Кой иска да работи в сферата на маркетинга

Кой иска да работи в сферата на маркетинга

© pixabay.comДигиталната сфера не спира да се разширява, а потребителите прекарват все повече от времето си онлайн. Именно с нарастването на прекараните часове в интернет и социалните мрежи дигиталният маркетинг стана неизменна част от бизнеса по целия свят. Онлайн маркетингът се интегрира, подпомага и промотира фирмената дейност бързо и ефективно. Вече почти всеки бизнес обръща поглед към интернет рекламирането, изготвяйки собствени стратегия и планиране.


Все повече хора започнаха да се насочват към тази сфера – да, тя е гъвкава, раздвижена и определено не е подходяща за хората, които искат да работят от 9 до 17 часа. Там или гориш в работата си, или отпадаш.


Маркетингът е уникално съчетание на бизнес, наука и изкуство. Всичко днес е маркетинг. Затова освен добро познаване на маркетинговите принципи, за да бъдете успешни в тази сфера, трябва да имате хъс и амбиция за промяна. Трябва да вярвате, че нищо не е съвършено и винаги може да бъде направено още по-добре. Да умеете да напипвате пулса на потребителите, да намирате решения, които отговарят на очакванията им, и дори да можете да създавате нагласи и очаквания. И като двигател на промяната трябва да работите успешно и в синергия с другите отдели в компанията и често да носите вдъхновение и енергия. Трябва да бъдете смел в решенията си и да ги отстоявате.
Ако пък вече сте си уговорили интервю за маркетингов отдел в дадена компания, то задължително трябва да се запознаете с продуктите, които са предлагани. Бъдете честни в представянето си и не забравяйте, че не опитът, а готовността да учите и работите активно са водещи при избора на нов служител.


Е, същото се отнася и когато започнете работа. За да напреднете в кариерата си, трябва да учите много и неуморно. Най-голямото предизвикателство в сферата е именно бързо променящата се действителност. Ако искате да бъдете успешни, трябва да поддържате интереса и любопитството си към света и не просто да следвате тенденциите, а да ги създавате и налагате.


Ако търсите нови кариерни възможности, разгледайте актуалните обяви за работа на Karieri.bg.


Lufthansa Technik Sofia търси:
Авиомеханик


БНБ търси:
ЮРИСКОНСУЛТ (по заместване) В ОТДЕЛ "ПРАВНО ОБСЛУЖВАНЕ"
ЕКСПЕРТ В ДИРЕКЦИЯ "РЕГИСТРИ"


KPMG търси:
Senior Accountant
Tax Graduates
Administrative Assistant
Tax Advisors


KINSTELLAR търси:
Corporate/M&A Associate in Sofia


"Еконт експрес" търси:
Бизнес стратег


Банка ДСК търси:
EXPERT/SENIOR EXPERT
Главен експерт към Дирекция "MIS" в Управление "Контролинг"


"Икономедиа" търси:
Front-end програмист
React Native програмист


"EVN България" търси:
Експерт, подбор и развитие
Специалист Маркетинг
Офис мениджър (по заместване)


Expat Asset Management търси:
Мениджър за връзки с институционални инвеститори/ Relationship Manager Institutional Investors


Пр2 търси:
Комуникационен експерт


Chambre de commerce et d’industrie France – Bulgarie търси:
Responsable marketing, communication et relation avec les membres

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK