Десет организации видяха смразяващ ефект в поправките за "тримата големи"

Министър Данаил Кирилов представи предложенията за промени на кръгла маса в края на миналата седмица,

© Велко Ангелов

Министър Данаил Кирилов представи предложенията за промени на кръгла маса в края на миналата седмица,Десет неправителствени организации обединиха позицията си в писмо, с което изразяват притесненията си от предложените миналата седмица промени в Наказателно-процесуалния кодекс. (Пълния текст на писмото - тук).


Предложенията за законодателни промени и нуждата от тях бяха обсъждани и очаквани през последните няколко месеца. Те бяха представени миналата седмица от министъра на правосъдието Данаил Кирилов на кръгла маса.


С промените се въвежда процедура за временно отстраняване и предсрочно прекратяване на правомощията на т.нар. "трима големи" в съдебната власт – председателите на Върховния касационен съд и Върховен административен съд (ВАС) и главния прокурор.
При представянето на законопроекта в Министерството на правосъдието се оказа, че много от присъстващите изобщо не са запознати с предложенията и настояха за още едно обсъждане – на 24 юни. Предложенията за промени срещнаха критика още по време на кръглата маса, макар и "на пръв прочит".


Писмото е адресирано до Комитета на министрите към Съвета на Европа, Венецианската комисия за демокрация чрез право и Европейската комисия.


В писмото неправителствените организации пишат, че законопроектът в този му вид не осигурява независимо разследване на главния прокурор, където е истинският проблем, но пък поставя под риск независимостта на съдилищата и дава опции за натиск върху председателите на върховните съдилища.


Юристите посочват, че в края на 2015 г. необходимата конституционна реформа е била сведена до частични положителни промени, които не са осигурили действителна независимост на съда и реална отчетност на прокуратурата.


"Изразеното насърчение за продължаване на реформата не беше последвано от съответни мерки. Напротив, през последните години бяха приети законодателни решения за дисциплинарна и наказателна отговорност и отстраняване на съдии от длъжност по предложение на прокуратурата с безпроблемното одобрение на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС), които нескривано целят смразяващ ефект и поставят съдиите в допълнителна зависимост от прокуратуратa", твърдят неправителствените организации в писмото.


Освен това посочват, че необходимостта от въвеждане на независим механизъм за разследване и търсене на наказателна отговорност в случай на престъпление, извършено от главния прокурор, е задължителна генерална мярка в изпълнение на решението на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) по делото "Колеви срещу България" от 2009 г. Основната констатация на решението е, че в България липсват гаранции за ефективно разследване на престъпление, извършено от главния прокурор.


В писмото се припомня и че в последния доклад на Комитета на министрите от март 2019 г. се отбелязва, че въпреки засиленото наблюдение на изпълнението на това решение, българското правителство вече десет години не е предложило конкретни мерки.


"От няколко месеца ставаме свидетели на лансиране на идеята за въвеждане на допълнителен механизъм за продължително отстраняване от длъжност на председателите на върховните съдилища по предложение на прокурор или на министър", допълват организациите в писмото и правят подробен анализ на предложенията за промени на министър Кирилов.


По-рано миналата седмица Данаил Кирилов заяви, че ще подаде оставка от поста, аĸo eвpoнaблюдeниeтo въpxy пpaвocъдиeтo и вътpeшния ред нe oтпaднe дo ĸpaя нa мaндaтa нa ĸoмиcиятa "Юнĸep".

Ключови думи към статията:

Коментари (45)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1588 Неутрално

  Не разбрахте ли, че не вие ще пишете законите в тази държава???
  Влезте в Парламента и пробвайте оттам.
  10 организации, ама един спонсор, и то вносен, айде стига.

 2. 2 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Весело

  "Десет организации видяха смразяващ ефект в поправките за "тримата големи""

  - Вече беше демонстрирано, че и 10 НПО-та могат да се регистрират от по-малко от 10 човека. "Геодезическото" НПО е от петима, "Антикорупционния фонд" - и той от толкова, като има препокриване на участници, видно от АЕЖ- Б-я...
  Със здраве.

 3. 3 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 649 Весело

  До коментар [#1] от "НеКой":

  Добре, че сте Вие, че да ни осветите. Жалки ватници.

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 4. 4 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2656 Неутрално

  Това се очакваше .Шишковците не ги интересува какво препоръчва ЕС. Те искат да отстранят Л.Панов.

 5. 5 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 58 Неутрално

  Не разбрахте ли, че не вие ще пишете законите в тази държава???Влезте в Парламента и пробвайте оттам.10 организации, ама един спонсор, и то вносен, айде стига.
  —цитат от коментар 1 на НеКой


  Не моат да влязат в Парламента,но поне са добре платени,за да са кресливи!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Неутрално

  Поправката АНТИПАНОВ !!!
  И за слепите е видно !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Неутрално

  До коментар [#1] от "НеКой":

  Внимавай какво си пожелаваш, че може да се сбъдне !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1866 Весело

  За сетен път ще цитирам "оптимиста" от вица. Мда. Винаги може да стане и по-зле. Барни е типичен случай. След мамката на нацията. Тя поне не беше толкова "инициативна". Повод за асоциация с друг виц. Кое е по-лошо от глупак?Глупак с идеи...

 9. 9 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 466 Неутрално

  На снимката Гонзо ли е или на този, някой му е"свил" червения нос?

 10. 10 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 294 Неутрално

  В светлината на публично изразяваното несъгласие и пренебрежение към някои решения на Върховния касационен съд и стремежа за тяхното "преодоляване" по законодателен път считаме, че предвижданите мерки за търсене на отговорност на председателите на върховните съдилища с решение не на съдии, избрани от съдии, а на мнозинство от членове на ВСС, избрани от парламентарно представени партии и прокурори, могат да изложат двамата председатели, а поради това – и двете върховни съдилища и техните съдии, на недопустима външна намеса и натиск от страна на изпълнителната власт, разследващите органи и прокуратурата, в нарушение на обективната независимост на върховните съдилища и в стремеж за оказване на влияние върху техните решения.


  ЛОЛ, то е ясно че Дани Гнома ще прокарва политиката на Трите Бацета - ББ, ДП и СЦ. Дъно.

  www.commcrime.blogspot.com
 11. 11 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#1] от "НеКой":

  да, пише ги МАФИЯТА.

  www.commcrime.blogspot.com
 12. 12 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  Спокойно, кажете си мантрата за "по-малкото зло" и всичко ще бъде наред.

 13. 13 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Те искат да отстранят Л.Панов.
  —цитат от коментар 4 на hodounski


  Е какво лошо има в това?

 14. 14 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1858 Неутрално

  Подозирам, че членовете на "10 неправителствени организации" са по-малко от 10!

 15. 15 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1518 Любопитно

  Изхождайки се от туй, че в България има 15.000 непеота -
  https://www.bnr.bg/radiobulgaria/post/100806120/bum-na-npo-v-balgaria-ot-90-te-godini-nasam

  щом 10 от тях виждат смразяващ ефект в поправки, значи че останалите 14.990 са доволни от тях

 16. 16 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Както винаги, форумните амеби не коментират по същество, а както е учил другарят Ленин - бий и не питай.
  В БГ има има един много голям проблем, управляват ни хора с нисък интелект, необразовани и превъзбудени от властта, която вожда им е отредил.
  Няма как да се обясни нито на тях, нито на амебите, че за да има що годе читава реформа в правосъдието Прокуратурата и следствието трябва да излязат от съдебната система, където не м е мястото. Което значи да изчезнат от ВСС, където събират мнозинство сред съдиите.
  Кирилов не е виновен за нивото си на некомпетентност. Виновни са тия, които са го избутали там. Некомпетентност е мноооого слаба дума. Да не го обиждаме - природата достатъчно го е наказала.
  Силно се надявам, че в ЕС ще забележат налазилите дегенерати, които се размножават ката ден под вещото ръководство на училия за пожарникар и тиква банкянски пълководец.

 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Неутрално

  До коментар [#13] от "Боби Бобев":

  А какво хубаво ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Неутрално

  До коментар [#14] от "svoboden":

  Милицията подозира ! ХА-ХА-ХА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Както винаги, форумните амеби не коментират по същество, а както е учил другарят Ленин - бий и не питай. ...
  —цитат от коментар 16 на SSS  До коментар [#16] от "SSS":

  Ето ви същественото:
  "Проектът предвижда тримата да могат да бъдат разследвани от специализираната прокуратура и Софийската градска прокуратура. Образуването на досъдебно производство и отстраняването им ще става с решение на 2/3 от членовете на пленума на ВСС и по предложение на най-малко трима членове от съответната колегия на Съвета или министъра на правосъдието."

  Другото е бла-бла около същественото.
  Симулация на масовост и "гражданско общество".

 20. 20 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Хахаха! Десетте организации като петте партии! Първо погледнах кои са те. Като видях БХК и от рода, спрях да чета. Може и да има нещо рационално в това, което са написали. Но се дискредитираха до там, че написаното от тях се приема с обратен знак. В най-добрия случай. В нормалния не се чете.

  Мърфи е оптимист!
 21. 21 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 649 Неутрално

  А защо " с безпроблемното одобрение на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) ... поставят съдиите в допълнителна зависимост от прокуратуратa"?

  Нали точно съдийската колегия беше най-важната част от т.нар. реформа, която щяла да гарантира независимостта на съдиите?

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 22. 22 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 861 Неутрално

  [quote#19:"plebs"][/quote]

  Виж сега, понеже цитираш правителствените клишета, явно никак не разбираш какво ти казвам - тук изненади няма. ВСС е доминиран от представители на прокуратурата , следствието и управляващите - т.е. не е никакъв проблем да съберат 2/3 гласове и да правят каквото си поискат.
  Ще ти кажа и още нещо, дано нещо се задържи между рехавите гънки - отстраняване на съдии и прокурори не може да става по един и същи начин, защото функцията им е различна. Прокуратурата е централизирана по съветски образец и все още не е реформирана - там каквото каже Главния всички се строяват и изпълняват - в цяла България. А каквото каже Лозан Панов никой не е длъжен да се съобразява.
  Разбираш ли мушица златна или нещо ровиш по 24 часа и ПИК да изсереш тук?
  Аре у лево.

 23. 23 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#22] от "SSS":

  Съдът все още е доминиран от специалния подбор на ЦК на БКП.
  Аре.

 24. 24 Профил на Practic
  Practic
  Рейтинг: 352 Неутрално

  През 1944-а година българските комунисти, изкарани отпред на политическата авансцена от Съветската армия "освободителка", постигат своята четвъртвековна цел - установяването на едноличната си власт. Последвалите дълбоки промени във всички сфери на националния живот, имат за задача да я увековечат.
  Всички предложения и промени, лансирани от прислужниците на гербаджийската котерия, в която и да било област, целят да ударят с един куршум два-три заека. Но винаги първата, най-важна цел на тези антинародни изстрели се явява бетонирането и увековечаването властта на квази-европейската бизнес-формация.
  БКП 1 = БКП 2. Факт !

 25. 25 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#22] от "SSS":Съдът все още е доминиран от специалния подбор на ЦК на БКП.Аре.
  —цитат от коментар 23 на plebs


  Мда, осъдената Янева беше по вифаджийския подбор.
  Само глупости ръсите тук по цял ден. За нищо не ставате.

 26. 26 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2502 Неутрално

  Дани Кирилов е адютант за законодателни поръчки на Пеевски, Селския от Дръндар и Решетката на заден фон. Правеше го в парламента, прави го и като правосъдени министър. Колегите му гледат и мълчат, защото всичките са роби на един дебел, грозен... Ще цитирам направо монолога на Веждичката Рашидов, защото това е най-силнният, пропит със съдържание призив в нашата история, след "О, неразумний юроде!" на Паисий:

  "Всички ли сме роби само на един дебел, грозен, на 20 години милионер бе, да му ... Всички ли сте роби на такъв изрод, нямате ли смелост... Как е станал този боклук мултимилиардер на 20 години и е изкупил всички хора и за 1000 лева заплата всички му слугуват? Няма медии. Аз оня ден се обаждам на Валя Велева и казвам – искам да направя интервю, а тя казва: О, моля ти се, недей. После звъня в "Стандарт" на Славка Бозукова, нарочно го правя... Петьо Блъсков изцяло се е продал. Останаха "Дневник", "Капитал", в. "Сега" - така останаха независими, но те ще ги задушат. По мое време г-н Борисов направи голяма грешка. Какво направи той – на него му трябваше медиен комфорт. Това са на Доган вестници. Ако смятате, че този фес не ви управлява, селски от Дръндар, то ебал съм ви циганската нация, на 1300 години, - това го напишете, ама няма да посмеете. "

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 27. 27 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Това се очакваше .Шишковците не ги интересува какво препоръчва ЕС. Те искат да отстранят Л.Панов.
  —цитат от коментар 4 на hodounski


  Че не го ли избраха ТЕ? Или и той като Плевню сам се издигнал и избрал?

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 28. 28 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 794 Неутрално

  Дени белята прави глупости, вероятно защото е толкова омазан, че е за затвора.
  Той е двойно губещ, ако не изпълни в затвора, като изпълни и не слуша пак.

  Ние обаче имаме изход, да го изгоним …, не знам, кое събитие ще катализира обществото, но сме уморени от протести...
  Вероятно на местните избори ще има голям катаклизъм за ГЕРБ.
  Тогава и от само себе си ще отпаднат тези недомислици, но така се изпълнява волята на мафията, пък се намира обективен повод да не се случи ...
  Бойко е майстор на такива пируети ...

  Цакането за главен прокурор ще е жестоко, щото всичките барабар с Цацаров са за затвора.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 29. 29 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2502 Неутрално

  Хахаха! Десетте организации като петте партии! Първо погледнах кои са те. Като видях БХК и от рода, спрях да чета. Може и да има нещо рационално в това, което са написали. Но се дискредитираха до там, че написаното от тях се приема с обратен знак. В най-добрия случай. В нормалния не се чете.
  —цитат от коментар 20 на султана глаушева


  Еххх, голяма гюрба тази Султана, беее! Гюрррррбаааааааа-джаааа!

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 30. 30 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2656 Неутрално

  До коментар [#23] от "plebs":

  А бай Х ,цацата и Барни от кои са? Паднали от Марс или от БКП?

 31. 31 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 643 Неутрално

  Първо, тия НПОта сигурно са от Норвегия, гадовете. Или са на хранилка на Сорос. Или и двете. И са един файтон, под оная работа на коня..... и т.н. и т.н. "опорки"
  Второ, ама разбира се, че спец прокуратурата ще повдига обвинения на главния прокурор. Защо да не повдига? Да не са му подчинени... опаааа
  Баси абсурда е тая държава

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 32. 32 Профил на Срам ме е от ГЕРБ
  Срам ме е от ГЕРБ
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Не разбрахте ли, че не вие ще пишете законите в тази държава???Влезте в Парламента и пробвайте оттам.10 организации, ама един спонсор, и то вносен, айде стига.
  —цитат от коментар 1 на НеКой


  Пожелавам ти Прокуратурата да се занимае с теб някой ден, и то БЕЗ повод. Да ти вдигнат за нещо мерника, и да те отстрелят. Искам тогава да ги защитаваш, трол комунистичèски гербав. Но тъй като те няма да се занимаят с мишок като теб, пожеланието го адресирам до работодателите/господарите ти от ГЕРБ! Парцал ГЕРБав!

 33. 33 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 294 Неутрално

  свиньете стрижат яко булгаристанските овце, а те весело блеят

 34. 34 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  Тоя Кирилов е по-зле и от тетка! Не вярвах, че може да намерят по-некъдърен и зависим, ама успяха, изненадаха ме. Кирилов е гордостта на Шиши, неговото върхово постижение! Еманация на ценностите!

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 3006 Неутрално

  А защо " с безпроблемното одобрение на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) ... поставят съдиите в допълнителна зависимост от прокуратуратa"?Нали точно съдийската колегия беше най-важната част от т.нар. реформа, която щяла да гарантира независимостта на съдиите?
  —цитат от коментар 21 на bgkurshum


  Това е въпросът за "милион/и/". Уж, съдиите били зависими, ама като връщаха до оправдаване и изтичане на законовия срок делата /по всички знакови дела именно съдиите даваха оправдателни присъди/...бяха зависими, или независими, или просто достатъчно подкупни!??
  Сите червени олигарси са се сплотили, само и само да не им "отнемат" техните си "правилните" съдии.
  Е, няма да мине. Вземахте от този народ и държава и сега ще връщате. Ако ще и до трето коляно.
  Няма безплатен обяд/приятелска приватизация/ завинаги.
  Сега ще ви се представи касовия бон.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 37. 37 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 3006 Неутрално

  До коментар [#35] от "Срам ме е от ГЕРБ":

  Рядко нечистоплътен коментар. Забих ти една удивителна простако, надявам се да изтрият и двата ни коментара! Рядко някой така ме погнусява, че да използвам "!"
  Ей, да не си посмял да ми отговаряш, стой си там в основата на еволюционната стълбица. Смърдиш.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 38. 38 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 3006 Весело

  До коментар [#28] от "ironhorse":
  "Вероятно на местните избори ще има голям катаклизъм за ГЕРБ."

  Хахах, големи сте смешковци. Десет години не можаха поръчителите ти да гътнат ГЕРБ. Излизайте от тази делюзия най-сетне!

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 39. 39 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#38] от "tolkoli":

  Герберастията е заразна, лекувай се...

  www.commcrime.blogspot.com
 40. 40 Профил на RUSE
  RUSE
  Рейтинг: 639 Неутрално

  Тоя слуга на мафията Кирилов да вземе да се прибере в дупката от която е изпълзял. Как може да се слагаш на една плоскост председателите на различните съдилища и адвоката на държавата. Адвокатите, макар и главни прокурори са си адвокати и те защитават интересите на една от страните в съдебното производство. Съдията определя кой прав и кой крив. От къде на къде ще приравняват главния прокурор с председателя на съд. Прокурорите трябва да се издигат и свалят в ерархията само според броя на спечелените в съда дела, а не според изпълнените поръчки на мафията за очерняне на честни хора. За такива гнусотии трябва да ивма затвор за прокурори и ченгета. Изобщо прокурора, па макар и главен, не бива да има имунитет и да бъде независим. За съдиите имунитета и независимостта са задължителни. Така че слуга Кирилов спри да ни представяш гнусните си предателски идиотизми.

  не съм избягал
 41. 41 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8071 Неутрално

  До коментар [#27] от "bgkurshum":

  Те го избраха , но не случиха на послушко. Сега им пречи, говори много и искат да го сменят.

 42. 42 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6256 Неутрално

  Справедливостта в България е вече в етап свободно падане, подкрепено от неглижиране на проблема от ЕС, използване на удобни моменти от борисов( като сега смятайки да продаде послушанието си и гласовете на ГЕРБ за избор на ЕК срещу циничното мълчание на ЕК или лицемерното им хокане, съчетано с поглаждане на главата му)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 43. 43 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4101 Неутрално

  Всички закони подкрепящи шишковците са неприкосновеност. Те не обичат да им се бърка някой в живота, както и в джоба. Трябват им послушковци.

 44. 44 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 841 Неутрално

  УЖАСЕН СЪМ от некадърността и наглостта на мафията в България. Не стига, че е поставила статута на адвоката на държавата в небесата наравно с независимите съдии, ама има и глупостта да си представя простотиите пред света. Прокуратута не е власт нито част от съдебната власт. Това е орган на държавата и трябва да си защитава интересите на държавата. Ако губи делата на държавата, то главния прокурор трябва да си ходи по нареждане на министър председателя или на министъра на правосъдието. Какви извънземни права или статути да има този адвокат на държавата.

 45. 45 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Тези управляващи няма да свършат работа

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK