Източници на Дневник: Ген. Пламен Ангелов е "сготвен" по донос през ДАНС

Ген. Пламен Ангелов - директор на Служба "Военна инфэормация", и ген. Атанас Атанасов, шеф на Агенция "Разузнаване", на изслушване по повод инцидента с оръжейния търговец Гебрев, 13.02.2019 г.

© Велко Ангелов

Ген. Пламен Ангелов - директор на Служба "Военна инфэормация", и ген. Атанас Атанасов, шеф на Агенция "Разузнаване", на изслушване по повод инцидента с оръжейния търговец Гебрев, 13.02.2019 г.Източници на "Дневник" от Министерството на отбраната смятат, че директорът на Военното разузнаване Пламен Ангелов е "сготвен" по донос през ДАНС. Този коментар те направиха по повод съобщение на прокуратурата, което описва образуваното наказателно производство срещу началника на Служба "Военна информация" към Министерството на отбраната ген. Пламен Ангелов и бившия шеф на службата ген. Светослав Даскалов.


В подробно съобщение прокуратурата обяви в понеделник, че двамата генерали са разследвани от Военната прокуратура заради нерегламентирано издаване на достъп до класифицирана информация. Въз основа на документи, подписани според прокуратурата в нарушение на правилата в Служба "Военна ниформация", впоследствие ДКСИ /Държавната комисия за сигурност на информацията/ издала над 500 достъпа до класифицирана информация на ЕС и НАТО. Според прокуратурата в периода април 2016 г. - май 2019 г. разрешенията за достъп до данни с гриф "Секретно" и "Строго секретно" са издавани от служител по сигурността във военната служба, а не както е по закон – от ръководителя ѝ.
,
Според източниците на "Дневник" намерението е ген. Пламен Ангелов да бъде отстранен от поста чрез отнемане на допуска му до секретна информация, по модела на отстраняването на генерал Димитър Шивиков преди няколко години. През 2015 г. Шивиков беше номиниран за заемане на международна длъжност в щаба на НАТО, но два-три дни по-късно се сдоби с обвинение, заради което му беше отнет допускът до класифицирана информация и това стана основание да бъде уволнен от действителна военна служба.


Година по-късно обаче Конституционният съд обяви за противоконституционна нормата, с която властите обосноваваха автоматичното отнемане на допуска до класифицирана информация на държавните служители, когато срещу тях се образува наказателно производство. КС бе сезиран тогава от президента Росен Плевнелиев заради казуса с Шивиков. Решението на КС и последващите законодателни промени биха попречили сега на отстраняването на Пламен Ангелов, коментират източници на "Дневник".
Ген. Пламен Ангелов е описван от негови колеги преди всичко като интелигентен, умерен и сдържан в публичните изяви човек. Влязъл е в системата след 1990 г. и няма минало в Държавна сигурност, Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА или обучение в разузнаванията на СССР, което са преминали много от ръководните кадри на "Военна информация" и Агенция "Разузнаване"..


Депутати с допуск до разузнавателни доклади припомниха, че Държавна агенция "Разузнаване" и "Военното разузнаване" имат по начало проблеми с доверието на партньорските служби. Така например българска изпреварваща информация, свързана с конфликтите в Сирия и Украйна, не е била взета под внимание в НАТО, заради опасения, че е руска дезинформация.


Пламен Ангелов е добре приет от партньорите, твърдят източниците ни. Според тях след съобщението на прокуратурата доверието към българските разузнавателни служби ще претърпи нов срив.


Цвета Маркова: Съобщението на прокуратурата застрашава националната сигурност


Цвета Маркова, бивш директор на ДКСИ

© Анелия Николова

Цвета Маркова, бивш директор на ДКСИ


Обширното съобщение на прокуратурата, че двaмa гeнepaли от Министерството на отбраната сa нapyшили Зaĸoнa зa ĸлacифициpaнaтa инфopмaция, не само е позорящо, но и зacтpaшaвa нaциoнaлнaтa cигypнocт.


Toвa зaяви в интервю за БНР бившият директор на ДКСИ Цвета Маркова. Тя коментира, че "такова oпoвecтявaнe e изĸлючитeлнo пoзopнo и зacтpaшaвaщo нaциoнaлнaтa cигypнocт. И искрено се надява, че "тaзи инфopмaция нямa дa ce пoтвъpди пpи инcпeĸциятa нa HATO". Маркова бe ĸaтeгopичнa, чe пpи пpoвepĸa oт HATO щe ce ycтaнoви, чe имa зaпoвeд, ĸoятo дaвa мaндaт нa зaмecтниĸa дa пoдпиcвa paзpeшeниятa зa дocтъп дo ĸлacифициpaнaтa инфopмaция. "Taзи пpoвepĸa щe e aбcoлютнo диcĸpeтнa и бeз пpecĸoнфepeнции. И тaĸa тpябвa дa бъдe", допълни Маркова.


Πo дyмитe нa Mapĸoвa пyбличнocттa e вpeднa зa cфepaтa нa cигypнocттa нa дъpжaвaтa: "Caмaтa cиcтeмa зa cигypнocт тpябвa дa имa инcтpyмeнтapиyм, ĸoйтo дa нe пoзвoлявa дoпycĸaнeтo нa ĸaĸвитo и дa билo пpoпycĸи, мaĸap и тexничecĸи, a нa втopo мяcтo – дa нe дoпycĸa тaĸoвa оповестяване.


"Правомощията на ДАНС не се отнасят до специалните служби"


. Cпopeд Mapĸoвa, ĸoйтo e пoдaл cигнaлa в ДAHC, вepoятнo нe e зaпoзнaт cъc зaĸoнa или гo тълĸyвa пoвъpxнocтнo и нeпpaвилнo: "Πpaвoмoщиятa нa ДAHC ce oтнacят зa вcичĸи ocтaнaли, ocвeн зa cлyжбитe зa cигypнocт". Според нея cвeтoвнa пpaĸтиĸa e eднa cлyжбa дa нe ce мecи в paбoтaтa нa дpyгa, зaщoтo тoвa eднaĸвo вpeди и нa двeтe. "Haдявaм ce ДAHC дa нe e влязлa нa пpoвepĸa в Cлyжбa "Boeннa инфopмaция". Caмaтa cлyжбa би тpябвaлo дa имa coбcтвeнo звeнo "Cигypнocт", ĸoeтo дa oбeзпeчaвa вътpeшнaтa cигypнocт нa тaзи cпeциaлнa cлyжбa", заяви Цвета Маркова.

Коментари (75)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 2. 2 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 55 Любопитно

  Ужас!
  Сготвили са го като неподкупната кметица Иванчева!
  А джуките му светили ли са,целувал ли е пачките?

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 3. 3 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 714 Неутрално

  В затвора е пълно с невинни.

  The best way to predict the future is to invent it.
 4. 4 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  Шенген ли?
  Националната сигурност не е просто ограда по границата на един вътрешно разграден двор.
  Кой от прокуратурата сега ще понесе отговорност за тази престъпна публичност, недопустима за националната сигурност, и кой ще разследва има ли сготвяне на генерала?

 5. 5 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1550 Неутрално

  "българска изпреварваща информация, свързана с конфликтите в Сирия и Украйна"

  Дали в тази изпреварваща руската агресия информация не е заровено кучето? Педагогика по Макаренковски.

 6. 6 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 497 Неутрално

  ГОТВЕТЕ СЕ.ЯЖТЕ СЕ.ФАЙДА ОТ ВАС НИКАКВА.
  РУШНЯЦИТЕ СИ ВЪРШАТ ТУК МРЪСОТИИТЕ БЕЗ НИКАКЪВ КОНТРОЛ И СЪПРОТИВА...

 7. 7 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1803 Неутрално

  За да се превземе напълно разузнаването в полза на враждебни сили , първо трябва да се отстранят можещите и командващите. Да видим как ще се развие всичко.

  SHADOWS of SOFIA
 8. 8 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2846 Неутрално

  Използват процедурна врътка, за да дискредитират ведомството. Няма обвинение за допуск даден на дискредитирано лице. Кадровика Пеевски с помощта на Цацаров изчиства последните които не му се подчиняват.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 9. 9 Профил на Georgi Atanasov
  Georgi Atanasov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Цвета Маркова е протеже на Георги Първанов и изключително близка на Любен Гоцев! Щом всички проруски кръгове,кръжоци и сайтове се мобилизираха да адвокатстват на обвинените генерали, значи те със сигурност са къртици на Кремъл!

 10. 10 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1803 Неутрално

  Използват процедурна врътка, за да дискредитират ведомството. Няма обвинение за допуск даден на дискредитирано лице. Кадровика Пеевски с помощта на Цацаров изчиства последните които не му се подчиняват.
  —цитат от коментар 8 на korc


  +

  SHADOWS of SOFIA
 11. 11 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  Няма как сегашната, васална на Руслямска Държава, власт да удари по някой, който действително работи за рашка.

 12. 12 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 497 Неутрално

  ПРОБЛЕМЪТ,КОЙТО ТАЯ МАРКОВА НЕ ИСКА ДА ВИДИ Е, ЧЕ "ОСИГУРЯВАЩИТЕ " НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ Я ИЗПОЛЗУВАТ САМО КАТО ПРЕДТЕКСТ ДА СИ ПЪЛНЯТ ГУШКИТЕ И ГЛЕДАТ ДА НЕ РАЗСЪРДЯТ СЕВЕРНА НИГЕРИЯ.ТИЯ АКО РАБОТЕХА НЕЩО ,ПАНДИЗИТЕ ЩЯХА ДА СА ПЪЛНИ РУСНЯШКИ АГЕНТИ...

 13. 13 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В затвора е пълно с невинни.
  —цитат от коментар 3 на EU defender


  Гробарите имате наглостта да фалшифицирате и Евростат дори. От 2017 до 2018 броят на неспособните да отидат на почивка за седмица бил спаднал с 42% ??? и на какво отгоре? какво се е променило от 2017 до 2018? само сравнете румънската крива как изглежда в пред нашите смехотворни изгъзици...

  спад от 52.6 на 30.5??? баси наглите лъжи

  дори и според тези очевадни гробарски фалшификации, 30% от българите не могат да си позволят седмица на почивка. някъде, където и да е. а нефалшифицираното число би било към 50%

  Inability to afford paying for one week annual holiday away from home - EU-SILC survey
  https://rpubs.com/tikva/fishy_home

  яж бахур
 14. 14 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1170 Весело

  Ген. Пламен Ангелов - директор на Служба "Военна инфэормация".... този Дневник вече съвсем започва да прилича на Работническо Дело.
  Нищи някакви диверсии и от време на време изпада по някое Э :-)

  Истината е много по-проста, в кому-ченгесарските среди на военното разузнаване, всеки е готов да подхлъзне колегата... там се вярва само на мАсква (или там който дава парите в момента), а личният интерес винаги е пред този на България ;-)
  За това на плачете за генрала, той е точно като този , който ще го замести АХ-АХ

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 15. 15 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#8] от "korc":

  The Silver Shine - Jolene (official video)
  https://www.youtube.com/watch?v=SXL0yGT4RPw

  яж бахур
 16. 16 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Анонимна подкрепа от редакцията.

 17. 17 Профил на nigel
  nigel
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  Ген. Пламен Ангелов - директор на Служба "Военна инфэормация".... този Дневник вече съвсем започва да прилича на Работническо Дело.Нищи някакви диверсии и от време на време изпада по някое Э :-)Истината е много по-проста,
  —цитат от коментар 14 на 100 Рублей за Доллар

  Истината е много по-проста - погледнете си клавиатурата и ще видите че клавишът за э се намира под този за о.
  Не е нужно да търсим руснаци навсякъде, но е добре който пише да си препрочете текста за правописни грешки преди да го публикува.

 18. 18 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#16] от "Jumbo Jet":

  The Silver Shine - Forbidden Zone / Screeeaam!!! - live at Ink N Iron 2010
  https://www.youtube.com/watch?v=roV5CI2yKb0

  яж бахур
 19. 19 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3605 Любопитно

  Някой похлъзнал московската къртица...и сега е дошла депеша от Масква....Че както е тръгнало скоро и други"къртове" ще се появят.....Зер гласим се да купим западни самолети,кораби и бойни машини.......

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 20. 20 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4116 Неутрално

  Тая държава си остава държава на скандалите, доносите, " мои хора", " твои хора", враждуващи клики, много шум пред медиите и накрая едно голямо нищо ! Поредният скандал от нищото в нищото, подхвърлен на обществото ни за дъвка, зад който враждуващи клики търсят да вземат надмощие една спрямо друга !

 21. 21 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#17] от "nigel":

  Не, ползвам фонтична настройка на клавиатурата и нямам Э...

  По-интересният въпрос е защо по БДС, българската азбука съсдържа тази руска буква?.... но отговорът и за това е прост, точно като този за ВР-то и ВКР-то ;-)

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 22. 22 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  "Държавна агенция "Разузнаване" и "Военното разузнаване" имат по начало проблеми с доверието на партньорските служби."

  Голата истина е, че евроатлантиците не ни харесват, не ни вярват и не ни приемат. Значи ли това, че трябва да се самоизяждаме!? Спрете се бе!!!! Това ДАНС на кого служи, на Биг Брадър или на България?????????????

 23. 23 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2249 Неутрално

  Е, започна да се изяснява. Вчера изглеждаше странно, днес вече не.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 24. 24 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 972 Неутрално

  Мдам. Мозъчния тръст на Цецо Асансьора вече сготви първите. Известно е т.н. НПО-то му за анализ сега ще търгува с инфо ,понеже дълги години ДАНС работеше за него.

 25. 25 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2599 Неутрално

  До коментар [#21] от "100 Рублей за Доллар":

  азбуката я е измислил Ленин, за това :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 26. 26 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Не знам дали е сготвен, но всички висши офицери издигнали се преди и малко след 10-ти са много съмнителни.

 27. 27 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Неутрално

  "Обширното съобщение на прокуратурата, че двaмa гeнepaли от Министерството на отбраната сa нapyшили Зaĸoнa зa ĸлacифициpaнaтa инфopмaция, не само е позорящо, но и зacтpaшaвa нaциoнaлнaтa cигypнocт.

  Toвa зaяви в интервю за БНР бившият директор на ДКСИ Цвета Маркова. ..."

  "Малко преди да бъде освободена от поста си през 2012 г. дългогодишният директор на ДКСИ Цвета Маркова става доктор.

  В Университета по библиотекознание. Не се изненадвайте, научен ръководител й е проф. Стоян Денчев. ..."
  https://www.webcafe.bg/id_1041940946

  Други "доктори" на Митьо Гестапото са Цветлин Йовчев, сътворил "Червей", Орхан Исмаилов за който се застъпи Радан Кънев, а наскоро НПСД изпъди, Писанчев, Рицар Маргарита Попова и други подобни.

  От школата на Митьо Гестапото може ли да се очаква нещо различно от фейка
  "Цвета Маркова: Съобщението на прокуратурата застрашава националната сигурност"

  Отвратен съм.

 28. 28 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Цвета Маркова е протеже на Георги Първанов и изключително близка на Любен Гоцев! Щом всички проруски кръгове,кръжоци и сайтове се мобилизираха да адвокатстват на обвинените генерали, значи те със сигурност са къртици на Кремъл!
  —цитат от коментар 9 на Georgi Atanasov  До коментар [#9] от "Georgi Atanasov":

  АДМИРАЦИИ !

 29. 29 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  От години наред дпс редят кадрите на герб, нищо ново.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 30. 30 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Че допуск се дава от ДКСИ., не от ръководителя на организационната структура. Т.е. ДКСИ е следвало да провери документите, послужили за издаване на допуск. Ако документите е трябвало да бъдат подписани от ръководителя, а не от служителя по сигурността, ДКСИ толкова ли са застреляни, че да не са установили, че са подписани не от който трябва. Ако е така - бахти ДКСИ-то. Само да кажа, че те трябва да имат спесимен от всички ръководители на службите. Да не говорим, че ако някой се подписва под чуждо име, слага поне запетайка отпред. Т.е. ДКСИ при всички случаи са били наясно, че някакви документи, които трябва да са подписани от ръководителя, са подписани от друг служител на ведомството. Практически те са нарушили правилата, издавайки допуск до класифицирана информация.

 31. 31 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 334 Неутрално

  "Сготвен по донос". Вижте само вокабулара, за да разберете що за субкултура цари в тези среди! Тя е много по-опасна от всякакво изтичане на тайнствената информация!

  Мърфи е оптимист!
 32. 32 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 279 Весело

  Това, което не се коментира, е нарушили ли са правилника за издаване на допуск до класифицирана информация? А ведомството би трябвало да знае, оставят следи тези дейности!

 33. 33 Профил на Weingro
  Weingro
  Рейтинг: 808 Гневно

  Пробелмът е очевиден:
  "Ген. Пламен Ангелов (...) няма минало в Държавна сигурност, Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА или обучение в разузнаванията на СССР, което са преминали много от ръководните кадри на "Военна информация" и Агенция "Разузнаване"

  Виноват, ясно като бял ден.

 34. 34 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 307 Неутрално

  "няма минало в Държавна сигурност, Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА или обучение в разузнаванията на СССР, което са преминали много от ръководните кадри на "Военна информация" и Агенция "Разузнаване"

  Е сега ясно ли ви става, защо отрито ПРО-РУСКАТА ни прокуратура го е нападнала този? Явно той не е един от агентите на КГБ, ГРУ или прочие руски шпионски служби, които са налазили горката ни държавица. И Цацаров търчи и изпълнява каквото му кажат гасударите от МАСКВА!

 35. 35 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2356 Весело

  Цитат:
  "Ген. Пламен Ангелов е "сготвен" по донос през ДАНС"

  Много "кулинарни" специалисти, включително и в ДАНС. се появиха напоследък.

 36. 36 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 283 Неутрално

  Същността, макар и ОЧЕбийна, се подминава най безОЧливо... а тя е:
  Когато си назначен за ШЕФ на структура, предназнзчена за дадена функция, сам си носиш отговорност и подписваш изходящите документи към тази функция. Така си оправдаваш пачката, дето ти я снася държавата!

  roo
 37. 37 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  До коментар [#3] от "EU defender":

  Общо взето,в затвора няма виновни изобщо.

 38. 38 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  До коментар [#4] от "Fiji":

  "Престъпна публичност" ?!?!?Нало бяхте радетели за прозрачност?!Или е важно да се поплюе по прокуратурата?!

 39. 39 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3051 Любопитно

  До коментар [#9] от "Georgi Atanasov":

  Саиън!Тъкмо лявата Газета взе да защитаеа обвинените,и вие ги изкарахте гоцевчета....

 40. 40 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3051 Любопитно

  До коментар [#17] от "nigel":

  Е,аз обратно е нямам на клавиатурата...

 41. 41 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 918 Неутрално

  До коментар [#33] от "Weingro": "Пробелмът е очевиден:
  "Ген. Пламен Ангелов (...) няма минало в Държавна сигурност...."

  Може и да си прав. Но когото бях в СДС и всики подписвахме декларации, тези, които ги знехме, чистосърдечно си признаха. А една женица каза:
  - Ако никой не знае за мен, задължително трябва да подпиша, че не съм и не съм била сътрудник на .....

  И за ваша информация, Сталийски, лека му пръс, подписваше винаги и навсякъде тръбеше, че е лежал в Белене.

 42. 42 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3051 Любопитно

  До коментар [#19] от "Willy Messerschmitt":

  А американските самолети ще дойдат едни специалисти(САЩ няма да си остави такава техника без надзор) и съвецките специалисти се притесняват да не им изтече "визата" ..Не е случайно,че Радев всеки ден,буквално,се изказва против сделката за Ф16

 43. 43 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 442 Неутрално

  ДАНС като бухалка. Като чуя "донос" и ми се повръща. ЗАКРИВАЙ НСО/УБО и ДАНС

 44. 44 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 662 Неутрално

  За светъл пример дават Шивиков, тая руска балалайка.

 45. 45 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3051 Любопитно

  До коментар [#27] от "plebs":

  Нй-интересно е защо Газетата дава теибуна на възпитаници на Денчев?!

 46. 46 Профил на disorg
  disorg
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Пробелмът е очевиден:"Ген. Пламен Ангелов (...) няма минало в Държавна сигурност, Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА или обучение в разузнаванията на СССР, което са преминали много от ръководните кадри на "Военна информация" и Агенция "Разузнаване"Виноват, ясно като бял ден.
  —цитат от коментар 33 на Weingro


  Да кажем,че не е точно така, "пообъркал" се е източникът на "Дневник". Завършил е военното училище през 1988г, разузнавателният факултет. Да обяснявам ли как ставаше кандидатстването и приемането там,,,Първа длъжност като лейтенант 1988- командир на група спецназ, разузнавателните групи със специално назначение, спецназ си бяха част от РУМНО. От 1991 до 93 - ПНЩ на полк по разузнаването. За разлика от ДС, структурите на РУМНО си оставаха в своя "соцвид" до 1992г

 47. 47 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Цвета Маркова е протеже на Георги Първанов и изключително близка на Любен Гоцев! Щом всички проруски кръгове,кръжоци и сайтове се мобилизираха да адвокатстват на обвинените генерали, значи те със сигурност са къртици на Кремъл!
  —цитат от коментар 9 на Georgi Atanasov


  това, че е близка до Гоце, не е проблем за Дневник - Слатински им е редовен анализатор, а руски агенти като Цецо Василев, Сашо Дончев или Йончева определят възгледите и политиката им - колко трябва да си сляп, за да не виждаш, че са просто орган на Азиатския департамент на съветското външно министерство - иначе би ли крал толко нагло началникът им?

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 48. 48 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 918 Неутрално

  До коментар [#43] от "arcanum": "ДАНС като бухалка. Като чуя "донос" и ми се повръща. ЗАКРИВАЙ НСО/УБО и ДАНС

  Служителите в ДАНС задължително трябва да напишат истината. Но след това как информацията се променя по заовед на висшестоящите, това вече е друг въпрос.

 49. 49 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 605 Неутрално

  За Борисов по-важни са Черепа, Литекс и Каптагона.

  За Радев - да не го бие Гундяев.

  Navigare Necesse Est
 50. 50 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Използват процедурна врътка, за да дискредитират ведомството. Няма обвинение за допуск даден на дискредитирано лице. Кадровика Пеевски с помощта на Цацаров изчиства последните които не му се подчиняват.
  —цитат от коментар 8 на korc


  До коментар [#8] от "korc":

  Смешни сте подгласниците на Любен Гоцев, Цвета Маркова, Гоце и подобни:

  "Шефката на ДКСИ Цвета Маркова обслужва интереси на кръга Монтерей" -. Тя била "златното момиче на Георги Първанов /Гоце/ и Любен Гоцев...

  http://skandalno.net/shefkata-na-dksi-tsveta-markova-obsluzhv-11915/

  До коментар [#9] от "Georgi Atanasov":

 51. 51 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#27] от "plebs":Нй-интересно е защо Газетата дава теибуна на възпитаници на Денчев?!
  —цитат от коментар 45 на yanne


  До коментар [#45] от "yanne":

  Дневник отдавдна се демонстрираха със "Сабина".

  Сега върви стриптийзът на путинките. :)

 52. 52 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Обаче не е истина каква гнусна държавичка сме.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 53. 53 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 509 Любопитно

  В тези служби е голяма каша...

 54. 54 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 805 Неутрално

  До коментар [#31] от "султана глаушева":

  какво е вокабулар ?? Да нямаш предвид думата "речник" ?

  Good shitposting and proper banter guaranteed !! No refunds !
 55. 55 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Истината е, че ДАНС и прокуратурата са комунистически резервати където са запазени и се възпроизвеждат редки еркземпляри праисторически диниозаври.
  Иска ми се да ви върна към предишната статия по темата -
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2019/07/08/3935443_dvama_generali_se_razsledvat_dali_dostup_do_nad_500/
  От коментарите там ясно се вижда, колко объркано е обществото ни и как хората в представите си са далеч от реалностите. За съжаление.

 56. 56 Профил на diadomraz
  diadomraz
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Забелязвам че много от хората в този форум живеят 20+ години в миналото. Опитайте се да пресметнете че всички генерали произведени преди 89-та са на над 75 години и са в запас от 10-на години. Въпреки че е възможно част от сегашните генерали да са с по-леви убеждения (напр. президента) повечето от тях са учили не в Русия а в САЩ

  Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity.
 57. 57 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7389 Неутрално

  "няма минало в Държавна сигурност, Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА или обучение в разузнаванията на СССР, което са преминали много от ръководните кадри на "Военна информация" и Агенция "Разузнаване"."

  Руските агенти са му видели сметката. Не знам, как още не са ни изгонили от НАТО.

 58. 58 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 497 Неутрално

  В тези служби е голяма каша...
  —цитат от коментар 53 на objektivist96


  РУСССКА КАША...😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Настроение:Пред повръщане...

 59. 59 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Обаче не е истина каква гнусна държавичка сме.
  —цитат от коментар 52 на меншевик


  ГНУСНИ СА НИ ДЪРЖАВНИЦИТЕ...ЩОТО СА РУСНЯШКИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ
  .

 60. 60 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 497 Неутрално

  СМЯТАЙТЕ КОЛКО СИГУРНА Е БИЛА ИНФОРМАЦИЯТА ,ЩОМ ТАЯ РУСА РУСКА КИФЛА Я Е "ОСИГУРЯВАЛА".😁😁😁😭😁😭😭😭😭😭😭😭😭

 61. 61 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 497 Неутрално

  СМЯТАЙТЕ КОЛКО СИГУРНА Е БИЛА ИНФОРМАЦИЯТА ,ЩОМ ТАЯ РУСА РУСКА КИФЛА Я Е "ОСИГУРЯВАЛА".😁😁😁😭😁😭😭😭😭😭😭😭😭

 62. 62 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#54] от "Deadpudding":
  Не точно. Аз го използвам в следния смисъл. Речникът съдържа думите в един език и се отнася до езика. Вокабулар се отнася до отделен човек или група хора. Съдържа подмножеството от думите в речника, с които си служат те, плюс думите, които те използват, но ги няма в речника. Като люхъл, сарасутняк, ваканцувам и от рода.

  Мърфи е оптимист!
 63. 63 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2442 Весело

  нека да позная източниците на работническо дело. Ооп пардон дневник:
  Милийончева?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 64. 64 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 896 Неутрално

  Много е вероятно прокуратурата да изпълнява руски поръчки, за ДАНС вече знаем, че е на Пеев. Просто рашъните разлагат това което не е тяхно с подобни атаки.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 65. 65 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#64] от "Пипера е много лют":

  Изпълнението на руски поръчки от цацаратурата не е вероятно, то е сигурно. Справка - обвинението срещу Ненчев, че накърнил интересите на горките ватници от МИГ, сключвайки договор с Полша. Няма такава държава.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 66. 66 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 693 Неутрално

  Сега тези генерали патриоти ли са, соросоиди ли или умнокрасиви, след като не са удобни на мафията ни? Залагам, че всички ушанки тук ще започнат много информирано да ни обясняват, че трябва да бъдат уволнени и съдебни. Нали другарес?

  No Pain No Gain
 67. 67 Профил на nigel
  nigel
  Рейтинг: 1009 Весело

  Не знам дали е сготвен, но всички висши офицери издигнали се преди и малко след 10-ти са много съмнителни.
  —цитат от коментар 26 на evtimvz


  Абсолютно вярно ! Изобщо съмнителни са всички родени преди 1989-та. Единственият изход е тотална лустрация - да нямат право на работа и достъп до средства за информация ! Най-сигурният начин е да бъдат изолирани в специални демократични концлагери докато си отидат по естествен път !
  Абе вие сериозни ли сте, или за толкова ви плащат !? Погледнете му биографията на човека - роден 1966. През 1990 е бил на 24 години - новобранец излязъл от военното училище. Какво издигане, какви пет лева !

 68. 68 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  "Руските агенти са му видели сметката. Не знам, как още не са ни изгонили от НАТО."
  До коментар [#57] от "Роси":

  Няма случай да са изгонили мишка от капан.

 69. 69 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2599 Неутрално

  До коментар [#56] от "diadomraz":

  не става дума да са произведени в чин генерал а да са оформени по савецки калъп още като млади.
  А използването на савецкия калъп така и не спря, въпреки командировките и обучението в чубина. Веднъж вербувани или оформени, може да обикалят света и нищо не се променя.
  Те и баш комунистите едно време пращаха децата си на запад, после и внуците си.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 70. 70 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2599 Неутрално

  До коментар [#56] от "diadomraz":

  като се намери кой да разкара пропагандният архитектурен ансамбъл "МОЧА" от центъра, ще си говорим дали все още се ползват савецките калъпи за оформяне на ръковдни кадри :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 71. 71 Профил на Dimi Ivanov
  Dimi Ivanov
  Рейтинг: 281 Разстроено

  До коментар [#20] от "samoedin":

  Ако увеличите мащаба на това твърдение няколко хиляди пъти ,ще придобиете реална представа за света в който живеем, или защо нещата не вървят, защо режем клона на който сме все още ,защо не ни достига еволюция .Просто сме прекалено заети със себе си за да видим общата картинка.успехите ни винаги са лични ,а загубите ни общи.

 72. 72 Профил на diadomraz
  diadomraz
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#69] от "Opportunity":

  По вашата логика всички родени преди 1980 са комунисти и руски шпиони защото са учили в училище по "савецки" калъп. Не че защитавам въпросните генерали, особенно имайки предвид факта че явно Каракачанов си го харесва, но ми е омръзнало от обобщения от типа генерал=комунист=руски шпионин, което може и да е било вярно преди 20 години, но е много съмнително сега когато България е член на НАТО от 15 години.

  Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity.
 73. 73 Профил на diadomraz
  diadomraz
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Това което ме подразни в цялата тема е че ДАНС и прокуратурата подхвърлиха някакви формални обвинения и при пълна липса на данни за изтичане на каквато и да било информация или връзки с Русия, коментарите се напълниха с призиви като "..Убийте / Затворете / Изнасилете комунистите/ руските шпиони / българските генерали ... ".
  Пределно ясно се вижда как голяма част от коментиращите заедно с част от журналистите по темата, не са прочели внимателно за какво става дума, но това замеряне с епитети и обвинения е безумно и контра-продуктивно

  Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity.
 74. 74 Профил на diadomraz
  diadomraz
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Последно за всички яростни антикомунисти и русфоби, лаещи по навик и без да влагат каквато и да е мисъл, ето един цитат от ДОКЛАДА ЗА ДЕЙНОСТТА НА СЛУЖБА“ВОЕННА ИНФОРМАЦИЯ”ПРЕЗ 2018 г. подписан от обвинения ген. Пламен Ангелов и където Русия е на първо място в геополитическия анализ на външната среда

  "Значителни рискове и заплахи за националната и съюзната сигурност генерира и активното използване от Москва на хибридни операции и заплахи за употреба на военна сила при защитата на интересите й."

  Целия доклад е дотъпен на http://www.government.bg/files/common/Doklad_SVI.pdf

  Надявам се да се замислите чии интереси пазят прокуратурата и ДАНС в този случай

  Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity.
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK