Кратки новини: Работодателски организации сезираха прокуратурата за пазара на ток

Кратки новини: Работодателски организации сезираха прокуратурата за пазара на ток

© Дневник"Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


Работодателски организации сезираха прокуратурата за пазара на ток


Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската стопанска камара и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България изпратиха сигнал до Главния прокурор. Той е свързан с недостатъчното предлагане на количества от производителите на ел. енергия на платформата "Ден напред". Отбелязва се, че на него средната цена за 1 MWh базова мощност за 3 юли 2019 г. е била 195.40 лв. - най-скъпата в цяла Европа. Според авторите на сигнала, има бездействие и неупражняване на задължения от лица с управителни функции в ТЕЦ "Марица изток 2" и БЕХ, което се отразява като ключово значим ценообразуващ елемент.


Месечната помощ за отопление се увеличава с близо 25%


Месечният размер на помощта за отопление за новия зимен сезон ще е 93.18 лв., което е с 24.5% повече в сравнение с предходния период. Общата стойност на помощта, която се изплаща от Агенцията за социално подпомагане за периода 1 ноември – 31 март, ще се повиши с 91.75 лв. – от сегашните 374.15 лв. на 465.90 лв.


Полицията предотврати имотни измами с фалшиви документи
Престъпна група, занимавала се с изготвяне и използване на неистински официални документи, е разкрита при специализирана полицейска операция на територията на Силистра и Тутракан, съобщи МВР. Към момента е установено, че възползвайки се от фалшива лична карта и пълномощно, групата е подготвила документи за продажба на 60 дка земеделски земи, чужда собственост, но сделката била осуетена след намесата на полицията. За срок до 24 часа са задържани двама мъже – на 30 г. и на 36 г., известни с извършване на аналогична дейност.


Акция срещу битовата престъпност се провежда в Сандански


Специализирана операция по линия на битовата престъпност се провежда в момента в Сандански. Тя е съвместна на Областната дирекция на полицията в Благоевград и жандармерията. По неофициална информация има 8 задържани, а близо 100 души са били проверени, предава БНТ.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK