Главният съдебен инспектор не се яви на изслушването й за "NE SE CHISTIII" заради отпуск

Главният съдебен инспектор не се яви на изслушването й за "NE SE CHISTIII" заради отпуск

© Георги КожухаровСъдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) изслуша съдия Мирослава Тодорова за изтеклите лични данни от имуществената й декларация, публикувана на сайта на Инспектората на съдебния съвет (ИВСС) преди две седмици. На днешното заседание трябваше да бъде изслушана главният съдебен инспектор Теодора Точкова, за да обясни как е допуснато изтичането на данните, но тя е в отпуск и изпрати писмо, че няма да присъства. В крайна сметка на този етап казусът бе затворен с приемането на декларация от съдийската колегия.


"Никога няма да разбера какво се е случило, съмнявам се и вие да разберете. При всички положения апелирам да изглеждаме сериозно и да подходим сериозно. С колегите разговаряме, че ако Инспекторатът на Висшия съдебен съвет (ИВСС) няма нужния функционален, институционален и организационен капацитет, трябва да се помисли дали е оправдано да има такива правомощия. Колегите се притесняват, че публикуването на данните на техните съпрузи минава една граница, която е недопустима. Ако е възможно и с грешка да бъдат оповестени и децата, тогава вече говорим за една организирана анархия."


Това заяви съдия Мирослава Тодорова пред членовете на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. Тя бе поканена и изслушана по повод изтеклите преди две седмици лични данни, които бяха публикувани в имуществената й декларация на сайта на Инспектората на Висшия съдебен съвет (ИВСС). Само нейните данни бяха публикувани онлайн, а файлът бе озаглавен "NЕ ЅЕ СНІЅТІІІ".
На днешното заседание трябваше да бъде изслушана и главният съдебен инспектор Теодора Точкова, за да обясни как е станало изтичането на личните данни на съдия Тодорова, на съпруга й и на непълнолетния им син. На предишното заседание това не можа да стане, тъй като Точкова е в отпуск до утре включително.


Въпреки това още тогава съдийската колегия реши да я извика ден преди да приключи почивката й, тъй като днешното заседание е последно за сезона преди ваканцията. След дълго обсъждане дали изслушването на Точкова да бъде насрочено за днес или за наесен, съдийската колегия реши да я покани за днес. Вчера, на 29 юли Точкова е изпратила писмо, с което съобщава, че няма да може да присъства на заседанието.


"Спомних си разговор с наказателен съдия, който е бил в дома си, а в това време се извършва кражба с взлом. Първо си е помислила, че е влизане с взлом от човек, когото е осъдила. Наказателните съдии са в риск не само за себе си, но и заради своите близки. Почувствала е облекчение, когато е разбрала, че крадецът не е бил осъден от нея." С тези думи председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов обясни колко уязвими са наказателните съдии.


"Чувства ли се застрашена, някой дали се е свързал с нея? Полицията или съдебна охрана към Министерството на правосъдието свързали ли са се с нея?", запита Панов и обясни, че това е причината, подари която предлага Тодорова да бъде изслушана пред съдийската колегия. Той цитира и думите на съдия Тодорова от интервю пред Би Ти Ви, в което казва, че вижда съвпадение и тенденция в други кодове и името на файла. Само Стефан Гроздев (парламентарната квота, номинация на ДПС) от присъстващите членове на съдийската колегия гласува против изслушването на Мирослава Тодорова.


Съдия Мирослава Тодорова бе изслушана пред съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по повод изтеклите лични данни от имуществената й декларация

© Надежда Чипева, Капитал

Съдия Мирослава Тодорова бе изслушана пред съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по повод изтеклите лични данни от имуществената й декларация


Чисти се от 7 различни компютъра


"Факт е, че моите данни излязоха. Успях да направя предварителна проверка – декларацията ми е била попълнена във формат, който се отваря от различни компютри, в седем различни органа на съдебната власт и данните в нея могат да бъдат изтрити. Това го казвам не за да подклаждам световната конспирация. Надявам се да има последици – колегите, както и аз самата, се надяваме следващия път да не се допуска", каза пред членовете на ВСС Тодорова.


"Самият факт, че съм наказателен съдия, има тревожно послание, защото, ако ние самите не показваме, че не се отнасяме сериозно, това означава, че не гледаме достатъчно сериозно на собствената си дейност, на професионалната си работа и това приканва и хората да не гледат сериозно на нас. От това до правния нихилизъм крачката е само една", смята Тодорова.


"Аз по служба причинявам институционализирано страдание на някои хора. Не може да се правим, че нищо не се е случило", обясни още Мирослава Тодорова. По думите й подлежат на интерпретация и съвпаденията "Да се опраска" и "Не се чисти".


Тодорова каза, че е обидена, защото е унизително магистратите да полагат усилия, да попълват декларации, да спазват срокове, а никой да не създаде нужната организация, за да провери дали данните са защитени.


"Наистина не разбирам как не са могли да бъдат изтрити. Как да повярвам, че не могат да бъдат изтрити, след като проверка показа, че това е възможно", каза Тодорова и добави, че не е безразсъдна и знае на какво е подложено семейството й. Затова ще вземе мерки да го защити.


Мирослава Тодорова каза, че Теодора Точкова й се обадила по телефона по повод телевизионното интервю и я попитала защо ще участва в предаването. "Недопустимо и несериозно ми се струва никой да не ме потърси толкова дни", коментира Тодорова.


"Вече беше оповестено, че съм била в тефтерче, в което пише "Да се удари", и сега има файл – "Не се чисти". Няма как да забравя, че съм била единственият съдия, проверен за период от 2 години по сигнал на главния прокурор. Ние имаме смисъл само ако внимаваме за защита на правата и човешкото достойнство. Иначе сме абсолютно ненужни. Видяла съм всякакви цикли, как различни хора си заминават и как историческият метаболизъм ги отхвърля от съдебната власт и тяхната професионална съдба нито е много завидна, нито е много продължителна", каза Тодорова.


Съдийската колегия с декларация: Има грубо нарушение на закона


След изслушването съдийската колегия гласува единодушно и прие декларация по повод публикуването на интернет сайта на ИВСС на незаличените лични данни на Мирослава Тодорова.


"Съдийската колегия на ВСС намира за недопустимо публикуването на незаличени лични данни в имуществената декларация на Мирослава Тодорова – съдия в Софийския градски съд, на интернет сайта на Инспектората на ВСС. Независимо от причините за допуснатия от ИВСС пропуск налице е грубо нарушение на Закона за личните данни и Регламента на ЕП и на Съвета на Европа", се казва в декларацията.


"Допуснато е посегателство срещу личната неприкосновеност на Мирослава Тодорова и на нейното семейство, както и срещу независимостта й като съдия. Съдийската колегия приема с тревога оповестяването на лични данни на магистрат и заявява своята непримиримост към подобни действия, като настоява за предприемане на съответни административни мерки за препятстване на подобни грешки в бъдеще", пише съдийската колегия.


"ИВСС като орган, съблюдаващ интегритета на съдии, прокурори и следователи и натоварен с функции по установяване на действия, накърняващи престижа на съдебната власт или нарушаващи независимостта на магистратите, следва с повишено внимание да пази и отстоява техните права и достойнство", подчертава в декларацията съдийската колегия.

Коментари (106)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Хахаххахахахахха

  Тя е над тия неща!

  БО-КЛУ-ЦИ

 3. 3 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4146 Весело

  Очаквано - сараите още не са измислили правдоподобо обяснение ! Те не са и особено изобретателни в тази сфера де !

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1148 Весело

  Поредният "грандиозен" скандал, след който трябва да се разпусне държавата...

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на Тасков
  Тасков
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Нагли до безобразие. Дано един ден да им се върне тъпкано на всичките сега недосегаеми палячовци.

 8. 8 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4146 Весело

  " На днешното заседание трябваше да бъде изслушана и главният съдебен инспектор Теодора Точкова, за да обясни как е станало изтичането на личните данни на съдия Тодорова, на съпруга й и на непълнолетния им син. На предишното заседание това не можа да стане, тъй като Точкова е в отпуск и затова съдийската колегия отложи изслушването за днес. На 29 юли Точкова е изпратила писмо, с което съобщава, че няма да може да присъства на заседанието и днес."

  Героят от ЧОПНИ с терасата излезе в отпуска, шефката на НАП - в отпуска, при теч от 5 милиона лични данни и даже не си я и прекъсва - е , какво толкова е станало...... ! Сега и Точковата удобно била в отпуска ! Абе тия от модела КОЙ няма ли какво друго да измислят ?

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на Георги Велев
  Георги Велев
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "Ние имаме смисъл само, ако внимаваме за защита на правата и човешкото достойнство. Иначе сме абсолютно ненужни."

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 11. 11 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  Да си беше писала мотивите навреме.
  За личните данни да не реве чак толкова, вече и нашите са като нейните, в нета.
  А Бивол пък ги съхранява, за да може после да почне пак с компроматите като се поуспокоят нещата.

 12. 12 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#67] от "yanne":

  Тоест, ако ви източат парите от банковата сметка или откраднат касетката от сейфа, банката не можем да я виним? Невероятно прозрение, възхищавам се на герберския ви интеУект!😂

  —цитат от коментар 170 на Котаракът на Шрьодингер


  не е просто източване. има престъпления в НАП. престъпления различни от неопазването на данните ни

  ей затуй мафията разиграва тоа цирк с "тероризъма" -- да ги прикрие

  Vernam Cipher
 13. 13 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4146 Весело

  " "Факт е, че моите данни излязоха. Успях да направя предварителна проверка – декларацията ми е била попълнена във формат, който се отваря от различни компютри, в седем различни органа на съдебната власт и данните в нея могат да бъдат изтрити. Това го казвам не за да подклаждам световната конспирация. Надявам се да има последици – колегите, както и аз самата, се надяваме следващия път да не се допуска", каза пред членовете на ВСС Тодорова."

  Моделът КОЙ си е изпълнил набелязаната цел чрез разни точки ( на достъп) .....пределно ясно е, че не трябва да се чисти ......Макар че цялата тая престъпна кочина много лесно може и трябва да се изчисти ! Настъпва чума по свинете - става опасно за всички нас ! Живота и здравето преди всичко !

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  мафията, ГЕРБ, Гешефт лъгахте и за някакви 500 хиляди пароли. с тях какво стана? защо не са уведомени пострадалите?

  или мафията, ГЕРБ, Гешефт фалшифицирате доказателство и по този начин тежко престъпбение срещу самото правосъдие?

  или мафията, ГЕРБ, Гешефт колекционирате пароли на българските граждани?

  Vernam Cipher
 16. 16 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  По-добре кажете дали умникът, който е плеснал декларацията в сайта, вече е уволнен. Имал бил "икономическо образование", четох някъде.
  Да си го взема под шапката и да отива да продава варена царевица на някоя сергия.
  Точкова му е шеф и също дължи обяснение, но отговорността е лична.

  Доброто е заразно
 17. 17 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Някой да е очаквал друго
  НАП го хакнаха- шефката в почивка
  Има изслушване във ВСС , отново главен съдебен инспектор не се появява

  Какво още чакате да се случи ???

  КОЙ ще понесе отговорност

  КОЙ

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 18. 18 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 330 Неутрално

  Не ни интересуват данните на тази госпожа. Повече ни интересува защо хакерчето открадна и разпространни личните данни на милионни българи до медиите.

 19. 19 Профил на vovka
  vovka
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Ми съдиите от ВСС да взимат и да станат от трапезата.

 20. 20 Профил на Емо
  Емо
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Хайде сега КЗЛД да глоби ВСС с едни 20 милиона, както ще глоби и НАП, а ние смотаните данъкоплатци ще ги платим. Както и ще платим обезщетенията, които Иванчева и Банева ще извоюват в Страсбург срещу новия Главен Пр.

  Аз съм умнокрасив соросоиден либераст и съм благодарен, че не съм станал грознотъп путиновски диктатомачовец.
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#4] от "Matrix":

  Още малко и няма ли развитие по избора за гл. прокурор,
  Предложението за Пеевски-шеф на ДАНС ще им се стори Лебедова песен.

  Тогава народа ще излезе на улицата

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 23. 23 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 278 Неутрално

  До коментар [#4] от "Matrix":Още малко и няма ли развитие по избора за гл. прокурор, Предложението за Пеевски-шеф на ДАНС ще им се стори Лебедова песен.Тогава народа ще излезе на улицата
  —цитат от коментар 22 на nessarox


  Ако знаеш колко се надявам да си права..... ://///
  Ще съм много щастлив

  Уви, вече сме малцинство! Селяндурите превзеха и София

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 24. 24 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Да си беше писала мотивите навреме.За личните данни да не реве чак толкова, вече и нашите са като нейните, в нета.А Бивол пък ги съхранява, за да може после да почне пак с компроматите като се поуспокоят нещата.
  —цитат от коментар 11 на НеКой


  Това е приоритет на цацаров
  вади папките и шпиц командата изпълнява

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 25. 25 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#1] от "Reporter US":Дневник, горд съм с вас, че форумът ви е пригоден за ползване от хора със специални нужди, страдащи от олигофрения, или остра форма на аутизъм.
  —цитат от коментар 14 на Тасков


  Обиждате аутуистите, като ги сравнявате с този индивид.

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 26. 26 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#24] от "nessarox":

  Ти кажи Бивол защо пусна данните?
  Нали сте много честни и морални либертетата, защо разпространявате чужди лични данни. Между другото и Капитал и ги има, не сме чули да са декларирали, че са ги изтрили.
  Избори наближават, после други, това май ви е единствения шанс да се чуе са вас, с компроматите...

 27. 27 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1148 Весело

  До коментар [#18] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  За пари, данени от едни следстевни :-)

  Геше може да е всякакъв, но всичко, ковто каза в онова интервю по БНТ се случва ;-)

  Вчера левите-зелени-автентично десни покрепиха "кандидатът" за главен прокурор на БОЕЦ.... ХА-ХА... съсвам от подигравки приятелите си от ДБ как това се е случило и дали са се подписали :-)

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 28. 28 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#26] от "НеКой":

  Кои данни е пуснал Бивол ?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 29. 29 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#28] от "nessarox":

  Имаше търсачка, в която да си провериш дали те има в изтеклите архиви, които те незнайно как са получили. Знайно е, че е в нарушение на закона.

 30. 30 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2401 Неутрално

  На днешното заседание трябваше да бъде изслушана главният съдебен инспектор Теодора Точкова, за да обясни как е допуснато изтичането на данните, но тя е в отпуск и изпрати писмо, че няма да присъства...
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Ами тя, сега като не присъства, за какво ни е?
  Да си стои във вечен отпуск и въобще да не се връща!
  И без това, от както герберунгелите я посочиха и избраха, никаква работа не е свършила!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 31. 31 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  До коментар [#26] от "НеКой":

  А ДомусТв защо излъчи адреса няма ли да питате или тоя олигарх е от вашите?

  Не ме търсете преди обяд
 32. 32 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#28] от "nessarox":Имаше търсачка, в която да си провериш дали те има в изтеклите архиви, които те незнайно как са получили. Знайно е, че е в нарушение на закона.
  —цитат от коментар 29 на НеКой


  В тази търсачка Вие или аз можеше да си провериме дали има или не , изтекла информация.
  Аз си проверих моите данни, а Вие кои данни сте проверил е друг въпрос.

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 33. 33 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#27] от "100 Рублей за Доллар":

  Не се е случило, протестът беше обявен против Гешев, но не и в подкрепа на Атанасов.
  Една френдка се жалеше тази сутрин, че били подведени.
  Струва ми се даже, че е съвсем нарочно направено.

  Доброто е заразно
 34. 34 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#16] от "АзКлавдия":

  Я дай пак снимката и данна, кое е това говедо?

  —цитат от коментар 214 на Matrix


  Густонюз Пловдив - Новини | Силвия Хубенова: Декларацията...

  http://www.gustonews.bg/repository/originals/Media-1245-pic.jpg

  не мога да твърдя със сигурност че Доганова е Силвето. фактът е че първо свалиха фотката, като почнах да ѝ се подигравам и затва, пак я върнаха. ако пак е свалена:

  https://prnt.sc/okbarg

  Vernam Cipher
 35. 35 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#16] от "АзКлавдия":

  https://duckduckgo.com/?q=Силвия +Хубенова+ГЕРБ

  Vernam Cipher
 36. 36 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 1183 Неутрално

  Милиционер милиционера око не вади!

 37. 37 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#32] от "nessarox":

  Кои са Бивол, та да предоставят достъп до нелегално изтекли лични данни?
  И ти, ако си проверила твоите, доста хора вероятно са проверили и за чужди.

 38. 38 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  До коментар [#20] от "Емо":


  Хайде сега КЗЛД да глоби ВСС с едни 20 милиона, както ще глоби и НАП, а ние смотаните данъкоплатци ще ги платим. Както и ще платим обезщетенията, които Иванчева и Банева ще извоюват в Страсбург срещу новия Главен Пр.
  —цитат от коментар 20 на Емо


  Да ги глоби не 20 млн а 200 000, само че не от целия им бюджет, а от ФРЗ - ще вият като настъпени.
  А сега, ще замажат случая и след някой месец ще си определят тлъст бонус, че тяхната работа пари струва.

 39. 39 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5132 Любопитно

  До коментар [#28] от "nessarox":Имаше търсачка, в която да си провериш дали те има в изтеклите архиви, които те незнайно как са получили. Знайно е, че е в нарушение на закона.
  —цитат от коментар 29 на НеКой


  А в НАП няма нарушение на закона, нали? Въпреки, че НАП не са успели да защитят личните данни на 5 милиона! А законът задължава НАП да пази личните данни!

 40. 40 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Имаше търсачка, в която да си провериш дали те има в изтеклите архиви, които те незнайно как са получили. Знайно е, че е в нарушение на закона.
  —цитат от коментар 29 на НеКой


  Тва бачо нИдялко ли ти го каза?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 41. 41 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#39] от "vassilun":

  НАП ще си понесе последствията, за Бивол говорим сега.
  Или щото са от вашите, са невинни.

 42. 42 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1435 Любопитно

  ......... Точкова му е шеф и също дължи обяснение, но отговорността е лична.
  —цитат от коментар 16 на АзКлавдия


  Мда, а Мадам Точкова не трябва ли да поеме (лично) отговорността, Че не е изпълнила контролните си задЪлжения ?!

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#32] от "nessarox":Кои са Бивол, та да предоставят достъп до нелегално изтекли лични данни?И ти, ако си проверила твоите, доста хора вероятно са проверили и за чужди.
  —цитат от коментар 37 на НеКой


  Ако си разнасят ЕГН тата ,написани на челото,така да е.
  Информацията за хакнатите данни я има СВОБОДНО в интернет.
  Бивол не предостави СВАЛЕНАТА ИНФОРМАЦИЯ.
  Бивол предостави СПРАВКА.

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 45. 45 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2279 Неутрално

  До коментар [#1] от "Reporter US":

  Шиляк, като ви приемат в милиционерската партия да не ви скопяват чувството за хумор?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 46. 46 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#43] от "Дедо Лойко":

  Ако някой ги е публикувал преди теб, това дава ли ти право да ги разпространяваш и ти, при положение, че са крадени данните?
  Питайте и юристо Хр. Иванов, даже и той знае отговора...

 47. 47 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#42] от "Dark Avenger: който не ме харесва, не е БЪЛГАРИН !":

  Тя няма контролни задължения да виси на главата на всички свои служители и да проверява всеки клик.
  Инак нямаше да ги назначава, а сама щеше да качва декларации в сайта.

  Доброто е заразно
 48. 48 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5132 Любопитно

  До коментар [#39] от "vassilun":НАП ще си понесе последствията, за Бивол говорим сега.Или щото са от вашите, са невинни.
  —цитат от коментар 41 на НеКой


  Какви последствия очаквате за НАП? Шефката дори не пожела да прекъсне отпуската си!

 49. 49 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#42] от "Dark Avenger: който не ме харесва, не е БЪЛГАРИН !":

  Затова питам дали го е уволнила - ето това вече е нейно лично задължение.

  Доброто е заразно
 50. 50 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#48] от "vassilun":

  За НАП ви казаха, че тече разследване.
  За Бивол какво правим?

 51. 51 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 584 Неутрално

  "... ако Инспекторатът на Висшия съдебен съвет (ИВСС) няма нужния функционален, институционален и организационен капацитет.."
  Всъщност няма интелектуален капацитет.
  И да не си мислят, че като уволнят експерта и ИТто и ще решат проблема. Отговорността се носи от ръководителя на администратора на лични данни. ТочкОВа

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 52. 52 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 303 Неутрално

  Отпуск, а? Ами тогава аз предлагам направо УВОЛНЕНИЕ!!

 53. 53 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#48] от "vassilun":За НАП ви казаха, че тече разследване.За Бивол какво правим?
  —цитат от коментар 50 на НеКой


  Коя информация изтече от Бивол?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 54. 54 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  които те незнайно как са получили
  —цитат от коментар 29 на НеКой


  Нова Телевизия обявиха в ефир следното

  https://anonfile.com/K73a8dzan7/minfin-leak.zip

  pass: bulgaria

  SHA256: 800F352100B1D3F34835D0A886B8AC0FA3F7E1FB8B33F274E875A5FDF5B9AC9B

  но гнусарите сте с компроматите че и обвинявяте другите в най-гнусните си престъпления

  а на бивал позицията от същия ден беше

  @BivolBg

  Publishing all? Certainly not. But we are working on a system where people will be able to check securely and anonymously if their data has been leaked.

  Vernam Cipher
 55. 55 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2401 Гневно

  Съдия Мирослава Тодорова: "Това наименование (НЕ СЕ ЧИСТИИИИ!!!") , изписано с латински букви, звучи като код. Освен че оповести личните данни на мен и семейството ми, ИВСС не може да се справи и няма капацитет да оперира с лични данни на съдебната власт", коментира Мирослава Тодорова в интервю за Би Ти Ви. Тя обясни, че никой от инспектората не се е обадил и не я е потърсил, за да разбере дали тя и семейството и са в опасност, след като личните им данни станаха публични.
  Този код "Не се чисти" влиза в тенденцията на други кодове "Да се удари", "Да се опраска" или "Да не се опраска", смята Мирослава Тодорова. Тя припомни за тефтерчето на Филип Златанов, който бе записвал подобни инструкции и добави, че в него е имало заповед да се проверяват конкретни съдии при нарочни проверки."

  Това ако не е подигравка със съдия Тодорова, здраве му кажи!
  Свидетели сме на последните месеци на най-мръсната власт след 1989 година! Наесен излизаме по улиците и площадите и измитаме тази пасмина!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 56. 56 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1435 Разстроено

  .... Вчера левите-зелени-автентично десни покрепиха "кандидатът" за главен прокурор на БОЕЦ.... ХА-ХА... съсвам от подигравки приятелите си от ДБ как това се е случило и дали са се подписали :-)
  —цитат от коментар 27 на 100 Рублей за Доллар


  Мда, това действително е голям проблем, и ти не си единствения, който се Чуства употребен (като тоалетна хартия !)
  Жалко, така се первертира всеки един резонен протест !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 57. 57 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 782 Весело

  До коментар [#54] от "Дедо Лойко":

  Да му помогнем да си заработи надницата и да ходи да почива.

  Ясно е, че не мисли какво пише, а надали и прави разлика между справка и изтекли данни с ЕГН,адрес и т.н.

  Жалък е направо, но бариерата му е 50 см, няма как да скочи 1 метър

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 58. 58 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2401 Гневно

  ....Не ни интересуват данните на тази госпожа. .
  —цитат от коментар 18 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  Герберунгел, "госпожата" е наказателен съдия!
  А както сочи практиката, точно такива тъпаци като теб, опират най-често до наказателни съдии!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 59. 59 Профил на Borislav Jordanov
  Borislav Jordanov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Това все повече прилича на нарочен "теч", една цел на който е да се изрита една фирма от определена ниша в пазара, при наличието на меко казано съмнителни доказателства. Фирма, на която собственикът е спрял да плаща членски внос към една определена партия.

  Слочайнозд?

 60. 60 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3201 Весело

  До коментар [#12] от "Дедо Лойко":

  Тайпи,взе да се объркваш къде постваш.Струва ли си тка да се грчиш за стотинки,бре?!

 61. 61 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 782 Весело

  [quote#56:"Dark Avenger: който не ме харесва, не е БЪЛГАРИН !"][/quote]

  Ами не, не е проблем

  Аз бях на протеста, знам за какво съм там
  Подписахме се и за предложението за друг кандидат за гл. прокурор.
  Никой от протеста не е каран насила да подписва или не.

  Жалко е, обаче ако са били на протеста и не знаят за какво са там, да не говориме да си слагат подписа под нещо

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 62 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Поредният случай на герберска калинка в отпуска.
  Запомнете го, за герберите отпуските са свещени! Като стане издънка и великите им шефове и верни слуги трябва да отговарят веднага изскача Великата отпуска.
  Боко и той ли е в отпуска? нещо се позагуби от екрана
  И тази Точкова не иска да си прекъсне отпуската, но намерила време да сплаши Тодорова :"...по повод телевизионното интервю и я попитала защо ще участва в предаването. ".
  Защо не? Всички трябва да мълчат и да понасят търпеливо издевателствата ?
  Не са познали.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  А в НАП няма нарушение на закона, нали? Въпреки, че НАП не са успели да защитят личните данни на 5 милиона!
  —цитат от коментар 39 на vassilun


  най-вероятно е да иде реч и за други, злоумишлени, престъпления в НАП. Борисов чрез пионката си Гешефт затва разиграва цирковете с тероризъм, да опази министър Доганов ...а и себе си

  Vernam Cipher
 67. 67 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  #НАПЛийкс – как да проверим дали сме засегнати и да си потърсим правата
  by Биволъ юли 27, 2019

  https://bivol.bg/napleaks.html

  До 15 януари 2020 г. имате възможност да подадете жалба до КЗЛД, в която да опишете нарушението на GDPR и ЗЗЛД. За разглеждането на жалбата Ви от КЗЛД не се дължи такса. В случай, че желаете да се обърнете към КЗЛД, можете да използвате типовата жалба по-долу:

  Vernam Cipher
 68. 68 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Пълно безхаберие на главния съдебен инспектор Теодора Точкова

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 69. 69 Профил на Карма
  Карма
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Закривай татарската кочина.

 70. 70 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  интересно, интересно, два коментара с номер 62

  Vernam Cipher
 71. 71 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  Хора, вече е ясно, че такива термини като "отговорност", "морал" и подобни не виреят по върховете на "елита".
  Трябва протести като вчера. Само че по-големи. 50, 100,000 човека да блокираме центътра на София и да си отстояваме исканията за нормален живот - плащаме за него с данъците си.

 72. 72 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  В тази държава, всички са в отпуск, когато трябва да са на работа.

 73. 73 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3201 Весело

  До коментар [#40] от "КретенКилър":

  Е,Недялко ще знае-все пак брат му е шеф на Биволь!

 74. 74 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 766 Неутрално

  До коментар [#7] от "Тасков":
  "Нагли до безобразие. Дано един ден да им се върне тъпкано на всичките сега недосегаеми палячовци."

  Не съм съгласен! Не "дано", а "да им го върнем тъпкано".

 75. 75 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Героят от ЧОПНИ с терасата излезе в отпуска, шефката на НАП - в отпуска
  —цитат от коментар 8 на samoedin


  тва с "личната драма" беше баси гнусната гробарска мерзост

  ма и аз така де, бегам у магазина и им искам полвин кило сирене без ДДС, щото имам "личната драма" към която съм много отговорен

  Vernam Cipher
 76. 76 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 454 Весело

  Отпускът е важен.

  "Човек трябва да е отговорен не само в професионален, но и в личен план."

  :))

 77. 77 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Човека, който е изтиписал данните на съдийката, има същия манталитет и безотговорност, като тия, които оставиха НАП без защита.
  Тия безотговорници са за затвор!

 78. 78 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 278 Неутрално

  Искам незабавни избори за нови граждани на република България.

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 79. 79 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3274 Весело

  Ми като е Точкова в отпуск - що не потърсиха Чочкова?
  Тях направо нали само фотофиниш ги раздели за мястото!
  Е, начи Чочкова става иделано за врид!

 80. 80 Профил на krantare
  krantare
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#11] от "НеКой": има разлика чии данни са това. Ти си просто НеКой, тя е наказателен съдия... на теб да ти оказват натиск - най-много да газооделяш по-обилно, при нея - не е баш същото.

  honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tributere
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 82. 82 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#81] от "Тасков":

  Е вие се стегнете малко, и не си изпускайте така пациентите. Безотговорно е.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 83. 83 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2454 Неутрално

  Никой не бръсне за сливи дръгалевските мафиоти.
  —цитат от коментар 1 на Reporter US  Ами, няма смисъл и да се бръсне, ако ... сливата не е окосмена ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 84. 84 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2454 Неутрално

  [quote#6:"Matrix"][/quote]


  Обръщаш се към " Непукистка ", а тя е стара мома .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 85. 85 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2454 Неутрално

  До коментар [#18] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":


  " Не ни интересуват данните на тази госпожа . "


  Кои сте това " НИ " ?
  И от мое име ли си позволяваш да коментираш бе, дебил ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 86. 86 Профил на Благовест Цветанов
  Благовест Цветанов
  Рейтинг: 588 Неутрално

  "Беше тежко, но много добре обмислено решение да не си прекратя отпуска. Имах много важна и изключително отговорна лична причина за това. Човек трябва да е отговорен не само в професионален, но и в личен план." (диктува лятната мода т.г.)

  “Най-добрия начин да отмъстиш на врага си е да не приличаш на него.“ - М. Аврелий
 87. 87 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  До коментар [#11] от "НеКой":

  Изтекли са данни на децата ти? Айде малко по сериозно. Ти мотиви писал ли си? Знаеш ли въобще какво означава това? Или май проблемът ти е, че съдия Тодорова бръкна в г..за на любимият ти господар Цветанов?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 88. 88 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 768 Неутрално

  А защо изслушването е било организирано по време на отпуска й? За да има оправдание ако не се яви ли?

 89. 89 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Герберската шайка ходи на работа ей така между другото. Да си припомним колко пъти по време на важни заседания на НС или МС Баце риташе топка

 90. 90 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#11] от "НеКой":

  Неадекватен, както винаги.

 91. 91 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2876 Неутрално

  До коментар [#52] от "shisharko":

  "Отпуск, а? Ами тогава аз предлагам направо УВОЛНЕНИЕ!!"

  Сиреч, пенсиониране с 20 брутни заплати, големи благодарности от ВСС, лично от Грозев, и ... вписване в адвокатската колегия ... докото се освободи друг "обръч" на длъжност, пасващ на нейната талия. След като за Петьо Еврото може, няма сега да се проявява "надилие срещу жените".

 92. 92 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 2018 Неутрално

  Този скандален случай не е ли основание за дисциплинарно уволнение и лишаване от юридически права на Точкова? Юрист, който нарушава закона, няма право да правораздава. А това, че е в отпуск, не е никакво оправдание. Отпуската й дава основание да не ходи на работа. Изслушването от по-висш орган обаче не е част от обичайните й служебни задължения, а разследване на нейно нарушение. Ако хакерът на НАП излезе в отпуск, значи ли това, че може на не се яви на разпит?

 93. 93 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 2018 Неутрално

  Уважаема редакция, пиша ви от името на дома за деца с тежки ментални увреждания в село Едикоеси, Тутраканско. Престъпната небрежност на служителката на дома Цура Магнолиева, оставила вратата на общото помещение отворена, позволила на три от най-тежките случаи да избягат. След внимателен анализ на ситуацията и продължително издирване от дома имат основание да вярват, че въпросните се подвизават във форума на медията Ви. Става въпрос за трикратният носител на наградата на дома "Аутист на годината" Reporter US, страдащият от тежка форма на олигофрения НеКой, както и, разбира се, Гербер ДайБългарист ДеСеБар, чието хоби е да яде собствените си екскременти. Сърдечно молим, ако се появят отново да ни предотставите АйПи адресите, от които се логват, с цел по-лесно да бъдат локализирани физически и да бъдат върнати в естествения им хабитат. Предварителни благодарности.
  —цитат от коментар 81 на Тасков


  А Кмета в сянка на селото там ли е? Както и съпругата на Стоян Глауша.

 94. 94 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 2018 Неутрално

  Не ни интересуват данните на тази госпожа. Повече ни интересува защо хакерчето открадна и разпространни личните данни на милионни българи до медиите.
  —цитат от коментар 18 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  Защото вие, герберските калинки, сте некадърни да ги защитите.

 95. 95 Профил на tkirov
  tkirov
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Ще ми праснат "бан", ако напиша това което ми е на устата относно тази другарка ...

 96. 96 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1435 Весело

  До коментар [#81] от "Тасков":

  Мда, пълнолетните възпитаници на въпросния дом се подвизават веЧе по върховете на изпълнителната власт !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 97. 97 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5945 Неутрално

  Декларацията на ВСС е галене по главата на непослушното дете ИВСС и ласкаво му напомня "... за препятстване на подобни грешки в бъдеще..."
  В бъдеще...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 98. 98 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Да си беше писала мотивите навреме.За личните данни да не реве чак толкова, вече и нашите са като нейните, в нета.А Бивол пък ги съхранява, за да може после да почне пак с компроматите като се поуспокоят нещата.
  —цитат от коментар 11 на НеКой


  Чета ти коментарите и се чудя що за идиот трябва да си за да пълниш форума под всяка новина с идиотизми.

 99. 99 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5945 Весело

  Между другото:
  ТАД груп ги наказват за публикуване на лични данни, а ИВСС, който не отрича, че е направил същото ще го наказват ли?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 100. 100 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2260 Неутрално

  Професионалисти срещу мутри - така е в държавата на мафията.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK