С "Омразата не е кашер" организация "Шалом" подкрепи София прайд

С "Омразата не е кашер" организация "Шалом" подкрепи София прайд


Под призива "Омразата не е кашер" организацията на евреите в България "Шалом" подкрепи всички свои членове, които се присъединяват към SOFIA PRIDE 2019 и съпътстващите шествието събития под надслов "Не давай власт на омразата".


В съобщението се казва, че "българската еврейска общност категорично застава зад вас в борбата срещу езика на омразата и дискриминацията в българското общество".


То е подписано от десетки души от ръководството на "Шалом", от председателя на Централният израилтянски духовен съвет и от Консисторията - върховният представителен орган на евреите в България.
Организацията заявява, че категорично и последователно се бори срещу проявите на омраза и дискриминация в българското общество, защото вярва, че българските граждани трябва да имат равни права, независимо от тяхната религия, етнос, пол или сексуална ориентация.


"Надяваме се, че следвайки еврейската традиция за социална справедливост за всички човешки същества, ще се чуят много гласове в защита на равенството на ЛГБТИ хората като важен аспект от толерантното и уважаващо човека демократично общество".


С "Омразата не е кашер" организация "Шалом" подкрепи София прайд
Коментари (144)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  То бива падение, то бива любов към гранта, амс това е позор!

 2. 2 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2746 Любопитно

  Ко прайме ся. Форумните патриоти ще прашат ли декларация за разграничаване от съфорумника Мойше или ще го тричат под общ знаменател?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 3. 3 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Форумните гейове минават в нелегалност под такива новини...

 4. 4 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Как стои въпросът с еднополовите бракове в Израел?

 5. 5 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Какви политически и социални искания се издигат чрез софия прайд?
  “Цели на прайда
  Въвеждане в Наказателния кодекс на квалифицирани състави за престъпления, извършени по хомофобски или трансфобски подбуди (на основата на сексуална ориентация и полова идентичност или изразяване на пола). Това се налага, поради специфичните особености и повишената обществена опасност на този вид престъпления, подобно на специалните състави за деяния, извършени по расистки и ксенофобски подбуди.
  Укрепване на гаранциите за защита от дискриминация и защита от други нарушения на основни човешки права чрез подписване и ратифициране от страна на Република България на Протокол № 12 и Протокол № 16 към Конвенцията за защита правата на човека и основните свободи.
  Транспониране в националното законодателство на стандартите на Истанбулската конвенция по начин, гарантиращ ефективното им прилагане на практика и по отношение на семействата на еднополови двойки.
  Публични, ясни и категорично артикулирани политически декларации от страна на парламентарно представените политически партии, осъждащи експлицитно речта на омразата на основата на сексуална ориентация или полова идентичност и деклариращи ангажимент за съвместна работа с уязвимите общности на ЛГБТИ хора по проблемите и нарушенията на основни права на тези общности, документирани от национални и международни правозащитни организации.
  Въвеждане на ясна, максимално облекчена и финансово достъпна административна процедура за промяна на гражданския пол от органите по гражданското състояние.
  Включване в учебните програми по общообразователните учебни предмети в системата на училищното образование на актуална и научна информация, касаеща ЛГБТИ хората.
  Въвеждане на ефективни механизми за справяне с училищния тормоз на основата на сексуална ориентация и полова идентичност и задълбочена професионална подготовка на преподавателите и училищния персонал по този въпрос.
  Ефективен достъп до адекватни здравни услуги, които обслужват специфичните нужди на ЛГБТИ хората и се предоставят в приемаща тези идентичности професионална среда.
  Узаконяване и равнопоставеност на всички семейства, независимо от пола, половото самоопределение и ориентация на партньорите.“
  https://sofiapride.org/celi-na-praida/
  Ха сега- организация Шалом, която е организация на евреите В БЪЛГАРИЯ, да каже- не е ли налице противоконституционност на целите на софия прайд, с това решение на БЪЛГАРСКИЯТ конституционен съд
  http://constcourt.bg/bg/Acts/GetHtmlContent/f278a156-9d25-412d-a064-6ffd6f997310 , в което се казва: “....По изложените съображения и на основание чл. 149, ал. 1, т. 4, предложение първо от Конституцията, съдът Р Е Ш И: Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, съставена на 11.05.2011 г. в град Истанбул, подписана от Република България на 21.04.2016 г. не съответства на Конституцията на Република България. “
  Ако пък всички членове на Шалом не харесват българските конституция и закони, имат лесно решение- отиват да живеят в Израел, обаче.... дали държавата Израел е ратифицирала ИК и е въвела в собственото си законодателство стандартите на ИК?:) НЕ! Тогава?:) 6. 6 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1041 Весело

  Не е кашер - кашмер е 😁

 7. 7 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 288 Весело

  Очаквам сега братовчедите им да подкрепят с "Омразата не е халал"..

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 8. 8 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 284 Гневно

  Тази „статия“ си е чисто платено съобщение.
  Платено от ЛГБТИ .

 9. 9 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5956 Неутрално

  Присъединявам се към призива.
  Приемането на различните за човек е нещо естествено.
  Правото на собствено мнение и неговото отстояване - също

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 10. 10 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1745 Неутрално

  Содом и Гомор защо бяха унищожени от Яхве в Библията?

 11. 11 Профил на Practic
  Practic
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Мразите гейовете ? Може би сте един от тях

  Не е зле някои съфорумци да се замислят за причините за хомофобските си настроения. Защото възможно е зад тях, както и зад железобетонните им, категорични пристрастия и изрични изявления за собствената им правилна, единствено вярна хетеросексуална сексуална ориентация да се крият страсти, които се опитват да потиснат.
  Според легендарния Зигмунд Фройд хората често имат най-отрицателни нагласи към неща, които тайно жадуват, но смятат, че не трябва да имат. Той нарича този защитен механизъм "формиране на реакция" - яростна битка срещу външния символ на чувствата, които вътрешно се задушават.
  Това е убедителна теория, а и съществуват емпирични доказателства, че хомофобията може да е причинена, поне отчасти, от потискането на хомосексуални желания.
  Едно проучване, публикувано в "Journal of Personality and Social Psychology", разкрива, че онези, които са най-враждебно настроени към гейовете и имат силни анти-гей възгледи, самите те може да имат влечение към собствения си пол, макар и прикрито.
  Из статия на "Scientific American"

 12. 12 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  Можеше и да си спестят тази подкрепа към содомитите и педофилите.

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 13. 13 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Земете си ги у обетованата земя уважаеми колега...

 14. 14 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2489 Неутрално

  До коментар [#9] от "penetrating":

  Надявам се гордите хетеросексиални мужчины, за които статии като тази са поле за изява на ... особеностите им ;), да прочетат (може и с речник) следния текст:

  First they came for the Socialists, and I did not speak out
  Because I was not a Socialist.

  Then they came for the Trade Unionists, and I did not speak out
  Because I was not a Trade Unionist.

  Then they came for the Jews, and I did not speak out
  Because I was not a Jew.

  Then they came for me and there was no one left to speak for me.
  - Martin Niemöller

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 15. 15 Профил на Rienzi_18
  Rienzi_18
  Рейтинг: 284 Любопитно

  А вазелинът дали е кашер? Тъй като с вазелин, някои усещания, казват се притъпявали, дали е правилно да се ползва?

 16. 16 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 955 Неутрално
 17. 17 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Който не иска да ходи или да гледа да не ходи и да не гледа. Всяка година излизат пишман патрЕотите от дупките си да се възпротивяват срещу парада. Гледам и дебелата мутра Каракачанов се ежи срещу парада. Не разбраха ли, че те са по-големи дженъдри от всички на този парад взети заедно?

 18. 18 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2746 Любопитно

  Мразите гейовете ? Може би сте един от тяхНе е зле някои съфорумци да се замислят за причините за хомофобските си настроения. Защото възможно е зад тях, както и зад железобетонните им, категорични пристрастия и изрични изявления за собствената им правилна, единствено вярна хетеросексуална сексуална ориентация да се крият страсти, които се опитват да потиснат.Според легендарния Зигмунд Фройд хората често имат най-отрицателни нагласи към неща, които тайно жадуват, но смятат, че не трябва да имат. Той нарича този защитен механизъм "формиране на реакция" - яростна битка срещу външния символ на чувствата, които вътрешно се задушават.Това е убедителна теория, а и съществуват емпирични доказателства, че хомофобията може да е причинена, поне отчасти, от потискането на хомосексуални желания.Едно проучване, публикувано в "Journal of Personality and Social Psychology", разкрива, че онези, които са най-враждебно настроени към гейовете и имат силни анти-гей възгледи, самите те може да имат влечение към собствения си пол, макар и прикрито.Из статия на "Scientific American"
  —цитат от коментар 11 на Practic


  Ти да не си на хранилка на Дневник -пускаш текст дето ще предизивка поне 100 коментара само от 5-6 съфорумци. И никаква жал нямаш към тези съфорумци - сега ще си изпотрошат ноктите и ще си докарат някой тендовагенит докато ти обясняват и цитират конституцията и ЕЖК как не си прав. Имай милост...
  Настроение (за тези дето четът само първите 3 думи) - весело до забавно майтапчийско.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 19. 19 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2489 Неутрално

  До коментар [#11] от "Practic":

  "... онези, които са най-враждебно настроени към гейовете и имат силни анти-гей възгледи, самите те може да имат влечение към собствения си пол, макар и прикрито."

  Хихихи... :)))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 20. 20 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2975 Неутрално

  Това не е нещо особено. Напредналите в материала еврейски организации в Германия подкрепят "бежанците" и нападат Алтернатива за Германия. Което вече е постижение.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 21. 21 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 985 Разстроено

  До "Шалом":

  Из "Пета книга Мойсеева "Второзаконие":

  Глава 23
  Стих
  17./ Блудница от Израеливите дъщери да няма, и блудник от Израеливите синове да няма.
  18./ В дома на Господа, твоя Бог, не внасяй блуднишка плата, нито ЦЕНА ОТ ПСЕ /к.м./, срещу никакъв оброк, защото едното и другото е ГНУСОТА ПРЕД ГОСПОДА, ТВОЯ БОГ! /к.м./

  Послепис:
  1./ Който може да чете и мисли, да мисли!
  2./ Аз съм българин и православен християнин.
  3./ Цитатите са от изданието на Св. Синод на БПЦ от 1982 г.

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 22. 22 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Голяма част от тези "мъжкари" против парада може би тайничко си мечтаят за секс с мъж ама не си признават.

 23. 23 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2975 Неутрално

  До коментар [#11] от "Practic":"... онези, които са най-враждебно настроени към гейовете и имат силни анти-гей възгледи, самите те може да имат влечение към собствения си пол, макар и прикрито."Хихихи... :)))
  —цитат от коментар 19 на Norman Granz


  И са руски агенти до един, не забравяйте.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 24. 24 Профил на От Банкя с любов
  От Банкя с любов
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Норман за трети път прегледа коментара и натисна "изпращане", след което веднага рефрешна страницата за да побърза сам да си сложи първия плюс. Вярваше в суеверието, че ако го направи коментарът му ще повлече още много плюсове, което пък значително му увеличаваше заработката. На коментар му плащаха 37 стотинки, а на плюс 3 стотинки и ако успееше да събере 20- тина плюса отиваше на около левче. Неприятната страна беше, че минусите му сваляха с по 23 стотинки от заработката. Стараеше се да поддържа между 30 и 50 коментара дневно и понякога тази му дейност в пъти превишаваше окаяната пенсия, която получаваше от тази балканска православна пародия на държава. Норман днес беше особено активен, гледаше да навакса и за следващия ден, когато го чакаха три неотложни задачи и нямаше да има възможност да коментира. Страницата се зареждаше бавно, трафикът беше натоварен, статията се отнасяше за Оранжевия Клоун и както обикновено още много негови колеги си изкарваха насъщния. Коментарът му се зареди и Грънчо с досада видя, че вече има цели три минуса, но за успокоение нямаше плюсове. Бързо си маркира плюс обаче цифрата скочи на 2, някой го беше изпреварил! Мамка му, си каза и протегна трпереща ръка към шишето Дом Периньон, което ежедневно допълваше с домашен калвадос от пазарчето пред панеления блок. С радразнение видя, че някой беше разтребил шишето и вестника с огризките сланина и услужливо бе поставил нощното гърне, което стар познат му донесе от Брюксел за Нова година. Започна да премята на ум кой ли би могъл да разтреби. Вероятно е прислужницата, която той уволняваше и назначаваше по няколко пъти на ден. Не се сещаше за този конкретен ден последно дали я беше уволнил или назначил. Замисли се, но изведнъж го осени истината, че прислужницата е само в неговото въображение и се сети- Ами как кой? Разбира се двадесет години по- младото му съкровище, което нежно гушнало книгата на Костов кротко похъркваше зад пердето разделящо хола. По- млада, по- млада, но и тя скоро удряше 70- така. Време беше да я сменява, помисли си той. Реши да излезе да подиша чист въздух, този банциг не се издържаше вече. Наметна протритото сако, обу набързо сандалите и тресна вратата след себе си.

  Край на първа глава.

 25. 25 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#11] от "Practic":

  Значи в крайна сметка излиза според безсмисления ти пост,че всички са гейове!.

  Кои са обратнте тогава?

 26. 26 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 816 Неутрално

  тиа от шалом явну само са чували за тнкха.... там ясно им е расписано и обеснено ама кои да чите. обратното на умразата не е либовта оште по малко пък заемането на стоика партер спрямо секви дивианти а мира. лицемерни тъпаци.

 27. 27 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 985 Неутрално

  До коментар [#14] от "Norman Granz":

  Аз съм от ония 80% на И. Хр...
  Преведи, моля...

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 28. 28 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  Това са човеци, отрекли се от Бог. Затова Той ги обрича на това, което не бива!

 29. 29 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#21] от "ТНТ":

  Това е от Стария Завет ,който според евреите още е в сила!

  Явно от Шалом не са евреи ...

 30. 30 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  Евреите не са много на почит, няма нужда да ни дават още причини за да не ги харесваме.

 31. 31 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 288 Весело

  До коментар [#11] от "Practic":

  Може и да имат, а може и да нямат... А Фройд го остави.Очевидно ти е тежък..

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 32. 32 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#14] от "Norman Granz":

  То отдавна е ясно,че си гей!

  Нямаше нужда от толкова усукване и безсмислени копи/пейст оправдания ,които нищо не казват...

 33. 33 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 288 Весело

  До коментар [#14] от "Norman Granz":

  Точно ти да го постваш това , е пародия...

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 34. 34 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1847 Неутрално

  А вазелинът дали е кашер? Тъй като с вазелин, някои усещания, казват се притъпявали, дали е правилно да се ползва?
  —цитат от коментар 15 на rienzi  Много простаци се навъдиха в този форум, ей, ама мнооогоо !
  Обратни мъже и жени е имало още от най-дълбока древност, има ги и днес и ще ги има и в бъдеще, независимо кой ПРОСТАК го признава, или се прави на голям мъжага .
  Случвало ми се е да се порадвам на някои жени на такива " мъжаги " - БЕЗ вазелин ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 35. 35 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#24] от "От Банкя с любов":

  Това трябва да се отпечата...

 36. 36 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 288 Неутрално

  До коментар [#34] от "niksan1":

  Правилно .Психическите отклонения съществуват от най-дълбока древнист, ще съществуват и занапред..

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 37. 37 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 288 Неутрално

  До коментар [#24] от "От Банкя с любов":

  Ахахаха, евала!!!Скоро не бях се смял така .😂😂😂

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 38. 38 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#34] от "niksan1":

  По-горе написаха,че колкото повече се правиш на мъжага си по гей!

  Та не знам с какво мислиш,че се хвалиш и дали разбираш какъв автогол си вкара!

  Без вазелин...

 39. 39 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 440 Неутрално

  До коментар [#24] от "От Банкя с любов":Ахахаха, евала!!!Скоро не бях се смял така .😂😂😂
  —цитат от коментар 37 на Noise


  Просто гениално! Жалко, че колегата не е публикувал нищо. А грънчо иначе спокойно може да бъде главен герой във всяка хумористична пиеска.

 40. 40 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1847 Неутрално

  До коментар [#20] от "zyb18561487":


  " ... и нападат Алтернатива за Германия . "


  А ти какво искаш, да се радват ли на путинските фашаги ?
  Ако от Северо-Източната кочина няма кърмилка, всичката крайнодясна ПАСМИНА, тутакси ще оттече в канала !
  Ако не вярваш, виж резултатът на " Атака " на евроизборите . Кърмилката отиде за " Възраждане " и Болен и помиярите му вече оттичат в канализацията !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 41. 41 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Искам само да припомня, че в ЕС и в България, хомофобията НЕ Е престъпление, както и НЕ Е престъпление човек да изпитва негативни или позитивни мисли и чувства, НЕ Е престъпление да кажеш някому в очите“ Не те обичам/ не те харесвам/ безразличен си ми“. Никой не може да принуди друго човешко същество да го обича или мрази. Не знам защо глбти упорито копаят тази дупка, но дори да стигнат до Марианската падина, от нея няма да изскочи масово всенародна либофф от страна на хетеро мнозинството в България, към тях :):):)

 42. 42 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2489 Неутрално

  До коментар [#34] от "niksan1":

  "Много простаци се навъдиха в този форум..."

  През почивните дни е така - няма модератори.

  Интересно е, че се възмущават от горките гейове, но срещу педофилите нищо не смеят да кажат.

  Зер, портретът от стената с поглед ги следи - строг, но справедлив...

  😆😆😆😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 43. 43 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3361 Весело

  До коментар [#11] от "Practic":Не е зле някои съфорумци да се замислят за причините за хомофобските си настроения
  >>> Прав сте...А и някои латентни русофили тук няма да е лошо да се замислят за причините на постоянните си опуси в стил рококо.:)
  Гигиги:)

 44. 44 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 288 Весело

  До коментар [#40] от "niksan1":

  Как не се бях сетил, че Жужето е виновно..Благодаря!!!

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 45. 45 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#24] от "От Банкя с любов":

  Страхотен коментар.
  Дано Norman Granz да го е прочел.


  До коментар [#14] от "Norman Granz":

 46. 46 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2481 Неутрално

  Много голямо внимание към един парад, който доскоро беше абсурден.
  То се намеси и Радан Кънев, интересно какъв десен е? Защото "защитата на сексуалните малцинства" е дело на левите партии, т. е. БКП трябва да е на тяхна страна, а десните да са консервативно настроени.
  Както гласеше вица
  Преди 30 г. ако някой мъж кажеше, че е жена го пращаха в лечебно заведение да се лекува, а днес му защитават правата...

 47. 47 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#45] от "ebf52574941":

  Прочел го е ,но мълчи оглушително като комунист на разпит!

  Не човек,а желязо...

 48. 48 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 440 Неутрално

  До коментар [#42] от "Norman Granz":

  Грънец, трябва да си горд от себе си. От днес си прототип на литературен герой.

 49. 49 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3361 Весело

  До коментар [#29] от "Нормален гланц":Явно от Шалом не са евреи..
  >> Евреите в България са народност от еврейски произход, част от населението на Република България. Според последното преброяване – от 2011 г., като евреи са се самоопределили 1162 души. От тях 1130 са дали отговор за майчин език и етническа група. За майчин език български са посочили 897 души, иврит са посочили 120, руски 61, арабски 3, а друг 39. Юдаизма изповядват 706 души

 50. 50 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2481 Неутрално

  Юдеите, а да убивате невинни невъоръжени жени и деца в Палестина какво е?

 51. 51 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1847 Неутрално

  До коментар [#34] от "niksan1":По-горе написаха,че колкото повече се правиш на мъжага си по гей!Та не знам с какво мислиш,че се хвалиш и дали разбираш какъв автогол си вкара!Без вазелин...
  —цитат от коментар 38 на Нормален гланц  Не виждам никаква хвалба когато се касае за елементарни неща от живота . Хвалба би било, ако кажа, че съм милионер, какъвто НЕ СЪМ, а сексът е нещо съвсем нормално при нормалните хора .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 52. 52 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#42] от "Norman Granz":

  Освен модератори няма и почти никой от твоята банда!

  Да не го играят и модита през седмицата?

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1745 Неутрално

  До коментар [#11] от "Practic":"... онези, които са най-враждебно настроени към гейовете и имат силни анти-гей възгледи, самите те може да имат влечение към собствения си пол, макар и прикрито."Хихихи... :)))
  —цитат от коментар 19 на Norman Granz


  Винаги съм знаел,че си в действителност русофил и путинофил.Щом толкова ги плюееш ,няма начин тайно да не си мечтаеш България да стане част от Руската федерация.

 55. 55 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Неутрално

  Винаги щом има еврейска подкрепа или неодобрение, едно на ум!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 56. 56 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 567 Любопитно

  Що си мисля, че повечето хора не им дреме кой каква ориентация има, а проблема е по-скоро в липсата на всякаква етика и пълен разврат противоречащ на какъвто и да било етикет или социална норма на част от матряла принадлежащ към тая малка, но силно вокална групичка. Особено когато въпросната групичка иска това да се институционализира.

  This is the place where puddings die.
 57. 57 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Неутрално

  До коментар [#54] от "Мусаши":

  Този е "прочетена книга" от 3 страници, не си губи времето...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 58. 58 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 440 Неутрално

  До коментар [#48] от "von_seeckt":"От днес си прототип на литературен герой."Няма нищо не нормално в това, самотен онанист като теб да харесва точно такава литература. 😆
  —цитат от коментар 53 на Norman Granz


  Ха, ха...не ти ли писна хората да те правят на посмешище? Няма ли в пенсионерската ти кратуна поне частица човешко достойнство?

 59. 59 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 288 Весело

  До коментар [#57] от "hamiltonf":

  Нема и толкоз....

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 60. 60 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 288 Весело

  До коментар [#52] от "Нормален гланц":

  Събота и неделя са на дежурства..Парите намаляха..

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 61. 61 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1908 Весело

  .....аааа.....шо ни ЗАНИМАВАТЕ с ГЛУПОСТИ......Бееееее.........!!!!!?????!!!!!!.....от кога е станало РИКИЕНО ВРЕМЕЕЕ........../...ного ми е зоррр кой КЪДЕ си го СЛАГААА.....!!!!...................................кой КЪДЕ си ИСКА там да си гоооо.........../.......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 62. 62 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1586 Разстроено

  Сега, еврейската общност твърди, че в България срещу евреите се извършва омраза и дискриминация от българското общество, ли?
  Мойше, къде си приятелю да ми разтълкуваш това послание?
  !?
  !

 63. 63 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#53] от "Norman Granz":

  Ти си страшна скука!

  Даже този описания в разказчето Норман ми е вече по-симпатичен от теб...

 64. 64 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#42] от "Norman Granz":Освен модератори няма и почти никой от твоята банда!Да не го играят и модита през седмицата?
  —цитат от коментар 52 на Нормален гланц


  По всяка вероятност са модита с по няколко ник-нейма.
  Препоръчвам да не се слагат никакви плюсове и минуси под коментарите за да не се показва отношение към лакардиите им.

  До коментар [#52] от "Нормален гланц":

 65. 65 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Весело

  https://www.facebook.com/vazrazhdane.bg/photos/a.1680079628982032/2333809280275727/?type=3&theater


  Майко мила...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 66. 66 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1586 Любопитно

  Джендърството, либерастията и "нетрадиционните ценности" са прекрасни ДОКАТО ИМА ПАРИ!
  Когато парите СВЪРШАТ идва и краят на джнедърството, либерастията и "нетрадиционните ценности"!

 67. 67 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 288 Весело

  "Надяваме се, че следвайки еврейската традиция за социална справедливост за всички човешки същества...."

  Това е някаква шега, нали?!

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 68. 68 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2489 Неутрално

  До коментар [#43] от "тулса":

  "...някои латентни русофили тук няма да е лошо да се замислят за причините на постоянните си опуси в стил рококо.:)"

  Интересното в иначе глуповатия ти постинг е, че приравняваш русофилията към хомосексуализма. 😆😆😈

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 69. 69 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 635 Любопитно

  Абе не ви ли прави впечатление, че тази година по няма статии на ЛГБТ тематика в любимата ни медия? Това е притеснително! В предни години имаше поне две седмици подготовка с по три статии на ден. Вече не плащат ли педе****те?

  Бог да благослови Америка за България!
 70. 70 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#11] от "Practic":

  Прати ми жена си, за да се убедиш, че теорията ти е вярна!
  Хайде, нали си много сигурен в тия изтъркани лакърдии!
  Обещавам да ти я върна!

 71. 71 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5956 Неутрално

  До коментар [#14] от "Norman Granz":

  Точно на място!

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 72. 72 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1249 Весело

  Не се спрехте бре, какво сте обещали на евреите за подкрепата.
  Колко пари имам предвид...

 73. 73 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 288 Весело

  До коментар [#69] от "Günther":

  Има нещо такова.И в празничният ден отразяването е никакво...Сал един Грънчо на манежа..

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 74. 74 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 288 Весело

  До коментар [#69] от "Günther":

  Има нещо такова.И в празничният ден отразяването е никакво...Сал един Грънчо на манежа..

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 75. 75 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1745 Неутрално

  До коментар [#11] от "Practic":Прати ми жена си, за да се убедиш, че теорията ти е вярна!Хайде, нали си много сигурен в тия изтъркани лакърдии!Обещавам да ти я върна!
  —цитат от коментар 70 на faeton.


  Хайде сега и жена.Подобна теория се поддържа на 100 процента от гейове.Аз по това вече ги разпознавам в този форум.Издава големи комплекси-знаят,че това,което правят е извратено,но смятат и другите за извратени.Абе ненормална работа откъдето и да го погледнеш.

 76. 76 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Джендърството, либерастията и "нетрадиционните ценности" са прекрасни ДОКАТО ИМА ПАРИ!Когато парите СВЪРШАТ идва и краят на джнедърството, либерастията и "нетрадиционните ценности"!
  —цитат от коментар 66 на AzDebil


  Поне половината участници в т.н парад не са никакви гейове, а просто платени викачи!
  Познавам един такъв, дето всяка година участва в парада.
  За пари ще се направи и на черкезин!

 77. 77 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 622 Неутрално

  До коментар [#4] от "von_seeckt":

  //Как стои въпросът с еднополовите бракове в Израел?//
  --------------------------
  Израел няма граждански бракове!

 78. 78 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 288 Весело

  До коментар [#52] от "Нормален гланц":

  На парада са..Да се покажат по жартиери..

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 79. 79 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1908 Любопитно

  До коментар [#43] от "тулса":"...някои латентни русофили тук няма да е лошо да се замислят за причините на постоянните си опуси в стил рококо.:)"Интересното в иначе глуповатия ти постинг е, че приравняваш русофилията към хомосексуализма. 😆😆😈
  —цитат от коментар 68 на Norman Granz


  .......прави впечатление......!!!!????!!!!!....от отдавна не си ХОДИЛ на Плуване.......и на Колело в БОРИСОВАТА..........????!!!!.........това не си " ТИ."........!!!!!...../....ни Жена...Ни ДЕТЕЕЕ.......Ни котееее......./......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 80. 80 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 622 Неутрално

  Херберт Маркузе, казва че болшевизма се е провалил, затова следващата перманентна еврейска революция ще бъде революцията на малцинствата!!!!

 81. 81 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#70] от "faeton.":

  Внимавай какво си пожелаваш!

  Да няма после беж ,лиске,да бягаме...

 82. 82 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1908 Весело

  До коментар [#11] от "Practic":Прати ми жена си, за да се убедиш, че теорията ти е вярна!Хайде, нали си много сигурен в тия изтъркани лакърдии!Обещавам да ти я върна!
  —цитат от коментар 70 на faeton.


  .........ааааа......той ше ти я ДОВЕДЕ отмааа.......!!!!!????.......ама туко виж и ТОЙ се НАРЕДИЛ на ОПАШКААА........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 83. 83 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Спомням си един гей парад в Израел, където завърши с тежки сблъсъци, едно момиче бе убито, 2500 полицаи пазеха гейовете от народната любов!

  Това кашер ли е?

 84. 84 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  До коментар [#83] от "faeton.":

  Помня го, беше доста нагло. Полицията не допускаше хората до улиците, хората протестираха, беше си направо налагане на "ценности".
  Затова не обичам лгт-тата, оттвратително нахални са.

 85. 85 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Херберт Маркузе, казва че болшевизма се е провалил, затова следващата перманентна еврейска революция ще бъде революцията на малцинствата!!!!
  —цитат от коментар 80 на LudLustrator


  Отдавна разправяме в този форум, че Ленин, Троцки, Зиновиев и сие са невръстни пакостници в сравнение с Маркузе!

 86. 86 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Мразите гейовете ? ...Според легендарния Зигмунд Фройд хората често имат най-отрицателни нагласи към неща, които тайно жадуват...
  —цитат от коментар 11 на Practic


  Значи ти тайно жадуваш в България да бъде наложено Путиново управление.
  (Щом имаш най-отрицателни нагласи към Путин).


  До коментар [#11] от "Practic":

 87. 87 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  До коментар [#84] от "НеКой":

  Не обичам=мразя.

 88. 88 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#74] от "Noise":

  Дрънц прави много слаб моноспектакъл ,изпразни флашката на тема РосКосмос ,
  рапорт даден-рапорт приет и го удари на общи приказки!

  Никаква интрига...

 89. 89 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3763 Весело

  До коментар [#78] от "Noise":

  Оня коментар 70 ....виждаш ли го.....?
  У наще форуми , след такъв коментар .....дебата приключва в кяуша....

  Bukalemun
 90. 90 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#83] от "faeton.":Помня го, беше доста нагло. Полицията не допускаше хората до улиците, хората протестираха, беше си направо налагане на "ценности".Затова не обичам лгт-тата, оттвратително нахални са.
  —цитат от коментар 84 на НеКой


  Бях в Йерусалим тогава.
  Помня огромните полицейски коне , порода РИСАК!

 91. 91 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  До коментар [#90] от "faeton.":

  Аз го гледах на Метро на сайта, предаваха го онлайн.
  Английският Метро - ко.юкей

 92. 92 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#78] от "Noise":Оня коментар 70 ....виждаш ли го.....?У наще форуми , след такъв коментар .....дебата приключва в кяуша....
  —цитат от коментар 89 на eti mehter


  Не думай се?!

  У ваще форуми прието ли е да наричаш несъгласните с гей парадите с фройдистки определения?

 93. 93 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 288 Весело

  До коментар [#88] от "Нормален гланц":

  По принцип , при него всичко е заготовка.През годините сме били свидетели на направо гротески изпълнения..

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 94. 94 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3763 Неутрално

  До коментар [#92] от "faeton.":

  Стой мирно....
  Пиши си каквото искаш. ....но не посягай на крайно личните неща ....
  Това имах предвид.

  Bukalemun
 95. 95 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#93] от "Noise":

  Да не вземат да го уволнят само,че ще настане страшна скука!

  Дай да му съберем нкаква помощ и да остане да пише на свободна практика...

 96. 96 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Да си го подкрепят и организират в Израел, тука са приютени по милост гости и немат право да се бъркат в нашите работи.

 97. 97 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 268 Неутрално

  После ще реват, че имало антиеврейски настроения.

 98. 98 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1391 Неутрално  Това е Стратегията за детето!
  Социалните плюс НПО- тата плюс обучени полицаи!

 99. 99 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3361 Весело

  До коментар [#68] от "Norman Granz":Интересното в иначе глуповатия ти постинг е, че приравняваш русофилията към хомосексуализма.
  >>> Ами има нещо вярно. Русофилите са в ..авангарда на прогресивното человечество. Също като лгбт активистите. Трябва да си протегнем ръце . Норман и Тулса-заедно в борбата.:)

 100. 100 Профил на rwn
  rwn
  Рейтинг: 340 Любопитно

  До коментар [#11] от "Practic":

  Извинявам се на съфорумците, че няма да вземе отношение по темата. Но си позволявам да взема отношение по така цитирания Фройд.

  Та, за Фройд.

  Всъщност, Фройд отдавна не е мерило за нищо в научните среди. Освен за смях :)

  По-скоро, може да издаде единствено и само това, че човек, който цитира Фройд в свой собствен труд , автоматично може да забрави да бъде публикуван в престижно научно списание. И автоматично може да забрави да бъде гледано на него със сериозно око от неговите колеги.

  Все пак, писанията на Фройд, макар и много популярни, са точно това, популярно четиво за масите.

  Спомням си в Берлин, преди години, един таксиметров шофьр ме возеше и ми разказваше някакви неща за сънищата си, и ми цитираше Фройд :)

  Изслушах го, но не ми се искаше да го разочаровам човека и го оставих да ми развива теориите си. Обилно подкрепени от Фройд.

  Но, по-същество.

  Всяка една теория, необходимо е да има нещо зад нея, а не да е просто писане в книга. Писането добре, но трява да има на какво да е стъпила същата тази теория.

  А при Фройд няма нищо. Има литературене талант, но не и научен такъв.

  Сигурно не знаете, но Фройд почти не е водил записки при прегледите си. Тоест всичко, което му е хрумвало да пише, да цитира някакви сънища на хората и т.н. го е правил години, след като тези същите пациенти са били при него и са му разказвали сънищата си. Нали си представяте, как точно изглежда всичко във вашата глава, една година, след като сте чули някаква история, и после, още хиляди други истории след това.

  Тоест, това са някакви интепретации, амалгама от истории от различни хора, опакована в една или друга теория, но неподкрепини от нищо.

  бил е смел човек, дал е интересни посоки, които сега се развиват, също така, уважавал е хората с различна сексуалност, но като учен, по-скоро няма сериозен принос.

  Интересно е и друго нещо. Как под тази статия вие всъщност намесвате точно Фройд.

  Сигурно не знаете, но Фройд е получил виза да избяга от нацистите. И избягва в Лондон. И тази виза е била за още 6 души с него (плюс кучето му).

  Но той не взима със себе си четирите си сестри!!! А е можел да ги вземе!

  В резултат, четирите му сестри загиват в концлагери.

  Но да не коментираме моралната страна тук, ще коментираме друго.

  Всъщност, отдалече мога да разбера, дали някой човек е имал нещо обща с научна работа през живота си. Затова и мога да предполажа, че Вие сте нямали досег с академията, и може би и английския ви не е на много високо ниво.

  Затова, няма да ви давам цитати от пейпъри на високо ниво, но ще ви дам да прочетете една популярна статия, която няма как да не разберете.

  Why Freud Still Matters, When He Was Wrong About Almost Everything

  https://io9.gizmodo.com/why-freud-still-matters-when-he-was-wrong-about-almost-1055800815


  Ето това например от статията ще ви хареса много:

  But his legacy is a shaky one. Freud has, for the most part, fallen completely out of favor in academia. Virtually no institution in any discipline would dare use him as a credible source. In 1996, Psychological Science reached the conclusion that “[T]here is literally nothing to be said, scientifically or therapeutically, to the advantage of the entire Freudian system or any of its component dogmas." As a research paradigm, it’s pretty much dead.

  Many of Freud’s methodologies, techniques, and conclusions have been put into question. Moreover, his theories have even proved damaging — and even dangerous — to certain segments of the population. His perspectives on female sexuality and homosexuality are reviled, causing many feminists to refer to him by a different kind of ‘F’ word. Some even argue that his name should be spelled “Fraud” and not Freud.


  това сигурно също ще ви хареса

  For instance, there’s no scientific evidence in support of the idea that boys lust after their mothers and hate their fathers. He was totally, utterly wrong about gender. And his notion of “penis envy” is now both laughable and tragic.

  There’s no proof of the id, ego, or superego. There’s also no evidence to support the notion that human development proceeds through oral, anal, phallic, and genital stages. Nor that the interference, or arresting, of these stages leads to specific developmental manifestations.

  For example, he theorized that homosexuality was a failure to reconcile the anal phase, or the Oedipal phase. Which is nonsense. He also argued that only “mature” women could orgasm from vaginal sex, and that women who could only climax via clitoral stimulation were somehow stunted, stuck at a latent phase. Again, nonsense.


  Интересна статия е това, ще се обогатите поне малко, ако я прочетете.

  Но бъдете много внитателни с цитирането на хора като Фройд.

  Със здраве!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK