Как да сме еко в офиса

Актуални предложения за професионалисти в областта на маркетинга, финансите, IT сектора, търговията и човешките ресурси

Как да сме еко в офиса


Зелената" работна среда не означава само ежедневно спестяване на ресурси и намаляване на нашия въглероден отпечатък, но и по-здравословна, по-продуктивна и по-позитивна работна атмосфера.


Как обаче би изглеждал един работен ден, ако се опитаме да спазваме екоправилата? Дали би ни коствало повече усилия, отколкото да се оставим на рутинните си работни задължения? За да си отговорим на тези въпроси, ви предлагаме да навлезем в микросредата на нашия офис и да се огледаме какво можем да направим, за да сме по-отговорни към себе си и природата в рамките на работния ден.


#Водата, кафето и чаят са сред напитките, които най-често консумираме по време на работа. Невинаги обаче обръщаме достатъчно внимание на това какви чаши използваме за тази цел. Все повече компании започват да подтикват служителите си да носят любимата си порцеланова чаша от вкъщи или им предоставят чаши за многократна употреба. Замислете се колко хубаво би било колегите ви да ви опознаят по-добре, като им покажете атрактивен дизайн или рисунка на своята чаша със сутрешно кафе.
#Време за обяд. Това е един от любимите моменти по време на работа, който обикновено е свързан с малко по-дълга почивка. Но как да направим обяда си споделен и екоотговорен? Много просто: като не използваме пластмасови кутии и прибори и държим да хапнем здравословно и заедно.


#Още един лист, моля! Консумативите в офиса не са даденост, която просто да се използва, защото някой друг се грижи за нея. Те също трябва да се консумират отговорно. Ако нашите ръководители имат грижата да предоставят екоматериали като рециклирана хартия например, ние можем да се включим в друго действие – редуцирането на консумацията им. И понякога това е в пъти по-ефективно.


И не забравяйте, ако си взимате работа за вкъщи - най-добре си синхронизирайте работните документи онлайн, за да са ви достъпни отвсякъде и да не хабите излишна хартия. Разгледайте и актуалните обяви за работа на Karieri.bg.


KPMG търси:
Information Risk Management (IRM) Specialist
Tax Advisors
Senior Advisor, Transfer Pricing


"Кредитланд" търси:
КРЕДИТЕН КОНСУЛТАНТ – КРЕДИТНО ПОСРЕДНИЧЕСТВО


"Лидл България ЕООД енд Ко.КД" търси:
Младши консултант ИТ Бизнес решения (м/ж)
Анализатор Централизирана касова проверка (м/ж)


БНБ търси:
"Експерт" в отдел "Одит на паричните дейности"
Експерти в дирекция "Статистика"
"Вътрешен одитор" в отдел "Одит на паричните дейности"
Началник отдел "Строителство и инвеститорски контрол"


TESY търси:
Head of Marketing


"Адрес Недвижими имоти" търси:
Административен мениджър


Management Financial Group (MFG) търси:
Information Systems Security Officer
Team Leader Provisions and Portfolio Management
Team Leader Credit Risk Management
Team Lead Strategic Analysis and Revenue Optimizations
Brand Manager
Legal Advisor
Senior Data Scientist


ROITI търси:
ETRM Operations Analyst
Administrative Assistant


The American College of Sofia търси:
Teacher in Russian language (Part Time)


Банка ДСК търси:
Експерт – подбор на персонал
Marketing research Expert


UniCredit Bulbank търси:
Broker of Financial instruments


"Сефора България" търси:
STORE MANAGER

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK