Данаил Кирилов: Не ми обяснявайте, че йерархията в съда и прокуратурата е различна

"За нас е важно да докажем пред партньорите си висок стандарт и сериозност на вътрешния режим за готовност да се изпълняват тези решения", заяви на кръглата маса министър Кирилов.

© Надежда Чипева, Капитал

"За нас е важно да докажем пред партньорите си висок стандарт и сериозност на вътрешния режим за готовност да се изпълняват тези решения", заяви на кръглата маса министър Кирилов.Има еднакъв "правен риск" за водене на разследване както срещу главния прокурор, така и срещу председателите на върховните съдилища. Това заяви министърът на правосъдието Данаил Кирилов пред журналисти преди откриването на кръгла маса.


"Сами разбирате, че не е лесно един първоинстанционен съдия да постанови осъдителна присъда срещу началника си – председател на Върховен съд", обърна се Кирилов към представителите на медиите и продължи: "Не, не обяснявайте, че има друга йерархична зависимост. Не искам да водим такива спорове. Може, случвало се е! Може да не е в България, но се е случвало в други правни системи".


Кирилов каза, че не иска да влиза в спор и за това кой иска въвеждане на механизъм в закона, който да позволява разследване срещу "тримата големи" в съдебната власт – главния прокурор и председателите на Върховния касационен (ВКС) и Върховния административен съд (ВАС), а не само срещу главния прокурор.
Причината за изявлението бе фактът, че миналата седмица Кирилов представи публично проекта си за законодателни промени, които позволяват разследване на "тримата големи", като обясни, че отговаря на изискванията в докладите на Европейската комисия и препоръките, отправени в тях.


В същото време от Комитета на министрите, отговарящ за изпълнението на решенията на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ), заявиха ден по-рано в официално съобщение, че комитетът "не е поставял изискване за промяна на процедурата за освобождаване от длъжност (или за разследване) на председателите на върховните съдилища на България".


Проектът за промени в закона на Кирилов бе посрещнат с критики и от други десет неправителствени организации малко след като бе обявен публично.


"Аз съм заявил вчера на колегите от европейската мисия, че по този въпрос не бих искал да влизаме в спор. В докладите се говори за главния прокурор и висши магистрати", каза Кирилов пред журналисти.


Малко след това той откри кръгла маса в Националния институт на правосъдието, на която два дни ще се обсъжда изпълнението на решенията на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) по дела срещу България. Те са свъзрани основно с неефективното наказателно производство в България и липсата на гаранции за независимо наказателно разследване срещу главния прокурор.


Кирилов обясни, че в пътната карта, приета през юли м.г., когато той не е бил министър, на съвет за съдебна реформа с участието на представители на неправителствени организации изрично била записана "Мярка 40", в която се говори за главния прокурор и председателите на ВКС и ВАС.


"Също нека да съобразим и Конституцията, в която в частта съдебна власт статутът на тримата големи винаги е бил равно установен. Имаме поне пет норми, които коментират статута на главния прокурор, председатля на ВАС и ВКС", заяви още Кирилов.


"Действайки систематично, действайки логично, в моето предложение е предвиден режим за "тримата големи". Въпрос на дебат е – нека този дебат бъде максимално спокоен, широк и подробен, да вземат участие всички заинтересовани, да изразят становище и българският парламент ще трябва да вземе окончателно решение по отношение на тримата заедно или на главния прокурор", заяви правосъдният министър.


По думите му първата среща миналата седмица, на която бяха представени предложенията за промени, е искал да постигне максимална публичност на обсъждането. Още тогава стана известно, че много от поканените да вземат участие не са получили предварително копие от документа и няма как да изложат компетентно становище, без да са запознати в детайли и навреме с предложенията. Заради това бе определена още една дата – 24 юни, на която ще се проведе повторна среща.


"Създаде се взаимодействие между изпълнителната и законодателната власт. Ежегодно Министерството на правосъдието представя долад за изпълнението на решенията, което е нов механизъм за взаимодействие. Бих казал, че законодателят досега е реагирал адекватно в тази връзка и винаги е давал приоритет на законодателните инициативи за изпълнението на решенията", заяви при откриването на кръглата маса днес Кирилов.


"За нас е важно да докажем пред партньорите си висок стандарт и сериозност на вътрешния режим за готовност да се изпълняват тези решения, защото бихме искали да бъдем равен, пълноправен член на ЕС и се надявам нашите партньори да ни зачетат за такъв", добави министърът на правосъдието.


Събитието с представители на европейски институции е организирано съвместно с Отдела за изпълнение на решенията на ЕСПЧ към Съвета на Европа и Министерството на правосъдието с цел да подпомогне българската държава при изпълнението на тези решения.

Ключови думи към статията:

Коментари (57)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 2256 Неутрално

  Ако господин министъра не вижда разлика в йерархичната структура на българските съдилища и цацаратурата на Територията значи или е ментално в неравностойно положение, или просто е безкрайно нагъл.
  А най-вероятно - и двете.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 2. 2 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2709 Неутрално

  Аз съм заявил вчера на колегите от Европейската мисия, че по този въпрос не бих искал да влизаме в спор.
  ___________
  Ама Дневник, пускайте и видео с Данаил Кирилов,шоуто не е пълно!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 3. 3 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Чл. 114, ал. 1 от Закона за съдебната власт: "Председателят на Върховния касационен съд осъществява общо ОРГАНИЗАЦИОННО И АДМИНИСТРАТИВНО ръководство на Върховния касационен съд...".

  Чл. 136 от Закона за съдебната власт:
  ал. 3. "Прокурорите и следователите се ръководят от административните ръководители на съответната прокуратура".
  ал. 4. "При упражняване на функциите си по ал. 3 всеки административен ръководител е ПОДЧИНЕН на главния прокурор и на по-горестоящите от него административни ръководители".
  ал. 5. Главният прокурор осъществява НАДЗОР ЗА ЗАКОННОСТ И МЕТОДИЧЕСКО РЪКОВОДСТВО върху дейността на всички прокурори и следователи за точно и еднакво прилагане на законите и защита на законните права и интереси на гражданите, юридическите лица и държавата.
  Чл. 139, ал. 2 от Закона за съдебната власт: "Главният прокурор и неговите заместници... могат писмено да ОТМЕНЯТ или ИЗМЕНЯТ прокурорски актове, освен ако са били предмет на съдебен контрол".

 4. 4 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2245 Неутрално

  И това нещо е министър...???
  Бог да пази Майка България!!!

 5. 5 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  Този е рядко тъпо парче!!!
  Но в ГЕРБ явно е един от най-умните!Щом до министър стигна?
  Как да е иначе, щом Борисов е горд, че е чел само една книга - Винету?!!
  Но пък е завършил два университета - Тодор Живков и царя!!!

 6. 6 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3945 Неутрално

  Поредният бушон ,който ще гръмне ,нищо че се кланя на бай Х

 7. 7 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 633 Весело

  "Не ми обяснявайте..." Е тука вече е прав. Обяснява се на някой, който може да те разбере. Например дъщеря ми, която е на седем разбира, когато и се обясни, че не трябва да прави глупости.
  При Дани няма смисъл да се обяснява. Той просто нищо не разбира :)

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 8. 8 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 426 Неутрално

  За съжаление, въпреки различната правна уредба, фактическото положение не е много различно. Голяма част от съдиите са с манталитет на уплашени чиновници. Слугинажа пред Шефа никога не излиза от мода!

 9. 9 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3169 Весело

  Барни, на тебе Беновска постави ли ти задача да питаш Л. Панов що не е ходил в казармата? Ти пита ли го? Или още се ослушваш?

  *ПКП-Проста кърджалийска путка-неформално любезно обръщение на мин. председателя към председателя на Нар. събрание
 10. 10 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 954 Неутрално

  Пак гласувайте за ГЕРБ !
  Този май си харесва ролята на малоумник !

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 11. 11 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4991 Любопитно

  Дневник, следващият път попитайте този идиот следното: "Може ли прокурор да започне разследване срещу председател на върховен съд? Може ли прокурор да започне разследване срещу главния прокурор? Кое от двете е възможно по закон?"

 12. 12 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3643 Неутрално

  До коментар [#1] от "BG Territory":

  Тъп си е по рождение. Ама, не можем да обвиняваме природата за грешките ѝ.

 13. 13 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5504 Неутрално

  Този от поклона към ББ още не може да се изправи. И така ще е до края на мандата си.

 14. 14 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8203 Неутрално

  Тъпо, злобно и некадърно човече.

 15. 15 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 1157 Разстроено

  Трябва да си много тъп за да изкажеш такова твърдение, Дани. Министър... По-добре да танковете да дойдат

  No Pain No Gain
 16. 16 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  Наистина, Бог да пази България.
  Няма отърване от каскети, партийни секретари и откровени тъпанари👨‍✈️👨‍✈️👨‍✈️

 17. 17 Профил на Хаджи Генчо
  Хаджи Генчо
  Рейтинг: 512 Неутрално

  Тъп, злобен, нагъл и същевременно - министър. Кой е той?
  Разбира се - Барни Ръбъл Кирилов.
  Нямало разлика в йерархичната структура на съда и прокуратурата. Ама хич....
  А случайно са се сеща, че само преди няколко месеца районен съдия постанови осъдителна присъда на шефа на ВКС ? И окото му не мигна, защото дори и най-висшия съдия няма механизъм, по който да му повлияе. Сега чакам районен прокурор да повдигне обвинение на Главния. Мога да си чакам, докато цъфнат налъмите, че и след това.
  Добре бе, че е прост и нагъл - ясно, ама да се опитва да прави и всички нас на прости - мерси...

 18. 18 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3740 Гневно

  Тулуп!
  Ми разбира се че е различна бе!
  Иначе какъв е смисълът от същаствуването на отделни структури?
  Не само некадърен, но и прост!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 19. 19 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3740 Гневно

  "Не ми обяснявайте..." Е тука вече е прав. Обяснява се на някой, който може да те разбере. Например дъщеря ми, която е на седем разбира, когато и се обясни, че не трябва да прави глупости.При Дани няма смисъл да се обяснява. Той просто нищо не разбира :)
  —цитат от коментар 7 на Dexx


  Нещо повече!
  Него го е страх че може и да разбере и тогава....

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 20. 20 Профил на xamctep
  xamctep
  Рейтинг: 450 Весело

  Имам чувството, че коментиралите по-горе не са вникнали много-много в казаното от министъра... Другият вариант е, да не разбират от йерархични структури, ама това е по-малко вероятно. :)

 21. 21 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2188 Неутрално

  Типичният гербаджийски простак, получил кариерна стълбица заради "умения" и "качества", които са на пиедестал само в ГЕРБ и ДПС.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 22. 22 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 661 Неутрално

  Оставка по-скоро. Няма нужда да чака доклада на ЕК.

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 23. 23 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 3795 Неутрално

  "Причината за изявлението бе фактът, че миналата седмица Кирилов представи публично проекта си за законодателни промени, които позволяват разследване на "тримата големи", като обясни, че отговаря на изискванията в докладите на Европейската комисия и препоръките, отправени в тях."

  Нещо не разбирам, какъв е проблемът "светата троица" да се третира еднакво?!
  Израждането на съдебната система у нас е необратимо, каквито и еквилибристики да се правят в правосъдието се генерира огромна власт облечена в мангизи. Никой, бръкнал вече в меда не би се отказал доброволно в полза на някакви захаросани лозунги...

  I Want To Believe
 24. 24 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3740 Неутрално

  "...."Нещо не разбирам, какъв е проблемът "светата троица" да се третира еднакво?!...
  —цитат от коментар 23 на 2.5


  Ами вземи само факта, че не са еднакво овластени.
  Това не ти ли стига?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 25. 25 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1861 Неутрално

  Е много е прост БарниРъбъла! Аз, май, съм по-добър юрист от него, а право не съм учил.
  Тоя и за юрисконсулт на селска фирма не става.
  Кога щеше да си подава оставката . . .???

 26. 26 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Наистина, Бог да пази България.Няма отърване от каскети, партийни секретари и откровени тъпанари👨‍✈️👨‍✈️👨‍✈️
  —цитат от коментар 16 на SSS  До коментар [#16] от "SSS":

  Най-често събрани в едно :)

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 27. 27 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  Ох, да беше само тоя. А май всички гербери са такива. Тотално неграмотни. И Дончев тръгнал да проверява администрацията, Навсякъде шефовете са а ла данаил Кирилов. И мисля, че първо трябва да провери Министерски съвет.

 28. 28 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 928 Неутрално

  Това няма как да се коментира, мога само да му кажа - Довиждане!

 29. 29 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4192 Неутрално

  Не ми обяснявай, че не си видял участието на главния прокурор в Цумгейт, преди това в КТБ, да не говорим за многомилионните схеми на почетния.....Смях !

 30. 30 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4192 Неутрално

  До коментар [#1] от "BG Territory":

  " Ако господин министъра не вижда разлика в йерархичната структура на българските съдилища и цацаратурата на Територията значи или е ментално в неравностойно положение, или просто е безкрайно нагъл.
  А най-вероятно - и двете."

  Господинът вижда това, за което му се плаща да вижда ! Какво друго да излезе от устата на такъв човек ? За 30 години сме се нагледали на какви ли не недоразумения ! Защо това да е по - различно от всички тях ?

 31. 31 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4192 Неутрално

  До коментар [#4] от "selqnin":

  " И това нещо е министър...???
  Бог да пази Майка България!!!"

  А ако погледнем още по - нагоре във властовата йерархия ? То там е проблема ! Това " нещо" е пътник - то е бушон, който да гръмне в подходящото време и останалото го знаем. От него нагоре и зад него са проблемите в обществото ни......

 32. 32 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3398 Неутрално
 33. 33 Профил на zxx51531630
  zxx51531630
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Надеждата е Бог да слезе и да си пребере вересиите

 34. 34 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 4204 Весело

  То и да влезе нещо от обясненията няма къде да се закачи.

 35. 35 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  НОВ ШАМАР получава България, заради мафиотската върхушка на Герб:
  СЪВЕТ НА ЕВРОПА: "Законовите промени, с които правосъдният министър Данаил Кирилов твърди че изпълнява европейски изисквания, са изцяло приумица на българските власти и европейските институции никога не са настоявали за тях!"

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 36. 36 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 3795 Неутрално

  [quote#24:"Храбър"][/quote]

  Няма как да бъдат еднакво овластени, предвид мястото им в съдебната система, което съвсем не значи че трябва да се третират различно, когато се касае да бъдат съдебно преследвани!

  I Want To Believe
 37. 37 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 365 Весело

  Както се вижда, идеята на Кирилов за отстраняване на председател на Върховен съд противоречи на всякакви юридически принципи и цели сплашване и контрол. Мисля, че това рано или късно ще доведе до наказателна процедура от ЕС срешу България, заради нарушаването на независимостта на съдилищата. Тогава вероятно цялата отговорност ще се носи от Барни Ръбъл Кирилов и Борисов ще вдига рамене като къпан милиционер.

 38. 38 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 3217 Весело

  Това е един "Мунчо" от "Под игото", Сър!

 39. 39 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 993 Неутрално

  Не му обяснявайте, бе! Неговия шеф от пристанището му е казал какво точно трябва да се направи. Дори няма нужда да се мисли, просто се изпълнява!

 40. 40 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 993 Неутрално

  Опитах се да вникна в думите на тоя странен човек. И се оказа, че ми е много трудно да схвана мисленето му. Чувствам се много глупав. Все пак той е министър, начетен човек, експерт. Другия вариант е тоя да е едно изключително тъпо парче, което по някаква дива случайност зае тоя пост.

 41. 41 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1103 Неутрално

  Докато Кирилов щ мъчи да подготвя почвата за удар срещу Панов главният прокурор си затваря очите за поредната далавера на Доган.
  Съучастник ли е Цацаров на престъпната групировка "Пеевски"или просто, прокуратурата е по сталинистнистки модел?!

 42. 42 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 289 Весело

  лицето от снимката е представителна извадка на обитаващите булгаристан човекоподобни

 43. 43 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 1217 Неутрално

  До коментар [#36] от "2.5":

  Тук, без да искаш вероятно, си уцелил в десятката.
  В момента не е никакъв пробкем прокуратурата да започне наказателно преследване срещу който и да е съдия, включително и председателите на върховни съдилища. На книга може да започне преследване и срещу Гл. прокурор, но заради устройството на прокуратурата, самият Гл. прокурор може да спре преследването и НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ОТМЕНИ РЕШЕНИЕТО МУ. Т.е., за да се третират еднакво тримата големи, е необходима реформа на прокуратурата, за да стане възможно на практика да бъде обвиняван и Гл. прокурор. За което настояват и от Венецианската комисия, и от ЕК, и от Съвета на Европа. И което Трисвиниума се опитва да използва за смокинов лист, за да даде възможност на безгръбначните парашутисти във ВСС да махнат Лозан Панов и всеки друг, "неоправдал инвестицията в избора му на върховен пост".

 44. 44 Профил на Svetlio
  Svetlio
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Голям страх в "умно-красивите",да не би някой да има право да разследва Л.Панов.Споко бе другари,ПАнов няма да е все шеф на ВКС,скоро му изтича мандата,и става редови съдия,който може да бъде наказан от всеки който му е началник,няма нужда това да е прокуратурата!
  Те искат,само и единствено те когото посочат, за разследване,да се разследва,другите да са с протекции на благословени!

  sdg
 45. 45 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  До коментар [#41] от "mara71":


  " Съучасник ли е Цацаров на престъпната групировка " Пеевски " ... "


  Не, само слугува на групировката срещу големи пари !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 46. 46 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5294 Весело

  Кирилов днес е опроверган от ЕС, но той си знае началника си: Пеевски/Борисов/Цацаров.
  Голям пън се оказа, както казва Радичков и по врачански "ботур".

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 47. 47 Профил на ddemi
  ddemi
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Правният боздуган на България се изявява в стил Гари Линекер: футболът е игра, в която 22 си играят с една топка, а накрая печели Германия. Според нашия правен Линекер, правото в България е игра, в която прокурори и съдии си подхвърлят едни дела, а накрая печели Борисов...

 48. 48 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  Имаа еднакъв "правен риск" за водене на разследване както срещу главния прокурор, така и срещу председателите на върховните съдилища. Това заяви министърът на правосъдието Данаил Кирилов пред журналисти преди откриването на кръгла маса.

  А когато се съди един клошар , за един откраднат хляб , няма никакъв правен риск . Правен риск съществува когато трябва да се осъди един висш магистрат или Главния . Ами , ако съдиите се страхуват да съдят подобни престъпници , значи мястото не им е в тази система . И няма нужда от някакви си проекти за нови правила в закон за съдене на ГОЛЕМИТЕ . Ш то от експерт като Данаилчо . Доста дълго се развява из НС и мънка от трибуната му , за да са разбрали вече хората , колко му е експертизата . Но ... когато въшката се ояде , иска да зъфне на челото . Така и с наш данаил- започва да се големее вече като истински европейски лъв .

 49. 49 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  До коментар [#33] от "zxx51531630":Надеждата е Бог да слезе и да си пребере вересиите

  Ами ако не слезе , има и куриерски фирми . Може да се изпратят по тях .

 50. 50 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  До коментар [#46] от "penetrating":Голям пън се оказа, както казва Радичков и по врачански "ботур"

  Кютук ми звучи по - поетично . А кютуци е просто музика за ушите . Дебили е грубичко .

 51. 51 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5294 Весело

  До коментар [#50] от "papуre":

  Съгласен и на това определение :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 52. 52 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  До коментар [#41] от "mara71":Съучастник ли е Цацаров на престъпната групировка "Пеевски"или просто, прокуратурата е по сталинистнистки модел?!

  Не е важно котката да е черна , бяла или шарена . Важно е да не позволява на мишките да й връзват звънче на вратлето . Не звънче , нашите плъхове са вързали котката .

 53. 53 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  До коментар [#40] от "4u4o": Другия вариант е тоя да е едно изключително тъпо парче, което по някаква дива случайност зае тоя пост.

  Не е изключително тъпо парче . Още по- тъпо е .

 54. 54 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3362 Неутрално

  Уж дясната Герб, натресе за министър на правосъдието ,началник на кабинета на бесепарския министър Паскалев и адвокат на Жан Виденов.
  Пак гласувайте за Герб, "по-малкото зло", който нямало да допусне червените до властта-

 55. 55 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  До коментар [#42] от "carlosestrada":

  Мммм, не така! Мпжеш да обидиш някого...

 56. 56 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  "...да докажем пред партньорите си висок стандарт и сериозност на вътрешния режим..."

  Това е мотото на цялата мимикрия за правене на политики на ГЕРБ!

 57. 57 Профил на tkirov
  tkirov
  Рейтинг: 358 Неутрално

  Наличието на този убавец в ежедневието ми е една от причините да искам ГЕРБ да загубят изборите ... с много.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK