Съдът спря делото за 3.8 млн. лв. на Мартин Петров срещу УниКредит Булбанк

Мартин Петров установил, че парите липсват от сметките му през 2017 г. и още тогава е сигнализирал в прокуратурата, а след това заведе гражданско дело срещу банката.

© Красимир Юскеселиев

Мартин Петров установил, че парите липсват от сметките му през 2017 г. и още тогава е сигнализирал в прокуратурата, а след това заведе гражданско дело срещу банката.Софийският градски съд (СГС) спря гражданското дело, което футболистът Мартин Петров заведе срещу УниКредит Булбанк. Причината е, че по делото липсват документи за над 450 банкови операции. Част от тях са унищожени, други са иззети от прокуратурата, която от две години разследва случая, съобщи mediapool.


Документите са основно доказателство и без тях делото не може да продължи, реши съдия Стефан Кюркчиев и го спря до приключване на разследването, което води прокуратурата. Все още не е ясно кога ще приключи то.


Футболистът заведе делото и твърди, че от негови сметки в банката са изчезнали над 3.8 млн. лв. Близо една година е бил заблуждаван от личния си банкер Ирина Аткова, която била уволнена, но твърдяла, че все още работи в банката. Тя изпращала извлечения от сметките на Петров.
През 2017 г. той открил, че парите липсват, подал сигнал до прокуратурата и още тогава тя е започнала разследване. Не е ясно обаче на какъв етап е то. Междувременно Петров завежда гражданското дело, но се оказва, че голяма част от документите са в прокуратурата.


Съдията отправил запиване до държавното обвинение – едно в края на миналата година и оше едно преди няколко дни, но не е получил никакъв отговор. Заради това, докато документите са в държавното обвинение, гражданското дело няма как да продължи и то трябва да бъде спряно, мотивира се съдът.


От УниКредит Булбанк твърдят, че не разполагат с документите за преводите. 456 документа от общо 13 банкови сметки липсват – една част от тях били унищожени, защото е изтекъл стокът за съхранението им, а други са в прокуратурата. Адвокатите на Петров също не разполагат с тях.


Съдът не може да ги изиска, обясни Кюркчиев. Нито може да претърсва или изземва, защото това са правомощия изцяло на прокуратурата. Аткова, която е сред ответниците по гражданското дело заедно с банката, не се яви. Съдът не може да я издирва, подчерта Кюркчиев.


"Изясняването на обективната истина е сериозно затруднено", заяви съдията. "Аз се питам: Какво ще установяваме? Върху какво ще работят вещите лица, те не могат да гадаят за документите", мотивира се Кюркчиев преди да спре делото.


Той подчерта, че главните доказателства са в прокуратурата. Според съдията гражданският процес може да тръгне отново, ако разследването на прокуратурата бъде завършено или поне спряно. Решението на СГС за спиране на делото не е окончателно и адвокатите на Петров могат да обжалват пред Софийския апелативен съд. Ако там все пак бъде решено, че процесът трябва да продължи, не е ясно с какви документи ще борави съдът.


Ако футболистът се откаже от обжалване, то процесът може да стартира отново, ако прокуратурата предостави документите. На този етап обаче СГС нито може да ги изисква, нито да назначи претърсване или изземване. Съдът може да назначи експертизите, които адвокатите искат, но вещите лица няма да разполагат с всички документи и на практика няма да има какво да изследват.


Всички документи в банките – за откриване и закриване на сметки, данни и информация на клиентите и трансакции, по закон трябва да се съхраняват до 5 години след приключване на договорните отношения между банката и клиента, без значение дали на хартиен или на електронен носител.


Според адвокатите на Мартин Петров, че той е станал жертва на организирана престъпна група, тъй като няма как уволнена служителка да извърши трансакциите без знанието на служиели от по-високите нива в банката.

Коментари (82)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1419 Весело

  Не разменяйте ПИН за пичета момчета.
  Щото после ще останете без парета.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 2. 2 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  "От УниКредит Булбанк твърдят, че не разполагат с документите за преводите. 456 документа от общо 13 банкови сметки липсват"

  С какъв акъл ще правиш 13 сметки в една и съща банка ...

  И второ - всичко е в компютрите им, няма начин ИТ специалистите им да не могат да извадят архиви на банковите транзакции за определен период

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 3. 3 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5586 Неутрално

  Ку#венски номер.
  Не е била само лична банкерка.
  За такова сляпо доверие, трябва и по-дълбоко приятелство.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 4. 4 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4308 Неутрално

  Ако банката си търсеше парите, щеше да намери абсолютно всички документи за банкови операции, файлове и т.н....

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 5. 5 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5445 Неутрално

  Банката може да бъде обвинена само в пробие в сигурността, отчетността и процедурите, но е недоказуемо...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 6. 6 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Ако прокуратурата е загубила документите би следвало да може да се съди държавата и как така банката не губи документите по ипотечните кредити на хората ами само като я разследват за нарушения?

 7. 7 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2551 Неутрално

  След като е бил предоставил ключа от стаята, където си държи парите, остава му да се пляска по бедрата и да вика Олеле мале.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 8. 8 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Според адвокатите на Мартин Петров, че той е станал жертва на организирана престъпна група, тъй като няма как уволнена служителка да извърши трансакциите без знанието на служиели от по-високите нива в банката.
  =============================================================

  Естествено, че е така! Как уволнена служителка продължава да извършва банкови транзакции, все едно че е банков служител? Това в нормална държава няма как да стане!

 9. 9 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  Явно бурканбанк все пак е за предпочитане. А най-добре, харчете всичко, май.

 10. 10 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#3] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Съгласен съм, може да е имало "тинтири-минтири" между двамата. Ама все пак няма как банката да не е виновна, ако е позволила на бивш банков служител да има достъп до банкови транзакции, които само служители на банката могат да извършват.

 11. 11 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  Кофти ми е за Марто , но най вероятно ще вади каната с вода от хладилника

 12. 12 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3266 Неутрално

  До коментар [#2] от "Taiga":

  С какъв акъл ще правиш 13 сметки в една и съща банка ...


  Обикновено правят така, когато имат инвестиционен проект или купувате акции, ценни книжа и т.н. За всеки проект, отдельна сметка

 13. 13 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4308 Неутрално

  До коментар [#12] от "putinxujlo":

  Най-вече се прави, за да се за има защита при банков фалит.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 14. 14 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3266 Неутрално

  До коментар [#13] от "hamiltonf":

  Не, защита на всички❗ пари само една банка

 15. 15 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3266 Неутрално

  До коментар [#13] от "hamiltonf":

  Точно не помня, но някъде 290 хил лева. Няма разлика колко сметки имаш)

 16. 16 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 331 Весело

  Казано е, не си слагай оная работа, там, където си вадиш хляба... Респективно, където инвестираш.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 17. 17 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  Не знам защо хорат имат доверие на тази банка. Свидетел съм на ипотека на парцел с къща за 93000 евро в едно село, а парите са дадени от банката. След 15 години съдия изпълнител не може да я продаде и за 15000 евро.

 18. 18 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4308 Неутрално

  До коментар [#15] от "putinxujlo":

  Прав си:
  "Влоговете на един вложител в една банка, както и в различни клонове на една и съща банка, не се гарантират поотделно. За да се изчисли размерът на гаранцията, всички влогове на вложителя в банката се сумират, като максималният гарантиран размер, който той може да получи, е 196 000 лв."

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 19. 19 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3266 Неутрално

  До коментар [#13] от "hamiltonf":

  По-скоро още няколко карти имал , същото отделна сметка можеш да направиш

 20. 20 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3266 Неутрално

  До коментар [#18] от "hamiltonf":

  👍Точно, 100 хил.€)

 21. 21 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 254 Неутрално

  До коментар [#8] от "Росен съм аз и голем капут":

  Това може да стане във всяка държава.
  Разликата е. че в нормалните тези измамници ще ги осъдят, а измаменият ще си получи парите.

  Модератора е неадекватен!
 22. 22 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 599 Неутрално

  Марто няма нищо да си върне, за съжаление!Банката и тази крадла знаят как да откраднат!

 23. 23 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3266 Неутрално

  До коментар [#8] от "Росен съм аз и голем капут":

  Естествено, че е така! Как уволнена служителка продължава да извършва банкови транзакции, все едно че е банков служител? Това в нормална държава няма как да стане!
  ===================
  Не, не така е малко. Ако имаш личен оператор (дават при движение по сметка повече от 500 хил лева) в банка(а той го имал), говориш само с него. По ел. банка можеш да видиш движението на пари, но ако тя съветвала на него някакви операции той я вярвал)

 24. 24 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7601 Неутрално

  Ами прокуратурата да предостави документите, които е иззела. ТЪе не са, за да се прикрива нещо, а да се разкрива. но се съмнявам, че нашата прокуратура точно това цели, да се прикрие всичко.

 25. 25 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1035 Разстроено

  "докато документите са в държавното обвинение, гражданското дело няма как да продължи и то трябва да бъде спряно"

  И току виж докато чиновниците от различните учреждения се раздвижат, гражданският иск загуби давност...

  Чиновниците явно разсъждават като Бай Ганьо: "Имал бол пари, дал!"

 26. 26 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7601 Неутрално

  На американска фирма са изчезнали в КТБ 50 млн. долара. Затова привикаха Пеевски да обяснява в Ню Йорк. Явно имат следа , къде са парите.

 27. 27 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 946 Неутрално

  БНБ да им взима лиценза на Булбанк и да се свършва мъката!

 28. 28 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 709 Неутрално

  Човека сега да не се закъхари и да почине млад още.
  А какво става с парите на починали хора без наследници.

 29. 29 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  Ако имаш личен оператор (дават при движение по сметка повече от 500 хил лева) в банка(а той го имал), говориш само с него.
  —цитат от коментар 23 на putinxujlo


  Това може да звучи добре като услуга (особенно както можеш да се обадиш и на личния си банкер по всяко време). Но е задължение на банката да има процедури, които да не позволяват на личния банкер да злоупотребява. След като не са си изпълнили задължението да подберат и контролират своите служители, да покрият загубите на клиента си!

 30. 30 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  БНБ да им взима лиценза на Булбанк и да се свършва мъката!
  —цитат от коментар 27 на john_3volta


  За начало, хората да си изтеглят от там парите...

 31. 31 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Той парите си няма да ги види, поне останалите футболисти да си вземат поука. За божигол е късно отдавна ама поне младите лъвчета да се научат.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 32. 32 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2688 Неутрално

  Ето така се стига до самоуправства. Със сигурност Левон Хампарцумян ще изплюе цялата обективна истина ако му изваждат зъбите с клещи. Един по един.

 33. 33 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  Ама все пак няма как банката да не е виновна, ако е позволила на бивш банков служител да има достъп до банкови транзакции, които само служители на банката могат да извършват.
  —цитат от коментар 10 на Росен съм аз и голем капут


  Още преди това: банката е виновна, че няма процедури и механизми за контрол на служителите си. Не е нормално един служител да краде от сметките на клиентите на банката и никой да не го хване толкова време. След като банката не е изпълнила доверителните отговорности, които носи, да възстанови парите на клиента!

 34. 34 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1035 Любопитно

  Той парите си няма да ги види, поне останалите футболисти да си вземат поука.
  —цитат от коментар 31 на Суджук Герберите


  Защо точно футболистите? Това може да се случи на всеки!

 35. 35 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3716 Неутрално

  Много заплетен казус!Не вярвам , че Марто Петров ще си върне парите някога, но дано да съм "лош пророк"!

 36. 36 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Казано е, не си слагай оная работа, там, където си вадиш хляба... Респективно, където инвестираш.
  —цитат от коментар 16 на Noise


  Не знам откъде някои решиха че крадлата е била любовница на Петров освен ако не знаят нещо повече
  Когато имаш много пари в една банка нормално е да назначиш определен банкер да те обслужва, за теб е безплатно а за него се води плюс че клиентите са я избрали за личен банкер.

 37. 37 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3716 Неутрално

  До коментар [#2] от "Taiga":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Много логично мнение по този казус!

 38. 38 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3716 Неутрално

  До коментар [#4] от "hamiltonf":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Много подозрително действие на банката

 39. 39 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  До коментар [#10] от "Росен съм аз и голем капут":

  Ако има пълномощно, какво да направят от банката? Той хубаво е топвал чушката и се е отпуснал повече, отколкото трябва, а като се е усетил е било късно.
  И да ги съди и да не ги съди, ако ѝ е дал пълномощно няма какво да стане, да не говорим, че тя тия пари вероятно вече ги е издухала.

 40. 40 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 749 Неутрално

  "Съдията отправил запиване до държавното обвинение – едно в края на миналата година и оше едно преди няколко дни, но не е получил никакъв отговор."

  Егати държавата. Егати прокуратурата. Абсолютно недосегаема.

 41. 41 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 749 Неутрално

  На Марто му е излязло солено чук....нето. Да беше си поръчвал луксозни проститутки, по-евтино щеше да мине. А и по-доволен щеше да остане.

 42. 42 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2552 Неутрално

  "Съдията отправил запиване до държавното обвинение – едно в края на миналата година и оше едно преди няколко дни, но не е получил никакъв отговор. Заради това, докато документите са в държавното обвинение, гражданското дело няма как да продължи и то трябва да бъде спряно, мотивира се съдът."

  В правото това се нарича "възпрепятстване на правосъдието". Предвидено е в Наказателния кодекс:

  Чл. 288. (Изм. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Орган на властта, който пропусне да изпълни своевременно длъжностите, които му налага службата относно наказателно преследване, или по друг начин осуети такова преследване с цел да избави другиго от наказание, което му се следва по закон, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и с лишаване от правото по чл. 37, ал. 1, точка 6.

  Чл. 37. (1) Наказанията са:
  ...............
  6. лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност;

  Цацаров, какво правим?

 43. 43 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4405 Неутрално

  До коментар [#13] от "hamiltonf":

  При фалит трябва да имаш сметки в много банки, а не много сметки в една банка. Гаранцията е со €100000 в една банка, а не в една сметка.

 44. 44 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 909 Неутрално

  До коментар [#2] от "Taiga":


  До коментар [#10] от "Росен съм аз и голем капут":

  Не банката, а Мартин е позволил на любовницата си да се разпорежда със сметките му. Тя просто е оценила услугите си по-скъпо отколкото той е предполагал.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 45. 45 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4308 Неутрално

  До коментар [#43] от "vassilun":

  Да, уточнихме го по-горе...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 46. 46 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4308 Весело

  До коментар [#44] от "tribiri":

  Коя е тази любовница, има ли нейна снимка, да видим заслужавало ли си е?!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 47. 47 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1419 Разстроено

  Не ги защитавам ама ако аз ооставя не в банкомата (щото той е умен ще я прибере).
  А до банкомата карта с написан на нея пин дали после трябва да се сърдя на банката че ми няма парите.
  Аз не знам такава банкова операция дето даваш едни пари като на телефонни измамници и да нямаш никакъв контрол.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 48. 48 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3266 Неутрално

  До коментар [#29] от "plamen_b":

  Но е задължение на банката да има процедури, които да не позволяват на личния банкер да злоупотребява. След като не са си изпълнили задължението да подберат и контролират своите служители, да покрият загубите на клиента си!
  =============================
  Само след някакви оплакване към банка, от клиента, бан ще види злоупотреба ли) Вие имате електр. подпис, сланюгате я, след това банка изпраща ви запитване с кода, вие го потвърждавате със своя код, Това е. Ви напълно съгласни с паричен превод. Банк няма право да ви пречи, дори ако купувате наркотици) Тва е вече работа на ГДБОП)

 49. 49 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#42] от "Един препатил":

  +++++
  Най добрия коментар.
  Само че живеем в Абаурдистан.

 50. 50 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  Някой има ли идея защо СГС не иска да разпореди да получи документите от прокуратурата? Не можело?! Що за. глупост? За възпрепятстване на съдебния процес се лежи в затвора, алоооо!

 51. 51 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 651 Неутрално

  Как уволнена служителка продължава да извършва банкови транзакции, все едно че е банков служител? Това в нормална държава няма как да стане!
  —цитат от коментар 8 на Росен съм аз и голем капут


  Какви "банкови транзакции"? Госпожицата е имала пълномощно и спесимен за тези сметки. За да нарежда преводи от тези сметки изобщо не е необходимо да е служител на банката. От друга страна, наистина ли си мислите че има банка, в която някой от служителите й има право да извършва "банкови транзакции" от Ваши сметки от свое име.

  Да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 52. 52 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  Според адвокатите на Мартин Петров, че той е станал жертва на организирана престъпна група, тъй като няма как уволнена служителка да извърши трансакциите без знанието на служиели от по-високите нива в банката.

  =============================================================

  Естествено, че е така! Как уволнена служителка продължава да извършва банкови транзакции, все едно че е банков служител? Това в нормална държава няма как да стане!
  —цитат от коментар 8 на Росен съм аз и голем капут


  Някъде мярнах, че Мартин й е дал пълномощно- тя да му движи финансите. Ако това е вярно- в юридически аспект- грешката е на Мартин.

  Ако ти дам някакво генерално пълномощно- че можеш да откриваш и закриваш сметки от мое име, че можеш да правиш всякакви разплащания от мое име- както ти сметнеш за добре- можеш да ми вземеш всичко- до стотинка, и гък не мога да ти кажа.

  Ако обаче няма такова пълномощно, и някакси си ми взел парите- това си е кражба.

  Както и да е- като чета статията- смело мога да препоръчам на Мартин Петров да пие една студена вода.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 53. 53 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#44] от "tribiri":

  Виждам че всички някак си на овчи принцип допускате че банкетката е била любовница. Откъде имате такава информация?

 54. 54 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Българските банки унищожават цялата българска икономика. Знаете ли, че западните банки не признават българските? Ако някога имате повече пари, дръжте си ги в швейцарска банка или пак в бурканбанк далече от бандитите в българските банки.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 55. 55 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 909 Неутрално

  До коментар [#46] от "hamiltonf":

  Ами те в Частното банкиране на Булбанк всички си заслужават, но не чак толкова, колкото му е отмъкнала тази.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 56. 56 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Нека си припомним, какво стана с Веска Меджедиева дето открадна 3 милиона лева и избяга в ЮАР. Ами нищо.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 57. 57 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  Нека си припомним, какво стана с Веска Меджедиева дето открадна 3 милиона лева и избяга в ЮАР. Ами нищо.
  —цитат от коментар 56 на tribiri


  Е- недей така сега- Татарчев лично ходи дотам- щял да я върне в чувал.

  Татарчев се върна сам- не знам кво носеше в чувала. 😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 58. 58 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  Доказателства има, но прокуратурата ги крие. Вярна е приказката, че в България престъпниците си имат държава.

 59. 59 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 909 Неутрално

  До коментар [#53] от "Ashiata Shiemash":

  Имам приятели в банката, които цитират десетина подобни случаи. Този просто е малко по-афишуран заради Мартин.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 60. 60 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 909 Неутрално

  До коментар [#52] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  Достатъчно е да и е дал паролите си за електронно банкиране.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 61. 61 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 283 Неутрално

  Ку#венски номер.Не е била само лична банкерка.За такова сляпо доверие, трябва и по-дълбоко приятелство.
  —цитат от коментар 3 на Незнайко в Слънчевия град


  Е, то си е политика на някои банки да слагат атрактивни мацки на такива позиции. Сексът продава всичко. Особено на такива, които не могат да мислят разделно с двете глави.

  Но и съдията е прав да спре делото. Друг е въпросът, че може би има известна празнина в процеса при подобни ситуации, която трябва да бъде запълнена в ГПК. Не бива гражданският съд да няма достъп до тези документи. Все пак той също представлява съдебната власт и държавата в крайна сметка. Ама с Барни Ръбъла - Кирилов и другите "светила" на герберастията в парламента, по-добре да не пипат там, че не се знае какво ще оплескат.

  Всеки ден се убеждавам колко некадърно се управлява тази държава и как на народа не му дреме за това.

 62. 62 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2687 Любопитно

  Е- недей така сега- Татарчев лично ходи дотам- щял да я върне в чувал.

  Татарчев се върна сам- не знам кво носеше в чувала. 😂😂😂
  —цитат от коментар 57 на Дедов'та Колюуа Унукя!


  Това за пред журналистите! Надявал се е да праведе разпит на Веска в някой луксозен хотел и да преключи случая. Не знам дали му се е получило?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 63. 63 Профил на mitakadm
  mitakadm
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Главният касиер на (бившата) Алфа Банк си литна 8 милиона като дърпа кеш от трезора. В БГ всичко е възможно и жалко за Марто. Тук е различно. Спомнете се КТБ, ,(КГБ)

  Колкото повече - толкова повече
 64. 64 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3511 Неутрално

  И защо Прокуратурата не е изискала документите?

  Любовта ще спаси света!!!
 65. 65 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3511 Неутрално

  Леле, излиза че ако ти липсват пари от сметките, ти трябва да го докажеш!

  Любовта ще спаси света!!!
 66. 66 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 535 Неутрално

  "Съдията отправил запиване до държавното обвинение – едно в края на миналата година и оше едно преди няколко дни, но не е получил никакъв отговор. Заради това, докато документите са в държавното обвинение, гражданското дело няма как да продължи и то трябва да бъде спряно, мотивира се съдът."В правото това се нарича "възпрепятстване на правосъдието". Предвидено е в Наказателния кодекс:Чл. 288. (Изм. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Орган на властта, който пропусне да изпълни своевременно длъжностите, които му налага службата относно наказателно преследване, или по друг начин осуети такова преследване с цел да избави другиго от наказание, което му се следва по закон, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и с лишаване от правото по чл. 37, ал. 1, точка 6.Чл. 37. (1) Наказанията са:...............6. лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност;Цацаров, какво правим?
  —цитат от коментар 42 на Един препатил


  Искаш да вкараш Марто и в затвора ли? Или просто не можеш да четеш с разбиране?

 67. 67 Профил на Stefan Chardakliev
  Stefan Chardakliev
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Че що за банка е щом няма документите.
  Те и други сигурно са изгорели,не е единичен случай.
  А за длъжници на банката веднага ще изровят документи с години назад,аре стига тва ако беше в бяла държава щеше да има правосъдие

 68. 68 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#17] от "evtimvz":

  Тая ипотека ще да е от времето дето ги обезпечаваха с риба в развъдниците. Айде да не дълбаем, че не е само тя. Хубави неща свършиха за своите хора, днешните прасчовци и на гърба на дребните вложители.
  Ама забравя се и с КТБ с ще отмине.

 69. 69 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 254 Неутрално

  До коментар [#39] от "chepokalipsis":

  В предни статии по темата излезе информация, че когато банката освобождава от работа въпросната своя служителка и лична банкерка на клиента НЕ уведомява за това клиента и най-странното НЕ му определя нов личен банкер.

  Мен ако ме питаш, не виждам как е възможно да се получи подобно нещо без банката да е замесена.

  Модератора е неадекватен!
 70. 70 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  Като се има какъв капацитет управлява таа банка - 'ампарцунян, абсол. некадърник, както сам каза в последното си участие в БНТ - "известен съм с това, че съм известен". Банките и те така - известни са с това, че са банки, но к'во става зад вратите видяхме с КТБ. Прокуратурата и тя същата.

 71. 71 Профил на grigoo
  grigoo
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Да си ги беше държал в биткойни, хем щеше да има няколко пъти повече пари, хем банката щеше да духа таратора.

 72. 72 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 965 Любопитно

  До коментар [#2] от "Taiga":С какъв акъл ще правиш 13 сметки в една и съща банка ...Обикновено правят така, когато имат инвестиционен проект или купувате акции, ценни книжа и т.н. За всеки проект, отдельна сметка
  —цитат от коментар 12 на putinxujlo


  Е хубаво де,не може ли за всеки проект отделна сметка в отделна банка?Така щеше да изгори с много по-малко пари.

 73. 73 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Документите са в прокуратурата, защото тече досъдебно производство, а в гражданско дело, който твърди нещо трябва да представи доказателствата. Дано адвокатите на Мартин не са като личния му банкер.

 74. 74 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 382 Неутрално

  До коментар [#8] от "Росен съм аз и голем капут":

  Въпросният Мартин се е отнесъл много лекомислено към авоарите си. Явно тези 3.8 млн са малка част от цялото, след като с години не се е интересувал какво става с тях. Най-вероятно въпросната инспекторка си е направила електронно банкиране с неговите сметки (със или без негово знание) и го е заблуждавала тези 10 месеца. Но огромната част от вината си е лично негова. Както е казал другарят Сталин: "Доверяй, но проверяй". Още повече става въпрос за БЪЛГАРСКА банка. И стига сте я "банкеросвали" тая. Тя си е била обикновен инспектор, който може да бъде сменен и заменен по всяко време.

 75. 75 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 382 Неутрално

  До коментар [#69] от "Ivan_":

  Стига с тези "лични банкери". Обикновен инспектор, като всички други. Е да за по-големите вложители има "ВИП банкери", но те вършат същата работа. Банкер е човек от управляващото тяло на банката, а не обслужващ персонал. Изкушила се мацката и като видяла, че стадото (парите) няма чобанин, бръкнала яко в кацата. Не прави чест на банката (ако нещата са такива, каквито ги представя Мартин), че не поема отговорност за извършеното от неин служител престъпление.

 76. 76 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 254 Неутрално

  До коментар [#75] от "Oggie Petkov":

  Както и да се нарича е без особенно значение.
  Виждам, че и ти си наясно, че банката трябва да понесе отговорност.

  Модератора е неадекватен!
 77. 77 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  И второ - всичко е в компютрите им, няма начин ИТ специалистите им да не могат да извадят архиви на банковите транзакции за определен период
  —цитат от коментар 2 на Taiga


  Че могат, могат. Обаче там вътре не стои подписа. Подписа стои на едно фърчащо листче, което е добре да си го пазиш.

  А и да нареждаш плащания по телефона на личния си банкер без подпис си е чиста проба лудост. :)

 78. 78 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 863 Любопитно

  До коментар [#26] от "Роси":
  Хахахаха - от къде Роси, тази прелюбопитна информация? Може ли да ни пуснеш линк някакъв, на какъвто и да е език? Благодаря предварително.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 79. 79 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 863 Весело

  "Съдията отправил запиване до държавното обвинение – едно в края на миналата година и оше едно преди няколко дни, но не е получил никакъв отговор." Егати държавата. Егати прокуратурата. Абсолютно недосегаема.
  —цитат от коментар 40 на galapagas

  :D:D:D
  А и е очевидно контрапродуктивно съдията да запива с държавното обвинение!

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 80. 80 Профил на coffee.bean
  coffee.bean
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Аз практикувам на 6-месеца да искам извлечение от банката за движенията по сметката и ги слагам в папката в библиотеката.
  Ако притежаваш милиони, редно е това да се прави дори по-често и да има отделен човек/а не футболиста/ да движи тези неща и в кря на годината да се изготвя баланс (Personal finance)

 81. 81 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  Вижте са, все пак, за да може Марто да ги осъди, нужно е да се докаже , че ги е имал и че са преведени неправомерно.

 82. 82 Профил на Krasimir Tsanev
  Krasimir Tsanev
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Предупреждение! Някой масово краде пари от сметки в Уникредит

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK