ГЕРБ и БСП са внесли кандидати за мястото на Иво Атанасов в медийния регулатор

Иво Атанасов е член на СЕМ от 2013 г.

© Георги Кожухаров

Иво Атанасов е член на СЕМ от 2013 г.ГЕРБ и БСП са внесли по една кандидатура за нов член на Съвета за електронни медии (СЕМ) на мястото на бившия депутат от социалистическата партия Иво Атанасов, чийто мандат изтича през юли, съобщава сайтът на вестник "Сега".


Срокът за представяне на номинациите изтече вчера.


По информация на изданието предложението на ГЕРБ е за нов представител от парламентарната квота в СЕМ да бъде избрана Галина Георгиева, чието име не е много познато в публичните среди.
Кандидатурата на БСП е шеф на маркетинга и рекламата на НДК Ия Петкова-Гурбалова, пише "Сега".


Иво Атанасов беше единственият член на регулатора, гласувал против кандидатурата на Емил Кошлуков за временен директор на БНТ. Останалите членове на съвета са председателят София Владимирова (от квотата на ГЕРБ), Бетина Жотева (президентска квота - на Росен Плевнелиев), Розита Еленова (парламентарна квота, предложена от Български демократичен център на Христо Ковачки) и Ивелина Димитрова (президентска квота на Румен Радев).


Предстои документите на кандидатите да бъдат публикувани на специален подсайт на Народното събрание. Това ще стане до седем дни преди избора им. Преди това те ще бъдат проверени за съответствие с поста и за принадлежност към бившата Държавна сигурност. Съсловните организации ще имат право да изразяват становища, а медиите ще могат да зададат писмено въпроси към кандидатите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK