С източването на лични данни от "Тад груп" искали да разклатят кабинета, твърди прокуратурата

Наблюдаващите прокурори Евгения Станкова и Калин Близнаков

© Анелия Николова

Наблюдаващите прокурори Евгения Станкова и Калин БлизнаковИзточването на данни от Националната агенция за приходите е имала за цел да разклати политическата стабилност на сега действащото правителство, обявиха днес на нарочна пресконференция от Специализираната прокуратура. Според наблюдаващия прокурор Евгения Станкова от НАП са източени личните данни на 5.1 млн. българи.


По случая до момента бяха задържани и обвинени в кибертероризъм трима души - собственикът на компанията Иван Тодоров, търговският директор Георги Янков и соченият за пряк извършител служител на фирмата Кристиян Бойков. На 23 юли заместник главният прокурор Иван Гешев обяви, че "Тад груп" се занимава киберрекет.


Прокуратурата е поискала мярката за неотклонение на Тодоров да бъде разгледана днес при закрити врата, тъй като става дума за националната сигурност на държавата и от обвинението не искат да бъдат разгласявани данни, които "да всяват допълнително паника в населението".
Днес беше съобщено, че източените данни са били изпратени по таен чат до един от собствениците на сайта "Биволъ". От Специализираната прокуратура ще настояват заседанието, на което ще се гледа мярката за неотклонение на собственика на "Тад груп" Иван Тодоров, да е при закрити врата.


Той беше задържан вчера на летището, веднага след като се върна от бизнес пътуване в Канада. Прокуратурата иска Тодоров да остана за постоянно в ареста. От обвинението смятат, че има достатъчно доказателства, които уличават Тодоров в кибертероризъм, включително и показания на служители на фирмата.


При изтекли лични данни на над 4 млн. живи българи от НАП все още твърдят, че едва за 189 има излязла опасно много информация. Останалите не били застрашени от нищо. Не се налагало да се вземат и специални мерки - смяна на лична карта, пароли на електронни пощи и други. От НАП качиха на сайта си и ОТговори на някои от най-сериозните притеснения за хората от възможни измами.


Тодоров не е съдействал, не е предоставил паролите


Прокурор Евгения Станкова обясни, че до момента Тодоров не е съдействал по никакъв начин на разследването - не е предоставил и паролите, с които да бъдат разшифровани компютърните конфигурации, иззети при претърсването на офисите на фирмата.


"Назначени са експертизи и се чакат експертни заключения. Към настоящия момент има експертни справки, които съдържат свидетелски показания, повечето от които са на служители на "ТАД Груп". Те са разказали, че целенасочено са били избирани фирми, чиито данни да бъдат копирани", обясни прокурор Станкова.


Тя добави, че днес сутринта са били разпитани и служители на НАП, които са потвърдили, че са копирани данните на над 5.1 млн. български граждани - ЕГН, комбинации от цифри, регистрационни номера на автомобили. След това данните са били предоставени на различни сайтове.


"Има данни, че около 2 седмици преди датата на първоначалния арест на Бойков, тези данни са били предоставени на сайта "Биволъ". Има и свидетелски показания и анализ на компютърните конфигурации. Има данни, че е имало скрит чат през "Телеграм" между единия обвиняем и собственика на "Биволъ", в който се споменава, че тези данни са предоставени на сайта", добави Станкова.


Данните са изтекли и зад граница, има риск за националната сигурност


Тя каза, че има и доказателства, че са копирани данни на хора от висши ръководни длъжности, както и данни от много популярна хазартна игра, но не уточни коя е тя.


"Служителите на "ТАД Груп" казват, че са търсени избирателно фирми, които са с търговска и популярна цел. Освен това целта на цялата тази дейност е да бъде създадена социална нестабилност. От анализа на свидетелските показания може да се направи извод, че е срещу действащата в момента политическа система и управлението в момента", подчерта наблюдаващият прокурор.


По думите й, много хора вече започват да си вадят лични карти, притесняват се да не бъдат изтеглени кредити на тяхно име и да не им бъдат продадени имотите и автомобилите.


"Елементът на всяването на паника сред неограничен брой български граждани вече е налице и целта на това деяние е именно такава - да се дестабилизира политическата обстановка в страната, правителството и да се всее такъв смут и страх в населението и това е постигнато", подчертаха от обвинението0.


Освен това било налице и разстройване на дейността на НАП. "Всички служители са изключително притеснени, тъй като към тях са насочени стотици жалби и заявки, тъй като всеки се интересува дали данните му са копирани. В момента НАП не може да функционира нормално", добави Станкова.


Тя посочи, че има данни, че тези данни са излезли и извън пределите на България - изпратени са до "Ройтерс" и Би Би Си. Заради това от прокуратурата приемат, че има опасност да се засегне и националната сигурност на държавата, тъй като това са изключително ценни данни на лица, които се разпространяват извън пределите на страната.


От "Тад груп" искали и да се подиграват на властта


По време на пресконференцията беше съобщен и любопитен детайл. Прокуратурата имала данни, че от "Тад груп" направили дори опит да влязат в системата за контрол на поливните системи в София. Целта била, когато покрай поливачките в центъра на София и около сградите на парламента и държавните сгради минават правителствени автомобили или такива на чуждестранни гости, те да се задействат и да ги пръскат.


"Осъществено е посегателство върху съвръра на "Поливни системи", които се намират пред парламента като в данните, които се съдържат в материалите по делото става въпрос, че е имало такова желание евентуално при преминаването на автомобили на различни може би държавен глава или гости на нашето Народно събрание евентуално да бъде активирана поливната част пред парламента, с което да се създаде някакво затруднение при придвижването, което пък от своя страна, може и за нас като прокурори, е важно да направим своя извод, че създавайки такава нестабилност, води след себе си веднага, знаете какво - това е нестабилност въобще на цялата ни политическа система и т.н.", даде пример Станкова.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (164)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8071 Неутрално

  От прокуратурата да говорят, когато го дакажат. Засега няма нищо доказано.

 2. 2 Профил на Marinov
  Marinov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Да, да, някой друг им е виновен, че наемат съмнителни фирми. Точно Тад груп искат да клатят правителството, по-голяма глупост не бях чувал.

  Marinov
 3. 3 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  Мисля, че ако ще източваш лични данни , целите ти едва ли ще са само преврат…

 4. 4 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2112 Весело

  "Прокуратурата имала данни, че от "Тад груп" направили дори опит да влязат в системата за контрол на поливните системи в София."

  По този въпрос да търсят шефа на TV-Европа .
  г-н Харизанов е бзспорен експерт!

  I Want To Believe
 5. 5 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 484 Неутрално

  А поливачките как ще разбират какъв автомобил минава покрай тях? По-голям виц не бях чувал.

 6. 6 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3534 Любопитно

  "Прокуратурата имала данни, че от "Тад груп" направили дори опит да влязат в системата за контрол на поливните системи в София. Целта била, когато покрай поливачките в центъра на София и около сградите на парламента и държавните сгради минават правителствени автомобили или такива на чуждестранни гости, те да се задействат и да ги пръскат."


  Дори и родните прокурори не могат да имат толкова богата фантазия!
  Кой клатушко клати държавата, кой взе "копейките"

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 7. 7 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 469 Неутрално

  Ех, поне да бяха успели, да беше разклатено това шибано правителство!

 8. 8 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1266 Неутрално

  И как по-точно получиха достъп до тайния чат и разбраха какво се говори в него? Като дори КГБ има проблеми с Телеграм?

  Не ме търсете преди обяд
 9. 9 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3534 Любопитно

  До коментар [#2] от "Marinov":

  Мариноф, ТАД са изпълнители, кои са поръчителите?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 10. 10 Профил на manoll
  manoll
  Рейтинг: 715 Весело

  Хакни пръскачките, опръскай Караянчева (примерно), и хоп - стабилността разклатена
  Хахаха

 11. 11 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1774 Неутрално

  Ясно!
  Гешевият се цели в Биволъ щот явно много му пречат на далаверите!

  Предразсъдъците са за ограничените.
 12. 12 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 294 Весело

  Сега наред в прокуратурата са няколко диви прасета, пресекли границата с Румъния и заварили неподготвена амднистрацията на Великата Стабилност в Тивкостан. Арест за прасетата-терористи и затвор, че клатят властта!

  Гешев дръж прасетата бе Шиши!

 13. 13 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 294 Весело

  В дир'а цитатите са бая по обширни:

  Застрашена е националната сигурност защото новините относно НАПЛийкс били публикувани и "в чуждите медии". ОЛЕЛЕ БОЖЕ, ако до сега не знаех ще за "територия" е България, сега И ТЕ го знаят. ПАК се изложихме пред чужденците!

  Освен това пускането на пръскачките по време на минаването на кортежа към НС и ТО ЗАСТРАШАВАЛО НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ!

  П.С. Виц от дир'а, от преди ден два-

  Мъжо, що ме лъжеш че трета година не ви дават премии, сега видях във файл от НАПЛИЙКС че си получавал премии....

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 14. 14 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1774 Неутрално

  Заседанието, на което ще се гледа мярката за неотклонение на собственика на "Тад Груп" Иван Тодоров трябва да е открито! Не пречи нищо да се гледа в открито!

  Предразсъдъците са за ограничените.
 15. 15 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#2] от "Marinov":Мариноф, ТАД са изпълнители, кои са поръчителите?!
  —цитат от коментар 9 на hamiltonf


  КостоФ, МОСАД, и евреЙте, как кои?!?

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 16. 16 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Прокурори и празни приказки

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 17. 17 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Абе ГЕРБ все някой ги клати - особено в гръб. Особено доган сопола и пеефски.

 18. 18 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1588 Неутрално

  Ми не е лъжа, само тролетариумът от този форум се радва, че са го хакнали в името на либералната демокрация.
  А Тодоров е разследван през 1997 г. за източване на банкови карти, ама това тук няма да го напишат.
  Вероятно е фен на Да, България...

 19. 19 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1326 Весело

  Хахаха, тези от поръчкоратурата съвсем за балъци ни вземат. Тези хакери-макери клатят стаЛбилността, че и колите на властимащите искали да поливат с вода. С пръскачките, с които поливат градинките. Ужас, разбираш ли? Минават колите, а пръскачките пръскат ли пръскат.

  Само да попитам, намериха ли вече тефтерчето на оня Златанов?

 20. 20 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2674 Неутрално

  Имаше таквоз едно подозрение, а когато има подозрение, има и обвинение. Пък вие се чудете как да декриптирали. Щото те изобщо не са -- не им е необходимо.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 21. 21 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 836 Неутрално

  Искат да му натресат обвинение в държавна измяна. Вишински ряпа да яде.

 22. 22 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 1264 Весело

  Прокуратурата имала данни, че от "Тад груп" направили дори опит да влязат в системата за контрол на поливните системи в София. Целта била, когато покрай поливачките в центъра на София и около сградите на парламента и държавните сгради минават правителствени автомобили или такива на чуждестранни гости, те да се задействат и да ги пръскат.
  Хе-хеее! Стават смешни в търсене на врага... За съжаление са....

 23. 23 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1371 Весело

  :D:DD:D:D: един терабайт външен диск с размерите на кредитна карта струва 100-150 лева ама неее ония го пращат по чатове и писъмца в АБВ-то :D:D:D:D;

  еххх тая нестабилна стабилност все се намира някой да е "клати":D:D:DD:

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 24. 24 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 294 Весело

  Абе ГЕРБ все някой ги клати - особено в гръб. Особено доган сопола и пеефски.
  —цитат от коментар 17 на Тони КОСТОВ


  Искаш да кажеш "заднешката", а не "в гръб", нали?
  До коментар [#17] от "Тони КОСТОВ":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 25. 25 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 294 Любопитно

  Ми не е лъжа, само тролетариумът от този форум се радва, че са го хакнали в името на либералната демокрация. А Тодоров е разследван през 1997 г. за източване на банкови карти, ама това тук няма да го напишат.Вероятно е фен на Да, България...
  —цитат от коментар 18 на НеКой


  Това за източването на банкови карте през 97 от агенция ЕЖК ли го научи? От Прас'прес'груп? Или сам си го измисли?

  П.С. Уф, отивам да си измия ръцете и на почистя клавиатурата-адресирак коментар към слузес трол, ГНУУУУУУС!
  До коментар [#18] от "НеКой":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 26. 26 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Безобразие! Хакнали са сървъра на поливната система на Парламента, за да напръскат престъпно депутатите.

  "Alle bisherigen Bewegungen waren Bewegungen von Minoritäten oder im Interesse von Minoritäten. Die proletarische Bewegung ist die selbständige Bewegung der ungeheuren Mehrzahl im Interesse der ungeheuren Mehrzahl." - Karl Marx, Friedrich Engels, Manifest der Kommunistischen Partei. MEW 4, S. 472
 27. 27 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2656 Неутрално

  До коментар [#18] от "НеКой":

  Радвам се ,че са хакнали пръскачките .Всички сте гола вода

 28. 28 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1709 Весело

  Прокуратурата имала данни, че от "Тад груп" направили дори опит да влязат в системата за контрол на поливните системи в София. Целта била, когато покрай поливачките в центъра на София и около сградите на парламента и държавните сгради минават правителствени автомобили или такива на чуждестранни гости, те да се задействат и да ги пръскат.

  Щом едни поливачки на трева могат да разклатят държавата, най-добре да я закриваме тая клета държава.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 29. 29 Профил на don_spiridon
  don_spiridon
  Рейтинг: 412 Весело

  Представям си как са хакнали ромките с маркучите и те обикалят като зомбита и поливат де що видят делегации и кортежи :) :) ;)

 30. 30 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 581 Неутрално

  А поливачките как ще разбират какъв автомобил минава покрай тях? По-голям виц не бях чувал.
  —цитат от коментар 5 на stanchopansa


  Щели да хакнат НАСА и от там с техните сателите ще наблюдават всичко. :)))

 31. 31 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1891 Весело

  Божееее, поливачките освен с айше били свързани и с компютър?!
  Ама това вЕрно ли?

 32. 32 Профил на Borislav Jordanov
  Borislav Jordanov
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Ма разбира се, щото ви липсва капацитет да се клатите сами по ВИП асансьори, механа-тераси, чума по прасетата, ремонти на градски улици и да спра да изброявам, че може да карам до утре.

 33. 33 Профил на Storm Of Change
  Storm Of Change
  Рейтинг: 1244 Весело

  Дай боже някой да наводни Народното събрание, барем най-сетне извадят на светло дамаджаните с ракия от мазето. :)

  Разни хора - разни алкохоли!
 34. 34 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Ясно е, че свинете искат да наклепат "Биволъ". Много им пречи този сайт, че им разкрива далаверите.

 35. 35 Профил на petar__
  petar__
  Рейтинг: 294 Неутрално

  защо не се налага всички плиткоумни да се изказват публично
  всяко едно изречение е някаква небивалица, тъп виц, който обаче идва от официален орган...

 36. 36 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 294 Весело

  Преди да престана да се заливам от смях, четейки обвинителната теза /сигурен съм, че Спецсъда ще се смее не по-малко от мен на изложените "доказателства", но ще постанови задържане под стража на собственика, защото Ушев и Гешев така искат .../, ми е чудно само едно - тези двамцата, прокурори от снимката, довечера като застанат пред огледалото какво ще видят - двама професионалисти, двама некадърници или двама поръчкови изпълнители? Няма друг отговор, само това са трите възможности ... И предлагам някой от герберските тролове, като НеКой да се опита да даде отговор на този въпрос ... :):) Може и колежката-адвокатка също да се включи ... :) И пак да кажа - теста е затворен, няма възможност за други отговори :):):)

 37. 37 Профил на btc18521004
  btc18521004
  Рейтинг: 294 Неутрално

  И като разклатят правителството, Крушовишката на бял кон в коалиция с автентичните десни + ония на Данчо- ментата + бЕлата Златка. :)))) Я, стига глупости! Цялата история е за пари и за българи с бизнес извън рОдината. За биволарят на който са пращали някакви данни, нямам мнение, но не е зле да ги пораздрусат тия юнаци и да разберат кой на кого и какво па защо. Хубава работа, ама нашенска!
  Това с пръскачките е забавно и напълно осъществимо ако знаят кога минават лимузините, елементарно Уотсън. ;)

 38. 38 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 466 Гневно

  Гешев се цели в Биволъ, щото го СЪСИПВАТ. Как ще разберете, че има чат в Телеграм, освен ако не сте го прочели? И тоя файл прочут, че тя цяла България го има вече. Никой не може да докаже откъде произхожда. Прокуратурата удря ново дъно.
  АйКю на пръскачки, само дето пръскачките са по-полезни от вас.

 39. 39 Профил на ЕТ
  ЕТ
  Рейтинг: 590 Неутрално

  Това с пръскачките около Народното събрание е изнесено в заглавие на Медиапул. Сума време се оглеждах да видя къде пише, че е взето от НеНовините....

 40. 40 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3113 Неутрално

  ... Днес беше съобщено източените данни са били изпратени по таен чат до един от собствениците на сайта "Биволъ" ...

  Маааалиййййй!
  "Таен чат", по който били изпратени. И то баш до "Биволъ"!

  Тия са му лика-прилика на Барню Кирилов!
  От едно котило са си ...

  Прочее ... тия "черни хакери" клатели Стабилността Му.
  А тейзи видни другаре не Го ли клатят, опонирайки Му?
  Щото н'ъл Той ни рече, че тия биле ВундеркинТи, рожба на успехите в ОбразУванието под ръководството Му и само си играели, от скука?

  Баси тъпия виц, в който ни набутаха да живеем!

 41. 41 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3113 Весело

  Абе ГЕРБ все някой ги клати - особено в гръб. Особено доган сопола и пеефски.
  —цитат от коментар 17 на Тони КОСТОВ

  Не забравяй и кмета на Симитли!

 42. 42 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Глупости. Герберска некадърност, парадираща като жертва. Айде, вън!

 43. 43 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3113 Весело

  Ми не е лъжа, само тролетариумът от този форум се радва, че са го хакнали в името на либералната демокрация. А Тодоров е разследван през 1997 г. за източване на банкови карти, ама това тук няма да го напишат.Вероятно е фен на Да, България...
  —цитат от коментар 18 на НеКой

  Лелллейййй! Разследван, викаш?
  И квоооо?

 44. 44 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Сега чакаме да "разкрият" и кой точно стои зад тях и путиниадата ще е пълна.

  Нали ви е ясно, че всеки ще се запита "що една частна фирма, вероятно печеливша, да се занимава с клатене на правителството", и няма да получи адекватен отоговор.

  Виж, обаче, ако се окаже, че изпълняват поръчка я на Прокопиев, я на Христо Иванов и т.н., вече целият "народ", преди това обилно каляван във фалшиви новини и омраза по всичко читаво, ще поклати глава съгласно.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 45. 45 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 579 Весело

  До коментар [#39] от "ЕТ":

  Медиапул ги остави. Виж тук видеото 7:28 минута
  https://btvnovinite.bg/bulgaria/specprokuror-tad-grup-sa-izbirali-ot-koi-firmi-da-kradat-danni-pratili-sa-na-bivola-masiva-na-nap.html

  "Alle bisherigen Bewegungen waren Bewegungen von Minoritäten oder im Interesse von Minoritäten. Die proletarische Bewegung ist die selbständige Bewegung der ungeheuren Mehrzahl im Interesse der ungeheuren Mehrzahl." - Karl Marx, Friedrich Engels, Manifest der Kommunistischen Partei. MEW 4, S. 472
 46. 46 Профил на Siriously
  Siriously
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Мисля си, че ако Тад Груп искаха да се "подиграват на държавата" шефът им в момента щеше да е на Малдивите, а не в ареста

  S
 47. 47 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 559 Гневно

  Тая прокурорка плещи глупости с патос!
  Лошото е, че ние ще плащаме за тъпотиите им.
  А некадърниците в НАП са за съд и затвор, а не за отпуски!

 48. 48 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 529 Весело

  И те са тъпи и обвинението им като тях... Извършителите не искали да се облагодотелстват, а да организират преврат.. - революционери някакви..

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 49. 49 Профил на Trifon
  Trifon
  Рейтинг: 303 Весело

  До коментар [#23] от "MititU":

  Зип-а, който се рее из нета, се събира на флашка 2 GB за 7 лева. Целия теч, за който се говори в писмото, че бил 21 GB, би трябвало да се събере на 4 GB за 7.50 лв (ако не са поевтинели още).

 50. 50 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 895 Неутрално

  До коментар [#18] от "НеКой":

  не, основател е на герб.

 51. 51 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Този мотив "искали да се подиграват на властта" е толкова невероятен, но ... да не забравяме, че се намираме на територията, където туземието смята, че международна конвенция за защита на жените от насилие, спокойно приета в множество страни, е всъщност таен заговор за нещо си.

  Накратко, на ганьо вече можеш да му пробуташ ВСИЧКО.

  То и затва беше цялата работа покрай ИК, се оказва. Тест на тъпотата на населението.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 52. 52 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 794 Неутрално

  Специализираната прокуратура цепи мрака …

  По-лошото е, че си създадоха и прокуроски съд.

  Сега ще точат делата в апелативния специализиран съд, докато на Лозан Панов му изтече мандата.
  После ще превземат и ВКС и всякакви небивалици на прокуратурата ще минават.

  Уважаеми съфорумци, драги българи,
  да ни е честита новата диктатура. Точно 30 години след последната.

  Призовавам всеки малко мислещ, на местните избори да гласува за когото и да било, само не и за ГЕРБ.
  Борисов сам знае, че падне ли от властта, става пръв в списъка на прокуратурата.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 53. 53 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1674 Весело

  Данните на НАП са източени през поливните системи на парламента.....
  Това не става и смешка в шоуто на Слави - толкова е тъпа.
  И какви са тези управляващи и каква е охраната им, след като ще се паникьосат от поливна система през лятото.
  Някой знае ли кога минават политиците с колите си покрай парламента? Да мина и аз с моята да я поизмия на аванта.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 54. 54 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 559 Весело

  До коментар [#36] от "dedo_goshko":

  ++++++++++++
  Третото, разбира се!Човек и да иска, не може да е толкова некадърен!

 55. 55 Профил на pesho79
  pesho79
  Рейтинг: 294 Неутрално

  И как по-точно получиха достъп до тайния чат и разбраха какво се говори в него? Като дори КГБ има проблеми с Телеграм?
  —цитат от коментар 8 на nikidimi


  Имат от КГБ проблеми отдалечено, като ти влезнат на компютъра и си до там

 56. 56 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Браво на гешевците - Тад груп искали да клатят стабилността, като пръскат колите на НСО с пръскачки. Това е диверсия бе другари!!!

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 57. 57 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 352 Неутрално

  По-добре да бяха дали 20 кинта на някой циганин, дето мие улиците да свърши тая работа. Ебаси смешниците.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 58. 58 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  Имам два въпроса:
  1) Как точно прокуратурата стигна до този извод?
  2) Защо агенцията и кабента не са направили нищо, за да предотвратят източването на личните данни?

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 59. 59 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  Олеле, изпуснах се от смях,..... поливачките..... Цацароцирка е достоен наследник на Цирк София!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 60. 60 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Така както звучи и ако е вярно, то нарочените за "терористи" започват да ми стават симпатични. Излиза, че се опитват да саботират мафията овладяла България.

 61. 61 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "„Собственикът на „ТАД Груп” не е съдействал по никакъв начин на разследването, не е предоставил паролите, с които да се разшифроват компютърните конфигурации"

  кво стана ве, нали гробарската мафия и пионката на Борисов лъжехте дето било разбито криптото?

  Vernam Cipher
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 63. 63 Профил на pesho79
  pesho79
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Ясно е, че свинете искат да наклепат "Биволъ". Много им пречи този сайт, че им разкрива далаверите.
  —цитат от коментар 34 на bulgarofilche


  Стига бе - ма не падна ли Цветанов след публикация в Свободна Европа - що не атакуват него ами Биволъ?

 64. 64 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#6] от "hamiltonf":

  мафията, ГЕРБ, Гешефт лъгахте и за някакви 500 хиляди пароли. с тях какво стана? защо не са уведомени пострадалите?

  или мафията, ГЕРБ, Гешефт фалшифицирате доказателство и по този начин тежко престъпбение срещу самото правосъдие?

  или мафията, ГЕРБ, Гешефт колекционирате пароли на българските граждани?

  Vernam Cipher
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  бтв, тва не е най-доброто, ма ного виндовсджии не знаат

  PS C:\Users\baihui> Add-Type -AssemblyName System.Web PS C:\Users\baihui> [System.Web.Security.Membership]::GeneratePassword(16,4)

  ([4;00ILOXaQ;01g

  па и е достатъчно добро в повечето случаи

  Vernam Cipher
 67. 67 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1674 Весело

  И още нещо за крайният елемент в теча на данни. Каква е тази поливна система, която ще полива пътя, а не трвата?

  Покрай тази специализирана прокуроска глупост се сетих за една история разказана от баща ми. В неговото село започвала електрификацията. Сложили стълбове, докарали жиците, оставили ги на земята до стълбовете. Като дошлил да ги закачват, кмета ги извикал им казал:
  " А бре мошеници ниедни, вие що ни лъготите? Как през таа тел ще тече като не е пробита".
  Та у нашите прокурори така.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 68. 68 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 485 Любопитно

  Прокуратурата независим разследващ и обвинителен орган ли е или пазител на кабинета?

 69. 69 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#24] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Моше, целият цирк е да се прикрият тежки престъпления извършвани от и в НАП. не трябва да се допусне и косъм да падне от главицата на министър Доганов

  Vernam Cipher
 70. 70 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Стига бе - ма не падна ли Цветанов след публикация в Свободна Европа - що не атакуват него ами Биволъ?
  —цитат от коментар 63 на pesho79


  Щото там ги е страх да барат.

  Сега мишо-гестаповците остава да се върнете на старата надежда вашият човек Тръмпи да ореже субсидиите за подобни медии по света, че белким се заглуши и последния глас на разума в Булгаристаня.

  Иначе всичко останало успявате да атакувате по някакъв начин.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 71. 71 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 879 Неутрално

  Ми не е лъжа, само тролетариумът от този форум се радва, че са го хакнали в името на либералната демокрация. А Тодоров е разследван през 1997 г. за източване на банкови карти, ама това тук няма да го напишат.Вероятно е фен на Да, България...
  —цитат от коментар 18 на НеКой


  Напротив, един от основателите на ГЕРБ

 72. 72 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3113 Неутрално

  Това с пръскачките около Народното събрание е изнесено в заглавие на Медиапул. Сума време се оглеждах да видя къде пише, че е взето от НеНовините....
  —цитат от коментар 39 на ЕТ

  Стига, бе, НеНовините!

  Това цялото шоу на Прокуратурата е в стил вестник "ШОК".

  За мен потресаващо е не, че ги плещят такива. А че ги плещят сериозно.
  Показателно и за нивото им и за нивото, което смятат, че има мат'рялът, на който му ги рЕдат таквизи ...

 73. 73 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "обявиха днес на нарочна пресконференция от Специализираната прокуратура"

  "мярката за неотклонение на Тодоров да бъде разгледана днес при закрити врата, тъй като става дума за националната сигурност"

  без коментар. само една дума: МАФИЯ

  Vernam Cipher
 74. 74 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3277 Весело

  От прокуратурата да говорят, когато го дакажат. Засега няма нищо доказано.
  —цитат от коментар 1 на Роси


  А..а..а..а!
  Не може да се доказва, защото това е много голяма държавна тайна!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 75. 75 Профил на thenomad
  thenomad
  Рейтинг: 438 Неутрално

  Правят впечатление две неща. Първо - нови лица от спец прокуратурата изнасят инфо, вече не върви Гешев да се цапа с това. Второ - Когато се разследват хора близки до властта, за прокуратурата те са си невинни (вчерашното изявление за Банов), а когато са хора против статуквото, прокуратурата направо раздава присъди...

 76. 76 Профил на ddemi
  ddemi
  Рейтинг: 466 Неутрално

  "Прокуратурата имала данни, че от "Тад груп" направили дори опит да влязат в системата за контрол на поливните системи в София. Целта била, когато покрай поливачките в центъра на София и около сградите на парламента и държавните сгради минават правителствени автомобили или такива на чуждестранни гости, те да се задействат и да ги пръскат."

  Нашият министър председател е специалист по маркучите, затова е успял да разконспирира пъкления план на Тад груп да напръска гостите му и подал сигнал до специализираната прокуратура. Затова другите ИТ фирми, които планират да клатят правителството, трябва да се въоръжат с по едно водно пистолетче. Само така ще могат да организират Костинброд 2

 77. 76 Профил на pesho79
  pesho79
  Рейтинг: 294 Неутрално

  "„Собственикът на „ТАД Груп” не е съдействал по никакъв начин на разследването, не е предоставил паролите, с които да се разшифроват компютърните конфигурации"кво стана ве, нали гробарската мафия и пионката на Борисов лъжехте дето било разбито криптото?
  —цитат от коментар 61 на Дедо Лойко


  Добре де малоумнико нали ти обясниха, че са разкодирали диска само на един от компютрите - на Крисссс, има още два негови и още други от офиса. И най-вероятно не са разкриптирали с брут форс ами са му намерили паролата, която примерно ползва на няколко места.

 78. 78 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1674 Весело

  До коментар [#29] от "don_spiridon":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Шъ ма убииш от смях ве.....

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 79. 79 Профил на pesho79
  pesho79
  Рейтинг: 294 Неутрално

  [quote#70:"КретенКилър"][/quote]

  Само дето Свободна Европа се спонсорира от противниците на Тръмп - пак издишаш

 80. 80 Профил на Срам ме е от ГЕРБ
  Срам ме е от ГЕРБ
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Този мотив "искали да се подиграват на властта" е толкова невероятен, но ... да не забравяме, че се намираме на територията, където туземието смята, че международна конвенция за защита на жените от насилие, спокойно приета в множество страни, е всъщност таен заговор за нещо си. Накратко, на ганьо вече можеш да му пробуташ ВСИЧКО. То и затва беше цялата работа покрай ИК, се оказва. Тест на тъпотата на населението.
  —цитат от коментар 51 на КретенКилър


  Ганьо викай на баща си, ако го познаваш, троле!

 81. 81 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Аз съм свинчо,
  ида от горица
  да ви кажа:
  -Лека нощ дечица !

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 626 Неутрално

  Нещата вървят към опраскване на Бивол

  I shave with Occam's razor
 84. 84 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3134 Неутрално

  До коментар [#18] от "НеКой":

  Тодоров се занимавал с много неща,едва от 3 години има ИТ бизнес.За кредитните карти в Газетата няма да прочетете.Лилявците твърдят,че във Варна всичко е свързано с ТИМ,ама сал Тодоров не е ...

 85. 85 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2502 Неутрално

  "Прокуратурата имала данни, че от "Тад груп" направили дори опит да влязат в системата за контрол на поливните системи в София. Целта била, когато покрай поливачките в центъра на София и около сградите на парламента и държавните сгради минават правителствени автомобили или такива на чуждестранни гости, те да се задействат и да ги пръскат."Дори и родните прокурори не могат да имат толкова богата фантазия! Кой клатушко клати държавата, кой взе "копейките"
  —цитат от коментар 6 на hamiltonf


  Ако наистина бяха напръскали колата на Дидо Дебелио, последният щеше да храчи по пода и да кара достолепни български полковници и генерали от НСО и МВР да се строяват върху храчката, за да му се обясняват за причините за инцидента. Как да не е изнервена властта при това положение и да не вземе крути мерки?

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 86. 86 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 638 Весело

  ..... всяването на паника сред неограничен брой български граждани вече е налице и целта на това деяние е именно такава – да се дестабилизира политическата обстановка в страната, правителството и да се всее такъв смут и страх в населението ....

  Това го постигна прокурорската квота само с едно заседания на ВСС на което издигна единодушно Гешев за гл.прокурор.
  Хора излязоха на протест и ще излизат тепърва, та кой клати стабилността?
  Прокуратурата е правилният отговор.

 87. 87 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1286 Неутрално

  Това си е чисто работа на " кабинета"-да се отвлече общественото внимание от далаверите им.

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 88. 88 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 132 Неутрално

  Тия своеволия на прокуратурата, ще си ги платим всички дружно по в Страсбург. Това му е хубавото на ЕС.

 89. 89 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Тя добави, че днес сутринта са били разпитани и служители на НАП, които са потвърдили"

  какво търси информация от "местни данъци и такси в НАП"?

  Vernam Cipher
 90. 90 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 821 Неутрално

  тия вече тотално ни взимат за балъчета, нищо не са декриптирали, собственикът отказва да даде пароли, няма как и да са пробили телеграм, всичко си остава голи приказки засега !

 91. 91 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Данните са изтекли и зад граница"

  а нещо за изтеклите данни на чужди граждани и фирми казаха ли мутрите на Борисов докато ви забуначваха в опитите си да прикрият престъпленията в НАП?

  Vernam Cipher
 92. 92 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Елементът на всяването на паника сред неограничен брой български граждани вече е налице и целта на това деяние е именно такава – да се дестабилизира политическата обстановка в страната, правителството и да се всее такъв смут и страх в населението и това е постигнато", подчертаха от обвинението

  Нова Телевизия и Домусчиев защо не са в кауша? те реализираха теча и паниката

  Vernam Cipher
 93. 93 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#70:"КретенКилър"]
  —цитат от коментар 79 на pesho79
  Само дето Свободна Европа се спонсорира от противниците на Тръмп - пак издишаш[/quote]

  Оуу, я ме открехни. Кои са тия "противници на Тръмп" и как точно спонсорират Свободна Европа.

  Нека позная: тук разговорът приключи, нали така?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 94. 94 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1622 Неутрално

  Терористите хакнали пръскачките? 😂😂😂
  Или имаме най-милите терористи на света...
  или нашите милиционери са най-тъпите хора на планетата, за да им родят празните тикви подобни обвинения. Обзалагам се, че е второто.😂

 95. 95 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  без коментар:

  Осъществено е посегателство върху съвръра на "Поливни системи", които се намират пред парламента като в данните, които се съдържат в материалите по делото става въпрос, че е имало такова желание евентуално при преминаването на автомобили на различни може би държавен глава или гости на нашето Народно събрание евентуално да бъде активирана поливната част пред парламента, с което да се създаде някакво затруднение при придвижването, което пък от своя страна, може и за нас като прокурори, е важно да направим своя извод, че създавайки такава нестабилност, води след себе си веднага, знаете какво – това е нестабилност въобще на цялата ни политическа система и т.н.

  Vernam Cipher
 96. 96 Профил на aussie
  aussie
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Тия поливни системи куршуми ли ползват че нарекоха човека терорист.
  Той предполагам е искал да измие улиците понеже класната не си върши работата за която са я избрали на последните кметски избори.

 97. 97 Профил на aussie
  aussie
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Какво поредно падение на обвинителите :)

 98. 98 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Тая сТанкова е по-зле и от Фантомас Гешефт - разказва вицове на пресконференция.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 99. 99 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Пък вие се чудете как да декриптирали. Щото те изобщо не са -- не им е необходимо.
  —цитат от коментар 20 на zyb18561487


  +

  Vernam Cipher
 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK