Адвокати сезираха съдебния съвет заради думите на Гешев за разделение на властите

В телевизионно интервю ден след като бе номиниран за главен прокурор, Иван Гешев заяви, че не е привърженик на разделението на властите

© Надежда Чипева, Капитал

В телевизионно интервю ден след като бе номиниран за главен прокурор, Иван Гешев заяви, че не е привърженик на разделението на властитеАдвокати изпратиха отворено писмо до Висшия съдебен съвет (ВСС), с което се иска кадровият орган да направи оценка на тезите на кандидата за главен прокурор и настоящ заместник на Сотир Цацаров – Иван Гешев, изразени в интервю пред БНТ.


Ден след като той бе издигнат от всички 11 членове на прокурорската колегия във ВСС за главен прокурор, Гешев каза, че не приема разделението на властите. Писмото е подписано от десет адвокати, сред които известни и доказани професионалисти – доц. д-р Светла Маргаритова-Вучкова, Емилия Недева, Михаил Екимджиев, Александър Кашъмов, Златка Стефанова, Йордан Цветанов, Снежана Стефанова, София Разбойникова, Мария Шаркова и Даниела Михайлова.


"По повод на интервюто, дадено за БНТ на 23 юли 2019 г. от единствения за момента кандидат за главен прокурор - господин Иван Гешев, подписалите настоящото писмо адвокати се обръщаме към висшия кадрови орган на съдебната власт с искане да оцени съответствието на тезите му с професионалните и етични критерии за заеманата от него длъжност", пишат в отвореното писмо адвокатите.
В интервюто Гешев казва и че адвокатската професия се свежда до защита, осъществявана за пари без оглед на истината. По този повод юристите припомнят, че разделението на властите е върховно достижение на демократичните общества и върху този принцип се изгражда съвременната правова държава.


"Отричането на разделението на властите е противоконституционно и поставя под съмнение личната безпристрастност и професионалния интегритет на магистрата, който го прави. Защитникът в наказателния процес има изключителна мисия - да брани невинния до доказване на противното гражданин пред всяка власт, пред следствието прокуратурата и съда", подчертават адвокатите.


"Не по-малко значима е ролята на повереника на пострадалите от престъпления лица. Дейността на адвоката се подчинява на високи етични изисквания, които налагат съобразяване с конституцията, законите и морала. Той не е слуга на клиентите си, а борец за правото. Точно затова адвокатът, както всеки български гражданин, има интерес от работеща според законите на страната независима прокуратура", се казва в отвореното писмо.


Юристите припомнят, че конституционната роля на адвоката и значимостта на упражняваната от него професия са мотивирали законодателя да го постави наравно със съдията по уважение. "Пред всички органи на съдебната власт и пред другите институции на адвоката се дължи уважение и съдействие като на съдия, не като на прокурор", посочват защитниците.


Юристите подчертават, че прокурорът и защитникът са отделни страни в наказателния процес и никой от тях няма изначален монопол върху истината, но всеки съдейства за нейното разкриване. Според тях омаловажаването на ролята на адвоката като защитник обезсмисля справедливостта на наказателното производство и е удар по авторитета на правосъдието.


"Несъвместимо с принципите на правовата държава и презумпцията за невиновност е обсъждането на неприключили наказателни производства с изразни средства, които убеждават публиката във виновността на лица, които все още не са осъдени. Това делегитимира правосъдието в очите на обществото. Всеки, който нарушава грубо правото на обвиняемите да се считат невинни до доказване на противното, дори да понесе дисциплинарно наказание, трябва е наясно и с личната морална отговорност за присъдените от българските съдилища и от Европейския съд по правата на човека обезщетения, които гражданите плащат за неговите грешки", допълват адвокатите.


Те посочват, че е в интерес на българската държава най-висшите по длъжност прокурори, да се въздържат от внушения, които игнорират конституционните принципи, принизяват ролята на адвоката или поставят под съмнение разделението на властите.


"Прокурорите трябва да бъдат истински гаранти за върховенството на закона, независими от конюнктура, политически и корпоративни влияния. В противен случай не са в състояние да отговорят на професионалните и етични стандарти за магистрати", се казва в заключение.


Вчера с официална позиция "Демократична България" поиска оставката на Гешев, а главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че той е правилният избор.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (106)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 698 Неутрално

  Ако Гешев е изборът на Доган, значи вече е твърде късно да се направи нещо...

  Поне за комиците ще е лесно, ама то останаха ли истински комици в България?

 2. 2 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 509 Неутрално

  След като има единодушен избор, очевидно кадрите от състава на прокурорската колегия във ВСС не се различават от своя номиниран колега по интелект и експертиза

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 3. 3 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Те членовете на ВСС много добре го знаят що за стока е, но са прекалено наведени за да имат собствено мнение

  Не ме търсете преди обяд
 4. 4 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  Гешев се оля също като Пеевски, когато каза "Страхувате ли се..." Мисля, че с неговата кандидатура е свършено. Просто тези хора се опиват от властта и губят всякакъв инстинкт за самосъхранение.

 5. 5 Профил на redguy
  redguy
  Рейтинг: 1035 Разстроено

  Поредният с визия и поведение на мутро-ченге ще се настани на висок етаж. Какъвто премиерът, такива и около него.

 6. 6 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Този все още не е в панделата.

 7. 7 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 515 Неутрално

  След като има единодушен избор, очевидно кадрите от състава на прокурорската колегия във ВСС не се различават от своя номиниран колега по интелект и експертиза
  —цитат от коментар 2 на neut
  - абсолютно, същото важи за колегите прокурори и следователи на Гешев си още по-голяма сила...

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 8. 8 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2536 Неутрално

  Безсмислено е. ШиШковците го избраха. Гешев отговаря на критериите (им) за главен прокурор.
  - завършил Симеоново
  - минал обучение при чайките
  - одобрен от сарая и магнаурската школа

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 9. 9 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Гешев:

  "А по отношение на г-н Борисов, не споделям виждането на да ги наречем десните екстремисти, че законодателната, изпълнителната и съдебната власт трябва да са разделени. Принципът на разделение на властите е една част от монетата, а другата част от монетата е взаимодействието в рамките на конституционните правомощия между отделните власти. И така функционира всяка нормална държава. Няма как съдебната власт и прокуратурата да постигне резултат в борба с корупцията на първо място, и с битовата престъпност и какво ли още не, ако няма взаимодействие в рамките на закона с която и да е от другите власти. Нали не мислите, че всичките акции, които се случиха в момента, са само и единствено плод на прокуратурата. Това е работа и на колегите от МВР, и на колегите на ДАНС, и то денонощна работа. Без тях това не може да се случи. Прокурорът иначе е добре платен деловодител всичко на всичко. "

  Адвокатите да работят по оригинала, а не по преразказите на разните медии. Хибридна война е.

 10. 10 Профил на yellow_hater
  yellow_hater
  Рейтинг: 284 Неутрално

  На тая снимка прилича на шопар, ааааааааааааааааа, на генерал от царската армия на цар Бойко Борисович Първи.
  Шопар с (бъдеща) власт. Така, де, генерал с много власт. Фелдмаршал.

 11. 11 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Ако Гешев е изборът на Доган, значи вече е твърде късно да се направи нещо...Поне за комиците ще е лесно, ама то останаха ли истински комици в България?
  —цитат от коментар 1 на Калник


  ако ДБ е изборът на Путин, значи е твърде късно да им се помогне - там даже не е смешно

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 12. 12 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Да познаем какъв ще е "резултата" от сезирането...!

 13. 13 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  Протестърските адвокати са на барикадата, лошо.
  Ще требва да се връщат пари.
  Хайде спрете се вече, прокурорите си избират главен прокурор, а не ДБ.
  Точка.

 14. 14 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 449 Неутрално

  До коментар [#9] от "plebs":

  Г-не, на никого не пожелавам да бъде опраскан, пък било то и
  "в рамките на конституционните правомощия между отделните власти"

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 15. 15 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3357 Любопитно

  Лицето Гешев не е само избор на сарайте....по-лошо,избор на кликата "посочила"радев за резидент.....Тази клика дето праща търговеца на цигари да почуква по масата.Начело с малкият чекист....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 16. 16 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2110 Весело

  "В интервюто Гешев казва и че адвокатската професия се свежда до защита, осъществявана за пари без оглед на истината. "

  Тук Гешев конкретно визираше адв. Лулчева като адвокат на Брендо!
  Явно в Економедия вече никак не подбират! - зад Волга руска земя нема!
  :-)

  I Want To Believe
 17. 17 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Правилна е реакцията на адвокатите, защото идеите на Гешев противоречат на българското законодателство.

 18. 18 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2039 Неутрално

  До коментар [#14] от "Kamenarski":

  Може да те опраска засега само Съдът. Прокуратурата е само страна в процеса.

 19. 19 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 284 Неутрално

  “...В интервюто Гешев казва и че адвокатската професия се свежда до защита, осъществявана за пари без оглед на истината...“ Като гледам усилията на защитата на обвиняемия по НАПлийкс, спрямо тях може и да е прав, но не е прав за всеки друг колега, който не се занимава със защита на политически мотивирани лица и който решава обичайните правни проблеми на всички останали редови бг. граждани- а такива сме 99% от адвокатите в България.

 20. 20 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  До коментар [#18] от "Да вярваме на истината":

  Публично да те заклеймят, да те държат с месеци в ареста, без да ти повдигат обвинение, което да стигне до съда — това какво е? Не е ли опраскване?

 21. 21 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2039 Неутрално
 22. 22 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 449 Неутрално

  До коментар [#18] от "Да вярваме на истината":

  Да бе, как не се сетих по - рано!

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 23. 23 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 449 Неутрално

  До коментар [#20] от "Fiji":

  Яйцето Гешефт говори за некви монети...
  На мен ми се въртят някакви асоциации с триглава ламя

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 24. 24 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2039 Неутрално

  До коментар [#20] от "Fiji":

  Ако си невинен какво ти пука. Това първо и с месеци в ареста пак може да те държи само Съдът. Ако не вярваме на Съда няма как да стане.

 25. 25 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  у путинландия е така, свиквайте

  яж бахур
 26. 26 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1209 Весело

  "Гешев каза, че не приема разделението на властите. " Това е пълна лъжа и изваждане на думи от контекста, който не вярва да дледа интервюто.... но какво да се очаквка от ляво-зелените болшевики, осевен да действат като руски тролзавод АХАХ-ХА ;-)

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 27. 27 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1835 Неутрално

  Те членовете на ВСС много добре го знаят що за стока е, но са прекалено наведени за да имат собствено мнение
  —цитат от коментар 3 на nikidimi


  При над 15 000 адвокати - САМО 10 /и то от соросоидни НПО/ подписали - нещо ме кара да се съмнявам в "професионалната " им ЗАГРИЖЕНОСТ !

 28. 28 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4016 Неутрално

  ""Несъвместимо с принципите на правовата държава и презумпцията за невиновност е обсъждането на неприключили наказателни производства с изразни средства, които убеждават публиката във виновността на лица, които все още не са осъдени. Това делегитимира правосъдието в очите на обществото. Всеки, който нарушава грубо правото на обвиняемите да се считат невинни до доказване на противното, дори да понесе дисциплинарно наказание, трябва е наясно и с личната морална отговорност за присъдените от българските съдилища и от Европейския съд по правата на човека обезщетения, които гражданите плащат за неговите грешки", допълват адвокатите."

  Това е изборът на сараите ! Той няма нищо общо нито с високи етични изисквания, нито със съблюдаване на основните принципи на НК и НПК, нито със защита на обществения интерес и законността ! Има общо само с интересите на сараите ! Почти всички са наясно с това !

 29. 29 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално


  До коментар [#20] от "Fiji":

  Ако си невинен какво ти пука. Това първо и с месеци в ареста пак може да те държи само Съдът. Ако не вярваме на Съда няма как да стане.
  —цитат от коментар 24 на Да вярваме на истината


  СССССпициализираниа ССССъссссъд

  у путинландия е така, свиквайте

  яж бахур
 30. 30 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Отговора на Гешев и ВСС е лесен - думите са извадени от контекста. Извинявам се, не сме се разбрали, аре давайте натам.

  Иначе адвокатите с внушителното число 10 броя, ако се проверят, ще се окаже, че имат "някой" допирни точки с една партия, една медийна групировка и няколко НПО-та.

 31. 31 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#24] от "Да вярваме на истината":

  Такого как Путин!
  https://www.youtube.com/watch?v=Y4VTT0eZd0Y

  яж бахур
 32. 32 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1711 Неутрално

  Би трябвало да се търси европейска намеса, изборът на ВСС е от ясен по-ясен.

 33. 33 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#20] от "Fiji":

  С месеци без обвинение? И кой е тоя случай?

 34. 34 Профил на vesko19
  vesko19
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Тоя дали върши някаква работа или не това е отделна тема. Проблема му е че дрънка прекалено много . В моменти когато той трябва да мълчи като риба той дрънка все едно е шефа на ЦРУ-КГБ. И все едни гръмки изрази използва ...............

 35. 35 Профил на Imeto mi
  Imeto mi
  Рейтинг: 506 Разстроено
 36. 36 Профил на Imeto mi
  Imeto mi
  Рейтинг: 506 Разстроено
 37. 37 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 697 Неутрално

  До коментар [#19] от "cmy12603507":

  Логико, ти явно си адвокат по документи, но не си правист.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 38. 38 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 700 Неутрално

  Гешев е еманация на БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ.

 39. 39 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#17] от "Voiko":

  Няма такова нещо.ГЕШЕВ подчертава,че став дума за взаимодействия В рамките на закона.Е,Газетат как го цитира е друг въпрос.

 40. 40 Профил на azlikaram
  azlikaram
  Рейтинг: 319 Неутрално

  До коментар [#13] от "НеКой":

  Д@@ба подкупения трол. Няма ли кой да ти затрие профила? Винаги ми е било интересно дали ти плащат на коментар или си на твърда заплата?

 41. 41 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#20] от "Fiji":

  И кой е седял с месеци в арест без обвинение?!Ще отроня една сълза за него,обещавам.

 42. 42 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Прави са адвокатите! Как може кандидат за главен прокурор да се изплюва върху конституцията на България??!

 43. 43 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#27] от "doroteus":

  Видите ли Екимджиев(добре е познат в Пловдив) и Кашъмов,е ясно.Аз само се чудя Хаджигенов защо не се е отчел!

 44. 44 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#32] от "spiegel":

  Ааа,тъесете европейска намеса!Що секретари на секретари има в Брюксел,все някой ще ви приеме!

 45. 45 Профил на nodjinn
  nodjinn
  Рейтинг: 428 Любопитно

  Баща полицай, а сам той е "завършил право" завършил Симеоново. Значи закърмен с идеята, че държавните органи са юбер аллес, а гражданите са врагове и ненужни гадини. Сбъркан из основи.

  Такъв човек в частна фирма не бил назначен за нещо повече от продажба на банички, и то в краен случай, предвид невъздържаната злоба в поведението, която би отблъснала клиентите. Виж, за мутра - поведение, фигура, интелект - има данни. Ама ще е главен прокурор ...

 46. 46 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Кои са тези адвокати? Адвокатите на Прокопиев? Изказването на Гешев за разделението на властите напълно съответства на съвременната конституционна теория. Това разделение е с оглед на функциите им, но то по никакъв начин не отменя задължението им за тясно взаимодействие - положение, многократно потвърждавано в практиката на КС.

 47. 47 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 229 Весело

  Абе, каквото и да си говорим, Гешев като посочи кръга Капитал-ДБ-Бивол, спечели симпатиите на всички, освен на самата секта. Която, разбира се, е бясна.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 48. 48 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3051 Весело

  Самонапомпалият се Гешев, сам си ритна кофата под краката!
  Тъп и некадърен до откат!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 49. 49 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3051 Весело

  Абе, каквото и да си говорим, Гешев като посочи кръга Капитал-ДБ-Бивол, спечели симпатиите на всички, освен на самата секта. Която, разбира се, е бясна.
  —цитат от коментар 47 на Жълто паве


  Скоро ще видим как ще го "харесат" у Европата!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 50. 50 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  Според Гешев всеки е виновен до доказване на противното. Милиционерският институт трябва да бъде закрит незабавно, след като дава дипломи на такива.

 51. 51 Профил на evt
  evt
  Рейтинг: 232 Неутрално

  тоа е:

  малко смешен,
  малко тъп,
  малко арогантен,
  малко бескрупулен,
  малко амбициозен,
  малко неграмотен,
  малко нахален,
  малко прегърбен(изгърбен),
  малко приказлив,
  макло подлизурко,
  малко нагаждач,

  , но ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПАСЕН,

  ако докопа властта!!!

  Тогава Бай Ганьо

  evt
 52. 52 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1347 Весело

  До коментар [#21] от "Да вярваме на истината":

  Е, това вече е реплика на истински лумпен. Знаеш ли какво означава лумпен?

 53. 53 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  Видите ли Екимджиев (добре е познат в Пловдив) и Кашъмов,е ясно.Аз само се чудя Хаджигенов защо не се е отчел!
  —цитат от коментар 43 на yanne


  Кое е ясно? Екимджиев е един от най-добрите адвокати в България. Твоят Гешев не може да му се намаже на малкия пръст на левия крак.

 54. 54 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  До коментар [#14] от "Kamenarski":Може да те опраска засега само Съдът. Прокуратурата е само страна в процеса.
  —цитат от коментар 18 на Да вярваме на истината


  Прокуратурата може да ти съсипе имиджа, бизнеса, здравето. След това плаща не тя, а всички ние - обезщетенията на ЕСПЧ.

 55. 55 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 229 Весело

  Биволарите, напоследък съвсем мръсна игра подкраха. Спомнете си постановките с убитата жена в Русе и документите на ДжиПи край Радомир.

  Но са си аматьори. Сега си го получават от професионалисти. Да се готви онова безполовото къдраво от Свободна Европа.

  Страхувайте се!

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 56. 56 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3051 Весело

  ....Хайде спрете се вече, прокурорите си избират главен прокурор, а не ДБ.Точка.
  —цитат от коментар 13 на НеКой


  Всичко хубаво, но защо тогава прокурорите се бъркат на съдиите и адвокатите в работата?
  Не беше ли това идеята на съдебната реформа, която Реформаторския блок поиска да прокара, и на която ГЕРБ най-подло измени?
  Рано или късно прокуратурата ще бъде отделена и подчинена директно на държавата.
  Съдии и адвокати ще си останат под шапката на министерството на правосъдието!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 57. 57 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  "В интервюто Гешев казва и че адвокатската професия се свежда до защита, осъществявана за пари без оглед на истината."

  А нещо за прокурорите казал ли е? Защото и за тях истината и фактите нямат значение, а само това, което подкрепя обвинението.

 58. 58 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  До коментар [#14] от "Kamenarski":Може да те опраска засега само Съдът. Прокуратурата е само страна в процеса.
  —цитат от коментар 18 на Да вярваме на истината


  До колкото кадрува и при съдиите прокуратурата не е само страна в процеса!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 59. 59 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1996 Неутрално

  Не било за разделението законодателна,изпълнителна,съдебна , а нещо си за адвокатите.
  Не компютри , а компоти .... и те така .

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 60. 60 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 593 Разстроено

  Този момък не става. Трябва да си много тъп и самонадеян за да изтърсиш подобна глупост. Моят прочит в случая е :
  Гешев положи клетва за вярност пред Бащицата и очаква неговата благословия.
  Ако това се случи /в което аз нямам съмнение/ трябва да престанем да се заблуждаваме , че имаме Демокрация и изобщо Държава.

  Stupid people make me sick
 61. 61 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  Адвокатурата реагира категорично и аргументирано - уважение към колегите.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 62. 62 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1996 Неутрално

  Що се не бръснат тия хора - не че ще се разкраси неимоверно, ама така е, като излязъл от гората.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 63. 63 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Бяха авторитетни и доказани адвокати. От днес са врагове на народа, клатят стабилността, част от конспирация на Демократична България, слуги на някой олигарх, платени от Сорос. Стой та гледай кво става в кафявите медии.

  Защо ако не да?!
 64. 64 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Гешев гледа с израз на Мадона
  друг шепне цифри, тласкан от нагона ...

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 65. 65 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2608 Неутрално

  До коментар [#53] от "galapagas":


  До коментар [#44] от "yanne":

  Екимджиев е в съда в Страсбург

 66. 66 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  https://www.facebook.com/zhivko.girginov/videos/10217677502402188/UzpfSTExMjgxNTA0ODA6OTEzMDkwOTkyMzc3OTI5/?multi_permalinks=912812965739065¬if_id=1563886546222433¬if_t=feedback_reaction_generic

  Това е фрагмент от изказване на Иван Гешев – прокурор от Софийска Градска Прокуратура, наблюдаващ делото КТБ, в което атакува следовател Бойко Атанасов, на срещата, организирана от Главен прокурор Сотир Цацаров в Столичното следствие, след разкритията на следовател Атанасов за “шпицкомандата”, която гледа делата на политици.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 67. 67 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Еми тези от прокурорската колегия при ВСС дето единодушно са го одобрили , повече от тях са наследници със сигурност на "наши другари" при управлението на БГ по времето на болшевишката окупация от съветските войски - та до "великия тато" и неговия инсцениран крах от тези същите другари от БКП .
  Така, че няма какво да се чудим на показното единство на днешните им наследници !

 68. 68 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Протестърските адвокати са на барикадата, лошо.Ще требва да се връщат пари.Хайде спрете се вече, прокурорите си избират главен прокурор, а не ДБ.Точка.
  —цитат от коментар 13 на НеКой


  Гкупако избира го ВСС, а не прокурорите! Просто притурката на прокурорите я е дал парламента в лицето на ДПС+ГЕРБ!

 69. 69 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 371 Неутрално

  "В интервюто Гешев казва и че адвокатската професия се свежда до защита, осъществявана за пари без оглед на истината. "Тук Гешев конкретно визираше адв. Лулчева като адвокат на Брендо!Явно в Економедия вече никак не подбират! - зад Волга руска земя нема!:-)
  —цитат от коментар 16 на 2.5


  А прокурорите го свеждат правото до "Що искате държавата да свърши работата вместо вас? Съдете си го сами - ще стане и по-бързо!". Т.е. прокуратурата служи само да бие неудобните на властта, а за престъпниците "що искате държавата да ви ги съди".
  Т.е. за гражданите прокуратурата е пасивна и не вижда престъпления в побоите и другите такъми, а за управляващите е свръх активна и води политически битки.

 70. 70 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  https://clubz.bg/85832-romski_aktivist_zavede_novo_delo_sreshtu_ivan_geshev

  Ромски активист заведе ново дело срещу Иван Гешев

  Христо Николов атакува и акт на КЗД заради "...и циганите така правят"

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 71. 71 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 371 Неутрално

  До коментар [#14] от "Kamenarski":Може да те опраска засега само Съдът. Прокуратурата е само страна в процеса.
  —цитат от коментар 18 на Да вярваме на истината


  Ама наистина ли? Мммм че 10 години съдебни проблеми за едно оправдаване малко ли са? Ами ако ти измислят 3 обвинения през 1 година? Ами ако ти запоритат туй-онуй малко?

 72. 72 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Отговора на Гешев и ВСС е лесен - думите са извадени от контекста. Извинявам се, не сме се разбрали, аре давайте натам.Иначе адвокатите с внушителното число 10 броя, ако се проверят, ще се окаже, че имат "някой" допирни точки с една партия, една медийна групировка и няколко НПО-та.
  —цитат от коментар 30 на niakoi_si


  А ако се проверят Прокурорите и политиците зад тях с какво имат допир?

 73. 73 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 371 Неутрално

  До коментар [#20] от "Fiji":С месеци без обвинение? И кой е тоя случай?
  —цитат от коментар 33 на niakoi_si


  Лелеееееееее! Ти си много зле!

 74. 74 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ако Гешев е изборът на Доган, значи вече е твърде късно да се направи нещо...
  —цитат от коментар 1 на Калник


  не бе, Боеко не е марионетка на Доган

  яж бахур
 75. 75 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Това малко е за рубриката "предозиране", но без значение на смисъла, вложен в изцепката на кандидат гл.прокурор, крайно време е да се научи как се говори. Съмнявам се, че това ще бъде обеца на ухото на кандидата, понеже имам съмнения и за умствения му багаж, но нека да е весело!

 76. 76 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 371 Неутрално

  До коментар [#17] от "Voiko":Няма такова нещо.ГЕШЕВ подчертава,че став дума за взаимодействия В рамките на закона.Е,Газетат как го цитира е друг въпрос.
  —цитат от коментар 39 на yanne


  На тоя закон дето му дава монархическа власт за 7 години ли?

 77. 77 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 371 Неутрално

  До коментар [#13] от "НеКой":Д@@ба подкупения трол. Няма ли кой да ти затрие профила? Винаги ми е било интересно дали ти плащат на коментар или си на твърда заплата?
  —цитат от коментар 40 на azlikaram


  Според мен просто си е прост и ретрограден.

 78. 78 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#11] от "hhhuuunnnn":

  Такого как Путин!
  https://www.youtube.com/watch?v=Y4VTT0eZd0Y

  яж бахур
 79. 79 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  малкият чекист....
  —цитат от коментар 15 на Willy Messerschmitt


  Боеко е невинен!

  яж бахур
 80. 80 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7454 Неутрално

  Гешев твори скандал след скандал, а какво ще стане, ако го изберат.

 81. 81 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#14] от "Kamenarski":

  Може да те опраска засега само Съдът. Прокуратурата е само страна в процеса.
  —цитат от коментар 18 на Да вярваме на истината


  ССССпициализираниа ССССъСССъд

  яж бахур
 82. 82 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Гешев твори скандал след скандал, а какво ще стане, ако го изберат.
  —цитат от коментар 80 на Роси


  Ще твори каквото ппише в учебниците по история на Германия между двете Световни войни.

 83. 83 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#44] от "yanne":

  237 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2605
  00:26, 30 мар 19
  Весело

  в нотариалният акт се пише данъчна, а не пазарна оценка.

  —цитат от коментар 235 на сидер


  ти па на кой кър си пасъл бе, гробарски трол умрял

  ЗАКОН за нотариусите и нотариалната дейност (Загл. изм. - ДВ, бр. 123 от 1997 г.)

  Чл. 25. (9) (Нова - ДВ, бр. 41 от 2011 г., в сила от 1.07.2011 г.) При извършване на възмездни сделки, с които се учредяват, прехвърлят, изменят или прекратяват вещни права върху недвижими имоти, участниците в нотариалното производство декларират в извършвания акт, че сумата, посочена в него, е действително уговореното плащане по сделката.


  238 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2605
  00:32, 30 мар 19
  Неутрално

  До коментар [#235] от "сидер":

  знайш ли що всичките ви мекерета сключват на данъчна оценка - щото се подписва ЗАДЪЛЖИТЕЛНА декларация за произхода на парите, а те не могат да ги докажат

  ей затва са и непрочетените нотариални актове, и заменките и всичките им там рвд-та и прочее простотии

  яж бахур
 84. 84 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3051 Весело

  Гешев утече у канала!
  От всякъде го ритат като парцалена топка!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 85. 85 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1487 Любопитно

  До коментар [#47] от "Жълто паве":

  А ти какво търсиш във форума на тази ,, секта"?

 86. 86 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Такива като Гешев свеждат прокурорската професия до обвинения, осъществявани с цел кариерно развитие и финансово облагодетелстване без оглед на истината.

 87. 87 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  До коментар [#20] от "Fiji":Ако си невинен какво ти пука. Това първо и с месеци в ареста пак може да те държи само Съдът. Ако не вярваме на Съда няма как да стане.
  —цитат от коментар 24 на Да вярваме на истината

  Ако си невинен, какво ти пука, че ти съсипват името, кариерата, здравето, здравето на семейството ти като те изкарват престъпник?...

  Каква е практиката на Гешев с обвиненията: представя пред специализирания съд обвинение към някого и когато почти е изтекъл законовият срок за задържане на лицето, вместо да внесе обвинителен акт с доказателства пред съда, за да започне дело, той предявява ново обвинение и започва да тече новият срок. Тава е от една страна, от друга той се опита да влияе на съдиите от спец-съда, което не само е недопустимо, но и показва колко независими са тези съдии и колко може да им се има доверие.

 88. 88 Профил на ТОТО
  ТОТО
  Рейтинг: 465 Неутрално

  До коментар [#18] от "Да вярваме на истината":

  Прокуратурата е страна в процеса, която може да ти съсипе бизнеса и живота. Примери за това колкото искате.

 89. 89 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1732 Весело

  До коментар [#88] от "ТОТО":

  На прокуратурата и е работа да съсипва бизнеса и живота на клетите престъпници. Без съжаление от моя страна.
  Ааа и в панделата е пълно с "невинни". Попитай ги само за да се убедиш.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 90. 90 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#53] от "galapagas":

  Е,Екимджиев е известен в Пловдив.С какво-питай няко от Пловдив.

 91. 91 Профил на Ivan Prodanov
  Ivan Prodanov
  Рейтинг: 326 Неутрално

  Това е кандидат на великия Бойко бееее.
  Какво си мислите вие?
  Това е човекът!

  Иван Костов е за съд!
 92. 92 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  Най-добре е, прокурорите да оттеглят гешев, защото този човек очевидно не става за Главен прокурор!
  За бухалка на мутрите също не става, защото е глуповат (да не казвам тъп) защото още на първото си интервю се издъни, като го удари на политика, политически обвинения и заклинания без никакви доказателства!
  Ние знаем, че цацаров съсипа тотално прокуратурата, но все пак трима свестни може да се намерят и да бъдат ! Нека дори да са повече, за да има смисъл да се говори за някакъв избор.
  За сега на сто процента е ясно само едно - гешевия е политически зависимо лице и по тази причина не става за главен прокурор.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 93. 93 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 284 Неутрално

  За Гешев няма доказателства че е на страната на някой олигарх.

  За тези които го критикуват денонощно от три дена.. няма съмнения.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 94. 94 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 994 Неутрално

  Отново ще има комичния лаф-ти си го избра.

 95. 95 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Изборът на Гешев е окончателно нагло и безочливо афиширане на мафията във властта. Оттук нататък само гражданска война ще спаси страната от бандитите , превзели държавата ни.

  Дедо Крум
 96. 96 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  До коментар [#48] от "Храбър":

  Напомня ми за Цвъки, който също си мислеше, че е недосегаем и че може да не се съобразява с общественото мнение.

 97. 97 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  Утре, на протест!

  "Да излезем на 25 юли (четвъртък) в 9:00 часа пред ВСС (ул."Екзарх Йосиф" № 12), за да покажем, че номинирането на Гешев е в разрез с обществения интерес, очакването за реформи в прокуратурата и за справедливост.

   Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/451660645412976/
  Да, България!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 98. 98 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2525 Неутрално


  Тези изявени 10 адвокати са скрити лимонки на Костов и тяхното желание е да клатят стабилността . От друга страна същите са пигмей-юристи в сравнение с ТИТАНА ГЕШЕВ !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 99. 99 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5787 Весело

  ВСС ще "послуша" какво е мнението на Д. Кирилов, този гигант в правораздаването :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 100. 100 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2525 Неутрално

  Протестърските адвокати са на барикадата, лошо.Ще требва да се връщат пари.Хайде спрете се вече, прокурорите си избират главен прокурор, а не ДБ.Точка.
  —цитат от коментар 13 на НеКой  Ако прокурорите си избираха главен прокурор, който да ръководи САМО ТЯХ, няма проблем - да си го избират, но в случая избират главен прокурор на Република България, а този доказан нагаждач и безогледен кариерист ще ни разкаже играта, както я разказа на Иванчева и Петрова, в унисон с другия безогледен кариерист с недекларираната тераса .
  Не съм злобар и никога не съм бил, но с удоволствие бих посрещнал една новина, че герберските тролове получават обвинение и присъда от ГЕШЕВ И ПОДОБНИТЕ МУ !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK