Прокурорската колегия предлага единодушно Иван Гешев за главен прокурор (допълнена)

Главният прокурор Сотир Цацаров и настоящия му заместник Иван Гешев.

© Велко Ангелов

Главният прокурор Сотир Цацаров и настоящия му заместник Иван Гешев.Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) издигна зам. главния прокурор Иван Гешев за поста главен прокурор. Това стана изненадващо на пленума на съвета днес.


В началото на април самият Гешев обяви, че е 99% сигурен, че няма да се кандидатира за поста. "Ако трябва да бъда точен, аз казах, че 99.9% няма да се кандидатирам за главен прокурор. Към този момент това е моето мнение. Причините са от личен характер, които не искам да споделям, но една от тях е, че нямам време да се занимавам с кални борби, които се развиват на доста разкалян терен в момента", обяви той, цитиран от "Труд". В средата на май потвърди тезата си.


Че Гешев ще бъде посочен за главния пост в прокуратурата се знаеше вече сред наблюдателите на съдебната власт. Но се очакваше да бъде издигнат в последния момент на 29 юли от трима членове на прокурорската колегия. Това обаче щеше да означава, че има възможност други трима членове на колегията да издигнат и втори кандидат. Но при такава схема не беше сигурно дали ще се събере квалифицирано мнозинство от 17 гласа от 25-членния ВСС, за да има избор.
Според Закона за съдебната власт кандидат за главен прокурор могат да издигат минимум трима членове на прокурорската колегия и министърът на правосъдието.


Изненадващото изтегляне напред на номинацията на Гешев се свързва от някои наблюдатели с вчерашното интервю на съдия Мирослава Тодорова по БиТиВи, в което тя заяви, че не би трябвало да се пристъпва към избор на приемник на Сотир Цацаров без цялостен анализ на прокуратурата до този момент с всичките скандали които са съпътствали дейността й. Отлагането на номинацията на по-късна дата щеше да остави време за още по-широко медийно внимание към анализа на Тодорова, при което несъмнено щеше да се чува името на Гешев с критични оценки.


Издигането на Иван Гешев от цялата прокурорска колегия означава, че най-вероятно втора кандидатура няма да има и неговият избор е гарантиран, тъй като 11-те гласа на колегията плюс парламентарната квота на Съдийската колегия /6 гласа/ правят необходимото квалифицирано мнозинство от 17 гласа в 25-членния ВСС.


Eдинственият вариант да се появи алтернативна кандидатура е ако министърът на правосъдието този път използва правомощието си /или бъде накаран да го използва/ и издигне конкурент на Гешев, който обаче няма да бъде избран, тоест про форма ще е конкурент, тъй като при 11 твърди гласа за Гешев за конкурента остават само 14. Но пък ще бъде демонстрирана състезателност и ще бъдат постигнати две цели: ще бъде обявено, че победата на Гешев е постигната "в състезание", от една страна; и ще бъде неутрализиран евентуален мотив на президента Радев да наложи вето заради избиране на единствен кандидат.


Ocтaвaт oщe двe заседания на пленума зa нoминaции – нa 25 юли и нa 29 юли. А нa 24 oĸтoмвpи е изборът.


С обширно изложение днес говорителят на прокурорската колегия Даниела Машева изложи мотивите за издигане на проминентния кандидат, като изреди дълга поредица качества и заслуги на Гешев, с които той отговаря на изискванията на закона: виcoĸa пpoфecиoнaлнa ĸoмпeтeнтнocт, вoля зa нaлaгaнe нa зaĸoннocттa, бoгaт пpaĸтичecĸи oпит, aдминиcтpaтивни yмeния на ръководител, изявeнa нeзaвиcимocт, висок етичен стандарт.


До номинацията се стигнало след среща на прокурорската колегия със съсловните организации на прокурорите и следователите, на която Гешев бил подкрепен от тях, подчерта Даниела Машева.


Ивaн Гeшeв е звършил право в Школата на МВР в Симеоново /сега Академия на МВР/ и зaпoчвa кариерата си ĸaтo cлeдoвaтeл, по-късно пpoĸypop в CГΠ, а през 2016 г. oглaви Спeциализираната прокуратура, в ĸoятo c пpoмeни в HΠК управляващите пpexвъpлиxa "ĸopyпцията на високите етажи". През 2018 Цацаров го назначи заместник-главен прокурор и така се изпълни възходящото кариерно развитие, което подобава за поста първи обвинител.


Гешев се прочу като наблюдаващ прокурор на делото КТБ. А в качеството му на шеф на Спецпрокуратурата се изяви като главен герой в безпрецедентно зрелищното задъране пред Спортната палата на кмета и зам.-кмета на Район "Младост" Десислава Иванчева и Биляна Петрова. А през последната година почти всяка седмица Гешев даваше шумни брифинги, съобщавайки сензации за различните акции, за които трупаше популярност, независимо дали изнесените от него данни се потвърждаваха пред съда или дори в хода на разследванията.


Гешев се прочу и с екстравагантните си отговори на журналистическите въпроси. Запитан например защо в изложението за приключеното разследване на КТБ го няма името на Пеевски, той отвърна: Няма ги и Обама, и Путин, и други ги няма.


Имало сигнали срещу Иван Гешев, но не се потвърдили, се разбра още от изложението на Даниела Машева. Няколко били сигналите, един от тях за нeдeĸлapиpaн ĸoнфлиĸт на интереси по дeлoтo "Mлaдocт", но пpoвepĸaтa ycтaнoвилa, чe "липcвaт пpeдпocтaвĸи зa cъмнeния, чe зaм.-глaвният пpoĸypop e ypoнил пpecтижa нa cъдeбнaтa влacт или e злoyпoтpeбил c пpaвoмoщиятa cи".


Докато траеше заседанието на пленума на ВСС, репортерът на БТВ потърси по телефона Гешев за коментар на току-що обявената номинация. Той отказал с думите, че ще говори "само пред държавната телевизия", разказа репортерът.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (210)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3927 Неутрално

  Има надежда!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 2. 2 Профил на oolit
  oolit
  Рейтинг: 53 Неутрално
 3. 3 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7293 Неутрално

  Този ще е по-зле и от Цацаров. Подигравкатас българското правосъдие продължава.

 4. 4 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Др. Гешев е завършил школата в Симеоново!

 5. 5 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Каквито колегите, такова и предложението.

 6. 6 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1655 Неутрално
 7. 7 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1459 Весело

  Христо Иванов или Атанас Атанасов защо не се кандидатират?

 8. 8 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3515 Весело

  Ти да видиш сърпрайз!

  Ша рИвем за Китов, да знаете ...

 9. 9 Профил на thenomad
  thenomad
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Цаца 2?
  —цитат от коментар 2 на oolit


  Тоя е по-тъп от Цацаров.

 10. 10 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Подигравка!

  Комунишката ДС превзе всичко в държавата.

  А туземните бокулизачи ще се разквичат от радост.

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 11. 11 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Сега очакваме предизборното хленчене на Христо Иванов.

 12. 12 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3220 Весело

  значи можело с един процент вероятност да спечелиш...

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 13. 13 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 872 Неутрално

  хайде, стига тъпо театро ,да предлагат направо пеевски ,и да се свършва

 14. 14 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  Набедената за враг съдийка Мирослава Тодорова го рече вчера, но сме оглушали, пагубно:
  „Изправени сме пред имплозия на институциите. Тоест такава степен на вътрешна корупция, която представлява реализиран риск за националната сигурност.”
  „Прокуратурата се превръща в основен политически фактор, запълва всякакви дефицити. При това положение всяка разумна държава, която не е безнадеждно инфантилизирана или мафиотизирана, би трябвало преди да влезе в следващия цикъл да направи ясен анализ на мандата на предходния главен прокурор. Такъв дебат няма.”

 15. 15 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 387 Неутрално

  Няма значение кой ще бъде. Досега не сме имали свестен главен прокурор.

 16. 16 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 281 Гневно
 17. 17 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  Има надежда!
  —цитат от коментар 1 на hamiltonf


  Всички да станем Иванчева - егати надеждата?!

 18. 18 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2121 Неутрално

  Христо Иванов позна!
  Мутрите от герб си осигуриха чадъра!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 19. 19 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Весело

  В началото на април самият Гешев обяви, че е 99% сигурен, че няма да се кандидатира за поста. "Ако трябва да бъда точен, аз казах, че 99.9% няма да се кандидатирам за главен прокурор. Към този момент това е моето мнение. Причините са от личен характер, които не искам да споделям, но една от тях е, че нямам време да се занимавам с кални борби, които се развиват на доста разкалян терен в момента", обяви той, цитиран от "Труд"

  Типично за задкулисието ! Сега ще трябва да приеме с "голямо нежелание, ама какво да се прави - трябва да оправдае доверието на колегите си".....

 20. 20 Профил на Минас Бахдасарян
  Минас Бахдасарян
  Рейтинг: 730 Неутрално

  Има надежда!
  —цитат от коментар 1 на hamiltonf


  Надежда всяка тука оставете!

  Da mihi factum, dabo tibi ius.
 21. 21 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  Защо си мислите, че съдебната ни система е прекрасна, а само главният прокурор е проблем.
  Ми не е така, проблемите са навсякъде.

 22. 22 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2121 Весело

  Няма значение кой ще бъде. Досега не сме имали свестен главен прокурор.
  —цитат от коментар 15 на proza


  И по тази причина, трябва пак да назначим лице посочено от мутрата борисов, така ли?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 23. 23 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2121 Неутрално

  Набедената за враг съдийка Мирослава Тодорова го рече вчера, но сме оглушали, пагубно:„Изправени сме пред имплозия на институциите. Тоест такава степен на вътрешна корупция, която представлява реализиран риск за националната сигурност.”„Прокуратурата се превръща в основен политически фактор, запълва всякакви дефицити. При това положение всяка разумна държава, която не е безнадеждно инфантилизирана или мафиотизирана, би трябвало преди да влезе в следващия цикъл да направи ясен анализ на мандата на предходния главен прокурор. Такъв дебат няма.”
  —цитат от коментар 14 на Лелка


  Абсолютно точно е казала!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 24. 24 Профил на Минас Бахдасарян
  Минас Бахдасарян
  Рейтинг: 730 Неутрално

  [quote#9:"thenomad"][/quote]

  И, по-нагъл!

  Da mihi factum, dabo tibi ius.
 25. 25 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Весело

  Само да припомним какво каза Христо Иванов за тая кандидатура преди броени дни :

  С Иван Гешев като главен прокурор ще се затъжим по сегашния му шеф Сотир Цацаров“, смята бившият министър на правосъдието. Христо Иванов е на мнение, че „Иван Гешеве изглежда готов да ескалира линията на брутална репресия“.

  „Става дума за безочливо обслужване на интересите на управляващите и заедно с това, в личен план, проявява примитивизъм и безогледност“, каза опозиционният лидер.

  Според него на този фон ще наблюдаваме опит за спазаряване на цацароподобна фигура, която ще има две задачи.

  „Да продължи да гарантира безотговорност за тези, които са на власт и да продължи ескалацията на репресията към онези, които пречат на властта“, поясни Христо Иванов.

  Коментарът е излишен......

 26. 26 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  До коментар [#23] от "Рим":

  Мирослава да не си беше протакала делата, като е искала да се подобрят нещата в съдебната система. Прокуратурата не е нейна работа.

 27. 27 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 274 Весело

  Щеше да е смешно, ако не е тъжно всъщност ... Оказва се, че както е казал Максим Горки "Винаги може и по-зле да стане" ... Видно е, че липсват кадри при Баце/ПееФски и се спираме винаги на очевАдния /и супернекадърен/ избор :):):)

 28. 28 Профил на elgin
  elgin
  Рейтинг: 369 Неутрално

  До коментар [#21] от "НеКой":

  Чети бре всезнайко ,колегата го е написал


  #5:"Булаир"]Каквито колегите, такова и предложението.

 29. 29 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Неутрално

  Ако ще се издигат още цацароподобни, ми е жал за това общество ! Корупцията отдавна вече е държавна политика и бездруго ! Обществото трябва категорично да реаргира, иначе ни готвят нов слуга на модела " КОЙ" !!!

 30. 30 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 872 Любопитно

  този изглежда като мутра ,държи се като мутра ,говори като мутра ,и най вероятно е мутра ?

 31. 31 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  Никола Филчев
  Борис Велчев
  Сотир Цацаров
  Иван Гешев.....
  Какви "юнаци"...почти отговарят на въпроса :"Защо живеем така"?!

 32. 32 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Неутрално

  До коментар [#20] от "Минас Бахдасарян":

  " Надежда всяка тука оставете!"

  Семпло, просто и ясно !

 33. 33 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Има ли хас!? Кочината няма закриване...

 34. 34 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 327 Весело

  мили родни картинки...

 35. 35 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2121 Неутрално

  [quote#17:"Лелка"][/quote]

  До като не свалим държавната мафия в лицето на мутрата борисов, оправия няма да има.
  Никой не трябва да се съмнява, в това, че мутрите са подготвили заместника на цацаров, много отдавна!
  Длъжността на Главният прокурор, е първата жизненоважна цел за всяка мафиотска власт!
  "Нашият" човек гешев, е преминал дори подготовка в Москва... Руските другари го одобряват.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 36. 36 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  Милиционер от Симеоново и с манталитет на милиционер

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 37. 37 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Номиниран не означава избран.
  Може да има изненади.
  Неприятни.

 38. 38 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  Честито на поддръжниците на стабилността.

  Аз ви казах още преди месец, че ще е той.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 39. 40 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  Номинацията е съвместна на Сараите и на "Драган Цанков" 28

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 40. 41 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1040 Любопитно

  До коментар [#15] от "proza":

  А защо не сме имали ?

 41. 42 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Жалка картинка. Но се очакваше - беше очевидно с всичките показни акции , предвождани лично от Гешев. Навремето с такива акции кадесарите подготвиха Бай муй за пръв човек в държавата.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 42. 43 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1027 Весело

  Честито на всички привърженици на тезата "по-малко зло".
  Сега ще ви покажат колко точно сте били прави.

 43. 44 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  Явно Да, България иска прокурорът да е от Съюза на съдиите и да бъде одобрен от основния спонсор.

 44. 45 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1440 Весело

  ахахахах, ма тва серьозно било значи... тея са *бемти шегаджиите бате... братчеди, викам да ги изметем преди да са ни умОрили от смях, м?

 45. 46 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 327 Весело

  До коментар [#9] от "thenomad":

  по скоро 1/3 .......

 46. 47 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2121 Неутрално

  Ужас!
  —цитат от коментар 16 на marian_jack_assa


  Така е.
  Както беше написал някой:
  "Де да беше Никола Гешев....! А то Иван Гешев..."

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 47. 48 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 666 Неутрално

  Кошмарът ще стане реалност!

 48. 49 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1069 Неутрално

  Сега очакваме предизборното хленчене на Христо Иванов.
  —цитат от коментар 11 на niakoi_si


  Той общо взето само това прави що годе сполучливо ! Но все пак по-добре Гешев /или както го наричат някои - подобрено издание на Цааров / , отколкото" пребоядисано "издание на коминтерновския"Бойкикев "!

 49. 50 Профил на Минас Бахдасарян
  Минас Бахдасарян
  Рейтинг: 730 Неутрално

  До коментар [#20] от "Минас Бахдасарян":" Надежда всяка тука оставете!"Семпло, просто и ясно !
  —цитат от коментар 32 на samoedin


  Не съм го измислил аз. Пропуснах да дам връзка към цитата. Ориналът е:

  „Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate“
  или
  „Надежда всяка тука оставете, вие, що пристъпвате тук“

  Данте Алигиери "Божествена комедия", за кръговете на Ада - "предверие"

  Da mihi factum, dabo tibi ius.
 50. 51 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  Ако не посечем ГЕРБ на местните избори ни чака реална и брутална диктатура.

  Тези дето ще гласуват за ГЕРБ не са имунизирани срещу разправа

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 51. 52 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 664 Неутрално

  До коментар [#9] от "thenomad":

  Само умният се стреми да има по-умни от себе си подчинени...

  Eddie lives... somewhere in time!
 52. 53 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Най-добрият възможен кандидат. Успех!

 53. 54 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1029 Разстроено

  Божке, с какво заслужихме и това?!!

 54. 55 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1029 Разстроено

  Всички, които участваха в покриването на следите от КТБ бяха наградени.

 55. 56 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Ако не посечем ГЕРБ на местните избори ни чака реална и брутална диктатура.Тези дето ще гласуват за ГЕРБ не са имунизирани срещу разправа
  —цитат от коментар 51 на ironhorse


  Kои сте вие дето ще сечете?

 56. 57 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 567 Любопитно

  Тоя ли е най-послушният?

 57. 58 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Първото предложение напълно целенасочено е възможно най-неприемливото, с цел всяко следващо да ни изглежда подходящо.

 58. 59 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 597 Любопитно

  Екатерина Захариева -> Цецка Цачева -> Данаил Кирилов
  Борис Велчев -> Сотир Цацаров -> Иван Гешев?

  Нищо не казвам, ама вие разбирате...

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 59. 60 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 552 Неутрално

  Нямал време да се занимава с кални борби. Това ми хареса..

  Жалка картинка

 60. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 62 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1114 Весело
 62. 63 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 293 Неутрално

  Да не би някой да е изненадан?
  Герберастката шайка си избра точно това, което им трябва - поръчков главен прокурор!

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 63. 64 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  До коментар [#51] от "ironhorse":

  Както посякохте ГЕРБ и на европейските избори ?. Или ще се раздадете повече ?

 64. 65 Профил на Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  ахахахах, ма тва серьозно било значи... тея са *бемти шегаджиите бате... братчеди, викам да ги изметем преди да са ни умОрили от смях, м?
  —цитат от коментар 45 на extraCACA


  щетите от мафията ГЕРБ немат оправия десетилетия след като Борисов го няма :(

  Beautiful people are not always good but Good people are always Beautiful...
 65. 66 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 651 Неутрално

  Завършил ПРАВО в Академията на МВР.
  Който иска да коментира.

 66. 67 Профил на Angelo Badalamenty
  Angelo Badalamenty
  Рейтинг: 267 Гневно

  Това заедно със субсидийната врътка означава, че държавата се подготвя за твърда мафиотска окупация, след като изгубят народншката харизма на баце.

 67. 68 Профил на Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  88 Профил на Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Рейтинг: 52
  10:21, 22 юли 19
  Неутрално

  Фирмата нямала доброволно да разкриптира компа. Голям праз. Като им покажат прокурорско нареждане, къде ще ходят??

  —цитат от коментар 45 на tolkoli


  +++

  аз като ви казвам че сме бетер Русия на Путин

  Гарантирано от ГЕРБ и лично от Светлия Лидер Борисов

  Beautiful people are not always good but Good people are always Beautiful...
 68. 69 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3442 Весело
 69. 70 Профил на Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  40 Профил на Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Рейтинг: 52
  09:43, 22 юли 19
  Неутрално

  есетествено сланинестият комунарски Шут предлага да се самоинкриминира???

  обаче това е малкият проблем, така всеки гробар може да ви прегледа щайгите. обажда се на преателчето прокурор/ГЕРБ си имат много/, спретват ви едно изсмукано от пръстите обвинение и "айде сега, ако не си покажеш инфото, значи си виновен. пък ние между другото ще го копираме и предадем в централата на мафията ГЕРБ"

  евала Базе, машалар падишаха

  Beautiful people are not always good but Good people are always Beautiful...
 70. 71 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  Най-добрият кандидат главен прокурор е този, който ще свали обвиненията на некои олигарси.
  Това е критерий номер едно.

 71. 72 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3442 Весело

  Матряла!
  Малко ви тъпчат и крадт, очевидно може още! Извадете главите си най сетне от.....пясъка!

  klimentm
 72. 73 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Ужас!

  Мърфи е оптимист!
 73. 74 Профил на Минас Бахдасарян
  Минас Бахдасарян
  Рейтинг: 730 Неутрално

  Божке, с какво заслужихме и това?!!
  —цитат от коментар 54 на 4u4o


  С нашето мълчание!

  ..., и не само с това ..., за жалост ...,

  и аз съм това число, не смея да коря ..., с писане само не става.

  Da mihi factum, dabo tibi ius.
 74. 75 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Цаца 2?
  —цитат от коментар 2 на oolit


  Цаца на квадрат.

 75. 76 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 555 Неутрално

  Бог да пази България! 😔😢😞

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 76. 77 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 328 Весело

  До коментар [#51] от "ironhorse":

  Ако успееш назначенията в общинската администрация да ги направиш да стават с външни централизирани конкурси, а кметовете да не могат да възлагат обществени поръчни - има шанс.

 77. 78 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 725 Неутрално

  изключително неприятно и просто парче е тоя мутро милиционер

 78. 79 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Щом ги търпим, значи сме ги заслужили...

 79. 80 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Той общо взето само това прави що годе сполучливо ! Но все пак по-добре Гешев /или както го наричат някои - подобрено издание на Цааров / , отколкото" пребоядисано "издание на коминтерновския"Бойкикев "!
  —цитат от коментар 49 на doroteus


  Гешев подобрено издание на Цацаров?!?!?! Подобрено по наглост, безочие, гьонсуратлък и дИбИлност ли? В тези сфери наистина е подобрено издание ... :):):) Ама издавайте си го това издадение само за вътрешна /ГЕРБ/ употреба де :):):) Мале, гербаджийските тролове се чудите какви глупости да пишете ... По-добре не ги пишете, защото и Вашето ниво лъсва така ...

 80. 81 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2436 Весело

  До коментар [#12] от "дерибеев":

  "значи можело с един процент вероятност да спечелиш..."

  С един промил (доказателства) да убедиш 11 "хак-теч" "супер-дупер" прокурори.
  Но в съда му падат обвиненията със същия промил наглост.

 81. 82 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2121 Неутрално

  Най-добрият кандидат главен прокурор е този, който ще свали обвиненията на некои олигарси.Това е критерий номер едно.
  —цитат от коментар 71 на НеКой


  Обвиненията ги сваля съда.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 82. 83 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 274 Весело
 83. 84 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Гешев влиза в "калните борби"

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 84. 85 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 572 Разстроено

  След като получи абонамент за всички медии беше си кристално ясно. Само маската и мантията на Батман му липсваха за да влезе в градения в медиите образ.
  Все пак мисля, че е една идея по-добрия вариант от другия, който ни го гласяха. Забравих му името, пак заместник на Цацаров... Спряха му изявите по медиите и разбира се мина в забрава.

 85. 86 Профил на bobacko
  bobacko
  Рейтинг: 15 Неутрално

  На скоро някой бе казал, че на фона на Гешев, Цацаров ще изглежда прекрасен прокурор. И е верно, да знаете. И честито на печелившите. Останалите, не губете кураж, идва следващия тираж. Ако оцелеем след 7 години

 86. 87 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  Пародия на държава, пародия на народ.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 87. 88 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 572 Весело

  Как е с апартаментите?

 88. 89 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 320 Весело

  „ТИ СИ ГО ИЗБРА...”

  И продължението ние си ги избираме....

 89. 90 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 320 Весело

  „ТИ СИ ГО ИЗБРА...”

  И продължението ние си ги избираме....

 90. 91 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  Борисов не е канонизиран за светец само защото църквата не канонозира живи хора. Но всички се надяваме това да стане възможно най-бързо.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 91. 92 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2208 Неутрално


  Баси изненадата !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 92. 93 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  Пародия на държава сме.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 93. 94 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  [quote#9:"thenomad"][/quote]


  " Тоя е по-тъп от Цацаров . "


  Но много по-нагъл и по-агресивен !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 94. 95 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 410 Весело

  Умните и красивите , както винаги хленчат ....

  И очакват те да решават , кой да е премиер, кой прокурор, а дори нямат и един депутат и са с подкрепа от 5%

 95. 96 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 854 Неутрално

  Не е изненада. Ще гарантира "стабилността" и "спокойствието".

 96. 97 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Чиърс!

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 97. 98 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 847 Неутрално

  като юрист не блести,но поне има желание.Ще се понаучи.

 98. 99 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4045 Неутрално

  До коментар [#50] от "Минас Бахдасарян":

  „Надежда всяка тука оставете, вие, що пристъпвате тук“
  "Данте Алигиери "Божествена комедия", за кръговете на Ада - "предверие"

  В превод на Константин Величков.

 99. 100 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4045 Неутрално

  Нямал време да се занимава с кални борби. Това ми хареса.. Жалка картинка
  —цитат от коментар 60 на Pandipool


  Сега цялото му време ще бъде да се занимава с кални борби.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK