След срутването на таван на подлез Фандъкова поиска районните кметове да носят отговорност

След срутването на таван на подлез Фандъкова поиска районните кметове да носят отговорност

© Надежда Чипева, КапиталСтоличният кмет Йорданка Фандъкова заяви пред "Дарик радио", че трябва да има механизъм, по който да се търси отговорност на районните кметове в София. Повод за коментара ѝ стана инцидентът от вчера, при който няма пострадали, но окаченият таван в подлеза пред Спортната палата се срути.


Подлезът се намира на територията на район "Средец", за който отговаря Мария Ачкова от "Демократи за силна България". Той е ремонтиран през 2017 г. от ЕТ "Ремо-Николай Тошев". Район "Средец" е възложил подмяна на осветителната инсталация, на захранващите кабели към павилионите в подлеза и поставяне на нов окачен таван. Поръчката е била за 117 хиляди лева.


"Госпожа Ачкова доста често критикува управлението на София, но видя, че не всичко зависи от кмета. Докато мен ме контролират 61 общиснки съветници, районният кмет е оставен на публичен контрол. Трябва да има механизъм, по който да носи отговорност", заяви Фандъкова, като уточни, че е "партиен началник на районните кметове от ГЕРБ", докато другите са абсолютно самостоятелни. Тя каза още, че в началото на есента трябва да се обяви решението дали ще се кандидатира за нов мандат за кмет на София.
По думите на Фандъкова столицата се нуждае от "един сериозен инвеститор в сферата на производството". Тя не отговори в прав телст дали визира информацията, че "Фолксваген" оглеждат терен около София, на който да изградят завод.


"Теренът на Кремиковци е достатъчно голям за всеки подходящ инвеститор", добави Фандъкова.

Коментари (67)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 3175 Неутрално

  Разбира се че районните кметове трябва да носят отговорност. Щом има районни, значи ще отговаря всеки за района си. То е логично! Иначе за какво са поставени само за пълнеж ли?

 2. 2 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3764 Неутрално

  "... Госпожа Ачкова доста често критикува управлението на София, но видя, че не всичко зависи от кмета. Докато мен ме контролират 61 общиснки съветници, районният кмет е оставен на публичен контрол. Трябва да има механизъм, по който да носи отговорност...".

  Имам един познат, който беше районен кмет в Пловдив. Та от него знам, че е нямал абсолютно никакви правомощия, що се отнася до ремонти и поддържане на инфраструктура.
  Всъщност, който организира ремонтите, провежда процедурите за избор на изпълнител и приема обекта, той да си носи отговорността. Не е ли нормално да е така? Данчето обаче, набра огромен негатив около калпавите ремонти в София. Няма кой да носи отговорност, освен нея. Разбирам я, че много иска да си измива ръцете с районните кметове, но не знам, кой ще и повярва...!

  Бивш tww09306483.
 3. 3 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  На Фандъкова и изгореха всичките бушони и се оглежда за допълнителна защита.

 4. 4 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3764 Неутрално

  До коментар [#1] от "uhl23528019":

  Да. В доста отношения районните кметове са, чист пълнеж...

  Бивш tww09306483.
 5. 5 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  До коментар [#2] от "Petleshev":

  Да, отговорността трябва да е пропорционална на правомощията.
  Ако поръчките се раздават от Данчето и директните и заместници защо после се опитва да прехвърли отговорността по районни кметове.

 6. 6 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3353 Весело

  Направо да разстрелват всички по веригата за вредителство.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 8. 8 Профил на praseta_mezeta
  praseta_mezeta
  Рейтинг: 526 Неутрално


  Некадърни ремонти -налице
  Повсеместни кражби -налице
  Грозен, мръсен и неевропейски град -налице

  Виновни-всички други
  Данчето - цялата в бяло....

 9. 9 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 3175 Любопитно

  До коментар [#2] от "Petleshev":

  Ами нека да им възложат повече правомощия и да носят отговорност. Иначе за каква дейност реално им се плаща?

 10. 10 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3764 Неутрално

  До коментар [#5] от "everlast666":

  Именно... Няма как, Фандъкова и нейните заместници да организират и плащат калпави ремонти а пък районните кметове да и носят отговорността.

  Бивш tww09306483.
 11. 11 Профил на deacon
  deacon
  Рейтинг: 417 Гневно

  По принцип е права - те да си поемат проблема,като наказват изпълнители и подизп.Ама толко' години я слушам и гледам какво прави из София,че вече ВЪОБЩЕ й нямам вяра!Както и доста други!На есен ще видим колко сме обезверените!

 12. 12 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3764 Неутрално

  До коментар [#9] от "uhl23528019":

  Да им възложат правомощия, ама трябва да им отпускат и финансов ресурс. А точно от това, големите кметове бягат.

  Бивш tww09306483.
 13. 13 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Фандъкова е напаст божия, взаимосвързана с административната ламя и милиционерската мафия ГЕРБ, тя неуморно пълни касичките на феодалите, трупа гадост след гадост с неизброими като злокачествени тумори злокачествени ремонти. Дава ли си някой сметка, какво натрупано зло във вид на огромни необходими капитали за ремонт на ремонтите очаква в близко бъдеще жителите на София? Само изоставената и занемарена повече от 30 години инфраструктура в кварталите сателити извън центъра изисква многомилиардни вложение за закърпване на първо време. Но това, което се изгради в годините под управлението на ГЕРБ ще зейне съвсем скоро като бездънна яма за ремонтиране, изискващо огромен паричен и трудов ресурс. Кой ще работи и кой ще извърши тези ремонти. Обикновено провалите започват след една-две години, а безподобното безобразие с ремонта на ул. Граф Игнатиев видимите недостатъци отсега съсипва нервите на столичани, освен ужоасяващата грозотия и идиотско изпълнение , сега и сежедневните наводнения. И ще се оттегли някъде навън Фандъкова, иди я търси, ще се покрият чиновниците, осъществявали изсмукването на милиардите, а в близките години ще измрат близо един милион пенсионери, кретащи с по 100 евро на месец.

  Дедо Крум
 14. 14 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3764 Неутрално

  До коментар [#11] от "deacon":

  Как е права, по принцип...? Защо и как районните кметове да носят отговорност, ако не организират и плащат калпави ремонти? Значи Фандъкова и заместници режат баницата, районните кметове отговарят? Как да стане...?

  Бивш tww09306483.
 15. 15 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 993 Любопитно

  Добре че Фънди не я е обвинила и за ремонта на Гаф Игнатиев...
  Нали и той е границите на Ачкова?

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 16. 16 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3954 Неутрално

  Ха така! Понеже Мария Ачкова не е от ГЕРБ, нито от приятелските им партии, а е от ДСБ – хайде сега, тя да носи отговорност! Ами направо Гешев да ѝ сложи прангите. Разбира се, че ще носи отговорност, доколкото е нейна отговорността за ставащото в района. Но не може за всичко хубаво Фандъкова и Бойко да обират лаврите, а когато има проблем да си измиват ръцете с районните кметове.

 17. 17 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 2644 Неутрално

  Фандъкова бърка понятията ремонт и преустройство. Смяната на осветлението на подлеза е ремонт, докато ремонта на "Графа" е преустройство на улицата не само с подмяна на настилката , но с премахване на тротоарите , поставяне на ограничители за пешеходци, ново оформление на площадите. При лошокачествен ремонт можем да обвиняваме само изпълнителя и строителния надзор, не и кмета, докато при преустройството на Графа най-много критики имаше към преустройството като лошо планирано и проектирано , за което са виновни общинските власти и общинския експертен съвет одобрил некачествения проект , който в хода на строителството се налагаше да се променя няколко пъти. Лошокачествения ремонт на подлеза и глупостите , които се сътвориха при преустройството на Графа са несравними неща. Данчето няма никакво основание да обвинява районните кметове за лошокачествени ремонти , ако те не са участвали в тръжните процедури за избор на изпълнител. Но дори да са участвали , в крайна сметка отговорност носи фирмата изпълнител и строителния надзор , които не са общински организации.

 18. 18 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2198 Неутрално

  Който сключва договорите, той трябва да носи отговорност. И той да осигурява контрол. Ако това е Столична община, отговорността е нейна. Районните кметове се избират от нас и имат определена независимост. Когато виждат, че нещо не се върши както трябва, задължение им е да реагират адекватно.

 19. 19 Профил на deacon
  deacon
  Рейтинг: 417 Любопитно

  До коментар [#14] от "Petleshev":

  Минава през обл. администрация даден проект с предложение за изпълнители,суми т.н. и СО го одобрява."Майсторте" се дънят на обекта и районните налагат санкции и глоби,съответно с одобрението пак от СО.Кът анд драй,ясно и просто.

 20. 20 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 3175 Неутрално

  До коментар [#12] от "Petleshev":

  Е няма кво да бягат!
  Отпускат им средства и право... и едва тогава им търсят отговорност!

 21. 21 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3764 Неутрално

  До коментар [#19] от "deacon":

  Проекта минава през областната администрация? Защо...? Или си имал в предвид общинската? Не схващам, защо районният кмет трябва да контролира и проверява ремонтите, които организира и плаща някой друг? Значи тоя някой друг, отговорност няма да носи за нищо? Как районният кмет ще санкционира изпълнител, след като не му плаща? Как ще му приема обекта и ремонта? Ти самият, склонен ли си да се подпишеш за нещо, което друг е правил, като този другият, даже на снимка не си го виждал...?!?

  Бивш tww09306483.
 22. 22 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5728 Весело

  А отговорност за ГЕРБ няма никаква :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 23. 23 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 830 Неутрално

  До коментар [#9] от "uhl23528019":

  Хубав въпрос. Бюджетът им е смешен, за да се кланят на по-горните за всяко ремонтче. Това, разбира се, е против всякакви добри управленски практики и реално е основна причина да има дупки по малките улички - тая крайно излишна процедура отнема месеци. Иначе пари за да си позакърпим улиците поне София има.

  Не ме търсете преди обяд
 24. 24 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2546 Неутрално

  Ако районния кмет ще носи отговорност за ремонта, то трябва тебда си избират изпълнител, да контролират строителството и после да приемат извършената работа и да платят на изпълнителя. Не знам как е в София, но във Варна районните кметове са с доста орязани правомощия, поне доколкото се отнася за подръжка и ремонт и за всичко трябва да молят ценралната администрация. Така, че няма какФандъчкаата да взима рушвета пък послхе друг да е виновен за калпавите ремонти.

 25. 25 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 297 Неутрално

  До коментар [#16] от "Fiji":

  А защо да не носи отговорност? За какво и се плаща на тая ДСБ-арка? Да си клати краката ли?

 26. 26 Профил на GreenBush
  GreenBush
  Рейтинг: 299 Неутрално

  До коментар [#1] от "uhl23528019":

  Хал хабер нямаш как работи администрацията. Районите кметове нямат никаква власт на бюджет. Пример веднага ти давам.... Трябва ли кмета на Триадица да носи отговорност за безумният ремонт на графа извършен от Гепи Груп под чинното наблюдение на Фандъкова?

 27. 27 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 297 Неутрално

  До коментар [#26] от "GreenBush":

  НЕ Фандъкова наблюдава и контролира ремонта. Има си хора за това. А районите кметове възлагат поръчки както е станало тук въпреки, че парите не идват от бюджета на района.

 28. 28 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1645 Весело

  тука работатата е кой прави поръчките,и избира фирмите...а щом кметицата е от ДСБ е много гот да я праснем и да и вменим вина...ако беше от герп и дума нямаше да има...доста плоско другарко учителка по руски..плоско

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 29. 29 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 297 Неутрално

  До коментар [#28] от "не на безразличието":

  ДСБ-арката да си понесе отговорноста и прокуратурата да я подпука.

 30. 30 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1165 Неутрално

  До коментар [#5] от "everlast666":

  не се раздават от фандъкова , чети.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 31. 31 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3954 Неутрално

  До коментар [#25] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Всеки трябва да си носи отговорността. Но е странно, че след всички безобразни ремонти в София досега, за първи път Фандъкова се сеща да търси отговорност от районен кмет.

 32. 32 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 967 Неутрално

  След срутването на таван на подлез Фандъкова поиска районните кметове да носят отговорност

  А защо не е включила солидарно Светия Синод, Мюфтийството и равина на София?
  Отговорност за ремонта носи този който го е изпълнил и строителния контрол който е приел работата. А районният кмет би трябвало да има възможност да ги санкционира за несвършрна или некачествено изпълнена работа.

 33. 33 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3382 Неутрално

  МОЧА имени В.И.Ленина

  Хитро. Права и Слава за:
  Столична сметка, Столична кметка, Столичен архитект и так пр.

  Отговорност:
  Скрита, размита ; връз, между и под Районни.

  "След срутването на таван на подлез Фандъкова поиска
  районните кметове да носят отговорност"

 34. 34 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Долу Фандъкова, долу ГЕРБ и всичките му метастази!

 35. 35 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  До коментар [#2] от "Petleshev":Да, отговорността трябва да е пропорционална на правомощията.Ако поръчките се раздават от Данчето и директните и заместници защо после се опитва да прехвърли отговорността по районни кметове.
  —цитат от коментар 5 на everlast666


  Хахаха
  Айде бе , тези районни кметове да не са само манекени, че не могат да следят какво се случва в районите им.

 36. 36 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 1494 Весело

  Умните и красивите се правят на интересни, защото Ачкова се е .....

  Повече да не се избират районни кметове, щом Фандъкова , която дори няма мнозинство в столичния общински съвет е виновна за всичко

 37. 37 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 528 Неутрално

  До коментар [#10] от "Petleshev":

  "Именно... Няма как, Фандъкова и нейните заместници да организират и плащат калпави ремонти а пък районните кметове да и носят отговорността."


  Никой не иска да носят отговорност за нещо, което не са направили. Но в случая:

  "Район "Средец" е възложил подмяна на осветителната инсталация, на захранващите кабели към павилионите в подлеза и поставяне на нов окачен таван. Поръчката е била за 117 хиляди лева."

  Щом Район "Средец" е възложил, значи е избрал изпълнител, а Ачкова е подписала. Районите може да нямат собствен бюджет, но могат да възлагат поръчки, както е станало. СО най-вероятно само е платила без да има отношение към организирането, контрола и изпълнението на ремонта.

 38. 38 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Правата вървят с отговорности.Който е отговорен, той носи последствията..Без значение от коя партия е.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 39. 39 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4306 Любопитно

  След поредицата гафове на Столична Община Фандъкова иска да си "измие ръцете"

 40. 40 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2753 Неутрално

  Честно казано ДСБ и ДБ са доста пасивни на фона на сътворените напоследък свинщини

 41. 41 Профил на slon
  slon
  Рейтинг: 815 Неутрално

  Хората май си въобразяват, че като сменят Данчето с някой друг и всички ремонти ще тръгнат като по мед и масло...

 42. 42 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4375 Весело

  Манталитетът " всички около мен са виновни, аз съм чист като сълза" е заразен ! Между другото, Фандъкова много добре знае, че от районните кметове почти нищо не зависи......

 43. 43 Профил на vespasian0303
  vespasian0303
  Рейтинг: 279 Неутрално

  За съжаление в българия (нарочно с малка буква) трябва да се случи фатален инцидент, за да се задейства бюрократичната машина. Много хора загубиха нелепо живота си, за да може да има малки подобрения в заобикалящата ни среда. Примери много: тунелът на "Хемус", десетки блъснати и убити пешеходци на рискови места, където се слагат ограничаващи съоражения чак след инцидентите...

 44. 44 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3382 Неутрално

  МОЧА имени В.И. Лелина

  Умната комунистическа красавица Фъндъкова се сети да подчертае:
  Районните кметици и кметове носят отговорност тоже.

  Иска ви се, но не можете да я обвинявате за всичко.
  Колкото много и да ви се иска.

  До коментар [#36] от "001":

  Умните и красивите се правят на интересни,
  защото Ачкова се е .....

  Повече да не се избират районни кметове,

  щом Фандъкова , която дори няма мнозинство в столичния общински съвет
  е виновна за всичко

 45. 45 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 3472 Неутрално

  Имам един познат, който беше районен кмет в Пловдив. Та от него знам, че е нямал абсолютно никакви правомощия, що се отнася до ремонти и поддържане на инфраструктура.
  —цитат от коментар 2 на Petleshev


  Че тогава за какъв чеп са тези кметове?

  Да ги махат тези длъжности щом не носят отговорност.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 46. 46 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3382 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Така е, но подмолни партизани са превзели Държавата.
  И Общините.

  Такива хищно ръфат Бюджета и Европейски фондове.
  Консумират взятки от Съмнителни източници.
  Престъпно подкупкопродават "гражданство" и "гласове".
  Уреждат подмолни соц ком калинки в управлението на цяла Република България,
  целия Европейски Съюз, цялото НАТО и почти целия Цивилизован свет...
  прояден от такъв вид "калинки".
  И се черпят с партийни субсидии за сметка на Народа!

  А Народът, Гражданите и Законът:
  Маргинализирани под циганизирано партизанско иго.
  Пъртийно иго. Коминтерньовско. Номенклатурско. "Пост" Татаритарско.
  Варварско, чуждо и престъпно.

  ФАКТИ!!

  До коментар [#38] от "Noise":

  Правата вървят с отговорности.Който е отговорен, той носи последствията..
  Без значение от коя партия е.

 47. 47 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 614 Неутрално

  Ми кака Фънди да им остави бюджета за ремонти, пък ще носят отговорност. Ама тя раздава пайовете, а иска районните кметове да носят отговорност. А срутен таван си говори за капитален проблем, а не за окачен таван...

 48. 48 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2772 Весело

  Добре че Фънди не я е обвинила и за ремонта на Гаф Игнатиев...Нали и той е границите на Ачкова?
  —цитат от коментар 15 на arnautsky


  Не се беше сетила... Добре че я подсетихте!

 49. 49 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2772 Весело

  "Фандъкова поиска районните кметове да носят отговорност"

  Разбирай: Фандъкова поиска тя да не носи отговорност!

 50. 50 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7522 Неутрално

  Фандъкова има достатъчно други грехове

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 51. 51 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3382 Неутрално

  МОЧА имени В.И. Лелина

  В интерес на истината,
  предложението Ви съдържа (и) Марксистка Правда.

  Вся власть от Бога!
  Нет.
  Вся власть Советам.
  Следователно:
  Вся власть Советам.

  В самый лучший случай: Один Совет.
  Просто е и ще се разбереме.
  И да не се разбереме: Просто е за разбиране.

  Едничък Центральный Совет опростява нещата.
  Изпростява понекога, но Първо: опростява.

  Това не е всичко.
  Личност верна на Партията, седател Пред, в и/или върху Совета,
  ултра опростява нещата. Удобно.

  Седателят Пред/върху/в Совета представлява правата на хиляди (често пъти на милиони) Принципиално (т.е. Началнически) Правоимащи: Граждани.

  В такива случаи, едничко Лице "полезен идиот" е ултра полезно
  за Партията.

  До коментар [#36] от "001":

  Умните и красивите се правят на интересни,
  защото Ачкова се е .....

  Повече да не се избират районни кметове,

  щом Фандъкова , която дори няма мнозинство в столичния общински съвет
  е виновна за всичко

 52. 52 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2772 Гневно

  За съжаление в българия (нарочно с малка буква) трябва да се случи фатален инцидент, за да се задейства бюрократичната машина.
  —цитат от коментар 43 на vespasian0303


  Задейства се, но "на парче", само толкова колкото да замаже отговорността си в конкретния случай... След катастрофата на автобуса край Своге с толкова загинали и ранени бе ремонтиран ремонта на конкретния завой. Но можем ли да сме сигурни че няма повече други такива завои в страната постлани с "експериментален асфалт" с лошо сцепление, обратен наклон или неправилно поставена мантинела?

 53. 53 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3382 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Недейте.
  Гражданите живущи в и посетители на квартала са невинни.

  Не носят вина за болезнь русофилщина носена от ул. Московка
  угоднически носталгично към пошла памет пред монархофашисткиия
  Българомраза и Семитомраз от 19 век Гаф Инатиев.

  Мразието е болезнь преди всичко "собствена".
  Болестта търси външни причини за "оправдание".

  Гаф Инатиев (19 век), а сега, след век цял един и не цели два:
  Юрданки Фандъчкини.

  Апропо, Юрданка е замлидер на управляющи партизани ГЕРБ.

  До коментар [#48] от "plamen_b":

  Добре че Фънди не я е обвинила и за ремонта на Гаф Игнатиев...
  Нали и той е границите на Ачкова?
  —цитат от коментар 15 на arnautsky

  Не се беше сетила... Добре че я подсетихте!

 54. 54 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3382 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Проследете Парите.
  Финансовите патоци азийски или кви да е.
  Те казват баш бая Висок процент Истина.

  Добре подсетихте и възбудихте Вниманието на Обществото
  срещу или към деяния на Мадам Фунди.

  Мадам, значи, разпределя финанси за спорни (оказват се след)
  скандални задачи?!?

  До коментар [#48] от "plamen_b":

  Добре че Фънди не я е обвинила и за ремонта на Гаф Игнатиев...
  Нали и той е границите на Ачкова?
  —цитат от коментар 15 на arnautsky

  Не се беше сетила... Добре че я подсетихте!

 55. 55 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3382 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Марксистка твар.
  Матриялистическая.
  Искуствено "интелектулно" Пограмированая.
  Да Взема и Иска.

  Такая твар заслужает шут в предния си задник или отзад.
  ВАШ избор.

  Тази Мадам е на път да засенчи Световно известната френско-немска гювенджийка
  шпион от ПСВ Мата Хари.

  Тази Мадам, успешен шпион през ВСВ и напосле,
  Чий го държи си, почита, духа угодно и обслужва с ревностна страст?
  Страст Законово не уместная.
  Недопустимая!

  Мадам следва да бъде овъргаляна в катран и перушина
  на публични желти павета,
  Под опашката на т.нар. Кон освободител.

  След/ако, разбира се, Компетентен орган навре Мадамата
  в Correction Facility предназначено за за корегиране на рецидивистки
  престъпници.

  "След срутването на таван на подлез
  Фандъкова поиска
  районните кметове да носят отговорност"

 56. 56 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3382 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Марксистка твар.
  Матриялистическая.
  Искуствено "интелектулно" Пограмированая.
  Да Взема и Иска.

  Такая твар заслужает шут в предния си задник или отзад.
  ВАШ избор.

  Тази Мадам е на път да засенчи Световно известната френско-немска гювенджийка
  шпион от ПСВ Мата Хари.

  Тази Мадам, успешен шпион през ВСВ и напосле,
  Чий го държи си, почита, духа угодно и обслужва с ревностна страст?
  Страст Законово не уместная.
  Недопустимая!

  Мадам следва да бъде овъргаляна в катран и перушина
  на публични желти павета,
  Под опашката на т.нар. Кон освободител.

  След/ако, разбира се, Компетентен орган навре Мадамата
  в Correction Facility предназначено за за корегиране на рецидивистки
  престъпници.

  "След срутването на таван на подлез
  Фандъкова поиска
  районните кметове да носят отговорност"

 57. 57 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9061 Неутрално

  Парите са в голямата община, а да отговарят районите кметове.

 58. 58 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 919 Неутрално

  Преди време, районните кметове разполагаха с повече правомощия. Затова и бяха пряко избирани. После бяха гласувани промени в местната власт - не съм сигурен дали при царя или при тройната - с които им бяха отнети практически всички управленски функции, но не промениха начина на избиране.
  Тези промени бяха в крещящо противоречие с иначе непрекъснато декларираната вярност и стремеж към принципите на децентрализация и субсидиарност на управлението.

  Така че е доста миризливо изявленийцето на госпожата. Както и са глупави керкеджелъците на троловете на властта по темата.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 60. 60 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3382 Неутрално

  Гугугугъл Транслейт

  100% точен коментар [#49]
  от "plamen_b":

  "Фандъкова поиска районните кметове
  да носят отговорност"

  Разбирай:
  Фандъкова поиска тя да не носи отговорност!

 61. 61 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 737 Неутрално

  До коментар [#48] от "plamen_b":

  Обвини я, как! Обяви че хората не били доволни от ремонта на Графа щото район Средец не ги бил информирал добре. .. при условие че проекта си има информационен бюджет и задължения...

 62. 62 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Ооо да, тя Фандъкова е образец за носене на отговорност та затова изисква и районните да носят такава отговорност! Ама точно като нейната....

 63. 63 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2069 Неутрално

  До коментар [#25] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Ми няма как да носи отговорност, щото именно гербаната шайка не й е възложила такава. Бегай да преговаряш.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 64. 64 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2069 Неутрално

  До коментар [#37] от "z_axis":

  Не, не могат да възлагат поръчки.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 65. 65 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2069 Неутрално

  До коментар [#36] от "001":

  Структурата на СО си е почти изцяло дело на Фандъка. Да си носи отговорност. Ачкова няма нищо общо с безкадърността на самоковската алкохоличка.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 66. 66 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  Фандъчкова да се беше позасрамила.

 67. 67 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 3965 Неутрално

  "Подлезът се намира на територията на район "Средец", за който отговаря Мария Ачкова от "Демократи за силна България". Той е ремонтиран през 2017 г. от ЕТ "Ремо-Николай Тошев". Район "Средец" е възложил подмяна на осветителната инсталация, на захранващите кабели към павилионите в подлеза и поставяне на нов окачен таван. Поръчката е била за 117 хиляди лева."

  Отдавна подлезът плаче за ремонт. Дейностите трудно могат да се нарекат "ремонт"! "Специалистите по електриките" слагаха битови разклонители в окачения таван. Единствената осезаема промяна на мястото са отвратителните графити на спортна тема - по-бездарно нещо не съм виждал. Районната кметица от онази организация не направи нищо за да се махнат - напротив!
  С нетърпение чакам на изборите следващия долнопробен кандидат от ДСБ - защо не следващ мандат за същата мазна буца?

  I Want To Believe
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK