Кратки новини: Още един индустриален свинекомплекс в Русенско е засегнат от чумата

Кратки новини: Още един индустриален свинекомплекс в Русенско е засегнат от чумата

© ДневникКратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


Заявленията за семейни помощи ще се подават и електронно


Заявления за получаване на всички видове семейни помощи за деца ще може да се подават и по електронен път или чрез лицензиран пощенски оператор. Това предвиждат промени в Правилника за прилагане на Закона за семейни помощи за деца, които бяха одобрени от правителството днес. Досега документи се подаваха само лично в дирекция "Социално подпомагане" според настоящия адрес на заявителя. С промяната се цели намаляване на административната тежест и улесняване на гражданите при кандидатстване за помощи.


Кабинетът одобри 7 разрешения за добив на подземни богатства
"Грома Холд" ЕООД ще проучва строителни материали в площ "Вельов камък", "Баластриери" ЕООД ще проучва строителни материали в площ "Просото" в землището на село Веринско, община Ихтиман. В площ "Тополите" на община Лом "Пътища М" ЕООД ще проучва строителни материали. "Инмат" ЕООД ще проучва строителни материали в площ "Било" в област Перник. "Агро култури 2014" ЕООД ще проучва строителни материали в площ "Бялата чука" с. Ветрен дол, "МК-719" ЕООД ще проучва скалнооблицовъчни материали в площ "Костадин", с. Долен, "Евроколд" ООД ще проучва за строителни материали в площ "Арабка", област Благоевград. "РИДЖ КОНСУЛТАНТС" ЕООД ще търси и проучва метални полезни изкопаеми в площ "Възел", община Черноочене. Врачанското дружество "Булстоун" ЕООД ще добива скалнооблицовъчни материали - варовици, от находище "Требежа", община Мездра.


Прекратени са два договора за концесия


По взаимно съгласие правителството прекрати два договора за концесия на находища - "Зимница" в община Мъглиж и "Венелин" в община Долни Чифлик. Първата концесия е сключена през 2006 г. с "Инермат" АД, гр. Стара Загора. Дружеството сега посочва, че бъдещото разработване на находището е икономически неизгодно.
Втората концесия е от 2011 г. с варненското дружество "Ескана" АД. В искането си за прекратяване на договора то посочва, че изключителното свито потребление на естествени пясъци за строителство, налага преструктуриране на активите на концесионера и ограничаване на разходите за поддържането им.


Още един индустриален свинекомплекс в Русенско е засегнат от чумата


Вирусът на африканска чума е установен в още една индустриална свинеферма в село Бръшлен, Русенско, съобщи БНТ. Вчера вечерта са излезли резултатите от пробите и там по примера на свинекомплекса в с. Николово предстои умъртвяване на всички животни. Това обяви Александра Митева, началник-отдел "Здравеопазване на животни" в БАБХ, и добави, че към днешна дата огнищата в страната са 19. В свинекомплекса в село Бръшлен се отглеждат близо 40 000 прасета, които ще трябва да бъдат умъртвени. Заради новият случай на африканска чума по свинете бедствената обстановка в русенска област остава в сила.

Коментари (4)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5648 Неутрално

  40 000 бройки. Много е тежко !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 3010 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":
  "40 000 бройки. Много е тежко !!!"

  Ако се свърши с тези 40000 все още не е най-тежкото.
  Надеждата идва само от липсата на политици по медиите, които да ни убеждават, че чумата не е чума.

  подпис
 3. 3 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1266 Разстроено

  Защо ли си мисля, че разпостранението на чумата не е случайно. Провокация, икономически тероризъм - може би. Но ми се струва, че наистина не е случайно.

 4. 4 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1266 Разстроено

  Защо ли си мисля, че разпостранението на чумата не е случайно. Провокация, икономически тероризъм - може би. Но ми се струва, че наистина не е случайно.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK