Цацаров поиска повторно имунитета на депутата от БСП Георги Михайлов

Георги Михайлов е избран за народен представител от БСП

© Юлия Лазарова

Георги Михайлов е избран за народен представител от БСПГлавният прокурор Сотир Цацаров сезира повторно Народното събрание с искане за даване на разрешение да започне наказателно преследване срещу депутата от БСП Георги Михайлов за данъчно престъпление.


На 8 ноември м.г. Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на Михайлов за безстопанственост и сключване на неизгодни сделки в качеството му на изпълнителен директор на СБАЛХ ЕАД, припомнят от прокуратурата.


Ден по-късно Михайлов даде съгласието си срещу него да започне разследване. На 13 ноември м.г. Софийската градска прокуратура образува наказателно производство за престъпления, извършени от Михайлов, а на 22 ноември главният прокурор възложи разследването да се проведе от Националната следствена служба.
На 26 юни тази година под ръководството на Софийската градска прокуратура, следовател от Националната следствена служба е привлякъл като обвиняем народния представител Георги Михайлов за безстопанственост. Наложена му е мярка "парична гаранция" в размер на 15 000 лв.


Обвиненията срещу Михайлов са за това, че в периода 31 юли 2015 г. - 18 април 2017 г. в София като длъжностно лице - изпълнителен директор на Специализираната болница за активно лечение на хематологични заболявания, не е положил достатъчно грижи за ръководенето, управлението, стопанисването и запазването на повереното му имущество и за възложената му работа, от което са последвали значителни щети. Биолницата била ощетена с 164 106 лв., като престъплението е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.


Въпреки задълженията си за законосъобразното управление на финансите по Закона за финансово управление и контрол в публичния сектор и Закона за лечебните заведения, Михайлов е извършил парични плащания без правно основание в полза на дружеството "Екофарм" ЕООД в общ размер на 164 106 лв. Плащанията са извършени въз основа на две фактури, издадени след изтичане срока на договора с "Екофарм" ЕООД. Разследването продължава и се събират доказателства и за други престъпления.


До момента са събрани доказателства и за извършено от Георги Михайлов данъчно престъпление. Те са дали основание на наблюдаващия прокурор при СГП да приеме, че са достатъчни и на депутата е повдигнато обвинение и за това.


Главният прокурор повторно е сезирал Народното събрание за даване на разрешение да започне наказателно преследване на Михайлов за извършено данъчно престъпление, тъй като даденото от него писмено съгласие не включва разследването и привличането към наказателна отговорност за извършеното данъчно престъпление.

Коментари (20)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 954 Любопитно

  Шумотевица,и после нищо?

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 2. 2 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2152 Неутрално

  Цазаратурата кое/какво точно не разбра първият път?!?!?!

 3. 3 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  Те Вальо топлото и Бисеров отърваха та този. Само имитация на дейност.

 4. 4 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3626 Любопитно

  Та, първо - само за разузнаване, а после боя? Така ли? Или има нещо неясно още? Или цацаратурата не знае какво прави?

 5. 5 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3588 Неутрално

  До коментар [#2] от "selqnin":

  ..тъй като даденото от него писмено съгласие не включва разследването и привличането към наказателна отговорност за извършеното данъчно престъпление."

  бегъл прочит би отговорил и на най умнокрасив въпрос

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 6. 6 Профил на thenomad
  thenomad
  Рейтинг: 422 Неутрално

  На мен ми се чини, че първото дело върви към провал и за това е нужно второ.

 7. 7 Профил на PisnaMi
  PisnaMi
  Рейтинг: 1984 Разстроено
 8. 8 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 748 Неутрално

  Цазаратурата кое/какво точно не разбра първият път?!?!?!
  —цитат от коментар 2 на selqnin


  Питаш без да четеш ! През 2018 той , заедно с Милиончева се е отказал от имунинет за едно престъпление .В хода на разследване се е появил втори казус , който отново изисква ИМУНИНЕТ ":Главният прокурор повторно е сезирал Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване на Михайлов за извършено данъчно престъпление, тъй като даденото от него писмено съгласие, на основание чл. 70, ал. 2 от Конституцията на Република България, не включва разследването и привличането към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 255 ал. 1 предл. 1 и 2 т. 2 предл. 2 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс. Тълкуването, дадено в Решение № 10 от 27 юли 1992 г. по к. д. № 13/92г. на Конституционния съд на Република България предпоставя повторното сезиране на Народното събрание, с оглед статута на Георги Михайлов на народен представител / и личен хематолог на Ламбо , когото обаче излекуваха във Франция , въпреки "експертизата " на др.Михайлов !/

 9. 9 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1928 Неутрално

  Много важно. Всякаш нещо се случва след това.

 10. 10 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 926 Весело

  Курнелия ще пребори корупцията в България. Затова и мат`риала й такъв.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 11. 11 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 233 Весело

  До коментар [#6] от "thenomad":

  Няма първо и второ дело. Проверката по първото дело дава основание да се продължи с разследване и привличане към наказателна отговорност.

  За да продължи, обаче трябва пак да му се иска имунинета.

  Защо Дневник пише толкова неясни статии, че даже умнокрасивите получават възспаление на мозъка, за да ги схванат е друг въпрос.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 12. 12 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 283 Неутрално

  Какво стана с Милиончева без имунитета? Тя май избяга в Брюксел, а следващият хубавец от БСП се е наредил на опашката

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 13. 13 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3101 Неутрално

  До коментар [#10] от "majorman":

  Че материала на БСП и Корнелия не е много стока, знаем...! Съдят го за 164 хиляди лева по първото дело. Ами тоя е направо, като синеоко чавдарче пред крадливият ГЕРБ-ер генерал Тонев, който беше завлякъл военна болница с над 3 милиона...! И после умря, преди да почнат да го съдят.

  Бивш tww09306483.
 14. 14 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 283 Неутрално

  Един по един не е правосъдие, а бошлаф работа. Глутницата БСП заедно фалира България няколко пъти. Румен Гечев трябва да е с няколко доживотни присъди, а не да лее омраза по телевизията всеки ден, защото вече не може да краде милиарди левове.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 15. 15 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3498 Неутрално

  " Обвиненията срещу Михайлов са за това, че в периода 31 юли 2015 г. - 18 април 2017 г. в София като длъжностно лице - изпълнителен директор на Специализираната болница за активно лечение на хематологични заболявания, не е положил достатъчно грижи за ръководенето, управлението, стопанисването и запазването на повереното му имущество и за възложената му работа, от което са последвали значителни щети. Биолницата била ощетена с 164 106 лв., като престъплението е в особено големи размери и представлява особено тежък случай."

  Та те другарите тия суми ги имат за джобни за семки.....Отделно знаем, че поредния шум пак ще е за нищо, защото гарван гарвану око не вади !

 16. 16 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Когато има разследване срещу някой от БСП в „Дхебник“ дават само тезата на прокуратурата.
  При дело срещу Трайков-Дянков-Олигарх(ЗабравихМуИмето), сайта дава тезата само на ЗабравихМуИмето.

  Пошла пропаганда, а ?

 17. 17 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3588 Весело

  До коментар [#16] от "ebf52574941":

  не бъркай пропаганда с журналистически стандарт

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 18. 18 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1705 Неутрално

  Съд за данъчните грешници

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 19. 19 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3101 Неутрално

  До коментар [#15] от "samoedin":

  Какви 164 хиляди лева, като Р.Овч. се разхожда волно и свободно...?!?

  Бивш tww09306483.
 20. 20 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7962 Неутрално

  Цацаров много се разработи накрая.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK