Сотир Цацаров: Ученикът от Пловдив не е терорист, вербуван е от Северна Африка

Главният прокурор Сотир Цацаров обясни каква е била хронологията на комуникацията между ученика и вербовчика.

© Цветелина Белутова, Капитал

Главният прокурор Сотир Цацаров обясни каква е била хронологията на комуникацията между ученика и вербовчика.Момчето от Пловдив не е терорист. Случаят е класически пример за това, което само сме чели и коментираме, че се случва в други страни". Така главният прокурор Сотир Цацаров коментира случая с 16-годишния ученик от Пловдив, който бе задържан в края на миналата седмица и обвинен, че е подготвял бомба и терористичен акт.


По-рано днес покуратурата поиска момчето да бъде изолирано в специална среда и с него да работят психолози, но съдът прецени, че той трябва да продължи да учи и да остане на свобода със семейството си.


"Някак си си мислим, тук, у нас, такива случаи не могат да се случат", коментира главният прокурор. Той съобщи, че младежът е бил вербуван от лице от арабски произход, което живеело в държава от Северна Африка. По думите на главия прокурор кореспонденцията се осъществявала изцяло по интернет и е протекла на няколко етапа. Първо ученикт бил въведен в ценностите на исляма.
"Следва информация за това какво е задължението на всеки истински мюсюлманин, какво трябва да направи. То градира от това да твори добро всеки ден, до това да унищожава неверниците. След това започва изпращането на клипове, от които първоначалната реакция е била отвращение и уплаха", обясни Цацаров.


Последвали послания, свързани с убеждението, че един истински мюсюлманин трябва да унищожи поне един "неверник" в живота си. "Следват още инструкции, довели до това, намерено в дома му", разказа хронологията на комуникацията главния прокурор.


Според него младежът не би извършил терористичен акт, какъвто би направил един истински терорист. "Но ние не знаем каква би била следващата стъпка", отбеляза той.


Цацаров коментира и информацията, че младежът е от християнско семейство, но има данни за роднина в рода си, изповядващ ислям. "Това само по себе си нищо не значи", смята главният прокуор.


Той добави, че сега службите работят по установяването на лицето, което е осъществявало контакт с ученика. Междувременно той е поставен под надзора на член на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица.


Становището на апелативния съд е, че през последния месец, в резултат на приложен комплексен подход от мерки от родители, психолози и правозащитни органи, в психичното състояние на ученика са настъпили значителни положителни ефекти. Това, според съда, е довело до редуциране на обществената му опасност.


Съдебно-психиатричната експертиза препоръчва редовни контакти на момчето със специалист психолог, както и да започване семейна терапия. Позитивната промяна и нуждата да контактува с автентичната си среда предполагат да му бъде дадена възможност за социализация, а не за изолация в следствения арест, допълват от съда.


Дни след ареста на момчето, премиерът Бойко Борисов описа като "страховити" намерените взривни материали. "Те казаха, че това са чудовищни, мръсни бомби, които взривяват и убиват много хора, и са по-силни от тези в Сарафово", каза премиерът.

Коментари (124)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 645 Неутрално

  Значи става терорист, чак когато остави няклко десетки (или стотици) трупа и хиляди разбити съдби. Трябва нещата да са необратими, така ли?
  Нямаме шанс!

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 2. 2 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Неутрално

  ''....Становището на апелативния съд е, че през последния месец, в резултат на приложен комплексен подход от мерки от родители, психолози и правозащитни органи, в психичното състояние на ученика са настъпили значителни положителни ефекти.....'' Контекстът на това изречение показва, че лицето е имало психични проблеми- няма как у човек, който няма психични проблеми, да настъпят положителни ефекти в психичното му състояние. Което потвърждава моята хипотеза, че вероятно у този човек се е отключило някакво психично заболяване и е бил в началният му етап.

 3. 3 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7790 Неутрално

  Защо не се разберете с Гешев.

 4. 4 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#1] от "Мизийски":

  Стига рева!

 5. 5 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1075 Неутрално

  Интересно как са му доставили бомбите?
  Не бързайте да осъждате момчето. Не знаете въобще какво се случва. Който не е имал досег с исляма...
  В този случай трябва да се гледа това, което се е случило, а то е, че българско дете родено в християнска среда е вербувано от едни чужденци, с чужда религия (ислям). Т. е. това може да се случи пак, и трябва да се взимат превантивни мерки. Детето също е жертва. Това трябва да се разбира. Този случай е една червена лампа, която трябва да събуди и институции и хора, гражданско общество, родители, учители, младежи.

  ДБ=БКП
 6. 6 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#5] от "anonim440":''... българско дете родено в християнска среда е вербувано от едни чужденци, с чужда религия (ислям)....'' И след като РОДИТЕЛИТЕ му са били от ''християнско семейство'', как така 16 годишен младеж не се е запитал- ами родителите ми са християни- как така ще убивам неверници- т.е. самите тях....Религиите, а не атеизмът, раждат тези чудовищни неща- те са виновни за създаване на масови убийци.

 7. 7 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 684 Неутрално

  =======Съдебно-психиатричната експертиза препоръчва редовни контакти на момчето със специалист психолог, както и да започване семейна терапия. Позитивната промяна и нуждата да контактува с автентичната си среда предполагат да му бъде дадена възможност за социализация, а не за изолация в следствения арест, допълват от съда.============

  Много добро развитие на събитията за момчето.

  Не е терорист, нито е имало намерение. Това е важното.
  Относно това, какво би станало, ако се беше случило , ако , ако и т.н. всякакви възможни сценарии са в сферата на въображението.

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 8. 8 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#5] от "anonim440":

  Какво дете бе , вуйчо ми , бог да го прости, на 13 години тръгнал да носи кофите с вар по строежите. Колкото ги лигавиш повече ти се качват на главата.

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 9. 9 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 533 Неутрално

  "Становището на апелативния съд е, че през последния месец, в резултат на приложен комплексен подход от мерки от родители, психолози и правозащитни органи, в психичното състояние на ученика са настъпили значителни положителни ефекти. Това, според съда, е довело до редуциране на обществената му опасност."

  Това някакъв опит за шегичка ли е, или редакторско неглижиране на факта, че лицето/никакво "момче", "дете"/, е арестувано преди дни?
  За какъв МЕСЕЦ за Бога иде реч???

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 10. 10 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  До коментар [#6] от "cmy12603507":

  Брейнуоша не е само конспирация и нещо от филмите. Дъщеря ми внезапно поиска да иде на среща на група геймъри в Швеция. Познавала ги - не били търговци на органи или джихадисти хахаха.

 11. 11 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  Аз се надъхвам с тая песничка на вокално инструментална група Слейър :https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https ://m.youtube.com/watch?v=xdDBWei1mMg&ved=2ahUKEwjFo8Dz9ubiAhXNxMQBHS2iBDIQwqsBMAp6BAgHEAU&usg=AOvVaw2krwgrrG7hM9GWzOlrOeTE

 12. 12 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1032 Любопитно

  НЯкак си съм по-склонен да се доверя на съдебно-психиатричната експертиза и на съда, отколкото на истерясали, гонещи ПР кандидати за наследник на Цацаров.

 13. 13 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4155 Неутрално

  " "Следва информация за това какво е задължението на всеки истински мюсюлманин, какво трябва да направи. То градира от това да твори добро всеки ден, до това да унищожава неверниците. След това започва изпращането на клипове, от които първоначалната реакция е била отвращение и уплаха", обясни Цацаров.

  Последвали послания, свързани с убеждението, че един истински мюсюлманин трябва да унищожи поне един "неверник" в живота си. "Следват още инструкции, довели до това, намерено в дома му", разказа хронологията на комуникацията главния прокурор."

  Уви, описаното по - горе е разбирането на самия ислям за" неверниците" , а не само тълкувание на някакъв ислямски терорист. Дано младежа проумее до какво може да стигне, следвайки " правоверните " съвети !

 14. 14 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  Лошо е когата децата ни се радикализират. И не само в ислямски, а и в какъвто и да е тероризъм. А хората включително и децата могат да се радикализират когато ние, обществото не им даваме това от което имат нужда.

 15. 15 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#9] от "tolkoli": Има следствена тайна- съгласно законите ни. Така, че- никой не е казал на коя дата е разкрита радикализацията на непълнолетния. Следователно- това, че инфото беше изнесено едва преди 5 дни не значи, че всичко се е случило точно преди 5 дни.

 16. 16 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  До коментар [#8] от "kasko":

  Хапсулютну. Дорде не мине през тухларната или през нареждане на кофраж и леене на плоча, се разлигавя и напира да учи. Дадеш ли му Интернет и комп, почват мечтите за ютубърство, стрийминг и милиони от "нета". Глей мис тигрова и си пръй сметката, ако имаш щерка.

 17. 17 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 533 Неутрално

  Значи става терорист, чак когато остави няклко десетки (или стотици) трупа и хиляди разбити съдби. Трябва нещата да са необратими, така ли? Нямаме шанс!
  —цитат от коментар 1 на Мизийски


  Цацаров окончателно се провали с подобно изявление. Да пази Бог след време да не се случва никъде, някое такова ШЕСНАЙСЕТ годишно "момче", да получи шанса, да не бъде разкрито преди да използва целия този арсенал за погубване на човешки същества.
  А истината е, друже: на ши$баните бюрократи не им пука а нашия живот. И колкото по-скоро го осъзнаем, толкова по-добре за нас като личности. Пак сме потенциални колатерални жертви, но поне няма да си отидем с промити мозъци.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 18. 18 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Браво бе,сега не бил терорист,щото не бил взривил бомба,или убил човек.
  Ами що не го изчакахте,да видим дали щеше да градира до масов убиец или не?
  Според мене,щом е стигнал до направата на бомби,значи следващата стъпква е била тяхното взривяване.не е толкова сложно да се разбере!

  sdg
 19. 19 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 354 Неутрално

  Вие да не мислите, че това чудо (ислям) е случайна работа?
  С атеизъм ето докъде се стига. Безбожието води до духовна неграмотност, в която лъжепророците и култовете най-добре виреят. Ислямът е култ, призоваващ "правоверните" да умрат за "Аллах", а Мохамед е лъжепророк, който, ако не се е покаял (няма такива сведения), сега е на неприятно място...

 20. 20 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1542 Любопитно

  Не разбира се, не е терорист . . . производител на фоерверки е. Бизнесмен.
  Цацаров маже и лиже защото се оказва, че живота, здравето и сигурността на гражданите НИЩО не значи пред цялата НПО-пасмина, обсебила Държавата и Гепила за гърлото дори службите за сигурност, с нейната ДЕМАГОГИЯ за ДЕТЕТО.
  Интересно дали Цацаров лично си е прибрал онази "несглобяема" бомба от 14.5 кг. взривно вещество, подобно на това в Сарафово, и си я държи в кабинета? ДЕТЕТО има ПРИВИЛЕГИЯ!
  По този повод отново ще поставя мой коментар от другата статия. Акцентирам на тази безумна ДОКТРИНА за ВЛАСТТА на ДЕТЕТО над всички и всичко останало. Това вече се превръща в терор по-голям от ислямисткия!

  Това /освобождаването/ е възможно най-лошото решение! Остава на свобода, връща се в училището си, живее си в домашното огнище, излиза навън с приятели, позанти и съученици, разхожда се из града, разминава се със съседите....
  КАТО БЕЛЯЗАН АТОМ!
  Фактически, либерастващите доктрини, обсесивно центрирани върху ДЕТЕТО като абстракция, приложени в случая с този шестнайсет годишен терорист, производител на бомби, могат да означават за него само едно - смърт. Вербувалите го копелета няма да му простят! Такава им е методиката. ТЕ така или иначе са предвидили предварително неговата ликвидация./Съжалявам за откровенността, но твърде много "пацифисти" дето се пенявеха тук трябва да се осафирясат!/. За ОНЕЗИ от ИДИЛ нещата изглеждат просто - пуснат е като примамка.
  За всички около него нещата изглеждат също просто - той е заплаха за всеки който го доближи или за мястото на което се намира. Заради отмъщението на ИДИЛ.
  Ако наистина тези с крокодилските сълзи за ДЕТЕТО мислеха истински да ТОВА дете, решението трябваше да е да стане защитен свидетел. Семейството му също. И да изчезнат. ДА бъдат прикрити.
  А сега....
  Да не е посмял някой "защитник" на ДЕТЕТО да продължи да говори колко са хуманни всички тези "Защитници" на ДЕТЕТО! Не сте хуманни! Всъщност сте точно обратното.
  !

 21. 21 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 354 Неутрално

  Впрочем в София се внасят тунизийци и мароканци на килограм, за да "работят" в "ИТ" сектора (чети - в кол центровете с френски). От "Подкрепа" вече повдигнаха въпроса да се изключат колцентровете от "ИТ" сферата.

 22. 22 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Неутрално

  13.06.2019 г. - Насрочени в.н.ч.д
  РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
  АПЕЛАТИВЕН СПЕЦИАЛИЗИРАН НАКАЗАТЕЛЕН СЪД
  4-ти въззивен състав
  в.н.ч.д. № 285/2019 г. образувано по реда на чл.64 ал.7 НПК по частен протест на СП по н.ч.д. № 1978/2019 г. на СНС.
  По делото са повдигнати следните обвинения:
  - по чл.108а, ал.1 от НК;
  - по чл.339, ал.1 от НК.
  https://www.asns-sofia.bg/график-на-съдебните-заседания/заседания-по-чл-64-и-чл-65-нпк/2121-13-06-2019-г-насрочени-в-н-ч-д

 23. 23 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#19] от "Славейко": ''....С атеизъм ето докъде се стига....'' Нима- как така не пише,че семейството е на атеисти, а пише, че е на християни, плюс това имали роднина , изповядвал исляма...Ако не съществуваще религията ислям, нямаше да има свещена религиозна ислямска книга, в която действително е вписано, че всички, които не са мюсюлмани, са неверници и че те трябва да бъдат изтребвани. А къде е свещената книга на атеизма, в която са вписани същите неща и посочете колко атеисти са решили да правят терористични актове с една единствена цел - да убия максимален брой хора, само защото те не са атеисти... Не стига, че сте необразован, а сте и нагъл лъжец1

 24. 24 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#5] от "anonim440":

  Ако беше гръмнал твои близки, друга песен щеше да пееш.

 25. 25 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 354 Неутрално

  До коментар [#23] от "cmy12603507":

  Определението "християнско" е дадено от Цацата, а тя я знаем каква християнка е ...
  Ислямът не е случаен и цаци и маци не знаят какво да правят срещу него, да не говорим, че и мнозина християни не знаят какво да правят, защото не го познават. А самият ислям е трудно познаваем поради вродената измама в него - винаги могат да ти хвърлят стих, който е миролюбив (чунким ние българите не знаем какво миролюбие струи от него).

 26. 26 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1075 Неутрално

  До коментар [#24] от "our12595545":

  Всеки си влиза в някакъв негов си контекст и си разтяга някакви локуми.
  Ако не сте разбрали какво съм написал пак прочетете.
  Пиша да се внимава, че това е червена лампа, че трябва да с вземат мерки.

  ДБ=БКП
 27. 27 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 354 Неутрално

  До коментар [#14] от "Таралеж":

  Защо какъв друг има тероризъм? Будистки? Шинто? Зороастрийски? Християнски?
  Дори комунистически вече няма!

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1075 Неутрално

  До коментар [#28] от "von_seeckt":

  Колко културно... типично по комунистически.

  ДБ=БКП
 30. 30 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#26] от "anonim440":

  Ми именно де, никакви мерки, демек наказания няма. То е все едно да вземаш мерки срещу превишената скорост без да налагаш глоби. Олигофренът е обявен за жертва, един вид е напълно невинен, щото е съвсем нормално 16 годишен посерко да не осъзнава какво е убийство.

 31. 31 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1075 Неутрално

  До коментар [#30] от "our12595545":

  Е аз не съм му адвокат, сега да поемам върху себе си ударите на някакви дето са се ядосали. Просто си казвам мнението, което е базирано на статията.
  Много смели мнения, голяма решителност, много възмутени... в интернет...

  ДБ=БКП
 32. 32 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Аз пък имам един елементарен въпрос, на какъв език е водена кореспонденцията при вербуването?

  Защото е много трудно да ислямизираш някого чрез език, който не му е майчин. Да предположим, че е било английски, излиза, че младежа е владеел перфектно английски, което ми се види малко странно, предвид фактологията.

  Да не се окаже турски?
  Или български?
  Какво ни спестяват?

 33. 33 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#26] от "anonim440":Ми именно де, никакви мерки, демек наказания няма. То е все едно да вземаш мерки срещу превишената скорост без да налагаш глоби. Олигофренът е обявен за жертва, един вид е напълно невинен, щото е съвсем нормално 16 годишен посерко да не осъзнава какво е убийство.
  —цитат от коментар 30 на our12595545


  Много добре осъзнава какво е убийство, затова и такова няма.

  Не съм и вярвала, че толкова много хора, могат така лесно да истерясат.
  И само : какво би се случило, ако беше във Вас, ако беше взривил,ако това, ако онова

  НЯМА АКО
  Има само факти,Останалото е в сферата на предположенията.

  И напълно съм съгласна със съдията и момчето не отиде в ареста.

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 34. 34 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#30] от "our12595545":Е аз не съм му адвокат, сега да поемам върху себе си ударите на някакви дето са се ядосали. Просто си казвам мнението, което е базирано на статията.Много смели мнения, голяма решителност, много възмутени... в интернет...
  —цитат от коментар 31 на anonim440


  Така е, тук всички сме анонимни и не носим отговорност ,много смели и решителни.
  А в живота- мишка.
  Видяхме какви ли не предположения и всички започват с АКО........
  Добре, че съдията е видял само фактите.

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 35. 35 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#31] от "anonim440":

  На всички ни е ясно, че ако искаше да взривява мюсюлмани, гей хора или поне цигани, държавата щеше да пламне, а либералният мейнстрийм да изпадне в тежка словесна диария. Обаче сега викат психолози да обясняват на 16 годишен дангалак, че убийството (на християни) е кофти нещо (все още).

 36. 36 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#33] от "nessarox":

  Има ви нещо и то е доста сериозно. Намерени са експлозиви и готови бомби от най-мръсните в количества по-големи отколкото в целия ЕС през последните години. Дори само този факт би трябвало да е повече от достатъчен за ефективна присъда.
  Но понеже знам че си прокремълски трол, не се впечатлявам особено. Вое сте явно "имунизирани" срещу подобни "акота".
  Путин лично ли ви звъни, за да ви предупреди къде ще е следващия атентат??

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 37. 37 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Някакви хора, които не са и помирисвали съдебна зала, започнаха да се правят на пеналисти в този форум, а това е смешно. Решението на съда присъда ли е, и ако е оправдателна присъда на 1воинстанционен съд, как така е окончателна- т.е. не подлежи на последващо обжалване пред по-висшестоящ съд... Изобщо- всякакви смешни хора се пробват да оправдаят лице, което е вербувано от ид и е извършило подготовка за извършване на терористичен акт. Ако тези хора са толкова '' кадърни'' и в реалните си професии- леле, ма , мале....

 38. 38 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 354 Неутрално

  До коментар [#32] от "niakoi_si":

  Имал роднина мюсюлманин. Изводи? Не ще да е турчин, те не се хващат на салафистки номера ...

 39. 39 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#36] от "tolkoli": ''...Има ви нещо и то е доста сериозно...'' Или е мюсюлманка , или е глбти, но при всички случай, не е нито атеистка, нито християнка, а и мисля, че изобщо не е от българският етнос....

 40. 39 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 354 Неутрално

  До коментар [#32] от "niakoi_si":

  На английски, някъде го казаха

 41. 41 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1988 Неутрално

  Туй семейство да не са аверчета с Цацата. Три дена по късно в медиите, с много бомби и намерение да убива-не е терорист.
  Вярно, че положението е деликатно, но тероризъм е само след като се гръмне ли.
  Вярно е, че на родителите се дължи разкриването. Което означава, че има и други неразкрити. Сега ако има и други дето не дай боже се взривят те ще са терористи, този не.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 42. 42 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#26] от "anonim440":Ми именно де, никакви мерки, демек наказания няма. То е все едно да вземаш мерки срещу превишената скорост без да налагаш глоби. Олигофренът е обявен за жертва, един вид е напълно невинен, щото е съвсем нормално 16 годишен посерко да не осъзнава какво е убийство.
  —цитат от коментар 30 на our12595545


  Ей това е адекватен коментар. Само дето не е "олигофрен". Когато им се изясни, вече ще са пенсионери някои.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 43. 43 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  "Той добави, че сега службите работят по установяването на лицето"

  Не трябваше ли отдавна да са стигнали до вербовчика? И не трябваше ли да следят тези сайтове, ако трябва да ги блокират или поне да са под строг контрол, за да знаят кой и защо се свързва с децата ни, и да реагират преди да са забъркали коктейла?

 44. 44 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#38] от "Славейко": И защо да не е турчин- по каква логика... Защото никое семейство или род от етноса българи, които познавам, НЯМА роднини- мюсюлмани и децата им на 16 годишна възраст ЗНАЯТ не само, че не трябва да се убиват човешки същества, но и че това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ в България....Нали уж ученикът бил високоинтелигентен- как така на 16 години не знае, че убийството е престъпление и спрямо закона, и спрямо човешкият морал...

 45. 45 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1542 Любопитно

  До коментар [#43] от "Fiji":

  Ами то Северна Африка е от Египет, през Либия, Тунис, Алжир до Мароко. Та даже и испанско Мароко...
  :)
  !

 46. 46 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 684 Весело

  До коментар [#33] от "nessarox":Има ви нещо и то е доста сериозно. Намерени са експлозиви и готови бомби от най-мръсните в количества по-големи отколкото в целия ЕС през последните години. Дори само този факт би трябвало да е повече от достатъчен за ефективна присъда. Но понеже знам че си прокремълски трол, не се впечатлявам особено. Вое сте явно "имунизирани" срещу подобни "акота".Путин лично ли ви звъни, за да ви предупреди къде ще е следващия атентат??
  —цитат от коментар 36 на tolkoli


  Не ми звъни Путин , закусваме заедно.

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 47. 47 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 780 Неутрално

  [quote#33:"nessarox"][/quote]

  И ти не си в час. Доколкото знам приготовлението за убийство се наказва. Друг въпрос е, че в случая лицето е непълнолетно и за него важат по леки правила.

 48. 48 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Някакви хора, които не са и помирисвали съдебна зала, започнаха да се правят на пеналисти в този форум, а това е смешно. Решението на съда присъда ли е, и ако е оправдателна присъда на 1воинстанционен съд, как така е окончателна- т.е. не подлежи на последващо обжалване пред по-висшестоящ съд... Изобщо- всякакви смешни хора се пробват да оправдаят лице, което е вербувано от ид и е извършило подготовка за извършване на терористичен акт. Ако тези хора са толкова '' кадърни'' и в реалните си професии- леле, ма , мале....
  —цитат от коментар 37 на cmy12603507


  Комай ти не си съпвала в съдебна зала. За какво решение говориш?

 49. 49 Профил на Dimitar Mogilarov
  Dimitar Mogilarov
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "Те казаха, че това са чудовищни, мръсни бомби,"
  А няма ли кой да му каже какво е мръсна бомба?

 50. 50 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1075 Неутрално

  Комунистите избиха десетки хиляди българи и нищо. Сега комунист тук твърди, че приготовлението за убийство се наказвало.

  ДБ=БКП
 51. 51 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 684 Весело

  "Той добави, че сега службите работят по установяването на лицето"Не трябваше ли отдавна да са стигнали до вербовчика? И не трябваше ли да следят тези сайтове, ако трябва да ги блокират или поне да са под строг контрол, за да знаят кой и защо се свързва с децата ни, и да реагират преди да са забъркали коктейла?
  —цитат от коментар 43 на Fiji


  Би трябвало, ако ДАНС си вършеше работата.
  За мен е по-интересно книгата намерена в момчето "Ислямска държава", преведена на български език.Кой е издателят и кой я разпространява ?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 52. 52 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Абе да бе, вербуван е от Северна Корея. Прокуратурата отчаяно иска да напише малко точки

 53. 53 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  " "Уви, описаното по - горе е разбирането на самия ислям за" неверниците" , а не само тълкувание на някакъв ислямски терорист.
  —цитат от коментар 13 на samoedin


  Напълно вярно, но за такива очевидни твърдения вече санкционират. Език на омразата го наричат. Който се е запознал с произхода на понятието "Прозорец на Овертон" , веднага се сеща за какво става дума. Наложен е официално терминът "джихадист" като нещо противоположно на мюсулманин. Което е очебийна лъжа. В корана всеки правоверен е ЗАДЪЛЖЕН да води джихад (свещена война против неверниците) - т.е Е ДЖИХАДЖИСТ. Описани са и начини (включително отсичане на крайници). Сегашните последователи на неграмотния педофил са разнообразили средствата, но идеологията е същата.

 54. 54 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#48] от "von_seeckt":
  ''....С решението си съдът е отхвърлил искането на прокуратурата 16-годишният младеж да бъде настанен в специализирано заведение, в което с него да работят психолози...."
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2019/06/13/3924802_uchenikut_ot_plovdiv_obvinen_v_terorizum_ostava_na/
  Кога един наказателен съд се произнася с решение- при постановяване на МН или при постановяване на осъдителна/ оправдателна присъда?

 55. 55 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 684 Любопитно

  [quote#33:"nessarox"]
  —цитат от коментар 47 на von_seeckt
  И ти не си в час. Доколкото знам приготовлението за убийство се наказва. Друг въпрос е, че в случая лицето е непълнолетно и за него важат по леки правила.[/quote]

  Това, че Вие /примерно/ имате 1 млн лева вкъщи ,прави ли Ви крадец или парите са с недоказан произход?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 56. 56 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 780 Неутрално

  [quote#55:"nessarox"][/quote]

  Нещо ти е трудно да схванеш. НК въздига приготовлението за убийство в отделно престъпление.

 57. 57 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#48] от "von_seeckt":''....С решението си съдът е отхвърлил искането на прокуратурата 16-годишният младеж да бъде настанен в специализирано заведение, в което с него да работят психолози...."https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2019/06/13/3924802_uchenikut_ot_plovdiv_obvinen_v_terorizum_ostava_na/ Кога един наказателен съд се произнася с решение- при постановяване на МН или при постановяване на осъдителна/ оправдателна присъда?
  —цитат от коментар 54 на cmy12603507


  Какво неясно има?

 58. 58 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#56] от "von_seeckt": С 10 свои коментара посоченият от Вас ник спореше с мен, че съм цитирала НЕВЯРНО съдържание на българските закони, въпреки, че изрично й цитирах чл.110 ал.1 от НК. Не разбрахте ли, че тя е неюрист и не осъзнава смисъла на чл.110 ал.1 от НК?

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Весело

  До коментар [#57] от "von_seeckt"::) Няма неяснота- но съдебните актова са: съдебни определения, съдебни разпореждания, съдебни решения и съдебни присъди- поне Живко Сталев така беше написал в учевника си:):) Когато делото е в съдебна фаза на наказателното производство, с какъв вид съдебен акт се произнася съдът - с решение или с присъда:)

 61. 61 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 354 Неутрално

  До коментар [#44] от "cmy12603507":

  Боравим с вероятности. Имат, имат, един тип дето се женеха за харабели. Плюства ще ми кажеш, че Валентина Хасан (Кен ли) не съществува? Защото баща й е турчин от Кърджаали, а майка й е българка. Пък и аз познавам две (2) момичета, чиито бащи са българомохамедани, а чиито майки са българохристиянки.

 62. 62 Профил на mirohero
  mirohero
  Рейтинг: 962 Неутрално

  До коментар [#7] от "nessarox":

  Баце, в Щатите току наскоро осъдиха на няколко години затвор едни млади нещастници, защото са "планирали" терористичен акт - никой не се запита ама дали щели да го осъществят, ама дали в последния момент или в предпоследния момент биха се отказали и т.н. По принцип планирането е вече криминален акт.
  И на мен ми е жал за момчето, и за родителите му, ама ей така стават белите...Главорезите на ИДИЛ от западноевропейски произход и те бяха млади момчета вербувани по интернет - комай има няколко хиляди такива в Сирия. Западна Европа формално рони сълзи за тях, а неформално нищо не прави и ще остави сирийците да ги избесят. Даже и жените и децата им не репатрират, просто "цивилизовано" ги изчакват да измрат по разни лагери и затвори в чужбина. Ама Дневник пише нео марксистки пасквили, а матр'яла лапате мухи.

 63. 63 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#57] от "von_seeckt"::) Няма неяснота- но съдебните актова са: съдебни определения, съдебни разпореждания, съдебни решения и съдебни присъди- поне Живко Сталев така беше написал в учевника си:):) Когато делото е в съдебна фаза на наказателното производство, с какъв вид съдебен акт се произнася съдът - с решение или с присъда:)
  —цитат от коментар 60 на cmy12603507


  Ж. Сталев относно актовете в наказателния процес едно изречение не написал.

 64. 64 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#57] от "von_seeckt"::) Няма неяснота- но съдебните актова са: съдебни определения, съдебни разпореждания, съдебни решения и съдебни присъди- поне Живко Сталев така беше написал в учевника си:):) Когато делото е в съдебна фаза на наказателното производство, с какъв вид съдебен акт се произнася съдът - с решение или с присъда:)
  —цитат от коментар 60 на cmy12603507


  Въззивният съд в наказателното производство с какъв акт се произнася?

 65. 65 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#61] от "Славейко": "....Защото баща й е турчин от Кърджаали, а майка й е българка.“ И Вие стигнахте до моите хипотези:
  23 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 2107
  15:15, 13 юни 19
  Неутрално
  Моите хипотези са 4:
  1. Момчето е от смесен брак и единият му родител не е българин, а чужденец с ислямска религия
  2. Момчето не е от българският етнос и изповядва ислям.
  3. Момчето е отключило и психично заболяване
  4. Момчето е отглеждано от друго лице, с което няма никаква родствена връзка, родителите му работят в чужбина, те са наели друг човек да го "наглежда" и хлапето като акт на отмъщение използва всички парички, изпратени му от неговите родители, работещи в чуждата държава, за да живее нормално, за закупуване на компонентите на тръбната бомба. При всички 4 положения, точно това е тинейджър в риск- а не когато родителят казва на детето си- учи, за да сполучиш и да си намериш високоплатена работа.
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2019/06/13/3924802_uchenikut_ot_plovdiv_obvinen_v_terorizum_ostava_na/


 66. 66 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 684 Любопитно

  До коментар [#62] от "mirohero":

  Не, грешите. Изпитвам съчуствие към семейството, не и към момчето.
  По думите на Цацаров не е терорист и не е към ИДИЛ.

  Момчето ще си понесе последствията, за мен беше нереално да го пратят в ареста, където само ще го затвърдят като престъпник.
  В момента важна е подкрепата от близките му, той е осъзнал какво и как.
  Работят от месеци психолози с него.
  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 67. 67 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Любопитно

  До коментар [#63] от "von_seeckt"::) “....Ж. Сталев относно актовете в наказателния процес едно изречение не написал...“ Но е писал тема за вида и същността на съдебните актове в учебника си по Българско гражданско процесуално право:) Хайде сега- извадете го- онзи с твърдите корици, от около 1800 страници и потърсете “Съдебни актове. Стабилизиране на съдебните актове":)

 68. 68 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#62] от "mirohero":Не, грешите. Изпитвам съчуствие към семейството, не и към момчето.По думите на Цацаров не е терорист и не е към ИДИЛ.Момчето ще си понесе последствията, за мен беше нереално да го пратят в ареста, където само ще го затвърдят като престъпник.В момента важна е подкрепата от близките му, той е осъзнал какво и как.Работят от месеци психолози с него.
  —цитат от коментар 66 на nessarox


  Малко е вероятно да му се случи нещо лошо. В основния състав наказанието за приготовление към убийство е до 3 години мисля. Той е непълнолетен, съдействал е на разследването. В най лошия случай година условно.

 69. 69 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#46] от "nessarox":

  "Не ми звъни Путин , закусваме заедно."

  ЛИЧИ ти. И ти отива, пасва на личността ти. Знаеш ли защо адски недолюбвам тролове као теб, НЕмила моя? Щото сте се вкарали в един тъп сериал , "моят живот е най-важен".
  Кво ви пука на вас, ако утре подобно "дете" на 16, успее да убие с промития си мозък няколко комшии??
  Нали вие сте още "цели"?
  Или поне си въобразявате, че сте....
  До следващия подлудел, дето ще забърше и вас...
  Имам съчувствие за погубения му млад живот, но нямам милост.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 70. 70 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 354 Неутрално

  До коментар [#65] от "cmy12603507":

  Възможна е 1. точка.
  Иначе има много случаи в Западна Европа, където деца дори от добри, но атеистични семейства, просто се прехласват по исляма .
  Влезе ли човек в спиралата на "какво трябва да направиш за Бог днес", излизането е много трудно.
  Понеже човек е невъзможно да угоди на Бога с дела, понеже човешките ДОБРИ И ПРАВЕДНИ дела са като мръсна дрипа спрямо Божията праведнос (спрямо християнството)

  Всички се отклониха, заедно се развратиха;
  Няма кой да прави добро, няма ни един". (Нов завет, Римляни 3:12)

  Но според исляма не е така. Ако си достатъчно млад и не можеш да осъзнаеш, че сам не можеш да изкачиш и едно стъпало към небето.... попадаш в капана им. Така попадат и хилядите млади и наивни мюсюлмани, които ИСКАТ да угодят на Бог.

  А в Корана, странно как, чудна някаква си работа, Бог дава САМО ЕДНА гаранция, че ще попаднеш в рая: ако умреш за него. При това ако умреш в битка с неверниците се смята за най-висше умиране.

  Сега представи си какво струва животът на един гяурин за един вербовчик от Тунис (най-просветената и модерна, но и пълна с радикали арабизирана - не казвам арабска, защото не са араби - държава), който води джихад по интернет.

  Как са му доставили тия взривни вещества е голямото чудо за мене....
  Ама нагоре казах - те си имат десетки куриери по Цар Симеон, по дюнерджийниците на Попа, в Бизнес парка в София, колко му е...

 71. 71 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#70] от "Славейко": “....Иначе има много случаи в Западна Европа, където деца дори от добри, но атеистични семейства, просто се прехласват по исляма . “ За "Западна Европа" не знам, но знам как е в България- живеят и работя само тук, така, че- постоянно контактувам само с българи. Не познавам българско семейство, в което 16 годишното им дете да не знае, че убийството е морално зло и е престъпление, дори това семейство да живее в село, в малък град, в голям град или в София.

 72. 72 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  До коментар [#19] от "Славейко":

  Религиите определено са имали и положителна роля, да спират вярващия да не прави лоши неща от страх към някакъв бог. Човечеството е извървяло дълъг път и голямата част от хората са се очовечили Достатъчно за да нямат нужда от страх от Бога за да са човечни. За по-примитивните хора е все още положително нещо ако страхът от Ада ги прави по-добри.

 73. 73 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#68] от "von_seeckt":

  Дано, силно се надявам да е така, както казвате.

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 74. 74 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#68] от "von_seeckt":
  До коментар [#68] от "von_seeckt": “....о. В основния състав наказанието за приготовление към убийство е до 3 години мисля. ...“
  Какво ще кажете за това-
  13.06.2019 г. - Насрочени в.н.ч.д
  РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
  АПЕЛАТИВЕН СПЕЦИАЛИЗИРАН НАКАЗАТЕЛЕН СЪД
  4-ти въззивен състав
  в.н.ч.д. № 285/2019 г. образувано по реда на чл.64 ал.7 НПК по частен протест на СП по н.ч.д. № 1978/2019 г. на СНС.
  По делото са повдигнати следните обвинения:
  - по чл.108а, ал.1 от НК;
  - по чл.339, ал.1 от НК.
  https://www.asns-sofia.bg/график-на-съдебните-заседания/заседания-по-чл-64-и-чл-65-нпк/2121-13-06-2019-г-насрочени-в-н-ч-д
  Вижте повдигнатите обвинения, вижте и чл.110 ал.1 от НК, както и чл. 63 ал.1 т. 1,2 и 3 от НК.

 75. 75 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#65] от "cmy12603507":

  Падаш си по хипотезите. Реален казус. Австрийка на 17, решава преди години/когато е била на 17/, да се присъеидини към ИД в Сирия. Набързо ражда две деца, след две години съпругът и /за мен примат/, бива убит и сега, вече на 20г. тя реве на Родината си да я приемат обратно. Майка и/52г./, днес е била на съд, защото е платила 6000 евро на посредник преди година, за да върне дъщеря си. Деянието и е котирано като спонсориране на ИД. Оправдаха я днес. Но все още не позволяват на дъщеря и да се върне в Австрия. А ако това все пак се случи, я грози ефективна присъда и поне няколко години затвор и отнемане на родителски права.
  Сега какво ще кажеш? Дали тя е по-виновна от 16 г. келеш, дето си е повярвал че е велик? Затова се полага ефективна присъда, но както казах на бюрократите им дреме за нас.
  Днешното поколение се развива доста по-интензивно. За мен един 16 г. си е пълнолетен. Или психично болен. ако е решил да се посвети на ИД. Лечение, или затвор. Там да го коригират.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 76. 76 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 354 Неутрално

  До коментар [#71] от "cmy12603507":

  По принцип си прав. Не преди много време показаха един свещеник от Видинско май, който приел исляма. По принцип в хиляди пъти повече са мюсюлманите, приели християнството, но за това се мълчи обикновено, за да не им се навреди (Мохамед им е определил смърт за вероотстъпничество).
  Аз познавам и още един човек - българин, с християнски корени, много умен и силно духовен, но и склонен към интелектуално блуждаене и самовъзхищение, който попаднал под влияние на босненци. В състояние е да изрине половин Родопите ако кажеш нещо против воя на мюезините например

 77. 77 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 354 Неутрално

  До коментар [#72] от "Таралеж":

  Ежко, кой ти е дал на тебе мозък да разсъждаваш за религиите мама?
  Папкай там и лягай да спиш

 78. 78 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 354 Неутрално

  До коментар [#77] от "Славейко":

  И внимавай като пресичаш, че моторджиите сега излизат и си лягат с първи петли.

 79. 79 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1542 Любопитно

  Вижте сега, това изключително интелигентно и надарено ДЕТЕ на 16 години, което може само да замени цяла химическа промишленост и поне половината ВПК на високотехнологична държава не бива да остава в някаква си пловдивска гимназия, пък била тя и елитна пловдивска.
  Преместете го в софийска елитна гимназия. София го заслужава този гений. Пък и софийските ученици да му берат гайлето ако африканските му сподвижници решат да го навестят. И без това софийските училища са много. Едно по-малко - бълха ги ухапала софиянци.
  :)
  !

 80. 80 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#76] от "Славейко": Всички българи- атеисти, които познавам, изобщо не се интересуват от посоченият от Вас проблем- хората си гледат наистина децата, осигуряват им парички за частни учители, за да кандидатстват в добри училища, знаят какво правят децата им, къде ходят, с кого дружат, какви вещи/дрехи/обувки притежават и ако децата им изведнъж се върнат вкъщи с покупка с висока цена, на секундата искат да разберат от къде детето им има толкова парички, за да си я позволи. Също така- познават приятелите на децата си , живо се интересуват от обкръжението на децата си и следят къде децата им сърфират в нета и кои сайтове посещават.

 81. 81 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#79] от "AzDebil": "...Преместете го в софийска елитна гимназия. .." НЕ- НЕ ГО ЩЕМ В СОФИЯ! Преместете го в дома на цацаров!

 82. 82 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2893 Любопитно

  "Цацаров коментира и информацията, че младежът е от християнско семейство, но има данни за роднина в рода си, изповядващ ислям. "Това само по себе си нищо не значи", смята главният прокуор."

  Тука е заровено кучето! Цацата да каже момчето дали е обрязано или не! Защото това може да обясни защо е живеело изолирано и е търсило контакт с ИДИЛ!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 83. 83 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 354 Неутрално

  До коментар [#80] от "cmy12603507":

  Да, по начало е така. Но да не казваме "всички" просто, защото не познаваме всички :)
  Ние имаме национална памет, която ни предпазва, всъщност много християни, особено на запад, но и тук, налапват друга въдица:
  Идват ти едни хора и ти казват "е ти какъв си християнин ако не приемеш в дома си, училището си, в селото си, при децата си в детската градина итн. хиляди бежанци". Лош расист и изплоататор!
  И тичат хората, носят стари дрехи, готвят зеле в буркани и го носят на бежанците. Познай докъде стигат тия неща - до първия храст. Пак - в България и полицията е наясно (че и в Хърватия - и там им прибирали мобилните телефони, щото така не знаят накъде да вървят), и църквата не баламосва бедните си верни, и правителството е доста внимателно, ама колко да е внимателно - по София пак е пълно с негри. И то при положение, че България на практика няма НИТО ЕДНО посолство в черна държава, освен ЮАР. Т.е. как са взели те визи? Ми не са взели, а си се шляят все едно са си оттука ...

 84. 84 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 354 Неутрално

  До коментар [#83] от "Славейко":

  Мдам, циганите взеха да емигрират, и сега няма кой да тепа негрите... ще налазят както в Гърция ....

 85. 85 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1525 Неутрално

  До коментар [#5] от "anonim440":


  ...а то е, че българско дете родено в християнска среда...
  —цитат от коментар 5 на anonim440


  Пак чел-недочел; осведомен, ама не съвсем!
  Това "дете" изведнъж се сетило, че далечен негов предтеча е бил мюсюлманин, и "затова е напълно нормално и той да стане джихадист".

 86. 86 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#83] от "Славейко": “... Но да не казваме "всички" просто, защото не познаваме всички :)...“ Амиии- покрай професиите си познавам много народ.... Принципно сте прав, мога да го изразя и така- изключително голяма част от българското етническо мнозинство в България и така нататък:)

 87. 87 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 354 Неутрално

  До коментар [#86] от "cmy12603507":

  Така приемам :)
  Не бива да се предоверяваме на това, че нас няма да ни засегне. Нас ни е засегнало през 14 век, и не ни е пуснало до първата световна... А ония сега научиха, какво сме им причинили през 717 г. и няма да го оставят така... Вие се хвалете как сме спасили Европа ....

 88. 88 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1542 Весело

  До коментар [#80] от "cmy12603507":

  Ако всичко това е вярно, е ужасяващо домашно насилие над ДЕЦА, което веднага трябва да се накаже. Остава да кажете, че тези родителите са създали и устойчиви стереотипи на полова определеност, национална принадлежност и християнски евроатлантически ценности.
  И как сега от тези травмирани деца либерастите да изградят новия мултикултурен човек, предан на глобалната революция?
  :)
  !

 89. 89 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5344 Неутрално

  Дано момчето да се съвземе и освести, да разбере грешката си за радост на родителите си.

 90. 90 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Весело

  До коментар [#88] от "AzDebil": “.... е ужасяващо домашно насилие над ДЕЦА, което веднага трябва да се накаже....“Ъхъъъъм- само, дето техните деца си следват правилният път и с 1-2 изключения, не залитват към наркотиците, учат си, влизат в университетите- и чужди, и български- и градят по правилният, законен начин животът си:)

 91. 91 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1075 Неутрално

  В крайна сметка на никой не му пука. Всичко се обръща на политика. Форумът не струва. Националистите казват "не може да е българин младежът", комунистите казват "либерализмът е виновен", атеистите казват "не може да е атеист"...

  ДБ=БКП
 92. 92 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 354 Неутрално

  До коментар [#87] от "Славейко":

  И ВМРО (МВРО) да намери още някое ислямско малцинство, да му даде български паспорти. Албания я изнудиха, Косово да не говориме, сега очаквам да намерят в Адриатическо море и него да го изнудят да признаят българско малцинство.

 93. 93 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 533 Неутрално

  Дано момчето да се съвземе и освести, да разбере грешката си за радост на родителите си.
  —цитат от коментар 89 на Peni Nikol


  Очарова ме подобна наивност/доброта. За да достигнеш там, където той е стигнал, си загубил душата си. Единственият, който може да го спаси е самият той, с Божията помощ.
  Не мисля, че ще успее. Много е вътре.
  Но се надявам, защото иначе бих звучала мато съдник, а не съм. Никой смъртен не е.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 94. 94 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1542 Весело

  До коментар [#90] от "cmy12603507":

  Ужасно е. И утре като са извървели правилния път няма да искат да проявят толерантност и да отстъпят всичко на новите социо-ролеви индивидуалности, преселили се тук. Нито ще поискат да се реформират и сами да се подложа за жертви на терористичните бойни отряди от санатори.
  :)
  !

 95. 95 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Весело

  До коментар [#94] от "AzDebil": :) Именно:)

 96. 96 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  Славейко-имам с кръст! Няма нищо общо с християнството, както и идиотите-псевдо патриоти пред които удря чело. Ислямските ортодоксални имами, и християнските ортодоксални имами са тези които обществото и органите на е да трябва да преследват. Те са тези които проповядват екстремизъм и терор. Кибервойника Славейко от руската тролска фабрика е за затвор. Ако пък е промит болен мозък Славейко е за принудително лечение. Няма да си дадем децата нито на киберСолдати нито на болни мозъци!

 97. 97 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1542 Любопитно

  До коментар [#91] от "anonim440":

  В крайна сметка НЯКОЙ има изгода всеки да си мисли, че на никой не му пука!
  На всички им пука. ПО различен начин, но им пука.
  Само че така филигранно е извършена интоксикацията, че защитният механизъм на АКТИВНОТО протиодействие е отстранен. Фактически не сме общество, а стадо очакващо заколението си. При това с упоението, че е единствено правилният избор.
  Само да се замислим над оксиморона на Главния прокурор - не е терорист, само е вербуван.
  Показателно за менталната патология.
  Леталният изход не просто предстои. Той се е случил, но сме закъснели да разбрем. Такова общество е обречено.
  !

 98. 98 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 689 Неутрално

  Сотир Цацаров: Ученикът от Пловдив не е терорист, вербуван е от Северна Африка


  Най- добре за Цацаров е да не си отваря устата за да коментира било и не било . Това поне няма да допълва черните точки и в безтова в почернената му експертиза . Бисер е това , ако наистина го е казал като Главен прокурор . - Ученика не е терорист , защото е вербуван в Северна Африка . Защото , по логика , терористи се готвят на строго определен адрес . И всички , радикализирани , ако не са минали през този адрес , явно са дареко от разбирането на Цацаров и цацаровци за терористи и тероризъм . Боже , ама че непригодност ...

 99. 99 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 689 Неутрално

  Той съобщи, че младежът е бил вербуван от лице от арабски произход, което живеело в държава от Северна Африка

  И за какво е бил вербуван , уважаеми , асо не за терорист ? Може би за разносвач на дюнери ?

 100. 100 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 689 Неутрално


  Според него младежът не би извършил терористичен акт, какъвто би направил един истински терорист. "Но ние не знаем каква би била следващата стъпка", отбеляза той.

  Такова разсъждение може да направи само пиян прокурор или прокурор , който , дето се казва , е изкукуригал .. Ами следващата стъпка е да направи това , което прави един истински терорист , бе прокуроре - териростичен акт . Като не знаеш , защо се пъчиш пред камери и микрофони ?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK