Данаил Кирилов пренесе в правната комисия критиките към доклада на Лозан Панов

Още в края на май правосъдният министър Данаил Кирилов предупреди председателя на ВКС Лозан Панов, че в парламента го очаква "ожесточен дебат".

© Велко Ангелов

Още в края на май правосъдният министър Данаил Кирилов предупреди председателя на ВКС Лозан Панов, че в парламента го очаква "ожесточен дебат".След като в края на май правосъдният министър Данаил Кирилов поиска от председателя на Върхвния касационен съд (ВКС) Лозан Панов да редактира доклада за дейността на съдилищата за 2018 г., днес пренесе спора по него и в правната комисия в парламента.


Депутатите изслушаха и приеха докладите за дейността на прокуратурата, Върховния административен съд, Висшия съдебен съвет и Инспектората към ВСС, но само към отчета на Панов бяха отправени критики.


"Оставям написаното на отговорността на автора", коментира министър Данаил Кирилов в продължение на позицията си, която зае на заседанието на пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС).
Спорът между двамата е по повод двете тълкувателни решения на ВКС. Едното е за обезщетенията, с което бе разширен кръгът от лица, които могат да получат компенсация при смърт на близък или родственик. Второто е свързано с гражданската конфискация.


Още при обсъждането на пленума на ВСС Кирилов каза, че тази част на доклада не е обективна и била пристрастна. Заради това още тогава поиска и Панов да я редактира, а той отказа.


Зам.-шефът на правната комисия Християн Митев обяви, че ще подкрепи доклада на Панов, защото уважава съдиите. Той обяче заяви, че не смята, че с този доклад трябва да се изразяват политически позиции.


"Ще подкрепим доклада, защото е доклад на съдилищата и ще пропуснем, че някои тълкувателни решения създават привилегия на някои проверявани олигарси", заяви от своя страна Хамид Хамид от ДПС.


В отговор Лозан Панов каза, че от 2015 г. до момента е работил с петима министри на правосъдието. До този момент не е имало такъв, който да иска да не се приема доклада.


Той отправи критика към Данаил Кирилов, че не прави разлика между доклада за дейността на съдилищата и доклада за дейността на ВКС, който се приема от пленума на Върховния съд. Спорният доклад на Лозан Панов (пълния текст - тук)


Изслушан и приет бе и доклада на главния прокурор Сотир Цацаров. Той предложи Бюрото за защита към главния прокурор да поеме опазването на прокурори и следователи в случай на опасност.


Според него структурата, която охранява съдиите, може да остане към Министерството на правосъдието. "Тази промяна не изисква нито лев", каза Цацаров и добави, че миналата година служителите на бюрото не са допуснали нито един инцидент със защитени свидетели.

Ключови думи към статията:

Коментари (24)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Остана ли някой с който не се е скарал Лозан Панов?

 2. 2 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 4405 Неутрално

  До коментар [#1] от "tosho_toto":

  А аз се чудя остана ли някой освен Бойко, който да си мисли, че Данаил Кирилов е завършил нещо повече от съкратен милиционерски курс по право на ТКЗС?

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 3. 3 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2494 Неутрално

  Лозан Павон да напуска съда и да си става политик под крилото на Прокопиев! И без това работа не върши!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 4. 4 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  Това позорище Д.Кирелов какво иска? Такъв доклад е направил Лозан Панов . Това , че не му харесва не зависи от него. Като председател на правната комисия в Парламента е натворил такива глупости , по-добре да се скрие в ъгъла и да се срамува.

  SHADOWS of SOFIA
 5. 5 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 2891 Неутрално

  Моля ви, не се сърдете на Барни! Той, толкова си може. Просто няма капацитет за повече. 😰

 6. 6 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 335 Неутрално

  Ключовият извод, че Данаил Кирилов, че не прави разлика между доклада за дейността на съдилищата и доклада за дейността на ВКС, казва всичко. Останалото го оставяме в графата "без думи".

 7. 7 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7712 Неутрално

  До коментар [#1] от "tosho_toto":

  Някой остана ли, който да си мисли, че Данаил Кирилов става за министър на правосъдието. Той е обида за цялата система.

 8. 8 Профил на aussie
  aussie
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Обида за цялата система е този министър.

 9. 9 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3729 Весело

  " В отговор Лозан Панов каза, че от 2015 г. до момента е работил с петима министри на правосъдието. До този момент не е имало такъв, който да иска да не се приема доклада.

  Той отправи критика към Данаил Кирилов, че не прави разлика между доклада за дейността на съдилищата и доклада за дейността на ВКС, който се приема от пленума на Върховния съд. Спорният доклад на Лозан Панов (пълния текст - тук)"

  Лозан Панов защо се хаби да обяснява на подобни лилипути за какво става въпрос не мога да разбера ! Поредната подлога на властта се опитва да се прави на юрист, ама е толкова жалко това изпълнение, че буди само съжаление !

 10. 10 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3729 Весело

  " "Оставям написаното на отговорността на автора", коментира министър Данаил Кирилов в продължение на позицията си, която зае на заседанието на пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС)."

  Този правосъден министър би ли ни " открехнал" какво друго се очаква от него в подобни ситуации ? Да напише някаква оценка на председателя на ВКС и да му го върне за поправка, докато се получи очакваната от ГЕРБ и ДПС версия на доклада ли ?
  Какви типове слагат и то за правосъден министър ! А като имаме предвид и предишния - Цецка, почвам да си мисля, че става въпрос не за случайна грешка, а за систематични усилия от страна на бодигарда на тато да унижи правосъдната ни система и я сведе до : вие сте прости и аз съм прост.....

 11. 11 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Онзи ден Барни беше гост на Канал 3 (че как иначе?). Театрото беше, все едно статия на ПИКлива медия. Беновска беше заредила лайномета с всички Пеевско-гербави опорки, а Барни свенливо се съпротивляваше.

  *ПЦК-Проста Цинкова Кофа. Просто кофа.
 12. 12 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3729 Неутрално

  До коментар [#2] от "Депутат 241":

  " А аз се чудя остана ли някой освен Бойко, който да си мисли, че Данаил Кирилов е завършил нещо повече от съкратен милиционерски курс по право на ТКЗС?"

  И това да беше завършил, щеше да разбира повече.....Положението е трагично !

 13. 13 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Лозан Панов бърка дълбоко в душите на свиньете, а техните копои у форума храчат ядно

 14. 14 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 639 Неутрално

  До коментар [#1] от "tosho_toto":

  Не, всичките са боклуци.

 15. 15 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  Данаил Кирилов срещу Лозан Панов – Голиат срещу Давид. Само че нашият Голиат е и физически по-дребен от Давид.

 16. 16 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 456 Неутрално

  Дани Ръбъл е ново дъно

 17. 17 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Браво на Лозан. Бой по тъпите канчета.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 18. 18 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  Държава на кратунковците според определението на премиера им. Една кратунка се мъчи да унищожи съдия не подчинен на кратунковците.

 19. 19 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 881 Неутрално

  До коментар [#1] от "tosho_toto":

  С мен. И с още хиляди други, които не понасят свинчовците и техните маши, като Барни.

 20. 20 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2307 Неутрално

  Привържениците на Демократична България трябва да имат едно особено самочувствие, когато стоят срещу гяурбаджа, комунист или патреот. Всички тези хора са роби. Роби на Селския от Дръндар. Това го каза не някой друг, а техният съпартиец и съмишленик Веждичката. Нека си припомним неговите думи още веднъж:

  "Всички ли сме роби само на един дебел, грозен, на 20 години милионер бе, да му ... Всички ли сте роби на такъв изрод, нямате ли смелост... Как е станал този боклук мултимилиардер на 20 години и е изкупил всички хора и за 1000 лева заплата всички му слугуват? Няма медии. Аз оня ден се обаждам на Валя Велева и казвам – искам да направя интервю, а тя казва: О, моля ти се, недей. После звъня в "Стандарт" на Славка Бозукова, нарочно го правя... Петьо Блъсков изцяло се е продал. Останаха "Дневник", "Капитал", в. "Сега" - така останаха независими, но те ще ги задушат. По мое време г-н Борисов направи голяма грешка. Какво направи той – на него му трябваше медиен комфорт. Това са на Доган вестници. Ако смятате, че този фес не ви управлява, селски от Дръндар, то ебал съм ви циганската нация, на 1300 години, - това го напишете, ама няма да посмеете. "

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 21. 21 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4622 Неутрално

  До коментар [#3] от "lz2":

  Лозан Панов е единственият от тримата големи в съдебната система, който бърка в здравето на тримата шишковци (Пеевски, Цацаров и Баце)!

 22. 22 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Страхотен доклад-само не е казал истинатапряко-застрахователите си плащат на определени дупетати да им гласуват каквото кажат.Организират кратка кампания по медиите ще вдигаме гражданската със 400% защото нещо си ,а после след реакцията на обществото лекичко я дигат с 50%.И номерът всеки път минава.Скоро ще прекарат нова поправка на всеки близък на пострадал да се плащат максимум по 10лв.

 23. 23 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 2329 Весело

  Просто не до там интелигентен, но послушен партиен апаратчик, Сър!

 24. 24 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Лаура Кьовеши като стане ЕС главен прокурор, тогава на този умствен лилипут и шефовете му от трисвинието ще разберат къде зимуват раците. Ще реват, че заради Лозан Панов са ни спрели субсидиите по европрограмите и че пак заради него не искат да ни приемат в Шенгенската система. А реално такива недоразумения като този селски юристконсулт и рабфак-трола Цецка Цачева, са причините Европа да ни гледа в недоумение и само мазни, бюрократични бърсалки за крака, като Манфред Вебер, да идват да целуват задните части на местните бейове.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK