Антикорупционният фонд подаде сигнали до институциите за теца на Доган

Антикорупционният фонд подаде сигнали до институциите за теца на Доган

© Антикорупционен фондАнтикорупционият фонд подаде сигнали до четири институции за теца на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Според фондацията ТЕЦ "Варна" може да се окаже заплаха за енергийната сигурност на страната, а при покупката й е възможно да са били укривани данъци.


В края на 2017 г. бившият транспортен министър в кабинета "Орешарски", а преди това шеф на варненското пристанище Данаил Папазов купи през дружеството си "Сигда" ТЕЦ "Варна", която бе собственост на "ЧЕЗ груп", но не работеше. Само няколко месеца по-късно прехвърли на Доган мажоритарния дял от 70%. След това централата получи от държавата право на "студен резерв", тоест да получава пари за готовност за работа без реално да произвежда енергия. Преди ден стана известен и планът за изграждане на пристанище, което ще конкурира държавния порт.


Сигналът до Държавната агенция "Национална сигурност", Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) е свързан с решението на държавно дружество да плати милиони левове за студен резерв на "ТЕЦ Варна" ЕАД, чиято техническа изправност е под въпрос. Така според сигнала се предпоставя и евентуална заплаха за енергийната сигурност, като част от националната сигурност на България.
Сигналът до Националната агенция за приходите (НАП) е във връзка със съмнения за избягване на данъци при придобиването на теца от почетния председател на ДПС през август 2018 г.


Според директора на фонда Бойко Станкушев "задълбоченият анализ на историята на "ТЕЦ Варна" – от приватизацията през 2006, до 2017, когато нов собственик става варненска фирма без никакъв опит в енергетиката, до август 2018, когато г-н Доган купува мажоритарен дял, поражда тревожни въпроси за възможността на държавните институции да защитават обществения интерес в ситуации, в които са намесени съществени материални интереси на влиятелни лица".


"Обобщихме част от съмненията и въпросите си в тези четири сигнала до институциите. Настояваме за обстойна проверка на целия казус," е цитиран да казва той.


Вижте видеото от разследването на Антикорупционния фонд по темата.


Коментари (59)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5260 Весело

  (Саркастично)
  Е, това е прекалено! Как могат да се съмняват в този честен и чист като детска сълза човек? (Не знам кой е първи - той или Пеевски по чистота)
  Нищо прокуратурата ще ги накаже!
  А разбира се Доган ще получи пълна индулгенция
  Съмнява ли се някой?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 2. 2 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Весело

  Доганя ще си го премести в другия жоп. Сигналът имам предвид.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 3. 3 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3954 Неутрално

  Още довечера от някое студио ще изскочи Данчо Ментата с призив, че е застрашен "етническия мир и националната сигурност"...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 4. 4 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Весело

  Сигналът е до ДАНС, КЕВР, НАП и Министерството на енергетиката . Ужас ви казвам.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 5. 5 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  Поради какви заслуги държавата продължава да рине милиони на Доган. Борисов опищя въртълъка преди години, че дали на Доган 2 млн. за хидроинженерния му проект, а той му хариза 28 млн. само за една година и пристанище в добавка. А този ТЕЦ даже не може да работи.

 6. 6 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  Проверките вече са направени още преди да получат сигнала и резултатът от проверките е, че всичко е окей.

 7. 7 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Американските тецове като си цакат редовно никой не ги закача.

 8. 8 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Неутрално

  "Данаил Папазов купи през дружеството си "Сигда" ТЕЦ "Варна", която бе собственост на "ЧЕЗ груп", но не работеше. Само няколко месеца по-късно прехвърли на Доган мажоритарния дял от 70%."

  Между покупката и продажбата:

  ДАЛАВЕРАТА и ЧЕЗ:

  "Данаил Папазов взима 30 млн. лв. дивидент от ТЕЦ "Варна"
  Чрез счетоводни преоценки на активите дружеството е "напомпано" с 265 млн. лева

  Без да работи, ТЕЦ "Варна" отчита нетна печалба от над 60 млн. лева за 2017 г. А новият собственик на централата - бившият транспортен министър и приближен до ДПС Данаил Папазов, си е разпределил 30 млн. лв. дивидент, платен с наследения от времето на CEZ кеш от над 40 млн. лв. Това става ясно от годишния финансов отчет на дружеството, което неотдавна получи актуализация на комплексното си разрешително и се кани да започне работа на 1 юли...." - https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2018/05/01/3171527_danail_papazov

  В ЧЕЗ освен чехите са и Химимпорт през ЦКБ и Съгласие.

  Студеният резерв е даден след газификацията на теца. Странна е позицията в изданието срещу това решение, доколкото държавната марица работи на въглища.

 9. 9 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Човекът разпределя порциите, те тръгнали сметка да му държат!

 10. 10 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  (Саркастично)Е, това е прекалено! Как могат да се съмняват в този честен и чист като детска сълза човек? (Не знам кой е първи - той или Пеевски по чистота)Нищо прокуратурата ще ги накаже!А разбира се Доган ще получи пълна индулгенцияСъмнява ли се някой?
  —цитат от коментар 1 на penetrating
  Още по - саркастично ! По принцип съм съгласен с бойко Станкушев и Филип Гунев , но къде бяха , когато ТЕЦ беше закупен от :

  Фирма Сигда ООД, със съдружници синът и дъщерята на Данаил Папазов - Станислав и Ивелина, е новият собственик на ТЕЦ-Варна. Това гласи официално съобщение на чешката компания ЧЕЗ, доскорошен собственик на ТЕЦ-а, научи Moreto.net.

  Министърът на транспорта в кабинета на Орешарски, заедно със сина си са управители във фирмата Сигда ООД, която е новият собственик на ТЕЦ-а, защото е подала най-добра оферта.

  Сделката подлежи на одобрение от Комисията за защита на конкуренцията. Финалната продажба ще бъде завършена след оценка на оборотния капитал, пише в чешкия сайт на компанията.

  Според Търговския регистър Сигда ООД е преобразувана, а правоприемник е Сигда Транс ЕООД, чиито едноличен собственик пък е "Юнион Груп" ЕАД, а управители са Стоян Димитров Щърбаков и Йоана Стоянова Щърбова.И кои са тези , последните "приобретатели "???А са "СОКОЛА " - просто не"ам думи !!!!

 11. 11 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1111 Неутрално

  До коментар [#6] от "Fiji":
  Почти ама не съвсем - сегашното газово трасе защото теца ще работи само на газ има малък капацитет и позволява максимум 2 блока да работят а не 3 както искат. От друга страна минаването на газ като основно гориво е по-екологично, но много уязвимо от стратегическа гледна точка - теца няма как да съхранява газа а разчита само на газопровод. Освен това газа е много скъпо горива да се изгаря в такава допотопна паро турбинна установка. При съвременните газови централи се ползва газова турбина с ко-генерация парна турбина и КПД е два пъти по-голямо. Та такова разхищение даже и Суадитска арабия не си позволява а техния най-голям тец (5600МВ) кара на мазут.

 12. 12 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  До коментар [#10] от "doroteus":

  Отговарям си сам за ДРУГАРИТЕ Щърбеви и Щърбакова - просто едни "обикновени " ТИМАДЖИИ !

 13. 13 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5321 Неутрално

  Пеевски излезе два пъти чист от проверки, а Сокола ли ще закачат? Загуба на време и ресурси.

 14. 14 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 937 Неутрално

  При всички случаи е съмнителен произхода на парите с които е закупен ТЕЦ''Варна'', а сделката наистина е сладка. Купена е централа, която няма да работи, но милиончетата ще текат към джоба на Доган.

 15. 15 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2512 Неутрално

  Доган се подиграва с държавността от 30г. а от как дойде Бойко е по-нагъл и от Цветанов!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 16. 16 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#7] от "tosho_toto":

  Защото "американските" ТЕЦ-ове, са с руски собственици.

 17. 17 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  Много отдавна изобщо не е смешно.....

 18. 18 Профил на slaveyko
  slaveyko
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Изтъкнатият хидроинженер се превърна във високо-квалифициран енергетик.

 19. 19 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 852 Неутрално

  Прокуратурата отдавна трябваше да се самосезира, но сега вече са длъжни да го направят.
  Залагм 5 стинки на: Предварителна проверка, която излиза със становище, че няма данни за извършени престъпления още по-малко закононарушения.
  Пламен Терасата е в отпуска, а там както знаем вече е като трансмисия - ако не се обади отгоре Винету - нищо не се започва.
  Цацата и той е "дясната" ръка на Пеевски, пардон Винету, пардон.....на Фсички тия.
  Смазана държавна машина, отгоре до долу.

 20. 20 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  "Бате к*ре? Теа кой че ги профилактира? Тфа цоц 48 часа таен харест нали ви го глацуъхме? Опраайте це!"

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 21. 21 Профил на petar__
  petar__
  Рейтинг: 274 Неутрално

  опозиционерът Доган :)
  Интересно ми е има ли поне един разумен човек, който не вижда коалицията ГЕРБ-ДПС :)
  ГласувАхте за Баце, получИхте Доган :) кефи ли ви патреоти и вас герберасти

 22. 22 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3776 Весело

  До коментар [#4] от "Николай Колев":

  Направо си разлях ракията, като разбрах!

 23. 23 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  До коментар [#1] от "penetrating":

  Мисля, че е наложително Дневник да добавят не само настроение „саркастично”, но и настроение „гади ми се”.

 24. 24 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1029 Весело

  Със сигурност е имало СМС-и:
  Ваше Почетно Превъзходителство! Получихме сигнал срещу вас за ТЕЦ-а. Не го разглеждаме.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 25. 25 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1029 Весело

  Със сигурност е имало СМС-и:
  Ваше Почетно Превъзходителство! Получихме сигнал срещу вас за ТЕЦ-а. Не го разглеждаме.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 26. 26 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 437 Весело

  Тази централа била ли е в състояние да произвежда ток и да изпълни договора, когато е "спечелила" студения резерв?
  Ако не е, има много работа за праскуратурата. Ще трябва да се скрият доста длъжностни престъпления. И най-лошото, ще трябва да се крие държавна субсидия пред европейските структури.

 27. 27 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 677 Неутрално

  До коментар [#7] от "tosho_toto":
  Стига с тая опорка за Амриканските тецове. Това са единствените модерни и работещи ТЕЦ в България. Донре, че са тези централи, че да има електричество! Що не говорите за Марица бе - милярд загуба, замърсяване, лощи условия на труд! Топлофикация 500млн. загуба и т.н!

 28. 28 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  (Саркастично)Е, това е прекалено! Как могат да се съмняват в този честен и чист като детска сълза човек? (Не знам кой е първи - той или Пеевски по чистота)Нищо прокуратурата ще ги накаже!А разбира се Доган ще получи пълна индулгенцияСъмнява ли се някой?
  —цитат от коментар 1 на penetrating


  За ГЕРБ, БСП и ВМРО Ахмед Доган е нещо повече от гуру, той е направо втори баща. Човекът, към когото винаги могат да се обърнат за съвет, помощ и почесване зад врата, докато му целуват краката. Все пак, той е материалното превъплащение на идеала за политик - да управлява възможно най-дълго, като бай Тошо и Ким Ир Сен. Без да плаща данък съвест за лайната, които ще остави след себе си.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 29. 29 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  Решервайте филмчето, братя!

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 30. 30 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 812 Неутрално

  ТЕЦ Варна е работеща точно толкова, колкото самоварите са ядрени реактори.
  Борисов изплаща по 28 млн на Доган, а той на кого ги предава, няма да ни кажат. А отдавна би трябвало да знаем на кого!

 31. 31 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Весело

  До коментар [#4] от "Николай Колев":

  Пропуснали са да алармират агенцията за борба със зелената мухомрка!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 32. 32 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Весело

  До коментар [#27] от "vasill":

  С една малка подробност. Разходите на НЕК за вредни емисии свързани с тези модерни централи, които съгласно договора поемаме през следващата година ще са 600 милиона лева.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 33. 33 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#26] от "puknatastotinka":

  Тази думичка субсидия нова ли еи е, че я употребявате, къде щвло и нещяло!?
  Терминът е просто "нерегламентирана държавна помощ"

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 34. 34 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Само арменският поп са пропуснали.

 35. 35 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 687 Неутрално

  До коментар [#27] от "vasill":С една малка подробност. Разходите на НЕК за вредни емисии свързани с тези модерни централи, които съгласно договора поемаме през следващата година ще са 600 милиона лева.
  —цитат от коментар 32 на tribiri


  Тук определено бъркаш. Дали поради незнание или с цел дезинформация ти ще кажеш. 600 милиона за за Марица-Изток 2, която е държавна. Американските Тецове отговарят на всичми Европейски изисквания за екология.

 36. 36 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 500 Неутрално

  До коментар [#32] от "tribiri":

  Става въпрос само за държавните марици.
  Американските са чисти и не плащаме за тях
  Затова е чудесно че ги имаме

 37. 37 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Ще повторя: Създаването на европейска прокуратура ще е най-добрата новина за България през това столетие. Не знам дали Доган знае, но има един Бог, който забавя, но не забравя! Клонът и на другите маймунки също ще се счупи, а падането от високо боли най-много.

 38. 38 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#36] от "Noal":


  До коментар [#35] от "Uprsport":

  Така ли! И защо тогава трошат време и пари залудо!

  Четирите централи от комплекса „Марица Изток“ („ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД, „Ей и ЕС – 3С Марица изток I“ ЕООД, „КонтурГлобал Марица изток 3“ АД и „Брикел“ ЕАД ) поискаха право на дерогации (отлагане) от прилагането на по-строги норми за отделяне на вредни емисии във въздуха. Това се случи независимо че всяка от тях е на различно ниво като технически характеристики и има различен дял в замърсяването на въздуха в региона. Процесът по кандидатстване за получаване на дерогации изисква от централите да направят и предоставят пред държавните институции (МОСВ, ИАОС) оценка на разходите спрямо ползите за околната среда при въвеждане на най-добрите налични техники в работата на електроцентралите.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 39. 39 Профил на aussie
  aussie
  Рейтинг: 463 Неутрално

  До коментар [#32] от "tribiri":

  Ха-ха, да не си на заплата в МИ-2???
  Какви откровени лъжи, чак ме учудва нямаш ли съвест някаква която да те гложди :)

 40. 40 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Пореден театър

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 41. 41 Профил на stem
  stem
  Рейтинг: 284 Весело

  Американските Тецове отговарят на всичми Европейски изисквания за екология.
  —цитат от коментар 35 на Uprsport

  Че са с най-модерни катализатори, са. О-о-о-о-о-баче... Плащаме т.нар. "въглеродни емисии", т.е. отделеният при изгарянето на въглищата въглероден двуокис. А той НЕ се улавя от пречистващите съоръжения. Тъй че и хиляда минуса първосигнално да ми сложите, фактът си остава - плащаме И техните въглеродни емисии.
  Но по темата на статията: http://bulgariaanalytica.org/2018/09/13/сделката-по-тец-варна-христомати/
  Гранде корупция наистина! И няма как да стане без съгласието на ББ. И без обещанието на Цацаров да не пипа там. Защото той може да удари всекиго, дори и някой близо до върховете на ГЕРБ и/или техен основен спонсор, но не и схемите на Доган. Те са защитени от яка руско-българска мафиотска протекция. Неслучайно и пРезидентът Радев срещу всичко друго може да рипа или поне да намеква, но за тази сделка е като в "Балада за комуниста": Ни дума, ни вопъл, ни стон!

  Левичаро-либералстващите се заклеха да воюват до пълна победа на здравите сили над здравия разум!
 42. 42 Профил на gmranger
  gmranger
  Рейтинг: 431 Неутрално

  Тоя фонд са норвежки грантаджии, само петнят доброто име на България и българския бизнес. Прокуратурата ще докаже, че всичко е ОК със сделката.

 43. 43 Профил на stem
  stem
  Рейтинг: 284 Гневно

  За сведение на тези читатели, заблудили се от смесването на два факта - първи, че "американските централи" са с най-модерни пречиствателни съоръжения (безспорно!) и втория - че плащаме за "замърсяване" (да, но въглеродните емисии са за "замърсяване" с въглероден диоксид, който НЕ се отстранява от пречиствателните съоръжения на централите), ето информация. При това не измислена от мен или анонимно сайтче, а от страницата на "Грийн пийс": https://www.greenpeace.org/bulgaria/press/1479/грийнпийс-българия-и-за-земята/
  И също така от изпълнителният директор на AES България Иван Цанков:
  https://www.investor.bg/energetika/472/a/centralite-ot-marishkiia-basein-imat-obsht-konsultant-za-derogaciite-248278/

  ****Но темата е за гранде корупцията с ТЕЦ Варна и пристанището.
  Факт: Скандално, нагло, безцеремонно! И с мощна протекция!

  Левичаро-либералстващите се заклеха да воюват до пълна победа на здравите сили над здравия разум!
 44. 44 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#39] от "aussie":

  Ами цитирам публикации в пресата и изказване на Еленко Божков по националната телевизия. Аз не съм от тези, на които краварските л..на им миришат на Шанел 5 и се доверявам на официалните източници.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 45. 45 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: 199 Неутрално

  Сериозно ли сте написали няколко пъти дума като "теца".. ?!

 46. 46 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 437 Неутрално

  До коментар [#26] от "puknatastotinka":Тази думичка субсидия нова ли еи е, че я употребявате, къде щвло и нещяло!?Терминът е просто "нерегламентирана държавна помощ"
  —цитат от коментар 33 на tribiri


  Съгласен. Нерегламентирана държавна помощ е.

 47. 47 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5260 Неутрално

  До коментар [#23] от "Fiji":

  точно така!
  Но пък има толкова много състояния на душата след такива новини, че трябва и да се даде даде възможност за избор на повече от един статус

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 48. 48 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#39] от "aussie":Ами цитирам публикации в пресата и изказване на Еленко Божков по националната телевизия. Аз не съм от тези, на които краварските л..на им миришат на Шанел 5 и се доверявам на официалните източници.
  —цитат от коментар 44 на tribiri


  Ти си един омазнен каскет и толкова.

 49. 49 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 1501 Весело

  Ау-у-у-у-у, сигнал! Ами сега? Не можаха ли нещо по-тъпо да измислят! Ами Доган знае кошници да плете!

  Малинчо
 50. 50 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  " Според директора на фонда Бойко Станкушев "задълбоченият анализ на историята на "ТЕЦ Варна" – от приватизацията през 2006, до 2017, когато нов собственик става варненска фирма без никакъв опит в енергетиката, до август 2018, когато г-н Доган купува мажоритарен дял, поражда тревожни въпроси за възможността на държавните институции да защитават обществения интерес в ситуации, в които са намесени съществени материални интереси на влиятелни лица"."

  Казано простичко, държавата е в лапите на обръчите от фирми на почетния ! За приватизацията през 2006 г. отговаря тройната коруп..пардон коалиция, начело с " царя", но процесите, случили се през последните години са свързани с ГЕРБ ! Това цената на сделката с почетния, която толкова търсеше премиера ! Плащаме я всички ние, цялото общество ! Говорим вече за заплаха и за енергийната, и за националната ни сигурност !

 51. 51 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 221 Разстроено

  Хората хидроинженери станаха…….

 52. 52 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  До коментар [#1] от "penetrating":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 53. 53 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  Нищо няма да излезе от тази проверка

 54. 54 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3859 Любопитно

  До коментар [#14] от "Voiko":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Такива икономически "чудеса" стават по нашите /балканските / ширини!

 55. 55 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  До коментар [#15] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  България е на това дередже "благодарение" на такива крадливи и алчни политици като Доган!

 56. 56 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  Без битка срещу обръчите на ДПС т.е на почетния, борбата срещу корупцията е невъзможна ! Все някога цялото ни общество трябва а я поведе , иначе демографското топене през терминал 2 продължава - положението е или - или !

 57. 57 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 859 Весело

  Чудя се, какво очаквате от студения резерв, понеже не можел да произвежда ток. Да ви стане топло ли? Че нали затова е студен :)

 58. 58 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5260 Неутрално

  До коментар [#52] от "bat_plamen":

  :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 59. 59 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  Добре е, че има поне неправителствени организации и сайтове като Капитал, Свободна Европа, Бивол, Медиапул и още няколко, които да реагират на безобразията на ГЕРБ - БСП - ДПС мафията. Къде са тези, които искат проверка на приватизацията отпреди 20 години и на пустата приватизация на Каолин? Сега пред очите им върви нагла приватизация за милиони и те си мълчат!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK