на 8th_ball
  8th_ball
  Рейтинг: 879 Неутрално

  На мен ми е интересно, последните официални данни от ЦИК са към 12 часа. 95.2 от всичкото. И оттогава вече 9 часа нямаме резултати за останалите 4.8?

 12. 12 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Ммм. Може да направите един анализ как е гласувано по общини и кой коя община държи и какви са разликите.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 13. 13 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 720 Весело

  Проверих,всичко е точно.Префернцията ми за Ал.Йорданов беше отчетена.Относно машинното гласуване,Българите се бръкнаха дълбоко в джоба-десетки милиони ,заради прищевките на маргинални политици,които сега веят байрака-клюкарките,и Рада.

  Ръй! Ръй!
 14. 14 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1596 Неутрално

  До коментар [#11] от "8th_ball":

  тихо че броят и пишат протоколи, да не объркат някъде сметката хахах

 15. 15 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Моята преференция не е отчетена. Написах жалба до ЦИК, но ще изчакам първо да качат сканирания протокол, за да видя дали е отразена в него и едва тогава ще им я пратя.
  —цитат от коментар 9 на Darulio


  би ли споделил за кого си гласувал и къде?

  Vernam Cipher
 16. 16 Профил на sadparrot
  sadparrot
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Нещо не успявам да намеря кода в ексел файла?!

 17. 17 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 732 Неутрално

  До коментар [#5] от "Шизо":

  И двете са чужди граждани и си гласуват в съответните държави.
  Избирателните ни списъци са пълни с "мъртви души". Това обяснява и ниската ибизрателна активност. Просто хората ги няма, в чужбина са.

  The best way to predict the future is to invent it.
 18. 18 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Явно има някаква формула как да получим обобщения код на секцията, защото във файла няма кода за търсене в сайта на ЦИК.
  —цитат от коментар 2 на HERMES


  хух, са ша са луднат ко почна ги хитвам за сички числа путрет от десетина айпита :D

  Vernam Cipher
 19. 19 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5033 Неутрално

  До коментар [#17] от "EU defender":

  Избирателните списъци са пълни с хора, които отдавна са починали, но продължават да гласуват!

 20. 20 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5033 Неутрално

  До коментар [#17] от "EU defender":

  Избирателните списъци са пълни с хора, които отдавна са починали, но продължават да гласуват!

 21. 21 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Явно има някаква формула как да получим обобщения код на секцията, защото във файла няма кода за търсене в сайта на ЦИК.
  —цитат от коментар 2 на HERMES


  и не те разбирам какво питаш? те всички секции са изброени на страничката на района

  https://results.cik.bg/ep2019/rezultati/25.html

  Vernam Cipher
 22. 22 Профил на sadparrot
  sadparrot
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Ако правилно съм си уцелил секцията, преференцията ми не е отчетена (0 преференции за кандидата, който бях отбелязал).

 23. 23 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Така ...гласувахме със жената за Иванчева, като маркирахме 11.
  След проверка на протокола на секция № 162201025Район № 16 - ПЛОВДИВ град, се вижда само един отчетен глас и 0 недействителни.
  Дневник, БЛАГОДОРЯ за дадената възможност за проверка.
  ГЕРБ СА ФАЛШИФИЦИРАЛИ ИЗБОРИТЕ.
  Следващият път ще снимаме бюлетините си, защото са с номера и безспорно може да се докаже фалшификацията.
  Борисов и ОПГ ГЕРБ са за затвора доживот

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 24. 24 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Вече открих първата грешка в ексела
  —цитат от коментар 4 на HERMES


  забравих и да питам, кви ексели ва гонят, аз ли съм кьорав и не ги виждам?

  Vernam Cipher
 25. 25 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 673 Неутрално

  В ДЕВЕТДЕСЕТО ЛЮЛИН МИ ОТКАЗАХА ДА ГЛАСУВАМ МАШИННО ЩОТО МАШИНИТЕ БИЛИ МАЛКО , Е ТОВА ЛИ ВИ Е МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ БЕ МУТРИ НЕЩАСТНИ , КРАДЦИ ИЗРОДСКИ

 26. 26 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Дневник, виждам, че и други откриват фалшификации.
  Айде дайте процедурата, по която се подава жалба за повторна проверка на чувала с бюлетини.
  ГЕРБ СА ФАЛШИФИЦИРАЛИ ИЗБОРИТЕ !!!

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 27. 27 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Категорично трябва да има машинно и електронно гласуване.
  ГЕРБ затова се опъват и не ги щат.
  Борисов е измамник.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 28. 28 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "Така че ако сте гласували с машина - вотът ви още не е видим в резултатите и ще трябва да проверите на 31 май."

  МООООООООООЛЛЯЯЯЯ?????????????????

  Vernam Cipher
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 31. 31 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ммм. Може да направите един анализ как е гласувано по общини и кой коя община държи и какви са разликите.
  —цитат от коментар 12 на qwerty 500


  аз отвчера съм са наточил да гледам как циганите са основен избирател на ГЕРБ ма ми трябва списък с техните секции

  Vernam Cipher
 32. 32 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1519 Весело

  "Дневник", има ли сайт на който да проверим от онези с културните особености, кой и колко пари е взел за гласа си за ГЕРБ?
  :)
  !

 33. 33 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  повторна проверка на чувала с бюлетини
  —цитат от коментар 26 на ironhorse


  забрави... КС, а знаем що за КС спретнаха мафята/ Борисов

  Vernam Cipher
 34. 34 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 277 Неутрално

  До коментар [#32] от "AzDebil":

  С номер 31 потърсете как в Буковлък са отпразнували изборната победа.

 35. 35 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 720 Неутрално

  До коментар [#29] от "Дедо Лойко":

  Нета е за грамотни хора а не за малоумни боклуци като теб.Ако ти си гласувал за дб,горко му на Радан.

  Ръй! Ръй!
 36. 36 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "Дневник", има ли сайт на който да проверим от онези с културните особености, кой и колко пари е взел за гласа си за ГЕРБ?:)!
  —цитат от коментар 32 на AzDebil


  дай ми списък с "циганските" секции и ше ти ги скрейпна

  бтв, моите извинения към циганите -- не те са проблемът

  Vernam Cipher
 37. 37 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално


  забравих и да питам, кви ексели ва гонят, аз ли съм кьорав и не ги виждам?
  —цитат от коментар 24 на Дедо Лойко


  явно съм кьорав, видех го са

  https://www.cik.bg/upload/83178/Sekcii-IS-05.04.2019-Ep0-BezDop-01.xlsx

  Vernam Cipher
 38. 38 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1519 Весело

  До коментар [#36] от "Дедо Лойко":

  Ми не искам така.:) Искам официално.:)
  Толкова Активисти имат по интеграцията, все имат някъде база данни.
  :)
  !

 39. 39 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  между другото, ей тва нящо е баа преатно, па Doug Finke е катил. немам идеа дали има по-добри варианти за PoSh

  ImportExcel 6.1.0
  PowerShell module to import/export Excel spreadsheets, without Excel.

  https://www.powershellgallery.com/packages/ImportExcel/6.1.0

  Vernam Cipher
 40. 40 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#38] от "AzDebil":

  уф, дрънкаш простотии и го знаеш

  Vernam Cipher
 41. 41 Профил на grigoo
  grigoo
  Рейтинг: 546 Весело

  До коментар [#23] от "ironhorse":Или пък жена ти те е преметнала :)Което ако е факт, говори добре за жена ти :)
  —цитат от коментар 30 на niakoi_si


  Най вероятно, ма човека си е проС и си мисли, че избори така се фалшифицират като 2 и 2 4

 42. 42 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7634 Неутрално

  14 страници протокол. Не бях виждала по- дълъг досега. Направо ти се кръстосва погледа. Бях представител на ДБ в една секция. 50 пъти преметнаха бюлетините, докато всичко се отчете. Сложили им едни принтери, сякаш ще печатат 1-2 листа, а не няколко пъти по 14 стр. Голяма мъка.

 43. 43 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално


  До коментар [#29] от "Дедо Лойко":

  Нета е за грамотни хора а не за малоумни боклуци като теб.Ако ти си гласувал за дб,горко му на Радан.
  —цитат от коментар 35 на Клюводървец


  ахахахааааааААААА, бати малоумния комунар-гробар.... нета бил за грамотни ора, ше умрем от кикот

  Vernam Cipher
 44. 44 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1519 Любопитно

  До коментар [#40] от "Дедо Лойко":

  Уф, ми не са простотии. На теб ли да обяснявам колко, какви и за всеки има бази данни. И ти го знаеш.
  !

 45. 45 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1519 Любопитно

  До коментар [#34] от "Неизвестен Извършител":

  Пускай направо!
  !

 46. 46 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Явно има някаква формула как да получим обобщения код на секцията, защото във файла няма кода за търсене в сайта на ЦИК.
  —цитат от коментар 2 на HERMES


  начи, номера на секциите кък е съставен можеш да видиш и на сканираните протоколи

  https://results.cik.bg/ep2019/pdf/23/234608035.pdf

  234608035

  23 - 46 - 08 - 035
  район-община-адм.район-секция

  па хътъмълъту ше да бъди

  https://results.cik.bg/ep2019/protokoli/23/234608035.html

  Vernam Cipher
 47. 47 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 532 Неутрално

  26% активност. Голяма победа. С гласовете на леля вуйна и комшията няма що

 48. 48 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  бе у тоа ексел що ненасекъде има "Район" и "Район код"? примерно

  Област код : 01
  Област текст : БЛАГОЕВГРАД
  Община код : 01
  Община : БАНСКО
  Район код :
  Район :
  Секция : 001
  Населено място код : 02676
  Населено място : ГР.БАНСКО
  Адрес : СОУ "НЕОФИТ РИЛСКИ", УЛ."ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ" №9Б

  версус

  Област код : 22
  Област текст : СОФИЯ
  Община код : 46
  Община : СТОЛИЧНА
  Район код : 22
  Район : КРЕМИКОВЦИ
  Секция : 018
  Населено място код : 98096
  Населено място : ГР.СОФИЯ,КВ.СЕСЛАВЦИ
  Адрес : училище - филиал на 117 СУ ул."Цанко Церковски" № 31

  бтв, некой ко го иска у плейн текст моа му го метна.

  ма и СИК-аджиите ноо добре са са справили с "отворени данни в машинночетим формат". да ги у гробаро-мафиотските крадливи... некой шибнал некъде неккъф екселски(!?!) файл, некой по неккъф начин го изровил

  Vernam Cipher
 49. 49 Профил на HERMES
  HERMES
  Рейтинг: 765 Неутрално

  [quote#24:"Дедо Лойко"][/quote]

  Кьорав си. Чукча не читател, а тролител. За да разбереш точния си код трябва да изтеглиш ексел файла и по район да събереш едни цифрички и ти излиза номера на секцията. Но ексела е сбъркан за 24 район. Пише 22. Но чукча не читател, а писател.

 50. 50 Профил на HERMES
  HERMES
  Рейтинг: 765 Неутрално

  [quote#46:"Дедо Лойко"][/quote]

  Но за Район Слатина е сгрешен. Пише 22, но е 24 ;)

 51. 51 Профил на HERMES
  HERMES
  Рейтинг: 765 Неутрално

  [quote#24:"Дедо Лойко"][/quote]

  За Ваше облекчение:
  Ако не знаете номера на секцията, може да го намерите в подробния списък с адреси за цялата страна тук (сваля се файл с адресите).

 52. 52 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#50] от "HERMES":

  нещо си се омазал яко 24, Област код, е Стара загора, не бъркай с избирателен район

  Област код : 24
  Област текст : СТАРА ЗАГОРА
  Община код : 04
  Община : БРАТЯ ДАСКАЛОВИ
  Район код :
  Район :
  Секция : 001
  Населено място код : 06183
  Населено място : С.БРАТЯ ДАСКАЛОВИ
  Адрес : ул."Септемврийци"№64, Младежки център

  Vernam Cipher
 53. 53 Профил на qke05665501
  qke05665501
  Рейтинг: 284 Неутрално

  цик да не е емигрирало. Или с мокър парцал го удариха.
  Кфо стана ве, връзките с обществеността!!!

 54. 54 Профил на qke05665501
  qke05665501
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#23] от "ironhorse":

  29 363 чувека можеше да излезнете на протеста и да и помогнете. Ама щом с преференция сте казали, хубаво... няма се отказвате с протестния вот, тя на местните пак ще участва.

 55. 55 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2225 Неутрално

  така излиза ,че с умрелите и тези в чужбина ,може би сме стигнали европейското ниво на вота от 60% , тоест това са реалните избиратели на партиите .

 56. 56 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#51] от "HERMES":

  шефче, читателю, язе зор неам

  PS C:\Users\joshua\Desktop> Import-Excel Sekcii-IS-05.04.2019-Ep0-BezDop-01.xlsx |where 'Район код' -eq 24

  Област код : 22
  Област текст : СОФИЯ
  Община код : 46
  Община : СТОЛИЧНА
  Район код : 24
  Район : БАНКЯ
  Секция : 001
  Населено място код : 02659
  Населено място : ГР.БАНКЯ
  Адрес : Фирма АГРОТРАНС , ул. "Варна" №4

  итн, да не ги пействам сички, ма са САМО ДЕСЕТИНА

  сега, в протоколите

  https://results.cik.bg/ep2019/pdf/23/234608035.pdf

  има

  23 - 46 - 08 - 035
  район-община-адм.район-секция

  сега, дали:

  Област код = район
  Община код = община
  Район код = адм.район

  сал един Боже Борисов може да каже... целата проблемация е че Дневник пускат линк към незнайно какъв екселски файл, в който, на всичкото отгоре, липсват множество записи за "Район код"


  дали го правят нарочно, поради незнание и неумение, или други причини, само мога да гадаа

  а инак, СИК-аджиите тотално се дънят в графата "отворени данни в машинночетим формат". ...не че е зор си ги скрейпнеш от хътъмълъту, ма аре простотии

  и както вече спомена, баси и тъкменето на резултати де го тъкмят

  Vernam Cipher
 57. 57 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1596 Неутрално

  До коментар [#36] от "Дедо Лойко":
  https://offnews.bg/politika/ot-oblasti-bez-nito-edin-turchin-dps-vzima-poveche-otkolkoto-ot-kardz-704131.html

  номерата нема кой да ти рови... дилърите направо си светят през преференциите на местни обаче, те затова се пънат да ги бастисат :)... гледаш къде мераклиите за ОС са струпали преференции/разместили листите и ги кръстосваш с кметския/ един преден + резултата, който търсиш според случая :)... час-два и знаеш кой на кого колко точно :)

 58. 58 Профил на qke05665501
  qke05665501
  Рейтинг: 284 Неутрално

  не вярвам хер Вебер да получи гроссе фройде, ако изведнаж се окаже, че ЕНП би се лишило от депутат заради едни 6 гласа, които не му достигат (((.

 59. 59 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  незнайно какъв екселски файл
  —цитат от коментар 56 на Дедо Лойко


  между другото, ко попрегледаш тоа ексел мое попаднеш на лубупитни или не толкова детайли:

  Iliyan Dimitrov
  Veselina Tiholova
  2019-04-08T15:51:41Z
  C:\Shared\Elections-Buffer\Output\fajl-sekcii-cik\SectionsIS-2019Ep.txt
  D:\2019\Грао предварителни списъци ЕП 2019\

  итн ма ма мързи са са рова

  Vernam Cipher
 60. 60 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#57] от "extraCACA":

  "От области без нито един турчин ДПС взима повече, отколкото от Кърджали"

  бати простотиите... ма то щото ГЕРБ не са ортаци със секакви мафиоте

  ма аз тоа път верно ше си напраа труда да скрейпна кот инфо се излъжат да ни пуснат

  Vernam Cipher
 61. 61 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1596 Неутрално

  До коментар [#60] от "Дедо Лойко":

  е нали търсеше цигански гласове, тези са ти готови сервирани... засечи как са се движили на предните местни/ по съветници и кметове и си готов за наесен :)

  и да знаеш, тая за алевиите я не вервам... хубави хора са, много ги уважавам, ама вече сме виждали "екзотиките" откъде идват :)... наскоро гледах, че депесарите се завират да правят предизборните си мероприятия по текетата им

 62. 62 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#57] от "extraCACA":

  До коментар [#58] от "doo08488440":

  ма верно, комунар-гробарите кога мислат да обяват окончателните резултати? къф им беше крайният срок?

  Vernam Cipher
 63. 63 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#1] от "EU defender":

  Не рови много да не касират изборите,че Радан ще си остане в София на една мизерна адвокатска заплатка...

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 64. 64 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално


  До коментар [#1] от "EU defender":

  Не рови много да не касират изборите,че Радан ще си остане в София на една мизерна адвокатска заплатка...
  —цитат от коментар 63 на Котаранц


  и пуради что си мислиш дет она дет гу вири коча йе фен на Радан?

  шили си играйкати на сокпупете?

  Vernam Cipher
 65. 65 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 792 Любопитно

  Как да проверите дали гласът ви е "отчетен" в изборните резултати?!
  - никак! това е имагинерна информация като показанието на топломерите поставени на вашите радиатори - те показват някакви числа които няма как да разберете какво означават докато не получите изравнителната сметка?!!!!

  До коментар [#1] от "EU defender":
  Тук в избирателните списъци ( https://www.sofia.bg/election ) намерих майка ми и сестра ми. Едната живее в чужбина от 1997, а другата от 2000 като и двете не са гласували оттогава. И ме налегнаха едни размишления!

  Пич да ти припомня един виц: На един мъж жена му е починала преди повече от десет години и всеки път, когато отиде на избори да гласува от комисията му казват: "жена ти гласува преди малко"! А неговия коментар е: "кога ли ще успея да я засека докато гласува"?

 66. 66 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Sekcii-IS-05.04.2019-Ep0-BezDop-01.xlsx
  —цитат от коментар 56 на Дедо Лойко


  забрайф да фметна, ко има некви споруве

  PS C:\Users\joshua\Desktop> Get-FileHash .\Sekcii-IS-05.04.2019-Ep0-BezDop-01.xlsx |Format-List


  Algorithm : SHA256
  Hash : D7ECF74D48B27B3DAFFE6866DC9EF445A3D539B67F077D243437C126A5426246
  Path : C:\Users\joshua\Desktop\Sekcii-IS-05.04.2019-Ep0-BezDop-01.xlsx

  Vernam Cipher
 67. 67 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#65] от "Emil Dimov":

  +

  Vernam Cipher
 68. 68 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Любопитно

  https://www.sofia.bg/election Тук
  —цитат от коментар 1 на EU defender


  слочайно да имаж идей оти и тва гу ниутварам приз ТОР-а?

  Vernam Cipher
 69. 69 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  И двете са чужди граждани
  —цитат от коментар 17 на EU defender


  расянки?

  Vernam Cipher
 70. 70 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Нещо за петте милиона, въздържали се от гласуване, българи - години наред изборите не им носиха и не носят удовлетворение заради упоритите еднозначни резултати на баятите екскомунистически партийни електорати - ГЕРБ, БСП, ДПС, години наред изборите разочароваха българските граждани. Получи се нещо като тричане на кучета. Хората се отдръпнаха, открито не желаят да служат за фикуси в постановъчните сюжети на милиционер-партийните хидри. Има нещо идиотско в садо-мазо гласуването в полза на Борисов и покварената му от корупция му шайка, в полза на мръсната комунистическа партия, в полза на турското алчно ДС ченге Доган и противния до болка Пеевски. Как да живееш в едно общество, понасяйки примитива на упоритите техни избиратели?
  И пет милиона омерзени до дъното на душите си сънародници просто направиха това, което това отвратително управление на гнусния милиционер-комунистически триумвират - ГЕРБ, БСП, ДПС ги принуди най-сетне: отказа ги. Явлението се подминава, но то грозно стои, държава, чието население поединично се е затворило, което бяга в мизерното си себесъхранение, отказващо да поеме отговорност за себе си и бъдещето на децата си. Срамно е наистина, но е факт, пет милиона български граждани избраха да бъдат стригани като безропотни овце. Рудимент от комунистическата диктатура ли е това, резултат от геноцидната война на ГЕРБ към сънародниците ли е, други да кажат. Дори и най-безпристрастно съзерцаване на явлението води до страшна констатация, а именно - от силата на духа на българите от времето на Балканската война нищо не е останало. Те се върнаха към яловото си живуркане на роби от турското робство, към смазаното си АЗ от времето на червената диктатура.

  Дедо Крум
 71. 71 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално


  До коментар [#60] от "Дедо Лойко":

  е нали търсеше цигански гласове, тези са ти готови сервирани...
  —цитат от коментар 61 на extraCACA


  https://results.cik.bg/ep2019/protokoli/03/030600383.html

  12 ПП ГЕРБ 51
  20 Движение за права и свободи - ДПС 37
  18 БСП ЗА БЪЛГАРИЯ 27
  23 ВОЛЯ – Българските Родолюбци 20
  3 ПП ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ 12

  Vernam Cipher
 72. 73 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Любопитно

  До коментар [#61] от "extraCACA":

  Област код : 03
  Област текст : ВАРНА
  Община код : 06
  Община : ВАРНА
  Район код :
  Район :
  Секция : 383
  Населено място код : 35701
  Населено място : С.КАМЕНАР
  Адрес : Народно читалище "Пробуда", ул."Цар Симеон I"№8

  Vernam Cipher
 73. 74 Профил на Иван Маринов
  Иван Маринов
  Рейтинг: 9 Неутрално

  До коментар [#1] от "EU defender":

  Да се отпишат от списъците, най-лесно на изборите да подадът молба, че ще гласуват в чужбина.

 74. 75 Профил на Jikevjikev Jikev
  Jikevjikev Jikev
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Вижте в С.БУКОВЪК Плевенско.
  Над 90% за ДПС, като в едната секция са 100%.
  Секците са с по 500-600 гасоподаватели

 75. 76 Профил на Jikevjikev Jikev
  Jikevjikev Jikev
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Същото и в Каменар Варненско!
  Двете големи секции за ДПС 95%
  А третата малката за ГЕРБ

 76. 77 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2656 Весело

  Моята преференция е отчетена. Само една бройка има за този човек.

 77. 78 Профил на Ивайло
  Ивайло
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Моята преференция също не е отчетена.
  Има ли по-проследим начин за подаване на сигнал към ЦИК от това да им изпратя e-mail?

 78. 79 Профил на stephan
  stephan
  Рейтинг: 450 Неутрално

  "Засега са публикувани протоколи без данните от машинното гласуване - както е например за секция № 254619125 в 37 СОУ в Люлин, (25 ИР на София, код 4619 за Люлин, 125 за номер на секция). В тази секция е гласувано машинно, но засега в публикувания протокол от тип "Числови данни" има само общ брой на гласувалите машинно без разбивка на вота (секция 3.б "Брой на потвърдените гласове от машинното гласуване"). Протоколът с включени данни от машинен вот ще се покаже при търсенето със специално обозначена икона "Машинно гласуване" след крайния срок на 30 вечерта."

  Няма да има детайлни данни за мчшинното гласуване. ЦИК ги скри хитро, за разлика от 2016г.
  Това беше повод за писмо на Мая Манолова до ЦИК миналата седмица , в която тя ги упрекна за това.

 79. 80 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1337 Неутрално

  До коментар [#1] от "EU defender":

  Щом са живи и имат постоянна адресна регистрация в София и не са подали навреме декларация за гласуване по настоящ адрес защо да не са в списъците?

 80. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 81. 82 Профил на Blagomira Blagoeva
  Blagomira Blagoeva
  Рейтинг: 450 Разстроено

  "Ако не знаете номера на секцията, може да го намерите в подробния списък с адреси за цялата страна тук (сваля се файл с адресите)."
  Във файла, който се сваля няма адреси, на колоната с адреси са вписани училищата в които се гласуваше.
  Оказва се, че няма как да провериш номера на секцията си. Обадих се на ЦИК за да го разбера. Единствения начин било от ГРАО, но не е достъпен за граждани, можело е преди и в деня на избори мисля да ти го предоставят от ГРАО.

 82. 83 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1795 Неутрално

  До коментар [#5] от "Шизо":И двете са чужди граждани и си гласуват в съответните държави.Избирателните ни списъци са пълни с "мъртви души". Това обяснява и ниската ибизрателна активност. Просто хората ги няма, в чужбина са.
  —цитат от коментар 17 на EU defender


  Какво като са чужди граждани, бе пич!?
  И какво означава изобщо "чужди граждани"!?
  Аз съм с 2 гражданства, българско и канадско.
  "Чужд гражданин" ли съм, или българин!? След като не съм преставал да имам всякакви български документи. На български документи не можеш да напишеш адрес от друга държава. Пише се български.
  Включително и сестра ми, която пък от 16 години не живее в България.
  11 години бях в Канада, последните 3 съм в България. Мога да гласувам и в 2те държави. Друг е въпроса, че не го правя. Всъщност май 2-3 пъти съм гласувал, включително и след като се върнах, преди 2 -3 години някъде.

 83. 84 Профил на baba yaga
  baba yaga
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Гласуването трябва да е явно и онлайн Само така можем да сме сигурни че не ни изработват мошениците

 84. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK