Дончо Папазов получи орден "Стара планина" първа степен

Дончо Папазов получи орден "Стара планина" първа степен

© Прессекретариат на държавния главаПрезидентът Румен Радев връчи на церемония на "Дондуков" 2 висши държавни отличия на четирима изтъкнати българи за техните високи професионални успехи, издигане авторитета на България и принос за нейното съвременно развитие, съобщиха от "Дондуков" 2.


С орден "Стара планина" първа степен бяха удостоени журналистът и мореплавател Дончо Папазов за приноса му в областта на спорта, науката и журналистиката и спортният деятел Христо Меранзов за заслугите му в областта на физическото възпитание и спорта.


На церемонията проф. д-р Цекомир Воденичаров беше отличен с орден "Св. св. Кирил и Методий" огърлие за заслугите му за развитието на медицинската наука и за утвърждаването на факултетите по обществено здраве в системата на висшето образование.
С орден "За военна заслуга" първа степен беше удостоен о. р. генерал-майор Александър Александров. Легендарният ни космонавт е отличен за развитието и укрепването на въоръжените сили и за приноса му за националната сигурност на страната.


Държавният глава отбеляза, че връчените висши държавни отличия са израз на признателността на обществото за всеотдайността, себеотрицанието и огромната съзидателна енергия на четиримата наградени. "Те доказаха по безспорен начин, че българинът може да постига успехи на световно ниво, и то в различни области, предизвикващи човешките възможности на върховен предел - от покоряването на необятния космос до превземането на бурните океани, от подготовката на плеяда български спортисти с бляскави олимпийски победи до победата над болестите и смъртта с развитието на съвременна медицина", посочи президентът.


"Има нещо общо, което свързва всички тези успехи в на пръв поглед безкрайно различни сфери на човешката дейност и това е непокорният български дух и всеотдайност, съчетан по удивителен начин с научен и творчески подход и несломима воля в името на успеха и прогреса", отбеляза държавният глава.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK