Властите ясно да отхвърлят лъжите срещу стратегията за детето, настояват правозащитници

През последните няколко дни негативната кампания - лъжите и мракобесието, ескалира и възприе отявлено пропагандни похвати, пишат активистите.Снимката е от протест срещу стратегията за детето. Архив

© Юлия Лазарова

През последните няколко дни негативната кампания - лъжите и мракобесието, ескалира и възприе отявлено пропагандни похвати, пишат активистите.Снимката е от протест срещу стратегията за детето. АрхивПредставители на неправителствени организации и граждански активисти излязаха с остра декларация, в която настояват "представителите на висшето държавно ръководство да се ангажират с ясна позиция в подкрепа на Националната стратегия за закрила на детето 2019-2030 и да отхвърлят категорично лъжите и инсинуациите на нейните критици". Декларацията е отворена за подкрепа. "Дневник" публикува документа, оповестен на сайта "Маргиналия":


Ние, долуподписаните представители на неправителствени организации и граждански активисти, от няколко месеца с тревога наблюдаваме разгръщащата се в нашето общество кампания от клевети срещу приемането на Националната стратегия за закрила на детето 2019-2030 г. Тази кампания е организирана и провеждана от обществени кръгове с неясна политическа и обществена физиономия. Твърденията на нейните организатори за произволно отнемане на деца от техните семейства, за насърчаване в българската образователна система на сексуалните перверзии, за реинстуционализиране на деца с цел промиване на техните мозъци в духа на "джендър-идеологията" и други нелепости, уж съдържащи се в проекта за Национална стратегия, бяха нееднократно опровергани от компетентни експерти.


През последните няколко дни негативната кампания - лъжите и мракобесието, ескалира и възприе отявлено пропагандни похвати. Дървета и огради в София и в други големи градове на страната са "украсени" със самоделни плакати с лика на Джордж Сорос и надписи, инсинуиращи, че организациите, спонсорирани от него, "започват кампания за отвличане на деца от българските семейства" и призиви: "Ако не дойдеш да протестираш днес, те ще дойдат да вземат детето ти утре".
В пощенските си кутии софиянци и жителите на други големи градове намериха листовки с подобно съдържание и с призиви за забрана на неправителствени организации. Публикувани в Интернет и разлепени по улични стълбове листовки съдържат призиви за отказ на българското правителство от участие в механизмите за международно хуманитарно сътрудничество и дори за забрана на УНИЦЕФ да извършва дейност в България. На системни клевети е подложена системата за закрила на детето на Норвегия, страната с най-високи стандарти за защита на правата на човека в Европа.


Тази кампания се провежда в името на "традиционните български ценности", а всъщност – срещу въвеждането на ефективни механизми за защита на българските деца от насилие, сексуални злоупотреби, пренебрегване и спъване на тяхното личностно развитие. Тя не се ограничава само до това да се възпрепятства приемането на Националната стратегия за закрила на детето 2019-2030; тя иска отмяна на отдавна приети закони и подзаконови актове в сферата на закрилата и семейните отношения, както и отказ от ратифициране на популярни международни договори.


Инвективите срещу конкретни лица и организации, отправени чрез самоделни листовки от дънерите на дървета и огради, напомнят за едни времена, за които по-възрастните от нас не биха искали да си спомнят.


На фона на това ескалиращо мракобесие с тревога наблюдаваме бездействието на българските власти и отказа им да се ангажират с активна позиция. Нещо повече, в угода на протестиращите срещу Националната стратегия в края на април тази година министър-председателят разпореди прекратяването на всякаква работа по нея. С това той загърби труда на десетки висококомпетентни експерти в българското държавно управление и се подаде на откровено фалшива пропаганда.


Ние, долуподписаните, излизайки с имената си и с имената на нашите организации, се обръщаме към представителите на висшето държавно ръководство с настоятелно искане да се ангажират с ясна позиция в подкрепа на Националната стратегия за закрила на детето 2019-2030 и да отхвърлят категорично лъжите и инсинуациите на нейните критици. Призоваваме ги да утвърдят по категоричен начин ангажимента на българската държава за изграждане на ефективна система за закрила на българските деца и за гарантиране на техните основни права и свободи в съответствие с международните стандарти.


Подписали:


Юлиана Методиева, Сдружение за човешки права "Маргиналия"


Красимир Кънев, Български хелзинкски комитет


Даниела Михайлова, Сдружение "Равни възможности"
Лилия Макавеева, Асоциация "Интегро"


Деян Колев, Център за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе"


Огнян Исаев, Ромски образователен фонд – Будапеща


Александър Оскар, ОЕБ "Шалом"


София Коен, Централен израилтянски духовен съвет
/По реда на подписалите/


Писмото е отворено за подкрепа
Изпращайте подписите си във фейсбука на организаторите

Коментари (112)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 344 Неутрално

  8 човека...
  Явно искат 7 милиона да са на тяхното мнение.
  Сори, ама не става.
  Самата стратегия е една лъжа и трябва да се отхвърли изцяло.

 2. 2 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Достатъчно е да видиш кой е подписал този пасквил, за да си убеден, че в този си вид тази стратегия не трябва да бъде приемана

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 3. 3 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Дървета и огради в София и в други големи градове на страната са "украсени" със самоделни плакати с лика на Джордж Сорос и надписи, инсинуиращи, че организациите, спонсорирани от него, "започват кампания за отвличане на деца от българските семейства" и призиви: "Ако не дойдеш да протестираш днес, те ще дойдат да вземат детето ти утре".

  Задайте си въпроса, защо толкова много хора се настроиха срещу Сорос и организациите му?
  Не са ни нужни неговите закони, стратегии, конвенции и т.н.
  Ние си имаме законодателство, не сме африканска страна.

 4. 4 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 468 Весело

  Ние, долуподписаните представители на неправителствени организации и граждански активисти, от няколко месеца с тревога наблюдаваме разгръщащата се в нашето общество кампания от клевети срещу приемането на Националната стратегия за закрила на детето 2019-2030 г.
  --------------------------
  Не пишете стратегии! Децата не са ви враг...

 5. 5 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 779 Неутрално

  Достатъчно е да видиш кой е подписал този пасквил, за да си убеден, че в този си вид тази стратегия не трябва да бъде приемана
  —цитат от коментар 2 на Noise


  Едни грантаджии.

 6. 6 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4497 Любопитно

  Някой може ли да изкара тези НПО-та, и особено "Ромски образователен фонд", колко милиона са гушнали през годините на своето съществуване?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 7. 7 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 344 Неутрално

  От групата "Не на Стратегията за детето":

  НЕКА Е ЯСНО!

  НИЕ СМЕ СРЕЩУ ЦЕНЗУРАТА!

  - Нашите АРГУМЕНТИ са за пред ЦЯЛОТО ни общество и в това е СИЛАТА ни!

  Освен това, Групата ни е ПУБЛИЧНА и това също говори добре за чистотата на Каузата и намеренията ни!

  - Борбата ни НЕ е за пробутване на нещо тайно, срамно или скришно, а за Кауза, която е ЧИСТА и даже НАЙ-ЧИСТАТА - ДЕЦАТА, и разбирането, че НЯМА нито "по-висш", нито "по-добър интерес на детето" от закрилата на първо място на правото му - да бъде обичано с най-чистата и безкористна обич, обичта на МАМА и ТАТКО, както и да бъде отглеждано и възпитавано от тях!

  Всичко друго са ИЗКЛЮЧЕНИЯ от това водещо ценностно разбиране и следва да се регулират, уреждат и третират ПРЕЦИЗНО, но като ИЗКЛЮЧЕНИЯ, а не мазно да се ре-центрира фокусът от ПРИНЦИПА към ИЗКЛЮЧЕНИЯТА, което е и сред ГЛАВНИТЕ дефекти на скандалния проект на "Национална стратегия за детето 2019-2030"!

  Чл. 47 от КОНСТИТУЦИЯТА ни е пределно ясен - държавата е длъжна да подпомага родителите, а не да ги дискриминира, за сметка на приемна грижа, НПО-къщи, осиновители, вкл. и от чужбина!

  От 700 до 1,100 лв. месечно за приемен "родител", а от 40 до 137 лв. за рождената майката на "дете в риск - заради неосигурени подходящи условия за отглеждането му" - е ДИСКРИМИНАЦИЯ и ПЕРВЕРЗИЯ, на която казваме НЕ и нека го разбере целият свят!

  - По повод призивите "да не си разкриваме козовете" и "да не си издаваме ходовете" - тук НЕ сме събрани някакви страхливи комплексари, за да си крием постовете или да таим намеренията си!

  Тук сме с Каузата си, която е ЧИСТА, ХУМАННА и ОБЩОЧОВЕШКА и няма от какво да се притесняваме!

 8. 8 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  Къосно е, алкашката пропаганда ги зати4сна и сега ще изглеждат като хора, които обясняват, че нямат сестра, а и според разпространителите на опорките норвежците отдавна са "наточили зъби да ядат български деца"...!!!

 9. 9 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2211 Неутрално

  Някой може ли да изкара тези НПО-та, и особено "Ромски образователен фонд", колко милиона са гушнали през годините на своето съществуване?!
  —цитат от коментар 6 на hamiltonf


  Според тях,не достатъчно,за това е и целият този рев.

 10. 10 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5674 Неутрално

  Властите ясно да отхвърлят стратегията за детето !!!

  [email protected]
 11. 11 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 924 Весело

  С това той загърби труда на десетки висококомпетентни експерти в българското държавно управление...
  —цитат от коментар 0 на Статията


  Спрях да чета до това изречение, защото изпопадах от смях, като си представих колко са висококомпетентни държавните чиновници.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 12. 12 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3075 Неутрално

  Правозащитниците като искат да си прокарват закони, да се явят на избори, да ги спечелят и да си ги правят законите. До тогава имат същия глас като моя.

  Можем да се плюем по форумите, но нищо повече.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3588 Неутрално

  Колко ли пари получават "защитниците" на правата на децата?

  Любовта ще спаси света!!!
 15. 15 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#12] от "realguru":

  Те не могат да спечелят избори и след 100 години, затова работят чрез нпо-та, които корумпират държавни чиновници и така се опитват да си прокарат законите и наредбите понякога. Пробити сме на много места особено в образователното министерство, както и в здравното и културното.

  П.С.
  Корумпират, имам предвид, че дават на граждански договори по някой лев на учени или чиновници срещу прегръщане на идеите им.

 16. 16 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  До коментар [#13] от "historama":

  Преводните рубли са дошли и трябва да се "заработят"!!!!

 17. 17 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#13] от "historama":

  Стига с тия русофили бре, не познавам такива.

  Може ли да водите спорове изобщо, без да обиждате????

 18. 18 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 55 Неутрално

  8 човека...Явно искат 7 милиона да са на тяхното мнение.Сори, ама не става.Самата стратегия е една лъжа и трябва да се отхвърли изцяло.
  —цитат от коментар 1 на НеКой


  Щом НПО организациите са загрижени за децата,работата много вони!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 19. 19 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 273 Неутрално

  Същата Истанбулска конвенция под нова форма. Подписалите се джендъри сигурно се мислят за много хитри. Голяма е мъката на тези терористи и ще продължава. Те не са законотворци и никога няма да бъдат.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 20. 20 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  "Маргиналия"??? Децата не са маргинали и целта на стратегията е да ги направи такива, затова сме против. А и като знаем какви "експерти" работят в МОН и какво творят по учебниците, никой не може да ме убеди, че "стратегията" е по-добър документ (за българите де, за някой българомразец може и да е добър документ).

 21. 21 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3566 Весело

  Инвективите ...

  Тц, тц, тц, к'ви сме начетени и извисени.
  Не им подхожда, явно, "хулите".
  Ще падат те до нивото на масовката тъмна! Хайде, де!
  Която дори оплюва "... популярни международни договори ...".

  ... популярни международни договори ... Ти да видиш!

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 23. 23 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#2] от "Noise":

  достатъчно е да видиш кои реват против нея, за да ти стане ясно, че трябва да бъде приета

  и да ти стане ясно кой плаща на тия, които реват против нея

 24. 24 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Единственото, което властите трябва ясно да отхвърлят е намесата на организации, нямащи нищо общо с децата, в писането на стратегии за децата.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  До коментар [#25] от "Сенчеста фигура":

  Расизъм, национал-социализъм и откровена , брутална простащи..
  ТЪЖНА И ЖАЛКА ИСТОРИЯ!!!!!

 27. 27 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3566 Неутрално

  Властите ясно да отхвърлят стратегията за детето !!!
  —цитат от коментар 10 на karabastun

  Явно натам върви като със Стамбулската и затова е истерясването.

  Цитирам от вопъла:
  ... На фона на това ескалиращо мракобесие с тревога наблюдаваме бездействието на българските власти и отказа им да се ангажират с активна позиция. Нещо повече, в угода на протестиращите срещу Националната стратегия в края на април тази година министър-председателят разпореди прекратяването на всякаква работа по нея ...

  Тук е заровено кучето явно.
  Баце "дръпна" Стратегията, "общата бумага", но тихомълком минаха някои поправки от нейната агенда. И тогава се вдигна шум насериозно, ако си спомняте.
  А останалото след това е спряно съвсем, дори със "забрана" от Него.

  И к'во?
  Ми минал е месец, като гледам датите. И е дошло време за заплати.
  Та вият да им напълнят хранилката ...

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3566 Весело

  Някой може ли да изкара тези НПО-та, и особено "Ромски образователен фонд", колко милиона са гушнали през годините на своето съществуване?!
  —цитат от коментар 6 на hamiltonf

  Казва ли ти някой!

  Погледнах в нета кой - кой е.
  И ... сърпраааайз!
  На сайта на Сдружение "Равни възможности" се мъдри - не е обновяван от повече от една година ...

 30. 30 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 508 Неутрално

  Да се разкарате с тея декларации.

 31. 31 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 279 Неутрално

  На системни клевети е подложена системата за закрила на детето на Норвегия, страната с най-високи стандарти за защита на правата на човека в Европа.

  Хе-хе..Има филм и то не на кой да е , а на либерастите от ББС за тази система.Всеки може да го види и да си направи изводите.Ако целта е да се дублира системата на Норвегия, тия от писмото не заслужават само псувни, а яки шутове кой къде свари..

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 32. 32 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3566 Неутрално

  До коментар [#29] от "xm...":
  Опс!
  И да довърша ...

  Освен това Сдружение "Равни възможности", което е в някакъв апартамент на 4. етаж в Подуяне, има и НПО "Сдружение "Инициатива за равни възможности". Които са си активни.

  Явно и тук има както при партиите паразити мимикриращи с имената ...

 33. 33 Профил на birnic
  birnic
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#13] от "historama":

  Това със застрелването не беше ли в училищата в САЩ ?

 34. 34 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2140 Неутрално

  Чии са фирмите подписали декларацията и защо ни занимавате с ТЕХНИТЕ интереси!?

 35. 35 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#12] от "realguru":

  Правозащитниците като искат да си прокарват закони, да се явят на избори, да ги спечелят и да си ги правят законите. До тогава имат същия глас като моя.Можем да се плюем по форумите, но нищо повече.
  —цитат от коментар 12 на realguru


  за съжаление не е точно такава ситуацията, защото тези НПО индивиди кадруват по комисиите в народното събрание и по седянките в министерствата!!! Имат много голям достъп до законотворческа инициатива!! :-(

 36. 36 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2211 Неутрално

  До коментар [#13] от "historama":.Може ли да водите спорове изобщо, без да обиждате????
  —цитат от коментар 17 на НеКой


  За целта трябва да могат да кажат нещо нормално,логично,конкретно,смислено.За някои,много трудна задача.

 37. 37 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 279 Неутрално

  В България действително има един огромен проблем с децата.С децата от определен етнос, които биват продавани като животни на пазар.Дневник, направете си труда, да ни осведомите за позицията на авторите на това писмо, по този проблем.Така ще може да преценим , дали в действителност милеят за правата на децата , или целта е съвсем друга.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 38. 38 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3588 Неутрално

  До коментар [#35] от "xox55541929":

  " тези НПО индивиди кадруват по комисиите в народното събрание 4


  Със сериозни суми кадруват, щом Герб разрешават търговията с деца.

  Любовта ще спаси света!!!
 39. 39 Профил на oziris
  oziris
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  За всички, които си въобразяват, че изброените либерали-неомарксисти представляват някакви западни ценности, ще трябва да ви разочаровам. Това е неомарксизъм и целта е да се разруши семейстовото като основна клетка на обществото и да се да се изгради общество от лесно манипулируеми единици, а не изградени и мислещи индивиди. И срещу тези неща са традиционните десни партии на запад. В Европа по някаква странна ситуация дори десните партии прегърнаха тези нео-максистки идеи и затова изглежда че са западни ценности и всички "против" били за Русия, която просто се възползва от ситуацията, която наивните европейци и предоставят.

 40. 40 Профил на terminal velocity
  terminal velocity
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мисля и аз да стартирам петиция - за обявяване на некои НПО-та за нежелани чужди агенти и незабавното им изритване от теритирията.

  Путин - мы верим в тебя !
 41. 41 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1005 Неутрално

  До коментар [#23] от "carlosestrada":

  “и да ти стане ясно кой плаща на тия, които реват против нея”
  ——
  Ами май че никой не им плаща, щом като, според обръщението са го опрели до “самоделни листовки от дънерите на дървета и огради”

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 42. 42 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 499 Гневно

  ". Нещо повече, в угода на протестиращите срещу Националната стратегия в края на април тази година министър-председателят разпореди прекратяването на всякаква работа по нея."

  Без извинение, как да ви коментирам материала с подобна опашата лъжа. Няма да търся линк, с ушите си чух как Борисов каза тази стратегия да се преразгледа, евентуално да се преработи за да може да се приеме от обществото.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3075 Неутрално

  В България действително има един огромен проблем с децата.С децата от определен етнос, които биват продавани като животни на пазар.
  —цитат от коментар 37 на Noise


  Това са културни особености и тези деца не може да се пипат от закона, щото просто ще им нарушим традициите. :)

 45. 45 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  До 17:"НеКой"....Стига с тия русофили бре, не познавам такива.Може ли да водите спорове изобщо, без да обиждате????...."

  Ти какво си? Изобщо ти обиждаш ли се?

 46. 46 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Претоплят се стари манджи! През 2001 ва и БСП пишеха специални програми за децата и младежите. Помня го защото в "електоралните терзания на една овца" съм си записал
  ....
  Мислят май във БеСеПето
  Спец програма за телето
  Да не драпа към чужбина
  Щото има си Родина.
  Да ма Виденофф преди
  Тоз обор почти закри.
  Със стратегиите дето
  Почти гризнахме дръвцето!
  ...

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 47. 47 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  До 43
  Децата от добрите семейства, още като се родят ги подготвят да бЕгат. Виж имената им - Рая, Ния, Мартин, Марк. А още преди да станат абитуриенти журналистите отиват в училищата и ги разпитват за къде ще заминават, и ако случайно някое дете няма подобно намерение, то получава комплекси за некадърност.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  "...Нещо повече, в угода на протестиращите срещу Националната стратегия в края на април тази година министър-председателят разпореди прекратяването на всякаква работа по нея...."

  Баце е щастлив, така има оправдание нищо да не променя, никакви реформи - циганетата да играят по улиците, децата да не ходят на училище, защото мама и тате били на гурбет в Англия, и всичко тук оставили на самотек. А девойките Рая и Ния още на 14 год. да ги подготвят за работа в Италия като компаньонки, защото и 1 книжка за 12 години не са прочели

 50. 50 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  С ИК и Стратегията се разбра, че болшинството българи могат да бъдат лъгани, манипулирани и употребявани без 0 факти.

  Същото явление ще бъде използвано на корем от мафията да насъскват простолюдието срещу всичко читаво. Отдавна се прави, но с ИК и Стратегията се доказа, че може да се стигне до екстремности и те да минат. Примерно, вече ще могат да се унищожават хора и тълпата ще вярва, че е за добро.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 51. 51 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#47] от "historama":

  Глупусти. Това са децата от пролетарски добри семейства. Децата от семействата, които са постигнали нещо изобщо не се натискат да бягат. Особено пък тези, които са учили по чужбина и са видяли, че и там не текат реки от мед и масло.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 52. 52 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  До 48:"tribiri".... А тези от нашия етнос си се чукат от 14 годишна възраст и се женят на 36....."

  А ако на 14-15 не се изчукала, я смятат за смотанячка и изолирват

 53. 53 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ". Нещо повече, в угода на протестиращите срещу Националната стратегия в края на април тази година министър-председателят разпореди прекратяването на всякаква работа по нея."Без извинение, как да ви коментирам материала с подобна опашата лъжа. Няма да търся линк, с ушите си чух
  —цитат от коментар 42 на tolkoli


  Разбира се, че няма да търсиш. Невежеството и заблудата са самоизбрани и сладки, както продължавам да повтарям. Гълтачите и разпространители на фалшиви новини НЕ искат да знаят истината.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 54. 54 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#48] от "tribiri":

  Така е, само че защитата на децата е включително такава, срещу извратените традиции..Добре все пак ,че не включват и жертвоприношения.И понеже ми е добре известна позицията на БХК и прочие отпадъци, просто се опитах да покажа, колко лицемерно в действителност е това писмо и как подписалите го нямат ни най-малко намерение да се грижат за децата.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 55. 55 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  До коментар [#51] от "tribiri":

  не говоря, че се натискат да бягат. Но първият въпрос, който задават журналистите на абитуриентите е дали ще заминават?

  Между другото тая стратегия за децата нещо ми е убягнала (не че съм я търсил), но за нея чух от нейните критици

 56. 56 Профил на dimitarkotzev
  dimitarkotzev
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Изумително е как се организира съпротива срещу текст, който нито един от коментиращите орки не е чел... За изграждането на стратегия за детето бих се доверил на специалисти в областта (каквито са авторите на Стратегията), а самото измислено противопоставяне между България и Норвегия ми е достатъчно да съм наясно къде е цивилизованото развитие и къде е първобитната ориенталщина.

 57. 57 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Изумително е как се организира съпротива срещу текст, който нито един от коментиращите орки не е чел...
  —цитат от коментар 56 на dimitarkotzev


  Всъщност, голяма част от истеризираните протестиращи са го прочели, но това в техния слуачай няма никакво значение. Те са извършили едно преминаване през текста с поглед, но поради това, че тектът им е прекалено неразбран и сложен, така или иначе нищо не са вдянали. Продължават да твърдят каквото им втълпяват, само че сега вече му лепват и едно "аз съм я чел".

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 58. 58 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2356 Весело

  Борбата за гранта е безмилостно жестока. Същите организации, дето смятат, че е нормално в XXI век да се карат разпадащите саручки теглени от полу-мъртви коне из градовете, да не се плаща ток от хиляди хора и да се женят и раждат малолетни, изведнъж се загрижили за някаква стратегия. Че нали точно любимият на БХК, Амалипе и т.н. етнос ще бъде ударен най-жестоко, ако въпросната стратегия е и 10% от това, за което ни я представят. Явно не е, щото БХК редовно се противопоставя на актуалните български закони, когато става дума за един определен етнос.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 59. 59 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  До коментар [#44] от "realguru":

  И точно тези "културни особености" в продължение на години се използваха от БХК и клонинги.
  Интересен е въпросът колко от получените средства са ползвани за това да намалят циганската престъпност от грантаджиите?
  Някакъв отчет.

  Panta rhei....
 60. 60 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#56] от "dimitarkotzev":

  Хе-хе, щом не ни изнася определена позиция, значи със сигурност коментиращите са "ориенталски орки".. Цървул скъсан, в демократичните държави, за които без съмнение ти само си чувал, подобни стратегии се подлагат на широко обществено обсъждане.Повтарям, широко обществено обсъждане.Не обсъждане от НПО-та.Идеята е , че обществото трябва да приеме нещо, което да бъде прилагано от същото това общество.Ще ти дам един отдалечен пример, но не чак толкова.Преговорите между ЕС и САЩ за търговско споразумение.Подготвено от специалисти , но отхвърлено от обществото.Къде е сега това подготвено от специалистите споразумение?!И гражданите на ЕС "ориенталски орки " ли са?!

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 61. 61 Профил на Венелин Стойков
  Венелин Стойков
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Щом толкова хора ревнаха против нея, значи е добра. Овцете вярват на всяка глупост в интернет. Тази истерия гледам се опитват да ни пробутат вече 7 години.
  https://vimeo.com/336595423

 62. 62 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2692 Любопитно

  До коментар [#8] от "selqnin":

  "като хора, които обясняват, че нямат сестра,"

  А те имат ли нещо, било "институционен" или поне умствен капацитет?
  Красимир Кънев, Огнян Исаев да са покрили някакви научно-образователни изисквания, да са спечелили доверието на населението на избори?
  Може ли всеки хванат от улицата да претендира за "истината от последна инстанция"?

 63. 63 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7445 Неутрално

  Нови избори идват. Сега няма да го направят.

 64. 64 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2356 Весело

  Изумително е как се организира съпротива срещу текст, който нито един от коментиращите орки не е чел... За изграждането на стратегия за детето бих се доверил на специалисти в областта (каквито са авторите на Стратегията), а самото измислено противопоставяне между България и Норвегия ми е достатъчно да съм наясно къде е цивилизованото развитие и къде е първобитната ориенталщина.
  —цитат от коментар 56 на dimitarkotzev


  Всъщност съм чел текста и отлично знам защо му се противопоставям, точно както беше и с ИК. Знам че е много удовлетворяващо да се къпеш в идеята за собственото си превъзходство над опонентите, като си измисляш някакви глупости по техен адрес (е - Стюпида само за това е във форума), ама нали не бъркаме мечтите с реалността?
  За да не съм голословен. И в двата случая, единственият ефект, който би се постигнал с тези документи е, че държавата ще има оправдание да се меси без някой да я е викал в семейните отношения на хората, на база доноси и "самосезиране" без никакви ясни критерии кога това е необходимо. Все едно и сега малко го прави. Нито ще намалее насилието над жени, нито децата ще заживеят по-добре. А да - и като страничен ефект едни хора (гореподписаните), ще прибират едни пари. Сори. Знам че някои много искате ЕС и бюрократите му (щото това се надявате да стане - те да се месят, не нашите дюмбели, не сте толкова тъпи) да си пъхат носа навсякъде, включително в спалните на хората, ама други не сме на това мнение. Вместо да циврите по форуми и да мрънкате колко са зле всички около вас, вземете спечелете едни избори (че от 1997 г. май не се е случвало) и действайте след това.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 65. 65 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2692 Неутрално

  До коментар [#34] от "svoboden":

  "Чии са фирмите подписали декларацията"

  Фондации са. Сдружение на бедни граждани по ЗЗД, преживяващи от просия на дарения. Нема пазарен продукт, нема пазарно търсена услуга, само "усвояване" на средства … с подобаващ рекет.

 66. 66 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 809 Неутрално

  Честито дневник. Наляхте още вода в мелницата на едни хора които обичат конспирации.

  This is the place where puddings die.
 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#61] от "Венелин Стойков":

  Е още един убавец-демократ.Другарю, СССР умре!Не сте ли чул?! Обществото е това, което определя дневният ред.Не шепа кресливи маргинали, смятащи себе си за първа и последна инстанция.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 69. 69 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Всъщност съм чел текста
  —цитат от коментар 64 на Тюфлекчия


  Моля вижте коментар №57.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 70. 70 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 779 Неутрално

  Изумително е как се организира съпротива срещу текст, който нито един от коментиращите орки не е чел... За изграждането на стратегия за детето бих се доверил на специалисти в областта (каквито са авторите на Стратегията), а самото измислено противопоставяне между България и Норвегия ми е достатъчно да съм наясно къде е цивилизованото развитие и къде е първобитната ориенталщина.
  —цитат от коментар 56 на dimitarkotzev


  Голяма глупост си надраскал!

 71. 71 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Напълно ясно е , че меркелистите от ГЕРБ, ДСБ, БСП- Станишев, ДЕОС, Зелените ще почнат офанзива за тази стратегия.
  Изборите минаха и сега е моментът !

  Борисов отби временно огъня преди изборите в типичен за него стил с недомлъвки и сега да го видим дали ще устои или ще клекне ?

 72. 72 Профил на qtl36551020
  qtl36551020
  Рейтинг: 330 Неутрално

  Някой да е виждал социален работник в гето щото аз не!Там ако посегнат на "дебитната карта" както обикновенно се гледа на децата жив няма да излезе!Чак 70% от децата ги изкараха в риск правете сметка за каква лапачка се точат вчера четох че Анимус да получили 500к за превенция на домашното насилие и отеделно телефона за децата и още още...

 73. 73 Профил на blahblah
  blahblah
  Рейтинг: 513 Неутрално

  нБългарският народ е категорично ПРОТИВ истанбулскта конвенция и стратегията за детето. Бойко да внимава, защото идват избори! Джендърите да си гледат джендърството и да не тормозят родителите. НПО-тата да си намерят почтено препитание, а не да завличат наши пари. Къш скапани грантаджии!

 74. 74 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  За да не съм голословен. И в двата случая, единственият ефект, който би се постигнал с тези документи е, че държавата ще има оправдание да се меси без някой да я е викал в семейните отношения на хората, на база доноси и "самосезиране" без никакви ясни критерии кога това е необходимо.
  —цитат от коментар 64 на Тюфлекчия


  Тя и сега има право да се меси, "НЕголословний".

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 75. 75 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#73] от "blahblah":

  Айде бе, госпожа. Къде се губите. Я ми кажете, неуважаема, къде точно е написано черно на бяло, че българските социални работници ще се обучават от норвежките в това да разпознават деца в риск? Щото нали така твърдяхте?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 76. 76 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#71] от "faeton.":

  Борисов няма да посмее да пусне подобна стратегия.Още повече БСП определено бяга от политиката на ПЕС в това отношение и ще изреват и те.Единствените, които могат да подкрепят са ДБ, но тива ще е капката, която ще прелее чашата, поне за мен.Дано съм лош пророк.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3075 Неутрално

  Щом толкова хора ревнаха против нея, значи е добра.
  —цитат от коментар 61 на Венелин Стойков


  Объркал си логиката. :)

  Щом НПО-тата я поддържат значи е против наш интерес. Това е правилната логика. ;)

 79. 79 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  До коментар 58 от "Тюфлекчия":

  Пич, гранта е като евросубсидията. Евросубсидията цели да ни приближи до стандартите на развитите страни, а грантовете да ни отделят от червеното туземство отпреди 1989г. Говорим за отношение към детето в най-богатите страни в света, а не за диващини от Б.И. и Руската федерация.

 80. 80 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  До 77:"Noise"..... като представител на подкрепящите разни стратегии и конвенции, би ли изразил становище по въпроса с покупко-продажбата на деца от циганският етнос?!....."

  В коя стратегия е написано, че покупко-продажбата на деца е културна особеност? В законодателството на коя страна от ЕС тази възможност е узаконена?

 81. 81 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#79] от "historama":

  Не точно.Грантът е финансов инструмент на частни структури.Някои биха казали, структури, опитващи се да създадат паралелни центрове на властта.Евросубсиидиите от друга страна са пари на европейските данъкоплатци, гласувани и разпределени от избрани от европейските данъкоплатци представители.Евросубсидиите птедставляват политиката на съюза, одобрена от гражданите на избори.Грантовете представляват частните интереси на лица и фондации .

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 82. 82 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 334 Неутрално

  "Призоваваме ги да утвърдят по категоричен начин ангажимента на българската държава за изграждане на ефективна система за закрила на българските деца и за гарантиране на техните основни права и свободи в съответствие с международните стандарти."
  -----------
  И аз призовавам за същото. Закриляне на българските деца от абсурдния произвол, който руши психиката им.
  Дневник, моля да не триете. Долното е цитат от книгата на проф.Елизабет Туидер "Сексуална педагогика на многообразието" (в ориг.Sexualpädegogik der Vielfalt), която беше използвана като учебно помагало в Германия .

  Начало на цитата:
  "Не трябва да липсва стенвестник. На него учениците трябва да пишат за всичко, което изглежда отвратително, перверзно и забранено. След това учениците трябва в малки групи да откриват "галактически секспрактики", които са забранени на Земята. Към звуковите упражнения се числят "силно стенене" и "Dirty Talk", за веселите гипсови отпечатъци на части от тялото е нужен много вазелин, за упражнението "секс по време на менструация" от 12 годишна възраст могат да се практикуват и "ролеви игри в групов секс констелации". Обучението обхваща орални и анални сношения, Gang Bang, гълтане на сперма и "новия публичен дом за всички"
  Край на цитата

  Да продължа ли с програмата за обучение на 4-годишни в онаниране? Или за начало това стига?

  Е, от това пазете децата! От болните мозъци, в чиито глави се ражда тази помия и българските им клакьори!

  Едно от многото:
  http://zuerst.de/2014/07/07/gangbang-und-puff-fuer-alle-im-unterricht-kasseler-soziologin-erntet-shitstorm-im-netz/

  Мърфи е оптимист!
 83. 83 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#80] от "historama":

  Чакам отговорът на Кретен.Предполагам, ще се забави.Не може хем да защитаваш продажбата на деца като "културна особеност", хем да си радетел за защита на детето, нали?!Нещата взаимно се изключват.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 84. 84 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  Между другото най-върлите противници на стратегията за детето (ВМРО) в ЕП изпратиха един миришещ на фасове екземпляр с тениска с Че Гевара, и един джендър със специална ориентация. На мен джендърите не ми пречат, но все пак нека да бъдат малко по-честни.

 85. 85 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#67] от "КретенКилър":

  Май тебе са те игнорирали днес напълно ,колкото и да се напъваш...

 86. 86 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#67] от "КретенКилър":

  Май тебе са те игнорирали днес напълно ,колкото и да се напъваш...

 87. 87 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#83] от "Noise":

  Игнорирай го тоя трол ,както другите правят!
  Нека си говори сам със себе си...

 88. 88 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#55] от "historama":

  Реално ако се види статистиката, проблемът не е в миграцията, защото тя е 10 пъти по-ниска от тази в Литва и Латвия, а в раждаемостта. Но на някой му харесва да размахва това плашило.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 89. 89 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1633 Разстроено

  С отхвърлянето на ИК и сега с вероятното отхвърляне на стратегията, българският народ се утвърждава като изключително тъп със средновековно ориенталско мислене, лесно манипулируем и нецивилизован.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 90. 90 Профил на blahblah
  blahblah
  Рейтинг: 513 Неутрално

  До коментар [#73] от "blahblah":Айде бе, госпожа. Къде се губите. Я ми кажете, неуважаема, къде точно е написано черно на бяло, че българските социални работници ще се обучават от норвежките в това да разпознават деца в риск? Щото нали така твърдяхте?
  —цитат от коментар 75 на КретенКилър


  уважаеми, нали ви посочих. чрез "обмен на най-добри практики". Норвежкият детски омбудсман е идвал тук, също така постоянно държат странни "конференции" на тематика социални грижи за децата. Норвежки консултант обучаваше надзиратели по затворите да са мили със затворниците пак при стратегия, свързана с правосъдието, финансирана по норвежки финансов механизъм. При много стратегии, в които има финансиране по норвежки финансов механизъм, обучаването в България , което те финансират, става именно с норвежки консултантски фирми . дефакто,ззавъртат се едни пари, с които те плащат на себе си :)

 91. 91 Профил на blahblah
  blahblah
  Рейтинг: 513 Неутрално

  С отхвърлянето на ИК и сега с вероятното отхвърляне на стратегията, българският народ се утвърждава като изключително тъп със средновековно ориенталско мислене, лесно манипулируем и нецивилизован.
  —цитат от коментар 89 на kaiser


  Америка не подписа Истанбулската конвенция с аргумента, че "дава много права на ЛГБТИ". ориенталци и тъпи ли са американците???

 92. 92 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 473 Гневно

  До коментар [#91] от "blahblah":

  Що лъжеш, бе?

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 93. 93 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3588 Неутрално

  До коментар [#82] от "султана глаушева":


  " за веселите гипсови отпечатъци на части от тялото е нужен много вазелин, за упражнението "секс по време на менструация" от 12 годишна възраст могат да се практикуват и "ролеви игри в групов секс констелации". "


  Винаги съм смятала немците за прекалено алчни, сего вече мисля, че са луди.
  Дори само като помагало да е използвано, е достатъчно този текст да се чете от 12 годишни деца.
  Чудя се дали само в държавните училища се прилага това "ранно сексуално образование" или и в частните е така?

  Любовта ще спаси света!!!
 94. 94 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#90] от "blahblah":

  Г-жа: знаете ли какво значи "черно на бяло". Моля дайте линк и цитат, или признайте, че излъгахте.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 95. 95 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3588 Неутрално

  До коментар [#71] от "faeton.":Борисов няма да посмее да пусне подобна стратегия.Още повече БСП определено бяга от политиката на ПЕС в това отношение и ще изреват и те.Единствените, които могат да подкрепят са ДБ, но тива ще е капката, която ще прелее чашата, поне за мен.Дано съм лош пророк.
  —цитат от коментар 76 на Noise


  ------------
  Отношението на Радан Кънев към истамбулската конвенция не го ли знаеш?
  Към тази Стратегия няма да е по-различно. Не случайно с Герб са членове на ЕНП.
  Това са първите избори, на които не гласувам за тях.

  Любовта ще спаси света!!!
 96. 96 Профил на Nasakoto_Yakata
  Nasakoto_Yakata
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Може ли моля някой десен популист и виден експерт по стратегията за детето да постне два-три ужасяващи цитата от нея, които заплашват психиката и правилното (за десните популисити) развите на децата? Щото сега само се "чешат езици" без примери от текста.

  Внимание: По време на COVID-19 eпидемията, политиците и медиите са най-голямата опасност за Вашето здраве!
 97. 97 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#91] от "blahblah":
  Не. Не са тъпи. Просто гадни. Защото от тях идва идеологията. Джон Мъни и Джудит Бътлър. Чети, ако те интересува. Информация бол. Идеологията се нарича "джендер мейнстрийм". Бащата е Джон Мъни. Психиатър. Теорията му е, че полът е измислена история. Както възпиташ едно дете, такова е. Независимо от това, какво е между краката му. И му се удава страхотен случай да докаже теорията си. Две момченца. Близначета. Едното (Брус) му изгарят по погрешка пениса при несполучлива медицинска интервенция на 2 годинки. И Мъни предлага на родителите от Брус да направи Бренда, защото пенис не може да се възстанови, но е по-лесно да се изгради вагина. И това ще е доброто за детето им. Родителите се съгласяват. А той иска да докаже да докаже теорията си. Възпитат ли го като момиче, ще стане момиче. Операции, хормонални терапии, психологически, които поема той. Да, ама Бренда става едно красиво (самият Брус е бил красиво и нежно момче), но страшно свирепо "момиче", бие се с всички, мрази целия свят, къса главите на куклите, играе си с количките на брат си и пушките му. Къса и роклите си и обува панталони. Родителите, като виждат в какъв капан са попаднали, на 14г. му казват истината. И започва обратната процедура! От Бренда става Давид, който дори се жени, но в крайна сметка се самоубива. След като преди това брат му умира от свръхдоза, защото не може да понесе тази трагедия! между двамата е имало силна връзка, както е между близнаци. Спестявам много от подробностите. Защото са косонастръхващи! Който иска, да ги чете - ето го линка долу!

  Е, от експериментите на тези психопати пазете децата!

  https://en.wikipedia.org/wiki/David

  Мърфи е оптимист!
 98. 98 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#97] от "султана глаушева":
  https://en.wikipedia.org/wiki/David_Reimer
  пардон сбърках линка!

  Мърфи е оптимист!
 99. 99 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3588 Неутрално

  До коментар [#98] от "султана глаушева":

  Според мен, съвременния начин на живот изключително много натоварва нервната система, психиката не издържа и броя на сексуално обърканите хора расте неимоверно.
  За да не пречим на "икономическия растеж" трябва да приемем това за нормално.

  А това, което е станало с тези деца е отвратително. Горките родители.

  Любовта ще спаси света!!!
 100. 100 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  До 88:"tribiri"...:Реално ако се види статистиката, проблемът не е в миграцията, защото тя е 10 пъти по-ниска от тази в Литва и Латвия, а в раждаемостта. Но на някой му харесва да размахва това плашило....."

  Не знам от къде си, но в града, в който живея децата изобщо не липсват, в Морската градина стотици млади майки бутат колички с деца. Проблемът идва с наистина масова емиграция след средното - било то под претекст за следване в чужбина, било то за по-високоплатена работа, било то да се поразвяват. А от езиковите училища процентът на заминаващите е повече от тревожен.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK