Иво Прокопиев окончателно осъди бившия шеф на финансовия надзор Стоян Мавродиев за лъжи

Стоян Мавродиев е осъден за неимуществени вреди, причинени с разпространението на неистински и позорни твърдения

© Георги Кожухаров

Стоян Мавродиев е осъден за неимуществени вреди, причинени с разпространението на неистински и позорни твърденияСъиздателят на "Дневник" и "Капитал" Иво Прокопиев окончателно осъди бившия шеф на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев.


Върховният касационен съд не допусна за разглеждане жалбата на Мавродиев срещу решенията на предходните две съдебни инстанции, с които беше осъден за неимуществени вреди, причинени с разпространението на неистински и позорни твърдения.


В определението си върховните съдии посочват, че в своите решения предходните съдебни инстанции правилно са разграничили противоправното поведение на Мавродиев, състоящо се "в изнасяне на неверни обстоятелства и опозоряващи оценки и мнения", и няма правно основание за касационно разглеждане на делото.
С това решение осъдителното решение срещу бившия председател на КФН и настоящ главен изпълнителен директор на Българската банка за развитие окончателно е потвърдено. Стоян Мавродиев беше осъден да заплати 6000 лева заедно с дължимите лихви и разноски.


Повод за делото са редица интервюта на Стоян Мавродиев от 2013 г., в които той твърди, че Иво Прокопиев "лъже и манипулира", че "използва контактите си с български политици, за да назначава свои приближени в държавната администрация, от което да се облагодетелства", че е "престъпник" и че "нарушава обществения интерес". Съдът категорично прие, че въпросните твърдения са неистински, позорни и причиняват вреди.


Стоян Мавродиев започна масирана кампания срещу Иво Прокопиев и бизнеса му след публикации в "Капитал" и "Дневник" от февруари 2013 г., в които се посочва, че Мавродиев е призован за свидетел по делото за пране на пари, придобити от трафик на наркотици, срещу Евелин Банев–Брендо, тъй като неговият подпис е положен върху някои от документите на фирмите, през които е извършвано прането на пари.


Едновременно с това оглавяваната от Мавродиев Комисия за финансов надзор подложи компаниите, в които Иво Прокопиев има участие, включително издателя на "Капитал" и "Дневник" - "Икономедиа", на безпрецедентен административен тормоз, възлизащ на над сто акта за стотици хиляди левове, огромната част от които вече окончателно са отменени от съда.


Обосновавайки сходни твърдения в сигнал до прокуратурата, Стоян Мавродиев е инициатор и на т.нар. дело ЕВН за приватизацията на миноритарните дялове на енергийното дружество на борсата. Той е един от свидетелите на прокуратурата по него, като на последното заседание по делото беше призован, но той не се яви да свидетелства, представяйки медицинско свидетелство за заболяване.


Разследването на прокуратурата за продажбата на миноритарните държавни дялове в ЕВН, по което е обвинен и Прокопиев, започна също след сигнал на Мавродиев през 2014 г.

Ключови думи към статията:

Коментари (81)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1726 Неутрално

  Честито на герберунгелската мафия!
  Поздрави за успеха на Иво Прокопиев!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 2. 2 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 344 Неутрално
 3. 3 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4055 Неутрално

  Пука му на Стоянчо Мавродиевчо, важното е, да раздава кредити от държавната банка в размер на 150 000 000 лв. на нова фирмичка на Руменчо "Вълка"...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 4. 4 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 813 Неутрално
 5. 5 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1179 Неутрално

  Добра новина! Принципно това ще бъде съдбата на повечето гепаджии. В нормална държава този отдавна трябваше да търка нара на държавни разноски за проспването на КТБ. Само в бойколандия калинките може да се изкачат във властовата йерархия по този начин!

 6. 6 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Браво на съда. Стоян Мавродиев е типичен "герой на нашето време" - знаещ, но подъл, нагъл и злонамерен. Винаги е готов да служи на тъмните сили.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 7. 7 Профил на myspam
  myspam
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Мародиев е много противен и комплексар. Дребна душица, готова да продаде себе си и рода си за жълти стотинки. Такива родоотстъпници трябва да са по затворите , а не да заемат висши държавни постове. Ако имаше общесво и нация, този трябваше публично да бъде линчуван.

 8. 8 Профил на pale4ko
  pale4ko
  Рейтинг: 237 Неутрално
 9. 9 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1794 Неутрално

  Бой по тъпата гербава калинка докато му омекне чутурата.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 10. 10 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  Обосновавайки сходни твърдения в сигнал до прокуратурата, Стоян Мавродиев е инициатор и на т.нар. "дело ЕВН", за приватизацията на миноритарните дялове на енергийното дружество на борсата.

  Хайде сега, Стоян Мавродиев не е прокуратурата, по-лекичко.
  Прокопиев не е оправдан по всички дела.

 11. 11 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  Браво,но Стоянчо трябваше да е в затвора обаче прокуратурата гледа захласната.

 12. 12 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 645 Неутрално

  ... настоящ главен изпълнителен директор на "Българска банка за развитие ...
  Още едно типично герберско назначение , брокера на Брендо и помагача в разграбването на КТБ е награден с висок възлов пост.
  Хич да не се хвали ББ, че отстранява само при съмнение за корупция. Някои отстранява , други издига, всеки гербер сам да уточни къде е в хранителната верига.
  Решението е взето от ВКС ... значи Лозан ще е виновен и следва нападение от кафевите медии...
  Е, това е предсказуемост и стабилност по български.

 13. 13 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  След като съдът е решил, да си плаща за дяволиите.

 14. 14 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 299 Неутрално

  "Обосновавайки сходни твърдения в сигнал до прокуратурата, Стоян Мавродиев е инициатор и на т.нар. "дело ЕВН", за приватизацията на миноритарните дялове на енергийното дружество на борсата. ..."

  Холандският аукцион е публичен, докато БФБ използват смесен закрит аукцион. Имат общо само донякъде. Автора да вземе да го прочете - все пак име основателни претенции, че е добър журналист. Статията е прибързана и самоотвержена, все едно един Матросов я писал.
  Още повече, че методологията на смесеният закрит аукцион е подробно описана на сайта на БФБ - забележете, с документ датиран от 08.12.2011.
  http://download.bse-sofia.bg/BSE-Rules/Mixed_Auction_Description.pdf

  Инак в проспекта на борсовият посредник е написано, че методологията "смесен закрит" е вече одобрена от БФБ, а проспекта е датиран 27.11.2011, горе-долу две седмици преди датирането на документа с описанието на методологията.
  http://bulbrokers.com/media/uploads/prospect_evn_bulgaria_elektrosnabdyavane_ad.pdf

  'Ма много сетени тези от Булброкърс бе, какви топли връзки с БФБ - сякаш знаят каква методология е одобрена, преди да е публикувана.
  Въобще, цялата сделка протича изключително скоростно - явно Дянков е имал спешна нужда от тези пари. Или борсовият посредник е имал нужда. Или всички са били в нужда. Като се случи нещо свързано с пари у нас за по-малко от една година - не питайте дали има корупция, а кой е взел парите.

  Проспекта си струва да се прочете, бтв, има доста разминавания между него и публикуваното на сайта на прокуратурата - чудя се, дали не подготвят поредното дело тип Бисеров.
  Шум преди изборите, предварително заложени капани в обвинението и ако слушкаш по време на изборите - то обвинението се проваля.
  —цитат от коментар 11 на jordani

  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/01/03/2893311_sled_traikov_prokuraturata_se_priceli_v_diankov/

  Официалното обвинение от ПРБ:
  "В Проспекта било уточнено, че публичното предлагане на акциите на „ЕВН България Електроразпределение” АД ще се извърши на приватизационен пазар на Българска фондова борса чрез организиран „Смесен закрит аукцион” за продажба. Въпреки, че през 2008 г. БФБ преминава на платформа за търговия Ксетра /Дойче Бьорзе/, към 2011 г. е взето решение приватизационните сделки да продължат да се извършват чрез смесен закрит аукцион на платформа РТС /руска търговска система/. Тази платформа за търговия допуска манипулация, тъй като сървърът за провеждането й се намира в сградата на БФБ и достъп до поръчките в реално време е възможен от служители на борсата. Това е установено в хода на разследването от назначените съдебно-технически /компютърни/ експертизи.

  От назначената по делото борсова експертиза се установява, че методът „смесен закрит аукцион“ противоречи на основните принципи на прозрачност и състезателност в борсовата търговия, ограничава реалната конкуренция между потенциалните купувачи и подлежи на контрол от регулатора Комисията за финансов надзор.

  Важно обстоятелство от разследването е и фактът, че инвестиционният посредник „Булброкърс“ ЕАД е въвел в заблуждение инвестиционната общност и възможните купувачи на акциите, като са посочили в проспекта невярното обстоятелство, че мажоритарният собственик ЕВН АГ Австрия няма намерение за покупка на акции след допускането им за търговия...."
  https://www.prb.bg/bg/news/aktualno/sofijska-gradska-prokuratura-obvini-bivshiya-minis

 15. 15 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 467 Любопитно

  Тези пари са от нашия джоб, да?

 16. 16 Профил на Hepo
  Hepo
  Рейтинг: 1911 Неутрално

  Ст. Мавродиев е осъден и за да компенсира загубата дал на Вълка 150 млн. не обезпечен кредит.
  Че го БУДА.

  SHADOWS of SOFIA
 17. 17 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3654 Неутрално

  Една представителна извадка на престъпната клика, която ни управлява ! Сега вече и официално доказан престъпник - клеветата е престъпление по НК ! Поздравления на съда за добре свършената работа !

 18. 18 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  Банкера на прасчо си го е преместил...

 19. 19 Профил на Момо
  Момо
  Рейтинг: 299 Неутрално

  До коментар [#5] от "telqk":

  В нормална държава заедно с Мавродиев, и Прокопоев вече трябваше да търка наровете.

 20. 20 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Клеветниците трябва да плащат. Здраво.

 21. 21 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 784 Неутрално

  по-лекичко.Прокопиев не е оправдан по всички дела.
  —цитат от коментар 10 на НеКой


  А когато това стане факт, какво? Може би ще смениш тезата си?

  No Pain No Gain
 22. 22 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6140 Неутрално

  Мавродиев е безкрайно неприятна и вредна личност. По него можем да съдим за "вкусът" на Борисов към такива хора като част от собственото му (на Борисов) обкръжение....

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 23. 23 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Бе то хубаво.... честито...и т.н. Ама какво правят хората, които нямат възможностите на Прокопиев? Как се защитават те от мафията?

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 24. 24 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Като отчетем, че съдът оправда Костов, Масларова и Бисеров, присъдата е по-скоро диагноза, при това неоспорима, че Прокопиев е вътре с двата крака.

 25. 25 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1179 Неутрално

  До коментар [#19] от "Момо":
  А редник киро с парцала да хигиенизира килията за компания. Да?

 26. 26 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 771 Неутрално

  България има "крещяща" нужда от повече такива съдийски решения и хора като Иво Прокопиев !
  В противен случай , ако нещата продължават да се развиват както през последните години нямаме и няма да имаме шанс срещу мафията !

 27. 27 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1202 Любопитно

  До коментар [#2] от "Jumbo Jet":
  До коментар [#24] от "Reporter US":
  От пералнята ви текат тролските хонорари може би?
  Това ли защитавате от милицията:

  "Стоян Мавродиев започна масирана кампания срещу Иво Прокопиев и бизнеса му след публикации в "Капитал" и "Дневник" от февруари 2013 г., в които се посочва, че Мавродиев е призован за свидетел по делото за пране на пари, придобити от трафик на наркотици, срещу Евелин Банев–Брендо, тъй като неговият подпис е положен върху някои от документите на фирмите, през които е извършвано прането на пари.


  Едновременно с това оглавяваната от Мавродиев Комисия за финансов надзор подложи компаниите, в които Иво Прокопиев има участие, включително издателя на "Капитал" и "Дневник" - "Икономедиа", на безпрецедентен административен тормоз, възлизащ на над сто акта за стотици хиляди левове, огромната част от които вече окончателно са отменени от съда."

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 28. 28 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 301 Неутрално

  България има "крещяща" нужда от повече такива съдийски решения и хора като Иво Прокопиев !В противен случай , ако нещата продължават да се развиват както през последните години нямаме и няма да имаме шанс срещу мафията !
  —цитат от коментар 26 на deutscher._


  Че то вие сте мафията, но си прав, че вече нямате шанс и скоро ще се отървем от цялата ви олигархично-медийно-съдийска шайка.

 29. 29 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 1014 Неутрално  До коментар [#5] от "telqk":В нормална държава заедно с Мавродиев, и Прокопоев вече трябваше да търка наровете.
  —цитат от коментар 19 на Момо


  Гърбавите върнаха парите и сега ще вземат от доганя и свинаря за да ви плащат.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 31. 31 Профил на Hepo
  Hepo
  Рейтинг: 1911 Неутрално

  [quote#28:"Reporter US"][/quote]

  А с медийното НСО ли ще го правите , бе БУДАла?

  SHADOWS of SOFIA
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на fua07571515
  fua07571515
  Рейтинг: 330 Неутрално

  Браво Иво! Честита победа!

 34. 34 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Съдът е корумпиран и не вярвам това решение да е взето по обективен път. Лошо, Прокопиев, лошо.

 35. 35 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 524 Разстроено

  Съдът е корумпиран и не вярвам това решение да е взето по обективен път. Лошо, Прокопиев, лошо.
  —цитат от коментар 34 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  А не е така ....
  Корумпирана е Прокуратурата и Главния прокурор и Комисията за борба с корупцията...
  А касационния съд е " девствен" начело с Лозан Панов...
  Е сами познайте кой оправда д-р Прокопиев....

 36. 36 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1035 Неутрално
 37. 37 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 811 Неутрално

  Радвам се за тая новина.
  Питам се обаче две неща:
  - Защо е толкова малка сумата, която Мавродиев трябва да заплати за клеветите си?
  - Как може такъв лъжец да е директор на ББР?

  "Работа, Работа, Работа" - Бягай далеч, когато некадърник издигне такъв лозунг!
 38. 38 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  До коментар [#35] от "Nikolay Savov":


  ...Е сами познайте кой оправда д-р Прокопиев....
  —цитат от коментар 35 на Nikolay Savov


  Ама и ти като оня нещастен УС репортер...А кажи кой оправда Прокопиев! Според мен не е ВКС, щото в статията ясно пише, че ВКС даже не са разглеждали делото. Щото май други съдилища са го оправдали...Ама нали там е Лозан, що да не посеем малко съмнения...гербави комуняги!

 39. 39 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1507 Весело

  До коментар [#37] от "keen":


  ...- Как може такъв лъжец да е директор на ББР?
  —цитат от коментар 37 на keen


  Вено ли питаш?

 40. 40 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  Закономерно решение на третата инстанция

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 41. 41 Профил на DD Ay
  DD Ay
  Рейтинг: 65 Неутрално

  Иво Прокопиев днес е в съда,съдят го за над 28 млн лева щети на държавата!

 42. 42 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 467 Любопитно

  Ем, нормално, покажете ми един нормален в ГРОБ

 43. 43 Профил на DD Ay
  DD Ay
  Рейтинг: 65 Неутрално

  До коментар [#42] от "arcanum":

  Цвък?

 44. 44 Профил на derek101
  derek101
  Рейтинг: 303 Неутрално

  До коментар [#14] от "plebs":

  Плебси, защо не си смениш ника на Раймонда Диен??

 45. 45 Профил на derek101
  derek101
  Рейтинг: 303 Неутрално

  До коментар [#34] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Браво, Матросов!!!!!

 46. 46 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  До коментар [#24] от "Reporter US":

  И Цветанов...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 47. 47 Профил на derek101
  derek101
  Рейтинг: 303 Неутрално

  До коментар [#35] от "Nikolay Savov":

  Ти прочете ли статията, тъпако???

 48. 48 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4774 Любопитно

  До коментар [#14] от "plebs":

  Само два въпроса:
  1. Кой бе шеф на агенцията за приватизация по това време?
  2. На каква длъжност е този човек в момента?

 49. 49 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 100 Неутрално

  Иво Прокопиев днес е в съда,съдят го за над 28 млн лева щети на държавата!
  —цитат от коментар 41 на DD Ay


  Като се замисля, откакто чета "Капитал", все някой съди Прокопиев. Но ако направим преглед кой точно, става дума за такива личности, че ако те нарека теб техен фен, ще искаш ти да ме съдиш.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 50. 50 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3933 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Малка глоба срещу злоупотребител със служебно "си" положение,
  но трижди правомерна.
  Хаирлия да е.

  "Съиздателят на "Дневник" и "Капитал" Иво Прокопиев окончателно осъди бившия шеф на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев.

  Върховният касационен съд не допусна за разглеждане жалбата на Мавродиев срещу решенията на предходните две съдебни инстанции, с които беше осъден за неимуществени вреди, причинени с разпространението на неистински и позорни твърдения.

  В определението си върховните съдии посочват, че в своите решения предходните съдебни инстанции правилно са разграничили противоправното поведение на Мавродиев, състоящо се "в изнасяне на неверни обстоятелства и опозоряващи оценки и мнения", и няма правно основание за касационно разглеждане на делото.

  С това решение осъдителното решение срещу бившия председател на КФН и настоящ главен изпълнителен директор на Българската банка за развитие окончателно е потвърдено.
  Стоян Мавродиев беше осъден да заплати 6000 лева заедно с дължимите лихви и разноски."

 51. 51 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 590 Неутрално

  Шест години плюене по Прокопиев, шест години клеветене и накрая 6000лв глоба. Тоя трябваше в затвора да полежи.

 52. 52 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 568 Неутрално

  Е, 6000 лв...
  Трябваше 100 тояги на голо да го осъдят.

  "Я з москалями не балакаю!"
 53. 53 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 100 Неутрално

  Изтрили сте ми коментар #32. Защо? За кой път? Аз само цитирам реални разговори по висшите етажи. С реалните обръжения един към другиго и истинския речник в употреба. Наказвате ме, че споделям истината от кухнята.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 54. 54 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Стигнах до ВКС,и се сетих че няма смисъл да чета повече статията.
  Все пак да не забравяме защо със зъби и нокти аФтентичните защитават Л.Панов,именно заради тези дела,които ще стигнат до ВКС. :)))))))))))))))))))))))))))))

  sdg
 55. 55 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1179 Неутрално

  До коментар [#29] от "Uprsport":
  Сус бе трол!

 56. 56 Профил на today
  today
  Рейтинг: 827 Неутрално

  Тоя и 600 бона да го бяха одрали, пак са му малко. Заради такива като него България е на това дередже.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 57. 57 Профил на today
  today
  Рейтинг: 827 Неутрално

  Тоя и 600 бона да го бяха одрали, пак са му малко. Заради такива като него България е на това дередже.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 58. 58 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4128 Неутрално

  Тези пари са от нашия джоб, да?
  —цитат от коментар 15 на arcanum


  Не.
  Делото е за клевета. Тук няма отпадане на прокурорско обвинение. Тези пари ще ги плаща Мавродиев от джоба си.

 59. 59 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4128 Неутрално

  Като отчетем, че съдът оправда Костов, Масларова и Бисеров, присъдата е по-скоро диагноза, при това неоспорима, че Прокопиев е вътре с двата крака.
  —цитат от коментар 24 на Reporter US


  Костов никога не е бил съден. Дори няма повдигнато прокурорско обвинение срещу него.

 60. 60 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4128 Неутрално

  Иво Прокопиев днес е в съда,съдят го за над 28 млн лева щети на държавата!
  —цитат от коментар 41 на DD Ay


  Не се радвай. Като го оправдаят, ти ще плащаш обезщетения на Прокопиев .

 61. 61 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#60] от "tacheaux":

  е как няма да го оправдаят,той е най големия защитник на съдиите.НО само тогава когато отсъждат в негова полза.
  Ако не е в негова полза,започва едно плюене по дадения съдия,та свят да ти се завие.Съвсем скоро плюха яко по една съдийка,защото не отсъдила в полза на човек на Прокопи!

  sdg
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 63. 63 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 651 Неутрално
 64. 64 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 467 Гневно

  Мавро все пак ще остане несменяем. Нещо, ОСТАВКА?

 65. 65 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3606 Неутрално

  Обосновавайки сходни твърдения в сигнал до прокуратурата, Стоян Мавродиев е инициатор и на т.нар. "дело ЕВН", за приватизацията на миноритарните дялове на енергийното дружество на борсата. Хайде сега, Стоян Мавродиев не е прокуратурата, по-лекичко.Прокопиев не е оправдан по всички дела.
  —цитат от коментар 10 на НеКой


  Ти думата инициатор знаеш ли какво значи?
  Това, че не теб ти се ще Прокопиев да бъде осъден на всичките изнасилени дела, които ти и твоите авери разнасяте непрекъснато из медиите, съвсем не значи, че точно така ще стане!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 66. 66 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3606 Любопитно

  До коментар [#24] от "Reporter US":

  Абе какво ще правите ти и такива наглеци като теб, когато ГЕРБ се сгромолясат?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 67. 67 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Изтрили сте ми коментар #32. Защо? За кой път? Аз само цитирам реални разговори по висшите етажи. С реалните обръжения един към другиго и истинския речник в употреба. Наказвате ме, че споделям истината от кухнята.
  —цитат от коментар 53 на cinik


  А когато Кънев сътвори фразата "Бай Х"- тук беше цитиран едно към едно.

  Но има и друг вариант- аз не съм видял коментара ти, но ако е бил в селяндурския ти стил да пишеш неграмотно- браво, че са го изтрили.

  Нищо лично- аз уважавам хората с чувство за хумор, но ако хуморът е на някакъв странен диалект, и не мога да разбера написаното- не е много смешно.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 68. 68 Профил на Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Като отчетем, че съдът оправда Костов, Масларова и Бисеров, присъдата е по-скоро диагноза, при това неоспорима, че Прокопиев е вътре с двата крака.
  —цитат от коментар 24 на Reporter US  До коментар [#67] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  Само Емил Радев има над 20 000 преференции, като АБСОЛЮТЕН МИНИМУМ 10 000 от тях са купен/контролиран вот

  https://pbs.twimg.com/media/D-JLRXtXYAAYa2c.jpg

  сравнение между между две съседни секции в села на трийсетина километра едно от друго(и Плевен). В едното Емил Радев е пазарувал, а в другото не

  https://pbs.twimg.com/media/D-I7uHWXsAAGJTB.png

  такива секции са стотици. ето ги и селцата

  с. Търнене 152400230

  https://results.cik.bg/ep2019/protokoli/15/152400230.html

  https://www.google.com/maps/place/5882 +Tarnene/


  с. Тученица 152400229

  https://results.cik.bg/ep2019/protokoli/15/152400229.html

  https://www.google.com/maps/place/5892 +Tuchenitsa/

  Beautiful people are not always good but Good people are always Beautiful...
 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1542 Любопитно

  Освен парична глоба трябваше и да му бъде забранено да заема ръководна длъжност!

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 71. 71 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  Тези пари са от нашия джоб, да?
  —цитат от коментар 15 на arcanum


  Спокойно! Осъдена е не държавата, а физическото лице Мавродиев и ще плаща той, макар че използва държавните институции за тормоз над Прокопиев.

 72. 72 Профил на Dimi Ivanov
  Dimi Ivanov
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#1] от "Рим":

  Знаете ли колко мафии са на опашката, ако не едната то другата , ако ли не тя, третата .Толкова много организирани структури за грабеж има налични с потенциал и финансов и политически , че едва ли за малкият човек е важно кой точно ще го ограбва, всички са маскари и то с опит, някой и със сто годишен.

 73. 73 Профил на Dimi Ivanov
  Dimi Ivanov
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#66] от "Храбър":

  Не съм член на нито една от партиите ,най вероятно по разбираеми причини, за повечето като мен.Но пребоядисването , политическата мимикрия,тя не от вчера,като повечето от бояджиите си мислят ,че е житейски сървайвър. така че живота продължава, пребоядисването също. Елементарно Храбър.

 74. 74 Профил на cvetomir_borisov_11_22
  cvetomir_borisov_11_22
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ейй не те се спря г-н Мавродиев. Ти и твоите приятелчета Пеевски, Андон Георгиев, Митрев и т.н. Не се наядохте. Не ви ли е срам от това, което правите?

 75. 75 Профил на Дилян Пеев
  Дилян Пеев
  Рейтинг: 10 Неутрално

  В началото на април, след бурята около отпуснат от Българската банка за развитие кредит от 75 млн. лв. за колекторска фирма насред пандемията, министър-председателят Бойко Борисов максимално публично "уволни" цялото ръководство на институцията по телевизията. Почти веднага след това главният изпълнителен директор Стоян Мавродиев беше отстранен.

 76. 76 Профил на stasyyy1
  stasyyy1
  Рейтинг: 10 Любопитно

  ББР има общо пет дъщерни компании, три от които създадени по времето на управлението на Стоян Мавродиев. Самият той е председател на бордовете на четири от тях, като освен него в тях са инсталирани и няколко негови близки лица

 77. 77 Профил на Камелия Романова
  Камелия Романова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ББР има общо пет дъщерни компании, три от които създадени по времето на управлението на Стоян Мавродиев. Самият той е председател на бордовете на четири от тях, като освен него в тях са инсталирани и няколко негови близки лица, сподвижници от предишните му кариерни стъпки - като офшорен адвокат и като председател на Комисията за финансов надзор (КФН)

 78. 78 Профил на Галина Латунова
  Галина Латунова
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Първият работен ден на Мавродиев в сферата на финансите е директно на поста председател на Комисията за финансов надзор, а първият му ден като банкер е на поста изпълнителен директор именно на ББР. Как се постига това?

 79. 79 Профил на Константина Станимирова
  Константина Станимирова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Част от внушителната заплата на Мавродиев (а може би и цялата) подлежи на конфискация в полза на държавата. За целта е нужно просто Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) да приложи логиката на скорошното си решение, с което в аналогичен казус установи конфликт на интереси при доскорошния шеф на БЕХ Петьо Иванов.

 80. 80 Профил на Величка Константинова
  Величка Константинова
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "Господин Мавродиев има отношение към схемата за пране на пари, по която подсъдим е Евелин Банев. Чрез свои действия той е улеснил изпирането на сума, придобита от наркотрафик."

 81. 81 Профил на Nikola Kalchev
  Nikola Kalchev
  Рейтинг: 9 Неутрално

  И какво се оказва накрая, че Стоян Мавродиев е непоклатим и прави каквото му скимне без да бъде наказан за действия си ? В каква държава живеем ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK