Заради "Биволъ": "Репортери без граници" искат обяснение от българската прокуратура

В световната класация на "Репортери без граници" за свободата на печата през 2019 година България заема 111-то място от общо 180.

В световната класация на "Репортери без граници" за свободата на печата през 2019 година България заема 111-то място от общо 180.Текстът е препечатан от "Дойче веле".


"Репортери без граници" призовават българската прокуратура да обясни абсурдното съдебно разследване, което е заведено срещу двама разследващи журналисти, разкрили скандални сделки с недвижими имоти, в които са замесени високопоставени държавни служители, сред които и главният прокурор Сотир Цацаров. Международната неправителствена организация посочва в декларация, че гледа на това съдебно разследване като на "груб опит за сплашване на журналисти", чиято цел е да ги възпре от по-нататъшни разкрития.


От "Репортери без граници" посочват, че действията срещу Асен Йорданов и Атанас Чобанов от сайта за разследваща журналистика "Биволъ" са били заведени уж въз основа на сигнал от антикорупционната НПО "БОЕЦ". В него се твърдяло, че двамата журналисти преди години са си закупили недвижими имоти на сериозно занижени цени. От "БОЕЦ" обаче отричат публикуването на въпросния сигнал и са подали молба за установяване на автентичността на текста.
"Измислено разследване"


Йорданов и Чобанов са заявили пред "Репортери без граници", че няма никакви основания за обвиненията срещу тях. Организацията посочва, че те са публикували нотариално заверени декларации, от които личи, че покупката на техните скромни недвижими имоти е била извършена по напълно редовен начин. Въпреки това Йорданов е бил разпитан в Генералната дирекция на полицията на 13 юни.


"Репортери без граници" наричат съдбеното разследване срещу Йорданов и Чобанов "измислено" и предполагат, че навярно е било предизвикано от разследвания, които "Биволъ" започна да публикува през март. Те показват, че отдавнашни членове или сътрудници на управляващата партия ГЕРБ на премиера Бойко Борисов са придобили недвижими имоти на стойност, значително по-ниска от пазарната.


Към кръга на лицата, които са замесени в т.нар. "Апартаментгейт", спада и главният прокурор Сотир Цацаров, за когото се предполага, че е закупил на силно занижена цена къща край град Пещера.


"Загрижени сме от начина, по който се използват напълно измислени обвинения с цел да бъде запушена устата на разследващите журналисти. Ние настояваме прокуратурата да изясни мотивите за обвиненията срещу двамата", заяви Паулине Адес-Мевел, ръководителка на отдела за ЕС и Балканите към "Репортери без граници".


"Докъде ли още биха могли да стигнат враговете на свободата на печата, за да запушат устите на разследващите журналисти, щом като си измислят обвинения за наркотици, какъвто беше случаят в Русия, или оплаквания за корупция, както сега в България?", се питат от организацията.


Опитите на държавата да затруднява работата на журналисти и да ги притиска икономически, са още по-обезпокоителни, като се има предвид, че се координират от близки до правителството медии на олигарха Делян Пеевски, какъвто е вестник "Труд". В началото на юни именно там бе публикувана анонимна статия, съдържаща измислените обвинения срещу Чобанов и Йорданов, се посочва още в декларацията.


Още притиснати журналисти


Примерите за притискане на журналисти се множат. Росен Босев, репортер на икономическия вестник "Капитал", беше осъден на 21 май за клевета срещу бившия шеф на Комисията за финансов надзор (КФН), пише още в декларацията.


"Репортери без граници" са загрижени и от случая с Христо Гешов, разследващ журналист на сайта "Зов Нюз", който "беше отвлечен от непознато лице и върнат едва след като сайтът изтри неговия материал, съдържащ обвинения за нелегална ВиК система в град Троян", посочват от организацията.


В наскоро публикуван доклад на ЕК се казва, че през последното десетилетие България не е постигнала значим напредък в борбата срещу корупцията. В световната класация на "Репортери без граници" за свободата на печата през 2019 година България заема 111-то място от общо 180.

Ключови думи към статията:

Коментари (86)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1866 Неутрално

  #КОЙ е собственик на Репортери без граница!?

 2. 2 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 704 Весело

  „Текстът е препечатан от "Дойче веле"? Леле, как се впечатлихме! И какви са тези „Репортери без граници", та ще искат обяснение от българската прокуратура? Откъде накъде? Щом се отнася за „Биволъ", с повече основания и повече надежди някой да им отговори ще има искане от Съюза на испанските биволари, например! Тия, „безграничните“, съвсем се самозабравиха!

 3. 3 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4492 Неутрално

  До коментар [#1] от "svoboden":

  Един НЕсвободен е собственик!

 4. 4 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Следва преместване от левия в десния крачол. Обяснение искали....

 5. 5 Профил на Димитър Давидков
  Димитър Давидков
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тея па смешници за кви се взеха...

 6. 6 Профил на juu30603811
  juu30603811
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Разсмях се искрено като прочетох това заглавие. Дали дйствията срещу посочените журналисти имат основание или - не не знам. Но е крайно време да преосмислим тежестта , мястото и вниманието, което отделяме на подобни очвидно не безпристрастни и зависими НПО-та като Репортери без граници. Само напомням, че прословутата им класация за свобода на медиите се оказа парлама и беше опровергана от друго НПО - Фрийдъм Хаус. Как да определим на кое да вярваме? Или както всичко друго ще си мерим и НПО-тата вече. Самата идея за подобни организации е положитлна, но както много добри идея и тази вече се е изродила и повечето НПО представляват бухалки и кръгове за натиск. Не само в България.

 7. 7 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2691 Весело

  "разкрили скандални сделки с недвижими имоти, в които са замесени високопоставени държавни служители" - защо се впечатляват от подобни неща, та у нас не е като по света - ежедневие си е, необяснимо за тях?! Е, нЕкоя и друга оставка, т.н. снишаване, е за назидание, но идват нови, и нови, и нови държавни, партийни, обикновени служители заради това пусто замесване - нали родата трЕбе да руча.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 8. 8 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2375 Неутрално

  Изглежда догодина 111-то място ще е непостижима мечта.Радвайте се БУДАли.

  SHADOWS of SOFIA
 9. 9 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Няма ли кой да обясни на "Репортери без граници",че "Биволъ" не са свещена крава в България и ще бъдат разследвани и съдени на общо основание!

  Законът е над ВСИЧКИ!

 10. 10 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 627 Весело

  Геберазстройство е обхванало пеефските тролове. Смяната е в смут!

  Другаре милиционери, по-прикрито някак си! Питате: "И какви са тези „Репортери без граници", та ще искат обяснение от българската прокуратура?"

  Издавате милиционерската си същност. Друг път питайте: "Кои са тези, че прокуратурата да дава обяснение?... Някак по-неангажиращо (като РТ) изглеждат хибридките...

 11. 11 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2375 Неутрално

  Няма ли кой да обясни на "Репортери без граници",че "Биволъ" не са свещена крава в България и ще бъдат разследвани и съдени на общо основание!Законът е над ВСИЧКИ!
  —цитат от коментар 9 на Нормален гланц


  Ами полирания мозък вероятно не знае , че няма законно основание за разследване.Полирания мозък , затова е полиран за да не разбира. Щом закона е над всичко е добре , но по анонимен сигнал , няма разследване. На всичкото отгоре , полирания мозък не е разбрал , че някой е подал сигнал от името на Боец а Боец отрича.

  SHADOWS of SOFIA
 12. 12 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4492 Неутрално

  До коментар [#9] от "Нормален гланц":

  "Законът е над всички!" Много ми се иска да е така, но не е! За Пеевски, Борисов, Бисеров, Доган няма закон! Те са закона!

  Законът казва, че прокуратурата НЕ се сезира по анонимни сигнали! Прокуратурата казва, че е сезирана от Боец, но от Боец отричат. Та и прокуратурата действа в противоречие със закона!

 13. 13 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 627 Весело

  Няма ли кой да обясни на "Репортери без граници",че "Биволъ" не са свещена крава в България и ще бъдат разследвани и съдени на общо основание!Законът е над ВСИЧКИ!
  —цитат от коментар 9 на Нормален гланц


  Съдени на отпуска като конпира, нали? Него праскуратурата привика ли го?

 14. 14 Профил на Lich King
  Lich King
  Рейтинг: 588 Весело

  Няма ли кой да обясни на "Репортери без граници",че "Биволъ" не са свещена крава в България и ще бъдат разследвани и съдени на общо основание!Законът е над ВСИЧКИ!
  —цитат от коментар 9 на Нормален гланц


  Законът е над всички, ама верно ли бе ненормален гланц? Точно в България ли бе нещастник?

 15. 15 Профил на juu30603811
  juu30603811
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#12] от "vassilun":

  Това че БОЕЦ имат "къртица" в редиците си по какъв начин е проблем на прокуратурата? Сигналът е факт и всеки, който смята, че някой може просто ей така да си измисли фалшив сигнал и да го пусне официално в прокуратурата просто гледа твърде много филми явно.

 16. 16 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 595 Весело

  Изглежда догодина 111-то място ще е непостижима мечта.Радвайте се БУДАли.
  —цитат от коментар 8 на KA2


  Дреме ми на пачангата кой, къде ще ни курдиса. Интереса клати феса, казват турците, а разни фондациии и тем подобни с идеална цел съм ги отсфирил от времето на Костаки. Там имаше някаква дето в името си беше изтипосала и некакво бъдеще за България. Ти явно поназнайваш турски и не си от будалите...

 17. 17 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2375 Неутрално

  [quote#16:"skomina"][/quote]

  Даа , глупостта е непреходна!

  SHADOWS of SOFIA
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на ham
  ham
  Рейтинг: 434 Неутрално

  На "Боку" демокрацията,преследване на Разследващи журналисти и Длъжностни лица ,тръгнали на война с МАФИЯТА!

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 595 Весело

  [quote#16:"skomina"]
  —цитат от коментар 17 на KA2
  Даа , глупостта е непреходна![/quote]

  При теб ярко си личи, ма си троли, и ти трябва хлаб да ядеш...

 23. 23 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Значи Биволите може да си купуват имоти на занижени цени ,но за другите не може.От кога Биволът стана свещенно животно в България?Има ли сигнал?Има.Да се проверяват тогава.

 24. 24 Профил на ham
  ham
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#9] от "Нормален гланц":

  Кой закон бе,ГЛАНЦИРАН МОЗЪК?

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2375 Неутрално

  [quote#22:"skomina"][/quote]

  А на бас , че месечните ми доходи колкото твоя годишен!

  SHADOWS of SOFIA
 27. 27 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Неутрално

  "Заради "Биволъ": "Репортери без граници" искат обяснение от българската прокуратура"

  Свободата на словото…:
  „Президентът гневен, че "24 часа" го критикува, съветва да критикуваме управляващите“
  „Прокуратурата отмени решението за заличаването на „Телеграф““

  - Чакаме реакцията на Биволъ, Фрог, Дневник, Медиапул, Офнюз, Репортери без граници, АЕЖ – България, Свободна Европа, Дойче Веле и т.н. за свободата на словото у нас…

  https://www.24chasa.bg/novini/article/7511939
  https://www.24chasa.bg/novini/article/7512146

 28. 28 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2598 Весело

  Гледам, всичкото трол на бруствера, готово за ”по пет на нож”
  Спокойно, ”недосегаемите” сами се нанизват вече, от много терикатлък, ама прост терикатлък. 😂😂😂

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#11] от "KA2":

  За какво ревеш като вдовица за Хуайвей тогава?

 31. 31 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#26] от "KA2":

  Ама са при баба ти на село,нали?

 32. 32 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2375 Неутрално

  До коментар [#11] от "KA2":За какво ревеш като вдовица за Хуайвей тогава?
  —цитат от коментар 30 на Нормален гланц


  Фукам се! А и искам да си харча парите в нормална държава.

  SHADOWS of SOFIA
 33. 33 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#12] от "vassilun":

  Значи няма за какво да се нервиш.

 34. 34 Профил на Lich King
  Lich King
  Рейтинг: 588 Весело

  До коментар [#25] от "skomina":

  Е, има за разлика от твоя, редовно райберован!

 35. 35 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Корупцията...

  "Например много е интересно кои са тези лица, които притежават имоти по маршрутите на големите пътища и откъде са научили, че там ще има голямо строителство и какви пари търсят и какво им пречи предварителното изпълнение на отчужденията и има ли връзка между тези частни интереси и последвалото вето и сезиране на Конституционния съд."

  Копирано от https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7512520 © www.24chasa.bg

 36. 36 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#13] от "puknatastotinka":

  Питай БоБо.

 37. 37 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#14] от "Lich King":

  Точно в България!

 38. 38 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#24] от "ham":

  Законът за всеобщата гадост!

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4492 Неутрално

  До коментар [#26] от "KA2":

  Най-вероятно месечният Ви доход е дори по-голям от неговия годишен! Няма как да имаш добри доходи, ако не намираш разлика от човек във властта със закупен евтино имот и такъв извън властта, закупил нива!

 41. 41 Профил на witch_doctor
  witch_doctor
  Рейтинг: 668 Весело

  До коментар [#25] от "skomina":

  Твоя освен без вълна сигурно е и идеално избелен!

 42. 42 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4492 Любопитно

  До коментар [#27] от "plebs":

  Това колко пъти ще го поствате днес? Каква норма Ви постави водещият на герберските тролове?

 43. 43 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3474 Неутрално

  До коментар [#28] от "DDR":

  ++++++++

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 44. 44 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1850 Неутрално

  Измислено или не, но всеки сигнал за престъпление трябва да се разследва.
  А колкото по-известна е разследваната личност - толкова "по-железни" доказателства трябва да се преставят, защото има вероятност за скалъпено обвинение.

 45. 45 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1921 Неутрално

  До коментар [#12] от "vassilun":Това че БОЕЦ имат "къртица" в редиците си по какъв начин е проблем на прокуратурата? Сигналът е факт и всеки, който смята, че някой може просто ей така да си измисли фалшив сигнал и да го пусне официално в прокуратурата просто гледа твърде много филми явно.
  —цитат от коментар 15 на juu30603811


  Значи знаеш и си виждал "сигнала" и гарантираш че не е фалшив? Щото ако този дето уж го е подал официално заявява че не е той, което прави сигнала фалшификат, а прокуратурата изглежда смешно... Питам за един приятел.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 46. 46 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 595 Весело

  До коментар [#26] от "KA2":Най-вероятно месечният Ви доход е дори по-голям от неговия годишен! Няма как да имаш добри доходи, ако не намираш разлика от човек във властта със закупен евтино имот и такъв извън властта, закупил нива!
  —цитат от коментар 40 на vassilun


  Е го и другия проницателен трол. Ти нали се бе запилял по африканско щото си много способен, та не можеш да вържеш двата края у нас. Типични комундери броейки чужди пари за които дори нямат представа. Да ви удовлетворя нездравото любопитство, та лаф да става. Имал съм и още имам доходи които ми позволяват да се кефя на живота в България. Сам си ги изкарвам и не ме е еня кой и защо мизерства. Чужди имоти не броя-има си съответните власти дето това им е работата...

 47. 47 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2375 Неутрално

  Измислено или не, но всеки сигнал за престъпление трябва да се разследва.А колкото по-известна е разследваната личност - толкова "по-железни" доказателства трябва да се преставят, защото има вероятност за скалъпено обвинение.
  —цитат от коментар 44 на atmanpg


  Първо няма престъпление. А.Чобанов е купол имота си осем пъти над оценката (Сумата е отразена в нотариалния акт ,който показа на камери). Второ цацаротурата прави опит за измама. Твърди , че сигмала е подаден от Боец. А от Боец категорично отказват да са подавали сигнал.А по-анонимен сигнал не може да има разследване по закон. Излиза , че е поръчка на трисвиниома.

  SHADOWS of SOFIA
 48. 48 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2918 Неутрално

  Мафията крещи “фалшиви новини!”, мафията крещи “и те крадат”. Мафията няма да е мафия ако не го прави.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 704 Любопитно

  Геберазстройство е обхванало пеефските тролове. Смяната е в смут! Другаре милиционери, по-прикрито някак си! Питате: "И какви са тези „Репортери без граници", та ще искат обяснение от българската прокуратура?" Издавате милиционерската си същност. Друг път питайте: "Кои са тези, че прокуратурата да дава обяснение?... Някак по-неангажиращо (като РТ) изглеждат хибридките...
  —цитат от коментар 10 на puknatastotinka


  Ха-ха, @puknatastotinka, ама ти си бил много семпло парче, бре? „Издавате милиционерската си същност“? Браво бе, контра разузнавач! Я, как веднага ме разкри! Бравос! Как пък я издадох тая пуста „същност“, брей! Ама ти не спиш – бдиш! Я ми кажи, тогава, след като ти и твоите подобни нямате „милиционерска същност“, а такава на възвишени философи, интелектуалци и далновидни стратези, чий го крепите под опашката на коня? Нали сте „умни“, па и „красиви“, па не ядете кебапчета, а авокадо с пъдпъдъчи яйца, па не пиете ракия, а само Dom Perignon, а през свободното си време свирите на виолончело, та кажете – защо събирате конски мухи на жълтите павета? М? Кажи бре, какво сумтиш като подритнат за коалиция Радан от Ристю, Бойкикевото момче? М? И понеже не казваш, аз ще ти кажа – плитки мозъци сте вие, плитки и като мисъл, плитки и като замисъл, плитки и като действия, плитки и като електорална подкрепа – има-няма 0,8%! Не вярваш ли? Е, на местните избори ще видиш! Аз знам, че и тогава няма да повярваш, ама то си е за такива като теб! Кажи пак нещо „милиционерско“, много ме кефиш!

 51. 51 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  Свинска му работа, братя! Ама ние сме си виновни, че търпим всичко това! У нас май имаме Селско, а не Гражданско общество. Извинявам се!!! Не селско, а Селяндурско - разликата е съществена! Дребни душици, най-вече загрижени за утрешния си хлебец!

 52. 52 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Прави впечатление, че умно-красивите представители на форумната фауна имат доста вонящ речников изказ.

 53. 53 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2375 Неутрално

  Прави впечатление, че умно-красивите представители на форумната фауна имат доста вонящ речников изказ.
  —цитат от коментар 52 на niakoi_si


  Искам да те попитам нещо свързано с умнокрасивите. Ти искаше ли Грухчо за шеф на ДАНС?

  SHADOWS of SOFIA
 54. 54 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  До коментар [#50] от "Santos":

  Качулатко, а стига с "опорките" де! Не сме вчерашни, все пак. Измисли нещо свое, да блеснеш, да се развихриш, да надскочиш себе си. Ние сме това - прости "жълтопаветници" и "драгалевски комунисти" - такива сме! Няма необходимост да ни го повтаряш - ЕнтелЕгентни сме, 'дето се вика.

 55. 55 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  До коментар [#52] от "niakoi_si":

  Прав си, копеле. Моят израз е от най-вонящите. Гледай да не ми се паднеш на пътя!

 56. 56 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  До коментар [#8] от "KA2":


  Изглежда догодина 111-то място ще е непостижима мечта.Радвайте се БУДАли.
  —цитат от коментар 8 на KA2


  Докато Прокопи и Дебелян си мерят ишките и използват всякакъв начин да оплюят не само противника си а и България ще сме не на 111 място а на 1110...а това с казана в АДА че не му трябва пазач си е пълна истина...и си мисля какво общо има обикновения българин с борбата за медийния пазар между двете мафиотски структури...

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7638 Неутрално

  Цяла Европа да ни види срамотиите. Ама нека.

 59. 59 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 704 Любопитно

  Свинска му работа, братя! Ама ние сме си виновни, че търпим всичко това! У нас май имаме Селско, а не Гражданско общество. Извинявам се!!! Не селско, а Селяндурско - разликата е съществена! Дребни душици, най-вече загрижени за утрешния си хлебец!
  —цитат от коментар 51 на Косьо Генчев


  Папагалче, я кажи ти за какво си загрижен, че да се загрижим и ние, „селяндурското общество“? Кажи, о, богоравни, дето не ходиш по земята, а само прелиташ барабар с конските мухи под опашката на коня! Вярно ли сега сте се преместили в градинката зад парламента, че там имало прясна тревица, та да си пасете на воля? Сподели, щото ние нямаме време да дойдем, да видим, от село, че има кърска работа, как разяснявате дълбоката си 0,8% философия на гражданята, а те, крайно благодарни, ви дават по някое парче кроасан и кафе в чашка от подлеза на метрото на Ректората! Осенѝ ни с твоите притчи и стенания, че ние от тези „свински работи“, с които се занимаваме на село, нямаме войвода като теб – да ни води, да ни развява байрака, да ни поведе на въстание срещу кой беше там – а, „диктатора“! Давай, к‘во се кумиш!

 60. 60 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1829 Весело

  До коментар [#58] от "Роси":


  Цяла Европа да ни види срамотиите. Ама нека.
  —цитат от коментар 58 на Роси


  Чак ми си догади като си представих твоите срамотии...а Европейците са фини хора...сигурно повръщат...

 61. 61 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#32] от "KA2":

  Социалните помощи ,дето ти ги дават пари ли ги наричаш?

 62. 62 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4313 Неутрално

  Адмирирам тази реакция на "Репортери без граница"

 63. 63 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 704 Любопитно

  До коментар [#50] от "Santos":Качулатко, а стига с "опорките" де! Не сме вчерашни, все пак. Измисли нещо свое, да блеснеш, да се развихриш, да надскочиш себе си. Ние сме това - прости "жълтопаветници" и "драгалевски комунисти" - такива сме! Няма необходимост да ни го повтаряш - ЕнтелЕгентни сме, 'дето се вика.
  —цитат от коментар 54 на Косьо Генчев


  Папагалче, щом не искаш „опорки“, ето ти материал за размишление. Я кажи защо беше тоя зор голям да се напъвате да гласувате за Иванчева на евроизборите, а? Кажи поне една разумна, екзистенциална, политическа или дори антиправителствена причина да се напъвате да гласувате за нея! Не можеш и няма да можеш! Това ти го пиша, за да те предизвикам да се напънеш да помислиш, макар че това е действие, несвойствено за вас – лилавите умнокрасавци! И като гласувахте за нея, та колко гласа събрахте? Дали не бяха повече, отколкото две други партии? М? А сега ми отговори на въпроса, като сте толкова „ЕнтелЕгентни“ – ако тези гласове бяха дошли при вас, в ДеБъ, един или двама евродупетати щяхте да имате? Сложи са ръка на сърцето и пророни – един или двама? Тая липса на опорки как ти се вижда? Достатъчна ли е за твоята „ЕнтелЕгентност“ или ти си свикнал да боравиш с световни, а не с национални проблеми? Казвай, папагалче, че много ме кефиш как се напъваш!

 64. 64 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#47] от "KA2":

  Това трисвиниума нещо като рептилите ли е?

  В плоската Земя вярваш ли?

 65. 65 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Лицемери без граници пак отвориха голямата уста за "репресиите". Чули-недочули, че има проверка. И какво?
  Аз харесвам Бивол и ги адмирирам за разкритията. Доста народ от Шайката хванаха в крачка. Обаче не трябва да риегират на проверката с лошо. Просто да кажат "Заповядайте, проверете". И ако са чисти ще извлекат позитиви.
  Но ми се струва, че се правят на бити и еб*ни, без да са бити и еб*ни. Това е проблемът.

 66. 66 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  До коментар [#17] от "KA2":

  И заразна и агресивна....

 67. 67 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 555 Разстроено

  Простите не искат да им е сложно. Една истина, една партия, един вожд!

 68. 68 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  Преброяване на гербавите тролове в ход. Интересно дежурните комундета какво ще изцвъкат.

 69. 69 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4492 Неутрално

  До коментар [#46] от "skomina":

  Сентенция: "Пари се печелят в Африка (където всичко е скъпо) и се харчат в Европа / САЩ!"

 70. 70 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4492 Любопитно

  До коментар [#52] от "niakoi_si":

  Как намирате изказа на тъпогрозните?

 71. 71 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4492 Любопитно

  До коментар [#67] от "magnas":

  Един вожд - Баце!

 72. 72 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5610 Весело

  Законът в България е бухалка, а тя действа според ръката, която я държи. Така "законът" ни обясни как Пеевски е по-чист от детска сълза и е най-проверяваният бизнесмен-политик-законодател :) (не че сме се съмнявали в резултата на този "закон")
  Така "законът" ни каза, че всичко е чисто около покупките на Цацаров, те били просто изповядани на "симулативна цена". Очевидно за Цацаров това е законно.
  Така "законът" каза, че всеки с 3500 лева може да си купи ТЕЦ (стига да му позволят)
  Иначе, да има закон и той не е съвсем лош. Просто аршинът нещо се губи при меренето...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 73. 73 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2144 Неутрално

  как може да си позволят да плюят народната власт и партията и нейните членове ,само до преди десетина години ,право , журналистика се влизаше след проверка за вярност към червената партия , а сега на какво са го обърнали .....

 74. 74 Профил на dxd41539708
  dxd41539708
  Рейтинг: 105 Неутрално

  Доста прилично количество тролчета има тук. Жегна ли ви статията? Някой ви го каза право в очите, а вие май не сте свикнали така :)

 75. 75 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Всички покупки на имоти в България се извършват "по напълно редовен начин". Въпреки това за някои имаше "Апартаментгейт", а сега - колко жалко, и за други. Така в България всичко продължава да е "редовно". Не знам обаче, дали тази констатация устройва новите засегнати, все пак те са "борци" за свобода на свободата и може би по изключение не бива да бъдат досягани.

 76. 76 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 764 Неутрално

  До коментар [#1] от "svoboden":

  Като гледам как сте наскачали от 1-ви до 10-ти коментар почти всичките, тролският надник явно е завишен или има новонаети.

 77. 77 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 553 Неутрално

  До коментар [#16] от "skomina":

  //Дреме ми на пачангата кой, къде ще ни курдиса//
  -------------------
  На тиквеният бостан само му дреме да ли ще отхапе нещо от тиквеника, но накрая ще захапе на Марко пачангата!!!!

 78. 78 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2173 Весело

  РБГ и Дойчо Велев първи биволарчета. 🌈

  Meanwhile in Germany mutti Merkel shaking like a leaf.

  https://www.youtube.com/watch?v=nca3Z3-9K4c

 79. 79 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Коментарите са невъзможни за четене, цялото герберско войнство е хвърлено в боя. Разбираемо е, все пак става въпрос за малкото неконтролирани източници на информация, имащи смелостта да посегнат на имотеца на властимащите.

  Eddie lives... somewhere in time!
 80. 80 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 821 Гневно

  Некадърниците от прокуратурата пак направиха за смях държавата.

 81. 81 Профил на kimara
  kimara
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#50] от "Santos"
  Леле! що така с лошо? :D :D

 82. 82 Профил на Dimi Ivanov
  Dimi Ivanov
  Рейтинг: 436 Неутрално

  До коментар [#9] от "Нормален гланц":

  Не ми е ясно за кой точно закон ,законодателство или държава се визира в ОФ апела на съфорумника , но в тая галактика , такова животно няма. Има само един общо-галактически закон и той се нарича ,Чичо Мъни.

 83. 83 Профил на Dimi Ivanov
  Dimi Ivanov
  Рейтинг: 436 Неутрално

  До коментар [#73] от "edin drug":

  Та те дори член 1ви от конституцията смениха, какъв позор, и сега кой ще ни води към светли бъднини. Аз знам, Аз вярвам ,че си права , когато съгрешиш дори. И защо в тази връзка ,няма паметник на Орлин Орлинов другари. Или цялата ни еволюция е катерене по битовата пирамида, както казваше бреборилият се за неговата част от благата С. Продев. Комунистите според Чърчил ,са просто зле облечени животни.

 84. 84 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 1000 Любопитно

  Интересно защо ЕС мълчи за България и вижда проблеми с власта само в Унгария и Полша, където се опитват да разкарат последните комунисти от власта ?????

 85. 85 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  Цацаратурата няма да може да изрови каквото и да било от случая, защото са им смешни обвиненията. Важното е да се тероризират хората, които се осмеляват да хвърлят камъни в блатото на мафията. И това не може да не предизвика международна реакция, вече живеем в ОТВОРЕНО общество (по Анри Бергсон и Карл Попър).

 86. 86 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  До коментар [#6] от "juu30603811":

  +++

  НПОтата с външно финансиране до едно се използват точно за бухалки.
  Плаща им се за това. За зверски много пари си говорим.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK