Инспекторатът проверява съдии, ловували в стопанство на Миню Стайков

На последните съдебни заседания бизнесменът Миню Стайков е воден в инвалидна количка заради здравословни проблеми

© Юлия Лазарова

На последните съдебни заседания бизнесменът Миню Стайков е воден в инвалидна количка заради здравословни проблемиИнспекторатът към Висшия съдебен съвет (ИВСС) проверява случая със съдиите от Върховния административен съд (ВАС) Светослав Славов и Николай Гунчев, които са били на лов в стопанство, взето на концесия от фирма на обвиняемия бизнесмен Миню Стайков, съобщи Lex.bg.


"Получили сме сигнал и ИВСС ще изпълни правомощията си по закон", заявиха от институцията, но не съобщават кой е подателят на сигнала срещу двамата върховни съдии.


След огласяването на случая ВАС излезе с позиция, в която се посочва, че участието на двамата съдии в лов в дивечовъдното стопанство "Кабата" няма отношение към правораздавателната им дейност. Освен това в позицията се казваше, че двамата съдии имат редовни билети, разрешителни за притежание и употреба на ловно оръжие и са участвали в законно организиран лов.
Освен това имат право да ловуват на територията на цялата страна и не са длъжни да знаят кой е концесионер на стопанството.


В края на миналата година двамата са били на лов в стопанство "Кабата" край Бургас, което е отдадено на концесия на фирма на Миню Стайков. От 8 месеца той е в ареста по обвинения за данъчни престъпления и организирана престъпна група за незаконно производство на цигари.


Двамата съдии не познавали другите участници в груповия лов, а един от тях е адвокатът на фирмите на Стайков – Станислав Коев.


По закон ИВСС извършва т.нар. проверки за почтеност и конфликт на интереси на магистратите, както и за установяване на действия, които накърняват престижа на съдебната власт, и такива, свързани с нарушаване на независимостта на съдиите, прокурорите и следователите. Ако установи нарушения, инспекторатът може да внесе във Висшия съдебен съвет предложение за започване на дисциплинарно производство.


Вчера Апелативният специализиран наказателен съд реши да остави окончателно в ареста Миню Стайков.


Собственикът на "Винпром - Карнобат" беше задържан в началото на септември миналата година, когато беше обвинен в ръководене на организирана престъпна група за данъчни престъпления и незаконно производство на цигари.


Дни преди да изтече законоустановеният срок за задържането му, спецпрокуратурата му повдигна нови обвинения - за злоупотреба с европари.


След това Стайков започна гладна стачка в знак на протест, а междувременно проверка показа, че в килията си държи запаси от храна и лекарства, за които няма позволение.

Коментари (19)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Не е тайна, че олигарсите имат връзки. То оставаше и да нямат. Внимателно трябва да се провери всичко!

 2. 2 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 758 Неутрално

  Съжалявам, но не мога да имам доверие на хора, които убиват за удоволствие.

 3. 3 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3740 Неутрално

  ... ВАС излезе с позиция, в която се посочва, че участието на двамата съдии в лов в дивечовъдното стопанство "Кабата" няма отношение към правораздавателната им дейност. Освен това в позицията се казваше, че двамата съдии имат редовни билети, разрешителни за притежание и употреба на ловно оръжие и са участвали в законно организиран лов.

  Освен това имат право да ловуват на терирорията на цялата страна и не са длъжни да знаят кой е концесионер на стопанството ...

  Двамата съдии не познавали другите участници в груповия лов, а един от тях е адвокатът на фирмите на Стайков – Станислав Коев ...

  Това е нагло ...

  1. Защото много добре знаят къде отиват, кой точно върти стопанството и дори всякакви пикантерии.
  На лов не се ходи абдалската, особено такива "тежки" и "отговорни другари"!

  2. А това за анонимния адвокат, с когото явно дори здрасти не са си казали - да го разправят на старата ми шапка.

  Най-тъпото е, че и това ще утече. Без последствия ...

 4. 4 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2298 Неутрално

  Много отдавна изобщо не е смешно..........

 5. 5 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Тези ловни стопанства из страната, раздадени на местни феодали и национални олигарси, са класическо точка за събиране на боклуците в държавата още от команизма. Сега са на концесия и там можете да видите наедно престъпници, бизнес, важни хора от институциите и различните власти. Построени са имения, заградени са природни богатства, злоупотребява се с лова, секат се гори. Те за затворени територии от нашата страна, където боклуците въвеждат свои правила, включително причиняват и екологични катастрофи.

 6. 6 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1473 Гневно

  До коментар [#3] от "xm...":


  ... .Най-тъпото е, че и това ще утече. Без последствия ...
  —цитат от коментар 3 на xm...

  Има и още други тъпизми:
  - Дневник не съобщава , че в този лов е присъствал и М. Стайков . . . . .
  - Дневник не съобщава , че М. Стайков е бил прегледан от трима специалист на Пирогов, които са установили , че няма нужда от инв.количка и че може да се лекува само с хапчета в затвора и няма нужда от болничен режим . . . . .

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 7. 7 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2695 Любопитно

  "2. А това за анонимния адвокат, с когото явно дори здрасти не са си казали - да го разправят на старата ми шапка."

  Ами то най-вероятно адвокотът е организирал и ловният излет! Едва ли са се информирали по реклами в интирнет и едвали всеки може да ходи и да ловува когато си поиска щом има пушка и ловен билет!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 8. 8 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5441 Неутрално

  По-зле изказано оправдание от страна на съдии не съм чувал. По-добре да си бяха замълчали...
  При това самите съдии казват незнанието не го освобождава от отговорност :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 9. 9 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4352 Неутрално

  " В края на миналата година двамата са били на лов в стопанство "Кабата" край Бургас, което е отдадено на концесия на фирма на Миню Стайков. От 8 месеца той е в ареста по обвинения за данъчни престъпления и организирана престъпна група за незаконно производство на цигари.

  Двамата съдии не познавали другите участници в груповия лов, а един от тях е адвокатът на фирмите на Стайков – Станислав Коев."

  Ето как се пазарува правосъдие у нас...И тия ми били с високи " морални и нравствени качества".....Типични последователи на " морала" на главния прокурор !

 10. 10 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4352 Весело

  " Освен това имат право да ловуват на територията на цялата страна и не са длъжни да знаят кой е концесионер на стопанството."

  Те не са ловивали, а са били ловувани - доброволно оставили се да бъдат отстреляни с подобаващите за целта " патрони" !
  После у нас използват смешното словосъчетание " необяснимо забогатял"......

 11. 11 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2783 Неутрално

  Независима съдебна система, независима от народа, зависима от олигарси. Необходим е пряк избор на съдии и прокурори. Не на партийните назначения. Певските слуги трябва да бъдат изметени.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 12. 12 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 775 Неутрално

  "Освен това имат право да ловуват на територията на цялата страна и не са длъжни да знаят кой е концесионер на стопанството."

  Е, точно това за съдии на отговорна длъжност изобщо не е вярно. Ако се окажат на яхтата на наркобос извинението същото ли ще бъде: "не са длъжни да знаят чия е яхтата"? Точно обратното - съдиите са длъжни да спазват морална чистота около себе си - много да внимават с кого общуват, защото положението им е много отговорно, засяга много хора и при най-малкото съмнение трябва да се въздържат от подобни контакти. Как човек да не си спомни онези "върховни" съдии, които извоюваха парцели за бедни за децата си в Царево, докато съдът, чиито членове бяха решаваше за устройствения план на града и застрояването му. И въпреки всичко същият този съд излезе с подобна като днешната декларация - чисти като сълза.
  Морал е нещо, което много от висшите съдии не познават и по-важното е, че той изобщо не е критерий при растежа на съдиите.

 13. 13 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Кристално чисти, неинформирани, спортсмени по дух...
  Долу ръцете от величавата магистратура на Родината!!!

  roo
 14. 14 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 2030 Весело


  2. А това за анонимния адвокат, с когото явно дори здрасти не са си казали - да го разправят на старата ми шапка.
  —цитат от коментар 3 на xm...


  А- що бе- едно време- едни юпи-та също не познавали "Доктора", с когото играли карти на една яхта, и си правели снимки...

  Къв изтъркан номер само... 😂😂😂😂😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 15. 15 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4086 Неутрално

  ,,Инспекторатът проверява съдии, ловували в стопанство на Миню Стайков,,

  Ха и това БИВЪЛЪТЪ да не го знае, леле мале БИВОЛЪ падате ми в очите

 16. 16 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 886 Весело

  Двамата съдии не познавали другите участници в груповия лов, а един от тях е адвокатът на фирмите на Стайков – Станислав Коев

  При груповия лов и груповия секс обикновено няма непознати.

 17. 17 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 658 Неутрално

  Айде бе-така се ходи в ловно стопанство,нали?!Ти в селска дружинка да идеш,не може без разрешение на председателя ѝ,пък ако ще да имаш билет колкото порта!Все незнаещи,брей,ще се дигне от София да иде в Бургас и не знаели!

 18. 18 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3068 Неутрално


  Колеги,
  нищо лошо или престъпно не са направили другарите - важното е да не забравят да потвърдят присъдите на най-големите, мега-пресъпниците на България - Десислава Иванчева и Биляна Петрова .
  Това Миньо Стайков и семейство, това Митьо Очите, това сем. Баневи, това КПКОМПИрите, това Гешев и любовницата му, това ... продължете сами ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 19. 19 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8452 Неутрално

  Като са почнали да проверяват пък да вземат да проверят и прокурорите къде ловуват.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK