Папазов продал 70% от ТЕЦ "Варна" на Доган, защото само той застанал зад сделката с името си

Данаил Папазов

© Спас Спасов

Данаил ПапазовДружеството "Сигда", собственик на ТЕЦ "Варна", водило преговори с няколко инвеститора за продажба на дялове, но единствено почетният председател на ДПС Ахмед Доган бил готов да застане зад проекта с името си, а не през офшорки и други компании. Това каза днес управителят на "Сигда" Данаил Папазов, който е бивш транспортен министър в правителството на Пламен Орешарски и бивш изпълнителен директор на "Пристанище Варна".


В края на 2017 г. Папазов той купи през "Сигда" ТЕЦ "Варна", която бе собственост на "ЧЕЗ груп" и само няколко месеца по-късно прехвърли на Доган мажоритарния дял от 70%. Папазов отрече информацията, че дяловете на сина му и дъщеря му в "Сигда" са придобити от почетния председател на ДПС Ахмед Доган срещу 3500 лв., каквато е била стойността им към момента на сделката според записаното в Търговския регистър. Стойността на дяловете била много по-висока и при това определена от лицензирана компания, но Папазов отказа да назове конкретна сума.


Днес Папазов призна също, че дълго време опитвал да купи само пристанището на ТЕЦ "Варна", защото имал интерес само към него, но след като станало ясно, че това е невъзможно, купил "от немай-къде" цялото дружество. В същото време Доган имал планове за развитието на електроцентралата и нейната "екологизация" и така интересите им се допълнили.
"Пристанище ТЕЦ Езерово"

© Спас Спасов

"Пристанище ТЕЦ Езерово"


На 12 юни обаче почетният председател на ДПС е регистрирал като дъщерна компания на ТЕЦ "Варна" дружеството "Пристанище ТЕЦ Езерово". Както става ясно от името му, то ще управлява бъдещото търговско пристанище, което Доган възнамерява да изгради на мястото на въглищния терминал на ТЕЦ "Варна" във варненския залив. За негов директор е бил назначен Данаил Папазов.


Днес той обяви, че до края на следващия месец трябва да бъде обявено името на голям чуждестранен инвеститор, който да придобие максимум 50% от пристанището срещу парична вноска от минимум 60 млн. лв. След това с общи лични средства на съдружниците и заеми от чуждестранни банки заради по-ниската лихва щяло да се премине към инвестиции за развитието на порта. Новият съдружник в него трябвало да изгради инфраструктурата и силози за зърнения терминал, а очакванията били до края на тази година "Пристанище ТЕЦ Езерово" да обработи до 250 хил. т товари. Това количество трябвало да нарасне до 500 хил. т. до края на следващата година, като основният дял в обработваните товари щял да бъде формиран от обработката на зърнени храни, олио, асфалт, битум и тежки корабни масла.


Данаил Папазов обяви също, че след изграждането на новата контейнерна инфраструктура пристанището ще обработва около 200 хил. т. контейнери годишно, колкото е капацитетът на всички български пристанища в момента.


ТЕЦ "Варна"

© Спас Спасов

ТЕЦ "Варна"


Данни на "ТЕЦ Варна" оповестени днес показвали също, че след като централата бе придобита от "Сигда" за 48.5 млн. евро до момента в нея били вложени още допълнителни 30 млн. лв. Те били осигурени с два кредита от Д - банк и Първа инвестиционна банка. С парите три от шестте блока на електроцентралата били преоборудвани за работа на газ вместо да въглища. С два от тях централата и оттук нататък ще продължи да осигурява т.нар. "студен резерв", за който през м.г. спечели търг на стойност 27 млн. лв.


Електроцентралата на Доган щяла да участва и в предстоящите търгове за осигуряването на т.нар. "студен резерв" с три от блоковете си. Според директора на електроцентралата Минчо Минчев обаче до момента тя не продава на свободния пазар на електроенергия освен с произведеното по време на 72-часовите проби. Така "ТЕЦ Варна" се издържала единствено от приходите от "студен резерв".


Според Данаил Папазов тази ситуация можело да се промени, след като за централата също бъде осигурен инвеститор, което било сред приоритетите на новите й собственици.

Коментари (94)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4384 Неутрално

  "Данаил Папазов продал 70% от ТЕЦ "Варна" на Доган защото само той бил готов да застане зад сделката с името си"

  Абсурдно изказване от страна на тази доганова подлога!!!!!

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4432 Неутрално

  Тоя ни лови на гол бастун. За тия пари и аз щях да застана с името си кактио и няколко приятели.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2882 Весело

  Абе, друго си е да познаваш точните специалисти.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 4. 4 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4384 Любопитно

  До коментар [#3] от "Николай Колев":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Доган е "енергиен специалист" точно толкова колкото е рубладжията Р.Овч.!!!!!

 5. 5 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1098 Любопитно

  И това л@iно поминистерствУва известно време...

 6. 6 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2143 Неутрално

  Днес Папазов призна също, че дълго време опитвал да купи само пристанището на ТЕЦ "Варна" защото имал интерес само към него, но след като станало ясно, че това е невъзможно купил "от немай къде" цялото дружество. В същото време Доган имал планове за развитието на електроцентралата и нейната "екологизация" и така интересите им се допълнили.
  ________________________
  Узаконяването на пари е лесно влизаш с малко - излизаш с много , това гангстерите в САЩ са го правели като са си сътрудничели с политици който вярват в "либералния" бизнес преди 100г.
  Който и познат да питам би си купил и пристанището и ТЕЦ с пари в брой ама явно не стават така нещата!
  Пак да си кажа ,че Доган се подиграва с държавността от 30г. а от как дойде Бойко съвсем се е отпуснал!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 7. 7 Профил на Practic
  Practic
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Да-а, честността, принципността, откритостта винаги са били водещите мотиви в дейността на капитана далечно плаване Данаил Папазов...
  Като ръководител на пристанищната администрация Папазов не успя да наложи и реализира нито един от възможните варианти за привличане на външни инвестиции, разширяване и модернизация на порта. "За кого ли варди това имане тоя ?!", честичко са се питали ония години много хора от различни браншове и "отбори".
  И ето, през 2013-а, кандидатурата на Папазов за министър на транспорта се лансира именно като част от "квотата на ДПС" в новия кабинет. Оттогава вече никой не задава никакви въпроси.
  Такива ми ти работи...
 8. 8 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 279 Весело

  Креатурата на КГБ - Д(П)С храчи в сурата на булгаристанците, а те му се радват =)

 9. 9 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2939 Неутрално

  Централата щяла да се издържа само от студения резерв. Ами Сопола да почерпи бай Х. Перфектна сделка за наша сметка. А Марица 2 е затънала в дългове...

 10. 10 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3298 Любопитно

  Сделка гарантирана от руските другари (и пари)....А тоя ни разправя небивалици....Доган е името зад което стоят споменатите пари.Като видим "инвеститора " и нещата ще си дойдат на мястото!Едно е сигурно -Сопола няма да умре в кревата си....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 11. 11 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  И аз съм готов да застана с името си при сделка за 1 лв и гаранции за приход от студен резерв. Кочинка...

 12. 12 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4376 Весело

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  "За тия пари и аз щях да застана с името си кактио и няколко приятели."  Другарю, вие сте научени без пари...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4432 Весело

  До коментар [#12] от "hamiltonf":

  имаш ли още въжета за продан ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2462 Неутрално

  Интереса към пристанището не учудва никой!Само това със заставането с името изглежда глупаво. Този изглежда послъгва.

  SHADOWS of SOFIA
 15. 15 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  Чудят се какво да правят с парите си

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 16. 16 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7738 Неутрално

  Прокуратурата няма ли да провери тези хора, откъде са им парите.

 17. 17 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2616 Весело

  Ами да обобщим деня.Султана дава право на всички да излизат по телевизията и да си мислят,че в България може да има правителство без негово съгласие.Демократ.За Ф-16 имаше пишман текст.Нинова повежда партизаните си.

 18. 18 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2288 Весело

  Естествено... кой освен хидроинженера ?

 19. 19 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  Поредното комунде навело се на дпс. Дано Корнелия вИ стопи до нула.

 20. 20 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3461 Неутрално

  Това е сделката с почетния - търсиш му усмивката, за да останеш на власт, плащаш си цената ! Само дето тука цената не я плаща пазвантина на тато, а я плащаме всички ние, цялото общество ! Поредната схема за прокурор, но не за ТОЗИ главен прокурор ! Цялата работа смърди на смрад и на леш !

 21. 21 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4462 Неутрално

  Значи 72 часа проби и 27 милиона без да работи! Дано не ни се налага да разчитаме на студен резерв от ТЕЦ Варна, че ще стане като замръзналите въглища на Ковачки!

 22. 22 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4462 Неутрално

  До коментар [#16] от "Роси":

  Прокуратупата НЕ проверява шефа си!

 23. 23 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3461 Неутрално

  " Днес той обяви, че до края на следващия месец трябва да бъде обявено името на голям чуждестранен инвеститор, който да придобие максимум 50% от пристанището срещу парична вноска от минимум 60 млн. лв."

  Поредното подставено лице - като с концесията в Банско, както и в много други проекти, където работата толкова се е разсмърдяла, че просто вече и да искаш не може да я скриеш.....

 24. 24 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 695 Неутрално

  "Данаил Папазов продал 70% от ТЕЦ "Варна" на Доган защото само той бил готов да застане зад сделката с името си"Абсурдно изказване от страна на тази доганова подлога!!!!!
  —цитат от коментар 1 на bat_plamen


  ОТ КОЯ ПАРТИЯ БЕШЕ ТОЗИ ДАНАИЛ ПАПАЗОВ , че ми се губи .....За Сокола или още ВТОРИЯТ ЛЕВСКИ и НЕБЕСНИЯ ПОЛИТИК сме "длъжни " да знаем !

 25. 25 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4462 Неутрално

  До коментар [#18] от "uhl23528019":

  Той се преквалифицира от хидро- на топлоинженер!

 26. 26 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  Тоя неандерталски примитив се подиграва с раята, но тя и без това не мисли особено, така че всичко е в реда на нещата.

 27. 27 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Бащата го е казал... Нямаш пари-нямаш право да решаваш

 28. 28 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4376 Неутрално

  Дано ЕК се самосезира и разнищи тези скандални сделки, лицата в тях, от начало до край.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 29. 29 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 799 Неутрално

  До всеки, гласувал за ГЕРБ, дори и веднъж:

  Ти си ИДИОТ!!!

  Получи не само БСП, но и ДПС с Доган и Пеевски накуп!!!

 30. 30 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  До коментар [#28] от "hamiltonf":

  Не те разбирам, искаш ЕК да се намеси? Не вярваш лу вече на бащицата? Или той не знае нищо за това според теб? Извинявай, вероятно е карал с 300 км/ч по това време и му е убегнало, че доанчо ще точи държвата за пореден път. Пак не се изразих правилно, герберският електорат набтова му викате компромис и стабилност. Прост съм, не рзбирам нищо от такива висши похвати в политиката...

 31. 31 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2150 Неутрално

  До коментар [#3] от "Николай Колев":+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Доган е "енергиен специалист" точно толкова колкото е рубладжията Р.Овч.!!!!!
  —цитат от коментар 4 на bat_plamen


  А Тренчев е специалист по торсионни полета и енергия от 6-то измерение!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 32. 32 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4376 Неутрално

  До коментар [#30] от "truly":

  С "бащицата" нямам нищо, ама нищо общо...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 33. 33 Профил на gmranger
  gmranger
  Рейтинг: 416 Неутрално

  Норвежците и бежанците са зад тия далавери.

 34. 34 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  До коментар [#32] от "hamiltonf":

  Но доста му се радваш...

 35. 35 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4376 Весело

  До коментар [#34] от "truly":

  Всяка алтернатива на червените другари би трябвало и теб да радва...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 36. 36 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  До коментар [#35] от "hamiltonf":

  Не приемам философията "най-малкото зло". Считам я за висша форма на мозъчна ленивост.

 37. 37 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4376 Неутрално

  До коментар [#36] от "truly":

  Ами давай, направи нещо...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 38. 38 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1850 Неутрално

  До коментар [#29] от "Капабланка":  Ти си ИДИОТ!!! !
  —цитат от коментар 29 на Капабланка


  Без коментар...

 39. 39 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 1038 Разстроено

  Честно казано цената на свободата на България е... 10 лева, толкова струват 10 патрона, с които да се пратят на оня свят тия 10 човека, които мътят водата вече 30 години и заради които тъпчем на едно място или с лек превес на североизток... Пфу, де*ба куцата нация, дето сме...

 40. 40 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3671 Весело

  Че другите с кво са кандидатствали с прякорите си ли?!

  klimentm
 41. 41 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  До коментар [#37] от "hamiltonf":

  Няма как да ти наливам мозък в главата. Мисли, действай, събирай съмишленици - не ми говори глупости, че нямало алтернатива на еднокнижника. На такива балами разчита момчето - едните плаши с комунисти, другите с дпс-ари. А си е приятелче и с едните, и с другите - в чудесна симбиоза са.

 42. 42 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4376 Весело

  До коментар [#41] от "truly":

  Глупости говориш ти, типичния бг лаладжия... Някои хора сме заети с бизнес, бизнес, и то в няколко страни...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 43. 43 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  До коментар [#42] от "hamiltonf":

  Хм... лаладжията говори без да познава опонента си май...

 44. 44 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4376 Любопитно

  До коментар [#43] от "truly":

  Супер, давай тогава да даваме кинти за някой сериозен проект? Кой е той? Гледам и "Америка за България" са с някакъв, там пари не им трябват много, много, но ако трябва и аз ще дам. Идва и Слави!?
  Та къде ще помагаме, някаква друга алтернатива?

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 45. 45 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Тези направо се гаврят с нас.

 46. 46 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4376 Весело

  До коментар [#39] от "Дългия":

  Десет патрона са изключително малко, за къде по-напред, за съда ли, за прокуратурата ли, за НС, за Президенството, или за партиите?!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 47. 47 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 273 Неутрално

  Изрод долнопробен. От къде тоя крадец неук има пари за ТЕЦ?

 48. 48 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2132 Неутрално

  навсякъде по света такива действия на политик ,биха довели до политическа криза и поемане на отговорност , тук е точно обратното .

 49. 49 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3623 Весело

  Папазов лъже като дърт циганин!
  Какво значение има за него кой ще купи?
  Нали у него остават само пари.

  До коментар [#29] от "Капабланка":
  —цитат от коментар 38 на BiGman1


  Какво ще коментираш като няма какво да кажеш!?
  Наистина всички хора, които гласуват за ГЕРБ, но нямат нищо общо с големите играчи в тази крадлива дружинка са в голямо заблуждение.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 50. 50 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 611 Весело

  Данаил Папазов обяви също, че след изграждането на новата контейнерна инфраструктура пристанището ще обработва около 200 хил. т. контейнери годишно, колкото е капацитетът на всички български пристанища в момента.
  --------------
  Абе, какво ще внасяме и изнасяме толкова, че да се УДВОИ капацитета на България? Баце да не е решил да затрие всички пристанища наведнъж? И не, не е грешка. Баце питам, щото започва да намирисва на въпрос на национална сигурност. Как така ще са икономически изгодни толкова пристанища? Новите явно знаят, че държавата ще си затрие монопола в тяхна полза.

 51. 51 Профил на Just Бахур
  Just Бахур
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Дайте ми достъп до парламента, един АК-67 , 20 пълнителя и 30 гранати. Само след 20 години, след като издигнете мой бюст на мястото на МОЧА, моят портрет ще е във всяко училище, редом портретите на Левски, Ботев и Бенковски!

  ДА на АЕЦ Белене! Ядрената енергетика е гарант за безкарбоново бъдеще! Потомствен антикомунист!
 52. 52 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1140 Весело

  До коментар [#39] от "Дългия":Десет патрона са изключително малко, за къде по-напред, за съда ли, за прокуратурата ли, за НС, за Президенството, или за партиите?!
  —цитат от коментар 46 на hamiltonf

  Ами, малко. Стига да се употребят далновидно, знаеш ли какъв отрезвителен ефект ще имат върху всички останали? 😁

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 53. 53 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4462 Неутрално

  До коментар [#29] от "Капабланка":

  Да си призная след "Батко и братко" и аз гласувах за ГЕРБ, за да изритаме крадливото БСП. Но сте прав, че след Борисов 1, гласувайки за ГЕРБ получаваме 3 в 1 - ГЕРБ, БСП и ДПС!

 54. 54 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4376 Весело

  До коментар [#51] от "Антикомунист и антиГЕРП":

  Бъди мъж! Отделно, в "Арсенал" има достатъчно пробиви, и снабдяването с оръжие, и то висококачествено и скорострелно, няма да е проблем...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 55. 55 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 3048 Неутрално

  Колко от настоящите мастити “бизнесмени” са бивши министри, политици, комсомолски секретари или мутри?80%? 90%? Това дава и отговор на въпроса защо българския бизнесмен не прави бизнес, а източва фондове, далаверства, не плаща добри заплати. Това си знаят другарите, това си правят.

 56. 56 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4376 Весело

  До коментар [#53] от "vassilun":

  Така сме повечето нормални българи. Сега, на следващите, ще гласувам за една нова партия, която да им забие голям шамар на всички, и току виж...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 57. 57 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4462 Любопитно

  До коментар [#35] от "hamiltonf":

  Съгласен! Но Баце НЕ Е алтернатива на БСП! ГЕРБ е БСП 2! Въпрос #1: "МаяМа би ли станала омбудсман без подкрепата на Баце?" Въпрос #2: "Ако Баце бе издигтал избираем кандидат за предидент (например Дончев, а не тъпата Цецка), Радев би ли спечелил изборите?" Въпрос #3: "Кой бе на власт, когато парите на държавните фирми бяха държани в КТБ, откъдето бяха откраднати от Пеевски?". Имам и още въпроси, но и тези са добро начало!

 58. 58 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 809 Неутрално

  До коментар [#6] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Пак да си кажа ,че Доган се подиграва с държавността от 30г. а от как дойде Бойко съвсем се е отпуснал!
  -——-
  Ако имаше Държава , нямаше така лесно да се подиграва с държавността..

  Stupid people make me sick
 59. 59 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 783 Неутрално

  Няма как истински бизнесмен да продава собственост и да намали съзнателно голяма част от печалбата , заради черните "чесни" очи на купувача . Който бил толкова честен , че отказал да купува чрез ОФШОРКА . Алооо, Папазов , офшорката е нормален и законен инструмент за извършване на сделки и финансови операции по цял свят . Мръсна дума я правят мръсните далавераджии и политици . А таози сделка с ТЕЦ - а и Пристанището развоня веднага отмосферата около дделката с конедденционалната цена на сделкита . Където става въпрос и за цена на земя около лев за кв /м Вони , вониии ...

 60. 60 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3671 Весело

  До коментар [#58] от "Хакуна Матата !":

  Ако имаше Граждани щеше да има и държава, така по върви някак си?!

  klimentm
 61. 61 Профил на samurai11
  samurai11
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Папазов си е просто дългата ръка на Москва.

 62. 62 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4376 Неутрално

  До коментар [#61] от "samurai11":

  Самата истина!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 63. 63 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5637 Неутрално

  Приказки за наивници като звучат и такива като "лични средства на собствениците"...
  Интересно кои са тези банки, които са осигурили 80 милиона заеми (защото едва ли сега ще ми казват, че са имали 30 милиона собствени пари при покупката) :)
  Същите приказки и с лицензирания оценител, веднъж еврина оценка и веднага след това скъпа :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 64. 64 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 783 Неутрално

  Според Данаил Папазов тази ситуация можело да се промени, след като за централата също бъде осигурен инвеститор, което било сред приоритетите на новите й собственици.

  Ами крайно време вече е за дерибеите -политици , нарпавили гуши за тези тридесет години , да си помислят , че късопаветното стадо е забравило кек се прави първия милион , и да даде индулгенции на "честните сини очи ". да започнат да се радват на придобивките си . Започва едрата легализация . Кошниците са изплетени , следите са заметени .

 65. 65 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 809 Неутрално

  До коментар [#58] от "Хакуна Матата !":Ако имаше Граждани щеше да има и държава, така по върви някак си?!
  —цитат от коментар 60 на klimentm


  В крайна сметка истината е, че ние сме си виновни за всичко което ни се случва. Друг е въпросът, че много от нас изобщо не могат да го проумеят ...

  Stupid people make me sick
 66. 66 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 1038 Разстроено

  До коментар [#46] от "hamiltonf":

  Вече са ти го казали, да го кажа и аз - 10 патрона, употребени върху точно тия, които трябва, ще накара останалите 1000 да напълнят гащите и да побегнат през глава оттук, защото няма да знаят кога ще им дойде реда. Комунистите са бъзливи, страхливи, подмолни и злобни, но ще се почувстват най-вече безсилни, когато страхът от възмездието се прехвърли върху тях.

  Един доблестен българин ни е нужен, само един, дано се появи отнякъде!

 67. 67 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 783 Неутрално

  До коментар [#1] от "bat_plamen":Абсурдно изказване от страна на тази доганова подлога!!!!!

  И какво , като е абсурдно . Абсурдно ще е ако някоя от надлежните институции се заинтересува от подобни сдели и се стигне поне в един случай едра риба да попадне в мрежата .

 68. 68 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 783 Неутрално

  До коментар [#5] от "Тони КОСТОВ"И това л@iно поминистерствУва известно време...:

  Е , пътеката до Клондайк минава през министерстване .

 69. 69 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2642 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  След дъжд качулка

 70. 70 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#16] от "Роси":

  хехехехе, че как цацката да провери началника си =)

 71. 71 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Политик купува ТЕЦ и пристанище.

  Не бизнесмен, а политик.

  Преди това Савата обясняваще пийнал, че разпределя порциите в държавата.

  Цацата проверява пешеходните пътеки, проверяна къщи за гости, проверява...

  Не проверява Савата с големите порции.

 72. 72 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Той зад сделката, Ахмед зад него прониква. Тоя как целува децата и внуците си с тази ATM уста?!?

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 73. 73 Профил на viva13
  viva13
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#61] от "samurai11":

  Предполагам че спииш със шапка от фолио, за да се предпазиш от вредните лъчения на Москва

 74. 74 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Абсурдно изказване от страна на тази доганова подлога!!!!!
  —цитат от коментар 1 на bat_plamen


  И това л@iно поминистерствУва известно време...
  —цитат от коментар 5 на Тони КОСТОВ


  Че нали всинцата заедно - червени и лиляви болшевики, свалихте Борисов 1, за да възкачите Ореха - виден кадър на тов. Костав? Що се правите на ощипани и возмутени? М? 75. 75 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3623 Неутрално

  ...Интересно кои са тези банки, които са осигурили 80 милиона заеми (защото едва ли сега ще ми казват, че са имали 30 милиона собствени пари при покупката) :)
  —цитат от коментар 63 на penetrating


  КТБ!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 76. 76 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 279 Неутрално

  КТБ!
  —цитат от коментар 75 на Храбър


  Банката на мафията, в която се оказаха само парите на ДСБ и тов. Костав? Ха-ха-ха-ха-ха... Брутално "умни", просто, не'ам думи...

 77. 77 Профил на today
  today
  Рейтинг: 787 Неутрално

  Айде, айде, тия съвсем ни взеха за канарчета. Ако не беше Доган, ТЕЦ Варна никога нямаше да получи договора за студения резерв, нито пък опцията да ползва пристанището както си иска. Така че сделката си е изцяло на Доган, Папазов е подставено лице, и се прави на луд. Онзи другия, дето спечели много милиони пак благодарение на държавните поръчки, уредени от Доган, сега бил прехвърлил и той някакви декари на смешни цени, иначе хич не говорим направо за политическа мафия, а?

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 78. 78 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2355 Неутрално

  горкия копелдак... заложил цялата си фамилия с все дечинята на Догановия, мдам, етнически мир и седнал се прай на отворен хахах

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на Шменти Капели
  Шменти Капели
  Рейтинг: 279 Неутрално

  В България няма "Хамерикански" ТЕЦ –ове. Всичко е РУСКО –българска мафия. САЩ за съжаление не присъстват на българският пазар.

  Russia delenda est
 81. 81 Профил на alray
  alray
  Рейтинг: 484 Неутрално

  До коментар [#18] от "uhl23528019":

  Вчера се разхождам по Беюоводски път и пред сараите.. деа пауна... ама прибирайте ги тия животни, ефенди . Чип имат ли, ваксинирани ли са, защо не да с нашийник. Сами се прибраха с полет над оградата. Ми вътре им е уютно и добре се грижат за тях.. чуда се дали има свинарник, или ще погуби главния хидролог на републиката накой от пауните за рамазана. Да почерпи, купуваш предприятие за 48 милиона , нищо не произвежда, но още първата година държавата ти връща 24 от тях за....студен резерв..демек, ако нещо се случи да седим на студено

 82. 82 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 497 Неутрално

  АМА КАК ЧЕСТНО ГЛЕДА ТОЯ ЕКЗЕМПЛЯР!!!
  ВЕДНАГА ПОЧВАШ ДА МУ ВЕРВАШ.
  НИЩО ЧЕ СМЪРДИ НА ЧЕНГЕ ОТ СТО МЕТРА..

 83. 83 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2132 Неутрално

  На всеки лекар за записан пациент дават 11 ст на месец за денонощно дежурство ,тоест за 5 милиона здравно осигурени българи ,около 5.5 милиона месечно ,66 милиона на година за 365 дни денонощно дежурство в цялата страна .За ТЕЦ Доган ,дават 72 милиона ,за нищо 72 часови проби ,е затова държавата е на това дередже ,ТЕЦа на Доган е по важен от здравето на цяла България .

 84. 84 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 497 Неутрално

  А НА ЗАДЕН ПЛАН ПИШЛЕМЕТО МУ. ПОРАСНАЛО Е НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ ОБИРДЖИИ.

 85. 85 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 828 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":"За тия пари и аз щях да застана с името си кактио и няколко приятели."Другарю, вие сте научени без пари...
  —цитат от коментар 12 на hamiltonf


  Това може да е така, но също така е безспорно че тези безобразия стават с пълната и безусловна подкрепа на кумира ти от Банкя...

 86. 86 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 828 Гневно

  Прокуратурата няма ли да провери тези хора, откъде са им парите.
  —цитат от коментар 16 на Роси


  Прокуратурата е заета да проверява най-големите крадци в държавата - Иво Прокопиев, Биволите и пр. ...

 87. 87 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 828 Гневно

  До коментар [#34] от "truly":Всяка алтернатива на червените другари би трябвало и теб да радва...
  —цитат от коментар 35 на hamiltonf


  Я пак да ми обясниш кой на кого е алтернативa че се обърках ?

 88. 88 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 828 Гневно

  До всеки, гласувал за ГЕРБ, дори и веднъж: Ти си ИДИОТ!!! Получи не само БСП, но и ДПС с Доган и Пеевски накуп!!!
  —цитат от коментар 29 на Капабланка


  Да го цитирам това още веднъж - точно, кратко и ясно!

 89. 89 Профил на Срам ме е от ГЕРБ
  Срам ме е от ГЕРБ
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#41] от "truly":Глупости говориш ти, типичния бг лаладжия... Някои хора сме заети с бизнес, бизнес, и то в няколко страни...
  —цитат от коментар 42 на hamiltonf


  С къв бизнес си зает пък точно ти, бе, палячоооо? По цял ден киснеш и тролиш тук, да те таковам в бизнесмена.... Ако за теб е бизнес да пишеш тролски хвалебствия за Вожда и да громиш "комунистите" - наистина си голям бизнесмен! Тъпо същество си и ти, и цялото ви ГЕРБаво тролство - така и не разбрахте, че "бизнес" не значи да си на хранилка на държавата, в твоя случай - на ГЕРБ(които крадат от държавата)! Ти ако беше бизнесмен, щеше да си гледаш бизнеса, а не да громиш "идеологическите врагове" на Партията на Простите ГЕРБ! Ей, ама всичкото трол сте толкова калпави, всичките сте "бизнесмени", с по няколко бизнеса в чужбина, обиколили света надлъж и на шир..... Сигурно за теб най-голямата забележителност която си виждал в мизерното си съществуване е къщата на Баце ти в Банкя.....бизнесмен....П.п.: Не знам дали осъзнавате това вие в гербавото тролство, че не сте нищо повече от едни РУСКО-ТУРСКИ подлоги!

 90. 90 Профил на Dimi Ivanov
  Dimi Ivanov
  Рейтинг: 434 Разстроено

  До коментар [#20] от "samoedin":

  Според моето скромно мнение , което разбира се никой не иска, но Аз все пак ще опитам , може и да има мислещи във форума :1) во- При оцеляване всички средства са разрешени, а ние всички оцеляваме.2)ро- Няма сунити , няма шиити , няма протестанти , няма католици ;няма комунисти , няма фашисти,бих могъл да изброявам доста дълго опортюнистични двойки; Има само можещи и не-можещи ; Печеливши и губещи. Разбира се в рамките на някаква разтеглива и и условна законодателна система ,на която , както всички виждаме ,че може да и се влияе.Останалото е заблеяло ми е агънце. Както и другата основна моторика на обществото, защо той , защо не Аз . Прави каквото трябва ,пък да става каквото ще.

 91. 91 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 960 Неутрално

  Не си казал дрогарьо папазефенди.Аз щях да ти каже и трите си имена и ЕГН даже.

 92. 92 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1485 Весело

  "В края на 2017 г. Папазов той купи през "Сигда" ТЕЦ "Варна", която бе собственост на "ЧЕЗ груп" и само няколко месеца по-късно прехвърли на Доган мажоритарния дял от 70%. "

  Схемата е като с апартаментите на Цвъки, само където филията с мас е несравнимо по-тлъста!

  I Want To Believe
 93. 93 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 452 Неутрално

  До коментар [#36] от "truly":

  Това е алтернативат от години насам защото първо конституцията е сбъркана после съдебна власт тук има само за парлама и все властта ни пробутва да избираме между две злини коя е по-малката .... Генезисът на всички партии е от БКП те са с еднакъв манталитет и еднакво склонни към корупция и мафиотизиране. готови на всичко з власт и пари, доказателството са всички партии управлявали през прехода...

 94. 94 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 452 Неутрално

  Този Папазов е типичен пример за съвременен политически еничар и то доброволен. Нищожество гнида , която на всичкото отгоре и корумпирана и реве за разследване но нали и прокуратура нямаме ..... Нямаме ни мъже с топки ни жени с ум и сърце и с чест професионална не сексуална в прокуратурата които да ги метнат тези нагли мутри които непрекъснато се гаврят с народа и крадат държавата чрез прозрачни схеми...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK