Кметът на пловдивския район "Северен" искал 60 хил. лв. подкуп от строител

Зам.-главният прокурор Иван Гешев сравни корупционната схема в Пловдив с тази в "Младост".

© Велко Ангелов

Зам.-главният прокурор Иван Гешев сравни корупционната схема в Пловдив с тази в "Младост".Кметът на пловдивския район "Северен" инж. Ральо Ралев и негов помагач са задържани заради искане на подкуп от 60 хил. лв. срещу разрешително за строеж. Това каза зам.-главният прокурор Иван Гешев. Строителят е подал сигнал до премиера и в него обяснява, че му искат пари, за да бъдат одобрени строителни книжа за строеж на обект в район "Северен" в Пловдив, обясни Гешев.


"След това тази жалба е изпратена от г-н Борисов към антикорупционната комисия. В рамките на ден беше докладвана тази жалба. Беше докладвано и на главния прокурор и е образувано досъдебно производство", посочи Гешев.


Сред задържаните в Пловдив са кметът на район "Северен" и още едно лице, което е било посредник при получаване на парична сума. "Това са кметът и лице, което прокуратурата смята, че е "помагач-посредник", каза Гешев. Той обясни, че конкретната корупционна схема се развива от началото на миналата година.
Строителят разполагал с имот и възнамерявал да построи жилищен блок. През декември 2018 г. внесъл документи в район "Северен" за издаване на разрешително за строеж. От администрацията били констатирани забележки, но те са отстранени в срок. Според Гешев въпреки изрядните документи, строителят не е получил полагащото му се разрешително за строеж.


"Кметът, мотивиран по една или друга причина, взема проекта в собствения си кабинет, което по закон не съответства на неговите правомощия", обясни Гешев. Според него забавянето на разрешителното е водело до финансови загуби за строителя – "започва да се чувства притиснат в ъгъла. Изправен е пред реалната възможност да фалира".


Строителят е водил разговори с различни хора от Общината, като от тях е получавал отговор, че ще получи нужните документи срещу 60 хил. лв.


"При разговор с поредния човек му се казва, че изключително близко лице на кмета може да му помогне и да изчака. Това лице се оказва един от обвиняемите, който е подведен под отговорност в качеството му на помагач. От всички източници съвпада една и съща оферта", каза още Гешев.


Задържаният посредник е изключително близък до кмета на район "Северен". "Той предлага на инвеститора да сключат договор, с който този посредник ще се задължи да строи срещу 300 хил. лв. строително хале на нашия "пострадал". Целта на този договор била сигурност на посредника", обясни Гешев.


"Не се ли сещаш защо е този договор? Ако го имаше Иванчева, тя щеше да се отърве", казвали свидетели, цитирани от Гешев.


"Като дадеш 60 хил. лв. като капаро, след това се разваля договорът и капарото остава в посредника. Последната им уговорка е строителят да отиде при кмета и да потвърди на архитекта, че ще се свърши работа, че ще се изтеглят документите и ще получи разрешение за строеж. Това се случва и кметът дава указания на архитекта", посочи Гешев. След това подкупът бил предаден, а междувременно кметът отишъл на фитнес, където бил задържан.


Утре специализираната прокуратура ще поиска постоянен арест за кмета на пловдивския район "Северен" и неговия съучастник, заяви наблюдаващият прокурор по делото Венцислав Фердинандов.


"Става дума за престъпление, което е извършено в съучастие. Смятаме, че това е престъпление, защото кметът няма правомощия и отношение към преписката, която е входирана в район "Северен". Той не подписва документи, които касаят идейния проект и не издава разрешение за започване на строителство", обясни прокурор Фердинандов.


"Кметът иска да получи дар, който не му следва, упражнявайки влияние, на лицето, което трябва да вземе това решение. Според наблюдаващите прокурори са събрани категорични доказателства, че са извършени престъпления от две лица – кметът на район "Северен" и помагачът. Те са задържани за 72 ч.", каза наблюдаващият прокурор.


"Това дело онагледява основният проблем в България - в голямата си част в България корупция няма, защото това, което описвам, в житейски смисъл покрива друго. Това е нещо като натиск и изнудване", коментира Гешев. Според него в случаите на корупционни практики и двете страни са доволни, а в България няма корупция в чистия й вид – има изнудване.


Вчера зам.-главният прокурор обясни, че арестите в Пловдив са по случай, който е сходен с този на бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева. Тя бе задържана през април миналата година, а преди месец и половина на първа инстанция в специализирания наказателен съд бе осъдена на 20 години затвор за поискан подкуп от инвеститора Александър Ваклин.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (73)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4325 Весело

  Сигурно за "дарение"...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 2. 2 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2940 Весело

  " Строителят е подал сигнал до премиера..." - ТОЙ мисли за всичко! По "висините" е така, може да се начислява и отчислява, да се трупа и замита, докато не ТЕ хванат. Ако се стъпи в капана, си го отнасяш сам, в зависимост от пазарлъка, а протекциите се забравят, лицата се изтриват и нещата към висините, истинските, се прикриват. Една закономерност, която няма нищо общо с ЗАКОНИТЕ на държавата, още повече член на ЕС, демократична и независима. Българската действителност е разрушавала всяка власт, която се е надявала да я подчини, но никога не е сменяла методите си - свързани по интереси, наши хора, Силно Мой Човек... Нека заповяда и Кьовеши ако иска.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 3. 3 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 263 Неутрално

  бре, бре, пак един скромен строител се падна. Направо на Слънцето докладва. Ти да видиш!!

 4. 4 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 491 Весело

  Щом е поискал, без притеснение значи това е начина.

 5. 5 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  Брей тази схема на КНОПИ-то със строителния подкуп много успешна се оказа.

  Няма нужда да доказваш нищо, държиш ги един ден на центъра с белезници, после 9 месеца в ареста да омекнат и ги сготвяш по вкус на управляващите, хмм ....

 6. 6 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Имущественото състояние на Ралев се различава поне 100 пъти от реалното.
  Баща му изведнъж стана притежател на земи, в района на индустр зона Марково.
  Въобще този не е топил пръсти, а е гребал с черпака.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 7. 7 Профил на dma12587967
  dma12587967
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  В района в който живея (Кършияка), за кратко време изникнаха 10-на нови кооперации.
  Вече е ясно защо само един предприемач ги строи.

 8. 8 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4378 Любопитно

  Пранги? Телевизиите бяха ли поканени?

 9. 9 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 34 Неутрално

  Ралев е почтен гербаджия,като кмета Тотев!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 10. 10 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 628 Неутрално

  В района в който живея (Кършияка), за кратко време изникнаха 10-на нови кооперации.Вече е ясно защо само един предприемач ги строи.
  —цитат от коментар 7 на dma12587967


  Много ми беше чудно, защо Фактор ката ден списваха статия, какво е направил този кмет. Май е плащал, като се е надал да стане кмит на Пловдив. Ако прокуратурата провери, кой е плащал за статиите, ще стане още по-грозно.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 11. 11 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#8] от "vassilun":

  "Пранги? Телевизиите бяха ли поканени?"

  Клавдия да каже. В нейната ерия се случват нещата.

 12. 12 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2869 Неутрално

  Е-е-е-е-х-х пуста лакомия и бързане...! Да си бяха подписали договора и парите по сметка. Вярно, после се плащат данъци, ама си подсигурен... ;)
  По някои филми, преговорите за рушвети се водят по бански в морето. Да няма микрофони... ;)

  Бивш tww09306483.
 13. 13 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Тия дето ми бият минуси да му видят декларацията ...
  два ягуяра, още една кола ... и забележете около 150 кв.м. луксозен апартамент с ЛИЧЕН асансьор.
  Да ва е познато, а?

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 14. 14 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 970 Неутрално

  До коментар [#1] от "hamiltonf":

  Е,може.Нал Иванпева така искаше.

 15. 15 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1909 Неутрално

  А строителят, при изрядните си документи, защо просто не е обжалвал действията на гл. архитект!?

 16. 16 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1063 Любопитно

  А за на Тотев брат му + СИЕНИТ - нито дума, нито ред ! Поомачкаха го публично за парлама със Зоологическата градина, а за "Каменица", "Империал" и строителните петна - тишина !

 17. 17 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 274 Неутрално

  " Строителят е подал сигнал до премиера..." - ТОЙ мисли за всичко! ...
  —цитат от коментар 2 на 3аНиЗа


  Не мога да си представя, че в САЩ (Франция или Германия) сигнал за корупция ще бъде подаден до Тръмп (Макрон или Меркел).

  Това може да стане само в България по време на Б.Борисов !

 18. 18 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Строителната мафия част от общата такава управляваща територията е толкова тъпа, че не може да измисли дори две версии за подпуп. Ама той Ралев е от ГЕРБ и видиш ли искал 60 000лв.
  А ако беше независим щеше да е 600 000 евро,изобщо милиционерска логика.
  Най вероято ще изгорим един от нашите за да се направим на "честни" политици от ГЕРБ.
  Но кмет на ДПС няма да видите обвиняем от корумпираната цацаратура,
  Стана ясно,че този Гешев има близки които са съдружници с "предприемача" в Младост, а самия той има недвижима собственост на меко казано съмнителни цени.
  Просто недоразвити треторазредни крадливи комунисти сега гербаджии,кремълски подлоги, на подчинение на сараите.
  Материала, материала.

 19. 19 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 974 Неутрално

  Според Гешев въпреки изрядните документи, строителят не е получил полагащото му се разрешително за строеж.
  Какъв изказ - полагащото му се разрешително за строеж. Ех, Гешеф, гешеф да беше бягал по-малко от училище.

 20. 20 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3401 Неутрално

  Все ми е тая за кмета - ако е виновен, да си носи отговорността ! Защо обаче не го виждаме със синджир и пранги ? Защо не го закопчеете на пред колата му на бул. Шести септември ? Защо влизате отново в обяснителен режим ? Все въпросителни без отговор.....

 21. 21 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2123 Неутрално

  Мисля ,че са го нагласили!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 22. 22 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  Добър човек се оказа този герберунгел Ральо Ралев! Искал е само 60 хиляди и то в лева! Неговият съпартиец от Божурище Георги Димов, който е продал за 160 хиляди лева четири имота държавна собственост, които струват 8 милиона, пък нищо не поискал в замяна! Какви светли и достойни хора...
  До колкото не знам, в Жабурище има една главна улица към София и един жп прелез на нея! 100 години вече селяните (сега граждани) чакат всеки божи ден по 2-3 пъти бариерата да се вдигне и влака да мине... Никога не са се сещали за подлез. Търпеливи хора... Достойни защитници на кмета-герберунгел Димов!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 23. 23 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 682 Неутрално

  До коментар [#19] от "Uprsport":

  Еми какво да се говори,полагащато му разрешително,а не законово такова.
  Та такива прокурори,такива строители,такиви предприемачи, такова НС,такова правителство,с министър претцедател мутра разгледала картинките на Винету.
  Материала, материала.

 24. 24 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3973 Неутрално

  ". След това подкупът бил предаден, а междувременно кметът отишъл на фитнес, където бил задържан."

  Как е бил предаден подкупа не казват.
  В днешно време , ако искаш да натопиш някое длъжностно лице със съдействието на държавата , това става много лесно. В приемния ден на това длъжностно лице се влиза по някакъв повод, разговаря се и се оставя незабелязано чанта с пари. След визитата , нахлува полиция , констатира наличността на парите в кабинета на длъжностното лице и обвинението в подкуп е налице.
  Вече е опасно да си на висок пост. Ако станеш неудобен, винаги могат да ти скалъпят обвинение в подкуп.

 25. 25 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#15] от "svoboden":

  ХАХАХАХАХАХАХАХА

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 26. 26 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#20] от "samoedin":

  Щото няма нужда да му помпат рейтинга, тоя не е никъв.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 27. 27 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2869 Неутрално

  До коментар [#24] от "tacheaux":

  Да де... Подкупът бил предаден и толкова. Много постно... Няма белязани пари и помпозни мероприятия с медии. Ама, как е предаден? Строителят да не ги е оставил на неправилното място? Тая спец прокуратура, много по еднакви сюжети работи.... ;)

  Бивш tww09306483.
 28. 28 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2968 Неутрално

  15% процента от брутния вътрешен продукт отива за корупция. Милиарди! Това означава че почти всяко длъжностно лице получава подкупи за почти всяко разрешително или обществена поръчка. Какви са последствията. Първо всички тези пари ги плаща данъкоплатеца, плащащия подкупите ги "избива" с по-високи цени и/или с по-ниско качество. Второ, на върха на бизнес пирамидата се установяват хора и фирми които са склонни да подкупват, такив вид хора са новият бизнес елит на България.Същото се отнася и за политическия "елит", хора склонни да вземат подкупи окупират върховете на държавата и общините. И за жалост процесът е толкова напреднъл че е необратим.

 29. 29 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Много малко!

  Не стигат и за една джипка!

  Явно е разчитал на оборот...

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 30. 30 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  Единствената действаща институция - премиерът слънце! Той знае най-добре кои жалби да придвижи!

 31. 31 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1991 Неутрално

  Първо Бойко отива при протестиращите граждани и им обещава, че няма да се строи, прегръща пред тълпата въпросния корумпиран кмет-изнудвач Ралев и се шегува с него, а по-късно препраща жалбата от строителя към антикорупционната комисия – и сега какво става с обещанието му, че няма да се строи?
  Докога ББ ще взема решения в движение, без да се съобразява със законите? Така пусна движението по кръговото във Варна и още куп негови заповеди, които са в разрез с правила и разпоредби.

 32. 32 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 508 Неутрално

  До коментар [#7] от "dma12587967":

  Къде в Кършияка е останало незастроено петно? До нас (Кършияка) се построиха кооперации върху терени с плитки подпочвени води.

 33. 33 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  Корупцията по нашата земя няма край ...

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 34. 34 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 795 Разстроено

  Никой няма страх от закона в тази територия. Защото правораздаването е подчинено. Единственото което има значение е да си на страната на тези които го контролират /правораздаването/. Това е и тъжно и страшн. Ето защо ГЕРБ трябва час по-скоро да си отиде от властта. Зашото ГЕРБ не е нормална партия а ООД под контрола на един човек, който не разбира основните принципи на Демокрацията. Ето защо и хората са по-склонни да дават подкупи, те просто не вярват във върховенството на Закона и тези които го упражняват. Така те помагат на копупцията да се разраства. Така те помагат и на властта да се окопава. Защото копупцията храни властт, но ограбва и прокужда гражданите. Всичко е гнило и порочно и безспереспективно. Най-страшното е демографската криза за която никой не говори. Това е най- точната оценка за работата на вслатимащите. И няма да стане по-добре , поне докато ни управляват хора които не знаят какво означава разделение на властите в една демократична държава.
  Задържането на кмета Ралев е много лоша новина, нищо от това, че властимащите се опитват да си я препишат като заслуга за борба с корупцията. Подобни арести и акции са само кьорфишеци които ще ги има и занапред. За замазване на очите на гласоподаващия матриал. И най-лошото в цялата тази история е факта, че сигналът е бил предаден на Премиера !!!
  ЗАЩО ?!?
  Отговорът е тъжен. Защото ни откраднаха Държавата...

  Stupid people make me sick
 35. 35 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1917 Неутрално

  До коментар [#24] от "tacheaux":


  " Вече е опасно да си на висок пост . "


  Ама никак даже не е опасно - даваш оставка, излизаш в отпуск и си харчиш милионите . За съд - забрави !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 36. 36 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2045 Неутрално

  И за този крадец се намериха защитници във форума.

 37. 37 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 648 Неутрално

  И нито дума - кой е този строител с наранена от Ралев нежна душа???

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 38. 38 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1917 Неутрално

  Много малко!Не стигат и за една джипка!Явно е разчитал на оборот...
  —цитат от коментар 29 на Котаранц  За какво му е джипка ?
  Човекът си има два " Ягуара " и той като Ушко си има луксозно жилище и личен асансьор, баща му се бил разбогатял ( неочаквано ) ...
  Сега за една джипка ли ще се пазарим ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 39. 39 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 508 Неутрално

  Тази "работа" ми прилича на Г'лей си работата.
  1. Не се посочва инвеститора.
  2. Не се посочва терена
  3. Уж книжата за жилищен блок са в ред, а кметът ги бави заради 60 хил. лв. (По колко и колко ще се делят?)
  4. Ако теренът е парк или детска площадка, едва ли този строител ще отиде при Бойко.
  ......
  Ами, ако Ралев се ядоса и пропее?!
  Ванчо Тотев, мама Роза и леля Менда се пускат по пързалката.

 40. 40 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2545 Неутрално

  Сценарият е същия като при Иванчева, прибира документите и чака подкуп. Изпробван метод от времето на соца. Жалко че трябва да се намесва прокуратура, вместо инспекторат да следи документи по входящ номер къде са стопирани.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 41. 41 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3498 Любопитно

  Иванчева, за 70000€-20 г затвор. За този - поне 15. Или, май не?

 42. 42 Профил на Marinov
  Marinov
  Рейтинг: 18 Неутрално

  Самозабравили са се тея кметове.... само се чудят колко да откраднат, ама то и това не е за всеки!

  Marinov
 43. 43 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  Сега какво ни показва Гешев с тези няколко случая с кметове, че той така си работи и няма нищо лично в случая с Иванчева.

 44. 44 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3973 Неутрално

  До коментар [#24] от "tacheaux":" Вече е опасно да си на висок пост . "Ама никак даже не е опасно - даваш оставка, излизаш в отпуск и си харчиш милионите . За съд - забрави !
  —цитат от коментар 35 на niksan1


  Говоря за честните хора на високи постове. Или такива вече няма , според теб? Може и за си прав, но преди имаше и съм бил свидетел как ги обвиняваха несправедливо със скалъпени обвинения.
  Не всички са маскари.

 45. 45 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  "...забавянето на разрешителното е водело до финансови загуби за строителя..." с такъв съд и прокуратура едва ли много загуби имат строителите.

 46. 46 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Пранги? Телевизиите бяха ли поканени?
  —цитат от коментар 8 на vassilun


  Да, имаше и белезници, даваха го и по телевизиите.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 47. 47 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  Не може всеки отказ на строеж да се води подкуп. Кметовете имат право да отказват строежи.

 48. 48 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Сигурно за "дарение"...
  —цитат от коментар 1 на hamiltonf

  Я кажи какви са настроенията в ГЕРБ? Това е съдбоносно за бъдещето. Не преуличавам.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 49. 49 Профил на Станимир Вълков
  Станимир Вълков
  Рейтинг: 221 Неутрално

  "Вчера зам.-главният прокурор обясни, че арестите в Пловдив са по случай, който е сходен с този на бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева. Тя бе задържана през април миналата година, а преди месец и половина на първа инстанция в специализирания наказателен съд бе осъдена на 20 години затвор за поискан подкуп от инвеститора Александър Ваклин."

  " А дали е така,
  кооооой ще ми каже........ "
  😁

  soka
 50. 50 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 508 Неутрално

  Защо за 8 години никой друг строител при това презастрояване в "Северен" не се е оплакал на Бойко или на Цветанов за рекет от Ралев? Ако даването на подкуп на Ралев е система при твърдите играчи, този строител как е допуснат да строи жилищен блок без да е запознат с "правилата"?
  Строителите в "Северен" не строят ли по другите райони на Пловдив?

 51. 51 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3370 Весело

  "Според него в случаите на корупционни практики и двете страни са доволни, а в България няма корупция в чистия й вид – има изнудване."

  Разбираме, че прокурор Гешев е възмутен от неправилното прилагане на корупционните практики по нашите земи.

 52. 52 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  кметът отишъл на фитнес, където бил задържан.

  Това му е грешката! Тия ,дето не ходят на фитнес, са много повече.

 53. 53 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 267 Весело

  Обаче идеята с изгубеното капаро, вместо подкуп, си е кон-ге-ни-ал-на!
  Ама що толкоз сложно? Тоя кмет няма ли някой излишен апартамент, ужким ще го продава, пък после купувачът се отказва и ей ти ги на - 60 бонасери... Някои гербари са чели повече от първи том на "Винету".

 54. 54 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 266 Неутрално

  Сега грантаджиите ще скочат ли да го защитават истерично, както Иванчева?

 55. 55 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2207 Неутрално

  Кметът навярно е от Герб,защото нямаше по телевизията зрелищно арестуване в центъра на Пловдив и да се броят парите на улицата. Имаше ли на парите фосфорциращо вещество,за да светне като коледна елха или това го правеха само на Иванчева,която не е от Герб.

 56. 56 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Който и кмет да арестуват, все ще са прави

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 57. 57 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 943 Неутрално

  защо ми звучи толкова познато-администрацията си свършва работата,но кметът взима преписката при него и си чака рушвета.Няма ли рушвет няма строителство.Да не се е учил от другарката Иванчева.

 58. 58 Профил на galiwer1880
  galiwer1880
  Рейтинг: 325 Любопитно

  Този другар от снимката ли ще е новия главен прокурор? Напоследък се показва поне 2-3 пъти по телевизията,явно" гони" рейтинг.

 59. 59 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Борисов трябва да жертва кметовете на Пловдив и Варна преди изборите за парламент, с тия пешки никъв рейтинг няма да си оправи.

  -voxy
 60. 60 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 982 Любопитно

  "Строителят е водил разговори с различни хора от Общината, като от тях е получавал отговор, че ще получи нужните документи срещу 60 хил. лв."

  Какъв е този подкуп,за който всички знаят? Тези неща не се ли уреждат в съвсем тесен кръг? Да не би вече да е официално и на входа да има плакат със сочещ показалец: А ти,плати ли 60 000?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 61. 61 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Не е за вярване - колко хора повярваха на идиотщините Гешеви!

  Баси деградацията!

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 62. 62 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  До коментар [#57] от "dolna4erti4ka":Няма ли рушвет няма строителство.Да не се е учил от другарката Иванчева.

  Не, това е схемата на прокурора Гешев.


  в.

 63. 63 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  ЕМЕС

  Кмет да си в тази хубава държава,
  от”дарения” не може да се спасява.

 64. 64 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1626 Неутрално

  Този Ралев от коя политическа партия е?

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 65. 65 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Не ви вярвам! А на това арогантното горе хич! Видяхме ви методите! За мен това горе е нелегитимно!

  Мърфи е оптимист!
 66. 66 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2310 Весело

  оооо, другаръ Гешев, гордостта на баща си пак разтрепери льошите... а Пацо Терасата и Тони Балкона как са бе, добре ли са, забравихме ги тия хубави момчета

 67. 67 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2310 Весело

  Тия дето ми бият минуси да му видят декларацията ...два ягуяра, още една кола ... и забележете около 150 кв.м. луксозен апартамент с ЛИЧЕН асансьор.Да ва е познато, а?
  —цитат от коментар 13 на ironhorse


  познато ни е бе, как - на Цецо асансьора, на бате Тони тераската, на чичко Пацо жакузито... а да - и на Дариткова на благоверния ягуара... само френски прозорци му липсват хахаха


 68. 68 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  Но кмет на ДПС няма да видите обвиняем от корумпираната цацаратура
  —цитат от коментар 18 на anty

  С хората на ДПС само ФБР има силата да се справи. И то не с обвинение, съд и присъда ами самите те внезапно и без всякакви обяснения подават оставка от всички заемани постове. След това ако все пак има някакви обвинение и подозрения след дълги години влачене съдът постановява че са невинни. Справка Бисеров.

  ДПС са ТАБУ, те са Властта на Мафията. Тях НИКОЯ партия не смее да ги пипне или дори да говори за тях. Единствен Костов навремето се изпусна да каже, че ДПС са проклятието на България. Изглежда му обясниха да си мери приказките защото млъкна и повече не пророни дума за ДПС.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 69. 69 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 669 Неутрално

  Тежък и опасен е животът на чиновника в България.
  Но ние българите сме смел народ и затова желаещи никога няма да липсват.

 70. 70 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3749 Неутрално

  Самозабравили са се тея кметове.... само се чудят колко да откраднат, ама то и това не е за всеки!
  —цитат от коментар 42 на Marinov


  И добре че е слънцето в София всяка неправда да премахне!
  Абе какви са тези закони, че за всяко едно разрешително са необходими не знам колко подписа, колко комисии да гледат нещата, в съд да се ходи, и накрая да се чака подписа на Борисов? Кога на ГЕРБ ще им уврат кратуните да напрватя страната ни европейска - всеки град с градоустройствен план, в който всяка улица да е указана с каква кота ще е строителството, и че нито с метър ще може да се надвишава, нито тротоари ще се застрояват, нито плажове или ниви.
  КОГА?

 71. 71 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Разстроено

  "Сигнал до премиера!", копеле... Той майка, той баща. Няма институции.

 72. 72 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  И в крайна сметка Борисов е наредил на КОНПИра.
  Питам се, ако бизнесменът беше подал сигнал директно до КОНПИра, дали щеше да се случи нещо...

  Два дни "Работа, Работа, Работа"... да Му се зачитат за три при Бай Ставри!
 73. 73 Профил на ISTORIK
  ISTORIK
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  Защо се премълчава името на тъй близкият до/ на кмета негов посредник?

  В случая с Иванчева бяха осветени имената и на двамата й сътрудници.

  Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK