Лозан Панов обжалва ревизионен акт за 16 хил. лв. дължими данъци

Заради неподадената декларация пред НАП започна и проверка на Панов за доходите и разходите му в периода 2011 - 2016 г.

© Надежда Чипева, Капитал

Заради неподадената декларация пред НАП започна и проверка на Панов за доходите и разходите му в периода 2011 - 2016 г.Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов е обжалвал пред Административния съд София-град ревизионния акт за 16 000 лева, който Националната агенция за приходите (НАП) издаде миналата година.


Той е подал жалбата миналата седмица, а това означава, че НАП е отхвърлил жалбата му срещу акта и сега казусът ще влезе в съда, съобщава Lex.bg.


Съдията по делото Диана Стамболова е насрочила заседанието за 17 септември.
Проверката за доходите на председателя на ВКС започна покрай случая с данъчната му декларация през 2017 г. Тогава Панов я подаде пред Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС), но не и пред Сметната палата.


Според Панов не е нужно да подава една и съща декларация пред два органа, но въпреки това той бе глобен с 1000 лв. с решение на Административния съд София-град.


Заради неподадената декларация пред НАП започна и проверка на Панов за доходите и разходите му в периода 2011 - 2016 г. В началото на миналата година тя е приключила със заключение, че няма невнесени или укрити данъци и други нарушения на данъчните закони.


Само след 3 месеца обаче е започнала пълна данъчна ревизия за същия период, която през септември завършва с ревизионен акт, според който Панов дължи 16 000 лева данък върху доходите си.


НАП твърди, че Панов е укрил доходи от хонорари, от наеми и при купуването на ½ от бунгало в местността Прибой на варненския кв. "Галата". Според данъчните инспектори цената от 26 000 лева, която Панов е платил за него през 2013 г., е шест пъти по-ниска от реалната, а тя според експерти била 122 000 лева.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK