Комфортната за чиновниците на гишетата почивка отпада

Томислав Дончев

© Надежда Чипева, Капитал

Томислав ДончевВсе още има прекъсвания за почивка на гишетата в администрацията - нещо, което дразни гражданите, констатира пред БНТ вицепремиерът Томислав Дончев. Той коментира проверката, която направи чрез "тайни клиенти" на работата на административните звена за обслужване на гражданите и пропуските, установени от проверяващите.


"Ние уредихме непрекъсваемост в работата на администрацията, да не чака от 10.15 до 10.30 ч или от 12.30 до 13 ч. някой да пие кафе или да обядва. Добре познатата и комфортна за администрацията категория обедна почивка все още съществува", заяви той и добави, че разбира колко много се дразнят от това хората.


Той повтори и констатацията на проверяващите, че на някои места в нарушение на закона се изискват документи, които администрацията следва да си набави сама.
Проблем, по думите му, са и дългите опашки, а където ги има ще се разкриват нови гишета.


Има подобрение, но далеч под това, което хората очакват, каза вицепремиерът. Всеки от отговорните министри е получил детайлно описание на проблемите и до месец трябва да премахне неблагополучията.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK