Кратки новини: Ремонт затваря за 20 дни моста на ул. "Черковна" над бул."Ген. Д. Николаев"

Радостин Радев е кмет на Костенец втори мандат с подкрепата на БСП

© Сайта на община Костенец

Радостин Радев е кмет на Костенец втори мандат с подкрепата на БСП"Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


Ремонт затваря за 20 дни моста на ул. "Черковна" над бул."Ген. Д. Николаев"


Заради ремонт на фуги на моста на ул. "Черковна" над бул. "Ген. Д. Николаев", той ще бъде затворен от утре, 18 юни до 7 юли, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Това налага и промяна в маршрута на автобусна линия № 120.

Кметът на Костенец е разследван за корупция


Кметът на община "Костенец" Радостин Радев, заедно със собственик и управител на търговско дружество са задържани за срок до 24 часа (по Закона за МВР) по досъдебно производство на Специализираната прокуратура, образувано в началото на юни тази година. Повод за разследването е сигнал на съветник от Общинския съвет в Костенец. В качеството си на длъжностно лице кметът му обещал дар – парична сума, за да гласува по определен начин на сесия на Общинския съвет. Действията по разследването на Специализираната прокуратура, осъществявани със съдействието на КПКОНПИ и СДВР, продължават както в град Костенец,
така в София и селища в област Стара Загора, съобщава Специализираната прокуратура.


България се присъедини към центъра за киберотбрана на НАТО


На тържествена церемония с издигане на националния ни флаг България се присъедини към Центъра за върхови постижения за киберотбрана на НАТО, базиран в столицата на Естония Талин. Центърът за киберотбрана е международна военна структура, акредитирана към НАТО и е основан през 2008 г. Организацията подкрепя държавите-членки и НАТО с експертиза в областта на киберотбраната в сферата на технологиите, стратегиите, операциите и правото. Ядрото на центъра включва разнообразна група от експерти: изследователи, анализатори и преподаватели. Съчетанието от военни, правителствени и индустриални среди позволява на Центъра да предостави всеобхватен подход спрямо киберзащитата.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK