Кирилов предлага "Тримата големи" да се разследват след разрешение от Съдебния съвет

Днешната дискусия бе първа част от предстоящите обсъждания на предложенията за промени на министър Данаил Кирилов.

© Георги Кожухаров

Днешната дискусия бе първа част от предстоящите обсъждания на предложенията за промени на министър Данаил Кирилов.Разследванията срещу "тримата големи" в съдебната власт (председателите на Върховния касационен съд, Върховния административен съд и главният прокурор) за умишлено престъпление от общ характер да започват по предложение на поне трима членове на съответната колегия или на министъра на правосъдието.


Това предлага министърът на правосъдието Данаил Кирилов с поправки в Закона за съдебната власт и в Наказателно-процесуалния кодекс. Промените, които да позволят разследване срещу тримата най-висши магистрати в държавата, бяха обсъждани дълго, но едва днес бяха публично оповестени. Те бяха обсъдени на дискусия в министерството с експерти. (Вижте предложенията за промени тук).


Разрешение за това дали ще започне разследване или не ще дава Пленумът на Висшия съдебен съвет, като решението се взема с поне 17 гласа "за". Самото разследване ще провежда прокурор от Специализираната прокуратура или от Софийската градска прокуратура в зависимост от престъплението.
"Тримата големи" в съдебната система ще може да бъдат разследвани само за умишлени престъпления.


"Разследванията ще са само за умишлени престъпления и така даваме отговор на въпроса дали ако председател участва в пътнотранспортно произшествие, нещата ще бъдат по този ред – не, няма да бъдат", обясни министърът на правосъдието Данаил Кирилов.


Разследванията ще се разделят на такива за корупция и организирана престъпност, които ще се разследват от специализираната прокуратура, а всички останали - от Софийската градска прокуратура.


Някои от участниците в дискусията са работили по промените, но други изобщо не са били запознати с новите текстове. Кирилов прочете подробно текстовете от законопроекта, но много от поканените на дискусията отправиха критики и предложения за нова среща, за да прочетат и обмислят предложенията и да вземат адекватно и компетентно становище по тях. Макар и "на първо четене" се чуха и критики за липса както на правна, така и на житейска логика в някои от промените, които трябва да залегнат в Закона за съдебната власт и в НПК.


"Сега просто ви се дава възможност да се запознаете, имам честта да ги представя пред вас. Но това не значи, че сте длъжни да ги одобрите и припознаете", отговори министърът на критиките.


Една от идеите е предложението за започване на наказателно преследване срещу някого от "тримата големи" да се разглежда не по-късно от 7-дневен срок от постъпването му от Пленума на ВСС, като се изслушва и засегнатото лице.


При даване на разрешение за започване на дело ВСС постановява и временно отстраняване от длъжност. Срокът за отстраняване е година и половина при тежки престъпления и 8 месеца в останалите случаи.


"Тримата големи ще бъдат и временно отстранени с решение на Пленума на ВСС. Смятаме, че по този начин гарантираме безпристрастността и ненамесата при осъществяване на това досъдебно производство", обясни правосъдният министър.


Решението на Пленума може да бъде обжалвано в тридневен срок пред 5-членен състав на Върховния административен съд, а членовете ще се определят на случаен принцип от всички съдии. Решението дали да започне наказателно преследване се постановява в 7-дневен срок от постъпване на жалбата и е окончателно.
Кирилов предлага изрично в чл. 175, ал. 5 от ЗСВ да се посочи, че решението за предсрочно прекратяване на мандата на тримата големи се взема поне със 17 гласа "за" от Пленума на ВСС.


Измененията в НПК ще регламентират реда за разследване на тримата големи, като се предвижда и създаването на нова глава, в която ще има 6 разпоредби.


Ако за съответното престъпление се предвижда наказание до 15 години затвор, тогава делата срещу тримата големи се разглеждат от тричленен състав, като всички магистрати в него се избират на случаен принцип. Ако предвиденото наказание е над 15 години лишаване от свобода, тогава заседават петчленни състави, като отново се спазва случайният подбор.


При разглеждане на делата като въззивна инстанция съдът заседава в състав от петима съдии, а последна инстанция е ВКС.


"С приемането на промените в НПК ще се отговори на обществените очаквания за гарантиране на ефективното и безпристрастното провеждане на разследвания срещу "тримата големи", коментира министър Кирилов.


Той каза, че с предлаганите промени се цели повишаване на общественото доверие в съдебната власт и изпълнение на препоръките за механизма и сътрудничество и проверка на ЕС посредством въвеждането на ефективен и съобразен с действащата конституционна уредба модел.


Според министъра с тези промени ще се постигне "баланс между обществения интерес от това служебното положение на "тримата големи" и няма да се възпрепятства разследването срещу тях. От друга страна, текстовете гарантирали, че правата на заинтересованите лица ще бъдат защитени.


Мария Павлова от камарата на следователите взе думата и заяви, че не е чула кой знае какви мотиви, освен че министърът е прочел текста на проекта. "Не е ясно кой ще уведомява Пленума на ВСС и въз основа на какви документи те ще дадат разрешение за започване на наказателно производство. И ако пленумът не събере мнозинство, значи ли, че няма да започне наказателно преследване, дори и да има доказателства срещу един от "тримата големи"?", пита Павлова.


Сред другите поставени въпроси бяха кой прокурор би започнал предварителна проверка срещу главния прокурор, както и дали не би трябвало по-висшестоящ обвинител да води разследването, при положение че то е срещу висш магистрат.


"Виждаме един проект, който ни се представя днес, и се очаква ние да имаме становище по него", коментира Павлова. Подобни бяха критиките и на Атанаска Дишева, член на Висшия съдебен съвет, която заяви, че макар и на първо четене, в някои от предложенията не вижда житейска и правна логика.


По време на дискусията се чуха и коментари, че всеки гражданин може да подава сигнали без доказателства, а трима от съдийската или съответно прокурорската колегия на ВСС да подкрепят и обосноват с това искане за започване на наказателно преследване.


Данаил Кирилов обаче обясни, че това било "предварително производство за формиране на воля и решение на органа". Събирането на доказателства щяло да става едва след това. Сред предложенията и критиките бе и това, че актът на пленума на ВСС, с който се разрешава започване на производство, може да бъде обжалвано само на една инстанция. Поне така предвижда проектът на Кирилов в този му вид. Атанаска Дишева даде пример с това, че ако магистрат получи и най-лекото дисциплинарно наказание "забележка" може да обжалва пред две съдебни инстанции.


Съдия Галина Тонева от ВКС предложи за обсъждане да се определи съставът, който ще разглежда производствата на последна инстанция във Върховния касационен съд. "И на мен не ми е ясно как цялата Наказателна колегия ще се произнесе по казус с председателя на ВКС", коментира министър Кирилов.


Всички идеи ще бъдат обсъдени допълнително на 24 юни, след като се запознаят подробно с предложенията и изработят становища.


Извън темата за промените в закона, които касаят "тримата големи", Данаил Кирилов засегна и друга тема. Той предложи да отпадне изискването в закона магистратите да декларират членството си в съсловни организации. Министърът обаче подчерта, че ще остане задължението да се декларира членството в тайни организации и припомни, че дебатът по темата е бил изключително горещ през лятото на 2016 г.

Коментари (45)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на доктор Валентина Попадийска
  доктор Валентина Попадийска
  Рейтинг: 237 Неутрално

  ох, като му видя кучешкия поглед на снимката, и не ми трябва да чета статията, просто си знам, че някоя голяма глупост пак е излислил

  https://popadiyska.com
 2. 2 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  ...кой прокурор би започнал предварителна проверка срещу главния прокурор...

  Докато прокуратурата е устроена по сталинисткия модел - няма такъв.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 3. 3 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3133 Неутрално

  Барни иска да елиминира Л.Панов. Ами те и сега го разследват за щяло о нещяло. Аз искам по същия начин и цацата още сега да го започнат ,а не ,,реформи след Цацаров" -бай Х

 4. 4 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Проблемът с разследването на главния прокурор остава да виси, тъй като и да бъде разследван, това ще стане от...негови подчинени. Затова е нужна фигурата на независимия главен прокурор по разследването.

 5. 5 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 958 Неутрално

  Докато няма независим прокурор назначен от Президента, цялото това предлагане е пунта мара.
  По-горе са го казали … кой прокурор ще обвини главния прокурор, като по конституция, главния прокурор може да му отменя актовете и да му указва методическо ръководство, т.е. пряко да му се меси в работата.
  Ако допуснем подобни текстове … край и с фасадната демокрация.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 6. 6 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 466 Неутрално

  ОСТАВКА за тазе дебилна човешка маса

 7. 7 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2417 Неутрално

  Минаха 30 години от началото на прехода! 25 години от тях, държавата е управлявана от комунисти, герберунгели и мутри!
  За толкова време, допустимо ли е още да се сричат елементарни казуси, като този кой кого има право да разследва, да назначава и кой на кого да се отчита..
  Явно, Иван Костов е виновен, че не е успял да реши и този въпрос!
  Трагична българска картинка!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 8. 8 Профил на Борис
  Борис
  Рейтинг: 1071 Весело

  И как това предложение се връзва с разпоредбите на Конституцията и по-конкретно с чл.6? А освен това държавното обвинение (т.е. главният прокурор) е част от съдебната система, но не и от съдебната власт - съдебна власт са само съдиите - те взимат съдебните решения въз основа на предишните фази на съдебния процес - обвинение и разследване. Освен ако не премем хипотезата, че държавното обвинение влияе на съдиите при взимане на съдбните решения? Но тогава става явно, че съдебната власт не е независима при взимане на решенията си т.е. има противоречие с Конституцията.

  Член 6.
  (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
  (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

 9. 9 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Докато мутрите си назначават чучела за главни прокурори и идиоти за министри на правосъдието, никой за нищо никого няма да разследва.

 10. 10 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Барни Тъпото Ръбъл е олицетворение на всичко идиотско в човека - липса на интелект, липса на такт, липса на усет, подмазчвачество, лицемерие, раболепност. Прекрасен министър

 11. 11 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 287 Неутрално

  То и досега няма законови пречки прокуратурата да разследва председателите на ВАС и ВКС, проблема е как гл. прокурор да бъде разследван. Има два варианта - или от негови подчинени, или от някой извън прокуратурата, назначен от ВСС. Може да бъде например гл. инспектор, като му се вменят разследващи функции. За друго се иска конституционни промени.

 12. 12 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Целият въпрос тръгна о това, че Венецианската комисия обърна внимание, че трябва да има начин за разследване на Главния прокурор, особено след Цумгейт и заявеното от Дончев, че Цацаров го е заплашвал лично. Никой не е споменавал шефовете на върховните съдилища, които имат САМО административни функции, за разлика от Главния прокурор, който е оперативен ръководител на всички прокурори.

  Гербаво-депесарската шайка видя обаче удобен повод да атакува неудобния Лозан Панов и да "разшири" реформата до "тримата големи", но истинската цел е Панов. Тъй като мнозинството от ВСС отдавна са "хванати" от Дпс-Герб, това е начинът да се оказва натиск срещу Панов.

 13. 13 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 307 Неутрално

  На всяко предложение на Кирилов трябва да се гледа като предложено директно от мафията.

  Най-вероятно с това предложение целят:
  (1) да атакуват Панов и
  (2) да 'изперат' Цацаров и да го изкарат по-чист от момина сълза

 14. 14 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3868 Весело

  Каква е причината това да заема този пост!?

 15. 15 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1517 Неутрално

  Т.е. никога. Браво Кирилов, усшешно изпълнена задача:).

 16. 16 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2465 Неутрално


  Съдебният съвет ... ?
  За ВСС ли говорим ? За онзи в който Боко нахълтва без покана и всички му стават на крака ? За онзи ли който изпраща SMS на Боко, което значи, че съдебната власт СЕ НАВЕЖДА ОТЧИТА на изпълнителната ?
  Е, няма как Костов да не е виновен, заедно с Радан и Христо !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 17. 17 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2465 Неутрално

  Каква е причината това да заема този пост!?
  —цитат от коментар 14 на chicago514  Удобната марионетка, каквато беше и Цачева .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 18. 18 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 584 Неутрално

  Мдаааа прокурор ще разследва Главният прокурор.........тези наистина за много прости ни вземат!
  А иначе е ясно - Лозан Панов пречи на калимерата!

 19. 19 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4226 Неутрално

  В тая държава тефтерчета изчезват, доказателства се унищожават, договори се нарушават - и концесионни, и за обществени поръчки, и всичко това се случва не заради лоша нормативна уредба, а просто и само защото на власт са олигарсите, а за тях държавата е майка - кърмилница ! Та докато тия са на власт и подобни типове се опитват да дават идеи и предложения , никакво доверие за нищо ! Да ходи да баламосва някой друг !

 20. 20 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  "Тримата големи" са други, тези са само едни ибрикчии!

 21. 21 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 958 Неутрално

  ВСС и сега е арена на жестоки сблъсъци … доминиран от политиците, чрез квотата на прокурорите...

  Само че Данаилчо пак бърка нещата …
  Едно е прекратяване на пълномощия, друго е да бъде човек подведен под отговорност …
  Тук говорим за прекратяване на пълномощия …
  Всеки, който е със свален имунитет (отстранен от власт или с прекратени пълномощия) може да бъде разследван от всеки прокурор.

  Не може прокурор подвластен на главният прокурор, да иска прекратяване на пълномощия !!!

  Не може ли да има фигурата на независим прокурор, който да може да повдига въпроса за прекратяване на пълномощия на:
  министър-председател, тримата големи от съдебната власт и членове на ВСС.
  Решението дали да се възбуди производство да се взима от Конституционният съд.
  За президента има уредена процедура по прекратяване на пълномощия в чл. 103 от КРБ. Гласуване в парламента с 2/3 и се отнася въпроса за решение от конституционният съд за прекратяване на пълномощията на президента.


  Ако се скъса връзката между органа по назначението, с органа по прекратяване на мандата, се постига пълна независимост, която обаче не се желае от ГЕРБ.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 22. 22 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Честно, чудейки се кой е по-голям дебил: сегашния министър, предшественикът или оня, който "си ги избра", стигам до извода, че нито един от тримата, не отстъпва на другите двама...

 23. 23 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 586 Любопитно

  До коментар [#5] от "ironhorse":

  А, г-н пРезидента /сегашния/, дали е независим или си е едно чучело с лампази?

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 24. 24 Профил на Хаджи Генчо
  Хаджи Генчо
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Целият въпрос тръгна о това, че Венецианската комисия обърна внимание, че трябва да има начин за разследване на Главния прокурор, особено след Цумгейт и заявеното от Дончев, че Цацаров го е заплашвал лично. Никой не е споменавал шефовете на върховните съдилища, които имат САМО административни функции, за разлика от Главния прокурор, който е оперативен ръководител на всички прокурори. ...
  —цитат от коментар 12 на idiotstavrev


  Това е точно така и се разбира много ясно, от хора с базисни познания по у-во на държавата и съдебната система. Но всеки път, когато се постави този въпрос, невменяемата шайка около ръбъл и цацата почват да повтарят мантрата за равнопоставеността на "тримата големи" и всячески гледат да ги пакетират заедно.
  Не че не знаят каква "власт" имат председателите на върховните съдилища и каква главпрок-а, както и как са устроени съответните институции. Знаят разбира се, ама не им отърва, защото трябва да признаят, че проблемите са единствено в у-вото на прокуратурата и най-вече в нейния връх. За съжаление, без промяна в конституцията, трудно ще се смени нещо, а това засега е химера.

 25. 25 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  И като знаем кои са в този ВСС и кой ги избира, целта е ясна.

 26. 26 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#5] от "ironhorse":А, г-н пРезидента /сегашния/, дали е независим или си е едно чучело с лампази?
  —цитат от коментар 23 на Captain Shakespeare


  Уважаеми, парламента има пълното право да задейства процедурата по чл. 103 от КРБ и да го отстрани !!!
  Питай ГЕРБ защо не го правят

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 27. 27 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 710 Любопитно

  Защо знайни и незнайни нагаждачи се опитват да измислят колелото отново? Просто копирайте системата (1:1) на една доказала се държави в борбата с корупцията.

  А в някои държави дори няма прокурори - държавата наема адвокати на % , за което след това осъдения плаща.

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 28. 28 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1592 Весело

  Боже каквазащита на лозанчо. Дето командирова съдии за да решават спорове срещу негови актове.
  Я да попитам. Кой съд ще съди пановица за данъчно престъпление, докато панов е шеф на висшия съд? Дето имал само административни правомощия. Нищо особено?!?!?.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 29. 29 Профил на mfr34611638
  mfr34611638
  Рейтинг: 27 Гневно

  В тая клета майка България, от 75 години все някви пленуми я управляват.Вече като чуя думата ПЛЕНУМ и си повръщам в устата. И нещата са все, като в плаващи пясъци. Колкото повече мърдаме, толкова повече затъваме.
  След като загасиха свещите на законодателната, изпълнителната, четвъртата (медиина) власт, остана още само една, тази на съдебната. Последната свещ останала да гори в българската демокрация се казва Лозан Панов. Духнат ли я ще настане мрак!

 30. 30 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 638 Неутрално

  А в някои държави дори няма прокурори - държавата наема адвокати на % , за което след това осъдения плаща.
  —цитат от коментар 27 на The sphere


  И в много държави длъжността главен прокурор е всъщност равна на министър на правосъдието.


  Барни Тъпото Ръбъл е олицетворение на всичко идиотско в човека - липса на интелект, липса на такт, липса на усет, подмазчвачество, лицемерие, раболепност. Прекрасен министър
  —цитат от коментар 10 на arcanum


  В много от хората на високи и средно-високи постове се среща по една или две от изброените черти, но наличието на всички, и то толкова изявено, определено е постижение. Дори Данчо Ментата не е чак толкова неприятен.

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 31. 31 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Кирилов, това не е лъжица за твоята уста - подай си оставката

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 32. 32 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Огромният принципен проблем всъщност е абсолютната недосегаемост на фигурата на главния прокурор , болшевишкият модел на Прокуратурата и неадекватното й място в Съдебната власт. Този дефект е залегнал в сегашната Конституция и очевидно е необходимо Изменение или Нова Конституция, която ясно да разграничи и регламентира независимостта и равнопоставеността на трите вида власт и най-вече да реформира из основи структурата на Съдебната власт. А не някой си Кирилов, Цацаров или която и да е партизанска дружинка, да дирижират и решават - чрез боричкания и лобита във ВСС, съдбата на правовата, демократична държава и независимостта на всяка власт!

 33. 33 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1995 Неутрално

  И след одобрението на НС. Все пак сме парламентарна република

 34. 34 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 940 Весело

  До коментар [#1] от "badpit":


  ох, като му видя кучешкия поглед на снимката, и не ми трябва да чета статията, просто си знам, че някоя голяма глупост пак е излислил
  —цитат от коментар 1 на badpit


  Правилно колега! Ей го на и този, като две капки вода са ама и той какви големи глупости е измислил....

  https://ekipnews.com/писмо-на-айнщайн-с-критика-към-религия/

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 35. 35 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  Барни да не се е размечтал, че един ден може да бъде един от „тримата големи”, та иска да си „върже гащите” с ВСС?

 36. 36 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 1015 Неутрално

  Кой прокурор би започнал предварителна проверка срещу главния прокурор 😲🔫
  Тa me вcичkиme прокурори или нaпълнo зависяm om главния прокурор или ca му cлуги или ca му opmaци.
  "..решението се взема с поне 17 гласа "за". 3нaчи прокурориe om BCC щe могam дa блokиpam решението ✂

 37. 37 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6051 Неутрално

  Дорбият войник Швейк - Кирилов изпълнява прокурорска поръчка. Всички доклади на ЕС и Венецианската комисия казват "направете ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР проверяем", Кирилов го пакетира с други за да удари Лозан Панов и да скрие ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР от проверки

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 38. 38 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Стига сте ревали, бе, а прочетете предложенията. Как ще бъде отстранен Панов без съгласието на съдийската колегия, при положение, че се иска квалифицирано мнозинство? Освен това, ще следва решението да бъде потвърдено и пет членен състав на ВАС. Това означава, че без съдийската колегия и без Административния съд е невъзможно отстраняване от длъжност и започване на наказателно производство. Но, важно е да се квичи в хор.
  Освен това. При отстраняване на главния прокурор, той няма да може да отстрани съответния прокурор или да отмени актовете му. Така че мантрата за някакъв прокурор извън съдебната система увисва, а освен това е противоконституционна, защото това означава извънреден прокурор и извънредно правосъдие. Айде, почвайте с минусите.

 39. 39 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Що се касае до предварителните проверки, те могат да бъдат извършвани и от органи извън съдебната власт, да речем КОКОНПИ или ДАНС. Предварителните проверки не са наказателно-процесуална дейност и няма проблем да се извършат и без участие на прокурор.

 40. 40 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  Предлагал и тримата, но ще се разследва само Лозан Панов, нал тъй Барни, подлого некадърна?

 41. 41 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Отвратителните нискочели свинье няма да се спрат, докато не махнат Лозан Панов

  поредна гнусна свинска история от кочината Булгаристан

 42. 42 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 586 Весело

  Кирилов е жалък смешник!

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 43. 43 Профил на stem
  stem
  Рейтинг: 311 Весело

  Докато няма независим прокурор назначен от Президента...
  —цитат от коментар 5 на ironhorse


  Ето на това му викат "оксиморон". Съчетание на несъчетаеми, противоположни понятия. Като "горещ сняг", "жив труп" и "независим прокурор, назначен от президента"...

  Левичаро-либералстващите се заклеха да воюват до пълна победа на здравите сили над здравия разум!
 44. 44 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  Кирилов е жалък смешник!
  —цитат от коментар 42 на Captain Shakespeare

  Сбъркал си е професията. Като водещ на "Семейни войни" щеше да е перфектен. А той решил да води "Прокурорски войни срещу ЛП".

 45. 45 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 350 Неутрално

  Отървах ме се Цвъки Каоуна, Тетка Цачева, Федосова....а от това животинско творение кога??.....тиквите, това недоразумение не беше ли бИсепар.....а всичкият отпадък от БиСиПето, виден министър в гробарското правителство!!!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK