Спецпрокуратурата претърсва служители във фонд "Земеделие" заради Миню Стайков

Миню Стайков е в ареста от 10 месеца по обвинение в злоупотреба с евросредства.

© Юлия Лазарова

Миню Стайков е в ареста от 10 месеца по обвинение в злоупотреба с евросредства.Специализираната прокуратура претърсва кабинети и жилища на служители в държавен фонд "Земеделие", свързани с делото срещу Миню Стайков, съобщи пресслужбата й.


Спецпрокурори, служители на ГДБОП и със съдействието на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) извършват действия във фонда, както и на адреси на служители, свързани с разследването срещу собственика на "Винпром" Карнобат.


Изземат се документи във връзка с изпълнението на Програмата за развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор, се казва в съобщението.
Стайков е обвинен за злоупотреба с еврофондове и е в ареста от 10 месеца. Прокуратурата твърди, че дружества, свързани със Стайков, са получавали неправомерно средства от европрограми за земеделие. Парите били отпускани за развитие на селските райони и засаждане на нови лозя.


Фонд "Земеделие" е разплащателната агенция на Програмата за развитие на селските райони с бюджет от близо 3 млрд. евро.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK